Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bosui

Bosui recepten (4.607) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Visschotel a la Ine.

Heerlijk en slank !

INGREDIENTEN

4 pangasiusfilets (diepvries), 1 bakje roze garnalen, 2 winterpenen, 3 grote uien, 5 grote tomaten, 3 bosuitjes, 3/4 bakje Philadelphia bieslook light, 2 tenen knoflook, 3 eetlepels geraspte kaas, 1 visbouillontablet, peper, zout, 2 a 3 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Quiche met geitenkaas, walnoten, spek en honing

Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden Lees meer: de quiche top 10

INGREDIENTEN

- Bladerdeeg om het bakblik mee te bekleden (ik heb vers bladerdeeg van `tante Fanny` gebruikt, maar losse bladerdeeg vellen kan ook), - 150 gram zachte geitenkaas (mag ook geitenkaas met honingsmaak zijn), - 6 plakjes ontbijtspek, - handje vol walnoten, - 3 eieren, - 1 bosui in dunne ringetjes, - 2 eetlepels creme fraiche, - 2 eetlepels honing, - Zout & peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2012
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

zalm uit de oven

INGREDIENTEN

* 4 zalmmoten, * 4 eetlepls mosterd, * 4 eetlepels créme fraïche, * citroensap, * witte wijn, * boter, * zout en peper, * 1/2 bakje garnalen, * bosuitje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Couscoussalade

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 150 g couscous, - sap van 1 citroen of limoen, - olijfolie, - zout en vers gemalen peper, - ca. 2 dl koud water, - 1 rode en 1 gele paprika, - 2 tomaten, - 3 bosuitjes, - olijven, - veel verse kruiden (munt, koriander, basilicum), - rode wijn azijn

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn absolute lievelings visschotel

Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden. Kijk ook voor meer reacties bij: http://www.smulweb.nl/recepten/1380343/Mijn-absolute-lievelings-visschotel

INGREDIENTEN

100 gr. gerookte zalm in stukjes, 250 ml. slagroom, 3 bosuitjes in kleine ringetjes, 500 gram pangasius filet., (ik neem een diepvries zak van 600 gram bij de supermarkt en laat alles op tijd ontdooien. en wij vinden het zo lekker dat die 600 gram voor ons tweetjes helemaal opgaat!), 1 zak kleine(mini) krieltjes van 600 gram. Ik neem altijd voor ons tweetjes een zakje celavita van 450 gr. (700 gr voor meer personen) en bak ze even in een kleine koekenpan in olijfolie 6 min. Ik vind Celavita het enige merk krieltjes die echt goed gaar worden!, 1 bloempotje peterselie (van de aldi is perfect en niet duur), 50 gram geraspte oude kaas, zout en versgemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Krokant gebakken groenterösti met tzaziki

Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie.

INGREDIENTEN

· 600 gram vastkokende aardappels, · 1 wortel, · 1 rode ui, · 4 teentjes knoflook, · verse rozemarijn, naar smaak, · 1 ei, · 1 bakje champignons, · 2 eetlepels olijfolie, · 2 komkommers, · snufje zout en peper, · 300 ml magere franse kwark, · 4 teentjes knoflook, · 2 stengels bosui, · gemengde sla

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

bosui met limoen

Gouden combi! Eigenlijk geen gerecht maar meer een tip... Opgedaan in Mexico.

INGREDIENTEN

Bosui en limoentje

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kip Yakitori

Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje

INGREDIENTEN

4 kippenborstfiloets in blokjes, 125 ml teriyakimarinade (fles), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 tl geraspte verse gember, 1 tl suiker, kookoliespray. (tl is theelepel), Dipsaus: 60 ml sojasaus, 1 el milde chilisaus, 1 groene ui in dunne plakjes. (bosui). Wat gaargekookte grof gesneden groente en gekookte rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Roergebakken Tori Teriyaki

INGREDIENTEN

100 ml Droge sherry, 100 ml Sojasaus, 3 eetlepels Suiker, 3 eetlepels Zonnebloemolie, 600 gram Kipfilet - in stukjes, 1 cm Gemberpoeder - geraspt, 1 theelepel Sesamzaadjes - geroosterd, 1 stuk Bosui - in kleine ringetjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tuinerwtensalade met bosui

INGREDIENTEN

* 1 kropsla, * 3 el olijfolie, * 1 el wittewijnazijn, * 1 tl mosterd, * 1 liter groentebouillon (van 2 tabletten), * 1 pak tuinerwten extra fijn (450 g, diepvries), * 1 zakje bosui (3 stuks), in ringen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-2010
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Tonijntartaar met bosui en ansjovis

#EN Voedingswaarde per persoon: eiwit 16g ; vet 10g ; koolhydraten 5g ; kcal 175. Lijnvriendelijk: *WW 4 points p/p Ook geschikt als amuse voor 8 personen. TIP: Gebruik voor het voorgerecht kookringen en vorm van het tonijnmengsel een taartje op een bedje fijne bladsla of veldsla. Variatie: Vervang de vijfkruidenpoeder door één eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries).

INGREDIENTEN

250 g tonijnsteak, ontdooid (Vismarine), 2 lente-/bosuitjes, fijngehakt, 1/2 theel. vijfkruidenpoeder, 10 groene olijven, zonder pit, fijngehakt, zout en versgemalen peper, 2 eetl. ketjap manis, 4 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd, 3 ansjovisfilets, fijngehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Vis
  •  20-30 min.

Wildbouillon Met Bosui

INGREDIENTEN

2 hertebiefstukjes a 125 gram, 1 el boter, 2 bosuitjes, 760 ml wildfond, 1 dl medium dry sherry, zout, peper, 75 gram croutons, keukenpapier

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kipfiletspiesjes Met Bosui

INGREDIENTEN

4 bosuitjes, 8 grote tenen knoflook, 400 gr. kipfilet, peper, zout, 12 satehstokjes, 1 el roerbakolie, 4 el volle yoghurt, 2 el currysaus, 2 el fijngeknipte bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Citroenkip Met Bosui.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes, 500 gram kipfilets, 2 eetlepels (arachide)olie, peper, zout, 1 1/2 liter kippenbouillon, 2 eetlepels ketjap, 2 theelepels maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Biefstukspies met bosui

INGREDIENTEN

250 g biefstuk, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 bosuitjes, elk in 4 stukken, 1 rode ui, in 8 partjes, 2 theelepels milde paprikapoeder, versgemalen zwarte peper, 2-3 eetlepels olijfolie, grof zeezout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Paddenstoelensoep met bosui

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 blik Unox Champignon cremesoep a 460 ml, 150 g oesterzwammen, in reepjes, 1 dl Blue Band Finesse voor koken, 1 bosuitje, in ringetjes, kerriepoeder

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Zalmtaart met bosui

INGREDIENTEN

, * 4 zalmfilets van ca. 100 g, * 2 plakjes bladerdeeg, * 6 bosuitjes, * 25 g boter, * 2 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of gedroogd), * citroensap, * (zee)zout, peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde Bosui

INGREDIENTEN

10 grote bosuien, schoon , 2 el olijfolie , sap van 2 uitgeperste limoenen , zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2000
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Citroenkip met bosui

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teen knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes, 4 kipfilets, 1,5 deciliter kippenbouillon, 2 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels maïzena, zout, peper, 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mossel-Kerriesoep Met Bosui

INGREDIENTEN

*1 ui*30gr boter of margarine*1/2 el kerriepoeder(mild)*30gr bloem*1 tl kurkuma(koenjit)*1 dl appelsap*1 visbouillontablet(KNORR)*2 bosuitjes*150gr gekookte mosselen*4 el garderoom*1 el citroensap*zout*peper*

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Kipfiletspiesjes met bosui

INGREDIENTEN

4 bosuitjes, 8 grote tenen knoflook, 400 gr kipfilet, peper zout, 12 satestokjes, 1 eetlepel roerbakolie, 4 eetlepels volle yoghurt, 2 eetlepels currysaus, 2 eetlepels fijngeknipt bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tomatensalade met bosui

INGREDIENTEN

1 kilo trostomaten, bosui een flinke bos, , parmazaanse kaas, olie zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zalmtaart met bosui

INGREDIENTEN

4 zalmfilets a 100 gram - 2 plakjes bladerdeeg - 6 bosuitjes - 25 gram boter - 2 eetlepels fijngehakte basilicum - citroensap - zeezout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalmtaartje met bosui

INGREDIENTEN

4 zalmfilets van ca. 100 g, -2 plakjes bladerdeeg ontdooid, -6 bosuitjes in ringetjes, -25 g boter, -2 el fijngehakte basilicum, -citroensap, -zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kastanjechampignons met bosui

INGREDIENTEN

* 1 rode peper * 2 bosuitjes * 1 bakje kastanjechampignons * 2 struikjes roodlof * 2 eetlepels oosterse roerbakolie * 1/2 eetlepel citroensap * zout, , ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aardappelpuree met bosui

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels, zout, 3 bosuitjes, 1/2 pakje roomkaas met kruiden a 125 gr, 1 1/2 dl melk, peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kastanjechampignons met bosui

INGREDIENTEN

1 rode peper, ? 2 bosuitjes, ? 1 bakje kastanjechampignons (250 g), ? 2 struikjes roodlof, ? 2 eetlepels oosterse roerbakolie, ? 1/2 eetlepel citroensap, ? zout,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kastanjechampignons met bosui

INGREDIENTEN

1 rode peper,2 bosuitjes,1 bakje kastanjechampignons(250g),2 struikjes roodlof,2 el oosterse roerbakolie,? el citroensap,zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Citroenkip met bosui

INGREDIENTEN

, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes, 4 kipfilets a125 g, 2 el arachide olie, peper en zout, 1 ? dl kippenbouillon (van een tablet), 2 el ketjap manis, 2 tl maizena.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Citroenkip Met Bosui

Citroenkip met bosui

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes 4 kipfilets (125 g per stuk), 2 eetlepelsarachideolie, peper, zout, 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet), 2 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalmtaartje met bosui

INGREDIENTEN

* 4 zalmfilets van ca. 100 g, * 2 plakjes bladerdeeg ontdooid, * 6 bosuitjes in ringetjes, * 25 g boter, * 2 el fijngehakte basilicum, * citroensap, * zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zalmtaartje met bosui

INGREDIENTEN

4 zalmfilets van ca. 100 gr., 2 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 6 bosuitjes in ringetjes, 25 gr boter, 2 el fijngehakte basilicum, citroensap, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zalmtaartje met bosui

INGREDIENTEN

4 zalmfilets van ca. 100 gram, 2 plakjes bladerdeeg, 6 bosuitjes, 25 gram boter, 2 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of gedroogd), citroensap, (zee)zout, peper.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Zalmtaartje met bosui

INGREDIENTEN

4 zalmfilets a 100 gram -, 2 plakjes bladerdeeg ontdooid -, 6 bosuitjes in ringetjes -, 25 gram boter -, 2 eetlepels fijngehakte basilicum -, citroensap -, zout en peper, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelpuree met bosui

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, zout, 3 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels olijfolie, versgemalen zwarte, peper, ? deciliter koffieroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rodekoolstamppot met bosui

Lekker met gebakken bloedworst

INGREDIENTEN

, 1 1/4 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in gelijke stukken, zout, 1 zure appel, geschild, 40 g boter, 4 plakken (bak)bloedworst van ? 1 cm dik, 1 zakje Maggi jus met uitjes, 1 pot Hak rode kool met appeltjes a 700 g, 3 bosuitjes, in ringetjes, versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelpuree met bosui

INGREDIENTEN

, * 500 gram aardappelen, * zout, * 3 bosuitjes, * 1 teentje knoflook, * 3 eetlepels olijfolie, * versgemalen zwarte peper, * ? deciliter koffieroom.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

mosselen met bosui.

INGREDIENTEN

1 citroen., 4 bosuitjes., 2 tenen knoflook., 15 gr. verse koriander of basilicum., 2 kg. verse mosselen., vers gemalen peper., 1 dl. olijfolie extra vierge

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Amuse-Zalm sushi met bosui

Heerlijk fris voorgerechtje,maar ook bij de borrel of als amuse

INGREDIENTEN

4 plakjes wilde zalm, bakje crème fraîche, bosui,alleen het wit,dun gesneden, soja sesamzaad, garnering: maaltijd versierder china roos ( oa AH )

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2011
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top