7.830 bleekselderij recepten

  • Top 100

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken.

INGREDIENTEN

2 wortels, 2 stengels bleekselderij, 2 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, olijfolie, 2 blokjes kip- of groentenbouillon, 2 blikken gepelde tomaten van 400 gr, 6 grote rijpe tomaten, een bosje basilicum, zeezout en zwarte peper uit de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Lekker met gedroogde tomaten.

INGREDIENTEN

1 gesnipperde ui,1 struik bleekselderij, 4 in repen gesneden gedroogde tomaten op olie,11/2 dl. witte wijn en 1/2 groentebouillon tablet,peterselie.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gebakken in witte wijn

INGREDIENTEN

4 bossen bleekselderij, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout, 125 ml droge witte wijn, 75 ml. kippebouillon, peterseliebieslook en/of paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 struiken bleekselderij * zout * gekookte ham * boter * bechamelsaus * tomatensaus * geraspte kaas * paneermeel.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een tapa van bleekselderij met gorgonzola, pijnboompitten en olijven

INGREDIENTEN

* 175 gram gorgonzola op kamertemperatuur, * 3 eetlepels droge sherry, * 6 stengels bleekselderij, * 40 gram zwarte olijven zonder pit, * 25 gram geroosterde pijnboompitten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  •  
  •  10-20 min.

Een recept voor de lijners onder ons. Deze soep van verse groenten en bouillon kunt u onbeperkt eten. Deze soep zorgt voor een geweldige vulling en biedt voldoende voedingswaarde.

INGREDIENTEN

150 gr broccoli, de roosjes 2 el olijfolie 1 stengel blaakselderij, in plakjes 2 teentjes knoflook, gekneusd 0.5 l kippenbouillon half bosje verse basilicum, in reepjes peper en zout, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2006
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met "coq au vin" want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette scharrelkip van goede kwaliteit en géén kiloknaller want die kippen zijn echt niet lekker.

INGREDIENTEN

1 hele kip in 8 stukken óf 1 hele kip óf 8 kipkarbonades, 125 gram blokjes gerookte spek, 2 uien (in halve ringen), 2 flinke wortels (in partjes), 1 klein blikje tomatenpuree, 2 stengels bleekselderij (gesneden), 40 gr boter, olijfolie, 3 dl rode wijn, 3 dl kippenbouillon, 2 teentjes knoflook (fijn), 2 tl tijm, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Deze taart kan prima worden gemaakt met elke denkbare soort kaas. Dus als u nog een restje kaas heeft liggen, rasp dit dan voor deze taart. U kunt zelfs verschillende soorten kaas mengen, bijvoorbeeld voor een pasta roomtaart `quattro formaggi` (4 kazen).

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 34 gr/vet 41 gr/koolhydraten 74 gr/kcal 820

INGREDIENTEN

400 gr pastaschelpjes, 2 bouillonblokjes, 4 eieren, losgeklopt, 200 ml crème fraîche (Melkan), 200 gr geraspte oude, blauwe of geitenkaas, 1 zak gemengde sla, 2 stengels bleekselderij, geschild en in reepjes, 2 eetlepels sladressing naar keuze

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zelfs de moeilijkste eters vinden dit lekker. Een ove(n)heerlijke gerecht, als extra gerecht of als hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 stronk Bleekselderij, 250 ml Zure room, 200gr Geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Groentegerecht past goed bij rijsttafel of een oosterse vis-of vleesschotel

INGREDIENTEN

1 flinke struik bleekselderij, 2 sjalotjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-1999
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 appels, 2 stengels bleekselderij, 2 perssinaasappels, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2009
  •  
  •  0-10 min.

Apart borrelhapje!

INGREDIENTEN

1 struik Bleekselderij - 100 gr. Gorgonzola - 100 gr. Boter.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 el mayonaise, 2 el kerriepoeder, 2 el citroensap, 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2012
  • Wereld Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 struiken bleekselderij * zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 1 struik bleekselderij, * 1 komkommer, * 1 appel friszuur (bijv. Granny Smith), * 4 el olijfolie extra vierge, * 1 el rodewijnazijn, * 2 tl grove mosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2011
  •  
  •  10-20 min.

Snel borrelhapje met kaas

INGREDIENTEN

6 mooie stengels bleekselderij, 250 gr roomkaas met kruiden, peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke zachte soep. Extra lekker door de knapperige reepjes bleekselderij erin.

INGREDIENTEN

250 gram schoongemaakte knolselderij - 2 aardappels (kruimige soort) - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 2 kippenbouillon- of groentenbouillon-tabletten - 2 stengels bleekselderij - 2 eetlepels gesneden selderijblaadjes - peper en zout naar smaak - 2 eetlepels zonnebloemolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heb je dat ook wel eens? Een recept met 3 stengels bleekselderij? Wat doe je dan met de rest? Nu bijvoorbeeld dit. Je maakt er een lekkere frisse salade van.

INGREDIENTEN

De binnenste stengels en het groen van een struik bleekselderij, 1 groene appel, 3 eetlepels mayonaise, vers gemalen peper.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lekker borrelhapje dat makkelijk en snel klaar is.

INGREDIENTEN

Paar stengels bleekselderij* 150 tot 200 gram pate* 2 el cognac.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 stronk bleekselderij, 1 blikje ananasstukjes, 75 gram rozijnen, 1 bekertje zure room

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- 300 gram bleekselderij, gewassen en in stukken van ca. 6 cm gesneden, - 250 ml groentebouillon, , , Voor de kaassaus:, - 1 el. bloem, , - 2 el. olie, - 100 g kaas naar keuze, in blokjes, , - 100 ml melk, , - zout, - peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2006
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 tl mosterd, 3 el wittewijnazijn, 4 el olijfolie extra vierge, 8 gr dille, fijngesneden, 1 struik bleekselderij, dun geschild, 1 komkommer, in halve plakjes, 200 gr feta

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2010
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een aparte smaak aan de bleekselderij door her karamelliseren.

INGREDIENTEN

1 bleekselderij, ? tablet kippenbouillon, 1? eetlepel suiker, 1 klontje boter

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Speciaal voor mensen met een dieet!

INGREDIENTEN

250 gram bleekselderij, 1 eetlepel margarine, 1 tomaat, ? ui., Peper en zout.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 gram bleekselderij - 1 eetlepel mayonaise - room culinair - gembersiroop - 400 gram krieltjes - 1 appel - 75 gram walnoten - 100 gram hamblokjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een recept voor de combimagnetron, maar met een kleine aanpassing in het recept kan het ook in de magnetron worden klaargemaakt.

INGREDIENTEN

* 1 struik bleekselderij, , * 1 blik tomaten (stukjes), , * 1/4 ui, , * 1/2 theel. tijm, , * zwarte peper, , * 25 gr paneermeel, , * 50 gr geraspte belegen kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerd met diverse kaassoorten.

INGREDIENTEN

1 struik bleekselderij, peper en zout, ong. 200 gr. buitenl.kaas (b.v.blauwschimmel, Brie en Boursin)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-1999
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

300 kcal.

INGREDIENTEN

Een moot zalm van ongeveer 150 gram, 1 bosje bleekselderij, 2 aardappelen zo groot als een ei, zout - peper - olijf of andere plantaardige olie - theel. bloem - kerriepoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1? struik bleekselderij, 2 eieren, ? bouillontablet, 1? eetl. boter of margarine, peper.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Romig lentefris soepje met mosterdkaas

INGREDIENTEN

1 stengel bleekselderij--50 gram mosterdkaas--1 groentebouillontablet--100 gram volvette smeerkaas--zout--peper--1 eetlepel fijngeknipte bieslook

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 stronk bleekselderij, 1 blikje crispy maiskorrels 285 gr., walnoten, kaas 30+ b.v. milner extra gerijpt of grano padano, 3 eetl.walnoten olie, 1 eetl.balsamico azijn rood, 1eetl. ras el hanout, kaneel, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2009
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 struik bleekselderij - 45 gram walnoten - 2 eetlepels olie - 1/2 theelepel bouillonpoeder - 1 eetlepel walnotenolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 sinaasappels - 4 stengels bleekselderij - 4 rijpe tomaten - 4 eetlepels rode wijnazijn - 8 eetlepels olijfolie extra vierge - gembersiroop - zout en peper - 20 gevulde olijven,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2005
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

800 g aardappelen, vastkokend, 4 stengels bleekselderij, in boogjes, 2 el mayonaise, 1/2 bekertje crème fraîche (a 125 g), 2 tl scherpe mosterd (bijv. Dijon), 4 zoetzure augurken, in blokjes, 2 groene paprika`s, in reepjes, 1 rode ui, in flinterdunne halve plakjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2013
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr magere varkenslappen, 6 bleekselderij stengels, 2 tomaten, zout en peper, 30 gr boter, 2 el olijolie, 1,5 tl paprikapoeder, 1,5 el bloem, 0,5 tbl kruidenbouillon, 1 el bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Combinatie van volkoren macaroni met bleekselderij in een saus van geitekaas

INGREDIENTEN

350 gram seitan, olijfolie, enkele stengels bleekselderij, 0,5 eetlepel italiaanse keukenkruiden, 0,5 eetlepel cayennepoeder, 300 gram volkoren spaghetti of macaroni, 100 gram zonnebloempitten, 100 gram smeerbare geitenkaas, eventueel shoyu,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-1998
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker met roquefort

INGREDIENTEN

2 struikjes bleekselderij, 100g roquefort, 50g zachte boter, zout en peper, 1 teentje knoflook

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Als antipasto te serveren, dit zalig romige en knapperige gerechtje.

INGREDIENTEN

2 struikjes jonge bleekselderij, 100 gram Gorgonzola, 2 el zachtgeroerde boter, 3 el cognac, witte peper, 2 el grofgehakte en even geroosterde hazelnoten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 gr. roomkaas, 1 stronk bleekselderij, 1 teentje knoflook, fijngehakte, 1 el. kruiden, verse, fijngehakte, 1 tl. citroensap, Peper, Zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Proeven.

INGREDIENTEN

1 struik bleekselderij, 1 dl. droge witte wij, zout, 2 el. boter, 2 el. bloem, 1 ei, 0.5 dl. koffieroom, 50 gr. geraspte oude kaas, peper.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2002
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  30-60 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies