9.461 bladerdeeg recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen.
Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4.

INGREDIENTEN

Hoeveelheden zijn moeilijk te geven omdat het afhankelijk is van het aantal hapjes wat je wilt maken., Plakjes (roomboter) bladerdeeg, achterham, jong belegen kaas, plakjes gerookte zalm, boursin met kruiden en knoflook (of ander merk), rundersaucijsjes, los geklopte eidooier

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden selderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100
INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 2 bananen, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepeltje kaneel, 1 eetlepel honing, scheutje melk, flesje chocoladesaus

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100



"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Eigen foto
.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb!

INGREDIENTEN

230 g bladerdeeg, 25 g boter, 2 flinke preien, 100 g zachte, verse geitenkaas, 2 eieren + 1 dooier, 2 dl crème fraîche, bosje verse bieslook (12 g), 25 g geraspte gruyère kaas

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Simpel,maar erg lekker.Het recept heb ik van een collega van mijn dochter

INGREDIENTEN

1pakje diepvries zalm(bijv.2 moten samen 250 gram )4plakjes bladerdeeg en een bakje boursinachtige kaas.(kan heel goed met de Val Blanc van de Aldi)dit geld ook voor de zalm hoor

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mijn eigen gemaakte appeltaart is een variant op de traditionele Hollandse appeltaart. Deze variant is gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en kan niet mislukken. En daarbij smaakt hij ook nog eens overheerlijk!!! Het was bij mij gisteren een echt succes.

INGREDIENTEN

* 5 plakjes diepvries bladerdeeg, * 4 goudreinetten, * 1 handvol rozijnen, * 2 dl slagroom (of een pakje houdbare slagroom), * 3 eieren even losgeklopt, * 3 eetlepels custardpoeder, * Kaneel naar smaak, * Basterdsuiker of gewone suiker naar smaak, * 2 zakjes vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Varkenshaasje is natuurlijk altijd heerlijk. Geweldig om deze te vullen met Kaas, pijnboompitten, kruiden en omwikkelen met bladerdeeg

INGREDIENTEN

4 kleine varkenshaasjes van ca 100 gr75 gr geraspte oude kaas 1/2 tl paprikapoeder 1/2 tl tijm 100 gr Mon Chou zout en peper, 30 gr pijnboompitten25 gr boter, 6 plakjes diepvriesdeeg,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm verpakt in bladerdeeg met spinazie en creme fraîche

INGREDIENTEN

250 gr zalmfilet; 5 à 6 plakjes bladerdeeg; 50 gr gekookte en fijngehakte spinazie; 125 ml creme fraîche; 2 eetlepels fijngehakte peterselie; één fijngehakt teentje knoflook; 1 à 1½ tl suiker of zoetstof; zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2006
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit was het recept van Claudiaprinsesopdeerwt.Ze heeft haar recept verwijderd,dus zet ik deze er weer even op.Vond 'm zalig.

INGREDIENTEN

*3-4 plakjes bladerdeeg *(bijna een heel)pak deelblokjes spinazie *1/2 bakje roomkaas met kruiden *1 ui *4 plakken rauwe ham *100 gr brie *3 eieren *scheutje slagroom *3 teentjes knoflook *geraspte kaas *zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bladerdeeg is kant en klaar beschikbaar in de meeste warenhuizen. Het wordt doorgaans bevroren verkocht in plakjes. Alvorens het te gebruiken, moet men het deeg eerst ontdooien en moet het vervolgens op het gewenste formaat worden uitgerold.

Bladerdeeg kan echter ook zelf worden bereid.

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor bladerdeeg van 1 kg bloem :/, , , 1 kg bloem;, 600 g bakboter;, 3 dl plat water;, 2 dl spuitwater;, 1 koffielepel zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Uitstekend geschikt voor hartige taartbodems. Aantal points: 3,5 p.p.

INGREDIENTEN

Bloem 200gMagere yoghurt naturel 60gOlijfolie, 2 theelepels -10gsnufje zoutWater, zoveel nodig is,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2004
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 600 g verse grote spinaziebladeren, stelen en harde delen verwijderd, 2 pakjes bechamelsaus, 1 pakje bladerdeeg, 500 g gegaarde kipfilet of -rollade, in dunne reepjes, peper en zout, 200 g gorgonzola, in plakjes, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip en appel in bladerdeeg. Een eenvoudig recept maar creatief en feestelijk.

INGREDIENTEN

12 plakjes bladerdeeg, 4 halve kipfilet, 2 grote appels, 4 plakken ontbijtspek, peper, zout, rozemarijn, ei, 1 grote ui

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zelf gemaakt bladerdeeg daar kan geen diepvries tegenop

INGREDIENTEN

250 gram bloem, 200 gram boter, 1 mespunt zout, 2 eetlepels water,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-05-1999
  •  
  •  60-120 min.

Basisrecept voor 1 kilo bladerdeeg!

INGREDIENTEN

500 gram bloem,2 theelepels zout,375 gram roomboter of margarine ijskoud(roomboter is lekkerder als margarine,alleen wel duurder),2 en een half dl ijskoud water.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Filo deeg maken

INGREDIENTEN

500 gram meel - 3-4 eetlepels olijfolie (Minerva of Horio) -, 1 theelepel zout - 2 geklopte eieren, ? kop water,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2004
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Zelfgemaakte bladerdeeg

INGREDIENTEN

500 gram meel 3-4 eetlepels olijfolie (Minerva of Horio), 1 theelepel zout 2 geklopte eieren, ? kop water,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Mooi bladerdeeg maken is een heel werk.U moet steeds weer vouwen,keren en uitrollen.Maar het loont de moeite je weet niet wat je ziet en proeft.

INGREDIENTEN

200 Gr harde boter, 1 Deciliter water, 1/2 Theelepel zout, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Altijd makelijk om in huis te hebben.

INGREDIENTEN

500g bloem., 0,25 l koud water., 10g zout., 500g harde boter.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Basis recept voor zelf bladerdeeg te maken

INGREDIENTEN

400 gr. tarwebloem;, 10 gr. zout;, 300 gr. koude boter of margarine.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2001
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gr bloem, 100 gr boter, snufje zout, ? dl ijskoud water, bloem om te bestuiven.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-11-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

( Pate Feuilletee )

INGREDIENTEN

250 gram bloem200 gram boter1 mespunt zout2 eetlepels water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-09-2004
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

250 gram bloem - 200 gram boter - 1 mespunt zout - 2 eetlepels water., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g bloem, 0,25 l koud water, 10 g zout, 500 g harde boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Lekker een keer ZELF bladerdeeg maken

INGREDIENTEN

5oo gr bloem - 0,25 l koud water - 10 gr zout - 500 gr harde boter.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Te gebruiken voor vele doeleinden

INGREDIENTEN

250 gram bloem - 200 gram boter - 1 mespunt zout - 2 eetlepels water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-03-1999
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Het is belangrijk verse boter te gebruiken voor het maken van bladerdeeg, zeker als u dit wilt invriezen. Zo wordt voorkomen dat het deeg ranzig wordt.

INGREDIENTEN

500 g bloem, 0,25 l koud water, 10 g zout, 500 g harde boter,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gram bloem - 200 gram boter - 1 mespunt zout - 2 eetlepels water.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2005
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

250 gram bloem - 200 gram boter - 1 mespunt zout - 2 eetlepels water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-09-2000
  •  
  •  60-120 min.

Bij zoeken ingredient "bladerdeeg" zijn 260 recepten te vinden

INGREDIENTEN

Allerlei hartig en zoet

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2002
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr bloem, 15 gr zout, 250 cl H20, 500 gram toerboter,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Bladerdeeg

INGREDIENTEN

250 gram bloem - 200 gram boter - 1 mespunt zout - 2 eetlepels water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-1999
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1/2 kg bloem, 1 mespunt zout, 100 g vet met hoog smeltpunt, 2 dl water, 300 g vet met hoog smeltpunt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Dit deeg wordt gebruikt voor luchtige taarten,pie en gebakjes en voor het maken van,coulibiac

INGREDIENTEN

225 gram patentbloem,280 gram boter, 1 theelepel zout, iets minder dan 1,5 liter ijskoud water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Gelijke hoeveelheden Amerikaanse patentbloem of zeer goede kwaliteit banketbakkersbloem (met zetmeel vermengd, niet echter het zgn. cakemeel), harde boter, die bij warm weer, in de ijskast of op andere wijze gekoeld moet zijn, 2 afgestreken theelepels zout op een hoeveelheid van 200 gr boter en bloem, ca. 1 dl koud water op dezelfde hoeveelheid

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Frans
  •  > 120 min.

Heerlijke hartige taart met gehakt, courgette, paprika, champignons en ...brie. Makkelijk en errug lekker.

INGREDIENTEN

400 gr. rundergehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes tomatenpuree, flink stuk brie, 1 courgette, bakje champignons, 1 rode paprika, pakje bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier!

INGREDIENTEN

Diepgevroren plakjes bladerdeeg - zachte jonge geitenkaas - vloeibare honing - tijm - eidooier

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2007
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 schijf ananas (uit blik), 2 eieren, 125 g verse roomkaas, 50 g spekreepjes, 2 theelepels kerriepoeder, 75 g geraspte belegen kaas, 10 sprietjes bieslook, 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Smullen, smullen, smullen. En dat alleen met wat bladerdeeg en een restje boursin. Kan het gemakkelijker?
(Je kunt het bladerdeeg afbakken, in een trommel bewaren en op het moment dat je zelf wilt gebruiken.)

INGREDIENTEN

(roomboter) bladerdeeg, boursin met kruiden en knoflook of ander merk, los geklopt ei, sesamzaad of maanzaad

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies