2.424 druiven recepten

  • Eigen recept

Deze lekkere borrelhapjes maak ik regelmatig. Heel goed voor te bereiden en gemakkelijk te maken. Ze vallen altijd erg in de smaak.

INGREDIENTEN

1 zakje mini mozzarella - 24 blauwe druiven zonder pit - 1 eetlepel witte balsamico-azijn - 2 eetlepels olijfolie - peper, zout - 2 theelepels honing - 1 theelepel oregano - 4 grote plakken rauwe ham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Druiven in karamel met room yogert.

INGREDIENTEN

Pitloze druiven300 gram, 1 sinaasappel, 75 gram suiker, mespunt gemalen kardemom, 2 eetlepels schenkstroop, 2 bakjes griekse yoghurt(a 150 gram totaal ), 2 eetlepels zure room, keukenpapier.,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Met dit hete weer hebben er niet veel mensen zin om lang achter het hete gasstel te staan. Dit is een verrukkelijke zomerse maaltijdsalade. knapperig stokbrood erbij en een glas heerlijke koude rosé..... je waant je echt op vakantie, heerlijk en razendsnel klaar om heerlijk buiten van te genieten

INGREDIENTEN

    , , 1 krop heerlijke hollandse sla (of een kant en klaar zak), 3 tomaten, 1 rode of 1 gele paprika, handjevol gemengde noten, handjevol groene olijven of druiven, ruim 100 gram zachte geitenkaas, 3 El. olijfolie, 1 El. balsamico azijn, 1/2 tl. mosterd, 1 tl. honing, peper en zout,
, , heb je zin in zoet dan neem je witte druiven, heb je zin in iets hartiger dan neem je olijven.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Stokbrood, knoflook, zout, druiven

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-04-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Apart voorgerecht

INGREDIENTEN

, 500 gr. gerookte kip 1 citroen2 el. cognac4 a 5 stengels bleekselderij(250 gr), 125 gr witte en 125 gr blauwe druiven3 el creme fraiche3 el yoghurt

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2001
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g kwark, 1 ei, 60 g suiker, zakje vanillesuiker, 250 g groene druiven.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Druiven gedoopt in karamel

INGREDIENTEN

Witte en blauwe druiven, 5 eetl suiker, 3 eetl water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400 g witte druiven, 800 g spruitjes, zout en nootmuskaat,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zachte camembert; 1 trosje blauwe of witte druiven

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2006
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Een variant op de witte of blauwe druiven

INGREDIENTEN

Druiven (blauw of wit) - eiwit - suiker - papieren kuipjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-1999
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Lekker bij kaas

INGREDIENTEN

250 ml geuzebier, 500 gr pitloze druiven, 100 gr suiker.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/4 liter vanilleroomijs, 2 speculaasjes, 100 gr groene druiven, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels gembersiroop, kaneel, allesbinder, ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Gevulde druiven is een exquise delicatesse die vaak gegeten wordt als voorafje bij vis of
als nagerecht bij een vleesdis. Ook wordt het veelvuldig geserveerd als component van een
vegetarische maaltijd of ter garnering ener salade.

INGREDIENTEN

1 kilo witte druiven, 30 gram roomboter, 1 cl. cointreaux, kaneel,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

750 g spruitjes, 500 g witte druiven, zout, 1 eetl. boter, ? theel. nootmuskaat.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Spannend

INGREDIENTEN

1/4 liter vanille roomijs, 2 speculaasjes, 100 gr. groene druiven, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels gembersiroop, kaneel, allesbinder.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Voor de garnering

INGREDIENTEN

Blauwe of witte druiven=2 eiwitten=beetje citroensap=50gr fijne tafelsuiker=

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-1999
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 eiwitten.150 g groene druiven.150 g blauwe druiven.100 kristalsuiker.3 zakjes vanillesuiker.Muntblaadjes., ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Zo komen de levertjes ook weer eens aan de beurt, met de cognac een feestelijk voorgerechtje.

INGREDIENTEN

125 gr. kippelevers, 150 gr. druiven, peper, 50 gr. boter, 2 el cognac, 1 el honing, , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Ook een vetarm dessertje

INGREDIENTEN

1 tros blauwe druiven, 1 eiwit, 1 pakje vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 schouderkarbonaden* peper en zout* 50 gram boter* 250 gram witte druiven*.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 blikje gepelde druiven, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel cognac, 1 blikje slagroom, 2 eetlepels suiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-1999
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

Maak zelf je ijs

INGREDIENTEN

2 dl. rood druivensap. 25 gr. suiker, 1 el. citroensap, 50 gr. blauwe druiven

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Gewoon lekker

INGREDIENTEN

4 jonge geitenkaasjes, 1 el provencaalse kruiden, 2 el olijfolie, witte druiven (liefst zonder pit)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr kippefilet, 1/2 kg blauwe druiven, 1 limoen, 1 rood chilipepertjes, 2 eetl olijfolie, peper uit de molen, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2001
  •  …
  •  10-20 min.

Najaarspudding

INGREDIENTEN

200 gr. blauwe druiven, 3 blaadjes rode gelatine, 2 dl. druiven-bessensap, 2 eetlepels citroensap.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Anders dan anders

INGREDIENTEN

5 eieren, 100 gr. fijne kristalsuiker, 300 gr. blauwe en witte druiven, 20 gr. boter.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-1999
  •  …
  •  20-30 min.

Echt een frisse, makkelijke salade die helemaal bij het seizoen past.

INGREDIENTEN

4 stronken witlof, 1 zak botersla (100 g), 1/2 bak pitloze rode druiven (a 500 g), 1 bakje Zaanse dressing mosterd honing (90 ml) AH, 1 bakje tuinkers,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2012
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

125 gram pitloze blauwe druiven - 125 gram pitloze witte druiven - 125 gram mascarpone - 1 zakje vanillesuiker - 1/2 pak vanille vla

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 gram witte druiven, 1 1/2 dl witte droge wijn, 3 eetlepels vloeibare honing, 1 kaneelstokje, 4 dl magere Bulgaarse yoghurt, kaneelpoeder,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 dl roomkwark - 2 eetlepels suiker 2 eetlepels melk - 2 peren - trosje blauwe druiven - citroensap.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Kcal. 140 p.p.

INGREDIENTEN

500 gram witte en blauwe druiven, 250 ml. blanke vla, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel rode port

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 g rode, 150 g blauwe en 150 g witte druiven - 3 zakjes vanillesuiker - 100 g kristalsuiker - 2 eiwitten

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

150 g rode druiven, 150 g blauwe druiven, 150 g witte druiven, 3 zakjes vanillesuiker, 100 g kristalsuiker, 2 eiwitten

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1kg. spruitjes, 2 blikjes druiven op sap, nootmuskaat, zout, boter.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr kippefilet, 1/2 kg blauwe druiven, 1 limoen, 1 rood chilipepertjes, 2 el olijfolie, peper uit de molen, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 tongfilets, 1 dl visbouillon, 5 cl droge witte wijn, 40 witte druiven, 2 dl slagroom, 20 g suiker, 6 dl water, peperkorrels, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Witlof met druiven Benodigdheden4 struikjes witlof 100 g witte (pitloze) druiven 1 eetlepel citroensap 2 theelepels honing 3 eetlepels (druivenpit)olie (mespunt gemberpoeder) 2 eetlepels fijngeknipte bieslook zout en witte peper BereidingswijzeWas de struikjes witlof, snij de stronkjes eraf en maak de blaadjes los. Laat de blaadjes in een vergiet uitlekkenWas de druiven, halveer ze en verwijder de pitjesKlop in een kommetje een dressing van het citroensap, de honing, de olie en eventueel een mespuntje gemberpoeder. Voeg zout en peper naar smaak toeSchep de bieslook erdoor. Verdeel de blaadjes witlof en de druiven over een platte schaal en sprenkel de dressing erover.

INGREDIENTEN

4 struikjes witlof, 100 g witte (pitloze) druiven, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels honing, 3 eetlepels (druivenpit)olie, mespunt gemberpoeder, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, zout en witte peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Friszoete druiven en pikante gerookte kip maken deze rodekoolsalade heel verrassend. Door de rodekool te marineren in de dressing, wordt hij wat zachter.

INGREDIENTEN

1/2 tot 3/4 rodekool; 1-2 el citroensap; 4-6 el olijfolie; zout; peper; 300-400 g grote witte druiven; 200 g gerookte kip

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 g witte druiven, 200 g blauwe druiven, 1/8 l. slagroom, 1 eetl. witte basterdsuiker, 3 eetl. advocaat, 1 dl. mousserende witte wijn.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 fazant, -400 g druiven (ontpit), -1.5 dl wijn (wit/droog), -peper, -zout, -1 dl room, -50 g boter (bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies