692 artisjokharten recepten

  • Eigen recept

Een heerlijke zomerse salade!! Echt verrukkelijk is de combinatie van de rauwe ham met de zachte smaak van de artisjokharten. Een toppertje bij ons.

INGREDIENTEN

50 gram rucola of andere pittige sla, 200 gram goede rauwe ham (liefst Parmaham of Serranoham), 1 potje gemarineerde artisjokharten (liefst merk Sacla), 3 eetlepels pijnboompitten, plm. 100 gram Pecorinokaas of Parmezaanse kaas (stukje), DRESSING, 1 flinke eetlepel wittewijn-azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd, 2 theelepels vloeibare honing, 1 theelepel oregano, versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gram spinazie - 1 blikje artisjokharten - 100 gram gorgonzola - 2 tomaten - 8 eetlepels zonnebloemolie - 3 eetlepels witte wijnazijn - 2 theelepels mosterd - 1 theelepels vloeibare honing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gr diepvries-artisjokharten of artisjokharten uit blik, 1 vleestomaat in plakjes, 2 el olijfolie, 4 el parmezaanse kaas, 1 el gesmolten boter, 1 tl gehakte basilicum, zout en peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2000
  • Duits
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gr diepvries-artisjokharten of artisjokharten uit blik, 1 vleestomaat in plakjes, 2 el olijfolie, 4 el parmezaanse kaas, 1 el gesmolten boter, 1 tl gehakte basilicum, zout en peper.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Probeer dit eens, een verrassende combinatie

INGREDIENTEN

1 blik artisjokharten (netto 400 gr.), 6 eieren, 3 el melk, 100 gr. geraspte belegen kaas, 1/2 el Mexicaanse kruiden, 2 el olijfolie, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-1999
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Voorgerecht, onderdeel van een vegetarisch menu

INGREDIENTEN

4 hardgekookte eieren, in partjes, 1 klein blikje artisjokharten, uitgelekt in vieren gesneden, 30 g zwarte olijven, grof gehakt, 2 el mayonaise, 2 el griekse yoghurt, 1 el fijngesneden oregano, zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  •  …
  •  10-20 min.

Een SMAAKVOL en LEKKER bijgerecht.

INGREDIENTEN

1 bakje kastanjechampignons ( 250 gr ), gehalveerd, 1 potje gemarineerde artisjokharten ( 190 gr, Sacla ), 1 courgette, 1 eetl gedroogde oregano, 1 bakje cherrytomaten ( 250 gr ), gehalveerd, 50 gr pijnboompitten ( bakje 80 gr )

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Een gezond en lekker voorgerecht is altijd gezellig en dit is heel makkelijk klaar te maken voordat de gasten komen.

INGREDIENTEN

8 Artisjokharten (blik), Bakje Alfafa, Zakje Gemengde sla, 3 eetlepels Olijfolie, 2 eetlepels Balsamico azijn, 1 theelepel Mosterd, 1 theelepel suiker, 8 plakjes Parmaham, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-11-2003
  • Fusion Voorgerecht
  •  0-10 min.

Net alsof je in de Provence zit

INGREDIENTEN

2 blikjes artisjokharten, 3 tenen knoflook, 1 zakje verse Provencaalse kruidenmix, 1 grote citroen, 1? dl. olijfolie extra vierge, zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Artisjokharten uit blik, verse koriander, verse roze peper, olijfolie, witte wijnazijn / kruidenazijn, peper, zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-03-2002
  • Fusion
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 blikjes artisjokharten ---, 1 grote citroen ----, 3 tenen knoflook ---, zakje verse provencaalse kruiden, 20 gr----, 1? dl olijfolie ---, zout ---- vers gemalen peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2003
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1440 minuten wachttijd, 2 blikjes artisjokharten (a 400 g), ? 3 tenen knoflook, ? 1 zakje verse Provencaalse-kruidenmix (20 g), ? 1 grote citroen, ? 1 1/2 dl olijfolie extra vierge, ? zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 blikjes artisjokharten (a 400 gr.), 3 tenen knoflook, 1 zakje verse Provencaalse-kruidenmix (20 gr.), 1 grote citroen, 1,5 dl. olijfolie extra vierge, zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-08-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 blikjes artisjokharten a 400 gram - 3 tenen knoflook - 1 zakje verse Provencaalse kruidenmix a 20 gram - 1 grote citroen - 1 1/2 dl. olijfolie extra vierge - zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Dit is genieten van verse spinazie

INGREDIENTEN

300 gram spinazie, 1 blikje artisjokharten, 100 gram gorgonzola of een andere blauwe kaas, 2 tomaten, 100 gram blokjes mager gerookt spek, 8 el. zonnebloemolie, 3 el. witte wijnazijn, 2 tl. mosterd, 1 tl. vloeibare honing

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pot gemarineerde artisjokharten (190 gram, Sacla), 4 ciabattabroodjes (zak a 3 stuks), 100 gram gorgonzola, 1 zakje verse basillicum (15 gram), 3-4 el olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2004
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 tomaten, 1 blikje tonijn naturel (netto 200 gr), 1 eetlepel rode pesto, 1 blikje gekoeld pizzadeeg (Danone), 1 Mozzarellakaasje, 1 blikje artisjokharten (netto 200 gr), 1/2 eetlepel (verse) rozemarijnnaaldjes, zout, versgemalen zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 blikjes artisjokharten 400 gram *, 300 gram vleestomaten *, 1 blikje tonijn in olie *, 3 eetlepels olijfolie *, 1 eetlepel rode wijnazijn *, zout *, 1/2 theelepel witte basterdsuiker *, 1 teentje knoflook *, versgemalen peper *, 10 sprietjes bieslook *, 1 kleine krop ijsbergsla.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Pasta

INGREDIENTEN

1 blik artisjokharten (400 gr), 150 gr. gekookte ham, 1 teentje knoflook, 1 grote rode spaanse peper, 250 gr. groene tagliatelle, 3 eetl. olijfolie, 1/4 l. koksroom, scheutje citroensap, peper, 4 eetl. fijn gehakte gemengde groene kruiden, 6 eetl. parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker als voor- of tussengrecht

INGREDIENTEN

1 blik artisjokharten (ca. 400 gr); 150 gr gekookte ham; 1 teentje knoflook; 1 grote rode Spaanse peper; 250 gr groene tagliatelle; 3 el olijfolie; 1/4 l koksroom; scheutje citroensap; zout; peper; 4 el fijngehakte gemengde groene kruiden; 6 el geraspte parmezaanse kaas

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Italiaans Tussengerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke stoofschotel uit Granada (Spanje)

INGREDIENTEN

500 gram lamslapjes, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 4 tomaten, 1 gedroogd chilipepertje, 3 el. olijfolie, 2 dl. droge witte wijn, half vleesbouillontablet, 1 laurierblaadje, 1 blik artisjokharten, zout, peper, 3 takjes peterselie, 2 takjes munt

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tapas

INGREDIENTEN

1 1/2 blik artisjokharten, het sap van 1 sinaasappel, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel (liefst verse) tijm, 1 eetlepel fijngeknipt bieslook, 1 eetlepel fijngeknipte selderij, 2 eetlepels fijngeknipte peterselie, 1 mespunt cayennepeper, zout, 6 eetlepels olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2003
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

0.2 paprika, rode, 0.2 paprika, gele, 1 sjalot, 12 olijven, zwarte, 400 gr. flageolet, 200 gr. artisjokhart, 1 el. sherry-azijn, 3 el. olijfolie, 2 tl. majoraan, gedroogde, 1 tl. mosterd, Zout, Peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-08-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 blik artisjokkenharten a 400 gram -, 150 gram gekookte ham -, 1 teentje knoflook -, 1 grote rode spaanse peper -, 250 gram groene tagliatelle -, 3 eetlepels olijfolie -, 1/4 liter koksroom -, scheutje citroensap -, zout en versgemalen peper -, 4 eetlepels fijngehakte gemengde groene kruiden -, 6 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas, , , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Mooi bijgerecht naast gegrilde vis

INGREDIENTEN

2 artisjokken, 1el olijfolie, 2 rijpe citroen 1 eetlepel boter, 4 tenen knoflook, kappertjes, 4 fijngehakte ansjovis, geroosterde broodkruimels (van circa 6 stuks), half bosje peterselie 2 ons Parmezaanse kaas (vers geraspt), zwarte peper uit de molen, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2006
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gr. Bloem, 1 theelepel Zout, 100 gr. Margarine, 400 gr. Artisjokhart, 240 gr. Sardine uit blik, 1 stuk Ui, 1 stuk Paprika groene, 150 gr. Champignon, 2 eetlepels Olijfolie, 1 teentje Knoflook, 2 eetlepels Tomatenpuree, 1 theelepel Kruidenmix Italiaanse, 1 stuk Zout, 1 stuk Peper, 150 gr. Kaas belegen, geraspte

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijke pizza, niet zo heel vettig. Lekker als lunch, of als diner met een grote salade erbij en wat knoflookbroodjes!

INGREDIENTEN

- 400 g brood- of pizzadeeg, - 2 artisjokken, - 100 g champignons, - 150 g stukjes van een hammetje, - 3 tomaten, - 3 teentjes knoflook, - 150 g mozzarella, - tijm, laurier, - 6 eetlepels olijfolie, - zout & peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-07-2002
  • Italiaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

- 400 g brood- of pizzadeeg, - 2 artisjokken, - 100 g champignons, - 150 g stukjes van een hammetje, - 3 tomaten, - 3 teentjes knoflook, - 150 g mozzarella, - tijm, laurier, - 6 eetlepels olijfolie, - zout & peper

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

De marinade van olijfolie, verse tijm en peper geeft de artisjokken een extra verfijnde smaak.

INGREDIENTEN

1 blikje artisjokken(netto 400 gram); ? rode Spaanse peper; 1 citroen; 2 eetlepels olijfolie; 2 theelepels verse tijmblaadjes; zout; vers gemalen zwarte peper; (takje tijm)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 grote artisjokken, citroensap, 250 ml slagroom, 75 g boter, wat suiker, 90 ml citroensap voor de saus, zout, nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr. lamslapjes,1 ui, 4 teentjes knoflook,4 tomaten,1 gedroogd chilipepertje, 3 el olijfolie, 2 dl. droge witte wijn,1/2 vleesbouillontablet,1 laurierblaadje, 1 blik artisjokharten,zout en peper, 3 takjes peterselie, 2 rakjes munt.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

5 eetlepels grof gemalen gort, 5 dl kippenbouillon, 2 eieren, olijfolie voor de pan, zout en peper., , Voor de vulling: 4 grote artisjokken, wat citroensap en olijfolie, platte peterselie.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2001
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heel simpel, maar o zo lekker. Laat de artisjokharten wel heel goed uitlekken en laat ze een paar uurtjes marineren. Echt....het schaaltje is zo leeg.

INGREDIENTEN

1 blikje artisjokharten (bijvoorbeeld Royal Mail of AH) -, 2 teentjes knoflook -, 1 klein sjalotje -, 2 eetlepels witte balsamico-azijn -, 4 eetlepels olijfolie extra vergine -, 2 theelepels vloeibare honing -, 1 theelepel pittige mosterd -, versgemalen peper -, 2 flinke eetlepels gesneden basilicum of eventueel peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-10-2010
  • Spaans
  •  0-10 min.

(borrelhapje 8-10 stuks)

INGREDIENTEN

- 1 blik artisjokharten (daar zitten er ca. 8 in), - 1 ons rauwe ham, - 1 eetlepel mayonaise, - 1 eetlepel zure room, - 1 eetlepel pesto

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-10-2001
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een verrassend, heerlijk romig en toch pittige salade voor op een stukje warm stokbrood:een echte aanrader!!

INGREDIENTEN

1 blikje artisjokharten, 1 eetl witte-wijn azijn, 3 eetl olijfolie, wat peper uit de molen, 1 theel suiker, 100 gram blauwe kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2002
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 kippenboutenzoutversgemalen zwarte peper4 eetl. vloeibare boter4, tenen knoflook1 blik artisjokharten2 dl. kippenbouillon2 theel. gedroogde munt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zo eenvoudig.... zo lekker

INGREDIENTEN

1 blik artisjokharten, 1 blik zwarte olijven, 2 x 125g zalmfilet (diepvries), 125 gram roquefort, 1/2 bakje champignons

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2011
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 teentjes knoflook, ? 1 blikje artisjokharten (400 g), ? 4 trostomaten, ? 750 g rosbief, ? peper, ? 1 1/2 eetlepel olijfolie, ? 1 pot vleesfond (380 ml), ? 1 dl rode wijn, ? 3 takjes rozemarijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke zomerschotel uit de oven

INGREDIENTEN

8 teentjes knoflook, 1 blikje artisjokharten (400 gram), 4 trostomaten, 750 gram rosbief, peper, 1? el. olijfolie, 1 pot vleesfond (380 ml.), 1 dl. rode wijn, 3 takjes rozemarijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Amuse

INGREDIENTEN

1 blik artisjokharten - 1 dl. olijfolie - ? dl. droge witte wijn - sap van 1 citroen - 1 el. pastis - 1 tl. tijm - zout - peper - 1 laurierblad - ? tl. venkelzaad

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  •  …
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies