Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Appelflap recepten (51) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Trendy appelflappen: een filodeegpekketje gevuld met appel en noten, geserveerd met aardbeiensaus

INGREDIENTEN

8 plakjes filodeeg van 24 x 24 cm, 50 gr gesmolten boter of margarine, 2 appels, geschild, klokhuis uitgeboord en in dikke plakken gesneden (ca. 5 plakken per appel)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Die krokante appel gebakjes Mmmmm.

INGREDIENTEN

6 jonagold appelen, 1 eigeel, 2 eetlepels suiker, 4 velletjes bladerdeeg, bloemsuiker, solo

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk te maken koffie/thee hapje

INGREDIENTEN

1 appel, 4 vellen bladerdeeg, 2 handjes rozijnen, kaneel, suiker, melk (om te bestrijken)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  •  
  •  20-30 min.

Lekker fris

INGREDIENTEN

Appel(goudreinet) kaneel,suiker,bladerdeeg.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekkernij

INGREDIENTEN

1plakje deeg, 1 eetlepel rozijnen, 1 kwart appel, kaneel.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2000
  •  
  •  0-10 min.

Wie lust er nu niet een lekker appelflapje? Deze kan je zelf maken ... 4 grote? 8 kleintjes? 4-uurtje voor de kids? Ze zijn makkelijk en snel klaar!

INGREDIENTEN

- 4 stukken bladerdeeg (grootte naar keuze), - 4 lepels appelmoes met kaneel (vers of uit pot), - 1 eigeel, - bloemsuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2008
  •  
  •  0-10 min.

Appelflappen op mijn manier. 2 Flesjes bier vermengen met bloem tot sausdikte. Scheutje slaolie en iets zout erdoor. Gewoon op gevoel moet je dit doen. Dus als een dikke saus. Goudrenetten schillen en het klokhuis verwijderen. In schijven snijden bestrooien met ruim suiker en kaneel en goed in laten trekken. Door het bierbeslag halen en dan bakken. Dit kun je heel goed als laatste bakken als je klaar bent met de oliebollen in dezelfde olie, scheelt ook weer een pan. Enkele minuten bakken uit laten lekken en bestrooien met poedersuiker. Lekker eten.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2009
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 groote kookappels, 1/4 kopje appelsap, 1/2 kopje demerara suiker, 1 theelepel kameel, 1 theelepel nootmuskaat, 200gr volkoren meel, 125gr veganistisch boter, 50gr demerara suiker, water

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2012
  • Vegetarisch Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 stukjes bladerdeeg, 4 lepels appelmoes met kaneel, 1 eigeel, bloemsuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Bron: Sabine's Appelflap

INGREDIENTEN

Ingredienten (6 pers.):, 300 gr. bladerdeeg, 1/8 liter slagroom, 3 eetl. suiker, 5 goudrenetten, 3 eieren, een klontje boter, schil van een citroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 blaadjes diepvries bladerdeeg, 2 zure appels, 4 eetlepels krenten, 2 eetlepels rozijnen, 2 theelepels kaneel, 4 eetlepels suiker, kopje water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2002
  •  
  •  30-60 min.

Een heerlijke zoet/zure gebak van vroeger!!

INGREDIENTEN

2 kg.stevige zoet/zure appels,500 gr.zelfrijzend bakmeel,10 gr.zout,75 gr.basterdsuiker,2 eieren 750 ml.vocht !! (melk/bier )kaneel poeder,poedersuiker.citroensap,kristalsuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Ingrediënten voor 10 appelflappen

INGREDIENTEN

10 appels (wij gebruiken een mix van goudreinet en elstar), 1 pakje roomboter bladerdeeg (diepvries), 2 zakjes vanillesuiker, boerenjongens of rozijnen, kaneelpoeder, 1 losgeklopt ei, klont roomboter, rietsuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2013
  •  
  •  20-30 min.

Traditionele appelflappen van door beslag gehaalde, gefrituurde appelschijven, geserveerd met poedersuiker - 25 stuks

INGREDIENTEN

100 gr bloem, 5 gr gist, 4 eetlepels lauwe melk, 1 ei, zout, 5 appels, geschild, klokhuis uitgeboord en in plakken gesneden (ca. 5 plakken per appel), 2 eetlepels kristalsuiker, 2 theelepels gemalen kaneel, frituurolie, poedersuiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Simpel, snel en leuk!

INGREDIENTEN

2 appels (stevig), 4 plakjes blaaderdeeg, 1ei, Suiker (naar gewenste hoeveelheid), Kaneel (naar gewenste hoeveelheid)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2013
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De enige echte appelflap maar dan van bladerdeeg.

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270g , 4 Jonagold Tante Fanny appels, 8 eetlepels rozijnen, Sap van een citroen, Scheutje rum, Kaneel, 6 eetlepels suiker, Boter om mee te bestrijken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vandaag weer wat lekkers gebakken vooe bij de koffie vanavond. Ik heb nu een variant gemaakt op de appelflap van keukenliefde.

INGREDIENTEN

3 middelgrote appels. Ik heb elstars genomen, 3 bladerdeegvellen. Deze zijn van de lidl, die zijn mooi lang., 1 ei, geklopt, 2 el vanillesuiker, 3 el blanke rozijnen, 2 el kaneelpoeder, rietsuiker, 2 el boter, 1 el honing.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2013
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Https://zondagbakdag.wordpress.com/2015/09/27/salted-caramel-appelflappen/

INGREDIENTEN

Https://zondagbakdag.wordpress.com/2015/09/27/salted-caramel-appelflappen/

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2015
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , * naar smaak, ** optioneel, , Voor de saucijzenworstebroodjes:, 1 kleine braadworst/saucijs, * peper en zout, , Voor de appelflap met bite:, 1 kleine pot boerenjongens, 1 goudrenet of andere stevige zure appel, * suiker, * kaneel, ** vanillesuiker, , Voor de picantobroodjes:, 1 picanto, doorgesneden en gehalveerd, ** curry, ** tomatenketchup, , Voor de asperges in bladerdeeg:, 1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen, 2 plakken (boeren)ham, ** 2 plakken jonge of jong belegen kaas, 1 hardgekookt ei, kleingesneden, 1 bundeltje peterselie, kleingesneden, , Voor de kersenflappen, 1 klein potje kersen op sap, ontpit, * suiker, ** stukjes (pure) chocolade, , Voor de verborgen duivelsworstjes, 1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden, * mosterd (dijon of löwenmosterd), ** tomatenketchup of curry, 1 klein potje jalapeño pepertjes, ** sambal oelek, pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek., ** Thaise red of green curry-pasta, ** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept), , Voor de amandelbroodjes traditioneel, 1 klein pakje amandelspijs, 1 ei, * suiker, * kaneel, , Voor de panga en zalmsnip, 1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!), , Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 1 hardgekookt ei, 1 el olijfolie, * bieslook, # siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet, , Voor de champignontasjes met tuinkruiden:, 1 blikje champignonragout, 1 klein potje champignons op water, * verse peterselie, * verse bladselderij, * verse bieslook, * peper, zout, maggi, ** verse citroenmelisse of paar druppels citroen, ** maïzena of allesbinder, , Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):, 1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+, 1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas, 1 pakje gekookte (boeren)ham, ** tuinkruiden, ** maanzaad, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1), 1 kipfilet, in plakjes, 1 flesje Yakatorisaus óf, 150 ml Japanse Sojasaus, 100 ml sake (vervangbaar met droge sherry), 100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake), 2 à 3 el rietsuiker, Bosuitjes, gesnipperd, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2), 1 kipfilet, in plakjes, 1 Flesje terryaki-saus/marinade, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, Bosuitjes, gesnipperd, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3), 1 kipfilet, in plakjes, Voor de marinade:, 1 el Worchestersauce, 80 ml tomatensaus (passata), 1 el japanse sojasaus, 2 el saké, 1 el mosterd, 1 tl gemberpoeder, ** limoensap, ** limoenrasp, ** peper en zout, , Extra voor alle hapjes:, * losgeslagen eieren naar behoefte, * water, * per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  •  
  •  30-60 min.

Speciaal voor kinderen

INGREDIENTEN

Vraag aan je vader of moeder een appelflap, een negerzoen en chocoladesaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2000
  •  
  •  0-10 min.

Een lekkere doorgerechtje. Gevuld met appelstukjes, kaneel en suiker en eventueel suiker boven op het deegblad.

INGREDIENTEN

Wat heb je nodig voor een appelflap., , -1 appel, -11/2 theelepel kaneel, -2 eetlepels suiker, -en 4 deegplakjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 gewassen kipfilets, 2 teentjes knoflook, 1 rode ui (fijn gesneden), 3 maggiblokjes, 0.5 theelepel witte & zwarte peper, 0.5 theelepel piment, 1 pot dopperwtjes en worteltjes gemengd, 6 augurken, 10 zilveruitjes, 1 theelepel kappertjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 3 pakjes bladerdeeg,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2012
  • Surinaams
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Als je je eigen lekkere appelflap wil maken moet je het volgende in huis halen:, , - 4 blaadjes diepvries bladerdeeg, - 2 zure appels, - 4 eetlepels krenten, - 2 eetlepels rozijnen, - 2 theelepels kaneel, - 4 eetlepels suiker, - kopje water,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2001
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Allerlei zoete en hartige hapjes met bladerdeeg

INGREDIENTEN

- pakje bladerdeeg uit de vriezer, - vulling voor de hapjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2004
  • Biologisch
  •  30-60 min.

Nu eens met een andere vulling i.p.v spijs of appel.

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 250 g kersen, 30 g witte basterdsuiker, 5 eetlepels kristalsuiker, 1 ei, losgeklopt, water, boter om in te vetten of bakpapier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Hamlappen, kipfilet of gehakt, texmex kruiden, 1 prei, knoflook, bladerdeeg, eidooier, olijfolie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekkere hartige flap, lekker als bijgerecht  of  als snackje s avonds bij de borrel . Makkelijk te maken. Serveer lekker met knoflooksaus

INGREDIENTEN

10 plakjes deeg voor hartige taart of bladerdeeg, 500 gram naturel varkensreepjes, of kipfiletreepjes, 1 zakje shoarmakruiden (zelf kruiden is ook een mogelijkheid), 1 rode parika, 1 ui, 1 koffielepel creme fraiche, 2 koffielepels shoarmasaus, 1 losgeklopt ei

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2016
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Er gaat niets boven een warme verse afgebakken appelflap, mmm!

INGREDIENTEN

7 blaadjes (diepvries)bladerdeeg, ontdooid, 3 friszure appels (ik gebruikte Elstars),zonder klokhuis, geschild en in partjes, 1 eetlepel (room)boter, 50 gram rozijnen, geweld, 25 gram rietsuiker, 1 volle theelepel koekkruiden, 1/2 theelepel kaneel, ongeveer 2 eierdooiers, ongeveer 2 eetlepels vanillesiroop of abrikozenjam, kristalsuiker en poedersuiker om te garneren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Snel heerlijke fruitflappen maken. Het is echt heel simpel. Het enige wat je nodig hebt is een potje "verwenfruit" van de HAK en bladerdeeg. Je kan ook ingevroren fruit gebruiken zolang het maar niet te nat is. (bijv "warm dessert fruit` van de AH.) Het kan gewoon bevroren in de flap!

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, Hak verwenfruit bijv: Rabarber compote met framboos.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Mmmmmm, heeeeeerlijk... Deze kan je kopen bij de bakker Bart, maar zelf maken is gewoon heel lekker EN leuk!!! Als je kleine kersenflapjes maakt op een kinder feestje, is het zeker dat ze binnen 1 minuut op zijn!!! Maar ook voor volwassenen zijn ze gewoon super.

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg (10 plakjes dus)-, 600 g kersen-, 60 g witte basterdsuiker-, 1 zakje vanillesuiker-, 5 eetlepels kristalsuiker-, 1 ei, losgeklopt-, water-, boter om in te vetten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Simpele ovenschotel, toch erg lekker! Bereidingstijd is op zich kort, maar er komt tijd in de oven bij.

INGREDIENTEN

-200 gram pasta, -pakje voor roomsaus, -enkele eetlepels mosterd, -2 handjes pinda`s/noten, -2 uien, -1 appel, -plakjes kaas, genoeg om de ovenschaal mee te bedekken, -kruiden(peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder, bieslook, peterselie, kerriepoeder, etc.)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2011
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Somosa's zijn bladerdeeg hapjes uit Kenya. Je kan ze daar bijv. op de markt kopen. Ik heb ze vandaag gemaakt, mmmmmm!!! Echt super lekker!! Ik hoop dat jullie dat ook vinden.

INGREDIENTEN

(Voor 25 somosa's)-, 25 plakjes bladerdeeg, ontdooid en de plasticjes er af gehaald-, 250 g roerbakgroente-, 500 g gehakt-, 1/2 potje doperwten, uitgelekt-, 1 ei-, 2 eetlepels olie-, boter om in te vetten-, paprikapoeder-, kerriepoeder-, knoflookpoeder-, zout-, peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2006
  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Binnen no time klaar, en het is zo lekker!

INGREDIENTEN

Fetablokjes gelegd in olie. ( pot ), Bladerdeeg, Tijmkruiden, Grof zeezout, Ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere knapperige simpele pastei

INGREDIENTEN

Kipshoarma ( alberthein ), bladerdeeg

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2010
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Ouderwets recept

INGREDIENTEN

Het recept is gebaseerd op (minimaal) 64 appelflappen., , 20 Grote appels (soort: Goudrenetten), 1 Pak basterdsuiker, 1 Potje kaneel, 700 Gram zelfrijzend bakmeel, 4 Eieren, 2 Zakjes vanillesuiker, 7 Deciliter melk, 12 Gram zout, 3 Liter zonnebloemolie, Goede kwaliteit keukenpapier, Poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-11-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Kipfilet, champignons, ui, knoflook, paprika, boursin, bladerdeeg

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter melk, 1 vanillestokje open gesneden, 100 gram suiker, 4 dooiers,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 knoflookteen, 1/2 a 1 groene spaanse peper, 1 blikje (200 gram )tonijn in olie, 1 eetlepel zonnebloem olie, 2 theelepels kerrie poeder, 1/2 eetlepel geraspte gemberwortel, 2 eetlepels gesnipperde koriander, versgemalen peper, 4 plakjes bladerdeeg, 2 eetlepels koffieroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  •  
  •  20-30 min.

Een lekker hartig broodje voor de vegetariers onder ons! (Of gewoon voor iedereen die dit lekker lijkt!)

INGREDIENTEN

- 1 pakje Qourn gehakt (vegetarisch), - 2 pakjes bladerdeeg (geen roomboterbladerdeeg), - 1 prei, - 1 ui, - 1 of 2 teentjes knoflook, - Italiaanse kruiden of pestokruiden (naar eigen smaak), - zout (naar eigen smaak), - peper (naar eigen smaak), - 1 ei, - een beetje olijfolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top