5.799 blender recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept
  • Top 100
INGREDIENTEN

250 g schelpjespasta; 2 zakjes verse basilicum (a 15 g); 1 teen knoflook, fijngesneden; 2 eetlepels citroensap; 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge; 1 zak bosuitjes (3 stuks), in ringetjes; 4 tasty tom tomaten, in vieren; 2 zakjes minibolletjes mozzarella (kaas, a 125 g), uitgelekt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!!

INGREDIENTEN

1000 - 1250 gr. rode tomaten (liefst vlezig)(dit geeft een stevige soep, wil je iets minder dik dan 650 gr. tomaten gebruiken!); 1 flinke ui; 2 tenen knoflook; 4 maggieblokjes of 2 groentebouillon blokjes en 2 maggiblokjes; 1 pak tomatensap( 1 liter); 1 pakje droge tomatensoep (voor 6 borden) 250 gr. gekruid gehakt h.o.h.(balletjes maken)(niet met ei en paneermeel aanmaken);wat bakmargarine; 3 soeplepels vermicellie (p.s. als er in het pakje droge tomatensoep al vermicellie zit, dan geen extra vermicelli meer toevoegen!), 2 theel. suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Thuis je Big mac maken. Bijna niet van echt te onderscheiden.

INGREDIENTEN

Voor 4-5 burgers, , -400g 100% rundvlees, -hamburger broodjes met sesam (te krijgen bij oa AH, liever geen `verse` sesam bolletjes), -mayonaise, -ketchup, -mosterd, -pot zoete piccalilly, -pot augurken, -ui, -ijsbergsla, -cheddar / smeltkaas plakjes (euroshopper), -witte azijn of natuurazijn, -zout, peper, suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN, 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje, , 5 el. olijfolie, , 2 takjes tijm, , 1 pompoen, , 2 uien, gesnipperde, , 1 tl. koriander, gemalen, , 1.2 l. boullion, Kip, , 3 el. oregano, verse, fijngehakte, , Peper, zwarte, gemalen, , Zeezout, , 4 tomaten, , 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan, , 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, , 3 el. olijfolie, extra vergine, , 1 el. balsamicoazijn, , ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Op basis van olijfolie. Deze mayonaise is vooral geschikt om in de blender of foodprocessor te maken.

INGREDIENTEN

1 eidooier, 1 ei, 3 tl wijnazijn, 1 tl mosterd, 3-3.1/2 dl olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.

INGREDIENTEN

- 150 gram mooie verse tonijn, - 1 rijpe avocado (geprakt), - 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes, - 1 el creme fraiche, - citroensap, - zout en peper, - sojasus, , Voor de dressing:, - 30 gram wit sesamzaad, - 2 el limoensap, - 1/2 teentje geperste knoflook, - 1/2 spaanse peper zonder zaadjes, - 1 el sesamolie, - 70 ml zonnebloemolie, - 1 el honing

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2008
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een makkelijke manier om deze saus te maken. Je moet wel snel werken. http://www.epicurious.com/recipes/food/reviews/Blender-Hollandaise-365170

INGREDIENTEN

250 gram boter, in kleine blokjes gesneden, 2 grote eidooiers, 2 eetlepels verse citroensap, Zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-2011
  • Frans
  •  0-10 min.

Lekker als je weining tijd hebt en toch gezond wilt eten.

INGREDIENTEN

8 tomaten, 2 wortelen, snufje zeezout, snufje zwarte peper, 1 eetlepel verse, gehakte dille, 2-3 basilicumblaadjes, 1 eetlepel olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2006
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel. Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen. Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder. Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 el boter, 1 teentje knoflook, 4 sjalotjes, 2 kleine rode pepertjes, 1 el citroengras (Conimex), 500 ml kippenbouillon, 500 g flespompoen, 1 aardappel, 1 blikje kokosmelk, 1 el verse basilicum

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2008
  • Thais
  •  20-30 min.

Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!!

INGREDIENTEN

Olie, zout, 4 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels gemalen komijnzaad, Een grote ui, Een paar tenen knoflook, Bouillonblokjes voor 1 liter (groente- of kruidenbouillon), 175g rode linzen, Flinke klont boter, Eetlepel salça (of tomatenpuree), Eventueel als je ze in huis hebt:, 1 a 2 aardappeltjes, Wortel, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  • Turks
  •  30-60 min.

Een verzameling gewone en ongewone smoothies - 1 plek voor al mijn huidige en toekomstige smoothies, te beginnen met een heerlijke klassieker uit Chili.

INGREDIENTEN

Banaan, citroen & kaneel smoothie (leche con platanos)

, 2 bananen, 
1/2 el kaneel, 
1 el citroensap, 
1 el rietsuiker
, 200-400 ml melk (afh van hoe dik je het wilt), 

alles in de blender., , 

===

, banaan-pandan smoothie, 

2 bananen
, 1 el citroen of limoensap
, 200-400 ml melk
, 2 el rietsuiker
, 1 mespuntje pandan pasta (toko), , 

===

, Bananen-mokka-cafe smoothie, 

1-2 bananen
, 2 el honing
, 180 ml yoghurt, 
1/4 tl kaneel
mespuntje mokka coffee pasta (koepoe koepoe, toko)
, melk tot 500 ml totaal, 

Pureer banaan met de yoghurt, kaneel en de honing in de blender. Doe de mokka coffee pasta erbij, en de melk tot plm 500 ml, en pureer tot glad.

, , ===

, Mango smoothie

, 1 grote rijpe mango, 
1 el limoensap
, 50 ml yoghurt
, 200 ml melk, 
2 el rietsuiker

, , ===

5, Coconut and mango smoothie, 

½ mango, peeled, stone removed and chopped, 
1 lime, juice only
, 5 tbsp coconut cream
, 2 tbsp milk, 
1 tsp brown sugar, 

erbij: 1 lime wedge, verse munt, , 

===

, Yoghurt mango smoothie

, 1 mango, 
1 banaan
, 200 ml vers sinaasappelsap, 
200 ml biol yoghurt

, Pureer mango en banaan met het sinaasappelsap en de yoghurt in de blender., , 

===, Cointreau en mandarijn smoothie, , 40g/1½oz dried mango, chopped, 1 miniature Cointreau, 25g/1oz ice cubes, 1 orange, juiced, 70ml/2½fl oz tinned mandarin juice, 50ml/2fl oz double cream, 3 tbsp fresh mint, 2 tbsp mascarpone, 1 tbsp honey, , To serve, cocoa powder, , ===, 

Melon, mint and honey smoothie
, Peter Gordon, 

1/2 groene meloen, in stukken
, 1 kleine hand Mut
, 1 el honing
, 60 ml limoensap, 
15 ijsblokjes


, , ===

, Tamarillo Smoothie

, 4 tamarillos
, 1/2 kop melk
, 1/2 kop yoghurt of vruchtenyoghurt, of 
2 scoops ijs
, 2 tl honing, 
1 banaan

, , Peel the tamarillos by pouring over boiling water. Let stand for 3-4 mins, drain and refresh with cold water. Remove the skins. Puree tamarillos in a blender or food processor, add in the banana and process again. Add remaining ingredients and serve.

, , ===10, 

Avocado & komkommer smoothie, 

Halve komkommer, 
1 limoen, 
1 avocado, 
2 bollen citroensorbetijs

, Schil de komkommer, snij hem in stukjes en pers hem uit in een sapcentrifuge.
Boen de limoen schoon en rasp de schil er dun af
. Pers de limoen uit., 
Halveer de avocado, haal de pit eruit en trek de schil van de helften
. Snij de avocado in stukken en pureer het vruchtvlees met het limoensap in een blender
. Voeg het komkommersap toe en laat de blender op hoge stand draaien

, , ===, 

Grapefruit smoothie

, 2 roze grapefruits
, 200 g Philadelphia Naturel Light
, 400 ml grapefruit sap
, 2 el suiker

, , De grapefruits schillen met een scherp mesje zodat enkel de partjes overblijven, zonder het wit. Vervolgens de huid van de partjes insnijden en het vruchtvlees eruit halen. Het sap dat daarbij vrijkomt, opvangen. 
De Philadelphia Naturel Light en het grapefruit sap mengen met een handmixer.
De suiker samen met de gefileerde partjes en het opgevangen sap in de kom doen en opnieuw krachtig roeren zodat de partjes uit elkaar vallen maar niet gepureerd worden.
, 4 longdrinkglazen vullen met de smoothie en opdienen. Afwerken met wat stukjes grapefruit en muntblaadjes.

, , ===

, Vijgen-hazelnoot smoothie

, 1 tl noisette siroop (Monin), 
1/2 el honing, rietsuiker of ahornsiroop, 
2 grote verse vijgen, klein gesneden
, 1 mespunt kaneel
, 100 ml melk, , 

===

, Vijgen en rozewater Smoothie

, 6 rijpe vijgen
, 250 ml sinaasappelsap
, 1-2 el rietsuiker, 
2 tl rozewater
, , ===, 
Vijgen-speculaas smoothie

, 4 rijpe vijgen
, 1 banaan
, 1 el rietsuiker, 
1 el citroensap
, 1 mespunt mokka pasta koepoe, 
1 dikke speculaas
, 200 ml melk
, , ===15, 

Feijoa smoothie

, 2 feijoas, 
1 1/2 cups milk, 
1/4 cup vanilla ice cream (you can also use yoghurt), 
1 tablespoon honey, , 

===

, New Rose Tropical explosion

, Sap van 1/2 granaatappel, 
½ papaja, 
½ banaan, 
6 lychees
, 5 aardbeien, 
1 el rozenwater of ½ mespunt rozenpasta 
, sap van ½ limoen, 
1 el rietsuiker
, 200 ml water

, , ===, 

Amandel en bosbessen smoothie

, 1 handful almonds, peeled and soaked overnight in water
, 1 tbsp golden linseeds
, ½ ripe mango, or 1 ripe banana
, 2 handfuls mixed berries, , 

Method
, 1. Drain and rinse the almonds. Put them in the blender and add a little fresh water. Blend to make a smooth paste.

2. Add more water bit by bit and blend until you have a rich almond milk. If its too thick, just add more water youre aiming for something with the consistency of its dairy counterpart.

, , ===, 

Kokos & limoensmoothie

, 600 g low-fat plain yogurt, 
400 ml coconut milk
1 lime, juice only
, 1 tsp honey
, 15 ice cubes

, , Method
, 1. Put the yogurt, coconut milk, lime juice and honey in a liquidiser and blend until smooth.
2. Crush the ice cubes in a blender or other machine suitable for crushing ice.
3. Put the crushed ice in glasses and pour in the smoothie mixture. Serve immediately., , ===, appeltaart smoothie, , Ingredienten, 2 groene appel, 1/2 pot appelmoes, 1 lepel honing, 1 tl kaneel, 0,1 l melk, 3 bastogne koeken, , Rasp de appels en doe deze samen met de andere ingredienten in een keukenmachine., Mix de inhoud een aantal minuten, tot een heerlijke smoothie., , ===20, Nectarine - aardbei smoothie, , 3 nectarines, geschild, 1 hand aardbeien, 150 ml melk, 1 el rietsuiker, 1 el citroensap, , ====, Aardbeien smoothie

, 200 g aardbeien
, 2 el rietsuiker
, scheutje Yomild limoen (of 1 el limoensap)
, 200 ml melk, of water al naar voorkeur, , ======
, Aardbei watermeloen gember smoothie

, 3 cups 1-inch cubes seeded watermelon, 
2 cups frozen quartered hulled strawberries
, 1 1/2 teaspoons finely grated peeled fresh ginger
1 1/2 teaspoons fresh lime juice, , =============, Super-Creamy Papaya-Avocado Shake with Fresh OJ and Orange Blossom Water, , flesh from 1/2 giant red papaya, flesh from 1 avocado, fresh juice squeezed from 2 oranges, 1/2 teaspoon orange blossom water, spring water to 32 oz., 1-2 cups ice, , ===25, 
Groene thee smoothie

, 100 ml afgekoelde groene thee van 25 g blaadjes, 
50 ml limoensap, 
1 banaan
, 300 ml biol yoghurt
, 5 el honing, , 

===,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2010
  •  
  •  0-10 min.

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen -

INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekker supersimpel te bereiden nagerecht. Serveer het gerecht in hoge wijnglazen. Varieren is ook mogelijk, gebruik in plaats van cantuccini-koekjes bijvoorbeeld bastognekoeken en/of vervang de Baileys door Pedro Ximenez scherry of koffielikeur. Baileys is een Ierse likeur op basis van whisky en room. Het schijnt zo te zijn dat de whisky de room er van weerhoudt om zuur te worden. Een fles kan na opening in de koelkast maandenlang bewaard worden.

INGREDIENTEN

4 cantuccini-koekjes, 2,5dl. slagroom, ca. 1 1/2 eetlepel basterdsuiker, evt. 1 theelepel oploskoffie, 4 eetlepels Baileys.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2009
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk en makkelijk nagerecht! Het is super simpel te maken en toch zooooo lekker!! Als je Mango op siroop uit blik gebruikt, wordt de zoete smaak enigzins gecompenseerd door de yoghurt of creme fraiche. Verse mangos zijn friszuur van smaak. Dit nagerecht zal beslist niet misstaan bij dinétje. Het kan makkelijk een dag van te voren worden klaargemaakt, zet het dan afgedekt in de koelkast en doe het op de dag zelf in glazen. NET voor het opdienen strooi je er dan wat kaneelpoeder over.

INGREDIENTEN

400 g Mango uit blik, (425 gram, uitgelekt gewicht= 245 g ) OF 1 grote verse mango,geschild en in kleine stukjes gesneden., 165 ml yoghurt of creme fraiche.(ik vind creme fraiche lekkerder!)., 1/4 theelepel kaneel. (om over het dessert te strooien), Eventueel een flinke scheut ongezoete room (kan ook slankroom zijn), Wat muntblaadjes voor garnering (niet noodzakelijk), De bereidingstijd is gebaseerd op Mango uit blik en je moet rekening houden met tenminste 1 uur in de koelkast.., Lees ook opmerking over verse Mango bij serveertips

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2005
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Bananen-mango smoothie Een fruitige smoothie boordevol vitaminen.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN, 1 stuk mango, , 1 stuk banaan, , 0.5 kopje yoghurt, , 1 kopje sinaasappelsap, , 6 stuks ijsblokjes, , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2008
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een recept voor de lijners onder ons. Deze soep van verse groenten en bouillon kunt u onbeperkt eten. Deze soep zorgt voor een geweldige vulling en biedt voldoende voedingswaarde.

INGREDIENTEN

150 gr broccoli, de roosjes 2 el olijfolie 1 stengel blaakselderij, in plakjes 2 teentjes knoflook, gekneusd 0.5 l kippenbouillon half bosje verse basilicum, in reepjes peper en zout, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2006
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bloemkool is nu goedkoop en is van het seizoen. Bloemkool met een sausje doen we niet meer, da`s te gewoon. Maak er dit romige ovenschoteltje van met maar liefst drie soorten kaas en bacon. Echt heel lekker en zo lust zelfs een klein kindje opeens bloemkool.

INGREDIENTEN

500 gr bloemkoolroosjes, 600 gr kruimige aardappels, 125 gr roomkaas, ½ bekertje zure room, 1 grote ui (gesnipperd), 8 plakjes bacon (gebakken), ½ zakje extra belegen Goudse kaas (geraspt), 80 gr Parmezaanse kaas (geraspt), Olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een supergezonde ontbijtsmoothie met slechts 100 kcal per glas!

INGREDIENTEN

- 100 gr. Kiwi, - 30 gr. Banaan, - 10 gr. Havermout, - 0,5 dl. Halfvolle Melk, - 2,5 dl. Magere Yoghurt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2011
  •  
  •  0-10 min.

Dit is de aller lekkerste chinese kippensoep. ik heb al veel recepten van deze soep gemaakt, maar deze is bij ons de absolute topper. wel veel voorbereidend snij en snipperwerk, maar dat verdient de soep 100 procent. Hij is heerlijk pittig!!

INGREDIENTEN

2 grote uien (gesnipperd); 2 MIDDELGROTE appels (golden delicious, want die zijn zoet en zacht; appels geschild, klokhuis verwijderd en zeer klein gesnipperd); 2 grote,uitgeperste teentjes knoflook; 1 stukje verse gember van 28 gram, heel fijn geraspt; 2 eetlepels olie (olijf of zonnebloem enz.); 1 bosje van 6 stuks lenteuitjes (in ringetjes gesneden); 1 half blikje tomatenpuree (blikje van 70 gr.); 1 ½ eetlepel tomaten ketchup; 1 blikje ananasstukjes (560 gr.- je hebt niet alles nodig, de rest kun je evt. als toetje gebruiken); 2 liter kippenbouillon van 3 kipbouillon blokjes-; 300 gram kipfilet; 1½ eetlepel ketjap manis (zoet); evt. nog wat zout en vers geraspte peper naar smaak.; 50 gram bloem (gezeefd)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2008
  • Chinees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekkere, dorstlessende drank voor koffieliefhebbers en vegatarische en allergische mensen !

INGREDIENTEN

150-200 ml. sterke, afgekoelde koffie.. Roomijs, een snufje kaneel/vanille-suiker en een klein scheutje melk voor het schuim.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2011
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans.

INGREDIENTEN

, Vinaigrette met witte wijnazijn en honing, , 6 el olijfolie, 2 el witte wijnazijn, 1 tl honing, zout en peper, , , Citroenvinaigrette, , 2 el citroensap, 5 el olijfolie, zout en peper, , , Basilicumdressing met pijnboompitten, , 2 el balsamicoazijn, 5 el olijfolie, 1 flinke handvol verse basilicum, fijngehakt, 1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt, zout en peper, , , Vinaigrette met mosterd, , 6 el olijfolie, 2 el Dijon mosterd, 2 el rode of witte wijnazijn, zout en peper, , , Dressing van limoensap en koriander, , 2 el limoensap, 3 el verse koriander, fijngehakt, 125 ml olijfolie, 1 el witte wijnazijn, , , Yoghurtdressing, , 150 ml yoghurt, 2 el witte wijnazijn, 1 el verse munt, fijngehakt, 1 el verse peterselie, fijngehakt, versgemalen zwarte peper, , , Blauwe-kaasdressing, , 75 g blauwe kaas, verkruimeld (bijv. Roquefort), 1 teentje knoflook, geperst, 225 ml zure room of dikke yoghurt, 1 el witte wijnazijn, 2 el verse peterselie, fijngehakt, versgemalen zwarte peper, , , Honing-mosterddressing, , 1 el grove mosterd, 1 el Dijon mosterd, 1 el heldere honing, 1 el citroensap of witte wijnazijn, 4 el olijfolie, zout en peper, , , Pestovinaigrette, , 2 á 3 el witte wijnazijn, 2 tl pesto, 75 ml olijfolie, zout en peper, , , Oosterse dressing, , 1 el mosterd, 1 el Japanse sojasaus, 1 el balsamicoazijn, 2 el olijfolie, 1 el sesamolie, zout en peper, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2010
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Aardbeien ,anders dan anders!

INGREDIENTEN

300 g aardbeien, wat balsamicosiroop, een bosje munt (40 g ), 40 g pijnboompitten, 60 ml olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 3 eetlepels fijne suiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2008
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

225 gram gekookte garnalen, 30 gram komkommer, 125 gram zure room, 3 takjes dille, gehakt, rasp van ¼ citroen, zout, versgemalen peper, 8 plakjes gerookte zalm

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Deze heerlijke Thaise kokos curry kip is snel en gemakkelijk te maken omdat het citroengras is vervangen door limoensap. Laat je niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten - dit is gewoon omdat ik er de voorkeur aan geef om de currypasta zelf te maken in plaats van in de winkel te kopen, waardoor je een frissere en perfectere smaak krijgt. Wanneer je toch een gekochte currypasta toe wilt voegen kun je het beste de gele currypasta gebruiken. Dit recept bevat aardappelen, een veelgebruikt ingrediënt in de Thaise straat curries, maar ook andere groenten kunnen worden toegevoegd zoals courgette en sperziebonen.

INGREDIENTEN

Ongeveer 1 kg drumsticks of kippenbouten, 1 pakje kokosmelk, 50 ml kippenbouillon, 2 middelgrote aardappelen in stukjes, 1/2 tl komijnzaad, 2 kaffir lime bladeren of 2 tl limoenrasp, 2 tomaten in stukjes, 2 el droge geraspte kokos, handvol verse basilicum, 2 el olie, , Currypasta:, 1 gesnipperde ui, 4-5 teentjes knoflook, 1 stukje laos of gember van ca 3 cm, 1 tl kurkuma, 1 tl gemalen koriander, 1 tl komijn, 1-2 verse rode pepers, fijngehakt, 1/2 tl witte of zwarte peper, 3 el limoensap (of citroensap), 3 el vissaus, 2 el ketchup, 1 el bruine suiker, 1 tl garnalenpasta

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2012
  • Thais
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een heerlijke pittige bruinebonensoep zonder vlees. Ik maak deze soep regelmatig omdat wij vegetariërs in de familie hebben. Wij zijn geen vegetariërs maar eten wel minsten 1x per week geen vlees. Ik mis het vlees absoluut niet maar mocht je vlees willen zie dan mijn opmerking bij "serveertips". Ik doe ik vaak als mensen er echt vlees bij willen. Deze soep wordt altijd enthousiast ontvangen en vaak gemaakt door mij, familie en vrienden. Snel klaar te maken en dat is ook een voordeel. Ik vergeet iedere keer een foto te maken, volgende keer als ik dit maak zal ik een foto plaatsen. Het is een tevens een lekkere maaltijdsoep. Serveer er dan wat lekker knapperig bruin of wit brood bij..mmm

INGREDIENTEN

1 rode peper (fijn gesneden) naar smaak zaadjes wel of niet verwijderen, ik verwijder ze., 1 paprika, in stukjes of kleine reepjes gesneden., 2-3 wortels, in stukjes., 2 grote uien, klein gesneden., 1 flinke prei, in dunne ringetjes, 1 grote pot bruine bonen, (afspoelen en uit laten lekken), mespunt kruidnagelpoeder., 1 kruidenbouillon tablet., 1- 2 theelepels olie., Wat fijngesneden selderij.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2005
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Heerlijk, smeuige Banoffie pie. Zachte structeren van caramel, banaan en room, gecombineerd met een knapperige bodem van Bastogne. Taart voor ieder moment.

INGREDIENTEN

Blikje gecondenseerde melk (friesche vlag, er is maar één soort in de supermarkt), 4 Bananen (voor een dikkere laag mogen er ook meer), Potje ongeklopte slagroom, Pak bastognekoeken (ongeveer 20 nodig), Suiker naar eigen voorkeur voor het verzoeten van de slagroom (niet nodig), Boter, Cacaopoeder/hagelslag (garnering)

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-04-2011
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

* Sopa de alho com tomat *Oorspronkelijk werden de ingredienten voor deze soep met behulp van een vijzel en stamper met elkaar vermengd. Met een blender gaat het echter veel sneller

INGREDIENTEN

350 g gestoofde tomaten (of uit blik), 1 rode paprika in stukjes, 2 sneetjes stevig brood (in stukjes gescheurd), 4,5 dl water, 5 teentjes knoflook, 1 tl paprikapoeder, 2 el olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Portugees
  •  10-20 min.

Deze Oreo-bonbons zijn zo ongelooflijk lekker en makkelijk te maken. Dit recept is van mijn zus, die deze bollen ooit eens voor mij maakte. Nu heb ik er mijn eigen draai aan gegeven! Deze bonbons zien er feestelijk uit en smaken heerlijk. Ze zijn goed voor speciale gelegenheden, weekenden, vakanties of gewoon omdat het kan

INGREDIENTEN

- twee pakjes Oreo koekjes, - 300 gram melk chocolade, - 175 gram roomkaas, - een witte chocolade reep (optioneel, kijk stap 7), - 1 theelepel vanille extract

  •  Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op09-05-2014
  • Nagerecht
  •  

Een erg oud recept, maar zonder meer de lekkerste hazepeper die er is!

INGREDIENTEN

1 grote haas, of bouten., versgemalen peper, 200 gram boter, 3 eetlepels bloem, 2 plakjes ontbijtkoek, 1 stuje pure chocolade, 200 gram gerookt mager spek, 3 uien, 1 pot zilveruitjes, 100 gram rozijnen, 200 gram champions, bessengelei, of jam, tijm, worcestershiresaus, 1 1/2dl slagroom., Voor de marinade:, 1 fles rode wijn,1 prei, 1 gesneden ui,stuk wortel, 4 bladen laurier,4 kruidnagels,1 theelepel mosterd,versgemalen peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-11-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Verrassend oranje. Deze vrolijke glaasjes lijken gevuld met soep, maar bevatten meloengelei. Een recept waarover je je blijft verbazen! Lekker met parmaham.

INGREDIENTEN

1 meloen, 4 blaadjes galantine, 3 el muskaatwijn, Zout en peper, 4 plakken parmaham

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

Een heerlijk ouderwets feestelijk nagerecht. Wil je nu eens geen ijs na met kerst....dit gerecht is heel byzonder. het recept is zeker al 30 jaar oud. LET OP: dit recept moet een dag van te voren gemaakt worden.!

INGREDIENTEN

1 kg bananen (net rijp); wat suiker; 1 zakje vanillesuiker; boter om in te vetten; 500 gr. lange vingers; rum om te besprenkelen. VOOR HET CHOCOLADEGLAZUUR: 2 grote repen chocolade; 6 eetlepels warm (tot heet) water, 4 eetlepels poedersuiker; 50-60 gr. boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pompoensoep die zelfs onze kinderen heerlijk vinden!! teveel soep geen probleem deze soep kun je heel makkelijk invriezen.

INGREDIENTEN

1 kilo pompoen, kippebouillonblokjes voor 1,5 liter bouillon, 350gr winterwortel, 2 uien, 1 paprika, 2 tenen knoflook, 125ml creme fraiche, half kuipje boursin of ander kruidenkaas(wel met knoflook), 1 theelepel chillipoeder, 1 theelepel komijn, 1,5 theelepel koriander, zout en peper naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kleine stukjes biefstuk die worden ingesmeerd met de olijvenpesto, opgerold en gebakken. Je kan deze TAPAS koud of warm serveren

INGREDIENTEN

12 lapjes biefstuk van 60 gr. pepr en zout VOOR DE OLIJVENPESTO 50 gr zwarte olijven, 100 gr ansjovisfilets, 1 el kappertjes, 2 el bladpeterselie gehakt3 teentjes knoflook, gehakt, 4 el olijfolie.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Smoothies zijn drankjes op basis van fruit en zuivel. U kunt ze van heel veel verschillende vruchten maken.

INGREDIENTEN

Mangosmoothie., , Voor 1 glas. Leg 200 gram mango in plakjes 1 uur in de diepvries. Pureer de mango daarna met 2 dl magere yoghurt in een blender tot een schuimig mengsel.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Heerlijk recept van Annabel Langbein, ik heb het vertaald en op smulweb gezet. Het is zoet en het is heel pittig, beetje te vergelijken met zoete Chilisaus maar dan als jam. Je zou ook wat minder rode pepers kunnen gebruiken als je niet van `heet` houdt. Lekker bij Kip, Varkensvlees, Kaas, Pittige maaltijden, Loempia`s en uiteraard bij de Barbecue. Deze jam hoeft niet in de koelkast, de hoeveelheid suiker zorgt ervoor dat het lang houdbaar is. Het moet uiteraard wel in de koelkast als het eenmaal open is gemaakt. Annabel gebruikte verse kaffir limoenblaadjes, die had ik niet dus heb ik i.p.v. het sap van 1 limoen toegevoegd. De 1e keer had ik de `jam` iets te lang laten inkoken, het was dus wat `vaster` en ook had ik eerst alles in de blender gedaan en naderhand toch nog de staafmixer nodig. De laatste keer heb ik alles in de kom van de staafmixer gedaan, ging perfect en nu was het nog sneller klaar! Kijk voor tips bij serveertips.

INGREDIENTEN

Hier het recept hoe ik het gemaakt heb., 1 hele bol knoflook, 10 grote rode Chilli pepers (gewogen 210 gram), Ongeveer 200 gram verse gember ( geschild gewogen 155 gram), 400 gram suiker (oorspronkelijk recept wa 560 gr), 100 ml water, Fijn geraspte schil van 4 limoenen, 125 ml (witte) rijst azijn, 3 el Vissaus (45 ml), 1 el (zoete)sojasaus (15 ml), 2 dubbele kaffir limoenblaadjes of bij gebrek aan; sap van 1 limoen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

3 Maart 2000 kookten Kim en ik in een klein restaurant in het hartje van Amsterdam. Dit was een van onze recepten, aangepast naar 4 personen.

INGREDIENTEN

Pesto, Gedroogde Tomaten. Zwarte Olijven. Kappertjes. Knoflook. Scherpe Mosterd., Gerecht, 2 hele Kipfilets. 200 gr Rauwe Ham. 1 pakje Bladerdeeg. Zout & Peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 el fijngehakte basilicum 2 uitgeperste teentjes knoflook 2 el geraspte Parmezaanse kaas 2 el geraspte Pecorino kaas 5 el olijfolie zout pijnboompitten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.

Dit is een heerlijk fris, zomers pastarecept, met een heel aparte pesto; pesto met rauwe courgette. Verassend lekker! Hier thuis was het een hit!

INGREDIENTEN

Voor de Pesto:, 15 gr gepelde amandelen, 45 gr pijnboompitten, 15 gr basilicum, 45 gr pecorino of parmigiano (geraspt), 2 a 3 courgettes (300 gr), zout, Olio extravergine di Oliva, , 400 gr garnalen (300 gr gepeld), 2 teentjes knoflook, olijfolie, zout, 400 gr pasta

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Snelle frisse aardbeien smoothie die wat weg heeft van zo`n dikke bevroren milkshake.

INGREDIENTEN

250g rijpe aardbeien, diep ingevroren, 500ml vanille yoghurt uit de koelkast (Optimel), evt. theelepel aardbeienjam, evt. eetlepel light slagroomijs (Hertog)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-08-2013
  • Wereld
  •  0-10 min.

Overheerlijk deze spaghetti van Jamie Oliver!

INGREDIENTEN

450 g gedroogde spaghetti, zeezout en zwarte peper uit de molen, olijfolie, 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt, 1 kleine gedroogde rode Spaanse peper of chilipeper, verkruimeld, 500 g gepelde grote rauwe garnalen, 1 klein wijnglas witte wijn, 6 in een blender of met de staafmixer fijngemalen, zongedroogde tomaten, de geraspte schil en het sap van een halve citroen, 2 handenvol rucola, grof gehakt, vers geraspte parmezaanse kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2012
  • Italiaans
  •  10-20 min.


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies