Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

37 canape brood recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Brood met champignons

INGREDIENTEN

Witbrood, 4 sneetjes, champignons 250 gram, boter, knoflook,zout en peper, jong belegen kaas, 4 plakken

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk en snel hapje voor bij de champagne

INGREDIENTEN

-sneetjes dun wit brood (al of niet licht geroosterd), -ansjovisboter, -dunne reepjes gerookte zalm, -zure biet

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Geroosterde Sneetjes Brood met Champignons

INGREDIENTEN

4 sneetjes brood, 250 g champignons, 2 el boter of margarine, 1 teentje knoflook, zout, (versgemalen) peper, 4 plakken jong belegen kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood, 250 g grotchampignons, 2 lepels boter, 1 teen knoflook, zout, peper, 4 plakken jonge kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Warm voorgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 sneetjes wittebrood, 150 gr champignons, 8 plakjes bacon, zout, peper, geraspte oude kaas, 1/2 theel paprikapoeder,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 sneetjes wit casinobrood, 3 tomaten, 4 plakken ananas, 4 plakken gerookt mager spek, 4 plakken jonge kaas, wat olijven, cocktailprikkers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 g zalmfilet, 100 g gerookte zalm, 2 sjalotjes, 2 eetlepels gehakte bieslook (vers of diepvries), 1 eetlepel citroensap, versgemalen peper, zout, 1 bekertje (125 ml) creme fraiche, 4 sneetjes (casino) witbrood, sprieten bieslook of takjes dille voor garnering.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  •  
  •  10-20 min.

Pittige canape

INGREDIENTEN

-sneetjes dun wit brood, -ansjovisboter, -geraspte Parmezaanse kaas, -ansjovispasta, -kappertjes, -plakjes zure augurk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Genoemd naar de beroemde Spaanse courtisane La Belle Otero

INGREDIENTEN

-dunne sneetjes wit brood, -boter, -kaviaar, -rauwe oesters(ontdaan van de baard), -remouladesaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Genoemd naar de vorst Bagration en afkomstig van de beroemde kok Careme

INGREDIENTEN

-dunne sneetjes wit brood, -fijngesneden kropsla, -plakjes kreeft, -plakjes gevulde olijven, -plakjes gehakte rode biet, -mayonaise

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Geroosterde sneetjes brood met champignons

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood, 250 gr grotchampignons, 2 eetlepels boter, 1 teentje knoflook, zout, (versgemalen) peper, 4 plakken jongbelegen kaas,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  •  
  •  10-20 min.

Als borrelhapje

INGREDIENTEN

Voor 24 hapjes., 6 sn casinobrood, 1 ptj kunstkaviaar rood (50 g), 1 ptj kunstkaviaar zwart (50 g), zachtgeroerde boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

150 g zalmfilet, 100 g gerookte zalm, 2 sjalotjes, 2 eetl. gehakte bieslook, (vers of diepvries), 1 eetl. citroensap, versgemalen peper, zout, 1 bekertje (125 ml) crème fraîche, 4 sneetjes (casino) witbrood, sprieten bieslook of takjes dille voor garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2008
  •  
  •  10-20 min.

Heerlijk borrelhapje of als amuse. Bij kookschool Keizer Culinair, kregen we dit te maken.

INGREDIENTEN

75 g brie, 35 g boter, 1/2 ciabattabrood of stokbrood, 1 takje tijm, 3 zongedroogde tomaten, 1 el pijnboompitjes, olijfolie en zwarte peper.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Culinaire canape, voor bij de champagne

INGREDIENTEN

-dunne sneetjes brood, licht geroosterd, -boter, -ganzeleverpastei, -stukjes truffel, -maderagelei

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Tonijncanape. Dit mengsel is ook heerlijk met sardines (zonder vel of graten) uit blik.

INGREDIENTEN

100 gr tonijn uit blik, uitgelekt, 2 el zachte ongezouten boter, vers gemalen peper, 1 tl vers citroensap, 1 tl geraspte ui, 12 dunne rondjes brood zonder korst, 12 zeer dunne plakjes biet, komkommer of tomaat, takje peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

6 sneden brood zonder korst, 6 sneden ganzelever, 50 gram boter, 1 zakje Madeira-gelei.

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.

Tonijn canape

INGREDIENTEN

100gr tonijn, 2 eetl. zacht boter, 1 theel. citroensap, 1 theel. geraspte ui, 12 rondjes brood (zonder korst), 12 hele dunne plakjes biet, komkommer of tomaat, wat peterselie en verse peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.

Lekker borrelhapje bij de champagne

INGREDIENTEN

-enkele dunne sneetjes wit brood (al of niet licht geroosterd), -garnalenboter, -wat grijze garnaaltjes, -mayonaise, -veertje dille

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Heerlijke tapa die snel en simpel te maken is.

INGREDIENTEN

* 1 blik tonijn (zonder vel!), * 2 El olijfolie, * 1 El witte wijnazijn, * 1 Tl Dijonmosterd, * 1/2 cup tomatenketchup, * 1 El fijngehakte ui, * vers gemalen peper, * zout, * ca. 14 sneedjes geroosterd brood zonder korst

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2011
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

24 aspergepunten, 15 gr zout, casinobrood, boter, 100 gr brie, maskaatdruiven, ontpitte olijven, 5 blaadjes gelatine, 1 dl aspergenat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 sneden brood zonder korst, 3 bokkingen, 100 gram boter, 1 eetlepel mosterd, fijn gehakte peterselie.

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kg asperges, 20 gr zout, casinobrood, 50 gr kleine garnalen, 2 dl mayonaise, 2 el kruidenboter, 1 kropje sla, 1 ei, 10 gr truffel, , Voor de kruidenboter:, 100 gr boter, 25 gr kervel, 15 gr bieslook, 30 gr peterselie, 15 gr pimpernel, 15 gr bonenkruid, witte peper uit de molen, zout, 1/2 citroen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Exquis borrelhapje

INGREDIENTEN

-rondjes wit brood, -boter, -paneermeel, -4 oesters, -cayennepeper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood, 250 gr grotchampignons, 2 eetlepels boter, 1 teentje knoflook, zout, (versgemalen) peper, 4 plakken jongbelegen kaas, keukenpapier

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 komkommer, 100 g zalm, op eigen nat, 1 grote sjalot, 1 potje petit suisse, 0% v.g., 8 cl vetarme room, 8% v.g., 4 eetlepels gehakte bieslook, 80 g rond toastbrood, peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

POINTS per persoon 1 Voor 8 personen

INGREDIENTEN

1 komkommer, 100 g zalm, op eigen nat, 1 grote sjalot, 1 potje petit suisse, 0% v.g., 8 cl vetarme room, 8% v.g., 4 eetlepels gehakte bieslook, 80 g rond toastbrood, peper en zout,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Kippenlevertjes, karnemelk, peterselie, ui, bieslook, witbrood, roomboter, sla, tomaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 sneetjes wit casinobrood, 2 eetlepels roomboter, 6 blaadjes ijsbergsla, 100 gram gerookte heilbot in plakjes, enkele takjes dille, 150 gram boerenbrie, 0,5 bakje tuinkers, 6 zwarte olijven zonder pit.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

In 15 minuten heeft U een meesterlijke Amuse

INGREDIENTEN

6 sneetjes witcasinobrood 2 tomaten 15 gram verse basilicum 3 plakjes Parmaham 1 tube ansjovisboter (25 gram) borrelglaasje

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Lekker makkelijk en snel

INGREDIENTEN

255g gebraden rosbief, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. rode wijnazijn, 1 eetl. fijngeknipte bieslook, snufje zout, 1 groot stokbrood, 125g majonaise, reepjes piment.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 g ananas, 4 stukjes ananas voor garnering, 100 g roquefort, 3 el creme fraiche, 4 sneetjes wit of bruin casinobrood, wat peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Borrelhapje

INGREDIENTEN

20 ronde canapes (doorsnede 5 cm.) - 250 gr. foie gras in ronde vorm - 60 gr. boter - (imitatie)truffel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2000
  •  
  •  10-20 min.

Een lekker borrelrecept

INGREDIENTEN

1 snee casino witbrood, 4 plakjes carpaccio van 2 mm. dik, 2 plakjes kaas, 32 pijnboompitten, 1 handje rucolasla, olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2001
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250gr gebraden rosbief gesneden, 1 eetl. olijfolie, 1 eetl. rode wijnazijn, 1 eetl. fijngeknipte bieslook of dille, 1/4 theel zout, 1 stokbrood (40cm), 125gr mayonaise, 24 reepjes piment of geroosterde rode paprika, voor garnering sprieten bieslook of takjes dille.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  •  
  •  10-20 min.
  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een pittig voorgerecht met pijnboompitjes, rucolasla etc.

INGREDIENTEN

*1 snee witbrood, liefst casinobrood* 4 plakjes carpaccio van 2 mm dik* 2 plakjes leerdammer* 32 pijnboompitten* 1 handje rucolasla* olijolie* peper* zout*

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top