Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Druiven recepten (2.434) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Spiesjes met druiven en mozzarella

Deze lekkere borrelhapjes maak ik regelmatig. Heel goed voor te bereiden en gemakkelijk te maken. Ze vallen altijd erg in de smaak.

INGREDIENTEN

1 zakje mini mozzarella - 24 blauwe druiven zonder pit - 1 eetlepel witte balsamico-azijn - 2 eetlepels olijfolie - peper, zout - 2 theelepels honing - 1 theelepel oregano - 4 grote plakken rauwe ham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke warm weer maaltijdsalade

Met dit hete weer hebben er niet veel mensen zin om lang achter het hete gasstel te staan. Dit is een verrukkelijke zomerse maaltijdsalade. knapperig stokbrood erbij en een glas heerlijke koude rosé..... je waant je echt op vakantie, heerlijk en razendsnel klaar om heerlijk buiten van te genieten

INGREDIENTEN

, , 1 krop heerlijke hollandse sla (of een kant en klaar zak), 3 tomaten, 1 rode of 1 gele paprika, handjevol gemengde noten, handjevol groene olijven of druiven, ruim 100 gram zachte geitenkaas, 3 El. olijfolie, 1 El. balsamico azijn, 1/2 tl. mosterd, 1 tl. honing, peper en zout, , , heb je zin in zoet dan neem je witte druiven, heb je zin in iets hartiger dan neem je olijven.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Druiven

Druiven in karamel met room yogert.

INGREDIENTEN

Pitloze druiven300 gram, 1 sinaasappel, 75 gram suiker, mespunt gemalen kardemom, 2 eetlepels schenkstroop, 2 bakjes griekse yoghurt(a 150 gram totaal ), 2 eetlepels zure room, keukenpapier.,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Druivensalade met kip en geitenkaas.(voorgerecht)

Dit recept gekregen van mijn dochter, het is een absolute aanrader,makkelijk en snel klaar! Je kan het met witte en blauwe druiven maken maar ik heb pitloze witte druiven genomen. Ook leuk om te maken als je gasten krijgt. Deze hoeveelheid is als voorgerecht genoeg voor 6 personen. Maar ook als maaltijdsalade voor 4 personen serveer er dan bvb lekker knapperig stokbrood bij. De foto`s zijn nogal haastig genomen helaas...(volgende keer beter) maar ik heb ze wel bij dit recept gezet om te laten zien hoeveel er op je bordje komt als je het als maaltijdsalade wilt serveren. Pas dus de hoeveelheden aan als je het als voorgerecht wilt serveren.

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde sla., 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen., 150 gram gerookte kipfilet in reepjes (supermarkt of snij zelf in reepjes)., 200 gram witte druiven. 200 gram geitenkaas met honing ( is een rondje verkrijgbaar bij A.H.) in blokjes gesneden., 50 gram walnoten, grof gehakt., Voor de dressing: 4 eetl. Olijfolie. 2 eetl.(wijn) azijn. 1 eetl. Medium sherry. (heb je geen sherry in huis laat het dan gewoon weg.)1 flinke eetl. Honing. 1 eetl. Gehakte peterselie. Zout en versgemalen peper naar smaak.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

kipsalade met druiven

Apart voorgerecht

INGREDIENTEN

, 500 gr. gerookte kip 1 citroen2 el. cognac4 a 5 stengels bleekselderij(250 gr), 125 gr witte en 125 gr blauwe druiven3 el creme fraiche3 el yoghurt

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2001
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

stokbrood met druiven

INGREDIENTEN

Stokbrood, knoflook, zout, druiven

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-04-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

spruitjes met druiven

INGREDIENTEN

400 g witte druiven, 800 g spruitjes, zout en nootmuskaat,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kwark Met Druiven

INGREDIENTEN

300 g kwark, 1 ei, 60 g suiker, zakje vanillesuiker, 250 g groene druiven.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Gekarameliseerde Druiven

Druiven gedoopt in karamel

INGREDIENTEN

Witte en blauwe druiven, 5 eetl suiker, 3 eetl water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Spruitjes met druiven.

INGREDIENTEN

750 g spruitjes, 500 g witte druiven, zout, 1 eetl. boter, ? theel. nootmuskaat.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Camembert met druiven

INGREDIENTEN

1 zachte camembert; 1 trosje blauwe of witte druiven

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2006
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Gesuikerde Druiven

Een variant op de witte of blauwe druiven

INGREDIENTEN

Druiven (blauw of wit) - eiwit - suiker - papieren kuipjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-1999
  • Belgisch
  •  10-20 min.

gemarineerde druiven

Lekker bij kaas

INGREDIENTEN

250 ml geuzebier, 500 gr pitloze druiven, 100 gr suiker.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

speculaasijs met druiven

INGREDIENTEN

1/4 liter vanilleroomijs, 2 speculaasjes, 100 gr groene druiven, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels gembersiroop, kaneel, allesbinder, ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

gevulde druiven

Gevulde druiven is een exquise delicatesse die vaak gegeten wordt als voorafje bij vis of als nagerecht bij een vleesdis. Ook wordt het veelvuldig geserveerd als component van een vegetarische maaltijd of ter garnering ener salade.

INGREDIENTEN

1 kilo witte druiven, 30 gram roomboter, 1 cl. cointreaux, kaneel,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

Speculaasijs met druiven

Spannend

INGREDIENTEN

1/4 liter vanille roomijs, 2 speculaasjes, 100 gr. groene druiven, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels gembersiroop, kaneel, allesbinder.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Ijzige Druiven

Voor de garnering

INGREDIENTEN

Blauwe of witte druiven=2 eiwitten=beetje citroensap=50gr fijne tafelsuiker=

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-1999
  •  
  •  30-60 min.

GEKRISTALISEERDE DRUIVEN.

INGREDIENTEN

2 eiwitten.150 g groene druiven.150 g blauwe druiven.100 kristalsuiker.3 zakjes vanillesuiker.Muntblaadjes., ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

kippelevers met druiven

Zo komen de levertjes ook weer eens aan de beurt, met de cognac een feestelijk voorgerechtje.

INGREDIENTEN

125 gr. kippelevers, 150 gr. druiven, peper, 50 gr. boter, 2 el cognac, 1 el honing, , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

bedauwde druiven

Ook een vetarm dessertje

INGREDIENTEN

1 tros blauwe druiven, 1 eiwit, 1 pakje vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Schouderkarbonaden met druiven

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonaden* peper en zout* 50 gram boter* 250 gram witte druiven*.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Druiven Met Honingsaus

INGREDIENTEN

1 blikje gepelde druiven, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel cognac, 1 blikje slagroom, 2 eetlepels suiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-1999
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

Druiven sorbetijs

Maak zelf je ijs

INGREDIENTEN

2 dl. rood druivensap. 25 gr. suiker, 1 el. citroensap, 50 gr. blauwe druiven

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Geitenkaas Met Druiven

Gewoon lekker

INGREDIENTEN

4 jonge geitenkaasjes, 1 el provencaalse kruiden, 2 el olijfolie, witte druiven (liefst zonder pit)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

kipspiesjes met druiven

INGREDIENTEN

400 gr kippefilet, 1/2 kg blauwe druiven, 1 limoen, 1 rood chilipepertjes, 2 eetl olijfolie, peper uit de molen, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2001
  •  
  •  10-20 min.

Druiven Bessengelei

Najaarspudding

INGREDIENTEN

200 gr. blauwe druiven, 3 blaadjes rode gelatine, 2 dl. druiven-bessensap, 2 eetlepels citroensap.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Eitaart Met Druiven

Anders dan anders

INGREDIENTEN

5 eieren, 100 gr. fijne kristalsuiker, 300 gr. blauwe en witte druiven, 20 gr. boter.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-1999
  •  
  •  20-30 min.

soep met druiven

Simpel te maken, maar erg chiq

INGREDIENTEN

Boullionblokje, water, witte druiven, peterselie (vers is het mooist, maar gedroogd kan ook.)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2001
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  0-10 min.

Witlofsalade met druiven

Echt een frisse, makkelijke salade die helemaal bij het seizoen past.

INGREDIENTEN

4 stronken witlof, 1 zak botersla (100 g), 1/2 bak pitloze rode druiven (a 500 g), 1 bakje Zaanse dressing mosterd honing (90 ml) AH, 1 bakje tuinkers,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2012
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Roomvla met druiven

INGREDIENTEN

125 gram pitloze blauwe druiven - 125 gram pitloze witte druiven - 125 gram mascarpone - 1 zakje vanillesuiker - 1/2 pak vanille vla

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Yoghurtcoupe Met Druiven

INGREDIENTEN

300 gram witte druiven, 1 1/2 dl witte droge wijn, 3 eetlepels vloeibare honing, 1 kaneelstokje, 4 dl magere Bulgaarse yoghurt, kaneelpoeder,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Fazant met druiven

INGREDIENTEN

1 fazant, -400 g druiven (ontpit), -1.5 dl wijn (wit/droog), -peper, -zout, -1 dl room, -50 g boter (bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebakken witlof met geitenkaas en druiven.

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen.

INGREDIENTEN

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen., , 3 dikke stronken witlof, 3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum, 2 plakken verse geitenkaas van 1 cm dik (bijv. bettine blanc), Grof zeezout, Versgemalen zwarte peper, 100 gram pitloze druiven rode druiven, 1 takje basilicum, Bakpapier.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Peren met druiven

INGREDIENTEN

1 dl roomkwark - 2 eetlepels suiker 2 eetlepels melk - 2 peren - trosje blauwe druiven - citroensap.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

DRUIVEN MET EEN DIPSAUSJE

Kcal. 140 p.p.

INGREDIENTEN

500 gram witte en blauwe druiven, 250 ml. blanke vla, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel rode port

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

gekristaliseerde druiven

INGREDIENTEN

150 g rode, 150 g blauwe en 150 g witte druiven - 3 zakjes vanillesuiker - 100 g kristalsuiker - 2 eiwitten

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Druiven (Gekristaliseerde)

INGREDIENTEN

150 g rode druiven, 150 g blauwe druiven, 150 g witte druiven, 3 zakjes vanillesuiker, 100 g kristalsuiker, 2 eiwitten

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Spruitjes Met Druiven

INGREDIENTEN

1kg. spruitjes, 2 blikjes druiven op sap, nootmuskaat, zout, boter.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Druiven taart

Taart met blauwe of groene druiven of beide.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 150 gr meel, 80 gr roomboter, 50 gr poedersuiker, mespunt zout, 40 gr water, 1 ei dooier, kristal suiker, , Voor de vulling:, 800 gr druiven zonder pit (soultanines als verkrijgbaar), 20 gr roomboter, 100 gr poedersuiker, 30 gr meel, 1 ei, 40 gr creme fraiche of slagroom

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-09-2010
  • Grieks Nagerecht
  •  > 120 min.

Kipspiezen met druiven

INGREDIENTEN

400 gr kippefilet, 1/2 kg blauwe druiven, 1 limoen, 1 rood chilipepertjes, 2 el olijfolie, peper uit de molen, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top