Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Barbecue recepten (3.924) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een heerlijk Italiaans gevuld brood voor op de BBQ, maar hij kan natuurlijk ook gewoon in de oven

INGREDIENTEN

- 1 ciabattabrood om af te bakken, - 1 teentje knoflook, - olijfolie, - 1 blik tomaten blokjes, - 10 plakjes salami( beleg), - 1 zakje geraspte pizzakaas, - 2 eetlepels pizzakruiden, - aluminiumfolie, , voor als je de pizzakruiden zelf wilt maken, , - 2 theelepels basilicum; gedroogd, - 2 theelepels peterselie; gedroogd, - 1 theelepel oregano; gedroogd, - 1 theelepel uienpoeder;, - 1/2 theelepel tijm; gedroogd, - 1/2 theelepel knoflookpoeder;, - 1 mespunt gemalen zwarte peper, - 1 mespunt gedroogde salie, , ( ik maak altijd wat meer, heb je gelijk een voorraadje. Je kunt natuurlijk ook gewoon kant en klaar pizzakruiden kopen, maar deze zijn lekker pittig; niet scherp, maar veel smaak),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2006
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke pastasalade met een lekkere zachte smaak. De gedroogde tomaten,feta, kappertjes, pijnboompitten en rucola geven aan de pasta een heerlijke Zuideuropese smaak. Gemaakt voor een barbecue en kreeg veel complimenten.

INGREDIENTEN

250 gram fusili (kronkel pasta) of andere pastasoort -, 3 kruidenbouillontabletten -, 2 eetlepels witte balsamico-azijn -, 10 gedroogde tomaten op olie (uitgelekt) -, 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten -, 3 flinke eetlepels kappertjes (uitgelekt) -, 100 gram Griekse feta -, 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten -, 50 gram gewassen rucola -, versgemalen peper -

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2010
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bol knoflook, 100 ml olijfolie, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt, 150 g verse roomkaas, 1 groot donkerbruin stokbrood, in dikke plakken

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-08-2009
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven.

INGREDIENTEN

- 1,5 pond spareribs p.p, - 2 bouillonblokjes, - 1 grote ui, - 4 tenen knoflook, - 1 laurierblad, - 2 d.l ketjap A, - 1 t.l djahe, - 1 t.l djinten, - snufje zout, , Ingredienten voor marinade:, - 2 d.l ketjap A, - 4 e.l bruine suiker, - 1 klein blikje tomatenpuree, - 1 t.l sambal, - 3 t.l djahe of versgeraspte gember, - 2 e.l honing

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2002
  •  
  •  60-120 min.

Diverse barbecue recepten om heerlijk te smullen met ongeveer 30 personen

INGREDIENTEN

Voor op de barbecue: 30 hamburgers, 1 kg. gehakt, 2,5 kg. kipfilet, 1 kg. Grieksgekruide hamlappen, 20 koteletjes, 20 kipkluifjes, 1 Italiaanse worst (pepperoni, 1 blik kleine knakworstjes, 1 kg uien, 3 paprika's, 1 groot blik ananas, Voor de salades: 2 kroppen ijsbergsla, 2 grote blikken mais, 1 blik mandarijn, 2 blikjes tonijn, 1 kg. tomaten, 4 komkommers, 2 ons fetta, 500 g. pasta, 1 pot Grand Italia pastasaladesaus, 1 bos bosuitjes, yoghurt, knoflook, mayonaise, peper en zout, Diversen: 8 stokbroden, kruidenboter, diverse sauzen, marsh mellows, Niet vergeten: borden, bestek, servetten, tafelkleedjes, muziek, koffie(kannen), verlichting

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-02-2000
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 grote sparerib stukken, , Voor de marinade:, 5 el ketjap manis, 2 el honing, ½ mespunt cayennepeper, 1 teen knoflook (geperst), 1 el tomatenpuree, 1 el bruine suiker, , Voor de saus:, 2 el honing, 2 el ketjap manis, ½ teentje knoflook (geperst), 1 grote lepel kerriepoeder, zout en peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2013
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Het is belangrijk dat bij het maken van gehakt,voor de barbecue,u alles stevig mengt.Laat daarna het deeg alvorens u het gebruikt een halve dag op een koele plaats rusten.

INGREDIENTEN

500gr mager gehakt,rund of varkens. 1 ei. 5 beschuiten. zout,peper,foelie,nootmuskaat.Dit zijn de ingredienten voor het basis gehakt.Mais -of slaolie,pindasaus.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-06-2004
  •  
  •  10-20 min.

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!!

INGREDIENTEN

SOUVLAKI: 600 g varkenshaas, laurierbladen, marinade: 2 el olijfolie, sap van een halve citroen, 1 el fijngeknipte verse munt, 1/2 el verse tijmblaadjes, 1 klein teentje knoflook (uit de pers), peper en 1/4 theelepel zout......TZAZIKI: 200 g griekse yoghurt, 15 cm komkommer, 1 geperst teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse dille, zout naar smaak............KOOLSALADE: 400 g fijngeschaafde witte kool, 2 el olijfolie, 2 el vers citroensap, zout naar smaak.......TOMATENRIJST: 300 g basmati rijst, 500 g geschilde, in stukjes gesneden tomaten, 1 fijngehakte ui, 1 el boter, 7 dl bouillon (van blokjes), peper en zout naar smaak.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Stokbrood, verse knoflook, olijfolie, tomaten (bij voorkeur sherry tomaatjes), oregano.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Heel veel soorten vlees, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Dit recept is het lekkerst van de houtskoolbarbecue, maar kan ook worden gemaakt op de grill of in een grillpan.

INGREDIENTEN

12 - 18 champignons met grote hoeden;, 250 - 300 gram rundergehakt;, 3 sjalotjes of middelgrote ui, ragfijn gesnipperd;, 3 knoflookteentjes, uitgeperst;, 1 eetl. fijngehakte (blad)peterselie;, 1/2 theel. rozemarijnnaaldjes, fijngewreven;, 1 ei, losgeroerd;, 2 1/2 eetl. droog kruim van witbrood;, zout;, zwarte peper uit de molen;, ca.3 eetl. (olijf)olie, extra vergine,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Vis op de BBQ, slank en overheerlijk.

INGREDIENTEN

2x 150 gram witte visfilet ( bv. kabeljauw, schelvis, zeewolf) 1 vleestomaat 2 el sundried tomato sauce van Heinz 2 el witte wijn 1 tl gedroogde dille 2 tl roomboter of olijfolie 1 lenteuitje peper en zout uit de molen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Mag eigenlijk niet ontbreken bij de barbecue Recept van Marianne Oud..

INGREDIENTEN

2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 1-2 el citroensap 1 tl sesamolie 1-2 tl sambal trassi 5-6 el ketjap manis 1 tl bruine suiker 1 el sesamzaadjes 2 el olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2006
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht.

INGREDIENTEN

1 kleine witte kool of spitskool, 3 middelgrote wortelen, 1 kleine ui, 1 klein blik ananasstukjes, 200 ml sour cream (zure room), 2-3 el mayonaise, zout, peper, Worcestershire sauce, ½ bosje bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2010
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Als het weer een beetje meezit kan de BBQ weer aan, hier een heerlijk hoofdgerecht, bereid op de BBQ!!

INGREDIENTEN

300 g snelkookrijst, , 2 rode pepers, , 1 prei, , 2 schaaltjes kabeljauwfilet (a 250 g), , 8 eetlepels teriyaki marinade & saus (flesje a 250 ml), , 3 eetlepels zonnebloemolie, , 1 zak Thaise roerbakmix (400 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2006
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oma's barbecue-salade, lekker fris en iets anders van smaak dan "huzarensalade"!

INGREDIENTEN

Ca. 1 pond aardappelen, kleine ui, blikje bonduelle mexicaanse mix (doperwten, mais en paprika), enkele zoetzure komkommerschijven, pakje ham en kaas blokjes (Albert Heijn), ca. 2 el. olijfmayonaise, blaadjes sla, gewassen, peper, zout, peterselie, knoflookpoeder en bieslook, 2 gekookte eieren, 1 tomaat, ontveld

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  •  
  •  20-30 min.

I.p.v. drumsticks kan ook karbonades of spareribs gebruikt worden

INGREDIENTEN

1 blikje tomatenpuree, 3 eetlepels witte wijn azijn, 3 eetlepels honing, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel Barbecuekruiden, 1 theelepel knoflook, gehakt, 2 eetlepels water, 8 kipdrumsticks,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Verzameling recepten gebruikt voor een avondje bbc.

INGREDIENTEN

Makreel in folie., Kipsate met pindasaus., Hamburgers en worstjes voor de kids., Gamba-spiezen., Groente-spiezen., Spaanse salade., Bleekselderij-salade., Fruitsalade., Knoflook-tomatenboter.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2001
  •  
  •  20-30 min.

Als je een liefhebber bent van sauzen kijk dan eens naar deze sauzen, ze zijn lekker en bovendien slank. Te gebruiken als dipsauzen maar ook bij gourmet en barbecue en ze zijn bovendien ook snel gemaakt.

INGREDIENTEN

Zie bij de recepten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2006
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 uien 1 blik gepelde tomaten, 3 rode paprika 1 el olijfolie, 1 spaanse peper 2 el honing, 1 el ketjap 4 tenen knoflook, varkenslappen,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-03-2011
  •  
  •  > 120 min.

Diverse 'droge' kruidenmengsels.

INGREDIENTEN

De bedoeling van deze kruidenmixen is, dat ze ruim voor het barbecueen, op het vlees worden gewreven., Minstens 24 uur in laten trekken en dan, een uur of 4 voor het barbecueen begint nogmaals insmeren met kruiden., , Na de eerste intrektijd heeft uw vlees al veel vocht en kruiden, verloren, daarom is het nodig om nogmaals in te wrijven., "Southern barbecue" kruidenmix,, 8 eetl. zout8 eetl. suiker8 eetl. bruine suiker8 eetl., gemalen komijn8 eetl. chilipoeder8 eetl. versgemalen zwarte peper, 4 eetl. cayennepeper16 eetl. paprikapoeder,, , Meng alle kruiden goed door elkaar., Dit mengsel is voor ribbetjes, karbonades en allerhande vlees voor de barbecue., Wrijf het vlees er, rijkelijk mee in en laat het een poos intrekken., Afgesloten in een, strooibus, kun je dit gewoon bewaren.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Het is weer tijd voor de barbecue en met marinades (smaakmakers) kun je eindeloos variëren en experimenteren. De ene marinade is vaak nog lekkerder dan de andere. Hier geef ik er een aantal die ik zo door de jaren heen heb verzameld en regelmatig gebruik. Ze zijn geschikt voor kip, je kan er heerlijke saté mee maken of lekkere koteletten (karbonades), speklapjes op de barbecue of Griekse lamskoteletten. Deze soorten vlees worden door mensen wel het meest gebruikt als ze aan het barbecueën zijn. Voor marineren geldt €hoe langer je het afgedekt laat marineren, hoe lekkerder de smaak zal zijn'. Zet je vlees daarom minimaal een uur, liefst een halve dag weg zodat die smaken er goed in kunnen trekken. Onderaan staat nog meer uitleg over de basis en diverse smaakmakers. Heel veel grillplezier deze zomer.

INGREDIENTEN

Zie bij bereiding beneden.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2015
  • Wereld
  •  0-10 min.

Traditionele Amerikaanse BBQ saus smaakt goed bij kip, spareribs en hamburgers ? aldus Amerikanen. Maar ons smaakt het bij karbonaadjes en spiezen net zo goed.

INGREDIENTEN

2 el (olijf)olie, 1 ui, fijngehakt, 5 (of meer) tenen (verse)knoflook, fijngehakt, 500 g gezeefde tomaten (pak), 125 ml appelcider azijn, 60 ml Worcestersaus, 125 g bruine basterdsuiker, 1 tl chili poeder, ? tl cayene peper naar smaak (of verse rode pepertje, fijngehakt),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-06-2003
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Dit is de manier hoe mijn nicht uit Amerika de vlees maakt. Heerlijk is dit, voor mij de lekkerste sparerib recept.

INGREDIENTEN

4 eetlepels zonnebloemolie, 2 middelgrote uien (fijngehakt), klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels witte azijn, 1 theelepel zout, 1 theelepel tijm, 1-2 teentjes knoflook (fijngehakt), 4 eetlepels honing, 8 eetlepels vleesbouillon, 8 eetlepels Worsestershiresaus, 1 theelepels mosterd, eventueel sambal, 2 kilo krabbetjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2004
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Gemarineerde knoflook-gamba's van de BBQ of grill.

INGREDIENTEN

Rauwe gamba's of scampi's - olijfolie - zout en peper - knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-1999
  •  
  •  10-20 min.

Doorregen speklappen laten zich, nadat ze enige tijd zijn gemarineerd, heel goed boven het gloeiende houtskkoolbed van de barbecue roosteren. U kunt ze natuurlijk ook onder een hete oven-grill op grill-plaat/pan roosteren.

INGREDIENTEN

600 gr. doorregen speklappen., 2 el. citroensap, 2 el. zoete Indonisische sojasaus (Ketjap benteng manis), 4 el. olie, 1-2 tl. sambal oelek, 1 teentje knoflook

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Gemarineerde zalm Salsa kipfilets met groene salade Rundvlees en groenten spiezen Citroen-Knoflook- Kippenvleugels of drumsticks Gepofte aardappelen Aardappelsalade Satésaus Varkenssaté Gegrilde banaan met slagroom Aardbeien tortillas verschillende recpten op de bbq voor een complete maaltijd

INGREDIENTEN

Gepofte aardappelen, 4 grote aardappelen (geschrobd) en 15 minuten gekookt, 3 middelgrote uien (in dunne repen gesneden), 2 tl knoflookpoeder, 3 el boter, zout en peper, 4 stukken aluminiumfolie, 125 ml zure room, 4 el bacon instukjes, Maak 6 sneden in een aardappel overdwars en stop in iedere snede een plak ui. Doe er wat boter bij. Strooi er knoflookpoeder zout en peper over. Pak de aardappelen stevig in in aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue op een matig hoog vuur en laat ze ongeveer een half uur garen (afhankelijk van de grootte van de aardappel)., , Open de folie en geef er een el zure room op en strooi daar de stukjes bacon over., , Salsa kipfilets met salade, (4 personen), 2 dubbele kipfilets, 125 ml teriyaki saus, 2 tomaten, ontveld en in stukjes, 1/2 ui, gehakt, 2 tl gehakte jalapeno pepers, 2 tl fijngehakte koriander, 4 el mosterd, 4 el honing, 1,5 el suiker, 1 el olie, 1,5 el azijn, 1,5 el citroensap, 350 g gemengde groene sla, 1 blik ananas stukjes (450 g), 1 zak tortilla chips, Leg de kipfilets in een schaal, schenk de teriyaki saus erover en laat 2 uur marineren in de koelkast., , Meng in een andere schaal de tomaten, uien, pepertjes, en koriander. Dek de schaal af en zet in de koelkast., , Voor de dressing meng je de mosterd, honing, azijn en citroensap. Afdekken en in de koelkast zetten., , Haal de kipfilet uit de marinade en plaats deze op de barbecue of grill. Laat bakken tot ze gaar zijn (6-8 minuten)., , Leg op de bordjes sla. Schep er wat salsa over en een kwart van de ananas stukjes. Leg de kipfilets op de salade en besprenkel met de dressing., , Geef de tortilla chips erbij., , , , , Citroen-knoflook kippenvleugels, 4 el olijfolie, 1 el citroensap, 2 el mosterd, 6 knoflookteentjes (fijngehakt, 2 tl zout, 1 el gemalen zwarte peper, 1 kilo kippenvleugels of drumsticks, , Vermeng in een schaal de olijfolie, citroensap, mosterd, knoflook, zout en peper. Leg de kippenvleugels of drumsticks erin en laat twee uur in de koelkast marineren. Laat de marinade uit de schaal lopen in een kleine pan, breng dit aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken., , Leg de kippenvleugels of drumsticks op de barbecue en bak ze gaar. Bestrijk ze de laatste minuten met de marinade., , , , Rundvlees en groenten spiezen, (8 spiezen vlees, 8 spiezen groenten), 500 g runderlappen of bieflappen (in stukken 3x3 cm, 1 ui medium in 8 parten gesneden, 3 el sojasaus, 1 el sherry, 1 el olijfolie, 1 el chilisaus, 1/4 tl gemberpoeder, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 courgette, 1 doosje champignons, 1 bakje cherry tomaten, Doe de eerste zeven ingrediënten in een schaal en laat 2 uur marineren in de koelkast, af en toe roeren., , Snijd de courgette in stukken van 2-3 cm, snijd de paprika in ruiten. Steek op spiezen om en om courgette, rode paprika, champignon, cherry tomaat, groene paprika., , Op andere spiezen steek je stukken rundvlees en ui. Leg de spiezen op de barbecue en laat ze ongeveer 10-15 minuten garen, draai ze regelmatig. De groentespiezen zijn klaar als de tomaatjes barsten., , , , , Aardbeien tortillas, 4 tortillas, , 200 g chocoladeparels of pure geraspte chocola, , 250 g aarbeien, , 2 el boter, gesmolten of vloeibaar, , 1 el suiker, 0.5 tl kaneel, Rol de tortillas in folie en leg ze op de barbecue tot ze warm en vouwbaar zijn. Leg ze op een bordje., , Schep aardbeien in het midden en stooi er chocolade over. Vouw aan weerszijden de randen naar binnen en rol ze op., , Bestrijk ze met de helft van de boter., , Leg ze een paar minuten op de barbecue en rol ze af en toe om., , Meng de suiker met de kaneel. Leg de tortillas op een bordje en giet de rest van de boter en het suiker-kaneelmengsel erover. Geef er als je wilt een bolletje ijs bij.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  •  
  •  > 120 min.

Lekkere garnalenspiesjes voor op de BBQ. Pikant door de chilisaus en de knoflook...Deze spiesjes waren vorige week op een BBQ-feestje favoriet bij de liefhebbers!

INGREDIENTEN

, 750 gram gepelde en voorgekookte garnalen, 6 el chilisaus hot, 6 el citroensap, 3 knoflookteentjes, 1 el olijfolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

In zilverfolie verpakte pakketjes voor op de BBQ, heerlijke en pittige bijgerechten.

INGREDIENTEN

-Champignons, -Tomaat in blokjes, -Ui fijn gesneden, -Olijven, -Eventueel aanvullen met wat andere groenten bijvoorbeeld broccoli, bloemkool, chinese kool, of wat je zelf lekker vind., , -droge witte wijn, -Een half takje rozemarijn per persoon, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2006
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Krabbetjes voor in de oven of op de BBQ

INGREDIENTEN

Krabbetjes, tomatenketchup, tomatenpuree, bruine suiker, knoflook, zout en peper, gemberpoeder, water, 1 fijngesnipperde ui

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-1998
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2x 150 gram witte visfilet ( bv. kabeljauw, schelvis, zeewolf), 1 vleestomaat, 2 el sundried tomato sauce van Heinz, 2 el witte wijn, 1 tl gedroogde dille, 2 tl roomboter of olijfolie, 1 lenteuitje, peper en zout uit de molen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Deze marinade is lekker bij Spareribs en kip-sateh op de BBQ.

INGREDIENTEN

* flinke scheut ketjap manis, * flinke scheut stroop, * theelepel sambal, * flinke scheut loempia saus, * veel olijfolie, , eventueel oestersaus, scheutje worchestersaus en tobasco, rode wijn azijn, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ideale basis recept voor je barbecue gerechten. Met deze saus kun je gemakkelijk variaties maken. (Sinaasappel gember, Teriyaki enz.)

INGREDIENTEN

1 blikje (284 ml.) geconcentreerde tomaten soep, 1/4 (60 ml.) kopje mais siroop of honing, 1/4 kopje gesnipperde ui, 1 el. citroen sap, 1 el. Worcestershire saus of Maggi, 1 tl. mosterd poeder, 1/2 tl. zout, 1 tl. sambal oelek, knoflook naar smaak.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Vlugge kip voor op de bbq, onder de grill of in de koekepan 175 kalorien, 27 g eiwit, 2 g vet en 11.5 g koolhydraten.

INGREDIENTEN

4 - 6 kipfilets, 175 ml mosterd, 175 ml bruine basterd goed aangedrukt, 75 ml wijn azijn, of andere kruidige azijn, 75 ml worcestershire saus,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-1999
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Een voorafje op de BBQ.

INGREDIENTEN

Bananen en plakjes ontbijtspek

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2004
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker eenvoudige aardappelsalade voor 4 tot 6 personen

INGREDIENTEN

750 gr vastkokende aardappels;, 10 zoetzure augurkjes, in stukjes;, 3 lente-uitjes, in reepjes;, 100 ml mayonaise;, 125 ml creme fraiche;, 3 eetl gehakte dille;, zout en peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Ananasringen, honing

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2005
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2003
  •  
  •  20-30 min.

Een heerlijke zachte fruitsaus voor bij de barbeque

INGREDIENTEN

4 Appels, 4 bananen, 1 bekertje 1/8 zure room, 1 uitgeperste sinaasappel, een flinke schep mosterd en ketjap bentang manis.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2000
  •  
  •  10-20 min.

Lekker met een gepofte aardappel en verse sla

INGREDIENTEN

Snufje peper, snufje zout, 1 tl. paprikapoeder, halve tl. gemberpoeder, 2 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (geperst), 6 el. azijn, 6 el. barbecuesaus, 6 el. chilisaus, 6 el. suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top