Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

931 barbecue vlees recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

Heel veel soorten vlees, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!!

INGREDIENTEN

SOUVLAKI: 600 g varkenshaas, laurierbladen, marinade: 2 el olijfolie, sap van een halve citroen, 1 el fijngeknipte verse munt, 1/2 el verse tijmblaadjes, 1 klein teentje knoflook (uit de pers), peper en 1/4 theelepel zout......TZAZIKI: 200 g griekse yoghurt, 15 cm komkommer, 1 geperst teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse dille, zout naar smaak............KOOLSALADE: 400 g fijngeschaafde witte kool, 2 el olijfolie, 2 el vers citroensap, zout naar smaak.......TOMATENRIJST: 300 g basmati rijst, 500 g geschilde, in stukjes gesneden tomaten, 1 fijngehakte ui, 1 el boter, 7 dl bouillon (van blokjes), peper en zout naar smaak.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Carne asada, sopa de arroz, colache (Mexico)Vooraf: Seviche de camarones Dessert: Mango con naranjas

INGREDIENTEN

1 limoen, 2-3 teentjes knoflook, 4 runderbiefstukken ? 175 gr, zout, peper, olie, 1 pot Salsa de la Casa, 250 gr langkorrelrijst, 2 uien, 1 vleestomaat, 4 worteltjes, 100 gr verse of diepvrieserwtjes, 5 dl runderfond, 1 courgette, 1 groene paprika, 1 blik supermais, koriandergroen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chiliburgers met mierikswortelrelish ( 8 personen)

INGREDIENTEN

1 klein Spaans pepertje, 750 gr rundertartaar, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 gesnipperde ui, 1 eetlepel olijfolie, 1 blik tomaatblokjes (400 gr), 1 eetlepel bruine suiker, 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje), citroensap, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Goedkoop Makkelijk 01 u

INGREDIENTEN

Vleessoorten voor barbecue : 700 gr-, fijngesneden witloof : 400 gr-, verse sinaasappelschijfjes : 400 gr-, citroensap : 0.67 l-, uitgelekte kappertjes : 1 soeplepel-, zout -, peper en paprika -, arachide olie : 10 soeplepels-, mosterd : 1 koffielepel-, alcoholazijn : 2 soeplepels-, look en piment, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

700 g vleessoorten voor barbecue, 400 g fijngesneden witloof, 400 g verse sinaasappelschijfjes, halve citroen, 1 eetlepel uitgelekte kappertjes, zout, peper en paprika, 10 eetlepels arachide olie, 1 koffielepel mosterd, 2 eetlepels alcoholazijn, look en piment

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ongaar vlees is niet gezond, te lang geroosterd vlees verbrandt snel, even voorgaren en het probleem is verholpen.

INGREDIENTEN

, Kook het (evt. gemarineerde) vlees, onafgedekt, voor op half vermogen (ca. 350 Watt). Reken per 100 gr. barbecuevlees 1 a 2 minuten. Laat het vlees eventueel afkoelen en bewaar het tot vlak voor gebruik in de koelkast.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-1999
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijk recept van Annabel Langbein, ik heb het vertaald en op smulweb gezet. Het is zoet en het is heel pittig, beetje te vergelijken met zoete Chilisaus maar dan als jam. Je zou ook wat minder rode pepers kunnen gebruiken als je niet van `heet` houdt. Lekker bij Kip, Varkensvlees, Kaas, Pittige maaltijden, Loempia`s en uiteraard bij de Barbecue. Deze jam hoeft niet in de koelkast, de hoeveelheid suiker zorgt ervoor dat het lang houdbaar is. Het moet uiteraard wel in de koelkast als het eenmaal open is gemaakt. Annabel gebruikte verse kaffir limoenblaadjes, die had ik niet dus heb ik i.p.v. het sap van 1 limoen toegevoegd. De 1e keer had ik de `jam` iets te lang laten inkoken, het was dus wat `vaster` en ook had ik eerst alles in de blender gedaan en naderhand toch nog de staafmixer nodig. De laatste keer heb ik alles in de kom van de staafmixer gedaan, ging perfect en nu was het nog sneller klaar! Kijk voor tips bij serveertips.

INGREDIENTEN

Hier het recept hoe ik het gemaakt heb., 1 hele bol knoflook, 10 grote rode Chilli pepers (gewogen 210 gram), Ongeveer 200 gram verse gember ( geschild gewogen 155 gram), 400 gram suiker (oorspronkelijk recept wa 560 gr), 100 ml water, Fijn geraspte schil van 4 limoenen, 125 ml (witte) rijst azijn, 3 el Vissaus (45 ml), 1 el (zoete)sojasaus (15 ml), 2 dubbele kaffir limoenblaadjes of bij gebrek aan; sap van 1 limoen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Braaivleis en sous

INGREDIENTEN

Verhit 1 eetlepel sonneblomolie en braai 1 opgekapte ui met 2 klofies knoffel stadig in 'n pan totdat dit sag is. Voeg 200g geblikte tamaties, 2 eetlepels tamatie "ketchup", 30g bruin suiker, 1 eetlepel Worcestershiresous, ?-1 eetlepel chilli sous, 3 eetlepels rooiwyn asyn en 1 eetlepel mild grain mostert. Bring tot kookpunt en "simmer" stadig vir 30 minute. Koel af en meng in 'n voedselprosesseerder of 'n versapper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Diverse 'droge' kruidenmengsels.

INGREDIENTEN

De bedoeling van deze kruidenmixen is, dat ze ruim voor het barbecueen, op het vlees worden gewreven., Minstens 24 uur in laten trekken en dan, een uur of 4 voor het barbecueen begint nogmaals insmeren met kruiden., , Na de eerste intrektijd heeft uw vlees al veel vocht en kruiden, verloren, daarom is het nodig om nogmaals in te wrijven., "Southern barbecue" kruidenmix,, 8 eetl. zout8 eetl. suiker8 eetl. bruine suiker8 eetl., gemalen komijn8 eetl. chilipoeder8 eetl. versgemalen zwarte peper, 4 eetl. cayennepeper16 eetl. paprikapoeder,, , Meng alle kruiden goed door elkaar., Dit mengsel is voor ribbetjes, karbonades en allerhande vlees voor de barbecue., Wrijf het vlees er, rijkelijk mee in en laat het een poos intrekken., Afgesloten in een, strooibus, kun je dit gewoon bewaren.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 uien 1 blik gepelde tomaten, 3 rode paprika 1 el olijfolie, 1 spaanse peper 2 el honing, 1 el ketjap 4 tenen knoflook, varkenslappen,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-03-2011
  •  
  •  > 120 min.

Het is weer tijd voor de barbecue en met marinades (smaakmakers) kun je eindeloos variëren en experimenteren. De ene marinade is vaak nog lekkerder dan de andere. Hier geef ik er een aantal die ik zo door de jaren heen heb verzameld en regelmatig gebruik. Ze zijn geschikt voor kip, je kan er heerlijke saté mee maken of lekkere koteletten (karbonades), speklapjes op de barbecue of Griekse lamskoteletten. Deze soorten vlees worden door mensen wel het meest gebruikt als ze aan het barbecueën zijn. Voor marineren geldt €hoe langer je het afgedekt laat marineren, hoe lekkerder de smaak zal zijn'. Zet je vlees daarom minimaal een uur, liefst een halve dag weg zodat die smaken er goed in kunnen trekken. Onderaan staat nog meer uitleg over de basis en diverse smaakmakers. Heel veel grillplezier deze zomer.

INGREDIENTEN

Zie bij bereiding beneden.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2015
  • Wereld
  •  0-10 min.

Gemarineerd vlees voor op de barbecue

INGREDIENTEN

Speklapjes,karbonade,enz.uien,zonnebloemolie,ketjap manis,knoflook tomatenpuree.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-04-2005
  •  
  •  > 120 min.

Dit is de manier hoe mijn nicht uit Amerika de vlees maakt. Heerlijk is dit, voor mij de lekkerste sparerib recept.

INGREDIENTEN

4 eetlepels zonnebloemolie, 2 middelgrote uien (fijngehakt), klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels witte azijn, 1 theelepel zout, 1 theelepel tijm, 1-2 teentjes knoflook (fijngehakt), 4 eetlepels honing, 8 eetlepels vleesbouillon, 8 eetlepels Worsestershiresaus, 1 theelepels mosterd, eventueel sambal, 2 kilo krabbetjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2004
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Gemarineerde zalm Salsa kipfilets met groene salade Rundvlees en groenten spiezen Citroen-Knoflook- Kippenvleugels of drumsticks Gepofte aardappelen Aardappelsalade Satésaus Varkenssaté Gegrilde banaan met slagroom Aardbeien tortillas verschillende recpten op de bbq voor een complete maaltijd

INGREDIENTEN

Gepofte aardappelen, 4 grote aardappelen (geschrobd) en 15 minuten gekookt, 3 middelgrote uien (in dunne repen gesneden), 2 tl knoflookpoeder, 3 el boter, zout en peper, 4 stukken aluminiumfolie, 125 ml zure room, 4 el bacon instukjes, Maak 6 sneden in een aardappel overdwars en stop in iedere snede een plak ui. Doe er wat boter bij. Strooi er knoflookpoeder zout en peper over. Pak de aardappelen stevig in in aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue op een matig hoog vuur en laat ze ongeveer een half uur garen (afhankelijk van de grootte van de aardappel)., , Open de folie en geef er een el zure room op en strooi daar de stukjes bacon over., , Salsa kipfilets met salade, (4 personen), 2 dubbele kipfilets, 125 ml teriyaki saus, 2 tomaten, ontveld en in stukjes, 1/2 ui, gehakt, 2 tl gehakte jalapeno pepers, 2 tl fijngehakte koriander, 4 el mosterd, 4 el honing, 1,5 el suiker, 1 el olie, 1,5 el azijn, 1,5 el citroensap, 350 g gemengde groene sla, 1 blik ananas stukjes (450 g), 1 zak tortilla chips, Leg de kipfilets in een schaal, schenk de teriyaki saus erover en laat 2 uur marineren in de koelkast., , Meng in een andere schaal de tomaten, uien, pepertjes, en koriander. Dek de schaal af en zet in de koelkast., , Voor de dressing meng je de mosterd, honing, azijn en citroensap. Afdekken en in de koelkast zetten., , Haal de kipfilet uit de marinade en plaats deze op de barbecue of grill. Laat bakken tot ze gaar zijn (6-8 minuten)., , Leg op de bordjes sla. Schep er wat salsa over en een kwart van de ananas stukjes. Leg de kipfilets op de salade en besprenkel met de dressing., , Geef de tortilla chips erbij., , , , , Citroen-knoflook kippenvleugels, 4 el olijfolie, 1 el citroensap, 2 el mosterd, 6 knoflookteentjes (fijngehakt, 2 tl zout, 1 el gemalen zwarte peper, 1 kilo kippenvleugels of drumsticks, , Vermeng in een schaal de olijfolie, citroensap, mosterd, knoflook, zout en peper. Leg de kippenvleugels of drumsticks erin en laat twee uur in de koelkast marineren. Laat de marinade uit de schaal lopen in een kleine pan, breng dit aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken., , Leg de kippenvleugels of drumsticks op de barbecue en bak ze gaar. Bestrijk ze de laatste minuten met de marinade., , , , Rundvlees en groenten spiezen, (8 spiezen vlees, 8 spiezen groenten), 500 g runderlappen of bieflappen (in stukken 3x3 cm, 1 ui medium in 8 parten gesneden, 3 el sojasaus, 1 el sherry, 1 el olijfolie, 1 el chilisaus, 1/4 tl gemberpoeder, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 courgette, 1 doosje champignons, 1 bakje cherry tomaten, Doe de eerste zeven ingrediënten in een schaal en laat 2 uur marineren in de koelkast, af en toe roeren., , Snijd de courgette in stukken van 2-3 cm, snijd de paprika in ruiten. Steek op spiezen om en om courgette, rode paprika, champignon, cherry tomaat, groene paprika., , Op andere spiezen steek je stukken rundvlees en ui. Leg de spiezen op de barbecue en laat ze ongeveer 10-15 minuten garen, draai ze regelmatig. De groentespiezen zijn klaar als de tomaatjes barsten., , , , , Aardbeien tortillas, 4 tortillas, , 200 g chocoladeparels of pure geraspte chocola, , 250 g aarbeien, , 2 el boter, gesmolten of vloeibaar, , 1 el suiker, 0.5 tl kaneel, Rol de tortillas in folie en leg ze op de barbecue tot ze warm en vouwbaar zijn. Leg ze op een bordje., , Schep aardbeien in het midden en stooi er chocolade over. Vouw aan weerszijden de randen naar binnen en rol ze op., , Bestrijk ze met de helft van de boter., , Leg ze een paar minuten op de barbecue en rol ze af en toe om., , Meng de suiker met de kaneel. Leg de tortillas op een bordje en giet de rest van de boter en het suiker-kaneelmengsel erover. Geef er als je wilt een bolletje ijs bij.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  •  
  •  > 120 min.

Doorregen speklappen laten zich, nadat ze enige tijd zijn gemarineerd, heel goed boven het gloeiende houtskkoolbed van de barbecue roosteren. U kunt ze natuurlijk ook onder een hete oven-grill op grill-plaat/pan roosteren.

INGREDIENTEN

600 gr. doorregen speklappen., 2 el. citroensap, 2 el. zoete Indonisische sojasaus (Ketjap benteng manis), 4 el. olie, 1-2 tl. sambal oelek, 1 teentje knoflook

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Krabbetjes voor in de oven of op de BBQ

INGREDIENTEN

Krabbetjes, tomatenketchup, tomatenpuree, bruine suiker, knoflook, zout en peper, gemberpoeder, water, 1 fijngesnipperde ui

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-1998
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze marinade is lekker bij Spareribs en kip-sateh op de BBQ.

INGREDIENTEN

* flinke scheut ketjap manis, * flinke scheut stroop, * theelepel sambal, * flinke scheut loempia saus, * veel olijfolie, , eventueel oestersaus, scheutje worchestersaus en tobasco, rode wijn azijn, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  •  
  •  0-10 min.

Koken op de camping

INGREDIENTEN

Shaslick ;, Met wat hamlappen en ontbijtspek maakt u een verrukkelijke shaslick. Bereiding; snijd een pond hamlappen en 2 ons ontbijtspek in blokjes.leg het vlees een dag en een nacht in een marinade van;olijfolie - scheutje sherry - 4 el. tomatenpuree - 1 uitgeperst teentje knoflook - wat basilicum en peperdoe daarna het vlees om en om, afgewisseld met stukjes paprika en ui, op pennen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  •  
  •  0-10 min.

Lekker snel klaar in de magnetron.

INGREDIENTEN

* 400 gr. vlees (bijvoorbeeld mals rundvlees, varkenslende, ham of lamsbout), Voor de marinade:, 1/4 dl sojasaus * 1/4 dl bakolie * 1/4 dl wijnazijn * 1 eetlepel suiker * 1 eetlepel citroensap * zout * 1 theelepel gemalen koriander,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Voor verschillende soorten vlees

INGREDIENTEN

4 eetlepels geraspte ui, 1 kop tomatenpuree of ketchup, drie kwart kopje water, 1 eetlepel azijn, 3 eetlepels worcesterhiresaus, 1 theelepel zout, 2 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel cayennepeper, ? theelepel zwarte peper, ? theelepel kaneel, 1 mespunt fijngestampte kruidnagel, 1 fijn gemaakte teentje knoflook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Lekker met een gepofte aardappel en verse sla

INGREDIENTEN

Snufje peper, snufje zout, 1 tl. paprikapoeder, halve tl. gemberpoeder, 2 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (geperst), 6 el. azijn, 6 el. barbecuesaus, 6 el. chilisaus, 6 el. suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

The original 1948

INGREDIENTEN

¼ krop ijsbergsla, 1 ui, 250 gr. runder-of half om half gehakt, zout, versgemalen peper, 1 ei, 1 ½ eetl. olie, 2 zachte witte sesam bolletjes, 10 gr. boter, tomatenketchup, 1 theel. fijne mosterd, 2 middelgrote augurken.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Het lekkerst is zelfgemaakte..!

INGREDIENTEN

2 soeplepels ma?s, 1 ui en 2 gehakte knoflookteetjes, 1/2 l ketchup, 1/2 glas ciderazijn, 3 soeplepels Worcestershire-saus, 75 g honing, 1/2 koffielepel chili, 1/2 koffielepel cayennepeper, peper en zout., ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Lekkere muffin, kan ook bij een maaltijd worden geserveerd.

INGREDIENTEN

250 g bladerdeeg125 ml tomatenketchup50 g bruine basterdsuiker1 el ciderazijn1/2 dessertlepel chilipoeder500 g rundergehakt100 g geraspte kaas

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Marinade/saus voor bij de barbecue (of BBQ, zo je wilt)

INGREDIENTEN

1 theelepel kerrie, wat bieslook, wat peterselie, wat kervel, 1 theelepel uienpoeder, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels cognac, 1 1/4 dl. tomatenpuree, 8 druppels tabasco,, zout, peper, worcestershire saus.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2002
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gram runder- of half-om-half gehakt, ? krop ijsbergsla, 1 ui, 1 ei, zout versgemalen peper, 1? eetl. (zonnebloem)olie, 2 zachte witte (sesam) bolletjes, 1 theel. fijne mosterd, 10 gram boter, tomatenketchup, 2 middelgrote augurken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gram rundergehakt -, 1/4 krop ijsbergsla -, 1 ui -, 1 ei -, zout en versgemalen peper -, 1 1/2 eetlepel zonnebloemolie -, 2 zachte witte (sesambolletjes -, 1 theelepel fijne mosterd -, 10 gram boter -, tomatenketchup -, 2 middelgrote augurken, , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Erg smakelijke spiesen met lekker veel knoflook voor op de BBQ. Maak er zelf een lekker knoflookrijk sausje bij..

INGREDIENTEN

, 500 gram lamsvlees, in blokjes van 2,5 cm, 1 el olijfolie, 2 el droge witte wijn, 2 el fijngehakte verse munt, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 2 tl geraspte sinaasappelschil, 1 tl paprikapoeder, 1 tl suiker, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2005
  • Turks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De typische rode saus met iets extra′s

INGREDIENTEN

1 flesje BBQ-saus van Calvé, 8 eetlepels ketchup, 4 eetlepels chilisaus, Voor degenen die van pittig houden: 1 eetlepel sambal, 1 kleine rode paprika, 1/2 groene paprika, 1 grote ui

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2003
  •  
  •  10-20 min.

Gebruik deze marinade voor steaks, koteletten en spareribs

INGREDIENTEN

-2 gesnipperde sjalotten, -1 el fijngehakte koreander, -2 th lepels gekneusde zwarte peperkorrels, -2 el Dijon mosterd, -3 el zonnebloemolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2004
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Maak een saus van 3 el olie, 2 fijnverkruimelde gedroogde pepertjes, 1 zeer fijngesnipperde groene paprika, 1 fijngesnipperde sjalot, 1/2 el witte basterdsuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-07-1999
  •  
  •  0-10 min.

Gebruik deze marinade voor steaks, varkenskoteletten en spareribs.

INGREDIENTEN

-2 gesnipperde sjalotten, -1/4 th lepel versgemalen kruidnagel, -1/4 th lepel versgemalen piment, -3 el zonnebloemolie, -1 el vloeibare honing, -2 el sojasaus, -3 el droge sherry

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2004
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gram runder- of half-om-half gehakt, 0.25 krop ijsbergsla, 1 ui, 1 ei, zout en versgemalen peper, 1.5 eetl. (zonnebloem)olie, 2 zachte witte (sesam) bolletjes, 1 theel. fijne mosterd, 10 gram boter, tomatenketchup, 2 middelgrote augurken,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2003
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Libelle recept

INGREDIENTEN

Roer 1 teentje uitgeperste knoflook, 1/2 el geraspte verse gemberwortel, 1 gesnipperd lente-uitje, 1/2 dl sojasaus, 1 dl droge sherry en 25 gr bruine basterdsuiker door elkaar tot de suiker is opgelost.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  •  
  •  0-10 min.

Bij een lekkere zomerse barbecue is de de topper!!!

INGREDIENTEN

300 g vleestomaten, 1 rode paprika, 1 grote gehakte ui, 2 gesnipperde knoflookteentjes, 1 KL geraspte citroenschil, 2 EL groene olijfolie, 1 KL paprikapoeder, 2 EL vloeibare honing, 1 EL frambozenazijn, 1 snuifje cayennepeper, zout, vers gemalen zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel gekneusde zwarte peper, , 1 eetlepel gemalen selderijzaad, , 2 theelepels cayennepeper, , 1 eetlepel gemalen chilipoeder, , 2 theelepels gekneusde rode pepertjes, , 1 eetlepel paprikapoeder, , 1 theelepel gedroogde majoraan, , 2 eetlepels mosterdpoeder, , 1 ? eetlepel zout, , 2 eetlepels bruine basterdsuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels Maestrichter Stroop, 3 eetlepels wijnazijn, 1 theelepel tijm, Kerrie, Knoflookpoeder, Koriander, Peper, Zout, 1 theelepel tomatenketchup, 1 theelepel zonnebloemolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 g lamsvlees, 250 g kalfsvlees, 250 g rundvlees, 250 g lever, olijfolie, laurierblad, tijm, rozemarijn, zilveruitjes, 2 tomaten, 1 groene paprika, 4 plakjes spek, waterkers.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Barbecue saus

INGREDIENTEN

3/4 kopje water, 2 eetl. suiker, 3 eetl. fijngehakte sjalotjes, 1/2 kopje tomatenketchup,1 lepel boter, 1 eetl. citroensap, 1/4 kopje azijn, 1 eetl. mosterd, 1/2 theel zout, peper naar smaak.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  •  
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top