62 appelkruimeltaart recepten

INGREDIENTEN

DEEG: 250 gram zelfrijzend bakmeel * 250 gram witte basterdsuiker * 100 gram boter * 1 ei * 1 zakje vanillesuiker * snufje zout *, VULLING: 4 appels * 100 gram rozijnen * kaneel * vanillesuiker *, BANKETBAKKERSROOM: 2 eierdooiers * 2 zakjes vanillesuiker * 40 gram kristalsuiker * 25 gram bloem * 1/4 liter melk.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Ouderwetse appeltaart zoals oma die maakte

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 300gr zelfrijzend bakmeel, 150 gr wiitte basterdsuiker, mespuntje zout, 1 zakje vanillesuiker of geraspte schil van een citroen, 200 gr koude boter, 1 ei, losgeklopt, , Voor het appelmengsel:, - 7 stevige appels (bv Elstar), - 75 gr suiker, - 1 tl kaneel, - Flinke hand rozijnen, , Voor de kruimellaag:, - 50 gr bloem, - 50 gr suiker, - 50 gr koude boter, , springvorm 24 cm, paneermeel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2011
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, 1 kilo jonathan, 1 handje rozijnen, 300 gr. bloem, gezeefd, 100 gram maizena, 80 gram fijne suiker, 100 gr. kristalsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 ei dooiers, 200 gram boter, 250 gram amandelspijs, snufje kaneel,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere eenvoudige appel-kruimeltaart op basis van rietsuiker.

INGREDIENTEN

Voor de bodem (zie foto 2):, 200 gr roomboter (ongezouten)op kamertemperatuur;, 200 gr rietsuiker;, 1 ei;, 400 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd, , Voor de vulling (zie foto 3):, 750 gr zoete handappels (bv. jonagold), geschild en in blokjes;, 50 gr rietsuiker;, kaneel, gemalen;, poedersuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2012
  •  
  •  20-30 min.

Lekker, lekker, van Marjolein gekregen recept dat hier al jaren wordt gemaakt

INGREDIENTEN

Voor deeg:, 300 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram gezeefde basterdsuiker, 175 gram koude boter, 1 losgeklopt ei, zout naar smaak, , voor de vulling:, ongeveer 700 gram zure appels, 1 pakje banketbakkersroom (Baukje), wat citroensap, wat kaneel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heel lekker maar wel machtig.

INGREDIENTEN

* 2 grote appels * 60 gram bloem * 60 gram havermout * snufje zout * 100 gram witte basterdsuiker * 25 gram kristalsuiker * 100 gram boter + 1 flinke klont * 4 el suiker + 1 el kaneel

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Kinderen zijn er dol op. perfect voor verjaardagen.

INGREDIENTEN

300 g bloem, 1,5 theelepel bakpoeder, 150 g witte basterdsuiker, snuf zout, 1 citroen, 200 gram boter, voor vulling:, 1,5 kilo appels, citroensap, 4 theelepels kaneel, 50 gram witte basterdsuiker, 2 lepels custardpoeder, 1 ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de bodem en rand: 150 gr. bloem, 1 mespuntje bakpoeder, 100 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 100 gr. boter, snuffie zout....De vulling: 1 - 1,5 kg appels, 75 gr. suiker, mespuntje kaneel, 75 gr. boter...De kruimels: 150gr. bloem, 100 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 100 gr. boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Appeltaart met havermout

INGREDIENTEN

125 gr. Havermout, 250 gr. Bruine suiker, 125 gr. Zelfrijzend bakmeel, 3 a 4 appels, 200 gr. Boter, Eventueel suiker en kaneel voor de smaak,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een lekkere appeltaart

INGREDIENTEN

450 gram zelfrijzend bakmeel,250 gram boter,150 gram witte basterd suiker, 1 ei,zout., 1,5 kg zure,harde appels,75 gram suiker,50 gram rozijnen,citroensap,kaneel,paneermeel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Eens een andere appeltaart

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 250 gr boter, 150 gr poedersuiker, 4 eieren, 400 gr bloem, 300 gr creme fraiche, 1 tl kaneel., Voor de vulling:, 6 appels, 3 el citroensap., Voor het strooisel:, 100 gr bloem, 100 gr bruine suiker, 100 gr boter., buitendien:, vet voor de vorm, 1 tl kaneel, 100 gr amandelschaafsel, 1 el fijngehakte pistachenootjes.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Duits
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

5 plakjes diepvries bladerdeeg ontdooid - 2 eetlepels custardpoeder - 2 eetlepels kristalsuiker - 2 appels, Elstar geschild en in dunne partjes - zout - 1 pot appelcompote met abrikozen a 360 gram - 175 gram bloem - extra bloem om uit te rollen - 85 ram koude boter in stukjes - 50 gram donkere basterdsuiker - poedersuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Heel gemakkelijk!

INGREDIENTEN

1 vel kruimeldeeg, 600 g appels, 100 g witte suiker, nog eens 65 g witte suiker, 5 g kaneel, 100 g bloem, 80 g koude boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Heerlijk taartje met een vleugje amandelen.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, - 2 eieren, - 50 gram suiker, - 100 gram bloem, - 75 gram amandelspijs, - 100 gram boter, , Voor de vulling:, - 2 grote appels, - 2 eetlepels rozijnen, - zakje vanillesuiker, , Voor de kruimellaag:, - 65 gram bloem, - 35 gram ijskoude boter, - snufje zout, - zakje vanillesuiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor het fruitmengsel: 5 appels-1 1/2 koffielepel kaneel-2 eetl. bruine suiker-100 gr. krenten/rozijnen-sap van 1 citroen., Voor de deegkruimels: 200 gram bloem-150 gram zachte boter-120 gram suiker.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg: 200 gr boter, 200 gr suiker, 4 eieren, 300 gr zelfrijzed bakmeel, 1 zakje vanillesuiker, 2-3 el melk, zout., , Voor beleg: 750 gr zure appels, , Voor kruimeldeeg: 225 gr margarine, 225 gr suiker, 275 gr bloem, 100 gr cocos, snufje zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-12-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Warme appeltaart welke heerlijk smaakt met kaneelijs.

INGREDIENTEN

2 grote appels, 60 gram bloem, 60 gram havermout, snufje zout, 100 gram witte basterdsuiker, 25 gram kristalsuiker, 100 gram boter + 1 flinke klont, 4 el suiker, 1 el kaneel

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2013
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 grote zure appels, 125 gr. bakboter, 225 gr. bloem, 180 gr. suiker en 2 eieren.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

-225 gram + wat extra boter, -750 gram bloem, -1-1,2 kg (zure) appels, -1 citroen, -400 ml slagroom, -400 gram suiker, -2 zakjes vanillesuiker, -5 eieren, -1 zakje bakpoeder, -zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2008
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

350 gram + een beetje bloem, 1 mespunt bakpoeder, 250 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, zout, 100 gram koude + 75 gram zachte boter, 4 eieren, 4 eetlepels gehakte amandelen, 1 mespunt kaneel, 200 ml crème fraîche, 20 gram custard, 800 gram appels, 2-3 eetlepels citroensap, boter voor de vorm, 2 eetlepels paneermeel, poedersuiker, om te bestrooien

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2013
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr zelfrijzend bakmeel, 1 kg appels b.v. goudrenetten, 40 gr. citroensap, 20 gr. kaneel, 200 gr basterdsuiker, 100 gr. rozijnen, 1 losgeklopt ei met zout 300 gr gesmolten boter, abrikozenjam., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2000
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g zelfrijzend bakmeel, 250 g witte basterdsuiker, 100 g margarine, 1 st ei, 1 zakje vanillesuiker, 1 snufje zout, 4 st appels, 1/2 zakje rozijnen, 2 tl kaneel, 1 zakje vanillesuiker, 2 st eidooiers, 2 zakjes vanillesuiker, 40 g kristalsuiker, 25 g bloem, 250 ml melk, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2007
  •  
  •  60-120 min.

Lekkere, makkelijke appelkruimeltaart met amandelspijs

INGREDIENTEN

Voor het bodemdeeg:, 150 g Bloem, 1,5 tl bakpoeder, 65 g basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 el water, 75 g boter, Voor de kruimels:, 150 g bloem, 125 g kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 125 g boter, Voor de vulling:, Amandelspijs, 4 a 5 Appels, Kaneel, Evt. 1 el suiker bij goudreinetten,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke appelkruimeltaart voor alle gelegenheden.

INGREDIENTEN

300 g bloem, 1,5 tl bakpoeder, 65 g basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 200 g boter op kamertemperatuur, 125 g kristalsuiker, 4 grote appels of 5 kleintjes, 2 eetlepels kaneel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 pak bosvruchtenmix (300 gr diepvries), 100 gr bloem, zout, 75 gr gele basterdsuiker, 50 gr koude boter, 500 gr goudreinetten, 2 eetlepels suiker, 1/2 bekertje slagroom á 125 ml, 2 eetlepels bosvruchtensaus (flesje á 200 ml), 1 eetlepel boter om in te vetten, een lage taartvorm, doorsnee 24 cm, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit is er eentje die er mag wezen. Ik vergrijp me bijna nooit aan patisserie, maar dit soort appeltaarten met gezonde vulling die kunnen mij wel bekoren. Het leuke van deze taart is dat hij ook prima bij het seizoen past en wel HERFST !

INGREDIENTEN

200 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, 225 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 400 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 250 g moesappels, 150 g bosbessen, 1 tl gemalen kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pak bosvruchtenmix (300 gr diepvries), 100 gr bloem, zout, 75 gr gele basterdsuiker, 50 gr koude boter, 500 gr goudreinetten, 2 eetlepels suiker, 1/2 bekertje slagroom a 125 ml, 2 eetlepels bosvruchtensaus (flesje a 200 ml), 1 eetlepel boter om in te vetten, een lage taartvorm, doorsnee 24 cm

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekkere appeltaart

INGREDIENTEN

Ingrediënten deeg:, 250 gr. zelfrijzend bakmeel, 250 gr. witte basterdsuiker, 100 gr. roomboter, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker (7 gr.), Snufje zout, , Ingrediënten vulling:, 4 appels, ½ zakje rozijnen (donkere), Calvados, Kaneel, Vanillesuiker, , Ingrediënten banketbakkersroom:, 2 eidooiers, 2 zakjes vanillesuiker (14 gr.), 40 gr. basterdsuiker, 25 gr. bloem, ¼ liter melk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

EEn lekkere originele Engelse appelkruimeltaart!!!

INGREDIENTEN

1.5 kilo appels, 2 eetlepels water, 25 g boter, 150 g bruine suiker, een snufje kaneel, 130 g bloem, 70 g zachte boter, 35 g suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gr.havermout, 250 gr bloem, 200 gr witte basterdsuiker,200 gr gesmolten boter, 4-5 (liefst goudreinet) appels

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gr. boter of margarine, 200 gr. suiker, zout, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 400 gr. zelfrijzend bakmeel, 100 gr. gemalen kokos, 1 kg. appels, 3 eetl. gemberjam, 1 eetl. custardpoeder,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-06-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Veel variaties op vulling mogelijk. Bijvoorbeeld amandelspijs op de bodem i.p.v. abrikozenjam

INGREDIENTEN

Deeg: 250 g zelfr. bakmeel, 150 g kristalsuiker, 1 losgeklopt ei, 75 g harde boter, 1 zakje vanillesuiker, beetje citroenrasp, snufje zout., Vulling: abrikozenjam, paneermeel, 800 g appels in partjes, kaneel, gember en rozijnen naar smaak, citroensap en poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

BEREIDINGSTIJD 20 minuten + 45 minuten oven

INGREDIENTEN

200 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur ~ 225 g suiker ~ 1 zakje vanillesuiker ~ 1 ei ~ 400 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd ~ 250 g moesappels ~ 150 g bosbessen ~ 1 tl gemalen kaneel,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2013
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pak bosvruchtenmix (diepvries 300 gr.), 100 gr. bloem, zout, 75 gr. gele basterdsuiker, 50 gr. koude boter of margarine, 500 gr. goudreinetten, 2 el. suiker, 1/2 bekertje slagroom, 2 el. bosvruchtensaus (tova)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk en erg lekker!

INGREDIENTEN

500 gr zelfrijzend bakmeel, 500 gr donkere basterdsuiker, 275 gr havermout, 400 g gesmolten boter, minstens 1.5 kg goudreinetten, kaneel,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2006
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ik had een grote kist appels gekregen van een kennisje. Dus weer tijd om te bakken. Nu een variatie op mijn eerder geplaatste recept van mijn appelkruimeltaart. Deze keer amandelspijs door de kruimels gemixed en de rozijnen geweekt in amaretto. Het werd een heerlijke knapperige koek met een dunne deeglaag aan de onderkant. De rozijnen worden het lekkerst als je ze al een dag tevoren in de amaretto zet!
Helaas had ik geen amandelschaafsel in huis, maar dat gaat er de volgende keer op!
De taart was zo snel op, want onze visite nam graag 2 stukken! Ook de volgende dag is de taart nog heel lekker, alleen iets minder knapperig.
Wil je een kleinere taart bakken, dan kun je de helft van de ingrediënten nemen en de taart eventueel in een springvorm bakken. Net zo lekker!

INGREDIENTEN

Plm. 6 appels, 100 gram rozijnen, 1 glas amaretto, 2 afgestreken eetlepels geleisuiker, 380 gram bloem, mespunt zout, 1/2 pakje bakpoeder, 175 gram suiker, 300 gram zachte boter, 150 gram amandelspijs, 3 druppels amandelessence, eventueel 50 gram amandelschaafsel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2012
  • Duits
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is de appeltaart uit mijn jeugd die mijn Duitse moeder altijd bakte. Zij maakte het deeg uit haar hoofd. Het heeft me even uitproberen gekost maar nu heb ik de smaak te pakken. Heel gemakkelijk te maken en heerlijk als je veel gasten krijgt, maar de koek kan ook heel goed ingevroren worden.
Nav opmerking gerbrilmiranda bij reacties:
Als je de boter te warm verwerkt, krijg je inderdaad een soort boterkoekdeeg. Het moeten echt kruimels worden.

INGREDIENTEN

6 flinke appels liefst Elstar 75 gram rozijnen, 2 afgestreken eetlepels geleisuiker, 3 theelepels kaneelpoeder, 350 gram bloem, mespunt zout, 3 theelepels bakpoeder, 250 gram suiker, 300 gram zachte boter, eventueel borrelglaasje rum

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2014
  • Duits
  •  60-120 min.

Appelkruimeltaart, maar dan anders. Makkelijk te maken voor een grote groep mensen.

INGREDIENTEN

1 pak havermout (500 gr), 1 pak zelfrijzend bakmeel (500 gr), 1 pak lichte of bruine basterdsuiker (500 gr), 400 gram margarine uit een kuipje, 8 grote appels (Goudrenet is het lekkerst, Jonagold kan ook prima), citroensap, vanillesuiker, kaneel, kardemom, nootmuskaat, honing (knijpfles)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

Deeg: 250 g zelfrijzend bakmeel, 250 g witte basterdsuiker, 100 g boter, 1 ei, 1 zakje, vanillesuiker, snufje zout, Vulling: 4 appels, ? zakje rozijnen, kaneel, vanillesuiker, Banketbakkersroom: 2 eierdooiers, 2 zakjes vanillesuiker, 40 g kristalsuiker, 25g bloem, ? liter melk

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-09-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een heerlijke appeltaart die makkelijk te maken is.

INGREDIENTEN

Deeg:, 250 gram bloem, 130 gram witte basterdsuiker, 150 gram boter, 1 ei, Vulling:, 10 appels, kanel, suiker naar smaak, 200 gram rozijnen, niet geweekt, Kruimeldeeg:, 180 gram bloem, 130 gram suiker, 120 gram boter, 7 1/2 gram speculaaskruiden, , ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies