238 bulgur recepten

Een graansoort die in Turkije veel gegeten, zowel grote soorten als kleine

INGREDIENTEN

, , , , 500 gr bulgur, 6 el margarine of boter, 1 tl zout, 5 dl bouillon naar smaak, , , , , ,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Turks Bijgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 kopjes bulgur (reformhuis) halve courgette, 1 ui, 25 gr. boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 gram grove bulgur, 3 eetlepels olijfolie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, blikje tomatenpuree, gedroogde paprika (biber)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bulgur is tarwe die gekookt, gedroogd en gebroken is.

INGREDIENTEN

1 pak bulgur (Lassie, 275 g), 3 el zonnebloemolie, 2 tl paprikapoeder (pikant), 2 tl kerriepoeder, 1 perssinaasappel, 2 tl gedroogde munt,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2013
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Bijgerecht

INGREDIENTEN

2 koffietassen bulgur (graan) - 1 opgehoopte lepel boter - 2 tomaten - snuifje zout - halve lepel tomatenpuree - kippebouillon

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2004
  • Turks Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Ui, boter en Olie (geen olijf), tomatenpuree, tomaten (evt. ontveld uit blik), bulgur, zout, rode en zwarte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke frisse salade en gezond

INGREDIENTEN

Bulgur, rucolasla, paprika, koriander, lenteuitjes,olijven in plakjes,fetakaas, olijfolie, beetje azijn, zout, en peper, eventueel wat mint.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-08-2011
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Een heerlijke vervanger voor gekookte rijst, ca 161 Kcal per portie.

INGREDIENTEN

2 theel olijfolie, 1 kleine ui, fijngehakt, 175 gr grove of medium bulgur, 500 ml hete zoutarme kippenbouillon, 35 gr krenten, zout, versgemalen peper,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  30-60 min.

Origineel zweeds recept. Bron: Sweden and the Swedes

INGREDIENTEN

2 dl (volkoren) bulgur (natuurvoedingszaak), 1 uitgeperst teentje knoflook, 4 dl kippenbouillon, 150 gr. pompoen in blokjes, 3 sjalotjes in stukjes gesneden, 100 gr boter, 1/3 dl gemalen parmezaanse kaas, Zout en peper, 9 kalfslapjes, 30 gr. verse dille.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tabouleh van Bulgur, heerlijke smaakvolle en frisse salade..

INGREDIENTEN

0,45 l groentenbouillon, , 275 gr Bulgur, , 1,5 dl olijfolie, , 1 komkommer, , 5 tomaten, , 2 Bosuitjes, , 1 Rode of Gele paprika, , 0,5 bos munt, , 200 gr Feta, , 3 el azijn, , 1 tl mosterd, , 7 el sinaasappelsap, , 1 Citroen, , zout, , cayennepeper, , 4 tenen knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2013
  • Frans
  •  10-20 min.

Lekkere Salade

INGREDIENTEN

1 pak Bulgur (KOFTELIK) zout in bulgur naar smaak,pond tomaten, 1 ijsbergsla, 1 komkommer, 2 lente uien, 2 grote rode uien, 1 bos Turkse peterselie, 100 ml slaolie (op smaak en naar hoeveelheid), paprikapuree in glazenpotje grote pot, 5 eetlepels, gedroogde mint, 2 eetlepels, gedroogde Turkse basilicum, 2 eetlepels, gemalen zwarte peper, afgestreken eetlepel, (PUL BIBER) Turkse paprikapoeder, 1 eetlepel, 200 ml citroensap op smaak,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2004
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Turkse Bulgur (of couscous), 2 Ontvelde tomaten, 1 l olijfolie, beetje zout, 1 groene peper klein gesneden (niet pittige variant), 1 gele paprika, 1 eetlepel tomaten puree, 1 thl domates salca, 1 ui, fijngesneden, 5 glazen water

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2010
  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.

Grove Bulgur pilav met lamsbout. Lekker met tomatensalade.

INGREDIENTEN

750 gr lamsvlees zonder been, en in blokjes van 2cm gesneden, 400 gr Pilavlik bulgur grof, 1 ui, 150 gr krenten, 1 1/2 el boter, 4 el olijfolie, 600 ml runderbouillon, snufje piment, snufje paprikapoeder, snufje zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g bulgur (Turkse winkel, toko, AH XL), 1 grote ui, gepeld en in kwarten, 1 teentje knoflook, gepeld, 15 g verse koriander of peterselie, 2 tl komijnpoeder (djinten), 2 tl korianderpoeder (ketoembar), 1/2 tl bakpoeder, zout, 1/4 tl cayennepeper, 250 g gekookte kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt, 1 ei, losgeklopt, 60 g vers wittebroodkruim

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2011
  • Arabisch
  •  30-60 min.

In het engels

INGREDIENTEN

2 cups cracked wheat (bulgur) 1 zuchinni, peeled and diced 1 eggplant, peeled and diced 1 sweet red pepper, peeled and diced 1 onion, peeled and diced 1-2 vegetable bouillion cubes 2 tablespoons tomato paste 4 cups hot water salt and pepper to taste 1 tablespoon olive oil

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2002
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Variatie: samen met de groenten kunnen ook kleine stukjes champignons meegebakken worden. Dit bulgur gerecht is lekker bij alle vissoorten, bijvoorbeeld gegrilde dorade.

INGREDIENTEN

400 gr pilavlik bulgur, 2 el olijfolie, 1 rode puntpaprika, 1 ontvelde tomaat in blokjes gesneden, 1 groene peper, 1 kleine ui, 1/2 el tomatenpuree, 1 tl zoete paprikapuree, zout, snufje piment, snufje zwarte peper, 600 ml kokend water (eventueel groentebouillontablet toevoegen, maar dan geen zout !)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Turks
  •  20-30 min.

Frisse bulgursalade met rauwkost

INGREDIENTEN

1 zak bulgur fijn - te halen in een turkse winkel, 1 ijsberg sla, 1 pond tomaten, 1 rode paprika, 1 pond ongeveer gewone uien, 1 a 2 rode uien, 1 blikje tomatenpuree (en evt een eetlepel paprika puree) de blikjes tomatenpuree haal je het beste bij de turkse winkel want die zijn groter anders heb je 2 a 3 kleine blikjes nodig., 1 bosje bieslook, Wat citroensap, kopje olijfolie, kopje zonnebloemolie, 1 bosje verse munt, Wat peterselie, Zwarte peper zout, Water +/- een liter, Waterkoker om water in te koken, Houten lepel, steelpan, Grote teil of een grote kom, de Bulgur zet door het water uit, dus neem niet een te kleine. Ik heb er speciaal een afwasteiltje, voor gekocht die ik alleen voor het koken gebruik., , Evt ham als je hiervoor kiest en eventuele andere groentes wat je erin wil,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2007
  • Turks
  •  60-120 min.

Receptje dat ik geproefd heb bij een kookworkshop. Heb spijtig genoeg geen "hoeveelheden" voor de ingredienten..

INGREDIENTEN

Bulgur, mix van pepers (rood, groen en geel), sjalotten, rode uien, visfond, witte wijn, champignons, wat tomatenconcentre, wat bloem, verse zalm

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2011
  • Fusion Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lunch of Bijgerecht.

INGREDIENTEN

125gr bulghur==600gr tomaten==1dunne prei==zout en versgemalen peper==5--6el olijfolie==2el.citoensap==2el.fijngeknipte peterselie(blad)==2elfijngeknipte bieslook==2elfijngeknipte munt==1krop ysbergsalade .

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.


Ter vervanging van rijst of aardappelen!

INGREDIENTEN

500 gr. bulghur, bouillon, zout en peper, 90 gr. boter,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Arabisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk Marokkaans gerecht wat heel snel op tafel staat, smullen maar. 

INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie, 1 ui, 100 gram wortelen, 1 courgette, 200 gram bulgar, 1 groentebouillonblokje, 400 gram lamsgehakt, 1 eetlepel shoarmakruiden, 1 eetlepel melk, 2 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels verse koriander, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2014
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Niks geen dure Tarli, maar Turkse tarwe (bij de Turkse supermarkt te koop voor een prikkie onder de naam bulgur) verwerkt tot een lekkere pilav.

INGREDIENTEN

400 gram bulgur, 1 grof gesnipperde ui, 1 rode paprika, 1 groene paprika, ca. 1/2 liter kippen- of runderbouillon, 1 klein blikje tomatenpuree, peper, zout, kirmizi biber of cayennepeper, verse peterselie, olijfolie.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker en gezond ontbijt vol vezels!!!!

INGREDIENTEN

150 gram bulgur, 250 ml water, handje rozijntjes, halve appel, 10 gr suiker, kaneel naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2013
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wat is bulgur?
Bulgur is tarwe dat eerst gestoomd is en dan gemalen. De korrels kunnen zeer fijn tot grof zijn. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de korrel. Het komt uit het Midden-Oosten. Er zijn variaties in de bereidingswijze en elke streek heeft zijn eigen specialiteiten. Je kan het gebruiken als vervanging voor rijst, couscous, pasta of andere granen in de meeste bereidingen.

Bulgur vind je bij buitenlandse winkels (Turkse zeker) en soms in natuurvoedingszaken.

Dit is de meest bekende salade uit de Levant, met als bijzonder ingrediënt bulgur. In restaurants, wanneer je bij mensen thuis gaat eten, geen etentje is compleet zonder deze salade

INGREDIENTEN

300 gr fijne bulgur, 1 kleine komkommer, 2 flinke tomaten, 2 bossen peterselie (nog liever 3), 2 citroenen, 6 el olijfolie, zout, 1 el granaatappelsiroop (eventueel)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2009
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g bulgur, 3 preiwitten, 6 lente-uitjes, 250 g seitan, 2 cl olijfolie (extra vierge), 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), kruidenzout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 g bulgur, 3 preiwitten, 6 lente-uitjes, 250 g seitan, 2 cl olijfolie (extra vierge), 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), kruidenzout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Mijn eigen variatie op een turks gerecht.

INGREDIENTEN

Voor de kofte:, 250 gr half om half gehakt* 250 gr rundergehakt* 1 ei* scheutje melk* peper* zout* nootmuskaat* beetje foelie* 1 kleine geraspte ui., voor de saus, Scheutje olijfolie* hele knoflookbol* 40gr.bloem* ong. 0.75 l. bouillon* koksroom* 2 gesnipperde sjalotjes* bosje gesnipperde peterselie., Voor de Bulgur:, 250 gr bulgur* scheut olijfolie* blikje tomatenpuree* kleine gesnipperde ui.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bulgur bevat mangaan, wat de botten versterkt en zo osteoporose helpt voorkomen

INGREDIENTEN

3 theelepels olijfolie, 4 bosuitjes, 2 tenen knoflook, 1 wortel, 1 stneel bleekselder, 250 g. champignons, 200 g. bulgur, 3 3/4 dl. kippenbouillon, 1 theelepel rozemarijn, zout en peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-2005
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

5 dl. bouillon, 200 gr. bulgur, 1/2 bosje korianderblad, 1 ui, 4 el. citroensap, 1 tl. Kerrie, 6 el. Olijfolie, peper, 12-16 gare grote garnalen, 1 citroen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een recept van HelloFresh. HelloFresh maakt elke week nieuwe recepten en bezorgt alle ingrediënten die hiervoor nodig zijn bij mensen thuis. HelloFresh zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier gevarieerd en gezond eet. Kijk voor meer informatie op' www.hellofresh.nl'

INGREDIENTEN

4 hele forel, 8 citroenen, 8 verse takjes bladpeterselie, 8 sjalotjes, 300g bulgur, 2 courgettes, 4 tomaten, 3 bouillonblokjes, 4el olijfolie, 4tl paprikapoeder, Peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht

INGREDIENTEN

2 uien;, 3 teentjes knoflook;, 1/2 bloemkool + 1 stronkje broccoli);, 300 g erwtjes;, 250 g mais (in blik);, 1 paprika (rood);, 1 paprika (groen);, 1 courgette;, 4 wortelen;, 250 g chorizoworst;, 250 g ham;, 2 dl groentebouillon;, 250 g bulgur;, 10 cl arachideolie;, peper;, zout;, paprikapoeder, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Turkse bulgur salade, variant daarop. Net als in de Indonesische keuken heeft iedere familie een ander, eigen recept.

INGREDIENTEN

200 gram bulgur, 1 theelepel zout, 350 milliliter kokend water, 3 grote vleestomaten, 1 kleine kommkommer, 1 bosje lenteuitjes, 50 milliliter goede olijfolie, 50 milliliter (bij voorkeur verse) citroensap, Half bosje munt, Bosje platte peterselie, 3 teentjes knoflook,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-04-2010
  • Turks Bijgerecht
  •  > 120 min.

Een verfrissende smaak krijgt men door er ook nog lekkere zure granaatappelpitten door heen te mengen.

INGREDIENTEN

200 gr fijne bulgur, 125 kokend water, 50 ml olijfolie, sap van 1 citroen, 2 kleine tomaten, 1 klein stronkje roma salade, Zout, 1 rode puntpaprika, 1 groene puntpaprika, 1 rode ui, 2 lente-uitjes, 1/2 bosje blad peterselie, granaatappelsiroop, rode chilivlokken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Turks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eetl olie, 11 ui, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 2 stengels bleekselderij, 1 wortel, grof gesneden, 1 eetl chilipoeder, 1 eetl oregano, 1 theel gemalen komijn, 2 blikken tomaat in blokjes ( 8 dl), 2,5 dl groentenbouillon, 2 blikken kikkererwten (8dl) uitgelekt en afgespoeld, 110 gram bulgur, 1 rode paprika, grof gesneden, zout, peper van de molen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2011
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 pak Lassie Bulgur, 300 g mager rundergehakt, 1 rode ui, gesnipperd, 2 eetlepels olijfolie, 1 klein blikje tomatenpuree, 8 kleine paprika`s (rood en geel), 2 tl gedroogde oregano, 2 el milde paprikapoeder, een flinke teen knoflook*, een handje rozijnen*, klein scheutje tabasco*, 150 gram Turkse of Griekse yoghurt, 1-2 focaccia (brood) met olijven

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2012
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bulgur met telsehriye en gevulde kip

INGREDIENTEN

Voor de gevulde kip:, 1 grote kip, 1 dl boter, 50 gr rijst, 50 gr nasivlees, zout, mespunt zwarte peper, mespunt piment, 5 cocktailprikkers, 100 ml kokend water, , Voor de bulgur pilav:, 200 gr fijne pilav bulgur, 50gr vermicelli, 1/2 el boter, 500ml kippenbouillon, zout, mespuntje zwarte peper, mespuntje piment, mespuntje chilivlokken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Voor de eerste keer van mijn leven met bulgur gekookt, een recept van eigen hand en zeer geslaagd! (al zeg ik het zelf)

INGREDIENTEN

300 g grove bulgur, 1 blikje tomatenpuree (klein, 8 gram), 5 tomaten, in blokjes gesneden, 1 potje(of 100g) zwarte olijven, 150 g feta, in blokjes, ½ bosje lenteui, in ringetjes, 1 grote ui, fijn gesneden, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, witte wijnazijn of citroensap, 1 tl bouillonpoeder of ½ bouillonblokje (tuinkruiden), ¼ tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, 2 tl verse munt, heel fijn gehakt, 2 el peterselie, fijngehakt, olijfolie, zout en (versgemalen) witte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2013
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kleine spitskolen , 350 gr grove bulgur, 250 gr Ratatouille (mix van fijngesneden aubergine, uitjes, 3 kleuren paprika, paddestoelen) , halve theelepel zout , kwart theelepel peper , water , olijfolie , 12 plakken pittige Cheddar , klein potje zure room of een paar eetlepels creme fraiche , , TOMATENSAUS: 4 eetlepels olijfolie , 4 grote tomaten, ontveld en in stukken gesneden , 150 gr tomatenpuree , 4 grote uien, klein gesneden , 1 theelepel gedroogde tijm , 1 tl zout , peper naar smaak , water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kijk voor meer info over kalfsvlees op http://www.kalfsvlees.nl

INGREDIENTEN

100 gr bulgur, 225 gr groentebouillon, 15 gr boter, 2x snufje zout, 45 gr walnoten grof gehakt, 1 teentje knoflook, 80 gr pruimen (zonder pit), 10 gr verse koriander grof gesneden, 75 gr feta (dodoni), kruimelen, halve theelepel kaneel, theelepel, komijnzaad, 30 gr eiwit, zwarte peper, versgedraaid, olijfolie (garnering bord), 4 kalfsschnitzels, 8 cocktailprikkers

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies