462 eenpersoons recepten

Lekker om restjes op te maken

INGREDIENTEN

1 portie gare aardappels, 1/2 eenpersoonsblikje witte bonen in tomatensaus, 1/2 eenpersoons blikje mais, 1 klein blikje tonijn op water, 2 flinke champignons, 4 eetlepels griekse yoghurt, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel italiaanse kruiden, zout, peper en olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2006
  • Engels
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekkere, gezonde en gemakkelijke ovenschotel voor een persoon.

INGREDIENTEN

1 kleine courgette, 1 flinke tomaat, 1 kleine ui, 120 gram minikrieltjes, 25 gram geraspte kaas, 1 ei, 1 teentje knoflook, 2 tl italiaanse kruiden, peper, zout, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Leuke taaartjes als onderdeel van een grand dessert. Ook lekker bij de citroenvla in een glaasje.

INGREDIENTEN

Bodem, 100 gram volkoren biscuits, 60 gram fijngemalen amandelen, 50 gram gesmolten boter, , Vulling, 400 gram verse roomkaas, 1 dl zure room, 110 gram fijne kristalsuiker, 1 middelgroot ei, 1 middelgroot eidooier, ½ theelepel vanille-extract, 1 eetlepel fijn geraspte limoenschil, 50 gram verse of diepvries frambozen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2010
  • Amerikaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Plakje roomboterbladerdeeg - 1/2 el abrikozenjam - 1/2 appel (goudrenet of elstar) - el amandelschaafsel - 1/2 el suiker - kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 100 g koude boter in blokjes, 200 g bloem, 1 klein ei, , Voor de vulling:, 1 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 300 g spinazie (panklaar) 15 g dille, 1 blikje (210 g) wilde roze zalm, uitgelekt en in stukjes, 125 ml crème fraîche, 2 eieren, 100 g gerookte zalm

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2010
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk comfort food, lekker als zomers toetje of bij een picknic.

INGREDIENTEN

Vulling: 300 gram aardbeien, 150 gram blauwe bessen, 150 gram bramen, 150 gram frambozen, 2 eetlepels stroop, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel suiker. Toplaag: 120 gram zelfrijzend bakmeel, halve kop havermoutvlokken (geeft een prettige crunch), 90 gram bruine suiker, 100 gram roomboter.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Heeft u een restje stamppot zuurkool? Dan is dit uw recept!

INGREDIENTEN

6 Kipfilets, 500g stamppot zuurkool, 100g bloem, 2 eieren, 300ml demi-glacesaus, 600g winterramenas (zwarte raap), 1el. grove mosterd, zout&peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gezonde, slanke eenpersoonsterrines voor een menu of een lunch

INGREDIENTEN

3 dl slagroom, lobbig geklopt, 8 ons magere kwark, 4 el fijngesneden verse kruiden (bv. basilicum, bieslook, kervel), zout, cayennepeper, 10 blaadjes witte gelatine, 2 ongeschilde courgettes, 4 rijpe vleestomaten, 2 el verse basilicum, 1 el roze peperkorrels, gekneusd.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2000
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gr. langkorrel rijst, 150 gr. spercieboontjes, 2 diepvries zalmmoot, 4 eetlepels ketjap bentang manis, 1 teen koflook, 1/2 theelepel kerrie, 1 eetlepel chillisaus, 1/2 theelepel sambal badjak, 1 theelepel suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met spinazie kun je eindeloos varieren. Vooral in de Italiaanse keuken past spinazie in veel gerechten. Maak eens deze heerlijke Italiaanse spinaziequiche met geitenkaas en pesto.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , 200 gram diepvries spinazie (deelblokjes), 2 plakjes deeg voor hartige taart, vloeibare margarine, 1 dl creme fraiche, 3 eieren, 75 gram zachte geitenkaas, 1 eetlepel Bertolli Pesto Genovese, , , , , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Lekker mals varkenshaasje op z'n Italiaans.

?renske54

INGREDIENTEN

- 1 varkenshaasje (groot), - kleine pommedores (lekker rijp en zoet), - 1 bol Mozzarella, - pesto, - peper&zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heel snel a la minute dessert.Door Nigella ook wel "massamoord in een sneeuwstorm" genoemd...

INGREDIENTEN

5 dl. slagroom, 8 eenpersoons meringues kopen of zelf maken, 3 granaatappels

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2009
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.

Allerhande 04-03

INGREDIENTEN

Verse bieslook., verse basilicum., 8 eetl. slagroom., 4 gr. eieren., 4 eetl. geraspte kaas, 4 eenpersoons souffleschaaltjes., , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen, , 4 plakjes bladerdeeg, 150 gram brie, 1 zakje walnoten (50 gram), 2 eieren, 1 zakje peen julienne (wortelreepjes 150 gram), 2 eetlepels honing, 1 zakje ijsbergsla (200 gram), 1 bakje verse rauwkost bleekselderijappel, (225 gram), 4 eenpersoons taartvormpjes ingevet.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1.25 dl deciliter melk, 2.5 deciliter slagroom, 4 eidooiers, 65 gram suiker, 4 theelepels speculaaskruiden, 4 eetlepels suiker (om te bestrooien), extra nodig: garde, 4 eenpersoons ovenschaaltjes, grote vuurvaste schaal,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2007
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 25 gr. boter, * 100 gr. bacon, * 4 vleestomaten, * zout en peper, * enkele takjes basilicum, * peterselie, * salie, * 4 teentjes knoflook, * 100 gr. zachte geitenkaas

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

*1 vanillestokje, opengesneden, *400 ml slagroom, *100 ml melk, *3 blaadjes gelatine, *50 g suiker, *12 verse lychees, *4 el vloeibare honing, *sap van 1 limoen, *4 eenpersoons puddingvormpjes van 150 ml inhoud,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-03-2009
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Spinaziesoufflé is een echt aan te raden voorgerecht, een soufflé die vooral gemaakt is van spinazie. Het is het mooist/handigst als u het in een eenpersoons souffléschaaltje doet.
:W

INGREDIENTEN

- 1 zak verse spinazie (300 g), grof gesneden, - 1 bekertje creme fraîche (125 ml), - 100 g Danish blue (kaas), grof verkruimeld, - 2 eieren, gesplitst, - 1 el bloem, - 4 eenpersoons souffléschaaltjes, ingevet, , (Bevat p.p. 265 kcal, 10 g eiwit, 23 g vet, 3 g koolhydraten, prijs p.p. €1,05)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2009
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 ml Griekse yoghurt, 150 g mascarpone, 2 zakjes vanillesuiker, 6 eenpersoons kant-en-klare taartbodems, 250 g frambozen, poedersuiker, 2 bananen, 2 eetlepels citroensap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2012
  •  
  •  10-20 min.

Ricotta-aardbeientoetjeBron:www.AH.nl

INGREDIENTEN

4 eieren (gesplitst), ? 100 g witte basterdsuiker, ? 1 bakje ricotta (250 g), ? 1 citroen, ? 50 g bloem, ? 50 g pijnboompitten (geroosterd), ? 250 g aardbeien (gehalveerd), , ? eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Tussendoortje of toetje voor 4 kinderen. denise vond het heerlijk met haar vriendinnetjes.

INGREDIENTEN

4 kant en klare eenpersoons taartbodempjes, 2 eetlepels abrikozenjam, 2 flinke appels, 1 bake vanillekwark, 1 eetlepel witte basterdsuiker en kaneel.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een complete maaltijd in een handomdraai...
Een recept uit de allerhande.

INGREDIENTEN

1 eenpersoons rookworstje, blikje bruine bonen (200 gr), 1/2 bouillontablet, 1 el tomaten ketchup, 1 el gefruite uitjes, zout en versgemalen peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 eenpersoons rookworstje, 1 potje of blikje bruine bonen (200g), 0.5 bouillontablet of 1 theel. bouillonpoeder uit een potje, 1 eetl.tomatenketchup, zout en versgemalen peper, 1 eetl. gefruite uitjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2007
  • Fusion
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 eenpersoons ciabattabroodjes, 1 eetlepel tapenade (zwarte olijvenpasta uit een potje), 2 plakjes rauwe ham, 40 gram geraspte 30+ kaas,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-09-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 gram gepelde pecannoten - 4 eenpersoons Veinnetta's vanille - 1 1/2 eetlepel schenkstroop butterscotch - kaneelpoeder - 1/8 liter slagroom - 150 gram zachte karamels - 1 1/2 eetlepel suiker - 4 chocolade hulstblaadjes,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 5 gr/vet 22 gr/koolhydraten 43 gr/kcal 403

INGREDIENTEN

2 grote appels of peren, geschild en in flinterdunne schijfjes, 4 eetlepels poedersuiker, 3 à 4 eetlepels Cognac, 1 pak filodeeg, 100 gr gesmolten boter of vloeibaar bakproduct, 4 eenpersoons ovenvormpjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2011
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 grote appels of peren, geschild en in flinterdunne schijfjes, 4 eetl. poedersuiker, 3 à 4 eetl. cognac, 1 pak filodeeg, 100 g gesmolten boter of vloeibaar bakproduct, 4 eenpersoons ovenvormpjes, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2011
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Twee soorten pasta gebruikt

INGREDIENTEN

2 tweepersoons verpakkingen, instant pasta naar keuze (4 eenpersoons kan ook), 1 zak op bak groente (bv nasi, bami of macaroni/spaghettipakket), 2 bakjes vegetarische italiaanse carre.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-03-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 rookworst, eenpersoons, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 el olie, 1/2 tl Provencaalse kruiden, gedroogd, 200 g witte bonen in tomatensaus, 2 sneetjes geroosterd brood,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pak volle yogurt (1 ltr), 2 sinaasappels, 6 romige babelaars, 2 eetlepels bloemenhoning, schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes, keukenmachine, 4 lage eenpersoons ovenschaaltjes

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Vegetarisch ontbijt gerecht

INGREDIENTEN

1/2 zakje bieslook - 1/2 zakje verse basilicum - 8 el slagroom - 4 grote eieren - 4 el gersapte belegen kaas - 4 eenpersoons souffleschaaltjes, ingevet - braadslede of grote ovenschaal

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 zakje verse bieslook (a 20 g), 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g), 8 el slagroom, 4 grote eieren (L), 4 el geraspte belegen kaas, 4 eenpersoons souffleschaaltjes, ingevet, braadslede of grote ovenschaal

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2003
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Heerlijke smaken uit het Middelandse Zee gebied.

INGREDIENTEN

1 aubergine, 3 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 vleestomaat, 3 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, 1/4 theelepel Provencaalse kruiden, 1 eetlepel blanke rozijnen, 1 eetlepel pijnboompitten, 125 g zachte geitenkaas (Chevre de Bellay), zout, peper, 1 eetlepel boter om in te vetten, 2 eenpersoons taartvormpjes doorsnede ca. 20 cm,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-08-2005
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Van soep tot salade

INGREDIENTEN

2 eenpersoons blkjes erwtensooep (unox), 1 zakje aardappelpuree, 1 pot blokjes augurk, eventueel extra ham en eventueel een klein blikje wortelen, eventueel yoghurt.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-06-2011
  • Goedkoop en snel
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 sneetjes witbrood of maïsvloerbrood, 50 g zachte boter, 4 appels, 1 eetlepel custardpoeder, 2 eetlepels suiker, 2 theelepels kaneelpoeder, 50 g rozijnen, 6 eenpersoons taartvormpjes (10 cm), ingevet

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2014
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 gr groene asperges , , 3 gesplitste eieren , , 100 gr witte basterdsuiker , , 2 1/2 dl stijfgeklopte slagroom , , 4 met water omgespoelde eenpersoons ronde vormpjes ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2004
  •  
  •  20-30 min.

Weer een nagerecht met asperges.

INGREDIENTEN

200 gr groene asperges, 3 gesplitste eieren, 100 gr witte basterdsuiker, 2 1/2 dl stijfgeklopte slagroom, 4 met water omgespoelde eenpersoons ronde vormpjes

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Geraffineerd vishapje uit de oven

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 25 gr. pijnboompitten, 1 sneetje oud wit brood, 4 takjes peterselie, 2 eetlepels olijfolie, zout, versgemalen peper, 2 bosuitjes, 2 bakjes rivierkreeftjes, 1 bekertje créme fraîche, 1/2 eetlepel olie om in te vetten, 4 schelpen of eenpersoons ovenschaaltjes, keukenmachine

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2007
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 rookworst eenpersoons -, 1 ui -, 1 teentje knoflook -, 1 eetlepel olie -, 1/2 theelepel Provencaals kruiden gedroogd -, 200 gram witte bonen in tomaten saus -, 2 sneetjes geroosterd brood, , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Turks broodje met groenten ham en mozzarella.

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 2 tenen knoflook, 4 eenpersoons Turksebroodjes, 1 pakje geroosterde groenten, 100gr gedroogde ham in reepjes, 2 bollen mozzarella, 30 rucola grof gehakt, zout/peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2005
  • Turks
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies