295 beenham recepten

  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Boter voor invetten, 1 mini beenham honing-whisky ca. 550 gr., 12 sjalotten, 2 takjes rozemarijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 g beenham (naturel), 250 ml appelcider, olie voor invetten, ca. 15 kruidnagels, 50 g bruine basterdsuiker, 2 theelepels Franse mosterd.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3cm verse gemberwortel, 1 Spaanse rode peper, 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels sherry medium, 6 eetlepels zonnebloemolie, 1 beenham naturel(ca. 550g), 1/2 zak mihoen, 2 bosuitjes, 4 eetlepels sesamzaad, 1 bosje verse koriander.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Favoriet recept van Hilda Folkerts

INGREDIENTEN

1 beenham, roomboter, 2 ons katenspek, verse Italiaanse kruiden, vers gemalen peper, 3 teentjes knoflook, saus: 250 gram champignons, rode paprika, teentje knoflook, 2 bosuitjes, roomboter, 1 klein blikje tomatenpuree, 1/2 bekertje creme fraiche, 2 groentenlepels cognac

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.



Bron:' www.C1000.nl'

INGREDIENTEN

1 gekruide verse beenham (q-linesse, ? 500 g), 6 el olijfolie traditioneel (c1000), 2 el donkere basterdsuiker, 1 zak voorgekookte aard-appelhelften (c?lavita, 800 g), 2 rode paprika?s, in parten, 2 courgettes, in plakken, 3 teentjes knoflook, gepeld, in vieren, versgemalen peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr.beenham, 250 ml.appelcider, olie voor het invetten, ca.15 kruidnagels, 50 gr.basterdzuiker, 2 eetlepels franse mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Supermals, lekker, mager, snel

INGREDIENTEN

Beenham

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Beenham dakje

INGREDIENTEN

Beenham

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mmmmm....

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 40 gram boter of margarine, 1 beenham, 1 dl droge witte wijn, 200 gram diverse champignons, 2 bosuitjes, 1 dl room culinair, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde Beenham met gepofte aardappelen en verse maiskolven in Boter/Suikersaus

INGREDIENTEN

Beenham =/- 700 gr, 4 Grote Aardappelen, 4 Verse Maiskolven, Roomboter, Suiker, Gemalen rode pepers, gemalen groene pepers, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Beenham dakje

INGREDIENTEN

Beenham champignon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 beenham naturel (ca. 750g), peper en zout, 35 gr boter, 2 eetl olijfolie, 1 ui, 150 gr champignons, 1/2 theel tijm, 1 1/2 dl melk, 150 gr, gorgonzola, extra nodig: keukenpapier

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Met beenham.

INGREDIENTEN

400 gr driekleurenpasta;, 3 uien;, 250 gr beenham dikke plakken, 4 el olijfolie;, 2 vleestomaten;, 250 gr Cantenaar;, peper,zout;, 1 el pesto;, 1 el versgehakte basilicum of bieslook.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

750 g witte asperges, citroensap, 750 g geschrapte krieltjes, peterselie, 1 sjalotje, droge witte wijn, 1 laurierblad, peperkorrels, 1 bekertje slagroom, 1 zakje Aspergesaus, 25 g koude boter, 300-400 g iets dikker gesneden plakken beenham, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Beenham uit de stoomoven, met heerlijke saus!

INGREDIENTEN

2 eetl. honing, 1 eetl. appelstroop, 1 eetl. water, 1 beenham, 1/2 eetl. rozemarijn, ananas, schijven of stukjes, 6 kruidnagels

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heel lekkere ovenschotel

INGREDIENTEN

1 beenham, 2 grote uien, 3 teentjes knoflook, 4 grote tomaten, 1/2 bos bleekselderij, bos wortels, aardappels(voor 4 personen)naar behoefte, peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-05-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Beenham gevuld met courgette en brie

INGREDIENTEN

Marineerde beenham, De beenhammetjes zijn vaker in meerdere marinades kant en klaar verkrijgbaar, zoals bv provencaals., , olie, 1 courgette, stukje romige brie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 beenham naturel (ca. 600 g), 6 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 250 g tuttifrutti, 2 eetl. gehakte rozemarijn of tijm (vers of diepvries), 2 dl witte wijn, 1 eetl. paprikapoeder, 40 g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 theelepel thijm, 1 beenham naturel (ca. 600g), 1 ui, 1,5 dl melk, 150 gr champignons, 150 gr gorgonzola, 2 eetlepels oijfolie, 35 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekkere warme maaltijd met aardappelpuree en brocolli

INGREDIENTEN

!beenham van 600 gram,6 sjalotjes,2 teentjes knoflook,250 gram tuttifrutti,2 eetlepels verserozemarijn of thijm,2 dl. witte wijn,1 eetlepel paprikapoeder,40 gram boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kg aspergess. 600gr beenham. 250 gr boter. 1 kg kriel aardappels. 4 hardgekookte eieren. verse nootmuskaat. zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 beenham naturel (ca. 500 g), 1 ei, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels grove mosterd, 2 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels rode port (Super), 2 eetlepels witte basterdsuiker, 4 eetlepels geleisuiker, 4 rode uien, 4 takjes tijm, zout, versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Waanzinnig lekkere beenham met groenten en eerste klas aardappel in schil!

INGREDIENTEN

800 gram beenham, 3/4 courgette, 1 ui, 3 tomaten, 9 Eerste klas aardappels (vast, niet kruimig), 3 el Boursin of kruidencreme, 2 maggiblokjes, 1 eidooier, 1 th italiaanse kruiden, 1 th kurkuma, zout en peper naar smaak, 3 el olie, boter of margarine, water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een makkelijk klaar te maken en erg lekker hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

1 beenham van ongeveer 1 kilo., 50 gram boter., 1 theelepel gedroogde rozemarijn., 1 deciliter droge witte wijn., 1,5 deciliter kookroom., peper en zout., 6 plakken ananas uit blik., 50 gram bosbessen als garnering.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kg asperges. 600gr beenham. 250 gr boter. 1 kg kriel aardappels. 4 hardgekookte eieren. verse nootmuskaat. zout en peper., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400g snijbonen, 30 blaadjes basilicum, 1 beenham naturel (ca. 600g), zout, peper, 250g spaghetti, 2 eetlepels olijfolie, 400ml Italiaanse roomsaus funghi (pot, Grand?Italia), 50g geraspte jongbelegen kaas, 75g roomkaas met knoflook en kruiden.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2004
  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

0,5 rode ui, - 0,5 kruidenbouillontablet, - 3 eetl bloemenhoning, - 1 eetl (frambozen)azijn, - 1 eetl Provencaalse kruiden, - 4 plakken honing-whisky beenham, a 100 gr, - 50 gr boter, - 0,5 verse ananas,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

275 kcal (1150 kJ)/21 gr eiwit/13 gr vet/20 gr koolhydraten

INGREDIENTEN

1/2 rode ui, 1/2 kruidenbouillontablet, 3 eetlepels bloemenhoning, 1 eetlepe (frambozen)azijn, 1 eetlepel Provencaalse kruiden, 4 plakken à 100 gram beenham, 50 gram boter, 1/2 verse ananas,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gram sperziebonen -, 150 gram peultjes -, 100 gram snijbonen -, zout - peper -, 100 gram doperwten -, 2 eetlepels mayonaise -, 1 theelepel mosterd -, 1 theelepel citroensap -, 1 eetlepel slagroom -, 1 amerikaanse beenham a 600 gram, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een bijzondere zuurkoolschotel.

INGREDIENTEN

300 gram zuurkool uit het vat., 1dl. 2 eetlepels champagne of mousserende witte wijn., 200 gram blauwe druiven., 1/8 l creme fraiche., 300 gram beenham in dikke plakken., 1 eetlepel vloeibare honing., peterselie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.



Bron:' www.C1000.nl'

INGREDIENTEN

1 gekruide beenham à 500 g, 2 sinaasappels, 4 struikjes witlof, 75 g magere spekreepjes, 4 el olijfolie extra vierge (C1000), 1 el vers geperst limoensap, peper, zout, 1 zakje aardappelpuree (pakje à 2 zakjes), 3 dl melk, 50 g walnoten, grof gehakt, toefjes rozemarijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2006
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Amerikaanse Beenham met salade van boontjes

INGREDIENTEN

150 gram sperziebonen, 150 gram peultjes, 100 gram snijbonen, zout, peper (liefst versgemalen), 100 gram doperwten, 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel citroensap, 1 eetlepel slagroom, 1 amerikaanse beenham (600 gram)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen; Bereidingstijd: +- 30 minuten; Van :
"Nynke"

INGREDIENTEN

? rode ui, ? kruidenbouillontablet, 3 eetlepels bloemenhoning, 1 eetlepel frambozen-azijn, 1 eetlepel provencaalse kruiden, 4 plakken beenham (100 gram), 50 gram boter, ? verse ananas,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 gram beenham, in plakken; 750 gram witte asperges; zout; schepje suiker; kneepje citroensap; aluminiumfolie, Voor de botersaus: 4 eetlepels droge witte wijn; 4 eetlepels water; ½ sjalot, gesnipperd; mespunt gedroogde dragon; 4 peperkorrels; 2 eierdooiers; 150 gram gesmolten boter; kneepje citroensap; snuf nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterd in de oven zorgt de honing voor een knapperig korstje.



INGREDIENTEN

1 kg. varkensfricandeau, aan een stuk6 schijven ananas250 gr. bruine, basterdsuiker4 eetl. citroensap2 theel. kaneel1 eetl. citroenrasp1 dl. honing

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-02-2005
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Beetje bourgondisch

INGREDIENTEN

1 beenhammetje van ong. 500 gr25 gr. boter3 rode uien2 tenen knoflook4 stevige appels (cox)4 takjes rozemarijn2 dl droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? 1 kilo fricandeau (met een dun laagje vet), ? 6 schijven ananas, ? 250 g bruine basterdsuiker, ? 4 eetlepels citroensap, ? 2 theelepels kaneel, ? 1 eetlepel citroenrasp, ? 1 deciliter honing

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk op een net afgebakken ciabatta of met ananas en krieltjes als hoofdmaaltijd

INGREDIENTEN

1 dl. honing, 1 el. citroenrasp, 1 kilo fricandeau (met een dun laagje vet), 2 tl. kaneelpoeder, 250 gram bruine basterdsuiker, 4 el. citroensap, 6 schijven ananas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 stuk Varkensfricandeau (ca. 1 kg, met een dun laagje vet), 6 schijven ananas, 250 g bruine basterdsuiker, 4 eetlepels citroensap, 2 theelepels kaneel, 1 eetlepel citroenrasp, 1 dl honing,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? 1 kilo fricandeau (met een dun laagje vet), ? 6 schijven ananas, ? 250 g bruine basterdsuiker, ? 4 eetlepels citroensap, ? 2 theelepels kaneel, ? 1 eetlepel citroenrasp, ? 1 deciliter honing

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies