Romige topping voor desserts
Heerlijk over fruit; dit mengsel bevat maar een fractie van de cal. en het vet van slagroom !!
-120 ml magere yoghurt, -110 g huttenkase, -2 el honing
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-03-2004Belgisch Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
Mokka en bananen desserts
* Mokka *, Ingrediënten voor ca. 12 stuks:, - 1,5 liter slagroom, - 1,5 of 2 zakken mokkaschuimpjes. Minimaal 1,5 zak maar uiteraard wel afhankelijk tot hoe zoet je het wilt. (Bv. te halen bij de C1000), - 3 eieren, - Een beetje Amaretto, Vervang de mokkaschuimpjes in vannilleschuimpjes, en de amaretto in Licor 43, en je krijgt een overheerlijke combinatie., * Banaan *, - 1x Mona bananenkwark, - 1 pak Bastogne koeken, - 2 eetlepels melk, Een scheutje Licor 43 erdoor maakt het geheel net iets specialer
- …
- Geplaatst op21-12-2010
- Eigen recept
Desserts om van te dromen
6 plakken marmercake = 3 el frambozenjam = 1/2 liter witte, chocolade of vanille-ijs = 6 eiwitten = 250 gr.fijne tafelsuiker.
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-07-2008Nagerecht20-30 min.
Versiering voor desserts
Een leuke versiering voor en dessert
CHOCOLADE
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-09-2001Goedkoop en snel0-10 min.
Classic Banoffee Pie
Tijdens mijn photoshop activiteiten, kwam ik een engelse tegen die heel toevallig foodphoto,s moest fotoshoppen ( ja mensen, ook die worden bewerkt, heb je trouwens eigen foto die je graag als glamour recept wil, geef maar seintje, ben altijd bereidt, kosteloos natuurlijk, Â nieuwe uitdaging aan te gaan ) zodoende kwamen we op desserts met kerst , zij maakte altijd " Classic Banoffee Pie " ik had er nog nooit van gehoord, en bakken is not my style zeg maar. wat blijkt, je hoeft helemaal niet te bakken, maar het is wel me favo taart geworden. Â
Voor de bodem:, 100 gr. gesmolten boter ( ik gok roomboter ), 250 gr. digestive biscuits tot kruimels geslagen, , vulling:, , 100 gr. boter, 100 gr. bruinesuiker, 397 gr. gecondenceerde melk ( super, friese vlag, anders toko ), , topping:, 4 niet al te grote bananen, half rijp., 300 ml slagroom, ongezoet, half stijf geklopt, geraspte bittere chocolade, Â
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-01-2015Engels60-120 min.
- Eigen recept
Crème brûlée met Ceylon kaneel
Jonnie Boer: `Op Sri Lanka hebben we deze echte kaneel voor je gevonden. Delicaat van smaak met een lichtzoet aroma. In dit blik bevinden zich zowel stokjes als gemalen kaneel. Heerlijk voor een stoofschotel maar ook voor in desserts.`
140 ml volle melk, 300 ml slagroom, 1 stuk vanille stok, 8 stuk eidooier, 2 stuk ei, 200 gr kristalsuiker, 1 stuk kaneelstok, rietsuiker
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-2012Nagerecht30-60 min.
Room / Crème Fraîche / Griekse Yoghurt
Zure Room / Crème Fraîche / Griekse Yoghurt (de verschillen) Om altijd snel op te kunnen zoeken.
Griekse en Turkse Yoghurt, • Fris Romig – Dikker als yoghurt, • Prima slanke vervangers voor Zure Room én Crème Fraîche, • De 10% vet versie voor warme én koude gerechten, • De 3% vet versie enkel voor koude recepten, • Ze schiften niet - zoals vaak bij gewone yoghurt en zure room, , Zure room (= sour cream), • Fris zuur - Zo dik als yoghurt, • In 10% tot 20% vet ( schift bij verhitting), • Voor koude bereidingen (of toevoegen als het van de kook af is), , Demi Fraîche(slanke variant van Crème Fraîche), • Fris Romig – Dikker en minder zuur dan zure room, • 15% vet (door lager vetgehalte iets kans op schiften), • Voor warme & koude bereidingen, • Einde kooktijd door het gerecht roeren en (kort!) mee verwarmen, , Crème Fraîche, • Fris Romig – Dikker en minder zuur dan zure room, • 30% vet, • Voor warme & koude bereidingen, • Is luchtig en stijf te kloppen, • Einde kooktijd door het gerecht roeren en (kort!) mee verwarmen, , Slagroom, • Romig – Niet zuur, • 35% vet (schift bij toevoegen in een zuur gerecht), • Voor warme & koude bereidingen, • Is luchtig en stijf te kloppen, • Einde kooktijd door het gerecht roeren en (kort!) mee verwarmen, , Koksroom / Kookroom / Room Culinair / Slankroom, • Romig, • 18 - 25% vet, • Voor warme gerechten, • Schiftbestendig door toevoeging van bind- en smaakmiddelen, • Dit product hoef je niet meer in te koken om de saus te laten indikken, , • Room voor warme gerechten > in sauzen, soepen, pasta-, stoof-, eenpansgerechten en roerbakschotels., , • Room voor koude gerechten > in koude maaltijdsalades, dressings, desserts, ijs, gebak, hartige- en zoete sausen., , • Eén eetlepel zure room + fijngeknipte bieslook maakt een tomatensoepje super., , Room met hoog vetgehalte (35%) schift zelden, zeker niet als het product op kamertemperatuur is bij gebruik., , Griekse Yoghurt:, , Romige pasta>, meng yoghurt (e.v.t. met 2el kookvocht) door de andere ingrediënten., , Lasagne bovenlaag >, meng de yoghurt met wat melk en geraspte kaas., , Aardappelgratin>, 800 gram vastkokende aardappelen in dunne plakjes, beetgaar., Meng 150ml Griekse yoghurt, ½ tl knoflook puree, 75ml melk, zout, peper, nootmuskaat., Meng de bijna gare aardappelplakjes in een lage ovenschaal met de saus, Strooi er 75gr geraspte kaas over., Bak 20-25 minuten op 200 °C in de oven.
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-09-20120-10 min.
Zomers laagjesdessert
Zoet en vol fruit, dat zijn deze zomerse desserts. Het gerecht komt uit Smult 12, wil je ook een abonnement? Dat regel je hier: http://www.smult.nl/#smult-aanvragenÂ
400 g verse abrikozen, gehalveerd, pit verwijderd, 2-3 el versgeperst sinaasappelsap, 2 zakjes vanillesuiker, 400 g gemengd rood fruit (rode bessen, frambozen, aardbeien), 250 g Griekse yoghurt, spuitbus slagroom, 25 g hazelnoten, fijngehakt
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-07-2016Internationaal Nagerecht10-20 min.
Panna cotta met witte chocolade en frambozen Gekookte room
Panna Cotta is een echt Italiaans nagerecht. Letterlijk betekend het gekookte room. De basis ingrediënten voor panna cotta zijn: Hierop kan uiteraard naar hartenlust worden gevarieerd. Zoals bij deze panna cotta met witte chocolade, hierbij is de suiker vervangen door witte chocolade. Panna cotta wordt veel geserveerd met een saus van (warme) vruchten of chocolade. Panna cotta is erg makkelijk en vooral ook snel om te maken. Let er wel op dat het dessert flink de tijd nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Ideaal gerecht dus als er visite komt en je niet heel de avond in de keuken wil staan.
Room, (melk), suiker en gelatine., Ingrediënten voor 2-3 personen:, - 150 ml melk, - 50 ml slagroom, - 50 gram witte chocolade, - 2 blaadjes gelatine, - 50 gram frambozen jam, - 1/2 limoen
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-03-201320-30 min.
Mango-ananas gratin
Een heerlijk dessert uit de Mexicaanse keuken. Voor het grootste deel vantevoren te bereiden, de finishing touch komt vlak voor het opdienen. Mango's schoonmaken lastig? Zie het artikel op mijn pagina voor een kleine handleiding.
2 mango's, 4 schijven ananas (blik), 1/2 dl rum, 25 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 tl gemberpoeder, 125 gram donkere basterdsuiker, 1/2 dl kookroom, 1 tl geraspte citroenschil, 250 ml zure room,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-07-2004Mexicaans Nagerecht20-30 min.
Wittechocoladebavarois met frambozensaus
4 blaadje blaadjes gelatine (8 g), 100 gram witte chocolade, in stukjes, 250 milliliter slagroom (Melkan), 50 gram suiker, 2 eetlepel sinaasappel- of amandellikeur, 200 milliliter blanke vla, blaadje munt of kerstchocolade, Voor de saus, 250 gram frambozen (schoongemaakt), 50 gram suiker, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels frambozenlikeur
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-02-2013Nederlands Nagerecht20-30 min.
Chateau chaud (lauwwarm chocoladetaartje)
Heerlijk klassiek chocoladedessert, wat makkelijk van te voren bereid kan worden.
90 gram pure chocolade (60%), 90 gram boter 90 gram heel ei, 60 gram eigeel, 36 gram suiker, 36 gram bloem
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-02-2011Frans Nagerecht10-20 min.
Mokka -mascarponecreme
250 g Mascarpone, 100 g gezoete gecondenseerde melk, 5-6 eetl. koude sterke koffie, 100 g amarettini of bitterkoekjes, 2 el koffie likeur, 1 theel. Bruine suiker
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-10-2009Italiaans Nagerecht20-30 min.
Driedubbele creme brulee
Deze niet in de oven gebakken creme brulee is heel decadent met haar drie contrasterende laagjes chocolade
* 8 eierdooiers, * 60 gr. fijne tafelsuiker, * 6,25 dl slagroom, * 125 gr. pure chocolade (fijngehakt), * 125 gr. witte chocolade (fijngehakt), * 125 gr. melk chocolade (fijngehakt), * 3 eetl. amaretto, * 60 gr. fijne tafelsuiker (voor de afwerking)
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-02-2006Nagerecht60-120 min.
Mango-Ananasgratin
Ik heb het recept uit Ditjes en Datjes het is een exotisch dessert dat goed voorbereid kan worden
2 mango s, 4 schijven ananas (blikje), 1/2 dl rum (bruine), 25 g boter, 1 zakje vanillesuiker, 125 gram donkerbruine basterdsuiker, 1/2 tl gemberpoeder (djahe), 1/2 dl kookroom, 250 ml (2 bekertjes) zure room, 1 tl geraspte citroenschil
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-02-2006Multi-cultureel Nagerecht20-30 min.
Frambozenmousse met bramen en bessen
350 g frambozen, 150 g mascarpone of kwark, 1,5 dl crème fraîche of slagroom, 75 g poedersuiker, 150 g bramen, 150 g bosbessen, enkele takjes munt of citroenmelisse, ,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-06-2010Nederlands Nagerecht20-30 min.
gekonfijte sinaasappelschillen
Ook leuk om gebak mee te decoreren, chocomousse of desserts met citrusvruchten.
1 sinaasappel, 100 g suiker, 1 dl water
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-06-200220-30 min.
Traditionele Engelse Custard (Crème Anglaise)
De traditionele Engelse vanillecustard is een zachte, zoete, rijke vanillesaus die bij of in desserts, patisserie of gebak wordt geserveerd. Een goede custard is bijvoorbeeld de basis voor crème brulée.
500 tot 550 ml. melk (afhankelijk van hoe dik je de custard wilt maken), 50 ml. single cream, 1 vanillestokje of 1/2 el. vanille extract, 4 eierdooiers, 30 gr. witte basterdsuiker, 2 afgestreken el. Maizena
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-03-2012Europees Nagerecht20-30 min.
Chocoladespaghetti
Leuke, originele en lekkere garnering voor dessert.
Witte chocolade (poeder) en pure alcohol.
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-09-2009Nederlands Nagerecht0-10 min.
kokospuddinkjes
2 ½ dl kokosmelk, 30-50 g suiker, 100 g dessertrijst, 1 ei, 1 eidooier, 1-2 tl geraspte citroenschil, 2 dl slagroom, 2-4 el geraspte gedroogde kokos
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-01-2008Nagerecht30-60 min.
Mugcake met blauwe bessen
Deze desserts zijn enorm makkelijk om te maken. Je mengt gewoon alle ingrediënten in een mok en zet deze voor één minuut in de microgolfoven. Daarna keer je de mok om op een bordje of lepel je de cake lekker uit.
Een handvol blauwe bessen, 1 ei, een snuifje zout, 1/4 tl bakpoeder, 1 el vanillesuiker, zeste van een halve limoen, 1 el gesmolten boter, 3 el bloem, 1 el melk
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-12-2016Belgisch Nagerecht0-10 min.
Lavendelchocolade met frambozen
Lavendel, bekend van de geurbuiltjes , smaakt in desserts verassend lekker bij rood fruit. Gebruik echter niet teveel, want de smaak is bijna net zo overheersend als de geur
350 g witte chocolade fijngehakt, 2 eidooiers, 5 dl slagroom, 1 tl gedroogde lavendel, 2 doosjes frambozen a 200 g, poedersuiker
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-03-2005Frans Nagerecht30-60 min.
gekonfijte sinaasappelschillen
1 gewassen sinaasappel, 100 g suiker, 1 dl water
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-05-200230-60 min.
Doce Belmequer
Zoeternij uit Portugal, makkelijk en onvergetelijk !
-1 blikje gecondenseerde gezoete melk (20 cl), -5 eierdooiers, -10 biscuitjes, -15 cl sterke koffie, -12,5 cl slagroom, -1 a 2 el suiker
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-10-2004Portugees Nagerecht20-30 min.
stoofperen
- Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-08-2012Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Kokoskoekjes (Sierra Leone)
Voor 18 stuks. Voor dit recept zou u eigenlijk versgemalen kokosnoot moeten gebruiken, maar het lukt ook wel met kant-en-klaar geraspt kokos (santen).
300 g gemalen kokos, 150 g bloem, 3 - 4 eetlepels suiker, 250 ml water, geraspte nootmuskaat,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-02-2003Afrikaans Nagerecht20-30 min.
Griesmeelpudding met amandelen
Bij ons thuis werd nooit Hollandse Puddings gegeten. Mijn beide ouders kwamen uit Inde, dus aten we heel veel rijst en fruit toe, maar ik heb griesmeelpudding leren eten bij mijn schoonouders. Het hoorde tot mijn favoriete desserts. Heerlijk met bessensaus of andere vruchtensausen. Zie andere recepten van mij.
1 liter melk, mespuntje zout, citroenschilletje, 60 g suiker, 100 g griesmeel, rozijnen, geschaafde amandelen en 1 ei.
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-08-2004Nederlands Nagerecht> 120 min.
suikerwater
1 kg Suiker, 1 ltr water, 1 citroen
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-07-200520-30 min.
mangocoulis
Serveer bij desserts.
2 kleine mango's, 3 el sinaasappelsap, 2 tl cointreau.
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-06-20010-10 min.
Yoghurt met abrikozen compote
1/2 vanillestokje - 100 gram gedroogde abrikozen - 20 gram amandelschaafsel - 1/2 eetlepel honing - 125 ml Bulgaarse yoghurt
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-03-2004Nederlands Nagerecht30-60 min.
Dolce di ricotta e fragole
Oftewel : een ricotta-aardbeientoetje
4 eieren, gesplitst, 100 gram witte basterdsuiker, 250 gram ricotta, 1 citroen, 50 gram bloem, 50 gram pijnboompitten, geroosterd, 250 gram aardbeien, gehalveerd
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-08-2003Italiaans Nagerecht20-30 min.
Wittechocoladebavarois met cranberrysaus
4 blaadje blaadjes gelatine (8 g), 100 gram witte chocolade, in stukjes, 250 milliliter slagroom (Melkan), 50 gram suiker, 2 eetlepel sinaasappel- of amandellikeur, 200 milliliter blanke vla, blaadje munt of kerstchocolade, 350 gram verse cranberry`s, 200 gram suiker, 125 milliliter water, 25 milliliter bessenjenever of crème de cassis
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-12-201220-30 min.
Rijstepap
1 vanillestokje, 500ml melk, 1 kaneelpijpje, 1/2 citroen, 100g dessertrijst, 200g rood fruit, 1 eetlepel suiker, 75g suiker, 60g boter, 3 eidooiers.
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-09-2005Nagerecht20-30 min.
Anijsextract
Steranijs, Wodka
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-03-20120-10 min.
Frambozenmousse met bramen en bessen
350 g frambozen, 150 g mascarpone of kwark, 1,5 dl creme fraiche of slagroom, 75 g poedersuiker, 150 g bramen, 150 g bosbessen, enkele takjes munt of citroenmelisse,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-02-2004Nederlands Nagerecht30-60 min.
passievrucht-perzikflip met schuimkop
Een recept die op Almhof Biogarde plus beker achter op het kartonnetje stond. Fase 2
8 verse perzikken(2 per glas), 50 gram gehakte walnoten, 3 eiwitten, 1 zakje vanillesuiker, 500 gram almhof biogardeplus(lekker mager passievrucht-perzik.,
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-05-2000Biologisch Nagerecht0-10 min.
honing manderijn met vanille kwark
50 g pijnboompitten 4 mandarijnen zonder pit 3 eetlepels vloeibare bloemenhoning (a 600 g) 500 g vanillekwark poedersuiker
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-02-2008Nagerecht10-20 min.
Frambozenmousse met bramen en bessen
350 g frambozen, 150 g mascarpone of kwark, 1,5 dl creme fraiche of slagroom, 75 g poedersuiker, 150 g bramen, 150 g bosbessen, Enkele takjes munt of citroenmelisse
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-10-2002Nagerecht30-60 min.
Gebakken ananas met vanille mousse
5 dl Vanille Mousse, - 3 ananassen, - 100 g rietsuiker, - 80 g Cointreau, - 2 dl sinaasappelsap, - 2 vanillestokjes, - 10 Oost-Indische Kers bloemen
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-02-2005Nederlands Nagerecht10-20 min.
Ricotta-aardbeientoetje
Ricotta-aardbeientoetjeBron:www.AH.nl
4 eieren (gesplitst), ? 100 g witte basterdsuiker, ? 1 bakje ricotta (250 g), ? 1 citroen, ? 50 g bloem, ? 50 g pijnboompitten (geroosterd), ? 250 g aardbeien (gehalveerd), , ? eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-07-2003Nederlands Nagerecht30-60 min.
-
Gebak, koekjes,desserts
van RosaLady , 270 recepten, 3 volgers
-
Desserts
van AnitaHeiblom , 106 recepten, 0 volgers
-
Desserts
van souvlaki , 102 recepten, 1 volgers
-
Desserts en gebak
van Caro62 , 79 recepten, 0 volgers
-
Desserts
van Gobiche , 67 recepten, 0 volgers
-
gebak en desserts
van Sandhi , 64 recepten, 32418 volgers
-
Desserts en gebak
van saskcha , 56 recepten, 0 volgers
-
Desserts en gebak
van magdas , 47 recepten, 0 volgers
-
Desserts/ Nagerechten
van connywm , 46 recepten, 0 volgers
-
Desserts
van ArualB , 43 recepten, 0 volgers
-
Cozinha portuguesa
van sbouten , 33 recepten, 0 volgers
-
tastyfood
van denniszwart , 0 recepten, 0 volgers

Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »