660 Schelvis recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

750 gr schelvis in moten, 1/4 tot 1/2 l visbouillon, 50 gr boter, stukje foelie, 1 el bloem, 2 of 3 eidooiers, scheut koffieroom, peper, zout, citroensap,50 gr boter, 1 l water, ui, zout, partjes citroen, peterselie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In schuimige wijnsaus

INGREDIENTEN

800 gram schelvisfilet, 1 dunne prei, 1 kleine courgette, 1 wortel, 2 sjalotjes, 100 gram diepvrieserwten, 1/8 Ltr. droge witte wijn, 4 dl. visfond, 1 eierdooier, 1/8 Ltr. slagroom, 1 eetlepel citroensap, 50 gram boter, zout, witte peper, kervel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!)
Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!)
Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie!
Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten.

INGREDIENTEN

6 niet te grote plakken roodbaars of schelvis. (2), 3-4 uien in plakjes.(2), 2-3 rijpe tomaten (2), 1-1½ kopje (olijf)olie. of minder (2 theelepels gebruik ik nu), Sap van 1 citroen. (½), Half kopje fijngehakte peterselie.(half kopje), Zout en peper naar smaak., Eventueel 1 of meer teentjes knoflook. (2 vette tenen), geperst of fijngesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

700 gram schelvis - 1 glas melk - 20 cl room - peterselie - citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken schelvis uit over met anjovis en rozemarijn

INGREDIENTEN

1 kg schelvis, 1.5 dl olijfolie, 6 fijngehakte anjovisfilets, 1 el verse rozemarijn of halve tl gedroogde, zout, peper, 3 el paneermeel, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gewoon lekker.

INGREDIENTEN

4 moten schelvis van ong. 200 gr., 2 eetl. citroensap, peterselie, zout, 2 eetl. olie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 moten schelvis, 1 1/2 dl droge witte wijn, 1/2 citroen, peperkorrels, peterselie., , Voor de saus;, 3 eetlepels boter, 4 eetlepels bloem, 1 ei, 3 eetlepels mosterd, 2 eetlepels room, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

DIT RECEPT STAMT UIT DE JAREN 30. TOEN WERD ER VAAK MOSTERD BIJ DE VIS GEGETEN.DE MOTEN WORDEN MET GRAAT EN AL BEREID EN GESERVEERD,ANDERS ZOU DE VIS UIT ELKAAR VALLEN.DOOR DE TWEE ZIJKANTEN VAN DE VIS VAN ELKAAR TE SCHEIDEN,KUN JE DE GRAAT MAKKELIJK VERWIJDEREN!!

INGREDIENTEN

8 moten schelvis van 4 vissen 100 g boter 1 citroen in schijfjes 21/2 dl water zout 1 el azijn 2 tl maizena 2 beschuiten.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk romig visgerecht

INGREDIENTEN

1 bakje champignons; 1/2 ui; 1 eetlepel gedroogde peterselie; zout en peper; ? 450 gram diepvries schelvis (of kabeljauw of koolvis); 1 citroen; 1 blikje geconcentreerde champignonsoep.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Niet te dure vis, toch Luxe op tafel op tafel!

INGREDIENTEN

1 kilo schelvis, ? liter wijn wit, ? liter court bouillon, 2 tl peperkorrels, 1 grote ui, 60 gram boter, 20 gram bloem, 2 grote rijpe tomaten, 6 el slagroom, 2 el fijngehakte peterselie, 2 laurierblaadjes., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker met Iers bier.

INGREDIENTEN

0,5 kg schelvis, , 2,5 dl witte wijn, , 2,5 dl water, , 1 tl peperkorrels, , 1 grote ui, in plakjes van 1 cm, , 30 g nboter, , 2 eetl bloem, , 2 tomaten,gepeld en in stukken zonder pitten, , 3 eetl room, , 1 eetl fijngehakte peterselie,als garnering,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-08-2004
  • Iers
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, 800 gram schelvis aan een stuk - 2 eieren - 125 gram boter - 4 grote, artisjokken - zout, peper - 1,5 dl droge witte wijn - 40 gram bloem -, peterselie - 1 liter courtbouillon - 1/2 citroen - 1 dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 dikke moten schelvis - 2 uien - 1 citroen - peterselie - 80 gram boter -, 50 gram paneermeel - zout, peper - 1/4 liter cider - 3/4 dl azijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2000
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 gram schelvis aan een stuk - 2 eieren - 125 gram boter - 4 grote artisjokken - zout, peper - 1,5 dl droge witte wijn - 40 gram bloem - peterselie - 1 liter courtbouillon - 1/2 citroen - 1 dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 gram schelvis* citroensap* zout* 1 ui* 250 gram champignons* 25 gram boter* peper* peterselie* bieslook* scheutje witte wijn* paneermeel* boter*.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 dikke moten schelvis - 2 uien - 1 citroen - peterselie - 80 gram boter - 50 gram paneermeel - zout, peper - 1/4 liter cider - 3/4 dl azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2002
  • Iers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het Mingus Minus-Dieet 29 juni; 300 Kcal

INGREDIENTEN

150 gr schelvis- of kabeljauwfilet, zout en peper, witte wijn, 1 kleine ui, 1 theel margarine, 100 gr champignons, 2 tomaten, 5 olijven (evt. gevuld met paprika), 1 knackebrod,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2003
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Ovenschotel met vis en broccoli

INGREDIENTEN

900 gr filet van schelvis - 400 gr broccoli - 25 cl rrom - 100 gr gerapste gruyere - 2 tn knoflook - mespunt muskaat - pezo - boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor 2 personen

INGREDIENTEN

200 g. gefileerde schelvis, 2 uien, 2 eetlepels olie, 100 g wortelen, 1 prei, 2 dl water, ketjap manis naar smaak, 1 eetlepel gembersiroop, maizena, zout, peper, 1 eetlepel azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen
Van:
"Nynke"

INGREDIENTEN

4 moten schelvis, 80 gram boter, 3 uien, 3 rode paprika's, 6 tomaten, zout, peper, 2 teentjes knoflook, 1 bouquet garni, 1 dl droge witte wijn, 1 bosje peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 moten schelvis - 80 gram boter - 3 uien - 3 rode paprika's - 6 tomaten - zout, peper - 2 teentjes knoflook - 1 bouquet garni - 1 bosje peterselie - 1 dl droge witte wijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2000
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 moten schelvis, 3 uien, 6 tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 dl droge witte wijn, 80 gram boter, 3 rode paprika's, zout, peper, 1 bouquet garni, 1 bosje peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke schelvis met een kruiden/groente mengsle, vers uit de oven. Uitstekend geschikt voor de kosher keuken

INGREDIENTEN

Ingredienten:, ? 1 schelvis, ? 25 gram plantenboter, ? ui, ? peterselie, ? 1 wortel, ? gram rozijnen, ? stukjes citroenschil, ? eetlepel geschaafde amandelen, ? zout, ? nootmuskaat, ? halve theelepel suiker.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

( Aiglefin a la Basquaise )

INGREDIENTEN

4 moten schelvis *, 80 gram boter *, 3 uien *, 3 rode paprika's *, 6 tomaten *, zout *, peper *, 2 teentjes knoflook *, 1 bouquet garni *, 1 bosje peterselie *, 1 dl droge witte wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 moten schelvis - 80 gram boter - 3 uien - 3 rode paprika's - 6 tomaten -, zout, peper - 2 teentjes knoflook - 1 bouquet garni - 1 bosje peterselie -, 1 dl droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een ongelooflijk lekkere vis-ovenschotel waar de vis vooraf gemarineerd zal worden in Pernod en Cognac.....

INGREDIENTEN

-1 kg schelvis (staartstuk), -1 borrelglas Pernod en 1 borrelglas Cognac, -750 g gekookte krielaardappelen, -zout en peper, -4 sjalotten (fijn gesnipperd), -2 tenen knoflook (uit de knijper), -2 el boter, -2 el olijfolie, -1/2 bosje peterselie, -1 th lepel tijm, -citroensap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2005
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 1 wortel, 2 preien, 2 eetlepels olie, 2 dl visbouillon, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gember siroop, 1 theelepel maizena, 2 eetlepels droge sherry, 400 gram schelvis of kabeljauw, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram schelvis * 1/8 blokje santen * 1 dl water * 6 eetlepels olie * 3 eetlepels gesnipperde uien * 2 teentjes gesnipperde knoflook * 1 theelepel sambal oelek * 15 gepofte kemiri's * 10 lomboks * 2 theelepels ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel laso * 2 eetlepels asemwater * wat basilicumblaadjes.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kleine ui, 100 g paddestoelen, 250 g schelvis- of kabeljauwfilet, 25 g boter, 1 dl droge, witte wijn, 1/8 liter creme fraiche, zout, peper, 1 blik ratatouille (400 g), 50 g geraspte, oude kaas, verse peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 moten schelvis - 80 gram boter - 3 uien - 3 rode paprika's - 6 tomaten - zout, peper - 2 teentjes knoflook - 1 bouquet garni - 1 bosje peterselie - 1 dl droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een gezond en heerlijk gerecht uit de oven.

INGREDIENTEN

* 1 flinke schelvis waarvan de vinnen goed zijn uitgesneden door de visboer (of 400 gram witte visfilet)* 1 grote ui * halve courgette * 100 gram fijne soepgroente * 1 solo garlic (of 6 tenen knoflook)* 1 tl hete paprikapoeder * 1/2 blikje tomatenblokjes * klein blikje tomatenpuree * 1 el verse pesto * 50 gram parmaham * 6 kleine roma tomaten * olijfolie * halve citroen * peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.




Dit gerecht uit Suriname is snel, eenvoudig te bereiden en kleurrijk door zijn ingredienten.

INGREDIENTEN

1 ui, 25 gr. boter, 400 gr. schelvisfilet, 400 gr. tomaat, gepelde, 2 el. citroensap, 2 stengels bleekselderij, 1 teentje knoflook, Tabasco, 1 kleine paprika, groene, 1 kleine paprika, rode, Zout, Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vis word gaar gemaak in vocht wat tegen de kook aan zit.

INGREDIENTEN

1 schelvis

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Van augustus tot januari is het perfecte seizoen om aan de slag te gaan met schelvis

INGREDIENTEN

Voor de visbereiding, , 800 g schelvisfilet (ontveld), 1 l melk, 2 teentjes look, 1 kruidnagel, 1 steranijs, enkele laurierblaadjes, enkele takjes tijm, , Voor de aardappelpuree, , 1 kg aardappel (loskokend), 40 g boter, scheutje melk, nootmuskaat, zout, , Voor de spinaziebereiding, , 500 g verse spinazie, 1 teentje look, klontje boter, peper, zout, , Voor de saus, , 40 g bloem, 30 g boter, 1⁄2 citroen, enkele takjes (platte) peterselie, nootmuskaat, peper, zout, , Voor de afwerking, , 50 g Parmezaanse kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2011
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Schelvis is een ondergewaardeerde vis vind ik. Jammer want de prijs is prettig laag en de vis is erg lekker. Probeer dit slanke supergeurige gerecht maar eens.

INGREDIENTEN

2 schoongemaakte schelvissen op de graat 2 grote rode tomaten in blokjes 2 kleine groene Turkse paprika`s ( of 1 groene ) in flinterdunne reepjes 1 gesnipperde ui 3 tenen gesnipperde knoplook 1 citroen ½ venkelknol in reepjes ½ tl paprikapoeder scherp ½ tl korianderpoeder ½ tl komijnpoeder olijfolie peper en zout uit de molen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2010
  •  
  •  30-60 min.


Dit gerecht uit Suriname is snel, eenvoudig te bereiden en kleurrijk door zijn ingredi??nten.

INGREDIENTEN

1 ui, 25 gr. boter, 400 gr. schelvisfilet, 400 gr. gepelde tomaat, 2 el. citroensap, 2 stengels bleekselderij, 1 teentje knoflook, Tabasco, 1 kleine groene paprika, 1 kleine rode paprika, Zout, Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2006
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker oersoepje.De schelvis wordt in de oven bereidt.

INGREDIENTEN

* 400 g pastinaken,geschild,in blokjes, * 1 ui,fijngehakt, * 1 eetl boter, * 600 ml groentenbouillon, * 2 eetl creme fraîche, * zout, * versgemalen zwarte of witte peper, * versgeraspte nootmuskaat, * 1 stuks schelvisfilet à ca.350-400 g, * 1 eetl olijfolie, * 100 ml slagroom, * 2 eetl fijngehakte bladpeterselie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2010
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Vreemde combinatie???? wel heel lekker !!!!
.

INGREDIENTEN

400gr schelvis,-doperwten, - boter, Voor de Omelet, - 3 of 4 eieren, - peper en zout, - 1 eetlepel water, - 30 gr. boter, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, , 25 gr. boter, , 400 gr. schelvisfilet, , 400 gr. tomaat, gepelde, , 2 el. citroensap, , 2 stengels bleekselderij, , 1 teentje knoflook, , Tabasco, , 1 kleine paprika, groene, , 1 kleine paprika, rode, , Zout, , Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen, van "Nynke"

INGREDIENTEN

1 dl droge witte wijn, 1 takje peterselie, 4 schoongemaakte shelvis, 30 gram boter, 30 gram bloem, 100 gram garnalen, 1 dl room, citroensap, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen.

van 69,99
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies