92 desserts recepten

Heerlijk over fruit; dit mengsel bevat maar een fractie van de cal. en het vet van slagroom !!

INGREDIENTEN

-120 ml magere yoghurt, -110 g huttenkase, -2 el honing

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 plakken marmercake = 3 el frambozenjam = 1/2 liter witte, chocolade of vanille-ijs = 6 eiwitten = 250 gr.fijne tafelsuiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2008
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* Mokka *, Ingrediënten voor ca. 12 stuks:, - 1,5 liter slagroom, - 1,5 of 2 zakken mokkaschuimpjes. Minimaal 1,5 zak maar uiteraard wel afhankelijk tot hoe zoet je het wilt. (Bv. te halen bij de C1000), - 3 eieren, - Een beetje Amaretto, Vervang de mokkaschuimpjes in vannilleschuimpjes, en de amaretto in Licor 43, en je krijgt een overheerlijke combinatie., * Banaan *, - 1x Mona bananenkwark, - 1 pak Bastogne koeken, - 2 eetlepels melk, Een scheutje Licor 43 erdoor maakt het geheel net iets specialer

  •  …
  •  
  • Geplaatst op21-12-2010
  •  
  •  

Een leuke versiering voor en dessert

INGREDIENTEN

CHOCOLADE

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2001
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Kastanjes poffen op drie manieren.

INGREDIENTEN

500 gr. Tamme kastanjes., 20 gr. boter.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2005
  •  
  •  0-10 min.

Ander recept van madeleines, heerlijk! Vooral als ze vers zijn

INGREDIENTEN

*120 lauwe gesmolten boter *100 d fijne suiker (evt fijnmalen) * 2 eieren *150 g zelfrijzend bakmeel * 1 eetlepel vloeibare honing *10 g vanillesuiker *snufje zout * evt. enkele dr. citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2006
  • Frans
  •  0-10 min.

Zure Room / Crème Fraîche / Griekse Yoghurt (de verschillen)
Om altijd snel op te kunnen zoeken.

INGREDIENTEN

Griekse en Turkse Yoghurt, Fris Romig Dikker als yoghurt, Prima slanke vervangers voor Zure Room én Crème Fraîche, De 10% vet versie voor warme én koude gerechten, De 3% vet versie enkel voor koude recepten, Ze schiften niet - zoals vaak bij gewone yoghurt en zure room, , Zure room (= sour cream), Fris zuur - Zo dik als yoghurt, In 10% tot 20% vet ( schift bij verhitting), Voor koude bereidingen (of toevoegen als het van de kook af is), , Demi Fraîche(slanke variant van Crème Fraîche), Fris Romig Dikker en minder zuur dan zure room, 15% vet (door lager vetgehalte iets kans op schiften), Voor warme & koude bereidingen, Einde kooktijd door het gerecht roeren en (kort!) mee verwarmen, , Crème Fraîche, Fris Romig Dikker en minder zuur dan zure room, 30% vet, Voor warme & koude bereidingen, Is luchtig en stijf te kloppen, Einde kooktijd door het gerecht roeren en (kort!) mee verwarmen, , Slagroom, Romig Niet zuur, 35% vet (schift bij toevoegen in een zuur gerecht), Voor warme & koude bereidingen, Is luchtig en stijf te kloppen, Einde kooktijd door het gerecht roeren en (kort!) mee verwarmen, , Koksroom / Kookroom / Room Culinair / Slankroom, Romig, 18 - 25% vet, Voor warme gerechten, Schiftbestendig door toevoeging van bind- en smaakmiddelen, Dit product hoef je niet meer in te koken om de saus te laten indikken, , Room voor warme gerechten > in sauzen, soepen, pasta-, stoof-, eenpansgerechten en roerbakschotels., , Room voor koude gerechten > in koude maaltijdsalades, dressings, desserts, ijs, gebak, hartige- en zoete sausen., , Eén eetlepel zure room + fijngeknipte bieslook maakt een tomatensoepje super., , Room met hoog vetgehalte (35%) schift zelden, zeker niet als het product op kamertemperatuur is bij gebruik., , Griekse Yoghurt:, , Romige pasta>, meng yoghurt (e.v.t. met 2el kookvocht) door de andere ingrediënten., , Lasagne bovenlaag >, meng de yoghurt met wat melk en geraspte kaas., , Aardappelgratin>, 800 gram vastkokende aardappelen in dunne plakjes, beetgaar., Meng 150ml Griekse yoghurt, ½ tl knoflook puree, 75ml melk, zout, peper, nootmuskaat., Meng de bijna gare aardappelplakjes in een lage ovenschaal met de saus, Strooi er 75gr geraspte kaas over., Bak 20-25 minuten op 200 °C in de oven.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 g witte basterdsuiker, , 125 ml slagroom,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Deze gelei heeft een kruidige, volle, warme smaak. Ik vind hem heerlijk als beleg op scones of beschuit. In een dessert of taart is hij ook lekker. Of op een winterse dag bij een wildgerecht.

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 1,3 k appels:, 900 g moesappels, wilde appels of valappels; gewassen en grof gesneden. Klokhuis en schil gewoon meehakken., 9 dl zoete cider, sap en pitten van 2 sinaasappels, 1 kaneelstokje, 6 hele kruidnagels, 1,5 dl water, ca 900 g gelei-of kristalsuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2013
  • Europees
  •  20-30 min.

Amandelspijs is duur en je weet eigenlijk niet wat voor hulp-ingredienten zijn toegevoegd.Dit is een basisrecept als je het zelf wilt maken. Verrassend makkelijk. Amandelen zijn echter niet goedkoop, dus weet waar je aan begint.

INGREDIENTEN

1 ei;, 1 cup suiker = ongev. 210 gr., 1 1/3 cup = ongev. 150 gr. gemalen amandelen, ....Of hele amandelen, (de Italiaanse schijnen de beste te zijn)., 1 dessert-lepel amandelextract of als het een sterke soort is 1 theelepel. Ook kun je soms aan niet-zoete amandel-extract komen, gebruik dan dat., 1 dessert lepel geraspte citroenschil of verse citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2007
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Heerlijk klassiek chocoladedessert, wat makkelijk van te voren bereid kan worden.

INGREDIENTEN

90 gram pure chocolade (60%), 90 gram boter 90 gram heel ei, 60 gram eigeel, 36 gram suiker, 36 gram bloem

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2011
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk dessert uit de Mexicaanse keuken. Voor het grootste deel vantevoren te bereiden, de finishing touch komt vlak voor het opdienen. Mango's schoonmaken lastig? Zie het artikel op mijn pagina voor een kleine handleiding.

INGREDIENTEN

2 mango's, 4 schijven ananas (blik), 1/2 dl rum, 25 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 tl gemberpoeder, 125 gram donkere basterdsuiker, 1/2 dl kookroom, 1 tl geraspte citroenschil, 250 ml zure room,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2004
  • Mexicaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Deze niet in de oven gebakken creme brulee is heel decadent met haar drie contrasterende laagjes chocolade

INGREDIENTEN

* 8 eierdooiers, * 60 gr. fijne tafelsuiker, * 6,25 dl slagroom, * 125 gr. pure chocolade (fijngehakt), * 125 gr. witte chocolade (fijngehakt), * 125 gr. melk chocolade (fijngehakt), * 3 eetl. amaretto, * 60 gr. fijne tafelsuiker (voor de afwerking)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2006
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gr pure chocolade, 150 gr melk, 50 gr room

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Ik heb het recept uit Ditjes en Datjes het is een exotisch dessert dat goed voorbereid kan worden

INGREDIENTEN

2 mango s, 4 schijven ananas (blikje), 1/2 dl rum (bruine), 25 g boter, 1 zakje vanillesuiker, 125 gram donkerbruine basterdsuiker, 1/2 tl gemberpoeder (djahe), 1/2 dl kookroom, 250 ml (2 bekertjes) zure room, 1 tl geraspte citroenschil

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2006
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g Mascarpone, 100 g gezoete gecondenseerde melk, 5-6 eetl. koude sterke koffie, 100 g amarettini of bitterkoekjes, 2 el koffie likeur, 1 theel. Bruine suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Leuke, originele en lekkere garnering voor dessert.

INGREDIENTEN

Witte chocolade (poeder) en pure alcohol.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

350 g frambozen, 150 g mascarpone of kwark, 1,5 dl crème fraîche of slagroom, 75 g poedersuiker, 150 g bramen, 150 g bosbessen, enkele takjes munt of citroenmelisse, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 ½ dl kokosmelk, 30-50 g suiker, 100 g dessertrijst, 1 ei, 1 eidooier, 1-2 tl geraspte citroenschil, 2 dl slagroom, 2-4 el geraspte gedroogde kokos

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2008
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Franse lange vingers. Heel gemakkelijk te maken en lekkerder dan de gekochte. Leuk als je zelf een mooi dessert maakt.

INGREDIENTEN

2 eieren - 50 gr bloem - 50 gr poedersuiker - wat gewone suiker om te bestrooien - mespunt zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Zoeternij uit Portugal, makkelijk en onvergetelijk !

INGREDIENTEN

-1 blikje gecondenseerde gezoete melk (20 cl), -5 eierdooiers, -10 biscuitjes, -15 cl sterke koffie, -12,5 cl slagroom, -1 a 2 el suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Portugees Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 blaadje blaadjes gelatine (8 g), 100 gram witte chocolade, in stukjes, 250 milliliter slagroom (Melkan), 50 gram suiker, 2 eetlepel sinaasappel- of amandellikeur, 200 milliliter blanke vla, blaadje munt of kerstchocolade, Voor de saus, 250 gram frambozen (schoongemaakt), 50 gram suiker, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels frambozenlikeur

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2013
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg Suiker, 1 ltr water, 1 citroen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2005
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 gewassen sinaasappel, 100 g suiker, 1 dl water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2002
  •  
  •  30-60 min.

Heerlijk om te snoepen maar ook als ingredient in een dessert.

INGREDIENTEN

200 gr Suiker, 125 ml creme frache, 250 gr Melkchocolade, 150 gr ongezoute noten,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Engels
  •  20-30 min.

Een heerlijk dessert met gebakken eiwitten (meringue) en vruchten. Bron: via, via, via zus Ellen.

INGREDIENTEN

4 eiwitten, mespunt zout, 200 gram suiker, 1 dessertlepel maizena, 2 theelepels witte wijnazijn, 1/4 liter slagroom, 2 passievruchten, 2-3 mango's

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

De lekkerste vanille-hazelnootpudding met een verrassende krokante bite erbij.

INGREDIENTEN

70 g noten, 4 eetlepels vloeibare honing, Geraspte schil van 1 sinaasappel, 50 g rozijnen, 500 g Alpro soya Dessert Caramel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2012
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Lekker bij ijs of appelbollen en appelstrudel

INGREDIENTEN

250 ml volle melk, 250 ml slagroom, 1 vanillestokje, 1 theelepel maïzena, 2 eieren, 50 g suiker..

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  •  
  •  10-20 min.

Een lekkere saus ?500ml

INGREDIENTEN

250 ml volle melk, 250 ml slagroom, 1 vanillestokje, 1 theelepel ma?zena, 2 eieren, 50 g suiker

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 vanillestokje - 100 gram gedroogde abrikozen - 20 gram amandelschaafsel - 1/2 eetlepel honing - 125 ml Bulgaarse yoghurt

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 500ml melk, 1 kaneelpijpje, 1/2 citroen, 100g dessertrijst, 200g rood fruit, 1 eetlepel suiker, 75g suiker, 60g boter, 3 eidooiers.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Oftewel : een ricotta-aardbeientoetje

INGREDIENTEN

4 eieren, gesplitst, 100 gram witte basterdsuiker, 250 gram ricotta, 1 citroen, 50 gram bloem, 50 gram pijnboompitten, geroosterd, 250 gram aardbeien, gehalveerd

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eetl. maïzena, , 600 ml sinaasappelsap (bij voorkeur vers geperst), 3 eetl. poedersuiker, 200 g pure chocolade, in stukjes, 300 ml slagroom (Melkan), 12 bitterkoekjes, in kleine stukjes

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Steranijs, Wodka

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-03-2012
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

350 g frambozen, 150 g mascarpone of kwark, 1,5 dl creme fraiche of slagroom, 75 g poedersuiker, 150 g bramen, 150 g bosbessen, enkele takjes munt of citroenmelisse,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Een recept die op Almhof Biogarde plus beker achter op het kartonnetje stond.
Fase 2

INGREDIENTEN

8 verse perzikken(2 per glas), 50 gram gehakte walnoten, 3 eiwitten, 1 zakje vanillesuiker, 500 gram almhof biogardeplus(lekker mager passievrucht-perzik.,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-05-2000
  • Biologisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Voor 18 stuks. Voor dit recept zou u eigenlijk versgemalen kokosnoot moeten gebruiken, maar het lukt ook wel met kant-en-klaar geraspt kokos (santen).

INGREDIENTEN

300 g gemalen kokos, 150 g bloem, 3 - 4 eetlepels suiker, 250 ml water, geraspte nootmuskaat,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Afrikaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 dl Vanille Mousse, - 3 ananassen, - 100 g rietsuiker, - 80 g Cointreau, - 2 dl sinaasappelsap, - 2 vanillestokjes, - 10 Oost-Indische Kers bloemen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

350 g frambozen, 150 g mascarpone of kwark, 1,5 dl creme fraiche of slagroom, 75 g poedersuiker, 150 g bramen, 150 g bosbessen, Enkele takjes munt of citroenmelisse

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Ricotta-aardbeientoetjeBron:www.AH.nl

INGREDIENTEN

4 eieren (gesplitst), ? 100 g witte basterdsuiker, ? 1 bakje ricotta (250 g), ? 1 citroen, ? 50 g bloem, ? 50 g pijnboompitten (geroosterd), ? 250 g aardbeien (gehalveerd), , ? eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies