14 bouillabaise recepten

In het Middellandse-Zeegebied eet men de soep meestal met toast waarop rouille is gesmeerd.

INGREDIENTEN

Ui, Prei, Bleekselderij, Rode paprika, Knoflook, Tomaat, Tomatenpuree, Laurierblaadje, Tijm, Rozemarijn, Tomatenblokjes, Peterselie, Paprikapoeder, kerriepoeder, saffraan, Witte wijn, Room, Peper en zout, Olie, Visgarnituur

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2013
  •  
  •  30-60 min.

Zeevruchten in een vuurvast en oven bestendig mini pannetje.
verkrijgbaar bij de kookwinkel

INGREDIENTEN

4oo gram aardappelen, 2 gram saffraan, 5 clpstis, 300 gram mosselen, 6 tot 8 langoustines, 6 tot mulletfilets, 300 gramfilet schorpioenvis, zeepaling, of zonnevis, 1 liter vissoep, zout en vers gemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2010
  • Frans
  •  30-60 min.

Vissoep voor vis liefhebbers

INGREDIENTEN

250 gr poon of pieterman, 250 gr zeebaars of mul, 250 gr zeepaling, 250 gr kabeljauw, 150 gr inktvis, 150 gr garnalen (groot en klein), 100 gr venusschelpen, 100 gr alikruiken, 1 grote ui, 1 prei, 3 tomaten, 4 teentjes knoflook, takje venkel, 3 takjes peterselie, takje tijm, laurierblad, 1 dl olijfolie, 1/2 l witte wijn, 2 dl room, zout, versgemalen peper, 2 a 4 draadjes saffraan, 2 grote geraspte aardappelen (om de soep te binden), stokbrood, of, kruidenboter., , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 6 tomaten, 1/2 gedroogd chilipepertje, 2 visbouillonblokjes, 200 g kabeljauwfilet, 500 g mosselen in de schelp, 200 g cocktailgarnalen, 1 tl saffraandraadjes, zout, versgemalen peper, verse peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een volledige maaltijd, deze bouillabaise Normande

INGREDIENTEN

-1 kg schoongemaakte mosselen, -750 g : tong ; tarbot en griet, schoongemaakt en in stukken gesneden, -2 th lepels saffraanpoeder of draden, -200 g boter, -1 grote ui in ringen, -2 tenen knoflook uit de pers, -1 wortel fijngesneden, -geplette witte peperkorrels, -gemalen nootmuskaat, -zout, -1 bouquet garnie, -2 liter water, -16 dunne sneetjes stokbrood (geroosterd)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stevig gevulde vissoep (maaltijdsoep). 10 pers. = 10 royale porties !

INGREDIENTEN

6 rode paprika`s, schil van 3 biologische sinaasappels, 6 rijpe vleestomaten, 9 vastkokende aardappelen, 12 el olijfolie, 3 uien, gesnipperd, 3 el tomatenpuree, 3 tl suiker, een flinke pluk saffraandraadjes, 3 laurierblaadjes, 3 potten visfond, 1 kg mosselen (als het mosselseizoen is, nu dus niet), 600 g zalmfilet, in stukken, 1 kg witvisfilet (kabeljauw, schelvis, wijting, koolvis), 400 g grote garnalen (AH diepvries, 400 g Sint-jakobsschelpen (AH diepvries)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2012
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Bouillabaise met rouille en stokbrood

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , 1 kg visfilet ( tarbot, tong, zeewolf of zeeduivel ), 200 gr mosselen, 200 gr gamba's gepeld, 1 ui, 2 st. bleekselderij stengels, 2 st. prei, 3 tomaten, 3 teentjes knoflook, schil van 1 sinaasappel, 2 venkelknollen, 1 mespuntje saffraan, 1 lit. witte tafelwijn, 1 eetlepel tomatenpurree, 1 dl. pernod, 2 lit. visfond, 2 dl. olijfolie, 2 eetlepels gehakte kruiden ( thijm, rozemarijn, peterselie, dille ), zout naar smaak toevoegen, 1 spaanse peper zeer fijn gehakt, 2 dl. jus d' orange., , Ingredienten voor de rouille :, , 1 spaanse peper, 1 snee brood, 3 teentjes knoflook, 1 eidooier, 1 dl. wiite wijn azijn, 1,5 dl. olijfolie.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een van oorsprong Spaans gerechtje,uit Catalonië om precies te zijn.Heerlijk simpel,vooral in combinatie met schaal- en schelpdieren.

INGREDIENTEN

4 tenen knoflook,heel fijn gesneden, 2 kakelverse eidooiers, wat versgemalen zeezout, 2 eetlepels citroensap, 2.5 dl olijfolie van goede kwaliteit

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Spaans
  •  0-10 min.

Een smeerbare saus / crème

INGREDIENTEN

Gepofte paprika, Rode peper (zonder zaadjes), Gekookte aardappel, Ca. 10 draadjes saffraan, Paar teentjes knoflook, Olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2013
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Franse maaltijdsoep

INGREDIENTEN

1000 gr witvis bv. kabeljauw,100gr mosselen,250gr noorse garnalen 500gr zalmfilet in stukjes,4ltr visbouillon, 3 sjalotten (gesn),1 theelepel koenjitpoeder,1 gesn lenteui, 200gr winterpeen in dunne reepjes, 1 theelepel tomatenpuree, 2 geperste tenen knoflook.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Zonnevis met groene asperge's en bouillabaise aardappeltjes.

INGREDIENTEN

Hele zonnevis, 6 Groene asperges, 3 Opperdoese ronde, Verse tuinkruiden en preilinten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Gezonde en lekkere groenten bouillabaise, (h)eerlijk gerecht

INGREDIENTEN

-12 halve walnoten (fijn gedrukt), -4 eetlepels olijfolie, -2 grote preien en 2 middelgrote uien, -1 teen knoflook, -4 grote vleestomaten, -schil van 1/2 kleine sinaasappel, -2 takjes peterselie, -1 takje tijm; 1 laurierblad, -zout,zwarte peper en saffraan, -1 l warm water, -450 g aardappelen (met rode schil), -1 eetlepel azijn, -600 ml water, -4 eieren, -4 dunne sneetjes oud roggebrood, -1 eetlepel fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


INGREDIENTEN

1 vispakket voor bouillabaisse (diepvries) - 1 kop gesneden prei (diepvries) - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 6 grote aardappelen - 6 tomaten - 1 L visbouillon - 4 eetl. olijfolie - 1 laurierblad - 1 doosje saffraan - tijm - peper en zout - 1 sinaasappelschil. Voor de rouille : 2 teentjes knoflook - 1 eierdooier - ? 2 dl olijfolie - 1/2 koffiel. paprikapoeder - cayennepeper - peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Vissoep, light keuken, vetten per portie 5 g,

INGREDIENTEN

400 gr visfilet (kabeljauw, wijting, zeewolf, tongschar, roodbaars...) 300 gr gepelde scampi's, 1/2 kg mosselen (of andere kleine schelpjes) 2 eetlepels olijfolie, 1 ui, 1 kleine courgette, 1 groot blik gepelde tomaten, 1 teentje knoflook, 1 dl droge witte wijn, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel gedroogde rozemarijn en tijm, 1 eetlepel vers gehakte peterselie en basilicum, peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-2001
  • Frans
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies