Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

117 argentijnse recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Argentijnse ossehaas met rode pepersaus en gepofte aardappelen.

INGREDIENTEN

, 2 ons Argentijnse ossenhaas, 1 grote zoete aardappel, bekertje zure room, 1 teen knoflook, 1 ui, 1 paprika, 2 grote tomaten, 2 rode pepers, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-1998
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Puur geroosterd rundvlees, zoals ze dat in Argentinie het liefst eten.

INGREDIENTEN

4 Argentijnse ribeye, ca 200 gr, - maiskieolie, - zwarte peper uit de molen, - zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2000
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Argentijse biefsruk met kastanje champignons en gorgonzola roomsaus

INGREDIENTEN

Argentijnse biefstuk 150 gram 2x, Kastanje champignons, Pakje koksroom, Stukje gorgonzola 75 gram, Peultjes, Kastanje puree, limoen roomsauce, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zo bereid je een heerlijke Argentijnse flanksteak met balsamico, rucola, Parmezaanse kaas en citroenrasp.  

INGREDIENTEN

1 Argentijnse flanksteak p.p., 1 citroen, Handje rucola, Balsamico crème, Parmezaanse kaas naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2015
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker rundvlees, een van de lekkerste lekkernijen op vleesgebied

INGREDIENTEN

2 Argentijnse Rib-Eye's van ongeveer 250-300 gram per stuk, 1 theelepel maiskiemolie, zwarte peper, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Argentijnse biefstuk met pruimensaus en paranoten .Mag ook andere bief zijn.

INGREDIENTEN

4 Argentijnse biefstukjes, 150 gr., 30 gram boter, peper,, 1 1/2 dl slagroom,, 200 gram gewelde/gekookte pruimen, scheutje sterke drank uit Argentinie of rum, 50 gram gepelde en grofgehakte paranoten.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 pak Argentijnse beef Chimichurry, 4 el olijfolie traditioneel (C1000), 500 g tilapiafilet, in stukken, 1 pot C1000 Doperwten extra fijn à 180 gram, 200 g peultjes, 1 kleine winterwortel, in dunne plakjes, 1 rode paprika, in stukken, 1 blik maïs à 300 g, uitgelekt, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2006
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een typisch Argentijnse saus

INGREDIENTEN

3 dl olijfolie, 3/4 dl rode wijnazijn, 2 grote uien, 1/5 rode Spaanse peper, 2 teentjes knoflook, een bosje peterselie, 2 theelepels gedroogde oregano, 2 laurierbladeren,versgemalen peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Deze saus mag bij het grilleren niet ontbreken. Past zowel bij vlees , vis als gevogelte.

INGREDIENTEN

3 el rietsuikerstroop - 1 el scherpe mosterd - 2 el poedersuiker - 2 el wijnazijn - 2 el sinaasappelsap - 1 tl chilisaus - 1 tl worcestersaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijk anders. Werd vroeger van gezegd dat het mannen enthousiast maakte

INGREDIENTEN

500 gr. gem. gehakt, 100 gr. boter, een blikje tomatenpuree (liever tomaten),3 eetlepels paprikapoeder (liever paprika's)500 gr. prei.2 teentjes knoflook,8-10 spruitjes,8-10 worteltjes, zout, peper, aroma, 400 gr. spaghettie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 1800 gram spareribs (ongemarineerd), - 4 dl olie, - 1 teentje knoflook, - sap van 1/2 citroen, - sap van 1 sinaasappel, - 1 eetlepel vloeibare honing, - 1 theelepel oregano, - 1 theelepel komijnpoeder, - 1 snufje zout, - keukenpapier, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-2003
  • Argentijns
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gr zelfrijzend bakmeel, 1/2 theelepel zout, 100 gr koude boter, enkele eetlepels koud water, 250 gr mager rundergehakt, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1/2 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika, 1 geschilde en in zeer kleine blokjes gesneden rauwe aardappel, zout, peper, 1 ei, , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Argentijns Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Empanada is een typisch argentijns gerecht, ideaal als hapje, voorgerecht of bijgerecht. 

INGREDIENTEN

1 flinke blanke ui, fijngesneden, 1 flinke rode ui, fijngesneden, 6 tomaten, in blokjes, 2el fijngehakte peterselie, 450gr gehakt, 2el italiaanse kruiden, 15 velletjes bladerdeeg of hartige taartdeeg, 3el zonnebloemolie, paar druppels tobasco, 3 hardgekookte eieren, 1 losgeklopt ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2014
  • Argentijns
  •  20-30 min.

Origineel recept afkomstig uit Buenos Aires, een erg lekkere pittige biefstuk, die we serveren met rijst

INGREDIENTEN

- 4 biefstukken van elk 75-100 gram., - zout, - 2 eieren, - 50 gram bloem, - tabasco, - mespunt marjolein poeder, - teentje knoflook uit de knijper, - 10 eetlepels melk, - 8 eetlepels olie, - worcester saus, , , .

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2006
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 1800 gram spareribs (ongemarineerd), - 4 dl olie, - 1 teentje knoflook, - sap van 1/2 citroen, - sap van 1 sinaasappel, - 1 eetlepel vloeibare honing, - 1 theelepel oregano, - 1 theelepel komijnpoeder, - 1 snufje zout, - keukenpapier,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

INGREDIENTEN

1800 gr spareribs ongemarineerd, 4 dl olie, 1 teentje knoflook, sap van ? citroen, sap van 1 sinaasappel, 1 eetl vloeibare honing, 1 theel oregano, 1 theel komijnpoeder, 1 snufje zout, keukenpapier,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2002
  • Argentijns
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eetlepel appel-perenstroop, 1 gele paprika, 1 hele kip (ca. 900g), 1 theelepel Provenaalse kruiden op olie, 12 zwarte olijven zonder pit, 1dl appelcider, 2 Granny Smith appelen, 20g boter, 50g plakjes bacon (vleeswaren)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-03-2009
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gr. zelfrijzend bakmeel, ? tl. zout, 100 gr. koude boter, enkele el. koud water, 250 gr. mager rundergehakt, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, ? schoongemaakte en fijngehakte groene paprika, 1 geschilde en in zeer kleine blokjes gesneden rauwe aardappel, zout, peper, 1 ei,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke salade bij de bbq of bij een feestje.

INGREDIENTEN

3vleestomaten,3takjes selderij,1spaansepeper,fijngesneden wortelen,komkommer,3paprikas groen en rood., wat azijn zout en suiker en wat olijfolie en, wat basilicum.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-2002
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Chimichirri is een lichtzure ietwat pittige saus en kruiderij (zelfs een marinade) die de Argentijnen zowat bij alles gebruiken. Het wordt meestal gebruikt bij gegrilde steak, maar ook in andere gerechten kan het een leuke twist geven.

INGREDIENTEN

4 tenen knoflook, 4 takjes verse oregano, ¼ rode peper, 1 tomaat, ¼ ui heel fijngesnipperd, 1 bosje peterselie, Enkele druppels citroen / limoen, 50 ml olijfolie, 50 ml rode wijnazijn, Peper en zout, Optioneel: 4 verse laurierbladeren, Optioneel: 4 takjes munt en / of koriander

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2016
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

250 gr zelfrijzend bakmeel, 1/2 tl zout, 100 gr koude boter, enkele eetlepels koud water, 250 gr mager rundergehakt, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1/2 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika, 1 geschilde en in zeer kleine blokjes gesneden rauwe aardappel, zout, peper, 1 ei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Stevige maaltijdsoep met salami en spek

INGREDIENTEN

2 uien, 2 teentjes knoflook, salami, 1 pot witte bonen in tomatensaus, 1 rode paprika, 2 blikjes tomatenpuree, 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel paprikapoeder, 250 gr. magere spekblokjes, 1 glas witte wijn, suiker, 4 laurierblaadjes, olie. voor de bouillon vleeskrabbetjes.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Argentijns
  •  60-120 min.

Een recept met de oorspronkelijke naam Noquis con salsa de Mirta uit het boek Melting Pot.

INGREDIENTEN

1½ kg aardappelen, 2 eieren, ½ kg zelfrijzend bakmeel, 1 soeplepel zout, , voor de saus, 2 grote uien, 6 grote en een paar kleine champignons, 6 tenen knoflook, ½ kopje olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten, 1 el oregano, 1 el basilicum, Italiaanse kruiden (gedroogd), zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2007
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze saus smaakt overal bij of het nu vlees of gevogelte is

INGREDIENTEN

3 eetl. suikerstroop, 1 eetl. scherpe mosterd, 2 eetl.poedersuiker, 2 eetl. wijnazijn, 2 eetl. sinaasappelsap, 1 theel.Chilisaus, ? theel.Worchestersaus.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Amuse

INGREDIENTEN

200 gr. gepelde kreeftgarnalen - 2 tl. komijnzaad - ? komkommer - 1 teentje knoflook - 1 lente-uitje,2 el. kappertjes - 2 pomodori-tomaten - 1 kleine rode peper - 8 takjes koriander - 1 limoen - zout - suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2000
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gr zelfrijzend bakmeel, 1/2 theelepel zout, 100 gr koude boter, enkele eetlepels koud water, 250 gr mager rundergehakt, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1/2 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika, 1 geschilde en in zeer kleine blokjes gesneden rauwe aardappel, zout, peper, 1 ei,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Dit heb ik ooit bij Gaucho`s gegeten en via via achter het recept hiervan gekomen. De Zuid-Amerikaanse tegenhanger van onze Hachee, heerlijk!!!!

INGREDIENTEN

750 gr runderlappen, 4 rode uien (in halve ringen), 8 tenen knoflook (in dunne plakjes), 2 Jalapenopepers (in ringetjes, mocht je die niet vers kunnen krijgen, dan uit een potje 4 el ringetjes even afgespoeld), 6 vleestomaten (ontveld, in stukjes incl zaadjes), 2 el cayennepeper, 2 el tomatenpuree, 7 dl runderbouillon (van 2 blokjes), 1 dl Argentijnse rode wijn, 2 el oregano (gedroogd), 50 gr boter, 4 el olijfolie, (versgemalen) peper en zeezout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-08-2013
  • Argentijns
  •  > 120 min.

Simpel soepje met gebruik making van kant en klare mixen

INGREDIENTEN

30 cc olijfolie, 100 gr aubergines, in blokjes gesneden, Mespuntje cayennepeper, ? komkommer, in de lengte doorgesneden, ontdaan van zaad en in blokjes gesneden, 150 gr Vermicellisoep (pakje), 150 gr Soepverrijker (rundvlees), 25 gr fijngesneden peterselie, 25 gr verse majoraan (of 12 gr vriesdroog),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  • Argentijns
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4biefstukken, zout, eieren, 50gr bloem, mesput marjolijn, tabasco, 1teentje look, 10etl melk, 8etl olie, worcestersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2005
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Cholesterolarm!

INGREDIENTEN

1? dl tomatensap(pak), 1/2 tomaat(circa 50 g), 20 g augurken *, 20 g paprika *, 1 el gesnipperde ui *, 2 el linolzuurrijke koffiemelk *, paprikapoeder *, 1 teentje knoflook *, bieslook *, pepr en zout *

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-11-2001
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Hartig en warm voorgerecht in bladerdeeg

INGREDIENTEN

250 gr zelfrijzend bakmeel, 1/2 theelepel zout, 100 gr koude boter, enkele eetlepels koud water, 250 gr mager rundergehakt, 1 ui, 1/2 groene paprika, 1 aardappel, zout, peper, 1 ei

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-1999
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Argentijnse Empanada's gevuld met gehakt

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor 30 empanada's, , Deeg, 500 gram meel, 250 gram reuzel, 8 eetlepels koud water, 2 eetlepels kurkuma, 2 theelepels paprikapoeder, 0,5 theelepel zout, , Eiwit van 2 eieren, Wat extra meel, , Vulling, 600 gram rundergehakt, Olie, 4 teentjes knoflook, 4 uien, 4 rode chilipepertjes, 2 theelepels oregano, Cayennepeper, Jamaicapeper, Chiliketchup, 200 gram rozijnen, Zout, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2008
  • Argentijns
  •  20-30 min.

3 Verschillende recepten.De Argentijn is een echte vleeseter.Gemiddeld eet een inwoner van Argentinie zo'n 120 kilo vlees per jaar.Dat vlees hoog op het verlanglijstje van de Argentijn staat, is niet helemaal onlogisch. De pampa's worden tenslotte door zo'n zestig miljoen stuks rundvee bevolkt en daarnaast zijn er ook nog enorme kuddes schapen. Lees verder bij het recept

INGREDIENTEN

Vervolg:, Vlees, wordt in Argentinie erg puur gegeten., Negentig procent van het vlees, dat wordt genuttigd komt van de barbecue of de grill., Het vlees wordt, gezouten en soms ook nog een beetje gekruid, maar daar blijft het bij., Bij het gegrillde vlees wordt altijd sla (met tomaten, ui, radijs en, plakjes gekookt ei) geserveerd., Een gezonde combinatie!, Natuurlijk, ontbreekt de chimichurri niet., Dat is een typisch Argentijnse, saus van pittige kruiden, die altijd bij het vlees wordt geserveerd., Er zijn tal van manieren op deze chimichurri klaar te maken., Ieder, huishouden, iedere kok en ieder restaurant heeft z'n eigen wijze van, bereiding.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-07-2002
  • Argentijns
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Argentijnen marineren hun biefstuk graag in deze saus. Hier wordt ie nog malser en lekker pittig door, probeer het maar eens!

INGREDIENTEN

1 zakje (platte) peterselie (fijngesneden), 2 teentjes knoflook (geperst), 1/2 el oregano (gedroogd), 1 el chilimix (uit een maalmolentje van bv Verstegen), 2 el rode wijnazijn, 6 el olijfolie, 4 (Argentijnse) biefstukken,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2012
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Chimichurry is het lekkerst als het een uurtje van tevoren wordt klaar gemaakt. 1 Week houdbaar in de koelkast

INGREDIENTEN

2 Sjalotten of kleine Ui., 1/2 Rode Paprika, 1/2 Groene Paprika, 1 rode Peper, 8 takjes Peterselie, 1/2 dl Witte Wijn Azijn, 1 1/2 dl Olijfolie extra Vergine, 1/2 el Oregano, 1/2 el Bruine Basterdsuiker, 2 tenen Knoflook, Zout en Peper, 4 Argentijnse Biefstukken.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2009
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 2 tl witte peperkorrels, 1 dl cognac, 1/2 pot vleesfond (a 380 ml), 125 ml slagroom, zout, 30 gram boter of margarine, 2 Argentijnse biefstukken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere marinade voor de BBQ tweezijdig te gebruiken als marinade of als saus .

INGREDIENTEN

6-7 teentjes knoflook, fijngehakt, 1/2 kopje peterselie, gehakt, 1/2 kopje oregano, gehakt, 1/4 kopje cayennepeper, 2 dl kokend water, 1/2 kopje witte azijn, 1/2 kopje olijfolie, zout en peper naar sm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2009
  • Argentijns
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 4 Argentijnse biefstukjes, 30 gram boter of margarine, peper, 1 1/2 dl slag- of koksroom, 150 gram gewelde/gekookte pruimen, scheutje sterke drank uit Argentinie of rum en 50 gram gepelde en grofgehakte paranoten.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 el Mediterrane roerbak­olie (C1000), 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 zakken bonenmix à 250 g (C1000), 1 duopak krieltjes à 700 g (C1000), 2 blikken kidneybonen in chilisaus, 4 Argentijnse steaks,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Chimichurri:, 2 sjalotten of 1 kleine ui, 0.5 rode paprika, 0.5 groene paprika, 1 rode peper, 8 takjes peterselie, 0.5 dl witte wijnazijn, 1.5 dl olijfolie extra vergine, 0.5 eetlepel gedroogde oregano, 0.5 eetlepel bruine basterdsuiker, 2 tenen knoflook, zout, versgemalen peper, , 4 Argentijnse biefstukken, zout, peper, olijfolie extra vergine

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2008
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top