3.940 bloemkool recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept.

INGREDIENTEN

700 gram aardappelen - kleine bloemkool - 3 dl melk - 70 gram boter - 70 gram bloem - zout, peper - nootmuskaat - 2 theelepels tijm - 2 eieren - 100 gram rauwe ham (liefst Parmaham ) - 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een ovenschotel met bloemkool en gehakt. Onze kinderen vinden het heeeeeeeeeeerlijk

INGREDIENTEN

- 1 Hollandse bloemkool, - 4 eieren, - 1 dl. melk, - zout, peper, nootmuskaat, - 300 gr. gehakt, - boter voor het invetten, - paneermeel of geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 bloemkool, 0,5 ui, gesnipperd, 2 tl tomatenpuree, 1 el kerrie, zout, 1 teen verse knoflook, geperst, 400 ml heet water, olijfolie, 0,5 fijngesneden vers pepertje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke gekruide hartige maaltijd. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Een glaasje witte wijn smaakt er ook goed bij. Midden 2011 nog een prijs gewonnen, bij Smulweb. Verkozen door Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

7-8 aardappelen (om puree van te maken), 1 ui (versnipperd en even in de pan geweest), 1 bloemkool (bijna gaar), 400 gr. gehakt, Kerriepoeder, peper, zout, 200 gr. kaas (geraspt), 400 ml kaassaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2007
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bijdrage van Janou

INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bloemkool eens niet op altijd dezelfde manier maar met champignons en tomaat.

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 2 tomaten, 1 ui, 250 gram champignons, geraspte kaas, melk, bloem, boter, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 bloemkool, melksaus (recept 35), nootmuskaat.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bloemkool zoals die in Egypte gegeten wordt!

INGREDIENTEN

Bloemkool, ei, wat bloem, knoflook peterselie en een scheutje water.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2001
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Gebakken Bloemkool met een gepaneerd laagje. Een recept van mijn man. We weten niet waar het vandaan komt, maarrrr... errug lekkurrr!!!

INGREDIENTEN

1 Hele Bloemkool, pakje Kruidenpaneermeel, Kerrie, Bakboter, Water, 3 Eieren.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met dipsausjes

INGREDIENTEN

, 1 bloemkool - Voor sauzen: zie bereiding, , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Zonder papje

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 5 el olie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 300 gr garnalen, 1 bouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gewone gekookte bloemkool vinden ze bij ons niet zo lekker vandaar een iets aangepast recept.

INGREDIENTEN

1 grote bloemkool>4 plakken schouderham> 150 gram geraspe kaas> 3 eieren> 150cc melk> bouillonblokje

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 Bloemkool (ca.500 gr.), 2 Eetlepels water, Een beetje zout, 20 gr. boter

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Bloemkool uit de oven met een verrassend mexicaas tintje

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 1 rode paprika, 300g rundergehakt, 1 zakje taco kruiden, 2 eieren, 100g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*Bloemkool *
1 ei
* 25 gram gekookte ham
* 100 CC melk
* 1 theelepel maizena., ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-01-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 1 teentje knoflook, 100 g ham, 1 bloemkool, ? l. blik doperwten, 2 eetl. olie, 2 theel. bouillonpoeder, peterselie.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Groentegerecht

INGREDIENTEN

De meest bekende bereidingswijze is gekookte bloemkool, eventueel aangevuld met bechamelsaus. Kook de bloemkool in water met zout in 15 minuten. Bij een langere kooktijd gaan de kleur, smaak en voedingswaarden achteruit. Laat de groente uitlekken en schenk de saus van boter, bloem, melk en kookvocht eroverheen. Bloemkool laat zich als rauwe groente uitstekend smaken bijvoorbeeld in rauwkost salade of met een dipsausje.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-1998
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 bloemkool in roosjes verdeeld100 gr.boterdoosje champignons1 ui50 gr.geschaafde amandelen3 dl.kippenbouillon van een tablet15 gr.maizenaeen paar el. water

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2005
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bloemkool met maanzaadkorst

INGREDIENTEN

- 1 ? dl water, , - 7 eetl. olie, , - 7 rode gedroogde pepers, , - 6 eetl. water, , - 5 eetl. eetl. witte maanzaad, , - 2 laurierbladeren, , - 1 theel. zout, , - 1 bloemkool, , - 1 theel. suiker, , - ? theel. kurkumapoeder, , - ? theel. kalonji,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijk ovengerecht en gemakkelijk te bereiden

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 50g boter, 5og bloem, 350ml kookvocht van de kool, 150ml melk, peper, zout, muskaatnoot, 250g gekookte ham in blokjes gesneden, 75g gemalen kaas om te gratineren eventueel 2 hardgekookte eieren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 grote bloemkool, zout, 75g sjalotjes, 4 el boter, 1/4 l melk, geraspte nootmuskaat, paar druppels citroensap, 500g spinazie, peper, 100g geraspte Emmentaler, 2 el broodkruim

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Bloemkool met ham-kaas saus

INGREDIENTEN

300 gram gekookte ham,50 gram bloem,2 deciliter halfvolle melk,1 snufje peper,1 snufje zout,150 gram geraspte belegen kaas,30 gram boter,1 snufje nootmuskaat,1 bloemkool

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit is leuk, knapperige hartige bloemkool in röstivorm gepresenteerd. Het is weer eens iets anders qua presentatie en is veel lekkerder dan de saaie gekookte bloemkool met een vies papje.

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 2 eierdooiers, 100 gr Parmezaanse kaas, 400 ml zure room, Paneermeel of broodkruim, Olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Beetje vers gesnipperde bieslook

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2013
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel

INGREDIENTEN

Body{background:url(http://home.hetnet.nl/~roelofkeemma/rore nederlands/achtergronden/kruiden2.gif)}>, , - 1 Grote bloemkool, - 2 kilo aardappelen, - 1 pond Gehakt, - 2 zakjes stroganoff saus (knorr/maggie), - Champignons, - 2 uien, - Geraspte pittige goudse kaas, - Sambal, - Creme fraiche (groot potje), - Knoflook,ketjap,bieslook, - Gehaktkruiden, - Olijfolie, - Paneermeel, - 2 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Doe meer met bloemkool

INGREDIENTEN

Als je bloemkool kookt met een klontje suiker of een scheutje melk in het kookwater dan blijft de kool mooi wit.Laurierblaadjes in het kookwater van de bloemkool voorkomt die typische koollucht.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 bloemkool, 4-5 aardappelen, 1 blinde vink p.p., 1 rode paprika, een stuk of wat champignons, ± 50 gram boter, bieslook, wat zout, peper en bloem, een paar plakken belegen 40+ of volvette kaas,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Recept voor het steriliseeren van groenten, anno 1931.(steriliseren is inmaken).

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Zelf een sausje maken voor de bloemkool is niet zo moeilijk en veeeel goedkoper!!

INGREDIENTEN

, 1 grote bloemkool, zout, 30 gr boter, 30 gr bloem, nootmuskaat, 3 dl groentenat of melk,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkool verrassend anders

INGREDIENTEN

Bloemkool,Wat bloen, 1 a 2 eitjes, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels gehakte peterselie, olie,wat verse sinaasappelsap.varkenshaasje,koksroom,. Voor de marinade; sinaasappel/citroensap( uit pak), kaneel, 3 kruidnagels, koriander, cayenne peper, zwarte peperkorrels,nootmuscaat,jenever en wat olie voor de wok.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegatineerde bloemkool

INGREDIENTEN

Bloemkool,kaassaus,gemalen kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Heel gekookt waardoor de smaak beter behouden blijft

INGREDIENTEN

Een niet te grote boemkool-------, een 100 gr achterham--------, een hard gekookt ei------, een paar reepjes rode paprika, mag ook uit een pot zijn-----

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2001
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Als de bloemkool niet meer zo lekker is als in het voorjaar moet je er iets extra?s mee doen zoals in deze ovenschotel van bloemkoolroosjes met gehaktsaus. Een echte aanrader!

INGREDIENTEN

1 bloemkool - 300 gram gehakt - 1 eetl. zonnebloemolie - 1 prei - 1/2 eetl. mosterd - 2 eetl. zure room - peper - zout - 1/2 theel. oregano - geraspte belegen kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  •  …
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk zacht bloemkoolgerecht. 6 KH per persoon

INGREDIENTEN

1 bloemkool, teentje knoflook, 3 dl slagroom, zout, zwarte peper, tijm, 60 g parmezaanse kaas, 175 gram geraspte kaas (ik had emmenthaler, maar kan ook prima met een andere soort), 25 gram roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken bloemkool uit de oven? Ja hoor, gebakken, en de smaak is niet te vergelijken met gekookte bloemkool.
Deze bloemkool is lekker bruin en licht knapperig.
De smaak is wat nootachtig en bijzonder smakelijk.
De bloemkool zal voor het grootste deel niet in mooie plakken kunnen worden gesneden want er vallen natuurlijk allemaal stukjes af maar we gebruiken gewoon alle stukken, stukjes en stronk van de bloemkool.
Wij eten dit vaak en het is bovendien slank! Alleen wat olijfolie over de bloemkool, geen sausje maken enz.
Vorige week (september 2013) weer eens wat geprobeerd, 10 minuten voordat de bloemkool klaar was heb ik er een vleugje kerrie en wat geraspte kaas erover gestrooid, niet teveel maar net genoeg, dat was heerlijk!

INGREDIENTEN

1 bloemkool (middelmaat), 2-3 eetlepels Olijfolie (minder kan ook), Zout en versgemalen zwarte peper.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel met bloemkool en tomaten.

INGREDIENTEN

400 gr. bloemkool, 1 ui, 200 gr. rundergehakt, 1 dl. gezeefde tomaten, 4 eetlepels geraspte kaas, zout, peper, paprikapoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bloemkool is nu goedkoop en is van het seizoen. Bloemkool met een sausje doen we niet meer, da`s te gewoon. Maak er dit romige ovenschoteltje van met maar liefst drie soorten kaas en bacon. Echt heel lekker en zo lust zelfs een klein kindje opeens bloemkool.

INGREDIENTEN

500 gr bloemkoolroosjes, 600 gr kruimige aardappels, 125 gr roomkaas, ½ bekertje zure room, 1 grote ui (gesnipperd), 8 plakjes bacon (gebakken), ½ zakje extra belegen Goudse kaas (geraspt), 80 gr Parmezaanse kaas (geraspt), Olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Groenten worden in Mexico zelden zonder toevoegingen geserveerd. Deze bloemkool is gecombineerd met een tomatensalsa en verse kaas. Het contrast van de pittige salsa met de milde smaak van de bloemkool levert een smakelijk gerecht op

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 limoen, 1 middelgrote bloemkool, 400 gr tomatenstukjes uit blik, 4 verse (serrano)pepers, zonder zaadjes en fijngesneden, 1/4 theelepel basterdsuiker, 75 gr feta, verkruimeld, zout, gehakte peterselie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-08-2003
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekkere manier om zoiets gewoons als bloemkool te bereiden....

INGREDIENTEN

1 grote bloemkool;, roomboter om de vuurvaste schaal in te vetten;, 3/4 eieren;, 1 (klein) bekertje room;, gemalen komijn, zwarte peper en zout naar smaak;, wat fijngehakte platte peterselie en verse koriander;, geraspte mozzarella., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2008
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Doe eens iets anders met bloemkool. De heerlijk zomerse smaak zal je verrassen.

INGREDIENTEN

  • halve bloemkool in roosjes
  • 3 gesnipperde sjalotjes
  • 3 gesnipperde tenen knoflook
  • 6 kastanjechampignons in kwarten
  • halve tuinkruiden- bouillontablet
  • 100 ml water
  • 100 ml tomatenblokjes uit blik of vers
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gehakte verse tuinkruiden ( bieslook, oregano, thijm, rozemarijn) Als je gedroogde kruiden gebruikt heb je minder nodig.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2006
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies