Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Duvel

Duvel recepten (78) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Sabayon met Duvel

Niet alleen een lekkere sabayon voor de Duvel liefhebbers......

INGREDIENTEN

5 eierdooiers, 1 fles Duvel 33 cl, 5 eetlepels suiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-01-2016
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Kip met duvel

Verduveld lekker

INGREDIENTEN

4 kipfilets / 100 gr boter / 150 gr sjalotjes / 1 flesje Duvel / zout en peper / 2 dl room / 1 eierdooier / 2 el gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mosselroomsoep met Duvel

Een recept van Chefkok Van Wassenhove, leraar aan de Antwerpse Hotelschool en specialist in de Vlaamse bierkeuken.

INGREDIENTEN

1 kg mosselen * 200 gr ui * 200 gr witte selder * 2 kg visgraten * 2 liter blond tafelbier * 6 liter water * 1 kg pompoen * 1 bosje peterselie * 1 Duvel 33 cl * 1 gr saffraandraadjes * 2 dl room * bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kalfsfricassee met Duvel

Lekkere kalfsfricassee op basis van Duvel

INGREDIENTEN

1 flesje Duvel (33 cl), 1 kg kalfsfricassee, witte selder, 250 gr verse champignons, 2 wortelen, 1 blik gepelde tomaten, 200 gr zilveruitjes, ui (1 teentje look), suiker, peper, zout, tarwezetmeel, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

VARKENSMEDAILLONS MET DUVEL

Vlaamse keuken op zijn best !

INGREDIENTEN

, 4 grote kookvaste aardappelen, 600 gr varkenshaas, Boter, 1 gesnipperde ui, 1 flesje Duvel van 33 cl, 1 el graanmosterd, 1 th lepell mazetmeel, Peper, Zout, 600 gr verse spinazie, 1/2 teentje knoflook, 1 el gehakte bieslook, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2014
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenshaas met Duvel

INGREDIENTEN

4 grote kookvaste aardappelen, 600 g varkenshaas, solo bakboter, 1 gesnipperde ui, 1 flesje Duvel van 33 cl, 1 eetl. mosterd met pitjes, 1 koffielepel maiszetmeel, peper en zout, 600 g verse spinazie, 1/2 teentje look, 1 eetl. gehakte bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zonnevisfilet met Duvel

Een echt Belgisch gerecht.

INGREDIENTEN

100 g zonnevis /persoon, 1/2 - 3/4 liter Duvel, 4 dl visbouillon, 1/4 l room, 1 eetl verse dragon, 500 g champignons, 20 g vetstof, 2 grote appelen,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

konijn met duvel

Konijn gekookt in een sausje van duvel en kippebouillon

INGREDIENTEN

1 konijn,250 gr champignons,1 dikke ui,8 sjalotte,4 teentjes knoflook,2 flesjes Duvel (33 cl),0.5 l kippebouillon,kruidentuiltje,0.2l verse room,olijfolie,100 g gerookt spek.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zonnevis met Duvel

INGREDIENTEN

100 g zonnevis /persoon, 1/2 - 3/4 liter Duvel, , 4 dl visbouillon, 1/4 l room, 1 eetl verse dragon, 500 g champignons, 20 g vetstof, 2 grote appelen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

mosselen met duvel

Mosselen met Duvel, De duvel is om te drinken en de mosselen om te eten. Kook de mosselen in een pan met nasikruiden,uien en wortel, als al de mosselen openstaan ben je klaar en smullen maar. Reken op een kilo mosselen p.p.

INGREDIENTEN

1 kilo mosselen p.p. zakje nasikruiden, uien en wortelen., ijsbersla,tomaat,kommer e.d. voor de salade, aardappelen voor de friet, stokbrood of boudewijnsbroodbolletjes, knoflookboter en knoflooksausboudewijn.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

kalfsfricasse met duvel

Weer een echt Belgisch gerecht.

INGREDIENTEN

1 kg kalfsfricassee, witte selder, 250 gr verse champignons, 2 wortelen, 1/2 kg gepelde tomaten, 200 gr zilveruitjes, 1/2 ui, (1 teentje look), 1 flesje Duvel, suiker, peper, zout, tarwezetmeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-08-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Duvel van vlees

INGREDIENTEN

500 gr. runderlap, in blokjes, 1.5 dl. wijn, rode, 2 stuks lomboks, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, 1 stuk ui, rode, 3 teentjes knoflook, gehalveerde, 4 el. sojasaus, Japanse ongesuikerde, 3 el. azijn, 1 tl. mosterd, 0.5 tl. zoetstof, vloeibare, 1 el. olie, 1 el. ketoembar, 0.5 el. djinten, 0.5 tl. koenjit, Zout, Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-05-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lamsragout Met Duvel

Een fijne ragout met veel groentjes.In het seizoen kun je de lamsragout vervangen door hertenragout

INGREDIENTEN

-1 flesje Duvelbier (of Cuvee De Koninck of Triple naar keuze)-800 gr lamsragout-2 winterwortelen-3 dl wildfond-250 gr champignons-1/2 knolselder-1 courgette-vers gemalen peper-zout-korianderzaadjes-1 klont boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Duvel van vlees.

Montignacrecept fase 1 en 2.

INGREDIENTEN

500 gr.runderlapjes,in blikjes gesneden,1 rode ui in vieren gesneden,3 teentjes knoflook gehalveerd,2 rode lomkoks van zaadjes ontdaan en in grote stukken gesneden,3 eetl.azijn,4 eetl.kikkomansojasaus of 4 theel.tamari,1 1/2 dl rode wijn,1 theel.mosterd,1 eetl.ketoembar,1/2 eetl.djinten,1/2 theel.koenjit,1/2 theel.vloeibare zoetstof,1 eetl.olie,peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Duvel van vlees

INGREDIENTEN

500 gr. runderlap, in blokjes, -1.5 dl. wijn, rode, -2 stuks lomboks, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, -1 stuk ui, rode, -3 teentjes knoflook, gehalveerde, -4 el. sojasaus, Japanse ongesuikerde, -3 el. azijn, -1 tl. mosterd, -0.5 tl. zoetstof, vloeibare, -1 el. olie, -1 el. ketoembar, -0.5 el. djinten, -0.5 tl. koenjit, -Zout, -Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mosselen met Duvel

INGREDIENTEN

3kg mosselen,1 grote ui,1wortel,1 stuk wit van prei,stuk selder, 4 tomaten,3cm verse gember, 2 teentjes knoflook, 1 duvel(bier)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Duvel van vlees

INGREDIENTEN

400 runderlappen in blokjes,1 ui,3 teentjes knoflook,2 pepertjes zonder zaadjes,3 eetl. azijn,4 theel.tamari,1 1/2 dl rode wijn,1 theel. mosterd,1 eetl.ketoembar, 1/2 eetl. djinten, 1/2 theel. koenjit,1/2 theel.zoetstof, olie, water.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-08-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lamsschouder met Duvel

Duurt ff maar het resultaat.............

INGREDIENTEN

4 wortelen,4 gr.uien,8 knoflooktenen,200 gr.boter,10 cl.olijfolie,lamsschouder,in blokjes van 3 cm,plakken van 4 gr.aardappelen,8 tomaten,gepliseerd en in vieren gesneden,bouquet garni-tijm,laurier,rozemarijn,kervel-,3 ltr.Duvel,zout.peper,aardappelmeel,water,rozemarijn voor de garnering.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2013
  • Frans
  •  60-120 min.

Duvel van vlees

INGREDIENTEN

400 gr lamsvlees, 2 fijngesneden uien, 5 teentjes knoflook, 2 el ketjap, 1 glas rode wijn, 1/2 kopje azijn, boter, , Kruiden:, 1 el sambal, 1 tl trassie, 1 tl mosterdpoeder, 2 tl suiker, 1/2 tl peper, 1 1/2 el kerrie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-03-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Varkenshaasje gemarineerd met Duvel bier

Vlaamse lekkernij

INGREDIENTEN

1 fles Duvel (33 cl), 2 varkensfilets, 2 eetlepels met zaadjes mosterd, zout, 50 gr boter, 1 mespuntje suiker, peterselie, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Asperges in Duvel

Een (warm) voorgerecht van chef Frans Baeten van restaurant de Pirrewit

INGREDIENTEN

1 flesje Duvel (33 cl), 1 kg asperges, 1 dl room, 1 koffielepel citroensap, 1 eierdooier, 1 eetlepel gehakte peterselie, zout, muskaatnoot, , , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Runderstoofpot met Duvel en stroop

Heerlijke stoofschotel uit de Belgische keuken, perfect voor deze matige temperaturen...

INGREDIENTEN

750 gr runderlappen (in blokjes gesneden), 50 gr margarine, 2 uien (grof gesnipperd), 2 winterwortels (in grove plakken), 2 dl Duvel (kamertemperatuur), 8 dl runderbouillon (van 2 tabletten), 2 el (Luikse) stroop, (versgemalen) peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-05-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Grietfilets met Duvel saus

De licht bittere smaak van Duvel bier geeft de tere smaak van de vis een wonderlijke ruggesteun

INGREDIENTEN

-4 grietfilets, -30 g boter en 2 sjalotten (fijn gehakt), -1 flesje Duvel bier, -2 dl room, -1 eetlepel fijngehakte kervel, -peper en iets zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw met romige Duvel saus

Overheerlijk recept, dat eenieder kan bereiden

INGREDIENTEN

1 flesje Duvel (33 cl), 750 gr kabeljauwfilet, 50 gr boter, zout en peper, 1/8 l verse room, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, Een paar takjes dragon, , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tijgergarnalen in Duvel

Vlaanderens trots is het bier 'Den Duvel'; een roomsaus om duimen en vingeren af te likken !!!!!

INGREDIENTEN

-1 flesje Duvel, -20 gepelde tijgergarnalen, -10 champignons (in schijfjes gesneden), -4 gehakte sjalotjes, -40 cl culinaire room, -olijfolie, -peper en zout, -een pak tagliatelle

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

stoofpotje met duvel en bastognekoeken

Een recept voor koude winterdagen

INGREDIENTEN

600 g riblappen., 1 gesnipperde ui., zout., peper., 50 g boter., 1,5 flesjes duvel., 2 laurierblaadjes., 2 el azijn., 1 winterpeen., 200 g spruitjes., 100 g pruneaux(= gedroogde pruimen)., 5 bastognekoeken

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-12-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpotje met Duvel en Bastognekoeken

INGREDIENTEN

600 gr. Riblappen., 1 ui gesnipperd., zout, peper., 50 gr boter., 1 1/2 flesje Duvel., 2 laurierblaadjes., 2 el. azijn., 1 Winterpeen., 200 gr. Spruitjes., 100 gr. Prunaux., 5 Bastogne koeken.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2011
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

PIKANTE KIPPEPOOTJES IN DUVEL

INGREDIENTEN

, 8 kipdrumsticks, 1? theelepel pikante kerriepoeder, zout en peper, 30 gram boter of margarine, 1 ui, 1 flesje Duvel, 1 blikje ananasstukjes, bieslook, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Jonge duifjes met Duvel

Subliem gerecht voor de amateurs ! Zo lekker heb je nog nooit jonge duifjes gegeten!!!!

INGREDIENTEN

-4 jonge schoongemaakte duifjes, -20 cl Duvel bier, -1 wortel, 2 sjalotten, -10 zilveruitjes, -250 g champignons, -1 kruidenbuiltje, -takje estragon, -1 kippe of duivelever, -10 cl gevogelte bouillon, -2 cl jonge jenever, -10 jeneverbessen, -4 blaadjes salie, -peterselie, -1 eetlepel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

den groenen duvel

INGREDIENTEN

Bier, Pisang ambon

  •  …
  •  
  • Geplaatst op16-01-2000
  •  
  •  

hachee van kip en duvel

Simpel hacheetje

INGREDIENTEN

- 4 kipfilets, - flesje Duvelbier, - 400 ml slagroom (slankroom), - velen en velen uien

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

STOOFPOTJE VAN VARKENSVLEES MET DUVEL EN LUIKSE STROOP

Makkelijk en super lekker. We serveren er rijst en sluimererwten bij.

INGREDIENTEN

1 kg varkenskarbonade, 50 g Solo Vloeibaar, 1 ui, 3 wortelen, 1 dl Duvel, 8 dl vleesbouillon, 200 g sluimererwten, 2 el Luikse siroop

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

tante riet's duvel van vlees en pittige koolsalade

Dat was smullen en dat blijft smullen....

INGREDIENTEN

Voor de duvel van vlees: * 1 pond magere runderlappen * 4 uien (fijn gesneden) * 3 tenen knoflook (fijn gesneden) * 1 theelepel trassie (garnalenpasta) * 2 rode lomboks (v.d. zaadjes ontdaan en fijngesneden) * 2 eetlepels ketjap * 1 dl rode wijn * 1 theelepel mosterdpoeder * 3 theelepels suiker, 1/2e theelepel peper * 1 eetlepel kerrie * 0,5 dl. azijn * 2 dl. water * 2 eetlepels slaolie * zout naar smaak., Voor de pittige koolsalade: * 1 pond witte of savooiekool * 0,5 dl. azijn * 2 theelepels sambal * 2 theelepels suiker * zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pruimen gevuld met chateau d'arville

Borrelhapje

INGREDIENTEN

24 gedroogde pruimen - 1 fles Duvel - suiker - kaneelstokje - 1 kruidnagel - 1/2 vanillestokje - 1 laurierblad - 400 gr. Chateau d'Arville

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

kip met duivel

Hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Kip, hetzij in stukken of alleen fillet, een flesje duvel, 4 stronken witloof, boter, 6 aardappelen geschild

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Varkensgebraad met duvelsaus

Een lekker varkensgebraadje met een saus op basis van het wereld bekende Vlaamse bier `Duvel`.....om van te watertanden !

INGREDIENTEN

- een varkensgebraad van +/- 600 gr., -150ml duvel bier, - 1 th lepeltje graanmosterd, -100ml room, -peper, zout en oregano, -150gr. sperzieboontjes, -200gr. bloemkoolroosjes, -75gr. spekjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gemarineerd varkenshaasje

Een heerlijk gemarineerd varkenshaasje in Duvel, graanmosterd....mooi gebraden en geserveerd met appelmoes en kroketjes

INGREDIENTEN

-1 fles Duvel (33 cl), -2 varkensfilets, -2 eetlepels met zaadjes mosterd, -zout, -50 gr boter, -1 mespuntje suiker, -peterselie, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Jong konijn met een pittig Duvelsausje

Een pittige Duvel (bier saus ) zorgt ervoor dat het geheel niet te versmaden is !

INGREDIENTEN

-1 rug (zadel) van 1 of 2 jong konijnen (circa 1 kg), -1 flesje Duvel, -30 cl kalfsfond, -rozijnen, Seizoensgroenten naar keuze :, -asperges, -jonge worteltjes, -brocolli, -bloemkool, -seizoen aardappeltjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensgebraad in Duvelsaus

Een lekker varkensgebraadje met een prima saus op basis van Duvel.

INGREDIENTEN

- 1 kg varkensgebraad, - 50 gram satekruiden, -40 gram boter, -50 gram bloem, -1 liter melk, -1 deciliter room, -1 citroen, -1 flesje Duvel, -1 takje oregano, , ., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Duveltjesbrood

INGREDIENTEN

500 gr meergranen meel, 10 gr zeezout, 10 gr instant gist, 12 gr cacaopoeder met suiker, 20 cl Duvel, 2 el honing, 100 gr gedroogde abrikozen, in stukjes, 2 el olijfolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2012
  •  
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top