Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

vis recepten (18.321) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een zalige en gezellige ROMIGE VISPOTJE

Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden

INGREDIENTEN

400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes,, 200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons,, 60 g boter of margarine,1 tl suiker,, zout en peper,30 g bloem,, 5 dl visbouillon (van tablet),, 1,25 dl creme fraiche, 2-3 tl citroensap,, , 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes,, 2 el grof gesneden dille.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Penne met zalmsnippers

Romig en makkelijk visgerecht. Gezond en lekker.

INGREDIENTEN

200-250 gram gerookte zalmsnippers, scheutje kookroom, 50 gram pijnboompitten, 1 citroen, per persoon 100-150 gram ongekookte pasta (penne rigate), rucola sla, paar takjes dille, twee teentjes knoflook, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2007
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Sonja Bakker Kabeljauw fantasie

Ik ben aan het Sonja Bakkeren en dit recept moesten we gisteren eten en dit smaakte zo fantastisch, dat ik het jullie niet wil onthouden. Ik heb wel een beetje gesmokkeld, want we moesten er brood bij eten dat heb ik vervangen door pasta. Op goed geluk een hele goede combinatie.

INGREDIENTEN

* 2 pakjes witvis (ik had botervis; heerlijk), * 8 plakjes Serrano ham, * 2 theelepels gedroogde basilicum, * 2 eetlepels balsamico azijn, * 1 theelepel (zaanse) mosterd, * 1 theelepel suiker of iets zoetstof, * 1 teentje knoflook, * 2 dl. demi creme fraiche, * 8 trostomaatjes, * 1 eetlepel olijfolie, * peper en zout, * tagliatelle

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vis met ketjap in aluminiumfolie

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden.

INGREDIENTEN

1 kg kabeljauw of koolvis, in moten, 2 e olie, 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn of 1/4 t knoflook poeder, 1 t laos, 75 ml ketjap manis (ABC), 1/4 t witte wijnazijn, 1/2 t sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie. Snel klaar en heel erg lekker. Weer eens een andere manier om vis te bereiden.

INGREDIENTEN

500 gram kabeljauwfilet - 2 eetlepels citroensap - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 theelepel sambal oelek - 2 eetlepels zonnebloemolie - 1 eetlepel roomboter (is niet echt nodig!) - 1 flinke theelepel gemberpoeder (djahe) - 1 flinke theelepel koenjit (geelwortel) - 1 flinke theelepel gemalen koriander (ketoembar) - 2 flinke theelepels kerriepoeder - 1 eetlepel tomatenpuree -, 3 eetlepels sweet mango chutney (Pataks bij AH) - 200 ml slagroom -, 2 eetlepels gehakte koriander of peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

"Italiaanse" vis met tomaten uit de oven

Heerlijk gerecht, ook voor de "beginnende" vis-eter! Supersnel klaar, licht en heel gezond!

INGREDIENTEN

600gr. witvis (panga-, tilapia- of kabeljauwfilet), 6-8 tros- of Romatomaten, Italiaanse kruiden (oregano, basilicum of een kant -en- klare mix), 2 tenen knoflook, geraspte oude kaas, zout en peper uit de molen, olijfolie, citroensap, scheut droge, witte wijn, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!) Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!) Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie! Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten.

INGREDIENTEN

6 niet te grote plakken roodbaars of schelvis. (2), 3-4 uien in plakjes.(2), 2-3 rijpe tomaten (2), 1-1½ kopje (olijf)olie. of minder (2 theelepels gebruik ik nu), Sap van 1 citroen. (½), Half kopje fijngehakte peterselie.(half kopje), Zout en peper naar smaak., Eventueel 1 of meer teentjes knoflook. (2 vette tenen), geperst of fijngesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kabeljauw met ratatouille uit de oven

Kabeljauw met ratatouille uit de oven .

INGREDIENTEN

Ingrediënten, , 3 eetlepels olijfolie, 2 rode uien, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 gele paprika, in kleine stukjes, 1 courgette, in kleine blokjes, ½ eetlepel paprikapoeder, ½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden, 500 g kabeljauwfilet, sap van een halve citroen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2008
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vis ovenschotel met feta

Een zomerse recept uit Zuid- Afrika.

INGREDIENTEN

1.5 kg kabeljauw moten (kan ook uit diepvries, maar dan wel ontdooid vooraf), 80 ml olijfolie, 80 ml citroensap, 1 lente-ui, fijn, 2 preien in dunne halve ringen gesneden, 3-4 teentjes knoflook, fijn, 1 rode paprika, in blokjes, 250 g champignons, geciseleerd, 450 g blik tomaten in stukjes verdeeld, 250ml witte wijn, 30 g verse peterselie, fijn, 30 g verse dille, fijn, 250 g fetakaas verkruimeld, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

gamba`s piri piri

Heerlijke ovenschotel met gegrilde groenten en tijgergarnalen

INGREDIENTEN

1 kilo tijgergarnalen, paar tenen knoflook, ui, winterwortel, aubergine, courgette, 2 paprika`s (2 verschillende kleuren), maiskolf (in stukken gesneden), olijfolie, prir piri kruiden, grof zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

Kabeljauw is door het productschap vis verkozen tot vis van de maand `november`. Ik kon derhalve niet achterblijven door daar iets mee te doen dus zo is dit heerlijke gerecht ontstaan. Vis is natuurlijk hartstikke lekker en gezond, alles wat uit zee komt is lekker en gezond. Elke vrijdag haal of krijg ik wel spartelverse vis en maak daar dan wat lekkers mee. Dit is een makkelijk recept om een moot kabeljauw eens heerlijk en snel klaar te kunnen maken. Een ware smaaksensatie voor de mensen die van vis houden, lees maar, probeer maar en proef zelf maar.

INGREDIENTEN

600 gr verse kabeljauwfilet of moten, 1 kop vers geraspte parmezaanse kaas, ½ t zeezout, 1 t tijm, 1 t paprikapoeder mild, Zwarte peper uit de molen, Vers gesnipperde platte peterselie, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2012
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De ECHTE Valenciaanse Paella met vlees en vis

Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Slanke visschotel

Een heerlijk ovengerecht bijna zonder vet

INGREDIENTEN

600 gram visfilet naar keuze (ik gebruik kabeljauw) 1 kuipje slankie, 250 gram magere kwark, 2 eetlepels zongedroogde tomaat zonder olie1 eetlepel italiaanse kruiden, 1 theelepel strooiaroma, 4 eetlepels parmenzaanse kaas, spuitbus bakblik invetter(Baukje)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-1999
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mijn absolute lievelings visschotel

Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden. Kijk ook voor meer reacties bij: http://www.smulweb.nl/recepten/1380343/Mijn-absolute-lievelings-visschotel

INGREDIENTEN

100 gr. gerookte zalm in stukjes, 250 ml. slagroom, 3 bosuitjes in kleine ringetjes, 500 gram pangasius filet., (ik neem een diepvries zak van 600 gram bij de supermarkt en laat alles op tijd ontdooien. en wij vinden het zo lekker dat die 600 gram voor ons tweetjes helemaal opgaat!), 1 zak kleine(mini) krieltjes van 600 gram. Ik neem altijd voor ons tweetjes een zakje celavita van 450 gr. (700 gr voor meer personen) en bak ze even in een kleine koekenpan in olijfolie 6 min. Ik vind Celavita het enige merk krieltjes die echt goed gaar worden!, 1 bloempotje peterselie (van de aldi is perfect en niet duur), 50 gram geraspte oude kaas, zout en versgemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Pangafilet uit de oven

Pangafilet met een kerrieroomsaus

INGREDIENTEN

4 Pangafilet, 1 flesje koksroom, kerriepoeder, uien, prei, (cashew of walnoten)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2008
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm in bladerdeeg

Zalm verpakt in bladerdeeg met spinazie en creme fraîche

INGREDIENTEN

250 gr zalmfilet; 5 à 6 plakjes bladerdeeg; 50 gr gekookte en fijngehakte spinazie; 125 ml creme fraîche; 2 eetlepels fijngehakte peterselie; één fijngehakt teentje knoflook; 1 à 1½ tl suiker of zoetstof; zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2006
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel met tilapiafilet en sperziebonen

Verrukkelijke romige ovenschotel. Een aangepast recept van het Smulweblid marianneoud. We hebben deze ovenschotel al vaak met gasten gegeten en iedereen is verrukt.

INGREDIENTEN

4 stukken tilapiafilet van plm. 150 gram, 400 gram sperziebonen, 25o gram champignons, 3 tomaten, 2 flinke eetlepels pijnboompitten, 2 teentjes knoflook, bloem, peper en zout, 150 gram zachte geitenkaas (zonder korst), 2 eetlepels fijngesneden bieslook, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels olijfolie, 200 ml crème fraîche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2007
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Provencaalse vis

Overheerlijk geurig visgerecht. Je kunt alle soorten witte vis gebruiken.

INGREDIENTEN

400 gram tilapiafilet 1 kleine ui gesnipperd halve courgette in plakjes 6 kleine (tasti tom) tomaatjes halve citroen 4 ansjovisfilets uit blik 3 flinke tenen knoflook flink wat verse rozemarijn, salie en wilde marjolein peper en zout uit de molen olijfolie extra vierge

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges

Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA in Rotterdam. Klik hier voor Restaurant MimosA

INGREDIENTEN

- 1 dl olijf olie, - 1 gesnipperd uitje, - 350 gr risotto rijst (carnoroli), - 2 dl witte wijn, - 1 limoen sap & rasp, - 0,75 L kippen bouillon, - 50 gr creme fraiche, - 200 gr verse tonijn in blokjes, - 20 gr gehakte peterselie, - 8 groene asperges

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen -

INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Visrecept (slank)

Dit is een lekkere ovenschotel, makkelijk te maken en bovendien een slankgerecht. Het hele gerecht (dus met de aardappelen en kaassaus). bevat slechts 385 cal. p.p. Mocht je niet op dieet zijn kan je altijd meer aardappels nemen! Het is voor 2 personen maar kan verminderd of vermeerderd worden. Ik ben geen fan van kant en klare pakjes en zakjes, ik maak liever zelf mijn eigen kaassaus, mijn eigen aardappelschijfjes enz. maar soms komt het wel eens van pas (haast ). Dan maak ik weleens gebruik van een pakje of zakje. De laatste tijd wordt dat steeds minder omdat ik meer tijd heb om mijn maaltijden te bereiden maar omdat dit recept uit `de oude tijd` stamt heb ik dit recept aangehouden. Ik heb deze keer (15.01.2012) `Yellow Sole vis ` (diepvries AH) gebruikt, het was wel lekker maar kabeljauw, koolvis of roodbaars vind ik lekkerder.

INGREDIENTEN

1 blik tomatenblokjes (425 g), 2 tenen knoflook. (ik heb er 4 gebruikt maar dat hangt van je smaak af), Bleekselderij (ik heb 6 stengels voor 2 pers. gebruikt)., 1 flinke scheut Worcestershiresaus., Een klein beetje chilipoeder, (of Cayennepeper)., Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak., 2 rode uien., 300 g kabeljauw of andere witvis., 200 g Kant en klare aardappelschijfjes (dieet portie is 100 g aardappel p.p.), 200 ml kaassaus (bvb. Knorr of Maggi), Eventueel wat verse of gedroogde kruiden ik heb nog wat (gedroogde) dragon toegevoegd.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Tagliatelle met zalm

Een heerlijk, snel en gemakkelijk recept.

INGREDIENTEN

250 gram verse tagliatelle, 1 doosje champignons, 200 gram gerookte zalm (snippers 250 gr) (evt. plak ham), 1 bakje Boursin cuisine, (evt. extra Crème Fraiche), Knoflook, Olie of boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2010
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

vis

INGREDIENTEN

Vis

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde zalm met walnoot & spinazie

Bomvol omega 3-vetzuren en natuurlijk erg lekker.

INGREDIENTEN

* 1 eetl olijfolie, * 1 medium ui,gehakt, * 1 teen knoflook,geperst, * 1 kg verse,gehakte spinazie, * 0.5 theel versgemalen zwarte peper, * 0.5 theel zout, * 250 g gekookte zilvervliesrijst, * 2 theel geraspte citroenschil, * 50 g geraspte oude Cheddar kaas, * 125 g gehakte walnoten, * 1 mooie zalmfilet,ongeveer 450 g,zonder vel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

spinazie-kabeljauwpakketjes

Lekker,makkelijk en gezond.

INGREDIENTEN

* 8 ontdooide bladerdeegplakjes, * 4x 100 g kabeljauwfilet, * 300 g jonge spinazie, * 2 gesnipperde sjalotjes, * 8 zongedroogde tomaatjes,in stukjes, * 4 gehalveerde cherrytomaatjes, * 3 dl melk, * 2 eetl bloem, * 3 eetl boter, * 1 eetl tomatenpuree, * 1 losgeklopt eitje, * 4 verse salieblaadjes, * versgemalen zwarte peper, * zout, * paneermeel, * sesamzaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paella

Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia.

INGREDIENTEN

6 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? theelepel verkruimelde saffraandraadjes, zout, versgemalen peper naar smaak, een kleine kip van ongeveer 1 kilo, 250 gram pijlinktvis, schoongemaakt, in stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de tentakels gehalveerd, 250 gram zeeduivel of andere stevige vis, ontveld en in blokjes., 12 grote garnalen, niet gepeld, 24 kleine mosselen, schoongemaakt, 125 gram chorizo, bij voorkeur zoete, in stukjes van 1 cm, 1,5 liter kippenbouillon of visbouillon, 8 eetlepels olijfolie, 1 ui fijngehakt, 2 rode paprika, 1 gehakt en 1 in reepjes gesneden, 2 middelgrote tomaten, fijngesneden, 50 gram diepgevroren of verse erwten, 2 theelepels paprikapoeder, bij voorkeur Spaans pimenton, 700 gram kortkorrelige rijst, partjes citroen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

Dit is een snelle en gemakkelijke schotel dat zelfs op een doordeweekse avond gemaakt kan worden, maar het zal ook niet misstaan bij een iets feestelijker gelegenheid. De romige milde smaak van kabeljauw wordt geaccentueerd door de pit van chorizo en zuurtje van tomaten-cider saus.

INGREDIENTEN

150 g chorizo, 400 g voorgekookte krieltjes of aardappelblokjes, 300 g tomatenblokjes (een blik), 1 grote prei, 200 ml droge appelcider, 500 g kabeljauwfilet, zout en peper naar smaak, handje verse gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sushi (30 stuks)

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren.

INGREDIENTEN

200 gram rondkorrelrijst (geen snelkookrijst), ? dl rijstazijn, 1 eetlepel kristalsuiker, zout en peper, 1 kleine komkommer, 3 eieren, 4-6 blaadjes nori, wasabi (Japanse Mierikswortelpoeder of pasta), 200 - 250 gram zeer verse gerookte zalm of tonijn, in dunne plakjes of grote gekookte garnalen, ingesneden, Japanse sojasaus (Kikkoman), Beni-shoga (ingelegde rode gember), Bamboematje

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Japans
  •  60-120 min.

Vis

Een kind kan de was doen! Recept gekregen van zus die meldde dat dit van jamie Oliver zou zijn.

INGREDIENTEN

, 750 gr vis (naar mijn idee kan elke vis), (verse) rozemarijnblaadjes, 2 blikjes ansjovis, 4 eetlepels kappertjes, 2 citroenen,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Visstoofpotje

In een woord geweldig lekker(2 woorden) gewoon proeven!

INGREDIENTEN

2 sjalotten;1 teen knoflook; 1 prei;150 gram kleine champignons; 150 gram zalmfilet; 300 gram kabeljauw; 150 gram hollandse garnalen; 20 gram boter; 2 dl visbouillon; 1 dl witte wijn;2,5 dl slagroom;mesp. fijne mosterd; 1 laurierblad; mesp. gedroogde oregano; 1 eetl gehakt kervel; zot en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Thaise Viscurry

Makkelijk zacht-romig currygerecht, met een pittige ondertoon.

INGREDIENTEN

400 ml. kokosmelk, 1.5 eetlepel thaise groene currypasta, 2 teentjes knoflook, 1 el. limoensap, 1 el. thaise vissaus (nam pla), snufje zout, 1 tl. suiker, 500 gram stevige witte vis, 2 tomaten in blokjes, 1 bosje lenteuitjes in ringetjes, 150 gram champignons in plakjes, olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vis

ALS JE NIET KUNT KOKEN EN JE KRIJG GASTEN DAN MAAK JE DIT VIS ALLA COBIE MAKKY EN LEKER

INGREDIENTEN

1 PAKJE KOOLVIS, 200 GRAM PAPRIKA, 1 VLEES TOMAAT, 100 GRAM GERASPTE KAAS, 1 ZAKJE WITTE VIS SAUS, 1 ZAKJE DILLE VIS SAUS

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

vis

Heerlijke gekruide vis in alumiumfolie

INGREDIENTEN

2 moten vis (kabeljauw, regenboogforel etc.), per moot vis:, 2 plakken ui, 2 plakken tomaat, groen van prei in dunne ringetjes gesneden, klein beetje droge witte wijn, klont kruidenbote, viskruiden, aluminiumfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Vis

Makkelijk, goedkoop en een culinair hoogstandje

INGREDIENTEN

200 gram koolvis/kabeljauw,blikje tomatenpuree, 1 gesneden prei, 1 dl rode wijn, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 paprika, mespuntje sambal en 1 el ketjap manis.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet.

INGREDIENTEN

150 gr mooie rauwe garnalen, 250 gr kabeljauwfilet, 2 dl kokosmelk, 2 dl visbouillon, 3 el wokolie, 2 sjalotten (fijngehakt), 1 flinke tomaat (blokjes, zonder zaadjes), 1 el vers geperst citroensap, 2 knoflookteentjes (fijngeperst), 2 tl kerrie, ½ tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder of 2 tl verse gember (geraspt), ¼ tl cayennepeper, ½ tl gemalen komijn, ½ tl venkelzaad, Gemalen zwarte peper uit de molen, Snufje zeezout, 3 el koriander (vers, bosje AH)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vis

"Pescado al horno Els Pescadors" Vis, wat er die dag ook maar vers gevangen is, gebakken op een bed van aardappelschijfjes, is in Catalonie een van de manieren die bij voorkeur worden gebruikt om vis te bereiden. Deze versie van "Els Pescadors", een voortreffelijk visrestaurant met prachtig uitzicht op de zee en de kleine haven van L'Escala, is heel bijzonder.

INGREDIENTEN

450 gr aardappelen, in schijfjes van 3 mm - 1 kleine tot middelgrote ui, in ringen - 4 el olijfolie - zeezout en versgemalen zwarte peper - 110 gr tomaat, in dunne schijfjes gesneden - 900 gr tarbot of een andere stevige vis zoals heilbot, in moten van 2,5 cm dik - 1 1/2 tl verse tijm - 1 1/2 tl fijngehakte verse rozemarijnnaaldjes - 1 1/2 tl fijngehakte marjoleinblaadjes - 2 el fijngehakte peterselie - 8 el droge witte wijn - 1 el gedroogd broodkruim - versgeperst citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vis

INGREDIENTEN

1 kg gedroogde vis, 1 kg verse vis, 1 grote ui, in ringen, 3 middelgrote tomaten, in plakjes, 1/2 kg okra, in stukjes, 1 kg bladeren van de zoete aardappel of spinazie, 3 teentjes knoflook, uitgeperst, zout, azijn of citroensap, 2 glazen palmolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boemboe bali ikan

Gebakken vis met saus dit keer zonder knoflook... heerlijk gerechtje en lekker met rijst en groenten. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

700 g witte vis (kabeljauw of koolvis), 1 vol t zout, 1/2 t peper, 1 e citroensap, 5 e bloem, 3 e olie, 2 grote uien, fijn, 2 t sambal, 1 vol t laos, 1 t gemberpoeder, 3 t suiker, 2 e sojasaus, 40 g tomatenpuree, 1 kop water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vis

Verse kabeljauwfilet in een heerlijke danish blue-saus. Een ontzettende dikmaker, maar zeer geschikt als gerecht bij een bijzondere gebeurtenis.

INGREDIENTEN

Voor twee personen:, - 300/350 gram kabeljauwfilet, - 125 gram Danish blue (of een andere baluwschimmelkaas), - 1 pakje Blue Band, - 1/2 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vis

Snel, koud voorgerecht, serveer met een toostje.

INGREDIENTEN

4 ansjovisjes, 75 gr garnalen, 75 gr tonijn (uit blik, op water), 100 gr mosselen, 4 blaadjes sla, 1 citroen, 1 takje dille of peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2000
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top