9.559 bladerdeeg recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept
  • Top 100

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden selderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen.
Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4.

INGREDIENTEN

Hoeveelheden zijn moeilijk te geven omdat het afhankelijk is van het aantal hapjes wat je wilt maken., Plakjes (roomboter) bladerdeeg, achterham, jong belegen kaas, plakjes gerookte zalm, boursin met kruiden en knoflook (of ander merk), rundersaucijsjes, los geklopte eidooier

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
  • Top 100
INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 2 bananen, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepeltje kaneel, 1 eetlepel honing, scheutje melk, flesje chocoladesaus

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.



"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Eigen foto
.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb!

INGREDIENTEN

230 g bladerdeeg, 25 g boter, 2 flinke preien, 100 g zachte, verse geitenkaas, 2 eieren + 1 dooier, 2 dl crème fraîche, bosje verse bieslook (12 g), 25 g geraspte gruyère kaas

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden

INGREDIENTEN

- Bladerdeeg om het bakblik mee te bekleden (ik heb vers bladerdeeg van `tante Fanny` gebruikt, maar losse bladerdeeg vellen kan ook), - 150 gram zachte geitenkaas (mag ook geitenkaas met honingsmaak zijn), - 6 plakjes ontbijtspek, - handje vol walnoten, - 3 eieren, - 1 bosui in dunne ringetjes, - 2 eetlepels creme fraiche, - 2 eetlepels honing, - Zout & peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2012
  • Wereld
  •  20-30 min.

Simpel,maar erg lekker.Het recept heb ik van een collega van mijn dochter

INGREDIENTEN

1pakje diepvries zalm(bijv.2 moten samen 250 gram )4plakjes bladerdeeg en een bakje boursinachtige kaas.(kan heel goed met de Val Blanc van de Aldi)dit geld ook voor de zalm hoor

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mijn eigen gemaakte appeltaart is een variant op de traditionele Hollandse appeltaart. Deze variant is gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en kan niet mislukken. En daarbij smaakt hij ook nog eens overheerlijk!!! Het was bij mij gisteren een echt succes.

INGREDIENTEN

* 5 plakjes diepvries bladerdeeg, * 4 goudreinetten, * 1 handvol rozijnen, * 2 dl slagroom (of een pakje houdbare slagroom), * 3 eieren even losgeklopt, * 3 eetlepels custardpoeder, * Kaneel naar smaak, * Basterdsuiker of gewone suiker naar smaak, * 2 zakjes vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Varkenshaasje is natuurlijk altijd heerlijk. Geweldig om deze te vullen met Kaas, pijnboompitten, kruiden en omwikkelen met bladerdeeg

INGREDIENTEN

4 kleine varkenshaasjes van ca 100 gr75 gr geraspte oude kaas 1/2 tl paprikapoeder 1/2 tl tijm 100 gr Mon Chou zout en peper, 30 gr pijnboompitten25 gr boter, 6 plakjes diepvriesdeeg,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit was het recept van Claudiaprinsesopdeerwt.Ze heeft haar recept verwijderd,dus zet ik deze er weer even op.Vond 'm zalig.

INGREDIENTEN

*3-4 plakjes bladerdeeg *(bijna een heel)pak deelblokjes spinazie *1/2 bakje roomkaas met kruiden *1 ui *4 plakken rauwe ham *100 gr brie *3 eieren *scheutje slagroom *3 teentjes knoflook *geraspte kaas *zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm verpakt in bladerdeeg met spinazie en creme fraîche

INGREDIENTEN

250 gr zalmfilet; 5 à 6 plakjes bladerdeeg; 50 gr gekookte en fijngehakte spinazie; 125 ml creme fraîche; 2 eetlepels fijngehakte peterselie; één fijngehakt teentje knoflook; 1 à 1½ tl suiker of zoetstof; zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2006
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eeenvoudig, heerlijk gerecht

INGREDIENTEN

1 dubbele kipfilet (of meer, ligt aan het aantal personen), 1 dl ketjap, 1 pakje bladerdeeg, 1 blik perziken (of ananas), 2 uien, 2 el olie, 1 bakje kruidenroomkaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Broccoli is zit boordevol vitamine C, eet het eens in een quiche.

INGREDIENTEN

Boter om de vorm in te vetten, 8 plakjes bladerdeeg, 500 gram broccoli in roosjes, 4 grote eieren, 100 gram spekjes, uitgebakken, 2 dl kooksroom, 50 gram gruyère, geraspt, Versgemalen zwarte peper, snufje zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2009
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Heerlijke hartige taart met gehakt, courgette, paprika, champignons en ...brie. Makkelijk en errug lekker.

INGREDIENTEN

400 gr. rundergehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes tomatenpuree, flink stuk brie, 1 courgette, bakje champignons, 1 rode paprika, pakje bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  •  
  •  30-60 min.

Een verrukkelijk en eenvoudig voor te bereiden borrelhapje bestaande uit bladerdeeg, serranoham (een Spaanse gedroogde ham), pesto en Hollandse geitenkaas. Heerlijk voor een feestje!

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries (roomboter) bladerdeeg - 6 plakken Serranoham of een andere goede rauwe ham - 1 bakje groene pesto (liefs de verse van AH) (plm. 6 eetlepels) - 100 gram geraspte belegen Hollandse geitenkaas - olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg.
N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk.

INGREDIENTEN

Plakjes diepvries bladerdeeg - stukje belegen kaas - plakjes salami - zachte geitenkaas - gedroogde tomaatjes op olie - kleine champignons - blauwe kaas - los geklopt ei (de hoeveelheid van alle ingrediënten is afhankelijk van het aantal wat je wilt maken)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Zalm, bladerdeeg, cherrytomaatjes, pesto, sesamzaadjes, ei

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2011
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 600 g verse grote spinaziebladeren, stelen en harde delen verwijderd, 2 pakjes bechamelsaus, 1 pakje bladerdeeg, 500 g gegaarde kipfilet of -rollade, in dunne reepjes, peper en zout, 200 g gorgonzola, in plakjes, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier!

INGREDIENTEN

Diepgevroren plakjes bladerdeeg - zachte jonge geitenkaas - vloeibare honing - tijm - eidooier

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2007
  • Frans
  •  10-20 min.

Een heerlijk tapas-hapje bij de borrel

INGREDIENTEN

225 gr. bladerdeeg, ontdooid ; 100 gr. chorizo, in stukjes ; 50 gr. geraspte kaas (elke harde kaas is geschikt, maar het beste resltaat geeft een milde soort, omdat de chorizo al veel smaak heeft) ; 1 ei, geklopt ; 1 tl paprikapoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk .

INGREDIENTEN

500 gr Broccoli, 400 gr Kipfilet, 5 plakjes Bladerdeeg ( Hartige Taart), 1 rode ui, 1 Witte ui, 1 teentje knoflook, 3 eieren, 125 ml slagroom, 1 bolletje Mozzarella, 125 gr champignons, 1 gele paprika, Boter, Kerriepoeder, Paprikapoeder, Zout, Peper, Paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bladerdeeg is kant en klaar beschikbaar in de meeste warenhuizen. Het wordt doorgaans bevroren verkocht in plakjes. Alvorens het te gebruiken, moet men het deeg eerst ontdooien en moet het vervolgens op het gewenste formaat worden uitgerold.

Bladerdeeg kan echter ook zelf worden bereid.

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor bladerdeeg van 1 kg bloem :/, , , 1 kg bloem;, 600 g bakboter;, 3 dl plat water;, 2 dl spuitwater;, 1 koffielepel zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Smullen, smullen, smullen. En dat alleen met wat bladerdeeg en een restje boursin. Kan het gemakkelijker?
(Je kunt het bladerdeeg afbakken, in een trommel bewaren en op het moment dat je zelf wilt gebruiken.)

INGREDIENTEN

(roomboter) bladerdeeg, boursin met kruiden en knoflook of ander merk, los geklopt ei, sesamzaad of maanzaad

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Uitstekend geschikt voor hartige taartbodems. Aantal points: 3,5 p.p.

INGREDIENTEN

Bloem 200gMagere yoghurt naturel 60gOlijfolie, 2 theelepels -10gsnufje zoutWater, zoveel nodig is,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2004
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 schijf ananas (uit blik), 2 eieren, 125 g verse roomkaas, 50 g spekreepjes, 2 theelepels kerriepoeder, 75 g geraspte belegen kaas, 10 sprietjes bieslook, 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram salami, 2 uien, 250 gram champignons, 3 eieren, 250 ml kookroom, 1 bouillonblokje, mozzarella, 75 gram geraspte kaas, bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Kip en appel in bladerdeeg. Een eenvoudig recept maar creatief en feestelijk.

INGREDIENTEN

12 plakjes bladerdeeg, 4 halve kipfilet, 2 grote appels, 4 plakken ontbijtspek, peper, zout, rozemarijn, ei, 1 grote ui

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Basisrecept voor 1 kilo bladerdeeg!

INGREDIENTEN

500 gram bloem,2 theelepels zout,375 gram roomboter of margarine ijskoud(roomboter is lekkerder als margarine,alleen wel duurder),2 en een half dl ijskoud water.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Zelf gemaakt bladerdeeg daar kan geen diepvries tegenop

INGREDIENTEN

250 gram bloem, 200 gram boter, 1 mespunt zout, 2 eetlepels water,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-05-1999
  •  
  •  60-120 min.

Filo deeg maken

INGREDIENTEN

500 gram meel - 3-4 eetlepels olijfolie (Minerva of Horio) -, 1 theelepel zout - 2 geklopte eieren, ? kop water,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2004
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Zelfgemaakte bladerdeeg

INGREDIENTEN

500 gram meel 3-4 eetlepels olijfolie (Minerva of Horio), 1 theelepel zout 2 geklopte eieren, ? kop water,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Mooi bladerdeeg maken is een heel werk.U moet steeds weer vouwen,keren en uitrollen.Maar het loont de moeite je weet niet wat je ziet en proeft.

INGREDIENTEN

200 Gr harde boter, 1 Deciliter water, 1/2 Theelepel zout, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Altijd makelijk om in huis te hebben.

INGREDIENTEN

500g bloem., 0,25 l koud water., 10g zout., 500g harde boter.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Basis recept voor zelf bladerdeeg te maken

INGREDIENTEN

400 gr. tarwebloem;, 10 gr. zout;, 300 gr. koude boter of margarine.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2001
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gr bloem, 100 gr boter, snufje zout, ? dl ijskoud water, bloem om te bestuiven.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-11-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

( Pate Feuilletee )

INGREDIENTEN

250 gram bloem200 gram boter1 mespunt zout2 eetlepels water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-09-2004
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

250 gram bloem - 200 gram boter - 1 mespunt zout - 2 eetlepels water., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g bloem, 0,25 l koud water, 10 g zout, 500 g harde boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Lekker een keer ZELF bladerdeeg maken

INGREDIENTEN

5oo gr bloem - 0,25 l koud water - 10 gr zout - 500 gr harde boter.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Te gebruiken voor vele doeleinden

INGREDIENTEN

250 gram bloem - 200 gram boter - 1 mespunt zout - 2 eetlepels water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-03-1999
  •  
  •  > 120 min.


Smult is het tijdschrift van Smulweb, vol maakbare recepten met het lekkerste van elk seizoen. Het magazine verschijnt 4x per jaar met in elke editie ruim 60 nieuwe recepten en interviews met top- en thuiskoks. Deze maand bij Smult: 50% korting op 1 jaar Smult!.
Bekijk hier de aanbieding »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies