879 boerenkool recepten

Verfijnde stamppot boerenkool

INGREDIENTEN

4 aardappelen, 250 gram boerenkool, blokjes rookspek, maggiblokje, slagersrookworst, water, witte wijn (Chardonnay)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Boerenkool met iets extra's

INGREDIENTEN

Boerenkool voor 2 personen, aardappels voor 2 personen, ca. 100 gr. boursin, ca. 100 gr. gezouten cashewnoten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zelfs een restje boerenkool wordt zo erg lekker.

INGREDIENTEN

Boerenkool vers of diepvries, maakt niet uit. Aardappelen, zongedroogde tomaatjes op olie, blokjes oude kaas,peper,nootmuskaat en zout, scheutje ketjap.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

De lekkerste!

INGREDIENTEN

1 kilo panklare boerenkool, 1750 gr. aardappelen, 150gr. mager rookspek in stukjes, scheut melk, 150 gr. boter, zout. Flinke rookworst. Mosterd.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ruim 600 gr.gesneden boerenkool, 1,5 kg. kruimige aardappelen., 0.2 liter melk,zout,peper., 40 gram boter of margarine.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boerenkool op alternatieve manier, met de aardappels in de schil gekookt. Zeer geschikt voor vegetariers. Een beetje vreemd, maar bijzonder lekker.

INGREDIENTEN

1 kg. aardappels (nicola), 500 gr. gesneden boerenkool, creme fraiche, evt. rookworst.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 g gesneden boerenkool of 1 kg boerenkool aan de stronk, 1,5 kg aardappelen, 2 dl melk, zout, peper, 1 verse rookworst, 50 gram boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 a 1 1/2 kilo boerenkool, 1 1/2 kilo aardappelen, melk, zout, 500 gram rookworst of Frankfurters, 4 eetlepels boter of margarine, peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere ovenschotel

INGREDIENTEN

100 gr ontbijtspek in blokjes, el olie, 1 rookworst in blokjes, 300 gr boerenkool, 2 zakjes Maggi Puree voor ovenschotels, nootmuskaat, 3 el geraspte kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Verse boerenkool. Liefst nog aan de stronk., Aardappelen. Gerookt spek(dobbelsteentjes), peper, zout., echte boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een verrassende boerenkoolmaaltijd

INGREDIENTEN

750 g aardappelen, zout, 500 g gesneden boerenkool, 10 Amsterdamse uien, 300 g bloedworst in blokjes, 2 el boter of margarine, 1 tl sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een oud hollands recept met een kleine twist

INGREDIENTEN

Aardappelen, Boerenkool, Magere spek, Rookworst, mosterd, peper en zout, BamBix

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenheerlijke boerenkool

INGREDIENTEN

100g ontbijtspek in blokjes, 1 el olie, 1 rookworst in blokjes,300g gesneden boerenkool, 2 zakjes maggi puree voor ovenschotels,nootmuskaat,3el geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ca. 300 gram Boerenkool, 1 zakje aardappelpurree (geen kaaspurree), klontje boter, zout, zwarte peper, Unox worst.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Als groentegerecht, dus zonder aardappelen, hoewel een lekkere aardappelpuree hier heel goed bij past.

INGREDIENTEN

1 kilo boerenkool, schoongemaakt en kleingesneden--60 gr. boter--20 gr. bloem--1 dl. melk--2 dl. slagroom--zout--peper u.d.m.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo boerenkool * zout * boter * maizena * melk.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boerenkool op mijn eigen wijze

INGREDIENTEN

2 zakken Boerenkool, aardappelen, zakje cashew nootjes, bacon strips of gemarineerde reepjes spek en een rookworst.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gram gesneden boerenkool, 1/4 knolselderij, 300 gram aardappelen, 100 ml slagroom, 200 gram dobbelsteentje spek, 50 gram boter, 1 rookworst ongeveer 250 gram, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekkere boerenkool met roomkaas

INGREDIENTEN

700 gram boerenkool deelblokjes (diepvries pak a 450 gram ), zout, peper, 300 gram verse roomkaas, 1 zakje aardappelpuree voor ovenschotels (pak met 2 zakjes a 83 gram ), 2 vleestomaten, 100 gram geraspte belegen kaas.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie 2 uien 300 gram boerenkool 1 blikje ananasstukjes 3 eetlepels pindakaas 1 eetlepel tabasco 1 zakje koriander 75 gram cashewnoten cous-cous

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Lekkere winterse pot met worst en spekjes

INGREDIENTEN

Zakje boerenkool van 250 gram /, 250 gram kruimige aardappelen (zie tekentje op de zak, voor pureren) /, pakje spekblokjes ca. 200 gram /, klontje roomboter of andere boter /, spekvet van de spekjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Boerenkool op Oosterse wijze, roergebakken

INGREDIENTEN

400 gr. kipfilet -, 2 eetl. zonnebloemolie -, 1 theel. sambal oelek -, 2 eetl. ketjap -, 1 eetl. honing of gembersiroop -, peper, zout -, 100 gr. katenspek of ontbijtspek -, 700 gr gesneden boerenkool -, aardappelpuree of gebakken aardappelplakjes -, 100 gr. tauge -, 50 gr. cashewnoten of hazelnoten.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Overheerlijke boerenkool

INGREDIENTEN

100 gr.ontbijtspek in blokjes, 1 el olie, 1 rookworst in blokjes, 300 gr. boerenkool, 2 zakjes maggipuree voor ovenschotels, nootmuskaat, 3 el geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie 2 uien 300 gram boerenkool 1 blikje ananasstukjes 3 eetlepels pindakaas 1 eetlepel tabasco 1 zakje koriander 75 gram cashewnoten cous-cous

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

=1 kg kruimige aaredappelen, =2 uien.= 1,5 kg gesneden, boerenkool,= 125 gram magere, spekblokjes,= 1 dl melk, scheutje natuurazijn, =nootmuskaat,= 1 unox, gelderse rookworst .

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gram ontbijtspek in blokjes -, 1 eetlepel olie -, 1 rookworst in blokjes -, 300 gram gesneden boerenkool -, 2 zakjes Maggi Puree voor ovenschotels -, nootmuskaat -, 3 eetlepels geraspte belegen kaas, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Frans recept met als basis boerenkool en gecarameliseerde kastanjes..

INGREDIENTEN

1 Kg Boerenkool, 3 l water, 1,5 theel. zout, 2 uien, 2eetl boter, 0,5 l. warme, pittige vleesbouillon, 1 tl. zout, snufje zwarte peper, snufje gemalen piment, 400 gr. tamme kastanjes, 2 el boter, 1 el suiker, 1/8 l slagroom (of evt. koffieroom),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een stamppotgerecht.

INGREDIENTEN

1 1/2kg. aardappelen, 2 uien,1 laurierbladje, 700 a 800gr. panklare boerenkool, zout, versgemalen peper, 1 rookworst, 1 1/2dl. melk en 25gr. boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker op smaak gebracht met een bouillonsausje en cheddarkaas.

INGREDIENTEN

200 gram gesneden boerenkool, 600 gram geschilde aardappelen. 250 gram spekjes, 1 eetlepel bloem, klontje boter, 3 plakjes cheddarkaas, 1 blokje bouillon, 500 ml. water, 1 kuipje koffiemelk, 1 theelepel kerriepoeder, 1 rookworst, evt.zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een verrassende boerenkoolschotel zonder vlees

INGREDIENTEN

1 kg boerenkool( ongesneden), zout, zwarte peper, 600 gram aardappelen, 400 gram winterwortel, 3 middelgrote uien, 1-2 el braadboter, 200 gram gedroogde abrikozen, 1 tl groentebouillon (instant), suiker, 60 gram romige kaas, 150 gram creme fraiche, 5 el slagroom of room culinair

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2005
  • Duits
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een hele lekkere boerenkool....net een beetje anders

INGREDIENTEN

500 g. kruimige aardappels, 750 g. boerenkool (verse), 1 rookworst (Hema vind ik lekker), stukje gerookt spek, 25 gram boter of margarine, 1 el. azijn, 1/2 el.mosterd, 1 ui, 1 teentje knoflook, zout, melk (warm), versgemalen peper, 1/2 ons geraspte kaas, 1 bouillonblokje, gehaktballen (zie mijn recept)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Zonnebloem olie, 2 tenen knoflook, stukje verse gemberwortel, 2 rode uien, 300 gram boerenkool, 1,5 kilo kruimige aardappelen, 2 eieren, pindas, cashewnoten, masala, 4 seizoenen peper, zout, blokje groente bouillon, boemboe soto (toko lien)(Hier zitten garnalen in dus als je ook geen vis eet moet je een andere boemboe pakken), falafel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Boerenkool met worst ala vegetaries zonder de worst verzonnen door mijn vlees etende bep

INGREDIENTEN

Aarddappels, boerenkool,melk, en de rest

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekkere stevige pot

INGREDIENTEN

Boerenkool.gort aardappelen,margarine,melk,zout worst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere hollandse stamppot, eenvoudig klaar te maken.

INGREDIENTEN

2 kilo aardappelen, 1/2 kilo boerenkool(zelf gesneden of panklaar), 1 ui, seitan(een vegetarische eiwitvervanger), als kruiderij wat bonenkruid en wat peper., als jus vegetarische juspoeder va VETARA, een merk dat veel vegetarische producten in zijn assortiment heeft., Bij gebruik van een wok wat plantaardige olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

=1 kg.boerenkool[vers], =1 kg.aardappelen, =1 rookworst[v.d.slager], =100 gr.boter, =scheutje melk, =150 gr bacon[uitgebakken], =3 el zilveruitjes, =zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-02-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Boerenkoolschotel

INGREDIENTEN

400 g Potato, 400 g Curly Kale, 300 g Smoked Sausage, 150 ml Milk, 100 g Bacon, lean smoked, 50 g Margarine, little Vinegar (optional), ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekker en voetzaam

INGREDIENTEN

Kool, aardappellen,zout, melk,zetmeel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heel apart en lekker!
Gewoon is proberen! En laat het me weten wat je er van vindt!!

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, 1 dl hete melk, zout en peper, 200 gram geraspte jong-belegen kaas, 4 eetlepels boter, ca. 750 gram fijngesneden boerenkool, 2 dl slagroom, 1 dl kippenbouillon van tablet, 500 gram rundergehakt, 2 theel. kerriepoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik liep vorige week door de Albert Heijn hier en zag tot mijn verbazing een hele stelling staan met zakken vers gesneden boerenkool net van het land. Nou als er iets "eenvoudigs" is wat ik heerlijk vind dan is dat het wel, dus heb het gelijk gekocht! Het is hier flink koud dus gelijk proberen. Ik maak het echter niet op z`n Hollandse boerenfluitjes, maar veel en heel veel lekkerder! In de loop der tijden heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en zal hem nu hier delen. Je kan het uitproberen en na één keer proeven maak je het nooit meer anders. Dit is een goed gevulde, hele smeuige, stamppot met een diep warme smaak, dus. Hele najaar en winter lekker van genieten.

INGREDIENTEN

2 zakken gesneden boerenkool van 300 gr, 8 grote iets kruimige aardappels of 9 10 kleintjes, 3 grote uien (gesnipperd), 250 gr gerookte spekreepjes of blokjes, Flink wat olijfolie, 1 el zongedroogde tomaatjes, 1 bouillonblokje rund, Zeezout, 2 keurslager rookworsten of VERSE Veluwse rookworsten bij AH of 2 HEMA worsten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Boerenkool

Boerenkool

Boerenkool is een heerlijke winterse groente. Vergis je niet; boerenkool is niet eenzijdig. U kunt kiezen voor de authentieke Hollandse versie maar er bestaan ook zeker heerlijke variaties voor wanneer u een keer iets anders wilt proberen! De meeste mensen maken een stamppot van de boerenkool. De stamppot wordt meestal bereid met aardappels, spekjes en jus. Er bestaan ook variaties met bijvoorbeeld stoofvlees en champignons. Dit is absoluut erg lekker maar het kan ook anders. Er bestaan namelijk verschillende andere gerechten met deze groente. U kunt de boerenkool bijvoorbeeld roerbakken met kip en ketjap maar u kunt ook een boerenkoolschotel bereiden met hotdogs en augurken. De recepten voor deze gerechten vind u hier allemaal. Veel kookplezier en smakelijk eten!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies