25 aperitiefhapjes recepten

INGREDIENTEN

Sneedjes gekookte hesp,kruiden kaas,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

4 Lekkere hapjes voor de Feestdagen.

INGREDIENTEN

De ingredienten staan bij de bereiding en bereidingswijze.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Gevulde flapjes bladerdeeg, te frituren, voor bij de aperitief

INGREDIENTEN

1 blokje boter, 1 prei, 1 sjalot, 1 teentje look, peper & zout, vlees (kies maar : duif, kip, Ardeens gebraad, kalkoen,...)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-1998
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-12-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Garnalensalsa: tomaat - grijze garnalen - gele paprika - lente-uitjes - gehakte peterselie - olijfolie -, citroensap - peper en zout., Zalmspiesjes met mango: 200gr rauwe zalm -, 1 el olijfolie - 1 tl citroensap -, peper en zout - 1 mango., Gerookte forelmousse: 1.5 l visbouillon -, 250gr gerookte forelfilet - 1 dl, room - 2 el citroensap - 4 blaadjes, gelatine - 100gr lompviseieren -, peper en zout, Zwarte pastasalade met inktvisjes:, 1/2kg kant-en-klaar gemarineerde, inktvisjes - 500gr gekookte, tagliatelli - olijfolie - gehakte, peterselie - peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2001
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Borrelhapje

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid) - 6 plakken serrano - 100 gr. spinazieblaadjes - 100 gr. Hollandse geraspte (belegen) geitenkaas - olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Rauwe groenten o.a.:, - staafjes wortelen, - radijzen, - selderstengels, - bloemkoolroosjes, - staafjes komkommer, , Dipsausjes:, A. 1 deel platte kaas; 1 deel mayonaise; 1 deel tomatenketchup;, cayennepeper; eventueel gehakte peterselie of bieslook, B. 1 deel ongezoete yoghurt; 1 deel mayonaise; 1 deel curry ketchup;, eventueel gehakte peterselie of bieslook.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Hant af van de hoeveelheid hapjes men nodig heeft.wiite asperges,fontinakaas,dikke bechamelsaus,en bladerdeeghapjes om op te vullen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bloemkool, 3 eetlepels foreleitjes, 1 eetlepel bieslook (fijngehakt), 3 dl room, peper, zout, 1 komkommer, 4 sneetjes wittebrood, 100 g Noordzeegarnaal (gepeld), 2 eieren, 0.1 dl melk (halfvol),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Van "vifke"

INGREDIENTEN

1 bloemkool 3 eetlepels foreleitjes 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 3 dl room peper zout 1 komkommer 4 sneetjes wittebrood 100 g Noordzeegarnaal (gepeld) 2 eieren 0.1 dl melk (halfvol),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Eens een leuke verandering : stukjes peperkoek met wildpasteivulling - heerlijk!

INGREDIENTEN

Een paar sneden peperkoek, een doosje wild of hazepastei, wat cognac - peper van de molen - 2 soeplepels room

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1/2 kg mossels - 1 eetlepel fijngehakte sjalot - 1 eetlepel olijfolie - 1/2 eetlepel fijngehakte basilicum - 2 glazen witte wijn - 1 grof gehakte ui - peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 artisjokbodem (gesteriliseerd), 0.5 eetlepel kippenbouillon, 0.5 dl room, 2 blaadjes gelatine (van 3 g), 150 g gedroogde ham, peper, zout, 4 sneetjes wittebrood, 4 cl olijfolie (extra vierge)

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op27-06-2003
  •  
  •  120 min. >
INGREDIENTEN

1 artisjokbodem (gesteriliseerd), 0.5 eetlepel kippenbouillon, 0.5 dl room, 2 blaadjes gelatine (van 3 g), 150 g gedroogde ham, peper, zout, 4 sneetjes wittebrood, 4 cl olijfolie (extra vierge)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 artisjokbodem (gesteriliseerd), 0.5 dl kippenbouillon, 0.5 dl room, 2 blaadjes gelatine (van 3 g), 150 g gedroogde ham, peper, zout, 4 sneetjes wittebrood, 4 cl olijfolie (extra vierge)

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Belgisch
  •  120 min. >

Aperitiefhapjes

INGREDIENTEN

1/2 kg mossels - 1 eetlepel fijngehakte sjalot - 1 eetlepel olijfolie - 1/2 eetlepel fijngehakte basilicum - 2 glazen witte wijn - 1 grof gehakte ui - peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 g lamsgehakt, 2 sjalotten, 1 ei, paprikapoeder, 4 druppels tabasco, peper en zout, 50 g paneermeel, vetstof,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2009
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 kg mossels, 1 eetlepel fijngehakte sjalot, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 eetlepel fijngehakte basilicum, 2 glazen witte wijn, 1 grof gehakte ui, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Van "vifke"

INGREDIENTEN

1/2 kg mossels - 1 eetlepel fijngehakte sjalot - 1 eetlepel olijfolie - 1/2 eetlepel fijngehakte basilicum - 2 glazen witte wijn - 1 grof gehakte ui - peper en zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

8 schijven Ganda ham, 125 g verse roomkaas, 50 g blauwschimmelkaas, 6 verse blaadjes basilicum, 4 verse blaadjes munt, 1 ui, 1 kl gehakte peterselie, 1 el olijfolie, peper, zout.

  •  Nagerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op16-04-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  120 min. >
INGREDIENTEN

1 eierdooier, 1 eetlepel mosterd, 100 ml sojaolie, 2 eetlepels citroensap, 1 koffielepel sojasaus, 1/2 koffielepel kerriepoeder, 100 g magere platte kaas, peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2004
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Gin

  •  …
  •  
  • Geplaatst op01-02-2002
  •  
  •  

Een BBQ recept van de chef Bart Janssens van de Cuylhoeve in Geel !

INGREDIENTEN

-1 snede tonijn, -1 ciabattabroodje, -olijfolie, -knoflook, -gedroogde tomaat, -rucolasla, -basilicum, -parmezaanschilfers, -peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk aperitiefhapje en in een handomdraai klaar.

INGREDIENTEN

2 struiken selderij schoongemaakt, 2 middelgrote gerookte makreelfilets met peperkorrels, 100 g. gerookte zalm, fijngemaakt, Sap van een ½ citroen, 100 g. curdkaas, 1 tl. Tomatenpuree, 1 tl. Mierikswortel met room, 3 el. Dikke, natuurgerijpte yoghurt, 1 el. Verse twijgjes peterselie,

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-2013
  • Nederlands Amuse
  •  10-20 min.

Hapjes; lekkere en originele aperitiefhapjes.Bereidingstijd: 1 uur
Voor: 24 stuks Bron: Kreatieve Keuken

INGREDIENTEN

Voor de mousse:, , 1 ui-, 1 seldertakje-, 2 dl rode wijn-, 1 soepbeen-, 1 kruidentuiltje (pe, 2 blaadjes gelatine-, 100 gr gekookte hesp-, 100 gr gerookte of ardense hesp-, 1 dl room-, peper en zout, , voor de soezen:, , boter-, 75 gr bloem-, 3 eieren-, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies