4.320 bosui recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Heerlijk en slank !

INGREDIENTEN

4 pangasiusfilets (diepvries), 1 bakje roze garnalen, 2 winterpenen, 3 grote uien, 5 grote tomaten, 3 bosuitjes, 3/4 bakje Philadelphia bieslook light, 2 tenen knoflook, 3 eetlepels geraspte kaas, 1 visbouillontablet, peper, zout, 2 a 3 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100
INGREDIENTEN

250 g schelpjespasta; 2 zakjes verse basilicum (a 15 g); 1 teen knoflook, fijngesneden; 2 eetlepels citroensap; 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge; 1 zak bosuitjes (3 stuks), in ringetjes; 4 tasty tom tomaten, in vieren; 2 zakjes minibolletjes mozzarella (kaas, a 125 g), uitgelekt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gouden combi! Eigenlijk geen gerecht maar meer een tip... Opgedaan in Mexico.

INGREDIENTEN

Bosui en limoentje

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 4 zalmmoten, * 4 eetlepls mosterd, * 4 eetlepels créme fraïche, * citroensap, * witte wijn, * boter, * zout en peper, * 1/2 bakje garnalen, * bosuitje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 kropsla, * 3 el olijfolie, * 1 el wittewijnazijn, * 1 tl mosterd, * 1 liter groentebouillon (van 2 tabletten), * 1 pak tuinerwten extra fijn (450 g, diepvries), * 1 zakje bosui (3 stuks), in ringen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-2010
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 hertebiefstukjes a 125 gram, 1 el boter, 2 bosuitjes, 760 ml wildfond, 1 dl medium dry sherry, zout, peper, 75 gram croutons, keukenpapier

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 bosuitjes, 8 grote tenen knoflook, 400 gr. kipfilet, peper, zout, 12 satehstokjes, 1 el roerbakolie, 4 el volle yoghurt, 2 el currysaus, 2 el fijngeknipte bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes, 500 gram kipfilets, 2 eetlepels (arachide)olie, peper, zout, 1 1/2 liter kippenbouillon, 2 eetlepels ketjap, 2 theelepels maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



Bron:' www.C1000.nl'

INGREDIENTEN

1 blik Unox Champignon cremesoep a 460 ml, 150 g oesterzwammen, in reepjes, 1 dl Blue Band Finesse voor koken, 1 bosuitje, in ringetjes, kerriepoeder

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.



INGREDIENTEN

, * 4 zalmfilets van ca. 100 g, * 2 plakjes bladerdeeg, * 6 bosuitjes, * 25 g boter, * 2 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of gedroogd), * citroensap, * (zee)zout, peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g biefstuk, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 bosuitjes, elk in 4 stukken, 1 rode ui, in 8 partjes, 2 theelepels milde paprikapoeder, versgemalen zwarte peper, 2-3 eetlepels olijfolie, grof zeezout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.



INGREDIENTEN

10 grote bosuien, schoon
, 2 el olijfolie
, sap van 2 uitgeperste limoenen
, zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2000
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 ui, 1 teen knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes, 4 kipfilets, 1,5 deciliter kippenbouillon, 2 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels maïzena, zout, peper, 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*1 ui*30gr boter of margarine*1/2 el kerriepoeder(mild)*30gr bloem*1 tl kurkuma(koenjit)*1 dl appelsap*1 visbouillontablet(KNORR)*2 bosuitjes*150gr gekookte mosselen*4 el garderoom*1 el citroensap*zout*peper*

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 zalmfilets a 100 gram - 2 plakjes bladerdeeg - 6 bosuitjes - 25 gram boter - 2 eetlepels fijngehakte basilicum - citroensap - zeezout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 zalmfilets van ca. 100 g, -2 plakjes bladerdeeg ontdooid, -6 bosuitjes in ringetjes, -25 g boter, -2 el fijngehakte basilicum, -citroensap, -zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 rode peper * 2 bosuitjes * 1 bakje kastanjechampignons * 2 struikjes roodlof * 2 eetlepels oosterse roerbakolie * 1/2 eetlepel citroensap * zout, , ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 bosuitjes, 8 grote tenen knoflook, 400 gr kipfilet, peper zout, 12 satestokjes, 1 eetlepel roerbakolie, 4 eetlepels volle yoghurt, 2 eetlepels currysaus, 2 eetlepels fijngeknipt bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kilo trostomaten, bosui een flinke bos, , parmazaanse kaas, olie zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 rode peper, ? 2 bosuitjes, ? 1 bakje kastanjechampignons (250 g), ? 2 struikjes roodlof, ? 2 eetlepels oosterse roerbakolie, ? 1/2 eetlepel citroensap, ? zout,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 rode peper,2 bosuitjes,1 bakje kastanjechampignons(250g),2 struikjes roodlof,2 el oosterse roerbakolie,? el citroensap,zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes, 4 kipfilets a125 g, 2 el arachide olie, peper en zout, 1 ? dl kippenbouillon (van een tablet), 2 el ketjap manis, 2 tl maizena.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Citroenkip met bosui

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes 4 kipfilets (125 g per stuk), 2 eetlepelsarachideolie, peper, zout, 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet), 2 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo aardappels, zout, 3 bosuitjes, 1/2 pakje roomkaas met kruiden a 125 gr, 1 1/2 dl melk, peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 4 zalmfilets van ca. 100 g, * 2 plakjes bladerdeeg ontdooid, * 6 bosuitjes in ringetjes, * 25 g boter, * 2 el fijngehakte basilicum, * citroensap, * zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 zalmfilets van ca. 100 gr., 2 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 6 bosuitjes in ringetjes, 25 gr boter, 2 el fijngehakte basilicum, citroensap, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 zalmfilets van ca. 100 gram, 2 plakjes bladerdeeg, 6 bosuitjes, 25 gram boter, 2 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of gedroogd), citroensap, (zee)zout, peper.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 zalmfilets a 100 gram -, 2 plakjes bladerdeeg ontdooid -, 6 bosuitjes in ringetjes -, 25 gram boter -, 2 eetlepels fijngehakte basilicum -, citroensap -, zout en peper, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, zout, 3 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels olijfolie, versgemalen zwarte, peper, ? deciliter koffieroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.



Lekker met gebakken bloedworst

INGREDIENTEN

, 1 1/4 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in gelijke stukken, zout, 1 zure appel, geschild, 40 g boter, 4 plakken (bak)bloedworst van ? 1 cm dik, 1 zakje Maggi jus met uitjes, 1 pot Hak rode kool met appeltjes a 700 g, 3 bosuitjes, in ringetjes, versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



INGREDIENTEN

, * 500 gram aardappelen, * zout, * 3 bosuitjes, * 1 teentje knoflook, * 3 eetlepels olijfolie, * versgemalen zwarte peper, * ? deciliter koffieroom.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 citroen., 4 bosuitjes., 2 tenen knoflook., 15 gr. verse koriander of basilicum., 2 kg. verse mosselen., vers gemalen peper., 1 dl. olijfolie extra vierge

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

#EN

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 16g ; vet 10g ; koolhydraten 5g ; kcal 175.
Lijnvriendelijk: *WW 4 points p/p

Ook geschikt als amuse voor 8 personen.

TIP: Gebruik voor het voorgerecht kookringen en vorm van het tonijnmengsel een taartje op een bedje fijne bladsla of veldsla.

Variatie:
Vervang de vijfkruidenpoeder door één eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries).

INGREDIENTEN

250 g tonijnsteak, ontdooid (Vismarine), 2 lente-/bosuitjes, fijngehakt, 1/2 theel. vijfkruidenpoeder, 10 groene olijven, zonder pit, fijngehakt, zout en versgemalen peper, 2 eetl. ketjap manis, 4 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd, 3 ansjovisfilets, fijngehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Vis
  •  20-30 min.

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 150 g couscous, - sap van 1 citroen of limoen, - olijfolie, - zout en vers gemalen peper, - ca. 2 dl koud water, - 1 rode en 1 gele paprika, - 2 tomaten, - 3 bosuitjes, - olijven, - veel verse kruiden (munt, koriander, basilicum), - rode wijn azijn

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk fris voorgerechtje,maar ook bij de borrel of als amuse

INGREDIENTEN

4 plakjes wilde zalm, bakje crème fraîche, bosui,alleen het wit,dun gesneden, soja sesamzaad, garnering: maaltijd versierder china roos ( oa AH )

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2011
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Een super lekkere weer eens andere spagetti!

INGREDIENTEN

*400 gr. Spagetti, *zout, versgemalen peper, * ca 400 gr. VALES in blokjes, * 3 el. olijfolie, *2-4 teentjes knoflook, *250gr. champignons (of 1 potje champignons ), *1 bosui in ringetjes, *1 pakje koksroom of room culinair., , *

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevuld brood, lekker bij een kop soep !
Dit brood is een typisch geval van: doe allemaal lekkere dingen bij elkaar, en het wordt gegarandeerd lekker! Dit brood, wat eigenlijk bijna geen brood meer is te noemen, is erg makkelijk te maken. Met 15 minuten ligt het al in de oven. Het brood is behoorlijk zwaar, maar daarom zeer geschikt voor bij de avondmaaltijd, zoals bij een kop soep of een lekkere salade.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 1 brood:, , 175 gram kruimige aardappelen, 175 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel cayennepeper, 1 theelepel tijm, 3 bosuitjes, in ringetjes, 150 gram harde geitenkaas, in blokjes, 1 ei, 2 eetlepels melk, 3 flinke scheppen huttekäse, 1 theelepel grove mosterd, een beetje bloem

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2009
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Super lekker smeuig, je moet wel van knoflook houden

INGREDIENTEN

1 bol knoflook- 200 gr champignons- 2 stengels bosui- 1 el kruiden(vers)- 15 gr boter- 2 el bloem- 250 l melk- 250 ml bouillon- 1 tablet kruidenbouillon- zout- peper- 1 el peterselie(vers), eventueel room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2002
  •  …
  •  20-30 min.



INGREDIENTEN

, * bosui 9 st., * olijfolie 2 el.,, Voor de saus:, , * gepelde amandel 2 el., * spaanse peper 1 st., * rijpe tomaat 2 st. (ontveld, in blokjes), * peterselie, fijngehakt 1 el., * rode wijnazijn 1 el., * olijfolie 1 dl., * zout en peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

=1 kg.aardappelen, =4 bosuitjes,= 2 teentjes, knoflook= 1 Chinese kool, zout,= 1zakje nasikruiden, =3 el olijfolie,250 gram, magere gerookte spekblok-, jes,= 1/ el paprikapoeder, =2 el ketjap manis.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies