6 appeljam recepten

INGREDIENTEN

1 kg appels (schoon gewicht), 1 zakje geleipoeder, 1 kg suiker, 3 zakjes vanillesuiker.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker frisse jam. Eerst gekocht in Duitsland daarna zelf geprobeerd tot dit resultaat.

INGREDIENTEN

875 g geraspte appel, 900 g water, 235 g appeldiksap(natufood), 250 g suiker, 2 zakjes geleipoeder (van Gilse), 2 zakjes bourbon vanillesuiker, citroensap, kaneel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2004
  •  
  •  10-20 min.

Heerlijke herfstjam
voor op brood, scones, taart of warm over ijs heen

INGREDIENTEN

1 kg appels, 750 gram suiker, 3 kruidnagels, stuk pijpkaneel, gemberpoeder, stukje foelie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Appels zijn altijd gebruikt om, samen met andere vruchten een jam te maken die goed geleert. Maar dat appels ook lekker zijn als hoofdbestanddeel voor jam, blijkt uit dit recept. Deze appeljam is halfzoet en dus lekker op brood, over pudding of bij warme ovenschoteltjes.

INGREDIENTEN

1 kilo goudrenetten, 2 citroenen, 1 dl appelsap, scheutje calvados, 1 zakje geleisuiker voor halfzoete jam, 100 gram licht rozijnen, 100 gram ontpitte dadels, 1 theelepel kardemom,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze lobbige jam in Franse stijl wordt met minder suiker dan gebruikelijk gemaakt.Omdat de timing met een slowcooker niet zo kritisch is,vormt dit recept een goede inleiding tot het maken van jam.In plaats van de bramen kunnen ook zwarte bessen of frambozen worden gebruikt.

INGREDIENTEN

Voor 4 potten van 400g per stuk :, , 1kg moesappels, geschild, uitgeboord en gehakt, 500g kristalsuiker, de geraspte schil van een citroen, 2 el water of citroensap, 250g bramen, 1 kaneelstokje

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-08-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Dit is een van de lekkerste dingen die van rozebottels te maken zijn (rijk aan vitamine C)

INGREDIENTEN

-1250 g rozebottels, -1 1/2 l water, -500 g appelen, -1125 g suiker, -5 g citroenzuur, -1/2 flesje opekta,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies