29 beenhammetje recepten

  • Eigen recept

Heerlijk recept, zelfs voor Kerstmis!, en nog eenvoudig te bereiden ook.

INGREDIENTEN

Beenhammetje van ong. 600 gram, bakboter, gevogeltefond, grand marnier, kookroom, gembersiroop, gemalen zwarte peper, zout, bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr. zuurkool, 1/2 ui in blokjes, 1 appel met schil in blokjes, 1 laurierblaadje, 5 jeneverbessen, 1 el. honing, 1 el. boter, 1 dl witte wijn, zout, peper // beenhammetje ca. 500 gr., 1 el. grove mosterd, 2 el. honing, zout, peper, 8 aardappelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 500 gr zuurkool, * 1 ui in blokjes, * 1 appel met schil in blokjes, * 1 blaadje laurier, * 5 jeneverbessen, * 1 eetl honing, * 1 eetl boter, * 1 dl witte wijn, * 8 aardappelen, * 1 deciliter witte wijn, * peper en zout naar smaak, * 1 beenhammetje van ± 500 gr, * 1 eetlepel grove mosterd,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-07-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram zuurkool, ? ui, in blokjes, 1 appel met schil, in blokjes, 1 laurierblaadje, 5 jeneverbessen, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel boter, 1 deciliter witte wijn, zout, peper, beenhammetje van ? 500 gram, 1 eetlepel grove mosterd, 2 eetlepel honing, zout, peper, 8 aardappelen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oerhollands, en net zo lekker!!

INGREDIENTEN

500 gram zuurkool, ? ui, in blokjes, 1 appel met schil in blokjes, 1 laurierblaadje, 5 jeneverbessen, 1 el honing, 1 el boter, 1 dl witte wijn, zout/peper, beenhammetje van ? 500 gram, 1 el grove mosterd, 2 el honing, zout/peper, 8 aardappelen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zeer smaakvolle en sappige langzaam gegaarde beenham, even aanbraden en geen omkijken meer naar.. Ideaal!

INGREDIENTEN

1 beenhammetje van ca 750 gr, 4 el grove mosterd, 4 el vloeibare honing, 4 el zonnebloemolie, (versgemalen) peper en zout, 50 gr boter, olie om de ovenschaal in te vetten,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-2013
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Eenpersoons beenhammetjes zijn geinige, kant-en-klaar gekruide en voorgegaarde minihametjes. Lekkere portie voor een persoon. Altijd feestelijk en eenvoudig te bereiden.

INGREDIENTEN

4 eenpersoons beenhammetjes, 500 g worteltjes, 8 rapen (ongeveer even groot), 750 g vastkokende aardappel, 1 grote ui (gehakt), 2 sjalotten (gehakt), 2 tn. knoflook (ongeschild), 3 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 1 takje bonenkruid, 1½ l kippenbouillon, 1½ dl droge witte wijn, 3 el. grove mosterd, 3 el. vers geraspte parmezaanse kaas, olijfolie, zout & peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bijzonder lekker gerecht.

INGREDIENTEN

Beenhammetje van 400 gr., 1 bol gerookte knoflook in stukjes ( ik gebruik een hele bol ), 1 stengel bleekselder fijngesneden, handje verse koriander fijngesneden, handje verse bieslook fijngesneden, handje verse basilicum fijngesneden, Bosuitjes in ringetjes, zout en peper, 25 gr boter of olie, 400 gr aardappels in dikke schijven, 100 ml bouillon van blokje.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

450 gr beenham in plakken, halve gele paprika in reepjes, 1 ui gesnipperd, 2 vleestomaten in stukken gesneden en het vochtige gedeelte eruithalen ( anders wordt het te nat ), 1 appel in kleine blokjes., 4 aardappelen ( of meer )

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, 500 gram zuurkool, ½ ui, in blokjes, 1 appel met schil, in blokjes, 1 laurierblaadje, 5 jeneverbessen, 1 el honing, 1 el boter, 1 dl witte wijn, zout/peper, beenhammetje van ± 500 gram, 1 el grove mosterd, 2 el honing, zout/peper, 8 aardappelen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de beenham, - 1 teen knoflook, - 3 eetlepels honing, - 1 eetlepel (grove) mosterd, - Zout en peper, - 1 beenhammetje uit de supermarkt, - 6 afbakbroodjes, , Voor de saus, - 1 klein uitje, - 40 gram boter, - 200 ml slagroom, - 3 eetlepels mosterd, - 3 eetlepels honing, - Allesbinder, - Zout en peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2010
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 el ketjap manis, 2 el honing, 1 el tijm(geknipt), 1 beenhammetje a ? 450 g,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 el ketjap manis, 2 el honing, 1 el tijm, geknipt (C1000 Vers), 1 beenhammetje a ? 450 g,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 el ketjap manis, 2 el honing, 1 el tijm, geknipt, 1 beenhammetje a ? 450 g,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit gerecht gaat met grote regelmaat op ons menu verschijnen want het is werkelijk helemaal te gek.

INGREDIENTEN

Beenhammetje van 700 gram 2 el olijfolie een flinke knijp Croma vloeibaar 1 Turks brood rucola 2 tomaten 1 rode ui

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk , maar toch feestelijk gerecht

INGREDIENTEN

25 Gr. Boter ; 3 rode uien; 2 tenen knoflook; 4 stevige zoetzure appels; 4 takjes rozemarijn; 2 dl. Droge witte wijn; 1 beenhammetje culinair van ca. 500 Gr.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2013
  •  
  •  30-60 min.

Het recept voor deze voedzame en lekkere maaltijd gebruik ik al ca 15 jaar op winterse dagen, als ik geen zin heb in uitgebreid koken

INGREDIENTEN

Een beenhammetje (500 gram), 2 uien, 2 el olijfolie, 1 blikje tomatenpuree (60 gr), 1 ltr blik capucijners, peper,zout,worcestershiresauce,8 zilveruitjes, 4 augurken, 1,25 dl zure room, 50 gr. geraspte belegen kaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bron: augurskookplek. van "vifke"

INGREDIENTEN

Per persoon:, , 1 beenhammetje, - het wit van 1 prei, in julienne gesneden, - 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd, - 1 el mosterd, - 1 dl room, - water, - boter, - zwarte peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ergens van internet geplukt. Eenvoudig en lekker.

INGREDIENTEN

1 beenhammetje (culinair) van ca. 500 gr., 25 gr. boter, 3 rode uien, 2 tenen knoflook, 4 stevige appels (bv. cox's oranges), 4 takjes rozemarijn of tijm, 2 dl. droge witte wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Beetje bourgondisch

INGREDIENTEN

1 beenhammetje van ong. 500 gr25 gr. boter3 rode uien2 tenen knoflook4 stevige appels (cox)4 takjes rozemarijn2 dl droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk beenhammetje, simpel te maken.

INGREDIENTEN

* 1 beenhammetje * peper en zout * 1 losgeklopt ei * halve zak crostini broodjes met kruiden (Ik koop ze bij de Edah. Merk: Rosquisol, maar ze hebben deze broodjes overal in alle soorten en smaken).

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 beenhammetje (circa 500 gr.);, 25 gr. boter;, 3 rode uien;, 2 tenen knoflook;, 4 stevige appels (bijv. cox?s oranges);, 4 takjes rozemarijn (of tijm);, 2 dl. droge witte wijn.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 el olijfolie, 450 gr pruimtomaten, in stukjes, zout en peper, 1,5 dl droge witte wijn, 1 el puree van zongedroogde tomaten, 2 verse rode pepers, 2 tenen knoflook fijngesneden, 350 g pasta b.v. penne, 4 el verse bladpeterselie, fijngesneden, zout en peper, geschaafde krullen pecorino, voor de garnering.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 porties aardappelen, 1/2 savooikool, 1 groene selder, 3 uien, 3 teentjes knoflook, 5 a 6 wortelen, spruitjes en/of witte bonen, beenhammetje, zoet spek, varkenspoten & staarten, vleesribbetjes, bouillonblokje, peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bron : born to cook

INGREDIENTEN

300 gr voorgekookte krieltjes, 300 gr gemengde paddestoelen, 2 dl kookroom, 50 gr parmezaanse kaas, 2 el gesn bieslook, , 2 teentjes knoflook, 3 el truffelolie, olie om in te bakken

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

? 1 Beenham (a 500 g), ? 100 g spekreepjes (gerookte), ? 2 uien (in dunne partjes), ? 1 teentje knoflook (gesnipperd), ? 250 g soepgroenten (boeren), ? 1 pot witte bonen (in tomatensaus a 720 g), ? 1 takje rozemarijn, ? 2 takjes tijm, ? 1 dl witte wijn (droge), ? 40 g kruidenboter (zachte), ? snufje zout, ? snufje peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Asperges op een andere manier bereidt met room en sherry.

INGREDIENTEN

2 bosjes asperges (groen of wit), 1 pakje frisroom (kookroom), 1 scheut droge sherry.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-1998
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wie zegt dat spruitjes niet lekker zijn, proef dit maar eens!!

INGREDIENTEN

500 gr. spruiten, 1 teentje knoflook, geperst, 1 ui, gesnipperd, 1 pakje bakbacon in reepjes gesneden, handjevol cashewnoten, notenolie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept stond in een krant

INGREDIENTEN

500 gr zuurkool, 2 rode paprika's in blokjes gesneden, 1 rode peper in ringetjes gesneden Eerst een halve proberen, is heet genoeg!, 3 flinke plakken salami met knoflook van 1 cm dik in dobbelsteentjes gesneden, 2 ons plakjes katenspek in stukjes gesneden, 1 grote ui in ringen gesneden, 250 gr. champignons in plekjes gesneden, witte wijn, aard. puree

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  • Hongaars
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies