Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

2.213 bladerdeeg recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden bladselderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4.

INGREDIENTEN

Hoeveelheden zijn moeilijk te geven omdat het afhankelijk is van het aantal hapjes wat je wilt maken., Plakjes (roomboter) bladerdeeg, achterham, jong belegen kaas, plakjes gerookte zalm, boursin met kruiden en knoflook (of ander merk), rundersaucijsjes, los geklopte eidooier

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 2 bananen, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepeltje kaneel, 1 eetlepel honing, scheutje melk, flesje chocoladesaus

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb!

INGREDIENTEN

230 g bladerdeeg 25 g boter, 2 flinke preien, 100 g zachte, verse geitenkaas, 2 eieren + 1 dooier, 2 dl crème fraîche, bosje verse bieslook (12 g), 25 g geraspte gruyère kaas

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden

INGREDIENTEN

- Bladerdeeg om het bakblik mee te bekleden (ik heb vers bladerdeeg van `tante Fanny` gebruikt, maar losse bladerdeeg vellen kan ook), - 150 gram zachte geitenkaas (mag ook geitenkaas met honingsmaak zijn), - 6 plakjes ontbijtspek, - handje vol walnoten, - 3 eieren, - 1 bosui in dunne ringetjes, - 2 eetlepels creme fraiche, - 2 eetlepels honing, - Zout & peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2012
  • Wereld
  •  20-30 min.

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Simpel,maar erg lekker.Het recept heb ik van een collega van mijn dochter

INGREDIENTEN

1pakje diepvries zalm(bijv.2 moten samen 250 gram )4plakjes bladerdeeg en een bakje boursinachtige kaas.(kan heel goed met de Val Blanc van de Aldi)dit geld ook voor de zalm hoor

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Broccoli is zit boordevol vitamine C, eet het eens in een quiche.

INGREDIENTEN

Boter om de vorm in te vetten, 8 plakjes bladerdeeg, 500 gram broccoli in roosjes, 4 grote eieren, 100 gram spekjes, uitgebakken, 2 dl kooksroom, 50 gram gruyère, geraspt, Versgemalen zwarte peper, snufje zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2009
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Eeenvoudig, heerlijk gerecht

INGREDIENTEN

1 dubbele kipfilet (of meer, ligt aan het aantal personen), 1 dl ketjap, 1 pakje bladerdeeg, 1 blik perziken (of ananas), 2 uien, 2 el olie, 1 bakje kruidenroomkaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk .

INGREDIENTEN

500 gr Broccoli, 400 gr Kipfilet, 5 plakjes Bladerdeeg ( Hartige Taart), 1 rode ui, 1 Witte ui, 1 teentje knoflook, 3 eieren, 125 ml slagroom, 1 bolletje Mozzarella, 125 gr champignons, 1 gele paprika, Boter, Kerriepoeder, Paprikapoeder, Zout, Peper, Paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram salami, 2 uien, 250 gram champignons, 3 eieren, 250 ml kookroom, 1 bouillonblokje, mozzarella, 75 gram geraspte kaas, bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een verrukkelijk en eenvoudig voor te bereiden borrelhapje bestaande uit bladerdeeg, serranoham (een Spaanse gedroogde ham), pesto en Hollandse geitenkaas. Heerlijk voor een feestje!

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries (roomboter) bladerdeeg - 6 plakken Serranoham of een andere goede rauwe ham - 1 bakje groene pesto (liefs de verse van AH) (plm. 6 eetlepels) - 100 gram geraspte belegen Hollandse geitenkaas - olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk.

INGREDIENTEN

Plakjes diepvries bladerdeeg - stukje belegen kaas - plakjes salami - zachte geitenkaas - gedroogde tomaatjes op olie - kleine champignons - blauwe kaas - los geklopt ei (de hoeveelheid van alle ingrediënten is afhankelijk van het aantal wat je wilt maken)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 600 g verse grote spinaziebladeren, stelen en harde delen verwijderd, 2 pakjes bechamelsaus, 1 pakje bladerdeeg, 500 g gegaarde kipfilet of -rollade, in dunne reepjes, peper en zout, 200 g gorgonzola, in plakjes, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier!

INGREDIENTEN

Diepgevroren plakjes bladerdeeg - zachte jonge geitenkaas - vloeibare honing - tijm - eidooier

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2007
  • Frans
  •  10-20 min.

Vegetarisch hoofdgerecht voor nog geen E1,50 per persoon

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid;, 2 eetlepels groene pesto;, 125 ml creme fraiche;, 1 courgette, in schuine plakken;, 4 tomaten, in plakken;, 1 gele paprika, in ringen;, 100 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke shoarmataart die warm maar ook koud gegeten kan worden. Ideaal voor de weekenden en iets wat iedereen lust!

INGREDIENTEN

6 pl. hartigetaart bladerdeeg, 1 kilo shoarma, 6 eieren, 500 gr champions, 2 rode paprikas, 4 flinke uien, 200 ml kookroom [Light], 200 gr geraspte kaas, 1 el. cajunkruiden, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Smullen, smullen, smullen. En dat alleen met wat bladerdeeg en een restje boursin. Kan het gemakkelijker? (Je kunt het bladerdeeg afbakken, in een trommel bewaren en op het moment dat je zelf wilt gebruiken.)

INGREDIENTEN

(roomboter) bladerdeeg, boursin met kruiden en knoflook of ander merk, los geklopt ei, sesamzaad of maanzaad

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Keertje eten zonder vlees? Dan is dit een aanrader. Heerlijke spinazie met kaas rondom een hardgekookt ei, lekker verpakt in bladerdeeg. Wij vonden het erg lekker.

INGREDIENTEN

1 pak bladspinazie 450 gram (ontdooid) -, 100 gram geraspte belegen kaas -, 50 gram paneermeel -, nootmuskaat -, peper, zout -, 4 hardgekookte eieren -, 8 plakjes (roomboter) bladerdeeg (ontdooid) -

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 schijf ananas (uit blik), 2 eieren, 125 g verse roomkaas, 50 g spekreepjes, 2 theelepels kerriepoeder, 75 g geraspte belegen kaas, 10 sprietjes bieslook, 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Basisrecept voor 1 kilo bladerdeeg!

INGREDIENTEN

500 gram bloem,2 theelepels zout,375 gram roomboter of margarine ijskoud(roomboter is lekkerder als margarine,alleen wel duurder),2 en een half dl ijskoud water.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Uitstekend gerecht voor de zaterdag of ook inzetbaar voor lunch, brunch of een feestje. Ik heb het niet zelf bedacht maar is al jaren lang `in de familie` en altijd een succes.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg, 3 middelgrote preien, 2 grote uien, 3 ons gekookte ham in blokjes gesneden, 3 eieren, Scheut (kook) room, Tabasco, 1 zakje oude geraspte kaas (ca. 125 gram), Handje paneermeel, Gedroogde Provençaalse kruiden, Zout peper, Heel klein beetje roomboter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Europees
  •  30-60 min.

Kip met spek, boursin en champignons in Bladerdeeg is een ontzettend lekker voorgerecht.Echt een aanrader !

INGREDIENTEN

1 ons ontbijtspek, 1/2 bakje kastanjechampignons, 1 kipfilet, 8 velletjes bladerdeeg, Peper, Boursin met knoflook, Eitje

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2006
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze zijn ook zo schattig en een heerlijk hartig, herfstig en winters hapje. Lekkere borrelsnack, fingerfood of voor de feestdagen. Leuk om te maken en snel klaar. Ze zullen gretig aftrek vinden en ook bij kinderen. Ook leuk om met de kinderen samen te maken. Voldoende voor een muffin vorm van 12 stuks en 12 baby quiches. Voor snoezige baby herfsttaartjes zie DIT recept!

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg, 10 plakjes rauwe ham, 4 flinke uien, 2 grote eieren, 2 el roomboter, 250 ml slagroom, 1 tl nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Verse bieslook (gesnipperd)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2013
  • Frans
  •  20-30 min.

Prei & zalm = lekkere combinatie

INGREDIENTEN

Cirkel bladerdeeg - 2 preien met groen - 25 gr boter - 3 eieren - 200 gr verse room - peper, muskaatnoot - 200 gr gerookte zalmplakjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk zacht en romig hartig taartje! Lekker met champignons, maar ook met andere of gemengde paddenstoelen.

INGREDIENTEN

3 sjalotjes -, 2 teentjes knoflook -, 250 gram kastanje champignons -, 250 gram oesterzwammen -, 2 eetlepels olijfolie -, zout, peper -, 3 eieren -, 125 ml slagroom -, 2 eetlepels fijngehakte bieslook -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 2, theelepels paprikapoeder -, mespunt nootmuskaat, 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden en knoflook -, 6-8 plakjes roomboter bladerdeeg uit de diepvries, 2-3 eetlepels paneermeel -, 50 geraspte belegen kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Makkelijk te maken met verbluffend resultaat. Een lekkere hap voor een umami gevoel van binnen. (denk om de pondjes, het is nota benen bladerdeeg)

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 30 ml olie, 1 ui, geraspt, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 kleine wortel (peen), in zeer kleine blokjes gesneden of geraspt, 15 ml kerriepoeder, 5 ml kurkuma, 2 cm verse gember, geschild en geraspt, 3 ml komijn, 3 ml koriander, 1 t zout, 1/4 t zwarte peper, 1 t suiker, 60 ml tomatenpuree, 60 ml water, doperwten, 1-2 e geraspte droge kokos, , bladerdeeg plakjes 12x12 cm, een mengsel van ei met iets koffiemelk vermengd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2013
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen:

INGREDIENTEN

Deeg:, , - 300 gram bloem, - 150 gram boter, - zout uit de molen, - paar druppels water, Of:, - 1 pak bladerdeeg met roomboter, , Vulling:, -2 kleine courgettes, - 1 bakje cherry trostomaten a 200 gram, - 100 ml room, - 200 gram geitenkaas, - 5 eieren, - 5 takjes verse tijm of 2 tl gedroogde tijm, - 50 gr pijnboompitjes, - zout en peper uit de molen, - 5 el olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Warm zijn ze het lekkerst, maar koud kan ook prima

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 1 ui, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 rode peper, fijn, 2 cm verse gember, fijn, 1 t geelwortel, 1 t korianderpoeder, 1/2 t komijnpoeder, 3 e verse munt, fijn, 1 e verse peterselie, sap van 1 citroen, 2 e olie, zout, peper, bladerdeeg, eidooier vermengd met iets koffiemelk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2014
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Dit courgettetaartje in bladerdeeg is erg lekker als je eens zin hebt in een hartige taart die niet zoet is. Lekker als (bijvoorbeeld) hoofdgerecht, bij de koffie/thee of als bijgerecht.

INGREDIENTEN

- 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooit., - 2 courgettes, geraspt, - 1 bekertje creme fraîche (125 ml), - 2 eieren, losgeklopt, - 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes, - 1 teen knoflook, geperst, - 4 el basilicum, fijngesneden, - 100 g Pecorino Romano (kaas), geraspt, - 4 taartvormpjes, doorsnede: ca. 12 cm, ingevet, , (Bevat p.p. 615 kcal, 20 g eiwit, 42 g vet, 42 g koolhydraten, prijs p.p. €2,15)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een recept van mijn vader en het is anders dan de "gewone kaaskoekjes" het is namelijk niet van bladerdeeg gemaakt maar van een supersimpel deeg om te maken. Ik heb de naam van dit recept (kaasstengels a la pappa) veranderd in "Kaaskoekjes a la pappa". Ik probeerde de kaasstengels van mijn vader te maken maar terwijl hij ze allemaal even mooi en met zelfde lengte/dikte kreeg, lukte dit mij niet.(zie mijn 1e fotos) Maar ja, mijn vader was banketbakker en ik ben maar een simpele hobbykok. Dirk (Canadadutch) had er rondjes van gemaakt en was laaiend enthousiast en heeft 2 foto`s aan dit recept toegevoegd. Ik maak nu ook rondjes van en ze zijn prima! Goed in te vriezen en als je bezoek krijgt zijn ze binnen een paar minuten ontdooid en net zo knapperig. De foto`s van "mijn rondjes" heb ik toegevoegd. Mocht je (zoals Dirk) grotere hoeveelheden willen maken? Geen probleem als je maar gelijke hoeveelheden bloem/boter en kaas aanhoudt.

INGREDIENTEN

100 gram boter, 100 gram geraspte oude kaas, 100 gram bloem, Peper en zout (klein beetje, kaas is al zout)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Dit is een heerlijk, origineel aspergereceptje. Lekker krokant aan de buitenkant, delicaat en romig aan de binnenkant, t proberen waard!

INGREDIENTEN

8 groene asperges, parmezaanse, pecorino of een ander type pittige kaas wat je lekker vind in heel dunne plakjes of vlokken, 250 gr bladerdeeg (liefs 1 plak, koelvers), 8 plakjes rauwe ham, 1 ei, Geraspte parmezaanse kaas om te bestrooien

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2012
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg voor hartige taart-ontdooit, 5 eieren, 3 el melk, 100 gr zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)-verkruimeld, 1 el fijngehakte basilicum plus 12 kleine blaadjes, 12 kleine kerstomaatjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2011
  •  
  •  10-20 min.

Een van origine Arabisch zoet bladerdeeg gerecht, dat door de eeuwen heen tot nationaal Grieks gerecht is uigegroeid. Er zijn vele variaties, de vulling kan zowel uit walnoot, amandel, gemengd beiden en/of pistachenoten bestaan, de buitenkant is echter altijd bladerdeeg.

INGREDIENTEN

1/2 Kilo papierdun bladerdeeg (Filo, verkrijgbaar in Turkse winkels), naar keuze: 2 koppen grof gehakte walnoten en 2 koppen grof gehakte amandelen of pistachnoten, 2 thl. kaneel, 1 thl. kruidnagelpoeder en 1 kop boter., Voor de syroop:, 3 koppen suiker, 2 koppen water, 1/2 kop honing, 2 el citroensap, vanille essence of poeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2001
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

750 gr spinazie, 1ui, fijn gesneden, 1/4 kop melk, 1/4 kop peterselie, fijngesneden, 1/4 kop dille fijngesneden, 1/2 kop boter, 2 grote eieren, 175 gram feta, peper en zout, 6 vellen kant en klaar bladerdeeg, boter om in te vetten,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-2008
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken. - goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet ) - goulashsoep - bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch ) zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto´s

INGREDIENTEN

GOULASH, - 1 kilo runderpoulet, - 1 bakje champignons ( 250 g ), - 2 rode paprika groot, - 1 groene paprika, - 3 uien groot, - 3 knoflookteentjes, - 1 laurierblaadje, - 1/2 tl kruidnagelpoeder, - 2 eetlepels paprikapoeder pikant, - 2 eetlepels mosterd ( zachte ), - 3 eetlepels balsamicoazijn, - 1 eetlepel oregano ( gedroogd ), - 2 maggieblokjes, - 1 blik tomatenblokjes, - 1 pakje tomato frito paprika ( paarse pak ), - boter, , GOULASHSOEP, - 1 liter rundvleesbouillon ( gemaakt van 2 rundvleesbouillonblokken ), - 1 ui, - 2 tl paprikapoeder mild ( wie pittig wil moet pikant pakken ), - 1 tl oregano ( gedroogd ), - aardappelblokjes of kleine krieltjes, - gedeelte van de goulash die je al gemaakt hebt, - boter, , BLADERDEEGHAPJE MET GOULASH, - bladerdeeg, - beetje melk of eigeel voor in te smeren, - goulash die je al gemaakt hebt,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Erg lekkere appelflappen voor bij de koffie ,Ik maak ze altijd met verjaardagen of met de feestdagen.

INGREDIENTEN

1 pak Roomboterbladerdeeg, 4 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold), 2 tl kaneel, 2 el suiker, 1 ei (losgeklopt), Kandijsuiker, Krenten en of rozijnen naar smaak .

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is een iets oudere creatie van mij die helemaal bij de herfst past. Elk jaar wordt hij een paar keer gemaakt want hij is vreselijk lekker! Dit is een heerlijke hartige taart met een volle zacht romige vulling. Ik gebruik graag wijn tijdens het koken want wijn geeft smaak af. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de "Pie" is zelf verzonnen en barst van de mooie smaken. Het idee van de Pie komt van oorsprong uit Engeland waar je ze bij elke slager of bakker kunt kopen in verschillende smaken. Kidney (niertjes), champignonvulling, kip-champignon, wild, sausage (worst) enz deze is qua vulling erg uitgebreid. Probeer hem zelf maar, ik hoor het wel weer.

INGREDIENTEN

4 - 5 kipfilets, 2 flinke prei (dunne ringen), 2 wortels (julienne gesneden), 1 flinke ui (gesnipperd), 250 gr kastanje champignons (gesneden), 2 teentjes knoflook (fijn), ½ el tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 30 gr boter, 30 ml olijfolie, 1 rol bladerdeeg of 10 plakjes, Beetje bloem, 50 ml kookroom, 250 ml melk, 250 ml witte wijn, 1 ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Van de week een heel leuk receptje gezien op tv. Vandaag gemaakt het is zooo lekker en zo simpel om te maken! Ik heb het recept iets aangepast, de basis blijft hetzelfde maar ik heb het aangevuld met mijn eigen woorden. Heel leuk om te maken voor een verjaardag, of zomaar als je trek hebt in iets hartigs. Gisteren (14.04.2012) de broodjes weer gemaakt. Recept iets verandert, Nu 30 minuten in de oven op 200°. Ze waren perfect. Als je 1 broodje per persoon rekent heb je hier een recept voor 4 personen, wij hebben 2 broodjes per persoon gegeten! Mijn eigen gemaakte kroketten waren op dus heb ik diepvries kroketten gekocht. Als je kaas of groentekroketten neemt dan kunnen de vegetariërs ook mee-eten. Zo zie je maar dat je met een paar ingrediënten een super makkelijk hapje kan maken. De bevroren kroketten zijn al gaar want die gaan alleen in het frituurvet om een bruin korstje te krijgen en nu zitten ze verpakt in bladerdeeg dus wordt de ragout lekker zacht in de oven.

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg., 4 bevroren kroketten (ik heb vleeskroketten genomen).* Zie aanvulling over dikke kroketten bij serveertips., 1 ei., Wat bloem (om te bestuiven).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een verrassing in bladerdeeg.

INGREDIENTEN

4 struikjes witlof; 4 plakken ham; 4 plakjes belegen kaas; 50 gr geraspte kaas; 4 plakjes bladerdeeg; 1 ei.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top