185 zwaardvis recepten

INGREDIENTEN

4 moten zwaardvis (ca. 2,5 cm dik), sap van 1 citroen, 1 teentje knoflook, peper, zout, 3 el ketjap, 1/2 dl olie, 1 el niet te scherpe mosterd, olie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-1999
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 sneetje oud witbrood; 3 el melk; ? teentje knoflook; 30 gr walnoten; 1 el citroensap; 3 el olijfolie; 4 el walnotenolie; 125 ml Bulgaarse yoghurt; zout; peper; 4 zwaardvissteaks; peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Elle 2-2002

INGREDIENTEN

4 moten zwaardvis; 1 blikje grapefruitpartjes op lichte siroop; 1 tl suiker; 1 mespunt wasabi; 1 avocado; 0,5 bosje koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Voor 4 personen, 202 Kcal p.p.

Rijk aan vitamine A.

Begin 20 minuten van tevoren

INGREDIENTEN

30 gr geschaafde amandelen, 30 gr boter of margarine, 1/4 theel paprikapoeder, 1 moot zwaardvis van ca. 1 cm dik (500 gr), 1 eetl witte wijn, 1 eetl fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kg. zwaardvis in moten,6 el.olijfolie,1 tl oregano,1 tl.marjolein,sap en schil van een halve citroen,4 tomaten in dikke plakken gesneden,2 citroenen in dunne schijfjes gesneden,zou en peper,peterselie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2001
  •  …
  •  10-20 min.

Zwaardvis met tomatensalsa

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 4 vleestomaten ontveld en in kleine stukjes gesneden, 1 kleine rode uit, zeer fijn gehakt, 10 blaadjes basilicum fijngehakt, 1 dl visfond of witte wijn, 4 stukjes zwaardvis van 125 gram, peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2004
  •  …
  •  10-20 min.

Zwaardvis is lekkere stevige vis die zich in de pan makkelijk laat keren

INGREDIENTEN

4 stukken zwaardvis filets van 150 gr, 1 krop radicchio, 5 el slaolie, 2 el citroensap, 1 geperst knoflookteentje, 1 el kappertjes, 1 el gehakte peterselie, basilicum en oregano, peper en zout, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.



Dit is een recept uit een a la carte boekje,maar met een bijgerecht

INGREDIENTEN

4 moten zwaardvis, 2 geraspte uien, 6 laurierblaadjes, 3 eetlepels citroensap, 2 gesnipperde knoflookteentjes, 2 eetlepels korianderpoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje paprikapoeder, olijfolie, zwarte peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op09-12-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Zomerse spiesen voor op de BBQ

INGREDIENTEN

1 kg. zwaardvis - 90 ml. olijfolie - 1 tl. oregano gehakt - 1 tl. majoraan gehakt - sap van 1 citroen - geraspte schil van 1/2 citroen - per spies 2 sherry tomaatjes - 2 citroenen in dunne plakjes - zout en vers gemalen peper->

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2001
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 krop radicchio, 4 stukken zwaardvis elk 150gram, peper, zout, olijfolie, 5el.slaolie, 2el.citroensap, 1geperst knoflookteentje, 1el.kappertjes, 1el.gehakte peterselie, basilicum en oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eenvoudig maar wel af.

INGREDIENTEN

2 redelijke moten zwaardvis, 12 eetlepels extra vergine olijfolie, 2 eetlepels citroensap(vers), 2 eetlepels limoensap(vers), 2 teentjes knoflook, bieslook(vers), zeezout, vers gemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zwaardvis met aparte salsa

INGREDIENTEN

2 grote rijpe mango's, 1 rijpe avocado, gehalveerd. Ontpit. Gepeld en in blokjes, ? verse groene chilipeper, ontzaad en fijngehakt, 45 g gehakte rode ui, 1 th geraspte limoenschil, 3 el vers limoensap, 4 el vers sinaasappelsap, 4 el gehakte verse koriander, plus takjes verse koriander, ter garnering, 2 el olijfolie, zout en versgemalen peper, 6 moten zwaardvis, elk ca. 185 g en 2.5 cm dik, partjes limoen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittig en eenvoudig visgerecht

INGREDIENTEN

-4 plakken zwaardvis, -50 g boter,peper en zout, SAUS:, -1 blik tomatenblokjes, -50 g boter, -1 ui (fijngesneden), -1 teentje knoflook (uitgeperst), -1 dl droge witte wijn, -1 th lepel citroensap, -1 th lepel suiker, -1 eetlepel Italiaanse kruiden, -peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Info: Slank op je sloffen

INGREDIENTEN

125 gr zwaardvis (of een andere witte vissoort), zonder vel, 1 kleine ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, uitgeperst, klein bosje selderijbladeren, fijngehakt, 150 gr tomaten, ontveld en kleingesneden, 1 eetl citroensap, 1 eetl vers gehakte peterselie, vers gemalen peper en zout, 125 ml bouillon, 4 groene olijven, fijngesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Makkelijk, en niet onbelangrijk: snel!!!

INGREDIENTEN

2 moten zwaardvis, olijfolie, zwarte peper, 2 limoenen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 blikje rode kidneybonen (400 gram), 4 zwaardvissteaks (450 gram), halve ui, 2 eetlepels olie, zout, 1 eetlepel milde rode currypasta, 1 zak Thaise groentemix (400 gram), 1 blik tomatenblokjes (400 gram), 1 limoen, aluminiumfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Recept van Epicurious. Lekker voor de komende zomer op de bbq.

The Strait of Messina is a rich source for swordfish, which the Sicilians prepare in many ways. Here it is at its simplest: grilled and served with salmoriglio sauce. (In Sicilian, it is sammurigghiu sauce.) The words means "brine", a translation that does not convey the taste or texture of this cooked blend of olive oil, lemon juice, garlic and herbs. Serve with bread and pour a white wine, preferably Sicilian. For dessert, offer cannoli from the bakery.

INGREDIENTEN

1 dl olijfolie, 0,4 dl citroensap, 2 el heet water, 6 el gehakte peterselie, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 el gedroogde oregano, , 6 zwaardvisfilets van ca. 2 cm dik

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2006
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 zwaardvissteaks, sap van 1 citroen, mespunt cayennepeper, 1/2 eetlepel gekneusd, korianderzaad, 3 eetlepels olijfolie, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, mespunt kaneelpoeder, 8 kerstomaatjes, 4 bosuitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-11-2007
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Het neusje van de zalm voor een bijzondere barbeque.
Of een speciaal visgerecht voor een feestelijke gelegenheid.

INGREDIENTEN

* 1/8 liter olijfolie., * 1/8 liter witte wijn., * 2 uien., * 4 zwaardviisfilets.à 200 gr, * 2 laurierblaadjes., * 1 theelepel oregano., * 4 takjes rozemarijn voor de garnering., * Peper & zout.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op09-12-2009
  • Italiaans
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Hiervoor kan ook Tonijn gebruikt worden. Zwaardvis is wel steviger van structuur.

INGREDIENTEN

500 gr. zwaardvismoten in niet te grote stukken gesneden, 1 eetl. gekneusde zwarte peper, 3 eetl.olie, 3 teentjes knoflook in dunne plakjes, 1 ui in dunne ringen, 1 kg. paksoi,blaadjes losgehaald, 100 gr. shi-take paddestoelen in reepjes, 2 eetl. hoisinsaus, 2 eetl. rijstwijn of droge sherry, 1 eetl. oestersaus, 1 eetl. sojasaus, 1theel. sesamolie, 1 eetl. geroosterde sesamzaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Simpel en smakelijk

INGREDIENTEN

4 moten zwaardvis(liefst vers maar kan ook diepvries),oregano,munt,olijf,kappertjes en citroen of limoensap,olijfolie,1 teentje knoflook,snufje zout en 1/2 el. gekneusde peperkorrels(zwart)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2007
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 zwaardvissteaks, 1 eetlepel zwarte peperkorrels, 1 eetlepel olijfolie, zout, 1 eetlepel boter, 2 gesnipperde sjalotjes, 1 theelepel mosterd, 1 1/2 eetlepel roze peperbessen, (potje) 3 eetlepels droge sherry, 2 eetlepel cognac, 1 bekertje creme fraiche.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kg zwaardvisfilet (zonder vel of graten) - zout en peper - 1 citroen, - 3 el bladpeterselie, gehakt - 2 laurierblaadjes - 50 gr uien (fijngehakt) - 1 teen knoflook, - 120 gr paprikamengeling, in blokjes - 1 aubergine (in blokjes) - 2 tomaten in stukjes, - 1 el bruine suiker - 1 tl fijngehakte verse oregano - 4 el Kalamata-olijven, - 7 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen; Bereidingstijd: +- 20 minuten; Van:
"Nynke"

INGREDIENTEN

2 trostomaten, ontveld, zonder zaadjes en in stukjes, 1 eetlepel verse fijngesneden dragon, 1 sjalot, fijngesneden, 2 eetlepels citroensap, 5 eetlepels olijfolie, zeezout, peper uit de molen, 4 zwaardvissteaks, a 150-175 g

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde zwaardvisfilets met kreeftensaus

INGREDIENTEN

4 zwaardvisfilets elk ongeveer 225 gram, zout, citruspeper, citroensap, olijfolie, Voor de saus:, , - 0.5l bechamelsaus, - 0.5dl room, - 1 dl kreeftefond, - stukjes gekookte rivierkreeft, - takjes verse dille

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 zwaardvissteaks, 50 gr ansjovisfilet, 2 el kappertjes, peper, 2 el olijfolie, 1 el boter of margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk visgerecht voor 2 personen

INGREDIENTEN

2 zwaardvismoten(175 tot 240 gr per stuk)* zout en versgemalen peper* ansjovismayonaise(zie recept) gemaakt met 2 eetl citroensap*, Voor de mayonaise:, 2 ansjovisfilets in olie* 1 middelgroot teentje knoflook, fijngeneden* 1/3 kop mayonaise (gekocht of zelfgemaakt)* 1 eetl vers citroensap* 1 eetl gehakte peterselie* 2 scheutjes tabasco*

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een hele bijzondere lepelamuze,onderdeel van een bijzonder buffet

INGREDIENTEN

2 tomaten,2 ansjvisfileeets,1thl.kappertjes,8 zwarte olijven zonder pit,1 zwaardvissteak(200gr)15 gr.pijnboompitten,6 blaadjes basilicum,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2002
  • Mediterraan
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gram rode kidneybonen uit blik - 450 gram zwaardvissteaks - 1/2 ui - 2 eetlepels olie - zout - 1 eetlepel milde rode currypasta - 400 gram Thaise groentemix - 400 gram tomatenblokjes uit blik - 1 limoen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400gr rode kidneybonen (blikje), 4 zwaardvissteaks (450gr), = ui, 2 eetl. olie, zout, 1 eetl. milde rode currypasta, 1 zk. Thaise groentemix (400gr), 400 gr tomatenblokjes(blik), 1 limoen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zwaardvis met currygroenten voor 4 personen .

INGREDIENTEN

Ingredienten, 2 eetlepels olie, zout, 1/2 ui, 1 limoen, aluminiumfolie, 1 blikje rode - kidneybonen (400 g), 1 blik tomatenblokjes (400 g), 4 zwaardvissteaks (ca. 450 g), 2 eetlepels milde rode currypasta, 1 zak Thaise groentenmix (a 400 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

570 gr. zwaardvisfilet of een andere stevige vis (Ik gebruikte schelvis), in blokjes van 1 cm. gesneden * 225 gr. tomaten * 175 gr. rode ui, in dunne snippers gesneden * 1 dikke teen knoflook, fijngehakt * 10 gr. gehakte, verse korianderbladeren + 1 el om te garneren * 1 el gehakte verse muntbladeren * sap van 6 limoenen * 1 el gembersiroop * versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op08-02-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Met komkommersalsa.

INGREDIENTEN

4 zwaardvissteaks-, 1 limoen -, 3 el olijfolie -, 2 teentjes knoflook -, zout -, peper -, ? komkommer-, 2 el suiker -, 2 tl zout -, 2 el rijstazijn -, ? rode ui -, 2 tomaten -, 2 el verse koriander -, ?-1 middelgrote rode peper -

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 sneetje oud witbrood, 3 el melk, ? teentje knoflook, 30 gr walnoten, 1 el citroensap, 3 el olijfolie, 4 el walnotenolie, 125 ml Bulgaarse yoghurt, zout, peper, 4 zwaardvissteaks (&aagrave 50, gr), peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker gezond!

INGREDIENTEN

4 zwaardvissteaks a 140 g *, 80 g witte wijn *, 60 ml olijfolie *, 1 cm gemberwortel,gehakt *, 1 el citroensap *, Mangosalade (zie recept op mijn pagina )

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 zwaardvismoten (200 g, 2 cm), 2 koppen Chinese rijst, 3 koppen water, 1 paksoi, 1 gele en 1 groene courgette, 200 g shii-take, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels arachideolie, 1 eetlepel sesamolie., Marinade: 2 dl olijfolie extra vierge, sap van 4 limoenen, 4 eetlepels zoete sojasaus, 4 eetlepels vissaus, 1/2 eetlepel sambal, 5 knoflookteentjes (geplet), 2 eetlepels rietsuiker, 2 cm verse gemberwortel (geraspt), 3 eetlepels verse koriander.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-11-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 sneetje oud witbrood, 3 el melk, ? teentje knoflook, 30 gr walnoten, 1 el citroensap, 3 el olijfolie, 4 el walnotenolie, 125 ml Bulgaarse yoghurt, zout, peper, 4 zwaardvissteaks, peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gegrillde Zwaardvis

Je kunt wat meer van de saus maken en die apart inkoken, dit is een teriyaki saus.

INGREDIENTEN

6 zwaardvis steaks, ca 2,5 cm dik, 4 teentjes knoflook, geperst, ca. 4 cm gember, geraspt, 3 el japanse sojasaus, 2 el mirin = Zoete rijstwijn of "zoete sake". Kan vervangen worden door zoete sherry., 1 el sake

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2006
  • Japans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Marineren:2 uur900 gr. zwaardvis3 eetl. knoflookazijn5-6 eetl. olijfolie1 theel.geraspte citroenschil1/2 theel. uienpoeder, knoflookpoeder, en oregano1 theel. verkruimelde laurierblaadjes1 eetl. gehakte cilantro1 theel. zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2003
  •  …
  •  10-20 min.

Zwaardvis en Tonijn op een bedje van Tagliatelli met een boursinsaus

INGREDIENTEN

80 gram zwaardvis, 80 gram tonijn, zout/peper, knoflook, pakje Boursin, witte wijn, creme-fraiche, Provencaalse kruiden, tagliatelli.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Zwaardvis

Zwaardvis

Zwaardvis is een vis die eigenlijk helemaal niet zo naar vis smaakt. Het vlees er van is stevig van textuur en doet een beetje denken aan varkensvlees. Een zwaardvis die echt naar vis ruikt is bedorven en moet je dus niet opeten. Zwaardvis is erg veelzijdige vissoort, je kunt er veel lekkere dingen mee maken. Zwaardvissteak is iets wat er vaak van gemaakt wordt, maar ook zwaardvisspiezen op de barbecue doen het vaak goed. Ook zwaardviskotelleten of zwaardvis met tomaat en citroenolie zijn populaire gerechten. Ga deze vis ook eens bereiden en zoek een recept uit dat je aanspreekt, gegarandeerd succes!

Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies