Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

recepten (388.724) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Lekkere ovenschotel uit de Mexicaanse keuken met kip, groenten en pittige zelfgemaakte tacosaus

INGREDIENTEN

Tomatensaus:, Scheutje olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 (jalapeno)peper, fijngesneden, 1 rode paprika, in blokjes, 1 blik tomatenblokjes op sap (4 dl), Specerijenmix:, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl oregano, 1 tl suiker, p&z naar smaak, , Nachoschotel:, Olijfolie, 3 kipfilets, schoongemaakt en in blokjes, 1,5 el van de specerijenmix, 1 grote rode ui, in blokjes, 1 courgette, in blokjes, 1 rode & 1 groene paprika, in blokjes, 2,5 dl van de tomatensaus, 1 zak Nacho's naturel, 2 tomaten, in blokjes, 1 el jalapenopeperschijfjes (potje of verse), fijngesneden, 100 gr geraspte oude kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Minestronesoep is de Italiaanse groenteoep waarvan er ettelijke recepten bestaan. Dit is een eenvoudige minestronesoep met knapperige groenten en spekreepjes. Wat geraspte Parmezaanse kaas maken de soep extra lekker.

INGREDIENTEN

75 gram magere gerookte spekreepjes, 1 eetlepel olijfolie, 3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 theelepels suiker, 1 groot laurierblad, liefst vers, 1 flinke prei, schoongemaakt, in kleine stukjes gesneden, 2 winterpenen, geschild, in kleine blokjes gesneden, 2 stengels bleekselderij met groen, de stengels geschild en in kleine blokjes gesneden, 1 blik tomatenblokjes, 400 gram (ik had pulpa van het merk Mutti), 1 afgestreken eetlepel gedroogde regano, 1 groentebouillontablet, Peper, zout, mespunt cayennepeper of iets meer naar smaak., Paar druppels worcestersaus, 50 gram elleboogjes macaroni, 750 ml water, Geraspte Parmezaanse kaas,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Recept geleerd van mij Indonesische oma. Dit maakte ze altijd bij de rijsttafel.  

INGREDIENTEN

Recept is voor 10 personen / 10 schepjes, als het onderdeel is van een rijsttafel, , 1000 gram verse sperciebonen, 4 tenen knoflook, 3 rode uien, 2 stengels sereh, 1/2 theelepel trassi, 2 blaadjes Daon Salaam (Indische laurier), 1 stuk gember van 2 cm schoon, 1 tomaat, 1 scheut zonnebloemolie, 1 halve rode parika, 1 verse rode peper grof gesnipperd met zaadjes, 1 theelepel sambal, 1 blikje santen, 1 theelepel laos of 1 cm verse laos, 1 bouillonblokje (groentebouillon), 1 stuk gula Jawa of basterd suiker, of rietsuiker (Ongeveer 1 eetlepel), - peper en zout, , 1 blok tofu, Zonnebloem of slaolie om de tofu te frituren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Overheerlijk stoofvlees (draadjesvlees) zoals bij mama of oma. Ik heb dit recept iedere keer dat ik het maakte een beetje verbeterd en ben van mening dat het nu zijn hoogtepunt heeft bereikt. Meerdere keren gemaakt voor het gezin, vrienden en familie en iedere keer weer een groot succes. Ik weet zeker dat u er net zoveel succes mee gaat hebben als ik.

INGREDIENTEN

2 à 2,5 kilo goed doorregen riblappen of sucadelappen, 8 theelepels franse moster, Peper en zout, Bakboter, , 4 grote uien, 700 ml water, 1 eetlepel ketjap, 2 bouillonblokje (rundvlees), 4 knoflookteentjes, 15 zwarte peperkorrels, 7 laurierbladen, 5 kruidnagels, Klein blikje tomatenpuree, Worcestersaus, Tobasco, Azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit is een recept dat de Chinezen  gebuiken als basis voor hun pikante soepen 

INGREDIENTEN

2el Rijstwijn of 2 el droge Sherry, 3 el Rijstazijn, 2 tl Chilipoeder, 2 tl Arachide olie, 1,6 liter Chinese gevogeltebouillon ( zie recept op de smulwebsite), 1 tl Sojasaus, 1 tl Zout, 1 tl Sesamolie, 0,5 tl Peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zelf bouillon trekken is makkelijk maar heeft zijn tijd nodig .

INGREDIENTEN

500 gram Kippen karkas, 5 cm Gember, 3 Lenteajuin, 2 liter Water, 2 Ajuin, 1 tl Zout

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Chinees Bijgerecht
  •  60-120 min.

Klassiek feestelijk voorgerecht dat steeds even lekker is en op voorhand gemaakt kan worden 

INGREDIENTEN

8 Scampi, 75 gram Noordzeegarnaal, 75 gram Krab, 500 gram Mosselen, 500 gram Kokkels, 2 Peterseliestengels, 1 tl Cognac, 1 takje Tijm, 1 dl Room, 1 blaadje Laurier, 1 Ajuin, 1 Kropsla, Tomatenpuree, Peper, Zout, Peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Al 30 jaar populair in ons gezin.  

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 2 rode uien, peper en zout, 1 zakje Soto kruiken, 1 (groente- of kip) bouillion blokje, 1.5 l. water, 2 kleine (of 1 grote) prei, 1/2 bosje Selderij, 100 gram Taugé, citroensap, 1 pakje rijst mie, 4 eieren, Gebakken uitjes (Conimex)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bij sommige supermarkten is rode spitskool te koop (bijvoorbeeld bij Lidl). Rode spitskool heeft dezelfde vorm als een gewone spitskool (zie foto) en is een kruising tussen rode kool en spitskool. Het voordeel van de rode spitskool is dat deze niet zo'n lange kooktijd heeft als rode kool. Je kunt de rode spitskool klaarmaken als spitskool maar ook als rode kool. Ik heb bij de ovenschotel gekozen voor de rode kool variant. Je kunt de rode spitskool ook als bijgerecht serveren met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld een stukje vlees.

INGREDIENTEN

Rode Spitskool:, 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd, 1 rode spitskool, schoongemaakt en in smalle reepjes gesneden, 20 gram roomboter, 100 ml. sinaasappelsap, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 kaneelstokje, 1 afgestreken theelepel kruidnagelpoeder, peper, zout, 1 grote appel (goudreinet), geschild, klokhuis verwijder, in stukjes gesneden, 1 eetlepel vloeibare honing, Eventueel 1 afgestreken eetlepel maïzena en, 5 gedroogde abrikozen in reepjes gesneden, , Extra voor de ovenschotel, Plm. 800 gram kruimige aardappelen, 2 dl melk, 30 gram roomboter, zout, versgemalen peper, versgemalen nootmuskaat, Eventueel: 1 appel, geschild, klokhuis verwijderd, in dunne ringen gesneden (zie foto)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Erg lekker recept wat vooral dochterlief lekker vindt door de hoeveelheid groente.

INGREDIENTEN

2 grote blikken bruine bonen (niet uitlekken), 250 gr kastanjechampignons, 3 vleestomaten, 2 rode paprika, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 250 gr spekblokjes, 3 stengels bosui, 1 tl paprikapoeder mild, 1 tl thijm, 300 gr basmatirijst, 1 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Als je een vitaminestoot wilt of gewoon zin hebt in heerlijke soep, dan moet je deze soep eens proeven. 

INGREDIENTEN

1 Hokkaido pompoen (1-1,5 kg), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 paprika's (verschillende kleuren), 1 prei, 3 stengels bleekselderij, 1 grote winterpeen, 1 courgette, 1 zoete aardappel (oranje), petersele, koriander, 2,5 l tuinkruidenbouillon, 1,5 tl komijnpoeder, 2 tl. cayennepeper, zout, 200 ml. kokosmelk, 2 el zonnebloemolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Europees
  •  30-60 min.

Probeer dit hartverwarmende, romige kipgerecht eens, bereid met cider, ansjovis en room.

INGREDIENTEN

2 eetlpls olijfolie, 2 sjalotjes, fijngesneden, 3 kipfilets, in plakken (of gebruik kipfilethaasjes), 2 ansjovisfilets, 200 ml cider, 150 gr champgnons, 4 eetlpls room, een kneepjes citroensap, 2 eetlpls peterselie, fijngehakt, zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een onderdeel van Oosterse maaltijd uit eigen keuken.

INGREDIENTEN

3 eieren, 1 winterwortel (200 gr.), , zout, 1/2 pak diepvries sperziebonen (450 gr), 200 gr. gesneden witte kool, 150 gr tauge, 1/2 komkommer, 7 el pindakaas, 2 tl sambalk oelek, 2 el kejap manis, 1/2 zak gebakken kroepoek (40 gr.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Limonade uit Indië

INGREDIENTEN

Spuit Water, 12 Limoenen, 100 gram Kristalsuiker, 0,25 dl Water, Zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Indisch
  •  0-10 min.

Ouderwets maar efficiënt ! Zo heet als mogelijk uitdrinken 

INGREDIENTEN

Kokend Water, 2 el Honing, 1 Citroen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Chocomelk op z'n Amerikaans

INGREDIENTEN

9 dl Melk, 400 gram zwarte Chocolade, 12 Marshmallows, 1,25 dl Room, 1 tl Cacaopoeder, 1 el Kristalsuiker - Tafelsuiker, 0,5 tl essence Vanille of Vanillestok, 0,5 tl essence Amandel,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Een hartige koffie uit Frankrijk, uiteraard met Cognac

INGREDIENTEN

2 el Kristalsuiker - Tafelsuiker, 1 Espresso koffie, Cognac

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Frans
  •  0-10 min.

Lekkere Macchiato op zijn Spaans

INGREDIENTEN

1 stukje zwarte Chocolade, 1 Espresso koffie, Melk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Spaans
  •  0-10 min.

De koffie " de Americano" zou ontstaan zijn tijdens  WO II , om de Amerikaanse soldaten koffie te geven die op de koffie leek in de USA.

INGREDIENTEN

3 dl ijs Water, 2 Espresso koffie, Ijsblokjes van espresso koffie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Dit is een onderdeel van Oosterse  Maaltijd uit eigen keuken

INGREDIENTEN

400 gr hamlappen, zout, versgemalen peper, 2 e; sherry, 3 uien, 1 rode paprika, 1/4 komkommer, 1 blikje bamboescheuten (netto 300gr), 2 schijven ananas (blik), 2 bolletjes gember, 4 el olie, 2 teentjes knoflook, 10 el tomatenketchup, 6 el (appel)azijn, 3 el sojasaus, 5 el suiker, 2 eieren, 2 el bloem, 5 el maizena, frituurvet/olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Onderdeel van Oosterse maaltijd uit eigen keuken.

INGREDIENTEN

1/2 bloemkool, 1 winterwortel, 1/2 bakje champignons, 1 el citroensap, 400 gr. kipfilet, 1 kippenbouilllontablet, 1 pak diepvres peultjes (150 gr.), 1 tl gemberpoeder, 1 tl vijfkruidenpoeder, 1,5 el aardappelmeel, 2 el ketjap asin, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Na een hele dag druk in de weer te zijn geweest kom ik aan bij mijn koelkast om tot de ontdekking te komen dat ik eigenlijk geen ingredienten voor een van mijn standaard gerechten in huis heb. Nou dat werd dus even uitpluizen wat ik nog had en wat wel en niet samen kon, maar veel keus was er niet. ik had nog twee bakjes tauge in de koelkast, tweederde van een zak spruiten in de vriezer en nog wat blikjes met gepelde tomaten. Veel keus was er niet dus.. naja daar ging ik dan, ik heb alles bij elkaar gegooit en het resultaat valt zeker niet tegen.

INGREDIENTEN

1 blikje gepelde tomaten, 1 bakje taugé, 20 spruiten, 5 takjes peterselie naar smaak, varkenskruiden, 2 blokjes visbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Als appeltaartgek in de stad komt en ergens koffie gaat drinken, dan neem je bij de koffie appeltaart. na struinen op internet heb ik deze recept gevonden oorspronkelijk uit de kookboek van Julia Child en iets aangepast door Carola, Deze heb ik ook op haar site gevonden. Als je gek ben op appeltaart. En je waardeer eerlijke ingredienten. Je wil geen appeltaart uit een pakje maken, dan is dit jou recept.

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, , 350 (280) gram bloem, 250 (200) gram boter, 175 (140) gram suiker, snufje zout, , Voor de vulling:, , 6-7 (4) goudrenetten van middelbare grootte, 50 (40 a 60) gram suiker, 2 (1 a 1,5) pakje vanillesuiker of 2 (1,5) theelepel kaneel (sorry, lekker hoor, ik gebruikte beide), 50 (50) gram rozijnen of 40 gram gepelde amandelen,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk voor de lunch of op zaterdagavond, met een stukje stokbrood!

INGREDIENTEN

Vlees van 2 gebraden kipkarbonades of hamlappen, Blik ham, 2 grote uien, 4 flinke vastkokende gekookte aardappels, 2 zure appels, 3 grote tomaten, 1 rode paprika, 1 klein potje zure cornichons (kleine augurkjes), 1 klein blikje mais, 1 klein blikje kikkererwten, 1 klein potje doperwten en worteltjes, 1 blikje haricots verts, 1 potje kappertjes, 1 rode peper, 1 zakje radijs, 1 blok feta, 3 stelen bleekselderij, 1 fles caesar dressing

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heerlijk winters gerecht.  

INGREDIENTEN

1 kg dikke riblappen (liefst niet te mager), 250 gram rookspek, in blokjes, 4 tenen knoflook, 4 stengels bleekselderij niet al te fijn gesneden, Net gemengde kleine zilveruitjes (jumbo), 3 winterwortels, 2 laurierblaadjes, 1/2 liter wijn of iet wat meer naar gelang wat je lekker vind, 2 uien niet al te fijn gesneden, 250 gram champignons, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel gele of bruine basterd, 2 bouillonblokken Kip/rund, 1 blikje tomatenpuree, Boter en olie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gewoon omdat ik weer eens zin had in een echte paddenstoelen soep, en mijn kat ook behoefte had aan een zacht maaltje zonder ziekmakende stoffen (cq per ongeluk kattenbak met geur, zo ontzettend goor!) We hebben er samen van gesmuld, ik in mijn bord, hij in zijn bakje, maar ik heb er zelf wel wat geraspte kaas over gestrooid.....Voor bij Aggie...

INGREDIENTEN

- Kip met bout (afhankelijk van de hoeveelheid gewenste bouillon), - 1 zakje 'kipbouillon' ter versterking van de bouillon, kun je ook zelf bij elkaar zoeken maar dit is iets simpeler, - 2 blokjes kippenbouillon poeder en een beetje gemalen peper en zout., - 250 gram paddenstoelen; gesneden, - flinke klont boter (circa 50 gram/een vijfde pakje, - flinke schep bloem (circa 30 gram), - zout en peper, - crème fraîche, - geraspte kaas (zelf emmentaler), - 1 el verse peterselie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Koken,Bakken,Pureren of Frituren:dat is hoe we de aardappel in Nederland meestal bereiden. Maar ook gepoft zijn ze niet te versmaden. Ze kunnen met "Jas" en al de oven in,een lekkere vulling erbij en voila: je hebt een heerlijke lunch, voor-of bijgerecht.

INGREDIENTEN

=Per persoon een oranje of wiite zoete aardappel of, een nicola, of opperdoezer., =100 gram gekookte ham in blokjes., =2 eetl.Griekse yoghurt., =1 tl.mierikswortel., =50 gram geraspte belegen kaas., =Olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Mijn moeder wil het niet horen, maar dit is werkelijk de lekkerste Pasta Bolognaise die ik ook heb gehad. Haar pasta bolognaise komt daarmee op een tweede plaats te staan. Tip vooraf, als je de saus en de pasta apart maakt kan je het restant aan saus invriezen. Als je dan pasta kookt en de saus ontdooid heb je binnen no-time een heerlijke pasta op tafel staan!

INGREDIENTEN

30g boter, 1 eetlepel olijfolie, 1 wortel, 2 stelen selderij, 1 ui, 120g bacon, 450g gehakt, 1 pak tomatenblokjes, 2 laurierbladeren, zout, vers gemalen zwarte peper, 2 stukjes knoflook, 120g champignons, 120ml runder boullion, 1 glas rode wijn, 2 eetlepels double cream (fat 48%), 3/4 eetlepel tomatenpuree, Tijm, Oregano, Iets van pasta (schelpjes, spaghetti), Geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Leuk voorgerecht !

INGREDIENTEN

1 Prei niet al te groot fijn gesneden, 2 sjalotten fijn gesneden, 1 teentje knoflook gesnipperd, 1 liter kippen bouillon, 500 gram diepvries erwtjes, Pakje gerookte forel of paling, 5 takjes munt fijngesneden, 1 lente ui in ringen gesneden, 125 gr créme fraîche, Peper en zout uit de molen, roomboter of olijfolie,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Als je de vlamtosti van TopKing lekker vindt: niet meer doen en gewoon zelf maken.. Je hebt er weinig voor nodig, is zo klaar en is - het allerbelangrijkste - superlekker! Gebruik hiervoor goed rundergehakt, mocht dat nog een beetje rosé zijn is het niet zo'n ramp.. Heb je er teveel dan gewoon apart verpakt de vriezer in, heb je altijd wat lekkers in huis.  

INGREDIENTEN

1 wit casinobrood (vierkant, ca 20 sneetjes), Tomatenketchup, 10 plakjes jong belegen of Cheddarkaas, 200 gr rundergehakt, Zout, 1 sjalotje, gesnipperd, Tabasco naar smaak,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

.

INGREDIENTEN

500 tot 600 gram hamlappen, 2 flinke tenen knoflook, stuk gember van 1 centimeter, 1 grote ui, 8 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop, kneepje citroensap, 1 eetlepel azijn, 100 milliliter water, sambal oelek naar smaak, scheutje olie om in te bakken, halve theelepel vers gemalen zwarte peper, 1 afgestreken eetlepel maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

.

INGREDIENTEN

500 tot 700 gram rundvlees (sucadelappen of runderriblappen), 2 sjalotjes, sambal oelek naar smaak (één eetlepel voor héél pittig en twee voor een loopneus), 1 eetlepel fijne mosterd, 2 eetlepels ketjap, 4 teentjes knoflook, 1 eetlepel hele mosterdzaadjes (verkrijgbaar in de supermarkt), verse rode peper naar smaak, 2 eetlepels (appelcider) azijn, vers gemalen zwarte peper, 1-2 limoenen, scheutje olie om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Onderdeel van Oosterse maaltijd uit eigen keuken

INGREDIENTEN

1 grote ui, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 prei, 2 plakken ham a 150 gr., 200 gr. gepelde garnalen, 200 gr. tauge, 300 gr. ronde mie, 4 el olile, 1 teentje knoflook, 2 el azijn, zout, 1 tl suiker, 1,5 el hete chilisaus (toko),

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Wij gaan echt niet wachten tot Sint deze kruidige koek meebrengt. We bakken €m lekker zelf.

INGREDIENTEN

250 g zelfrijzend bakmeel, 125 g donkerbruine basterdsuiker, 1 el koek- en speculaaskruiden, 1 mespunt zout, 150 g boter, 300 g amandelspijs, 2 eieren, 25 g garneeramandelen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Deze opgerolde cake ziet er heel feestelijk uit en is bovendien vetarm. Door de Griekse yoghurt erin en erop is de smaak heerlijk fris.

INGREDIENTEN

4 eieren, 100 g rietsuiker, 100 g zelfrijzend bakmeel, 2 tl koek- en speculaaskruiden, 1 sinaasappel (schoongeboend), 20 g fijne kristalsuiker, 500 g Griekse yoghurt (0% vet), 125 g craisins bosbes (zak 150 g), 3 el geraspte kokos, 4 zakjes vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Lekker makkelijk, maar heerlijk.  

INGREDIENTEN

500 g kabeljauwfilet, 2 trostomaten, 2 cm verse gember, geraspt, 1 teentje knoflook, geperst, 2 bosuitjes, in ringetjes, 1 zak witlof (à 500 g), 4 el oestersaus (of ketjap), 2 el olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oóóh, tegen chocoladecake zeggen we echt geen nee. Helemaal niet tegen deze cake deluxe.

INGREDIENTEN

200 g extra pure chocolade 85% (Delicata), 75 g havermout, 75 g amandelmeel, 2 tl bakpoeder, 3 rijpe bananen, 3 eieren, 2 el kokosolie, 300 g blauwe bessen, 50 g melkchocolade, 60 g crème fraîche, 40 g bananenchips

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Feestelijk voorgerecht van chef Jan Buytaert

INGREDIENTEN

12 à 16 middelgrote (kraakverse!) rauwe langoustines, 3/4 l kippenbouillon, 2 grote wortelen, geschild & in tonnetjes gesneden, 150 g groene tuinboontjes, schoongemaakt, 150 g sluimererwtjes, zonder vliesjes, 8 witte aspergepunten, geschild, 8 groene aspergepunten, geschild, 1/2 kg kookvaste aardappelen, in tonnetjes gesneden, 1/4 l room, 2 eierdooiers, peper, zout & nootmuskaat

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gewoon wat lekkere producten bij elkaar en je hebt een heerlijke slanke maaltijd. Helemaal vergeten er een foto van te maken,

INGREDIENTEN

500 gr. Spruitjes, schoongemaakt, Bakje champignons, schoongemaakt en in plakjes, 1 Ui, grof gesnipperd, 240 gr. rundergehakt, 1 appel, grove stukken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2017
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is een test

INGREDIENTEN

1 test

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2017
  • Caribisch
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top