6 appeljam recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

1 kg appels (schoon gewicht), 1 zakje geleipoeder, 1 kg suiker, 3 zakjes vanillesuiker.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker frisse jam. Eerst gekocht in Duitsland daarna zelf geprobeerd tot dit resultaat.

INGREDIENTEN

875 g geraspte appel, 900 g water, 235 g appeldiksap(natufood), 250 g suiker, 2 zakjes geleipoeder (van Gilse), 2 zakjes bourbon vanillesuiker, citroensap, kaneel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2004
  •  
  •  10-20 min.

Heerlijke herfstjam voor op brood, scones, taart of warm over ijs heen

INGREDIENTEN

1 kg appels, 750 gram suiker, 3 kruidnagels, stuk pijpkaneel, gemberpoeder, stukje foelie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Appels zijn altijd gebruikt om, samen met andere vruchten een jam te maken die goed geleert. Maar dat appels ook lekker zijn als hoofdbestanddeel voor jam, blijkt uit dit recept. Deze appeljam is halfzoet en dus lekker op brood, over pudding of bij warme ovenschoteltjes.

INGREDIENTEN

1 kilo goudrenetten, 2 citroenen, 1 dl appelsap, scheutje calvados, 1 zakje geleisuiker voor halfzoete jam, 100 gram licht rozijnen, 100 gram ontpitte dadels, 1 theelepel kardemom,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze lobbige jam in Franse stijl wordt met minder suiker dan gebruikelijk gemaakt.Omdat de timing met een slowcooker niet zo kritisch is,vormt dit recept een goede inleiding tot het maken van jam.In plaats van de bramen kunnen ook zwarte bessen of frambozen worden gebruikt.

INGREDIENTEN

Voor 4 potten van 400g per stuk :, , 1kg moesappels, geschild, uitgeboord en gehakt, 500g kristalsuiker, de geraspte schil van een citroen, 2 el water of citroensap, 250g bramen, 1 kaneelstokje

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-08-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Dit is een van de lekkerste dingen die van rozebottels te maken zijn (rijk aan vitamine C)

INGREDIENTEN

-1250 g rozebottels, -1 1/2 l water, -500 g appelen, -1125 g suiker, -5 g citroenzuur, -1/2 flesje opekta,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies