136 bobotie recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Bobotie is van oorsprong een Aziatisch gerecht, maar nu typisch Zuid-Afrikaans. De absolute favoriet van mijn dochter van 16. Een ovenschotel met gehakt, eieren, kerrie, fruit en boontjes. Dankzij de combi hartig - zoet zeer geschikt voor kinderen. Recept is ook te vinden in het recepten schrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Zuid-Afrika, bijvoorbeeld over de Big Five; of Kaap de Goede Hoop; of Nelson Mandela; of de grappige Afrikaanse woordjes zoals wipmat (=trampoline), kleefbroek (=legging) of breekgoed (=servies). Smaaklike eten!

WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl

INGREDIENTEN

600 gram rundergehakt, 600 gram sperziebonen, kleingesneden, 1 dikke snee wit brood, gekruimeld, 2½ dl melk, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel kurkuma (koenjit), 1 eetlepel garam masala (Indisch kruidenmengsel), 1 eetlepel kaneel, 30 ml azijn, 2 eetlepels abrikozenjam, 2 eetlepels mangochutney, 50-100 gram rozijnen, 3 eieren, 2 appels, in stukjes gesneden, 50 gram amandelen, fijn gehakt, olijfolie, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  •  
  •  30-60 min.

De enige echte overheerlijke bobotie. Recept gekregen van mijn Zuid-Afrikaanse gastmoeder, waar ik een jaar bij in huis gewoond heb!

INGREDIENTEN

- 1 kg rundergehakt, - 1 grote ui of 2 kleine, - olie, - 1 eetl. zout, - peper, - 1 flinke eetl. kerriepoeder, - 2 flinke eetl. abrikozenjam, - 75 gram rozijnen, - 1 eetl. azijn of citroensap, - 2 eetl. suiker, - 3 eetl. paneermeel, - 2 dl melk, - 2 eieren, - 3 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2005
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke gehaktschotel uit Zuid Afrika

INGREDIENTEN

- 500 g rundergehakt, - 1 grote ui of 2 kleine uien, - 2 teentjes knoflook, - olijfolie, - 1/2 theel. zout, - 1 flinke eetl. abrikozenjam, - 35 gram rozijnen of gedroogde abrikozen, - 1 eetl. azijn of citroensap, - 2 eetl. suiker, - 3 eetl. paneermeel, - 1,5 dl melk, - 3 eieren, - 1 laurierblad, - 3 theelepels bobotie kruiden (mix van koenjit (kurkuma), djahé, djinten, paprikapoeder, kruidnagel en kaneel), Eventueel 100 gram blanke amandelen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een beetje van mijzelf en een beetje van maggi

INGREDIENTEN

Pakje Bobotie mix en alle ingredienten die op het pakje staan. 1 zak rosti, geraspte kaas en sla zoals je hem zelf lekker vind.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuid afrikaans

INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt, - 1 pak Knorr bobotie, - 0,5 eetlepel mango chutney, - 1 appel, - 1 zakje amandelschaafsel,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-11-2002
  • Afrikaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- 300 gram rundergehakt, - 1 pak Knorr bobotie, - 0,5 eetlepel mango chutney, - 1 appel, - 1 zakje amandelschaafsel,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2002
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Baie lekkere rundvleis skotel uit Suid Afrika. (met foto)

INGREDIENTEN

4 uien, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel kerrie, 1 theelepel zout, 1 theelepel koenjit, 1 theelepel gember poeder, 1 theelepel zachte bruine suiker, 1/4 theelepel peper, 2 sneetjes witbrood, 1 dl melk, 12 gedroogde pruimen zonder pit, 3 eetlpeles kokend water, 500 gram rundergehakt, 1 eetlepel mangochutney, 1 eetlepel abrikozenjam, 4 eieren, 100 gram rozijnen, 3 eetlepels citroensap, 100 gram ongezouten pinda′s, 100 gram blanke amandelen, 4/6 laurierblaadjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-1999
  • Afrikaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 knorr zuid-afrikaanse bobotie van wereldmixen*400 gr kalkoenfilet,in kleine blokjes*125 ml zure room*1 Appel,in kleine stukjes*1/2 eetl mango-cutney*handje rozijnen*amandelschaafsel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel

INGREDIENTEN

250 gr. gehakt, 1 gehakte ui, 1 geraspte appel, 1 handje rozijnen, 2 sneetjes brood(geweekt in de melk en uitgeknepen), 1 el kerrie, 1 el azijn, 1 el suiker, 2 eieren, 1 1/2 dl melk, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rundvleesschotel uit Zuid-Afrika.
Dit is een van mijn lievelingsrecepten

INGREDIENTEN

4 uien, 2 eetlepels olie, 1 broodje of 2 sneetjes witbrood, ruim 1 dl hete melk, 4 gedroogde pruimen zonder pit, 1 eetlepel kokend heet water, 500 gram rundergehakt, 4 eieren, 1 afgestreken eetlepel kerrie, 1 afgestreken eetlepels zout, 4 eetlepels rozijnen, 3 eetlepels citroensap, 4 eetlepels gehakte gepelde pinda's, 2 laurierbladeren

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zuid-Afrikaanse gehaktschotel

INGREDIENTEN

4 sneetjes bruinbrood, zonder korst400 ml halfvolle melk40 g boter2 grote uien, gesnipperd1 kg rundergehakt1 el kerriepoeder2 tl gember, gemalen2 el abrikozenjam75 g rozijnen1 pakje Engelse ossenstaartsoep (95 g)1 el Zaanse mosterd (potje 335 g)1 tl kurkuma (potje 44 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-02-2010
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

BOBOTIE.

Het populairste gerecht uit de Kaaps-Maleise keuken, wordt geserveerd met rijst, kokosmeel, chutney en gehakte noten.

INGREDIENTEN

2 sneden witbrood, , 250 ml melk, , 1 kg runder- of lamsgehakt, , 1 grote ui, fijngesneden, , 2 tenen knoflook, fijngesneden, , 2 eetl. masalakerrie, , 1 theel. koenjit, , 1 theel. ketoembar, , ? theel. djinten, , 1 mespunt kruidnagelpoeder, , (fijngesneden groene peper), , ? theel. versgemalen peper, , 1 theel. zout, , 2 - 3 eetl. citroensap, , 75 g sultanarozijnen, , 50 g gehakte amandelen, , 1 eetl. mango-of abrikozenchutney, , 1 theel. gedroogde gemengde kruiden (mint en oregano), , 3 eieren, , 5 citroenblaadjes (daon djeroek poeroet)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2004
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*2 plakjes witbrood, *2 ? deciliter melk, *1 kilo rundergehakt, *1 grote ui, fijngesneden, *2 teentjes knoflook, fijngesneden, *2 eetlepels kerriepoeder, *1 theelepel kurkuma, *1 theelepel gemalen koriander, *? theelepel gemalen komijn, *1 mespunt kruidnagelpoeder, *1 groene peper, fijngesneden, *1 theelepel zout, *? theelepel gemalen peper, *2 tot 3 eetlepels citroensap, *75 gram sultanarozijnen, *50 gram gehakte amandelen, *1 eetlepel mango of abrikozenchutney, *? theelepel gedroogde munt, *? theelepel gedroogde oregano, *3 eieren, *5 citroenblaadjes, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-1999
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Zuidafrikaanse Bobotie met preisaus

INGREDIENTEN

500 gr. prei / 2 uien, fijgehakt/ 1 appel, in parten/30 gr. boter/ 600 gr. rundgehakt, geruld gebakken/2 sneetjes geweekt en uitgeknepen brood/2 eetl. kerriepoeder/2 eetl. suiker/3 eieren/2 eetl. azijn/2 theel. zout/ 1/4 theel. peper/30 gr. rozijnen/12 blanke amandelen, fijn gehakt/6 laurierblaadjes/150 ml. melk, room of een mengsel van beide/1 theel. korianderpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-1999
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gehakt gerecht uit omgeving Kaapstad

INGREDIENTEN

3 plakjes wit brood, 250 ml melk,1 kilo rundergehakt,1 fijngesneden ui, 3 uitgeknepen teentjes knoflook, 100 gr. rozijnen, 50 gr. gehakte amandelen, 2 eetlepels kerrie, 1 zakje nasikruiden(conimex),wat kruidnagel poeder, wat sambal, 3 eetlepels citroensap, 1 potje chutney, 3 eieren en wat zout en peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2001
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Zuid-Afrikaans gehaktschotel

INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood - 2,5 dl melk - 1 kg rundergehakt - 1 grote ui, fijngesneden - 2 teentjes knoflook, fijngesneden - 2 el kerriepoeder - 1 tl kurkuma - 1 tl gemalen koriander - 0,5 tl gemalen komijn - 1 mespunt kruidnagelpoeder - 1 groene peper, fijngesneden - 1 tl zout - 0,5 tl versgemalen peper - 2-3 el citroensap - 75 g (sultana)rozijnen - 50 g gehakte amandelen - 1 el mango- of abrikozenchutney - 0,5 tl gedroogde munt - 0,5 tl gedroogde oregano - 3 eieren - 5 citroenblaadjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-1999
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Bobotie:Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met kerrie,zuidvruchten,noten en een vleugje rooibos.

INGREDIENTEN

2,5dl rooibosthee75g abrikozen,gedroogd50g rozijnen75g appelringen,gedroogd1dikke snee witbrood2,5dl melk1grote ui,gesneden3tl kerrie,of naar smaak2tl suiker1el citroensapzout en peper500g rundergehakt3eierenhandje amandelen,gepeldolie om in te bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2004
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zuidafrikaas Nationale Recept. Uit een oude tip.

INGREDIENTEN

, 2 witte boterhammen, zonder korst, 1 ? dl warm water, 5 gesnipperde uien, 25gr boter of margarine, 1 el olijfolie, 2 el geraspte gemberwortel, 2 el bruine suiker, 1 el kerriepoeder, 1 el gemalen koriander (ketumbar), 2 tl zout, peper uit de molen, 1 kg lams of rundergehakt, 100gr donkere rozijnen, 4 el mango chutney, 2 el fijne abrikozenjam, 2 el rode wijn of balsamino azijn, 2 el worcestershire sauce, 2 el tomatenpuree, 3 eieren, 1 ? dl melk, 1 tl gemalen geelwortel, 1 citroen in dunne plakjes, 6 laurierblaadjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

Cape Malay gerecht

INGREDIENTEN

15 ml olijfolie, 50 ml boter, 2 grote uien, 10ml gestampte look (of lookpasta), 5 ml gestampte gember, 1kg rundsgehakt, kruiden :, 15 ml masala, 5 ml kurkuma, 10ml komijn poeder, 10 ml koriander poeder, 3 kruidnagels fijngestampt, 5 pimentbesjes fijngemalen, 5 ml gemengde kruiden (provence), 2 ml gemalen peperbolletjes, 50 ml gehakte versie peterselie, 8 limoen blaadjes, 125 ml gele rozijnen, 125 ml in stukjes gesneden abrikozen, 60 ml geschaafde amandelnoten, 125 ml chutney (bv mango chutney), 500 ml melk, 6 eieren, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zoetzure vleescurry uit Zuid-Afrika.
Bron: AH

INGREDIENTEN

1 grote zoete ui, een teentje knoflook, vloeibare margarine, 350 gram rundergehakt, paar theelepeltjes milde kerriepoeder, zout, peper, citroensap van een halve citroen, zakje geschaafde amandelen, 2 sneetjes witbrood, 2 dl melk, 2 flinke eetlepels abrikozenjam en een handje fijngesneden gedroogde gewelde abrikozen, 3 eetlepels gele rozijnen, 2 eieren, 200 gram rijst, 2 theelepels koenjit.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2005
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

BOBOTIE met rijst en chutney(Gehakt gerecht uit de Zuidafrikaanse Kaapprovincie.)

INGREDIENTEN

3 sneden wit brood, 250 ml. Melk, 1 kilo rundergehakt, 1 fijngesneden ui, 3 uitgeknepen knoflookteentjes, 100 gram rozijnen, 50 gram gehakte amandelen, 2 eetlepels kerrie, 1 zakje nasi kruiden (Conimex), mespuntje kruidnagelpoeder, sambal, 3 eetlepels citroensap, 1,5 eetlepel chutney, 3 eieren, versgemalen peper,zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2007
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bobotie met rijst en pikante chutney

INGREDIENTEN

3 sneden witbrood, 250 ml. melk, 1 kilo rundergehakt, 1 fijngesneden ui, 3 eieren, 3 uitgeknepen knoflookteentjes, 100 gr. rozijnen, 50 gr. gehakte amandelen, 2 el. kerrie, zakje nasikruiden (Conimex), mespuntje kruidnagelpoeder, sambal oelek, zout, 3 el. citroensap, 1 potje chutney (Conimex), versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met rijst en pikante chutney

INGREDIENTEN

3 sneden witbrood, 250 ml melk, 1 kilo rundergehakt, 1 fijngesneden ui, 3 uitgeknepen teentjes knoflook, 100 gr rozijnen, 50 gr gehakte amandelen, 2 el kerrie, zakje nasikruiden, mespuntje kruidnagelpoeder, sambal, 3 el citroensap, 1 potje chutney, 3eieren, versgemalenpeper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Is een traditioneel Afrikaans gerecht.

INGREDIENTEN

1,5 kg rundergehakt, 1,5 kg lamsgehakt, 6 snee witbrood, 450 ml melk, 0,5 kg gesnipperde ui, 6 eetlepel citroensap 6 tenen knoflook = gram, 6 eetlepel massalakerrie = gram, 3 theelepel koenjit = gram, 3 theelepel ketoembar = gram, 1 theelepel djinten = gram, ? theelepel kruidnagelpoeder = gram, 2 stuks fijngesneden groene peper = gram, 1 theelepel peper = gram, 2 theelepel zout = gram, 2 theelepel bouillonpoeder = gram, 225 gram rozijnen, 150 gram gehakte amandelen, 2 theelepel vriesdroge mint = gram, 2 theelepel vriesdroge oregano = gram, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk gerecht uit Zuid-Afrika

INGREDIENTEN

2 sneden witbrood, 250 ml. melk, 1 kg. runder-of lamsgehakt, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 eetl. marsalakerrie, 1 theel. koenjit, 1 theel. ketoembar, 1/2 theel. djinten, 1 mespunt kruidnagelpoeder, versgemalen peper, 1 theel. zout, 2-3 eetl. citroensap, 75 gr. sultanarozijnen, 50 gr. gehakte amandelen, 1 eetl. mango-of abrikozenchutney, 1 theel. gedrooge gemengde kruiden (mint en oregano), 3 eieren, 5 citroenblaadjes, laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*2 plakjes witbrood*2 1/2 dl melk*1 kg runder- of lamsgehakt*1 grote ui, fijngesneden*2 teentjes knoflook, fijngesneden*2 el kerriepoeder*1 tl kurkuma(koenjit)*1 tl gemalen koriander(ketoembar)*1.2 tl gemalen kmijn(djinten)*1 mespunt kruidnagelpoeder*1 groene peper, fijngesneden*1 tl zout*1/2 tl versgemalen peper*2-3 el citroensap*75 gr(sultana)rozijnen*50 gr gehakte amandelen*1 el mango- of abrikozenchutney*1/2 tl gedroogde munt*1/2 tl gedroogde oregano*3 eieren*5 citroenblaadjes(daon djeroek poeroet)*

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 dik wit gesneden brood, 250 ml melk, 1 groot ui, geraspt of fijn gehakt, 25 ml bakolie, 37,5 ml citroensap, 10 ml currypoeder, 5 ml suiker, 5 ml zout/beetje peper, 500 gr gemalen schaapsvlees, 2 eieren, 12,5 ml blatjang (=chutney), 3 citroenbladeren (voor de trechter),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 ui, fijngehakt, 1,5 el zonnebloemolie, 1 el paprikapoeder, 1 el kurkuma, 1 tl kerrypoeder, 1 tl gemalen gember, 0,5 tl cayennepeper, 1 tl suiker, 1 tl zout, 400 g gesneden gepelde tomaat( blik), 70 g rozijnen, 50 g tomatenpuree, 2 el fruitchutney of mangochutney, 1 el rode wijn azijn, 1 el worchestershiresaus, 1 el abrikozenjam, 2 sneetjes brood zonder korst, in blokjes geneden, 150 ml melk, 1 kilo rundergehakt, 1 ei, paar laurierblaadjes, , , Gele rijst:, Witte rijst 400 g, kurkuma,

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-03-2012
  • Afrikaans Tussengerecht
  •  60-120 min.

Is een traditioneel Afrikaans gerecht.

INGREDIENTEN

1,5 kg rundergehakt, 1,5 kg lamsgehakt, 6 snee witbrood, 450 ml melk, 0,5 kg gesnipperde ui, 6 eetlepel citroensap 6 tenen knoflook = gram, 6 eetlepel massalakerrie = gram, 3 theelepel koenjit = gram, 3 theelepel ketoembar = gram, 1 theelepel djinten = gram, ? theelepel kruidnagelpoeder = gram, 2 stuks fijngesneden groene peper = gram, 1 theelepel peper = gram, 2 theelepel zout = gram, 2 theelepel bouillonpoeder = gram, 225 gram rozijnen, 150 gram gehakte amandelen, 2 theelepel vriesdroge mint = gram, 2 theelepel vriesdroge oregano = gram, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 plakjes witbrood, 2 1/2 dl melk, 1 kg runder- of lamsgehakt, 1 fijngesneden grote ui, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 2 eetlepels kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma (koenjit), 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 mespunt kruidnagelpoeder, 1 fijngesneden groene peper, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel versgemalen peper, 2-3 eetlepels citroensap, 75 gr (sultana)rozijnen, 50 gr gehakte amandelen, 1 eetlepel mango- of abrikozenchutney, 1/2 theelepel gedroogde munt, 1/2 theelepel gedroogde oregano, 3 eieren, 5 citroenblaadjes (daoen djeroek poeroet)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heel erg lekker gehaktrecept

INGREDIENTEN

*3 el zonnebloemolie, * 1 grote ui, *500 gr rundergehakt, *2 tl kerriepoeder, *1/2 tl kurkuma, *1 el wijnazijn, * 1,5 dl runderbouillon, * 2 tomaten, *zout, *1 snee brood, *beetje melk, *25 gr amandelen, *50 gr rozijnen, *1 el lichtbruine basterdsuiker, *1 el mangochutney (of event. abrikozenjam), *2 eieren, *3 dl melk, *3 (verse) laurierbladeren, *paar plakjes citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-04-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk Zuid-Afrikaans gerecht

INGREDIENTEN

2 sneden witbrood, 250 ml melk, 1 kg runder- of lamsgehakt, 1 grote ui,fijngesneden, 2 tenen knoflook,fijngesneden, 2 eetl.masalakerrie, 1 theel.koenjit, 1 theel.ketoembar, ? theel.djinten, 1 mespunt kruidnagelpoeder, ? theel.versgemalen peper, 1 theel.zout, 2 - 3 eetl. citroensap, 75 g sultanarozijnen, 50 g gehakte amandelen, 1 eetl. mango-of abrikozenchutney, 1 theel. gedroogde gemengde kruiden (mint en oregano), 3 eieren, 5 citroenblaadjes (daon djeroek poeroet), 1 appel in hele kleine stukjes gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2002
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Oftewel gehaktbrood.

INGREDIENTEN

2 sneetjes wit brood, ? liter volle melk, 1 citroen, 50 g blanke amandelen, 1 kg lams-of rundergehakt, 2 uien fijngehakt, 2 tenen knoflook fijngehakt, 100 g rozijnen, 2 eetlepels kerriepoeder of beter nog, garam, masala [ toko ], 2 eetlepels mangochutney of abrikozenjam, 1 eetlepel suiker, 2 theelepels zout, versgemalen peper, 2 eieren, 6 laurierblaadjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk Zuid-Afrikaans gehaktschotel

INGREDIENTEN

2 sneedjes witbrood,* 4 dl melk,*1 kg rundergehakt,*1 grote ui fijngesneden,* 2 fijngesneden teentjes knoflook,*2 el kerriepoeder,*1 tl kurkuma,*1 tl gemalen koriander,*1 tl komijn,*1 mesp. kruidnagelpoeder,*1 tl zout,peper,*2-3 el citroensap,*75 g rozijnen,*1 tl gedroogde munt,* 1tl oregano,*3 eieren,* 5 citroenblaadjes,1 appel of el appelchutney.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Zuidafrikaanse gehaktschtel

INGREDIENTEN

Voor de rijst: 300 gram rijst, 6 dl water, 4 gram zout. Voor het gehaktmengsel: 3 sneden brood zonder korst, 5 lepels water, grote ui, 30 gram boter, 0,5 lepel kerrie, 400 gram gehakt, 3 gram zout, 6 gram suiker, mespunt saffraan of kurkuma, 1 lepel citroensap of zijn, 50 gram amandelsnippers, 30 gram rozijnen, 1 lepel chutney of ketchup. Voor het eimengsel: 2 eieren, 0,5 dl melk, geraspte citroenschil.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit eenpansgerecht is een verrassende lekkere combinatie van zoet (appel en kaneel) en hartig

INGREDIENTEN

•½ pakje spekjes, •ca. 4 ons rundergehakt, •2 ½ ons sperziebonen, •2 (zoete) appels, •4 ons minikrieltjes, •1 zakje romige kerriesaus (Knorr), o250 ml melk benodigd voor kerriesaus, •2 teentjes knoflook - geperst, •Foelie, •Kaneel, •Komijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk gehaktbrood!
Beetje zoetig van smaak.

INGREDIENTEN

450 gram gehakt (lamsvlees), 250 ml melk, 2 boterhammen, 30 gram bloem, 2 uien (fijn gesneden), 1 teen geperste knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel milde curry, 4 eetlepels mango chutney, 25 gram geschaafde amandelen, 5 eieren, 1 citroen, 1 theelepeltje zout, vers gemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-04-2005
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Oven op 200graden voorverwarmen, Snijd 3 gewelde abrikozen in kleine stukjes. Meng 200gr kalfsgehakt met twee eetlepelsgehaktmix, mangochutney, uitjes, amandelschaafsel en de abrikozen en verdeel dit een overschaal. Bak de Boboti in 15 min. gaar. Klop het ei los met twee water en de citroenrasp. Schenk het eimengel over de boboti en zet ze nog 15min in de oven Serveer de boboti met rijst

INGREDIENTEN

3 gewelde abrikozen, 200gr kalfsgehakt, 3 eetlepels gehaktmix kerrie, halve teelepel mangochutney(conimex), 1 eetlepel gebakken uitjes, 20gr amandelschaafsel, 1 ei, 1 theelepel citroenrasp

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2000
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het originele zuid afrikaanse recept

INGREDIENTEN

2 grote uien, 25 ml boter, 1 dikke snee witbrood, 250 ml melk, 1 kg (schapenvlees) gehakt, 30 ml kerriepoeder, 5 ml borrie, 20 ml abrikozenjam, amandelschaafsel, 50 ml citroensap, zout en peper, 75 gr rozijntjes, 10 gedroogde abrikozen in stukjes (geweekt), 2 eieren, 4 laurierblaadjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Ovenschotel met gehakt uit Zuid-Afrika

INGREDIENTEN

1? kg gehakt (schaap of rund), 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 2 bananen, 2 moesappels, 2 eetlepels boter, 1 snee witbrood, 1 kopje melk, 3 eieren, 2 theel zout, ? theel peper, 1 theel kurkuma, 2 eetl kerrie, 2 theel suiker, 1 eetl citroensap, 12 amandelen, 2 laurierbladeren

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  • Afrikaans
  •  > 120 min.
Bobotie

Bobotie

Bobotie is een gerecht uit de Afrikaanse keuken. Het is een Zuid Afrikaans gerecht, het bestaat uit gehakt, klaargemaakt met diverse specerijen. Hierbij kan gedacht worden aan ei, melk en aan een kurkuma laag. Sinds 1951 is dit gerecht opgenomen als traditioneel gerecht in een receptenboek (internationaal), dit is door de VS gepubliceerd. Het gerecht wordt ook vaak klaargemaakt als pompoenvulling. In Afrika wordt het gerecht op diverse plaatsen groots aangeboden, verschillende variaties zijn mogelijk en het geeft een heel verfrissende smaak. Bobotie is typisch Afrikaans en dat kun je misschien wel proeven wanneer je Bobotie voor het eerst gaat proberen.



De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 1,2 liter.

van 37,95
Alleen vandaag 29,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies