6.232 asperges recepten

  • Eigen recept

Ik ben gek op asperges en ik heb een heel lekker, eenvoudig en snel klaar te maken recept. Bovendien is het een Slank gerecht. Dit is een dieet portie voor 2 personen. Ben je NIET op dieet dan zou je eventueel meer aardappeltjes en gerookte zalm kunnen toevoegen nemen maar geloof me je hebt een bord vol met de dieet portie. (zie foto)
De dieetportie bevat maar 407 calorieen per persoon.
De roomsaus is vrij veel maar wij vinden dat lekker. Mocht je NIET zoveel saus willen neem dan EEN HALF bakje Linesse (de rest kan je bvb als broodbeleg nemen, heerlijk met wat verse bieslook er over)

INGREDIENTEN

1 bakje Linesse 6% (AH of andere supermarkt) OF Linessa van de Lidl., 200 ml Blueband kookroom light (of ander merk light room uit flesje), 500 gram asperges, 200 gram krieltjes, 150 gram gerookte zalm, Verse peterselie., Vers gemalen peper, Eventueel wat zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges
Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA in Rotterdam.

Klik hier voor Restaurant MimosA

INGREDIENTEN

- 1 dl olijf olie, - 1 gesnipperd uitje, - 350 gr risotto rijst (carnoroli), - 2 dl witte wijn, - 1 limoen sap & rasp, - 0,75 L kippen bouillon, - 50 gr creme fraiche, - 200 gr verse tonijn in blokjes, - 20 gr gehakte peterselie, - 8 groene asperges

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk en eenvoudig recept zonder vlees. Lekker licht, dus lekker voor de lente.

INGREDIENTEN

300 gram risotto, 1 dl droge witte wijn, 6 dl groente- of andere bouillon, 500 gram groene asperges, 3 eetlepels vloeibare margarine, 2 sjalotjes of 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, verse peper, zout en 50 gram parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Traditioneel, maar zoooo lekker....

INGREDIENTEN

* 1750 gr. asperge, witte, * 8 stuks eieren, hardgekookte, * 300 gr. ham, * 200 gr. boter, * Nootmuskaat, * Peper, * Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Natuurlijk kent u wel recepten van asperges met ham en een gekookt eitje, asperge / hamrolletjes met alle varianten daarop. Deze keer een niet zo bekend recept voor asperges, maar zeker de moeite van het proberen waard.
Er zijn twee soorten asperges, de witte asperges en de groene asperges. In dit recept worden groene asperges gebruikt omdat deze het voordeel hebben dat het niet nodig is om ze te schillen, dus echt Hollands? "wat je koopt, krijg je ook op je bord.

INGREDIENTEN

500 gram groene asperges (niet al te dikke), 200 gram dun gesneden mager ontbijtspek, 0,5 flesje bier 150 gram bloem, 1 eetlepel aardappelmeel, 1 theelepel kerrie, 1 mespuntje knoflookpoeder.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Bereiden, bewaren en invriezen

INGREDIENTEN

Asperges

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

De koningin der groenten

INGREDIENTEN

1600 gr. asperges

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, asperges

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mmm!! met beenham en ei

INGREDIENTEN

1 kg dikke asperges, zout, suiker, boter, 1,5 ons beenham, 3 hardgekookte eieren, peterselie, zakje aspergesaus van

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mooie combinatie van asperges, varkensrollade en room.

INGREDIENTEN

1 varkens filetrollade, 2 bosjes groene asperges, 1 pakje frisroom en 1/8 liter slagroom, 1/2 borrelglaasje droge sherry, peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-1998
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Basisrecept voor het koken van asperges. Dit basisrecept wordt gebruikt in andere recepten.

INGREDIENTEN

500 gr asperges per persoon (met vlees of vis minder, resp. 300 a 400 gr), zout, boter, suiker, bladfoelie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Energie: 440 kCal | 1850 kJ

INGREDIENTEN

* 1 dik stuk zalmfilet van 600 g, * sap en rasp van 1 sinaasappel, * 500 g witte asperges, * 1 bosuitje, in dunne ringetjes, * 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd, * 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt, * versgemalen zwarte peper, * 2 theelepels grof zeezout, * 50 g boter, gesmolten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2011
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Altijd handig om dit te weten.

INGREDIENTEN

2 kg witte asperges, 20 gr zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-05-2006
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Moet dat niet in elk recept herhaald worden.

INGREDIENTEN

2 kg asperges, 20 gr zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dit is het basisrecept voor het koken van asperges.

INGREDIENTEN

2 kg asperges, 20 gr zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kg asperges, 20 g zout, 50 g boter

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2003
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Het kan niet op..en asperges, en varkenshaas, en paddestoelen....eindeloos lekker.

INGREDIENTEN

* 1.5 kg. asperges, * 0.5 dl. wijn, witte, * 2 varkenshaasjes, * 50 gr. boter, * 200 gr. paddestoelenmelange, * 120 ml. creme fraiche, * Rozemarijn, * Peper, * Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemakkelijk, snel en toch apart

INGREDIENTEN

4 x 3 lange dunne asperges-2 pakjes zalm (van de Aldi)- 4 dunne lange sprieten bieslook-zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2005
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Asperges na eigen smaak. Met een lekker uitje en champignons.

INGREDIENTEN

500 gr. asperges, 1 ui, 250 gr. champignons, 1 blikje ananas in stukjes, aromat(tuinkruiden).

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1-1 1/2 kg asperges - suiker - zout - gekookt eieren - ham - gesmolten roomboter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Met
kruidenbotersaus en zalm

INGREDIENTEN

1 1/2 kg witte asperges, 1/2 rode peper, 300 g gerookte zalm, 12 kwarteleitjes, 100 g boter, 1 el grove mosterd, 4 el gemengde groene kruiden, zout, versgemalen peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Echt niet ingewikkeld.

INGREDIENTEN

> verse asperges, > flinke eetlepel boter, > 3 eetlepels zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-05-2005
  •  
  •  30-60 min.

Recept van AL PACINO

INGREDIENTEN

1 Bos asperges,1/4 melk,50 gr boter,40 gr bloem,75 gr gruyerkaas,peper en zout,nootemuskaat

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- asperges, - eieren, - ham, - peterselie, - kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2009
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kg asperges. 4 hardgekookte eieren. 150 gr.boter. zout. verse nootmuskaat

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker asperges met ei en ham.

INGREDIENTEN

24 asperges, 12 plakken ham naar keuze, 200 g boter (roomboter), peper, zout, 4 eieren, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Asperges met mousseline saus

INGREDIENTEN

Asperges voor 4 personen, Voor de mousseline saus:, 1 eetlepel in azijn gekookte geplette peperbollen, 2 eierdooiers, 125 gram boter, 1,5 dl room, gesnipperde peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geen echte borrelhap maar een volwaardig minigerechtje, verschijnsel wat men kent als 'wachtbordje'

INGREDIENTEN

Mooie hespesneden, asperges, 300 gram minder mooie hesp, melkerijboter, bieslook, citroen, olie, mosterd en room, peper en zout, madeira, alufolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Warm krokant hapje voor bij de borrel

INGREDIENTEN

Blikje croissantdeeg18 groene asperges uit de diepvries[bonduelle]9 heel dungesneden plakken rauwe ham

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Met een Italiaans tintje

INGREDIENTEN

1 kg asperges, olijfolie extra vierge, verse parmezaanse kaas en parmaham

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pot asperges, 1 blik champignons of 1 bakje verse champignons, 1 ui, 1 ons ontbijtspek, zakje kerriesaus.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 2 kg asperges, 20 gr zout, 8 eieren, 80 gr boter, Zout, Witte peper uit de molen, Geraspte nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Traditionele asperges

INGREDIENTEN

Voor 4 personen: 1 1/2 kg asperges, 4 ons aardappelen, 1 ui, 175 gr. roomboter, 1 dl. witte wijn, scheutje azijn, kervel, peterselie, 2 ons bourgondische ham, 4 eieren, zout en peper, nootmuskaat,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Asperges met gekookte minikriel, ham en ei

INGREDIENTEN

400 gram asperges,- 450 gram minikriel,- 2 eieren,- 200 gram boerenham (gesneden),- 150ml Hollandaise saus,- 10 gram peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voor 6 broodjes:6 pitabroodjes-3 plakjes ham-2 eetlp. creme fraiche-250 ml melk-100 gram kaas(Maasdam) in plakjes-gekookte asperges.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Asperges met gepocheerde zalm en bieslooksaus

INGREDIENTEN

- 1 kg asperges, , - zout, , - ? theel. suiker, , - 40 gram boter, , - 2 sjalotjes, , - 2 ? dl. droge witte wijn, , - 2 dl. kookroom, , - versgemalen peper, , - 4 moten zalm (ca. 150 gram per stuk), , - 2 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries), , - 1 citroen,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een lekker aspergegerecht en tevens een volle maaltijd.

INGREDIENTEN

1 kilo witte asperges, 1 kilo bloemige aardappelen, 8 lapjes magere gekookte ham, 2 teentjes knoflook, olijfolie, melk, melksaus (blanke roux), 150 gr. oude geraspte kaas, peper en zout, nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het witte goud van Limburgse bodem met een Frans tintje

INGREDIENTEN

1200 gram witte asperges, 4 eetl. fijne olie, 1 eetl. citroensap, 1 theel. (acacia) honing, zout, witte peper, 150 gram Franse geitenkaas.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2000
  • Regionaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Asperges met een romige eieragout.
(1810 kj.(435 cal)21 gr.eiwit,29 gr vet,22 gr. koolhydraten

INGREDIENTEN

1 kilo asperges * 3x4 granen eieren * 1/2 bakje roomkaas met uitjes en sjalotjes (Cantadou) * 2 eetlepels maizena * 1 dl room culinair * 1 scheutje witte wijn * nootmuskaat *peper en zout * peterselie * 1/2 ons gekookte ham.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

4 personen:
Kook de asperges, de aardappelen en de eieren. Smelt de roomboter. Doe de ham op een schaaltje in rolletjes.
Als de asperges gaar zijn, leg ze op een schaal, strooi er wat nootmuskaat over en strooi er 2 van de gekookte eieren geprakt op plus wat van de gesmolten roomboter.
Pel de rest van de eieren, halveer ze en leg ze bij de asperges. Serveer met de gekookte aardappelen, de ham en de rest van de gesmolten boter.
Een fles Gewurtztraminer erbij maakt het geheel af.

INGREDIENTEN

1,5 kg asperges, 8 eieren, 1 kilo aardappelen, 2 ons dikker gesneden gekookte Yorkham, snufje nootmuskaat, 1 pakje licht gezouten roomboter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies