Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Desserts

Desserts recepten (82) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Romige topping voor desserts

Heerlijk over fruit; dit mengsel bevat maar een fractie van de cal. en het vet van slagroom !!

INGREDIENTEN

-120 ml magere yoghurt, -110 g huttenkase, -2 el honing

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mokka en bananen desserts

INGREDIENTEN

* Mokka *, Ingrediënten voor ca. 12 stuks:, - 1,5 liter slagroom, - 1,5 of 2 zakken mokkaschuimpjes. Minimaal 1,5 zak maar uiteraard wel afhankelijk tot hoe zoet je het wilt. (Bv. te halen bij de C1000), - 3 eieren, - Een beetje Amaretto, Vervang de mokkaschuimpjes in vannilleschuimpjes, en de amaretto in Licor 43, en je krijgt een overheerlijke combinatie., * Banaan *, - 1x Mona bananenkwark, - 1 pak Bastogne koeken, - 2 eetlepels melk, Een scheutje Licor 43 erdoor maakt het geheel net iets specialer

  •  …
  •  
  • Geplaatst op21-12-2010
  •  
  •  
  • Eigen recept

Desserts om van te dromen

INGREDIENTEN

6 plakken marmercake = 3 el frambozenjam = 1/2 liter witte, chocolade of vanille-ijs = 6 eiwitten = 250 gr.fijne tafelsuiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2008
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Versiering voor desserts

Een leuke versiering voor en dessert

INGREDIENTEN

CHOCOLADE

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2001
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Classic Banoffee Pie

Tijdens mijn photoshop activiteiten, kwam ik een engelse tegen die heel toevallig foodphoto,s moest fotoshoppen ( ja mensen, ook die worden bewerkt, heb je trouwens eigen foto die je graag als glamour recept wil, geef maar seintje, ben altijd bereidt, kosteloos natuurlijk,  nieuwe uitdaging aan te gaan ) zodoende kwamen we op desserts met kerst , zij maakte altijd " Classic Banoffee Pie " ik had er nog nooit van gehoord, en bakken is not my style zeg maar. wat blijkt, je hoeft helemaal niet te bakken, maar het is wel me favo taart geworden.  

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 100 gr. gesmolten boter ( ik gok roomboter ), 250 gr. digestive biscuits tot kruimels geslagen, , vulling:, , 100 gr. boter, 100 gr. bruinesuiker, 397 gr.  gecondenceerde melk ( super, friese vlag, anders toko ), , topping:, 4 niet al te grote bananen, half rijp., 300 ml slagroom, ongezoet, half stijf geklopt, geraspte bittere chocolade,  

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2015
  • Engels
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Crème brûlée met Ceylon kaneel

Jonnie Boer: `Op Sri Lanka hebben we deze echte kaneel voor je gevonden. Delicaat van smaak met een lichtzoet aroma. In dit blik bevinden zich zowel stokjes als gemalen kaneel. Heerlijk voor een stoofschotel maar ook voor in desserts.`

INGREDIENTEN

140 ml volle melk, 300 ml slagroom, 1 stuk vanille stok, 8 stuk eidooier, 2 stuk ei, 200 gr kristalsuiker, 1 stuk kaneelstok, rietsuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Room / Crème Fraîche / Griekse Yoghurt

Zure Room / Crème Fraîche / Griekse Yoghurt (de verschillen) Om altijd snel op te kunnen zoeken.

INGREDIENTEN

Griekse en Turkse Yoghurt, Fris Romig Dikker als yoghurt, Prima slanke vervangers voor Zure Room én Crème Fraîche, De 10% vet versie voor warme én koude gerechten, De 3% vet versie enkel voor koude recepten, Ze schiften niet - zoals vaak bij gewone yoghurt en zure room, , Zure room (= sour cream), Fris zuur - Zo dik als yoghurt, In 10% tot 20% vet ( schift bij verhitting), Voor koude bereidingen (of toevoegen als het van de kook af is), , Demi Fraîche(slanke variant van Crème Fraîche), Fris Romig Dikker en minder zuur dan zure room, 15% vet (door lager vetgehalte iets kans op schiften), Voor warme & koude bereidingen, Einde kooktijd door het gerecht roeren en (kort!) mee verwarmen, , Crème Fraîche, Fris Romig Dikker en minder zuur dan zure room, 30% vet, Voor warme & koude bereidingen, Is luchtig en stijf te kloppen, Einde kooktijd door het gerecht roeren en (kort!) mee verwarmen, , Slagroom, Romig Niet zuur, 35% vet (schift bij toevoegen in een zuur gerecht), Voor warme & koude bereidingen, Is luchtig en stijf te kloppen, Einde kooktijd door het gerecht roeren en (kort!) mee verwarmen, , Koksroom / Kookroom / Room Culinair / Slankroom, Romig, 18 - 25% vet, Voor warme gerechten, Schiftbestendig door toevoeging van bind- en smaakmiddelen, Dit product hoef je niet meer in te koken om de saus te laten indikken, , Room voor warme gerechten > in sauzen, soepen, pasta-, stoof-, eenpansgerechten en roerbakschotels., , Room voor koude gerechten > in koude maaltijdsalades, dressings, desserts, ijs, gebak, hartige- en zoete sausen., , Eén eetlepel zure room + fijngeknipte bieslook maakt een tomatensoepje super., , Room met hoog vetgehalte (35%) schift zelden, zeker niet als het product op kamertemperatuur is bij gebruik., , Griekse Yoghurt:, , Romige pasta>, meng yoghurt (e.v.t. met 2el kookvocht) door de andere ingrediënten., , Lasagne bovenlaag >, meng de yoghurt met wat melk en geraspte kaas., , Aardappelgratin>, 800 gram vastkokende aardappelen in dunne plakjes, beetgaar., Meng 150ml Griekse yoghurt, ½ tl knoflook puree, 75ml melk, zout, peper, nootmuskaat., Meng de bijna gare aardappelplakjes in een lage ovenschaal met de saus, Strooi er 75gr geraspte kaas over., Bak 20-25 minuten op 200 °C in de oven.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  •  
  •  0-10 min.

Zomers laagjesdessert

Zoet en vol fruit, dat zijn deze zomerse desserts. Het gerecht komt uit Smult 12, wil je ook een abonnement? Dat regel je hier: http://www.smult.nl/#smult-aanvragen 

INGREDIENTEN

400 g verse abrikozen, gehalveerd, pit verwijderd, 2-3 el versgeperst sinaasappelsap, 2 zakjes vanillesuiker, 400 g gemengd rood fruit (rode bessen, frambozen, aardbeien), 250 g Griekse yoghurt, spuitbus slagroom, 25 g hazelnoten, fijngehakt

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2016
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Panna cotta met witte chocolade en frambozen Gekookte room

Panna Cotta is een echt Italiaans nagerecht. Letterlijk betekend het gekookte room. De basis ingrediënten voor panna cotta zijn: Hierop kan uiteraard naar hartenlust worden gevarieerd. Zoals bij deze panna cotta met witte chocolade, hierbij is de suiker vervangen door witte chocolade. Panna cotta wordt veel geserveerd met een saus van (warme) vruchten of chocolade. Panna cotta is erg makkelijk en vooral ook snel om te maken. Let er wel op dat het dessert flink de tijd nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Ideaal gerecht dus als er visite komt en je niet heel de avond in de keuken wil staan.

INGREDIENTEN

Room, (melk), suiker en gelatine., Ingrediënten voor 2-3 personen:, - 150 ml melk, - 50 ml slagroom, - 50 gram witte chocolade, - 2 blaadjes gelatine, - 50 gram frambozen jam, - 1/2 limoen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2013
  •  
  •  20-30 min.

Mango-ananas gratin

Een heerlijk dessert uit de Mexicaanse keuken. Voor het grootste deel vantevoren te bereiden, de finishing touch komt vlak voor het opdienen. Mango's schoonmaken lastig? Zie het artikel op mijn pagina voor een kleine handleiding.

INGREDIENTEN

2 mango's, 4 schijven ananas (blik), 1/2 dl rum, 25 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 tl gemberpoeder, 125 gram donkere basterdsuiker, 1/2 dl kookroom, 1 tl geraspte citroenschil, 250 ml zure room,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2004
  • Mexicaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Wittechocoladebavarois met frambozensaus

INGREDIENTEN

4 blaadje blaadjes gelatine (8 g), 100 gram witte chocolade, in stukjes, 250 milliliter slagroom (Melkan), 50 gram suiker, 2 eetlepel sinaasappel- of amandellikeur, 200 milliliter blanke vla, blaadje munt of kerstchocolade, Voor de saus, 250 gram frambozen (schoongemaakt), 50 gram suiker, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels frambozenlikeur

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2013
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Chateau chaud (lauwwarm chocoladetaartje)

Heerlijk klassiek chocoladedessert, wat makkelijk van te voren bereid kan worden.

INGREDIENTEN

90 gram pure chocolade (60%), 90 gram boter 90 gram heel ei, 60 gram eigeel, 36 gram suiker, 36 gram bloem

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2011
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Mokka -mascarponecreme

INGREDIENTEN

250 g Mascarpone, 100 g gezoete gecondenseerde melk, 5-6 eetl. koude sterke koffie, 100 g amarettini of bitterkoekjes, 2 el koffie likeur, 1 theel. Bruine suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Driedubbele creme brulee

Deze niet in de oven gebakken creme brulee is heel decadent met haar drie contrasterende laagjes chocolade

INGREDIENTEN

* 8 eierdooiers, * 60 gr. fijne tafelsuiker, * 6,25 dl slagroom, * 125 gr. pure chocolade (fijngehakt), * 125 gr. witte chocolade (fijngehakt), * 125 gr. melk chocolade (fijngehakt), * 3 eetl. amaretto, * 60 gr. fijne tafelsuiker (voor de afwerking)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2006
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Mango-Ananasgratin

Ik heb het recept uit Ditjes en Datjes het is een exotisch dessert dat goed voorbereid kan worden

INGREDIENTEN

2 mango s, 4 schijven ananas (blikje), 1/2 dl rum (bruine), 25 g boter, 1 zakje vanillesuiker, 125 gram donkerbruine basterdsuiker, 1/2 tl gemberpoeder (djahe), 1/2 dl kookroom, 250 ml (2 bekertjes) zure room, 1 tl geraspte citroenschil

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2006
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  20-30 min.

Frambozenmousse met bramen en bessen

INGREDIENTEN

350 g frambozen, 150 g mascarpone of kwark, 1,5 dl crème fraîche of slagroom, 75 g poedersuiker, 150 g bramen, 150 g bosbessen, enkele takjes munt of citroenmelisse, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

gekonfijte sinaasappelschillen

Ook leuk om gebak mee te decoreren, chocomousse of desserts met citrusvruchten.

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 100 g suiker, 1 dl water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  •  
  •  20-30 min.

Traditionele Engelse Custard (Crème Anglaise)

De traditionele Engelse vanillecustard is een zachte, zoete, rijke vanillesaus die bij of in desserts, patisserie of gebak wordt geserveerd. Een goede custard is bijvoorbeeld de basis voor crème brulée.

INGREDIENTEN

500 tot 550 ml. melk (afhankelijk van hoe dik je de custard wilt maken), 50 ml. single cream, 1 vanillestokje of 1/2 el. vanille extract, 4 eierdooiers, 30 gr. witte basterdsuiker, 2 afgestreken el. Maizena

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2012
  • Europees Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocoladespaghetti

Leuke, originele en lekkere garnering voor dessert.

INGREDIENTEN

Witte chocolade (poeder) en pure alcohol.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

kokospuddinkjes

INGREDIENTEN

2 ½ dl kokosmelk, 30-50 g suiker, 100 g dessertrijst, 1 ei, 1 eidooier, 1-2 tl geraspte citroenschil, 2 dl slagroom, 2-4 el geraspte gedroogde kokos

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2008
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Mugcake met blauwe bessen

Deze desserts zijn enorm makkelijk om te maken. Je mengt gewoon alle ingrediënten in een mok en zet deze voor één minuut in de microgolfoven. Daarna keer je de mok om op een bordje of lepel je de cake lekker uit.

INGREDIENTEN

Een handvol blauwe bessen, 1 ei, een snuifje zout, 1/4 tl bakpoeder, 1 el vanillesuiker, zeste van een halve limoen, 1 el gesmolten boter, 3 el bloem, 1 el melk

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2016
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Lavendelchocolade met frambozen

Lavendel, bekend van de geurbuiltjes , smaakt in desserts verassend lekker bij rood fruit. Gebruik echter niet teveel, want de smaak is bijna net zo overheersend als de geur

INGREDIENTEN

350 g witte chocolade fijngehakt, 2 eidooiers, 5 dl slagroom, 1 tl gedroogde lavendel, 2 doosjes frambozen a 200 g, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

gekonfijte sinaasappelschillen

INGREDIENTEN

1 gewassen sinaasappel, 100 g suiker, 1 dl water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2002
  •  
  •  30-60 min.

Doce Belmequer

Zoeternij uit Portugal, makkelijk en onvergetelijk !

INGREDIENTEN

-1 blikje gecondenseerde gezoete melk (20 cl), -5 eierdooiers, -10 biscuitjes, -15 cl sterke koffie, -12,5 cl slagroom, -1 a 2 el suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Portugees Nagerecht
  •  20-30 min.

stoofperen

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-08-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Kokoskoekjes (Sierra Leone)

Voor 18 stuks. Voor dit recept zou u eigenlijk versgemalen kokosnoot moeten gebruiken, maar het lukt ook wel met kant-en-klaar geraspt kokos (santen).

INGREDIENTEN

300 g gemalen kokos, 150 g bloem, 3 - 4 eetlepels suiker, 250 ml water, geraspte nootmuskaat,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Afrikaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Griesmeelpudding met amandelen

Bij ons thuis werd nooit Hollandse Puddings gegeten. Mijn beide ouders kwamen uit Inde, dus aten we heel veel rijst en fruit toe, maar ik heb griesmeelpudding leren eten bij mijn schoonouders. Het hoorde tot mijn favoriete desserts. Heerlijk met bessensaus of andere vruchtensausen. Zie andere recepten van mij.

INGREDIENTEN

1 liter melk, mespuntje zout, citroenschilletje, 60 g suiker, 100 g griesmeel, rozijnen, geschaafde amandelen en 1 ei.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-08-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

suikerwater

INGREDIENTEN

1 kg Suiker, 1 ltr water, 1 citroen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2005
  •  
  •  20-30 min.

mangocoulis

Serveer bij desserts.

INGREDIENTEN

2 kleine mango's, 3 el sinaasappelsap, 2 tl cointreau.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  •  
  •  0-10 min.

Yoghurt met abrikozen compote

INGREDIENTEN

1/2 vanillestokje - 100 gram gedroogde abrikozen - 20 gram amandelschaafsel - 1/2 eetlepel honing - 125 ml Bulgaarse yoghurt

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Dolce di ricotta e fragole

Oftewel : een ricotta-aardbeientoetje

INGREDIENTEN

4 eieren, gesplitst, 100 gram witte basterdsuiker, 250 gram ricotta, 1 citroen, 50 gram bloem, 50 gram pijnboompitten, geroosterd, 250 gram aardbeien, gehalveerd

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Wittechocoladebavarois met cranberrysaus

INGREDIENTEN

4 blaadje blaadjes gelatine (8 g), 100 gram witte chocolade, in stukjes, 250 milliliter slagroom (Melkan), 50 gram suiker, 2 eetlepel sinaasappel- of amandellikeur, 200 milliliter blanke vla, blaadje munt of kerstchocolade, 350 gram verse cranberry`s, 200 gram suiker, 125 milliliter water, 25 milliliter bessenjenever of crème de cassis

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2012
  •  
  •  20-30 min.

Rijstepap

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 500ml melk, 1 kaneelpijpje, 1/2 citroen, 100g dessertrijst, 200g rood fruit, 1 eetlepel suiker, 75g suiker, 60g boter, 3 eidooiers.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Anijsextract

INGREDIENTEN

Steranijs, Wodka

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-03-2012
  •  
  •  0-10 min.

Frambozenmousse met bramen en bessen

INGREDIENTEN

350 g frambozen, 150 g mascarpone of kwark, 1,5 dl creme fraiche of slagroom, 75 g poedersuiker, 150 g bramen, 150 g bosbessen, enkele takjes munt of citroenmelisse,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

passievrucht-perzikflip met schuimkop

Een recept die op Almhof Biogarde plus beker achter op het kartonnetje stond. Fase 2

INGREDIENTEN

8 verse perzikken(2 per glas), 50 gram gehakte walnoten, 3 eiwitten, 1 zakje vanillesuiker, 500 gram almhof biogardeplus(lekker mager passievrucht-perzik.,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-05-2000
  • Biologisch Nagerecht
  •  0-10 min.

honing manderijn met vanille kwark

INGREDIENTEN

50 g pijnboompitten 4 mandarijnen zonder pit 3 eetlepels vloeibare bloemenhoning (a 600 g) 500 g vanillekwark poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2008
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Frambozenmousse met bramen en bessen

INGREDIENTEN

350 g frambozen, 150 g mascarpone of kwark, 1,5 dl creme fraiche of slagroom, 75 g poedersuiker, 150 g bramen, 150 g bosbessen, Enkele takjes munt of citroenmelisse

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Gebakken ananas met vanille mousse

INGREDIENTEN

5 dl Vanille Mousse, - 3 ananassen, - 100 g rietsuiker, - 80 g Cointreau, - 2 dl sinaasappelsap, - 2 vanillestokjes, - 10 Oost-Indische Kers bloemen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Ricotta-aardbeientoetje

Ricotta-aardbeientoetjeBron:www.AH.nl

INGREDIENTEN

4 eieren (gesplitst), ? 100 g witte basterdsuiker, ? 1 bakje ricotta (250 g), ? 1 citroen, ? 50 g bloem, ? 50 g pijnboompitten (geroosterd), ? 250 g aardbeien (gehalveerd), , ? eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top