7.825 bleekselderij recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Top 100

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken.

INGREDIENTEN

2 wortels, 2 stengels bleekselderij, 2 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, olijfolie, 2 blokjes kip- of groentenbouillon, 2 blikken gepelde tomaten van 400 gr, 6 grote rijpe tomaten, een bosje basilicum, zeezout en zwarte peper uit de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Lekker met gedroogde tomaten.

INGREDIENTEN

1 gesnipperde ui,1 struik bleekselderij, 4 in repen gesneden gedroogde tomaten op olie,11/2 dl. witte wijn en 1/2 groentebouillon tablet,peterselie.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gebakken in witte wijn

INGREDIENTEN

4 bossen bleekselderij, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout, 125 ml droge witte wijn, 75 ml. kippebouillon, peterseliebieslook en/of paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 struiken bleekselderij * zout * gekookte ham * boter * bechamelsaus * tomatensaus * geraspte kaas * paneermeel.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een tapa van bleekselderij met gorgonzola, pijnboompitten en olijven

INGREDIENTEN

* 175 gram gorgonzola op kamertemperatuur, * 3 eetlepels droge sherry, * 6 stengels bleekselderij, * 40 gram zwarte olijven zonder pit, * 25 gram geroosterde pijnboompitten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met "coq au vin" want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette scharrelkip van goede kwaliteit en géén kiloknaller want die kippen zijn echt niet lekker.

INGREDIENTEN

1 hele kip in 8 stukken óf 1 hele kip óf 8 kipkarbonades, 125 gram blokjes gerookte spek, 2 uien (in halve ringen), 2 flinke wortels (in partjes), 1 klein blikje tomatenpuree, 2 stengels bleekselderij (gesneden), 40 gr boter, olijfolie, 3 dl rode wijn, 3 dl kippenbouillon, 2 teentjes knoflook (fijn), 2 tl tijm, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een recept voor de lijners onder ons. Deze soep van verse groenten en bouillon kunt u onbeperkt eten. Deze soep zorgt voor een geweldige vulling en biedt voldoende voedingswaarde.

INGREDIENTEN

150 gr broccoli, de roosjes 2 el olijfolie 1 stengel blaakselderij, in plakjes 2 teentjes knoflook, gekneusd 0.5 l kippenbouillon half bosje verse basilicum, in reepjes peper en zout, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2006
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Deze taart kan prima worden gemaakt met elke denkbare soort kaas. Dus als u nog een restje kaas heeft liggen, rasp dit dan voor deze taart. U kunt zelfs verschillende soorten kaas mengen, bijvoorbeeld voor een pasta roomtaart `quattro formaggi` (4 kazen).

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 34 gr/vet 41 gr/koolhydraten 74 gr/kcal 820

INGREDIENTEN

400 gr pastaschelpjes, 2 bouillonblokjes, 4 eieren, losgeklopt, 200 ml crème fraîche (Melkan), 200 gr geraspte oude, blauwe of geitenkaas, 1 zak gemengde sla, 2 stengels bleekselderij, geschild en in reepjes, 2 eetlepels sladressing naar keuze

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

Zout, , 3 el boter of margarine, , 1 kg runderstoofvlees,in stukken van ±5 x 5 cm, , 100 g winterwortel,in plakken, , 1/2 prei, in ringen, , 1 stengel bleekselderij,in ringen, , 2 uien, fijngesneden, , 5 teentjes knoflook, geperst, , 2 gedroogde rode pepertjes,fijngewreven, , 150 g gerookte spekblokjes (pancetta), , 1 (liefst biologische) sinaasappel, , peper, , 1 el tomatenpuree, , 30 g verse rozemarijntakjes, , 3 dl rode wijn, , 2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond), , 1 el bloem, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zelfs de moeilijkste eters vinden dit lekker. Een ove(n)heerlijke gerecht, als extra gerecht of als hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 stronk Bleekselderij, 250 ml Zure room, 200gr Geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Groentegerecht past goed bij rijsttafel of een oosterse vis-of vleesschotel

INGREDIENTEN

1 flinke struik bleekselderij, 2 sjalotjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-1999
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.

INGREDIENTEN

1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

Heerlijke linzensoep voor een gedeelte bedacht door Ria Tummers

INGREDIENTEN

500 gram rode linzen, 1 stronk bleekselderij, 2 liter groente boillon, 3 grote uien, 1 prei, 1 pak a 500 gram gezeefde tomaten, 1 pot gegrilde paprika in stukken, 1 bouquet garni: Rozemarijn, tijm, laurier, 4 theelepels curcuma, 5 eetlepels peterselie fijngehakt,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2014
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 appels, 2 stengels bleekselderij, 2 perssinaasappels, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2009
  •  
  •  0-10 min.

Apart borrelhapje!

INGREDIENTEN

1 struik Bleekselderij - 100 gr. Gorgonzola - 100 gr. Boter.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 el mayonaise, 2 el kerriepoeder, 2 el citroensap, 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2012
  • Wereld Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 struiken bleekselderij * zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 1 struik bleekselderij, * 1 komkommer, * 1 appel friszuur (bijv. Granny Smith), * 4 el olijfolie extra vierge, * 1 el rodewijnazijn, * 2 tl grove mosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2011
  •  
  •  10-20 min.

Snel borrelhapje met kaas

INGREDIENTEN

6 mooie stengels bleekselderij, 250 gr roomkaas met kruiden, peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke zachte soep. Extra lekker door de knapperige reepjes bleekselderij erin.

INGREDIENTEN

250 gram schoongemaakte knolselderij - 2 aardappels (kruimige soort) - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 2 kippenbouillon- of groentenbouillon-tabletten - 2 stengels bleekselderij - 2 eetlepels gesneden selderijblaadjes - peper en zout naar smaak - 2 eetlepels zonnebloemolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heb je dat ook wel eens? Een recept met 3 stengels bleekselderij? Wat doe je dan met de rest? Nu bijvoorbeeld dit. Je maakt er een lekkere frisse salade van.

INGREDIENTEN

De binnenste stengels en het groen van een struik bleekselderij, 1 groene appel, 3 eetlepels mayonaise, vers gemalen peper.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lekker borrelhapje dat makkelijk en snel klaar is.

INGREDIENTEN

Paar stengels bleekselderij* 150 tot 200 gram pate* 2 el cognac.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 stronk bleekselderij, 1 blikje ananasstukjes, 75 gram rozijnen, 1 bekertje zure room

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- 300 gram bleekselderij, gewassen en in stukken van ca. 6 cm gesneden, - 250 ml groentebouillon, , , Voor de kaassaus:, - 1 el. bloem, , - 2 el. olie, - 100 g kaas naar keuze, in blokjes, , - 100 ml melk, , - zout, - peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2006
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 tl mosterd, 3 el wittewijnazijn, 4 el olijfolie extra vierge, 8 gr dille, fijngesneden, 1 struik bleekselderij, dun geschild, 1 komkommer, in halve plakjes, 200 gr feta

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2010
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een aparte smaak aan de bleekselderij door her karamelliseren.

INGREDIENTEN

1 bleekselderij, ? tablet kippenbouillon, 1? eetlepel suiker, 1 klontje boter

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Speciaal voor mensen met een dieet!

INGREDIENTEN

250 gram bleekselderij, 1 eetlepel margarine, 1 tomaat, ? ui., Peper en zout.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 gram bleekselderij - 1 eetlepel mayonaise - room culinair - gembersiroop - 400 gram krieltjes - 1 appel - 75 gram walnoten - 100 gram hamblokjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een recept voor de combimagnetron, maar met een kleine aanpassing in het recept kan het ook in de magnetron worden klaargemaakt.

INGREDIENTEN

* 1 struik bleekselderij, , * 1 blik tomaten (stukjes), , * 1/4 ui, , * 1/2 theel. tijm, , * zwarte peper, , * 25 gr paneermeel, , * 50 gr geraspte belegen kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerd met diverse kaassoorten.

INGREDIENTEN

1 struik bleekselderij, peper en zout, ong. 200 gr. buitenl.kaas (b.v.blauwschimmel, Brie en Boursin)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-1999
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

300 kcal.

INGREDIENTEN

Een moot zalm van ongeveer 150 gram, 1 bosje bleekselderij, 2 aardappelen zo groot als een ei, zout - peper - olijf of andere plantaardige olie - theel. bloem - kerriepoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1? struik bleekselderij, 2 eieren, ? bouillontablet, 1? eetl. boter of margarine, peper.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Romig lentefris soepje met mosterdkaas

INGREDIENTEN

1 stengel bleekselderij--50 gram mosterdkaas--1 groentebouillontablet--100 gram volvette smeerkaas--zout--peper--1 eetlepel fijngeknipte bieslook

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 stronk bleekselderij, 1 blikje crispy maiskorrels 285 gr., walnoten, kaas 30+ b.v. milner extra gerijpt of grano padano, 3 eetl.walnoten olie, 1 eetl.balsamico azijn rood, 1eetl. ras el hanout, kaneel, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2009
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 struik bleekselderij - 45 gram walnoten - 2 eetlepels olie - 1/2 theelepel bouillonpoeder - 1 eetlepel walnotenolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 sinaasappels - 4 stengels bleekselderij - 4 rijpe tomaten - 4 eetlepels rode wijnazijn - 8 eetlepels olijfolie extra vierge - gembersiroop - zout en peper - 20 gevulde olijven,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2005
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

800 g aardappelen, vastkokend, 4 stengels bleekselderij, in boogjes, 2 el mayonaise, 1/2 bekertje crème fraîche (a 125 g), 2 tl scherpe mosterd (bijv. Dijon), 4 zoetzure augurken, in blokjes, 2 groene paprika`s, in reepjes, 1 rode ui, in flinterdunne halve plakjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2013
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr magere varkenslappen, 6 bleekselderij stengels, 2 tomaten, zout en peper, 30 gr boter, 2 el olijolie, 1,5 tl paprikapoeder, 1,5 el bloem, 0,5 tbl kruidenbouillon, 1 el bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Combinatie van volkoren macaroni met bleekselderij in een saus van geitekaas

INGREDIENTEN

350 gram seitan, olijfolie, enkele stengels bleekselderij, 0,5 eetlepel italiaanse keukenkruiden, 0,5 eetlepel cayennepoeder, 300 gram volkoren spaghetti of macaroni, 100 gram zonnebloempitten, 100 gram smeerbare geitenkaas, eventueel shoyu,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-1998
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De bekers hebben een inhoud van 400 ml.

van 38
Alleen vandaag 24,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies