Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bouillabaise

Bouillabaise recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Bouillabaise

In het Middellandse-Zeegebied eet men de soep meestal met toast waarop rouille is gesmeerd.

INGREDIENTEN

Ui, Prei, Bleekselderij, Rode paprika, Knoflook, Tomaat, Tomatenpuree, Laurierblaadje, Tijm, Rozemarijn, Tomatenblokjes, Peterselie, Paprikapoeder, kerriepoeder, saffraan, Witte wijn, Room, Peper en zout, Olie, Visgarnituur

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2013
  •  
  •  30-60 min.

bouillabaise maritime

Vissoep voor vis liefhebbers

INGREDIENTEN

250 gr poon of pieterman, 250 gr zeebaars of mul, 250 gr zeepaling, 250 gr kabeljauw, 150 gr inktvis, 150 gr garnalen (groot en klein), 100 gr venusschelpen, 100 gr alikruiken, 1 grote ui, 1 prei, 3 tomaten, 4 teentjes knoflook, takje venkel, 3 takjes peterselie, takje tijm, laurierblad, 1 dl olijfolie, 1/2 l witte wijn, 2 dl room, zout, versgemalen peper, 2 a 4 draadjes saffraan, 2 grote geraspte aardappelen (om de soep te binden), stokbrood, of, kruidenboter., , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Mini - bouillabaise

Zeevruchten in een vuurvast en oven bestendig mini pannetje. verkrijgbaar bij de kookwinkel

INGREDIENTEN

4oo gram aardappelen, 2 gram saffraan, 5 clpstis, 300 gram mosselen, 6 tot 8 langoustines, 6 tot mulletfilets, 300 gramfilet schorpioenvis, zeepaling, of zonnevis, 1 liter vissoep, zout en vers gemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2010
  • Frans
  •  30-60 min.

Franse bouillabaise

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 6 tomaten, 1/2 gedroogd chilipepertje, 2 visbouillonblokjes, 200 g kabeljauwfilet, 500 g mosselen in de schelp, 200 g cocktailgarnalen, 1 tl saffraandraadjes, zout, versgemalen peper, verse peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Normandische Bouillabaise

Een volledige maaltijd, deze bouillabaise Normande

INGREDIENTEN

-1 kg schoongemaakte mosselen, -750 g : tong ; tarbot en griet, schoongemaakt en in stukken gesneden, -2 th lepels saffraanpoeder of draden, -200 g boter, -1 grote ui in ringen, -2 tenen knoflook uit de pers, -1 wortel fijngesneden, -geplette witte peperkorrels, -gemalen nootmuskaat, -zout, -1 bouquet garnie, -2 liter water, -16 dunne sneetjes stokbrood (geroosterd)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Franse Bouillabaise uit Marseille

Zo he! Deze is lekker! Niet te vissig, en vooral heerlijk op smaak.

INGREDIENTEN

1,5 kilo gemengde vis. Ik neem vaak kabeljauw, zalm en koolvis, 4 liter visbouillon, 500 gr tomaten, in blokjes, plukje saffraan, 2 uien in halve ringen, 2 stengels bleekselderij, in plakjes, 2 preeni, in ringen, peterselie, en andere kruiden die in huis zijn. (klem ze in een thee-ei zodat ze bij elkaar blijven. Je kunt ze er dan gemakkelijk weer uithalen.), flink stuk sinaasappelschil, 4 tenen knoflook, gesnipperd, 1 steranijs, 4 eetl tomatenpuree, zout en peper, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2016
  • Frans
  •  30-60 min.

Bouillabaise, een echte stevige heerlijke vissoep

Stevig gevulde vissoep (maaltijdsoep). 10 pers. = 10 royale porties !

INGREDIENTEN

6 rode paprika`s, schil van 3 biologische sinaasappels, 6 rijpe vleestomaten, 9 vastkokende aardappelen, 12 el olijfolie, 3 uien, gesnipperd, 3 el tomatenpuree, 3 tl suiker, een flinke pluk saffraandraadjes, 3 laurierblaadjes, 3 potten visfond, 1 kg mosselen (als het mosselseizoen is, nu dus niet), 600 g zalmfilet, in stukken, 1 kg witvisfilet (kabeljauw, schelvis, wijting, koolvis), 400 g grote garnalen (AH diepvries, 400 g Sint-jakobsschelpen (AH diepvries)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2012
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Bouillabaisse

Bouillabaise met rouille en stokbrood

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , 1 kg visfilet ( tarbot, tong, zeewolf of zeeduivel ), 200 gr mosselen, 200 gr gamba's gepeld, 1 ui, 2 st. bleekselderij stengels, 2 st. prei, 3 tomaten, 3 teentjes knoflook, schil van 1 sinaasappel, 2 venkelknollen, 1 mespuntje saffraan, 1 lit. witte tafelwijn, 1 eetlepel tomatenpurree, 1 dl. pernod, 2 lit. visfond, 2 dl. olijfolie, 2 eetlepels gehakte kruiden ( thijm, rozemarijn, peterselie, dille ), zout naar smaak toevoegen, 1 spaanse peper zeer fijn gehakt, 2 dl. jus d' orange., , Ingredienten voor de rouille :, , 1 spaanse peper, 1 snee brood, 3 teentjes knoflook, 1 eidooier, 1 dl. wiite wijn azijn, 1,5 dl. olijfolie.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Aïoli

Een van oorsprong Spaans gerechtje,uit Catalonië om precies te zijn.Heerlijk simpel,vooral in combinatie met schaal- en schelpdieren.

INGREDIENTEN

4 tenen knoflook,heel fijn gesneden, 2 kakelverse eidooiers, wat versgemalen zeezout, 2 eetlepels citroensap, 2.5 dl olijfolie van goede kwaliteit

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Spaans
  •  0-10 min.

Bouillabaisse Grand Cru

Overheerlijke bouillabaise; makkelijk recept, en een van de beste Bouillabaises die er bestaan !!!

INGREDIENTEN

-100 g grijze gepelde garnalen, -circa 20 mooie mosselen, -150 g kabeljauwfilet, -100 g gefileerde paling, -150 g zeewolf, -1 flesje Hoegaarden Grand Cru bier, -2 selderijstengels (jonge)(fijngehakt), -1 bosje bieslook, -4 sjalotjes (fijngesnipperd), -mespunt saffraan, -2 tenen knoflook (geplet), -takje tijm en blaadje laurier, -1 rood Spaans pepertje (fijngesnipperd), -peterselie, -zout, -2 eetlepels tomatenpuree, -1 liter visfumet, -olijfolie, -eventueel wat roux

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Saint Pierre

Zonnevis met groene asperge's en bouillabaise aardappeltjes.

INGREDIENTEN

Hele zonnevis, 6 Groene asperges, 3 Opperdoese ronde, Verse tuinkruiden en preilinten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Bouillabaisse Borgne

Gezonde en lekkere groenten bouillabaise, (h)eerlijk gerecht

INGREDIENTEN

-12 halve walnoten (fijn gedrukt), -4 eetlepels olijfolie, -2 grote preien en 2 middelgrote uien, -1 teen knoflook, -4 grote vleestomaten, -schil van 1/2 kleine sinaasappel, -2 takjes peterselie, -1 takje tijm; 1 laurierblad, -zout,zwarte peper en saffraan, -1 l warm water, -450 g aardappelen (met rode schil), -1 eetlepel azijn, -600 ml water, -4 eieren, -4 dunne sneetjes oud roggebrood, -1 eetlepel fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Provencaalse vissoep : Bouillabaisse

INGREDIENTEN

1 vispakket voor bouillabaisse (diepvries) - 1 kop gesneden prei (diepvries) - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 6 grote aardappelen - 6 tomaten - 1 L visbouillon - 4 eetl. olijfolie - 1 laurierblad - 1 doosje saffraan - tijm - peper en zout - 1 sinaasappelschil. Voor de rouille : 2 teentjes knoflook - 1 eierdooier - ? 2 dl olijfolie - 1/2 koffiel. paprikapoeder - cayennepeper - peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Bouillabaisse

Vissoep, light keuken, vetten per portie 5 g,

INGREDIENTEN

400 gr visfilet (kabeljauw, wijting, zeewolf, tongschar, roodbaars...) 300 gr gepelde scampi's, 1/2 kg mosselen (of andere kleine schelpjes) 2 eetlepels olijfolie, 1 ui, 1 kleine courgette, 1 groot blik gepelde tomaten, 1 teentje knoflook, 1 dl droge witte wijn, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel gedroogde rozemarijn en tijm, 1 eetlepel vers gehakte peterselie en basilicum, peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-2001
  • Frans
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top