Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Aperitiefhapjes

Aperitiefhapjes recepten (27) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

aperitiefhapjes

INGREDIENTEN

Sneedjes gekookte hesp,kruiden kaas,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Aperitiefhapjes

4 Lekkere hapjes voor de Feestdagen.

INGREDIENTEN

De ingredienten staan bij de bereiding en bereidingswijze.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Aperitiefhapjes

Gevulde flapjes bladerdeeg, te frituren, voor bij de aperitief

INGREDIENTEN

1 blokje boter, 1 prei, 1 sjalot, 1 teentje look, peper & zout, vlees (kies maar : duif, kip, Ardeens gebraad, kalkoen,...)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-1998
  •  
  •  20-30 min.

Aperitiefhapjes

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-12-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Aperitiefhapjes

INGREDIENTEN

Garnalensalsa: tomaat - grijze garnalen - gele paprika - lente-uitjes - gehakte peterselie - olijfolie -, citroensap - peper en zout., Zalmspiesjes met mango: 200gr rauwe zalm -, 1 el olijfolie - 1 tl citroensap -, peper en zout - 1 mango., Gerookte forelmousse: 1.5 l visbouillon -, 250gr gerookte forelfilet - 1 dl, room - 2 el citroensap - 4 blaadjes, gelatine - 100gr lompviseieren -, peper en zout, Zwarte pastasalade met inktvisjes:, 1/2kg kant-en-klaar gemarineerde, inktvisjes - 500gr gekookte, tagliatelli - olijfolie - gehakte, peterselie - peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2001
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Aperitiefhapjes met serrano

Borrelhapje

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid) - 6 plakken serrano - 100 gr. spinazieblaadjes - 100 gr. Hollandse geraspte (belegen) geitenkaas - olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  •  
  •  20-30 min.

KOUDE APERITIEFHAPJES

INGREDIENTEN

Rauwe groenten o.a.:, - staafjes wortelen, - radijzen, - selderstengels, - bloemkoolroosjes, - staafjes komkommer, , Dipsausjes:, A. 1 deel platte kaas; 1 deel mayonaise; 1 deel tomatenketchup;, cayennepeper; eventueel gehakte peterselie of bieslook, B. 1 deel ongezoete yoghurt; 1 deel mayonaise; 1 deel curry ketchup;, eventueel gehakte peterselie of bieslook.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Aperitiefhapjes Met Asperges

INGREDIENTEN

Hant af van de hoeveelheid hapjes men nodig heeft.wiite asperges,fontinakaas,dikke bechamelsaus,en bladerdeeghapjes om op te vullen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Aperitiefhapjes met bloemkoolroom

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 3 eetlepels foreleitjes, 1 eetlepel bieslook (fijngehakt), 3 dl room, peper, zout, 1 komkommer, 4 sneetjes wittebrood, 100 g Noordzeegarnaal (gepeld), 2 eieren, 0.1 dl melk (halfvol),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Aperitiefhapjes met bloemkoolroom

Van "vifke"

INGREDIENTEN

1 bloemkool 3 eetlepels foreleitjes 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 3 dl room peper zout 1 komkommer 4 sneetjes wittebrood 100 g Noordzeegarnaal (gepeld) 2 eieren 0.1 dl melk (halfvol),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

aperitiefhapjes daddy mojo

Eens een leuke verandering : stukjes peperkoek met wildpasteivulling - heerlijk!

INGREDIENTEN

Een paar sneden peperkoek, een doosje wild of hazepastei, wat cognac - peper van de molen - 2 soeplepels room

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Aperitiefhapjes van mossels en basilicum

INGREDIENTEN

1/2 kg mossels - 1 eetlepel fijngehakte sjalot - 1 eetlepel olijfolie - 1/2 eetlepel fijngehakte basilicum - 2 glazen witte wijn - 1 grof gehakte ui - peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Aperitiefhapjes met ham en artisjokmousse

INGREDIENTEN

1 artisjokbodem (gesteriliseerd), 0.5 eetlepel kippenbouillon, 0.5 dl room, 2 blaadjes gelatine (van 3 g), 150 g gedroogde ham, peper, zout, 4 sneetjes wittebrood, 4 cl olijfolie (extra vierge)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-06-2003
  •  
  •  > 120 min.

Aperitiefhapjes met ham en artisjokmousse

INGREDIENTEN

1 artisjokbodem (gesteriliseerd), 0.5 eetlepel kippenbouillon, 0.5 dl room, 2 blaadjes gelatine (van 3 g), 150 g gedroogde ham, peper, zout, 4 sneetjes wittebrood, 4 cl olijfolie (extra vierge)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

aperitiefhapjes met ham en artisjokmousse

INGREDIENTEN

1 artisjokbodem (gesteriliseerd), 0.5 dl kippenbouillon, 0.5 dl room, 2 blaadjes gelatine (van 3 g), 150 g gedroogde ham, peper, zout, 4 sneetjes wittebrood, 4 cl olijfolie (extra vierge)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Aperitiefhapjes van mossels en basilicum

Aperitiefhapjes

INGREDIENTEN

1/2 kg mossels - 1 eetlepel fijngehakte sjalot - 1 eetlepel olijfolie - 1/2 eetlepel fijngehakte basilicum - 2 glazen witte wijn - 1 grof gehakte ui - peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Apéritiefhapjes van mini lamsburgers

INGREDIENTEN

500 g lamsgehakt, 2 sjalotten, 1 ei, paprikapoeder, 4 druppels tabasco, peper en zout, 50 g paneermeel, vetstof,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2009
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Aperitiefhapjes van mossels en basilicum

INGREDIENTEN

1/2 kg mossels, 1 eetlepel fijngehakte sjalot, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 eetlepel fijngehakte basilicum, 2 glazen witte wijn, 1 grof gehakte ui, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Aperitiefhapjes van mossels en basilicum

Van "vifke"

INGREDIENTEN

1/2 kg mossels - 1 eetlepel fijngehakte sjalot - 1 eetlepel olijfolie - 1/2 eetlepel fijngehakte basilicum - 2 glazen witte wijn - 1 grof gehakte ui - peper en zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Ham rolletje met kaas.

INGREDIENTEN

8 schijven Ganda ham, 125 g verse roomkaas, 50 g blauwschimmelkaas, 6 verse blaadjes basilicum, 4 verse blaadjes munt, 1 ui, 1 kl gehakte peterselie, 1 el olijfolie, peper, zout.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-04-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

kerriesaus

INGREDIENTEN

1 eierdooier, 1 eetlepel mosterd, 100 ml sojaolie, 2 eetlepels citroensap, 1 koffielepel sojasaus, 1/2 koffielepel kerriepoeder, 100 g magere platte kaas, peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2004
  • Belgisch
  •  0-10 min.

[center]Sherryfolie

INGREDIENTEN

Gin

  •  …
  •  
  • Geplaatst op01-02-2002
  •  
  •  

Zuiders broodje met tonijn op de barbecue

Een BBQ recept van de chef Bart Janssens van de Cuylhoeve in Geel !

INGREDIENTEN

-1 snede tonijn, -1 ciabattabroodje, -olijfolie, -knoflook, -gedroogde tomaat, -rucolasla, -basilicum, -parmezaanschilfers, -peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Wodka met hapjes met zalm haring en Deense blauwe kaas

Mooi gedresseerd en erg lekker deze aperitiefhapjes uit Skandinavië

INGREDIENTEN

250 g verse zalm, 70 g gerookte zalm, 140 g gerookte heilbot, 150 g gerookte haring (kippers), 2 eetlepels olijfolie (extravierge), 200 ml dikke room, 30% vetgehalte, 1 potje saus met fijne kruiden Deldiche, 125 g Deense blauwe kaas Danablu, 50 g zalmeitjes, 1 eetlepel honing, 1 potje gepelde noten, 1 pak melbatoast, verse dille, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-12-2017
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.

Gefrituurde artisjokken

Warme aperitiefhapjes uit Italië

INGREDIENTEN

400 g artisjokbodem (bokaal), 2 eieren, 1 citroen (sap), 4 eetl. bloem, peper en zout

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2018
  • Italiaans Amuse
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Selderijbootjes

Heerlijk aperitiefhapje en in een handomdraai klaar.

INGREDIENTEN

2 struiken selderij schoongemaakt, 2 middelgrote gerookte makreelfilets met peperkorrels, 100 g. gerookte zalm, fijngemaakt, Sap van een ½ citroen, 100 g. curdkaas, 1 tl. Tomatenpuree, 1 tl. Mierikswortel met room, 3 el. Dikke, natuurgerijpte yoghurt, 1 el. Verse twijgjes peterselie,

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-2013
  • Nederlands Amuse
  •  10-20 min.

Kerriescampi met tartaar van appel en avocado

Makkelijk en super lekker deze  aperitiefhapjes van scampi-appel en avocado

INGREDIENTEN

12 gepelde en geblancheerde scampi's (diepvries) (grote), 1 avocado, 1 lente-uitje, 1 appel (granny smith), 0.5 limoen, 1 takje munt (vers), 1 eetl. olijfolie, 1 koffiel. kerriepoeder, peper en zout

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2018
  • Belgisch Amuse
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top