4 appelbeignet recepten

Appel in een krokant korstje gebakken in het frietvet.

INGREDIENTEN

250 gr .zelfrijzend bakmeel, 1 pintje bier, 1 soeplepel fijne witte griessuiker, 1 heel ei, 2 zakjes vanillesuiker van 10 gr, 4 of 5 appels bv Jonahgold. (moet vast blijven)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

DIT RECEPT IS ECHT PUUR GENIETEN!

GEWOON EEN KEER MAKEN*****

Appelbeignet met boerenjongensijs,compote van appel en een kaneelkoekje.

INGREDIENTEN

Voor de appelbeignet:*5 appels *100 gr.panko(chinees paneermeel,verkrijgbaar bij toko) *2 eieren,losgeklopt *100 ge kaneelsuiker *frituurolie
, Voor het ijs:250 ml. volle melk *1/2 vanillestokje *8 eidooiers(ca 135 gr.) *125 gr. suiker *250 ml.room *4 e.l.boerenjongens,
Voor het kaneelkoekje:*8 plakken bladerdeeg,ontdooit *100 gr. kaneelsuiker * 1 eidooier,losgeklopt
, Voor de appelcompote:*4 appels *klont boter *2 e.l.kaneelsuiker *100 gr. aangemaakte rozijnen/boerenjongens *100 ml.Grand Marnier
, Voor de sabayon:*6 eidooiers *5 e.l. suiker *50 ml.Grand Marnier.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Makkelijke appeltraktatie uit koekenpan

INGREDIENTEN

3 appels, 1 ei, 100 gr bloem, 1,5 dl melk, 1 snufje zout, sap van 1 citroen, 5 dl Bertolli Extra Vergine olijfolie, kristalsuiker, , ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2007
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Ik vond nog een oud maar onwijs goed recept van gistdeeg.
Dit recept komt nog uit mijn opleidings tijd voor brood banket bakker. [Paul de basicchef ]
De uitkomst is een oliebol die niet te vet en niet te droog is en lekker luchtig.
Ik heb het recept terug gebracht tot 8 oliebollen en 8 berliner bollen.

INGREDIENTEN

Gistdeeg, 500 gr bloem, 3 dl volle melk, 30 gr gist, 10 gr zout, 10 gram citroenrasp, 10 gram suiker, 1 ei, , Vulling voor oliebollen, 50 gr rozijnen, 50 gr krenten, 50 gr gedroogde cranberry`s, , Banketbakkersroom voor Berlinerbollen, 0,5 l volle melk, 33 gram suiker, 33 gram custardpoeder, 2 eidooiers, , appelbeignets, , 1 Pakje bladerdeeg2 Goudrenetten, 50 gr Amandelspijs, Kaneel, Suiker, 1 Eiwit

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-02-2013
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies