Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Desserts recepten (79) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Heerlijk over fruit; dit mengsel bevat maar een fractie van de cal. en het vet van slagroom !!

INGREDIENTEN

-120 ml magere yoghurt, -110 g huttenkase, -2 el honing

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* Mokka *, Ingrediënten voor ca. 12 stuks:, - 1,5 liter slagroom, - 1,5 of 2 zakken mokkaschuimpjes. Minimaal 1,5 zak maar uiteraard wel afhankelijk tot hoe zoet je het wilt. (Bv. te halen bij de C1000), - 3 eieren, - Een beetje Amaretto, Vervang de mokkaschuimpjes in vannilleschuimpjes, en de amaretto in Licor 43, en je krijgt een overheerlijke combinatie., * Banaan *, - 1x Mona bananenkwark, - 1 pak Bastogne koeken, - 2 eetlepels melk, Een scheutje Licor 43 erdoor maakt het geheel net iets specialer

  •  …
  •  
  • Geplaatst op21-12-2010
  •  
  •  
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 plakken marmercake = 3 el frambozenjam = 1/2 liter witte, chocolade of vanille-ijs = 6 eiwitten = 250 gr.fijne tafelsuiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2008
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Een leuke versiering voor en dessert

INGREDIENTEN

CHOCOLADE

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2001
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Tijdens mijn photoshop activiteiten, kwam ik een engelse tegen die heel toevallig foodphoto,s moest fotoshoppen ( ja mensen, ook die worden bewerkt, heb je trouwens eigen foto die je graag als glamour recept wil, geef maar seintje, ben altijd bereidt, kosteloos natuurlijk,  nieuwe uitdaging aan te gaan ) zodoende kwamen we op desserts met kerst , zij maakte altijd " Classic Banoffee Pie " ik had er nog nooit van gehoord, en bakken is not my style zeg maar. wat blijkt, je hoeft helemaal niet te bakken, maar het is wel me favo taart geworden.  

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 100 gr. gesmolten boter ( ik gok roomboter ), 250 gr. digestive biscuits tot kruimels geslagen, , vulling:, , 100 gr. boter, 100 gr. bruinesuiker, 397 gr.  gecondenceerde melk ( super, friese vlag, anders toko ), , topping:, 4 niet al te grote bananen, half rijp., 300 ml slagroom, ongezoet, half stijf geklopt, geraspte bittere chocolade,  

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2015
  • Engels
  •  60-120 min.

Zure Room / Crème Fraîche / Griekse Yoghurt (de verschillen) Om altijd snel op te kunnen zoeken.

INGREDIENTEN

Griekse en Turkse Yoghurt, Fris Romig Dikker als yoghurt, Prima slanke vervangers voor Zure Room én Crème Fraîche, De 10% vet versie voor warme én koude gerechten, De 3% vet versie enkel voor koude recepten, Ze schiften niet - zoals vaak bij gewone yoghurt en zure room, , Zure room (= sour cream), Fris zuur - Zo dik als yoghurt, In 10% tot 20% vet ( schift bij verhitting), Voor koude bereidingen (of toevoegen als het van de kook af is), , Demi Fraîche(slanke variant van Crème Fraîche), Fris Romig Dikker en minder zuur dan zure room, 15% vet (door lager vetgehalte iets kans op schiften), Voor warme & koude bereidingen, Einde kooktijd door het gerecht roeren en (kort!) mee verwarmen, , Crème Fraîche, Fris Romig Dikker en minder zuur dan zure room, 30% vet, Voor warme & koude bereidingen, Is luchtig en stijf te kloppen, Einde kooktijd door het gerecht roeren en (kort!) mee verwarmen, , Slagroom, Romig Niet zuur, 35% vet (schift bij toevoegen in een zuur gerecht), Voor warme & koude bereidingen, Is luchtig en stijf te kloppen, Einde kooktijd door het gerecht roeren en (kort!) mee verwarmen, , Koksroom / Kookroom / Room Culinair / Slankroom, Romig, 18 - 25% vet, Voor warme gerechten, Schiftbestendig door toevoeging van bind- en smaakmiddelen, Dit product hoef je niet meer in te koken om de saus te laten indikken, , Room voor warme gerechten > in sauzen, soepen, pasta-, stoof-, eenpansgerechten en roerbakschotels., , Room voor koude gerechten > in koude maaltijdsalades, dressings, desserts, ijs, gebak, hartige- en zoete sausen., , Eén eetlepel zure room + fijngeknipte bieslook maakt een tomatensoepje super., , Room met hoog vetgehalte (35%) schift zelden, zeker niet als het product op kamertemperatuur is bij gebruik., , Griekse Yoghurt:, , Romige pasta>, meng yoghurt (e.v.t. met 2el kookvocht) door de andere ingrediënten., , Lasagne bovenlaag >, meng de yoghurt met wat melk en geraspte kaas., , Aardappelgratin>, 800 gram vastkokende aardappelen in dunne plakjes, beetgaar., Meng 150ml Griekse yoghurt, ½ tl knoflook puree, 75ml melk, zout, peper, nootmuskaat., Meng de bijna gare aardappelplakjes in een lage ovenschaal met de saus, Strooi er 75gr geraspte kaas over., Bak 20-25 minuten op 200 °C in de oven.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  •  
  •  0-10 min.

Zoet en vol fruit, dat zijn deze zomerse desserts. Het gerecht komt uit Smult 12, wil je ook een abonnement? Dat regel je hier: http://www.smult.nl/#smult-aanvragen 

INGREDIENTEN

400 g verse abrikozen, gehalveerd, pit verwijderd, 2-3 el versgeperst sinaasappelsap, 2 zakjes vanillesuiker, 400 g gemengd rood fruit (rode bessen, frambozen, aardbeien), 250 g Griekse yoghurt, spuitbus slagroom, 25 g hazelnoten, fijngehakt

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2016
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Panna Cotta is een echt Italiaans nagerecht. Letterlijk betekend het gekookte room. De basis ingrediënten voor panna cotta zijn: Hierop kan uiteraard naar hartenlust worden gevarieerd. Zoals bij deze panna cotta met witte chocolade, hierbij is de suiker vervangen door witte chocolade. Panna cotta wordt veel geserveerd met een saus van (warme) vruchten of chocolade. Panna cotta is erg makkelijk en vooral ook snel om te maken. Let er wel op dat het dessert flink de tijd nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Ideaal gerecht dus als er visite komt en je niet heel de avond in de keuken wil staan.

INGREDIENTEN

Room, (melk), suiker en gelatine., Ingrediënten voor 2-3 personen:, - 150 ml melk, - 50 ml slagroom, - 50 gram witte chocolade, - 2 blaadjes gelatine, - 50 gram frambozen jam, - 1/2 limoen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2013
  •  
  •  20-30 min.

Een heerlijk dessert uit de Mexicaanse keuken. Voor het grootste deel vantevoren te bereiden, de finishing touch komt vlak voor het opdienen. Mango's schoonmaken lastig? Zie het artikel op mijn pagina voor een kleine handleiding.

INGREDIENTEN

2 mango's, 4 schijven ananas (blik), 1/2 dl rum, 25 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 tl gemberpoeder, 125 gram donkere basterdsuiker, 1/2 dl kookroom, 1 tl geraspte citroenschil, 250 ml zure room,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2004
  • Mexicaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 blaadje blaadjes gelatine (8 g), 100 gram witte chocolade, in stukjes, 250 milliliter slagroom (Melkan), 50 gram suiker, 2 eetlepel sinaasappel- of amandellikeur, 200 milliliter blanke vla, blaadje munt of kerstchocolade, Voor de saus, 250 gram frambozen (schoongemaakt), 50 gram suiker, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels frambozenlikeur

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2013
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk klassiek chocoladedessert, wat makkelijk van te voren bereid kan worden.

INGREDIENTEN

90 gram pure chocolade (60%), 90 gram boter 90 gram heel ei, 60 gram eigeel, 36 gram suiker, 36 gram bloem

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2011
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 g Mascarpone, 100 g gezoete gecondenseerde melk, 5-6 eetl. koude sterke koffie, 100 g amarettini of bitterkoekjes, 2 el koffie likeur, 1 theel. Bruine suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Ik heb het recept uit Ditjes en Datjes het is een exotisch dessert dat goed voorbereid kan worden

INGREDIENTEN

2 mango s, 4 schijven ananas (blikje), 1/2 dl rum (bruine), 25 g boter, 1 zakje vanillesuiker, 125 gram donkerbruine basterdsuiker, 1/2 tl gemberpoeder (djahe), 1/2 dl kookroom, 250 ml (2 bekertjes) zure room, 1 tl geraspte citroenschil

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2006
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  20-30 min.

Deze niet in de oven gebakken creme brulee is heel decadent met haar drie contrasterende laagjes chocolade

INGREDIENTEN

* 8 eierdooiers, * 60 gr. fijne tafelsuiker, * 6,25 dl slagroom, * 125 gr. pure chocolade (fijngehakt), * 125 gr. witte chocolade (fijngehakt), * 125 gr. melk chocolade (fijngehakt), * 3 eetl. amaretto, * 60 gr. fijne tafelsuiker (voor de afwerking)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2006
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

350 g frambozen, 150 g mascarpone of kwark, 1,5 dl crème fraîche of slagroom, 75 g poedersuiker, 150 g bramen, 150 g bosbessen, enkele takjes munt of citroenmelisse, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Ook leuk om gebak mee te decoreren, chocomousse of desserts met citrusvruchten.

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 100 g suiker, 1 dl water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  •  
  •  20-30 min.

Leuke, originele en lekkere garnering voor dessert.

INGREDIENTEN

Witte chocolade (poeder) en pure alcohol.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 ½ dl kokosmelk, 30-50 g suiker, 100 g dessertrijst, 1 ei, 1 eidooier, 1-2 tl geraspte citroenschil, 2 dl slagroom, 2-4 el geraspte gedroogde kokos

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2008
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Deze desserts zijn enorm makkelijk om te maken. Je mengt gewoon alle ingrediënten in een mok en zet deze voor één minuut in de microgolfoven. Daarna keer je de mok om op een bordje of lepel je de cake lekker uit.

INGREDIENTEN

Een handvol blauwe bessen, 1 ei, een snuifje zout, 1/4 tl bakpoeder, 1 el vanillesuiker, zeste van een halve limoen, 1 el gesmolten boter, 3 el bloem, 1 el melk

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2016
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Zoeternij uit Portugal, makkelijk en onvergetelijk !

INGREDIENTEN

-1 blikje gecondenseerde gezoete melk (20 cl), -5 eierdooiers, -10 biscuitjes, -15 cl sterke koffie, -12,5 cl slagroom, -1 a 2 el suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Portugees Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 gewassen sinaasappel, 100 g suiker, 1 dl water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2002
  •  
  •  30-60 min.
  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-08-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Voor 18 stuks. Voor dit recept zou u eigenlijk versgemalen kokosnoot moeten gebruiken, maar het lukt ook wel met kant-en-klaar geraspt kokos (santen).

INGREDIENTEN

300 g gemalen kokos, 150 g bloem, 3 - 4 eetlepels suiker, 250 ml water, geraspte nootmuskaat,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Afrikaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg Suiker, 1 ltr water, 1 citroen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2005
  •  
  •  20-30 min.

Serveer bij desserts.

INGREDIENTEN

2 kleine mango's, 3 el sinaasappelsap, 2 tl cointreau.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1/2 vanillestokje - 100 gram gedroogde abrikozen - 20 gram amandelschaafsel - 1/2 eetlepel honing - 125 ml Bulgaarse yoghurt

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Oftewel : een ricotta-aardbeientoetje

INGREDIENTEN

4 eieren, gesplitst, 100 gram witte basterdsuiker, 250 gram ricotta, 1 citroen, 50 gram bloem, 50 gram pijnboompitten, geroosterd, 250 gram aardbeien, gehalveerd

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 blaadje blaadjes gelatine (8 g), 100 gram witte chocolade, in stukjes, 250 milliliter slagroom (Melkan), 50 gram suiker, 2 eetlepel sinaasappel- of amandellikeur, 200 milliliter blanke vla, blaadje munt of kerstchocolade, 350 gram verse cranberry`s, 200 gram suiker, 125 milliliter water, 25 milliliter bessenjenever of crème de cassis

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2012
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 500ml melk, 1 kaneelpijpje, 1/2 citroen, 100g dessertrijst, 200g rood fruit, 1 eetlepel suiker, 75g suiker, 60g boter, 3 eidooiers.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Steranijs, Wodka

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-03-2012
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

350 g frambozen, 150 g mascarpone of kwark, 1,5 dl creme fraiche of slagroom, 75 g poedersuiker, 150 g bramen, 150 g bosbessen, enkele takjes munt of citroenmelisse,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Een recept die op Almhof Biogarde plus beker achter op het kartonnetje stond. Fase 2

INGREDIENTEN

8 verse perzikken(2 per glas), 50 gram gehakte walnoten, 3 eiwitten, 1 zakje vanillesuiker, 500 gram almhof biogardeplus(lekker mager passievrucht-perzik.,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-05-2000
  • Biologisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

50 g pijnboompitten 4 mandarijnen zonder pit 3 eetlepels vloeibare bloemenhoning (a 600 g) 500 g vanillekwark poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2008
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

5 dl Vanille Mousse, - 3 ananassen, - 100 g rietsuiker, - 80 g Cointreau, - 2 dl sinaasappelsap, - 2 vanillestokjes, - 10 Oost-Indische Kers bloemen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

350 g frambozen, 150 g mascarpone of kwark, 1,5 dl creme fraiche of slagroom, 75 g poedersuiker, 150 g bramen, 150 g bosbessen, Enkele takjes munt of citroenmelisse

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Ricotta-aardbeientoetjeBron:www.AH.nl

INGREDIENTEN

4 eieren (gesplitst), ? 100 g witte basterdsuiker, ? 1 bakje ricotta (250 g), ? 1 citroen, ? 50 g bloem, ? 50 g pijnboompitten (geroosterd), ? 250 g aardbeien (gehalveerd), , ? eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 4 eieren (gesplitst), * 100 g witte basterdsuiker, * 1 bakje ricotta (250 g), * 1 citroen, * 50 g bloem, * 50 g pijnboompitten (geroosterd), * 250 g aardbeien (gehalveerd)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2011
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Een niet te machtig nagerecht

INGREDIENTEN

400 g gemengd fruit zoals: mango, ananas, kiwi, papaya, banaan, meloen, 1 eetl. limoensap, 100 ml slagroom 35% (Melkan), 1 eetl. suiker, 100 ml milde kwark (Melkan), 3 eetl. geraspte kokos, 4 eierkoeken,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 g frambozen, 150 g mascarpone of kwark, 1,5 dl creme fraiche, 75 g poedersuiker, 150 g bramen, 150 g bosbessen, enkele takjes munt of citroenmelisse

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 100 gr suiker, zo min mogelijk water, 1 kg gave mooie, niet te rijpe perzikken, Brandewijn/korn, 1 vanillestokje

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top