13 eekhoornbrood recepten

Een van de betere paddestoelenschotels

INGREDIENTEN

-500 g eekhoornbrood, -500 g tomaten, -1 kleine rode paprika, -1 ui, -100 g doorregen spek, -1 1/2 l water, -zout, -400 g macaroni, -1 teen knoflook, -100 g geraspte parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zeer interessante salade bij wildvlees.

INGREDIENTEN

-750 g eekhoornbrood, -2 uien, -30 g boter, -zout en versgemalen witte peper, -200 g zure room, -peterselie en dille

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Russisch
  •  10-20 min.

Erg lekkere saus bij wild

INGREDIENTEN

-150 g eekhoornbrood of 50 g gedroogd, -1 eetlepel olie, -4 sjalotjes, -1/4 l bouillon, -1/8 l droge witte wijn, -2 eetlepels tomatenpuree, -zout,witte peper, peterselie,dragon, boter en suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Heerlijke pittige ragout.

INGREDIENTEN

-3 wortelen (circa 250 g), geschild en fijn gehakt, -150 g selderijknol (geschild en fijn gehakt), -2 uien (fijn gehakt), -400 g eekhoornbrood, -40 g boter, -1/4 l witte wijn, -zout en witte peper uit de molen, -1 th lepel citroensap, -wat verse kervel, -1 blikje tomatenpuree (70 g), -20 g bloem, -1/8 l hete vleesbouillon, -(snufje suiker) indien gewenst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Erg lekkere saus bij wild

INGREDIENTEN

-150 g eekhoorntjesbrood (of 50 g gedroogd), -1 eetlepel olie, -4 sjalots (fijngehakt), -1/4 l bouillon (tabletje), -1/8 l droge witte wijn, -2 eetlepels tomatenpuree, -zout, peper, -wat gehakte dragon en peterselie, -boter, -suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gram eekhoornbrood of champignons, 1 bolletje mozzarella, 2 eetlepels huysenstruik kruiden, 8 blaadjes salie, 2 eetlepels spekblokjes, 4 sneden brood, 4 eetlepels olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  •  …
  •  0-10 min.

Met een heerlijk hartig roomsausje

INGREDIENTEN

-50 g gerookt vet spek (in reepjes), -9 ansjovisfilets, -1 varkenshaasje (circa 500 g), -zout en witte peper, -30 g boter, -150 g eekhoornbrood (uit blik), -30 g groene olijven zonder pit, -1 potje zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Delicieuze paddestoelensalade uit Finland

INGREDIENTEN

-250 g eekhoornbrood of champignons, -1/8 l water, -1 el citroensap, -1 el droge witte wijn, -4 peperkorrels, -1 laurierblad, -10 el slagroom, -sap van 1/2 citroen, -1 kleine ui (geraspt), -zout, zwarte peper, snufje mosterdpoeder, snufje paprikapoeder, -1 kleine krop sla, -1/2 doosje kers

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2004
  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Hartige en romige ovenschotel die overheerlijk is. Dit recept is afkomstig uit Toscanie

INGREDIENTEN

-200 g dikke pasta om te vullen (eventueel cannelloni), -500 g kipfilet, -100 g kippelevertjes, -1 sjalot, -een takje tijm, -salie en rozemarijn, -1 dl droge witte wijn, -40 g boter, -20 g gedroogd eekhoornbrood, -6 dl bechamelsaus, -1 dl tomatensaus, -4 el geraspte Parmezan, -peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Super lekker gerecht met een heerlijke saus !

INGREDIENTEN

-4 tournedos, -1 flesje Leffe bruin, -1 glas bruine fond, -300 g vers eekhoornbrood of een handvol gedroogde, -4 preien, -1 glas groentebouillon, -200 g dikke room, -2 th lepels gezeefde bloem, -boter, -8 aardappels in de schil, -zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Onovertreffelijke ragout; lekker smeuig en snel klaar !

INGREDIENTEN

-500 g eekhoornbrood, -100 g doorregen spek (in blokjes van 0,5 cm), -1 zure augurk (75 g)-fijngehakt-, -2 grote uien (fijngehakt), -30 g boter en 30 g bloem, -1/8 liter hete vleesbouillon, -1/8 liter rode wijn, -zout en zwarte peper uit de molen, -5 el room, -snufje suiker, -flinke hoeveelheid peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze ketchup bestaat aanmerkelijk langer dan de gekende tomatenketchup; het geeft aan gerechten een lichtzoete smaak van paddestoelen. Je kan er grootse effecten mee bereiken in soepen en sauzen, roerbakgerechten. Dit recept is goed voor circa 800 ml en is minstens 6 maand houdbaar en hij zal met de tijd beter smaken !

INGREDIENTEN

-1,2 kg in plakken gesneden paddestoelen zoals verse eekhoornbrood, hoorn des overvloeds, portobello's, kastanjezwam...., -2 el zeezout, -75 g gedroogde champignons (vb eekhoornbrood), -4 sjalotten geroosterd met een knoflookbol, -olijfolie, -100 ml balsamicoazijn, -150 ml witte wijnazijn, -200 ml port, -25 g suiker, -3 laurierblaadjes, -8 kruidnagels, -1/2 th lepel( van elk): gemalen witte peper; gehakte gember; gemalen piement, -scheutje sojasaus

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2005
  • Engels
  •  60-120 min.

Overheerlijk eendenrecept met een lekkere saus, en een makkelijk recept !

INGREDIENTEN

-1 panklare Nantaise-eend (900 g), -zout en peper, MARINADE:, -40 g gesnipperde ui, -40 g kleingesneden bleekselderij, -40 g kleingesneden prei, -40 g kleingesneden wortel, -1 laurierblad, -2 kruidnagels, -1 takje tijm, -1 bosje peterselie, -1/4 liter rode wijn, VERDER:, -2 el plantaardige olie, -1 gesnipperd knoflookteentje, -2 tomaten, -2 el vers varkensbloed, -30 g in blokjes verdeelde boter, -zilveruitjes, eekhoorntjesbrood, spekblokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies