Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

130 zuurvlees recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Echt Maastrichts "Zuurvlees". Lijkt op stoofvlees maar toch weer anders! Van dit recept bestaan er waarschijnlijk evenveel varianten als er families in Maastricht wonen (of daarbuiten, Hoi Jo, Koen en Ton)

INGREDIENTEN

400 gr Runder poelet, 4 Uien (grote), meel, Water, Azijn (gewone tafelazijn, de bruinige), 3 el Rinse appelstroop, 5 a 6 Kruidnagels, 1 schijf ontbijtkoek, 1 tl kruidnagelpoeder of Piment, 2 Laurier bladen, Zwarte peper uit de molen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een typisch maastrichts gerecht

INGREDIENTEN

1.5kilo runderpoulet, 2 dikke uien, 1 teentje knoflook, 3 laurierbladeren, 10 jeneverbessen, 6 kruidnagels, peper, zout, 3 plakken ontbijtkoek, 2 eetlepels stroop, azijn, rode wijn 1/2 liter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Typisch Limburgs vleesgerecht

INGREDIENTEN

500 gr. runder- of paardenpoulet, 2 grote uien, azijn, suiker, 1 el. appelstroop, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, juspoeder of maizena om te binden.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Marineren voor 24 uur. Het recept is eeb basis recept. Je kan er ook nog jeneverbessen aan toevoegen of knoflook etc.

INGREDIENTEN

600 g runderlappen, 300 ml witte wijnazijn, 300 ml water water, 60 g boter, 2 grote uien in halve ringen, 2 plakken ontbijtkoek, 2 eetlepel appelstroop, 1 e bruine basterdsuiker, 4 kruidnagels, 2 laurierbladeren, 1 e maïzena om te binden (indien nodig), 1/2 t peper, 1 vol t zoutzout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-11-2008
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees, in blokken gesneden-2 uien, gesnipperd- 5 laurierblaadjes,kruidnagels, zout en peper- flinke scheut azijn.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Regionaal
  •  > 120 min.

Een heerlijk Limburgs gerecht dat op de friet gegeten kan worden, maar ook lekker is bij wortelstampot.

INGREDIENTEN

0.25 kg. runderpoulet/ azijn/ kruidnagel/laurierblad/ peper+zout/ ui/ mayzena/ stroop(ontbijtkoek)/bouillionblokje.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-10-1998
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dit recept is voor zuurvlees zoals mijn moeder het mij geleerd heeft.

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees, in blokken gesneden, 2 of 3 uien, gesneden,of gesnipperd. Laurier bladen, kruidnagels, zout en peper. Azijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2001
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een bekend recept van mijn moeder

INGREDIENTEN

500 gr.paarden poulet500 gr.uien.2teentjes knoflook.1rode paprika.1groene paprika.2 prei 2wortels.1 rode pepertje.1pakje mix voor zuurvlees/stoof vlees.1saus zakje.zout peper en suiker en sambal naar smaak.500 gr.champions olijf olie om mee tebakken.300 ml azijn of witte wijn azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mijn vriend komt uit Limburg en vraagt me elke keer wanneer ik nu eens Zoervleisj wil maken. Nu maar eens zien of het net zo lekker is als bij zijn vader.

INGREDIENTEN

500 gram doorregen runderlappen, zout, peper, 3 dl witte-wijn azijn, laurierblad, 2 kruidnagels, 2 uien, 50 gram boter, ? eetlepel appelstroop, 2 plakken ontbijtkoek, 1 eetlepel aardappelmeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Limburgs stoofgerecht, erg lekker in de winter met bijv rode kool.

INGREDIENTEN

1 kg runderlappen, 3 grote uien, rode wijn, azijn, water, 3 laurier, 3 kruidnagel, eventueel jeneverbes, boter, 1,5 a 2 eetl stroop, 1 a 2 plakken ontbijtkoek, beetje maizena om te binden, mespuntje buijsman koffie-extract, peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

De echte Limburgse!!! Recept gekregen van mijn tante.

INGREDIENTEN

500 gram Hachee vlees, Margarine, 1 grote ui,1 eetl. azijn, 4 kruidnagelen, 5 lauwrierbladen, 1 eetl. appelstroop, Maizena, Water, eventueel 2 theel. suiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Stoofvlees naar oud-limburgs recept

INGREDIENTEN

500 gr. rundvlees aan een stuk ( mag beetje vet zijn, sucadestukje, riblap ),2 uien, 2 kruidnagels, 1 blaadje laurier, azijn, suiker, bouillon/water, rode wijn, peper, beetje maggi, bloem

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-1999
  • Regionaal
  •  > 120 min.

Zuurvlees op Maastrichtse manier bereid

INGREDIENTEN

500 gr. mager runderpoulet, 2 grote uiten, 5 laurierbladen, 5 kruidnagelen, groot kopje water, groot kopje azijn, appelstroop/ontbijtkoek, bindmiddel, zout/peter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ouderwets zuurvlees met wat aangepaste ingredienten.

INGREDIENTEN

1 kg. rundvlees (in stukjes gesneden sudderlapjes kan ook), 3 uien, boter, kruidnagels, laurierblaadjes, water, azijn, zoete ketjap, knoflookpoeder, zout, peper, bruine basterdsuiker, stroop en peperkoek

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees?.elders noemen ze het ook wel stoofvlees, maar wij in limburg zeggen zuurvlees (zoervleis). Het is gemakkelijk te bereiden, je zult versteld staan dat je zo simpel zoiets lekkers kunt maken.

INGREDIENTEN

600 gr runderpoulet, 4 uien fijngesnipperd, 1 eetl ketjap, 3 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 1 eetl stroop, ? kopje azijn, 1 kopje water, Peper en zout, Maggiblokjes, Boter of margarine, Maizena om te binden,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees; 250 gram grof gesneden uien; 3 kopjes azijn; 3 kopjes water; 4 kruidnagels; 1 laurierblad; een halve eetlepel stroop; 2 schijfjes peperkoek; 1 theelepel suiker; 10 peperbolletjes; een beetje boter en zout en peper.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Regionaal
  •  > 120 min.

Een heerlijk vleesgerecht bij rode kool of met frietjes of met....of met....

INGREDIENTEN

1 kilo runderpoelet / 2 dikke uien / peperkoek / Rinse appelstroop / kruidnagelpoeder / zout / azijn / suiker / laurierblad / boter / mosterd

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Lekker Limburgs recept!

INGREDIENTEN

1 kilogram rundvlees, 3 grote uien, azijn, kruidnagels, laurierblad, 2 eetlepels appelstroop, 1 plak ontbijtkoek, zout/peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker geleerd van mijn nicht

INGREDIENTEN

125 gram boter, 500 gram braadlappen, 6 uien, 1 laurierblad, 1 kopje azijn, aardappelmeel, appelstroop

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-03-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Bourgondische stoofschotel die in tegenstelling tot wat je zou verwachten, helemaal niet zuur is.

INGREDIENTEN

1/2 kg varkenspoulet, 2 dikke uien, 1 eetl. ketjap, stroop (3 eetl.), azijn (1/2 mok), suiker (+ 2 eetl.), peper, laurier (vers, of gemalen), kruidnagel (gemalen),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Stoofpotje van rundvlees op Maastrichtse wijze.

INGREDIENTEN

Rundvlees, kruidnagel, laurierblad, rode wijnazijn, peperkoek,appelstroop, uien, peperkorrels (zwart) en zout, rundvleesbouillontablet.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuur vlees

INGREDIENTEN

1 kg. varkensschouder in blokjes., 1,5 kg sjalotten en uien., reuzel., 2 e.l. olijfolie., 2 e.l. perenstroop., 3 plakken peperkoek., zout., voor marinade:, 100 ml. azijn., 750 ml. water., 125 ml. rode wijn., gemalen peper., 3 laurierblaadjes., kruidnagels.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 g doorregen runderlappen, zout en versgemalen peper, 3 dl witte-wijnazijn, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 2 uien, 50 g boter, 1/2 eetlepel appelstroop, 2 plakken ontbijtkoek, 1 eetlepel aardappelmeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Limburgs "zuur vlees"

INGREDIENTEN

1 pond magere runderlappen2 grote uien2 blaadjes laurier1 teentje knoflook3 eetlepels azijn2 grote moesappels1/2 pond champignonszout en peper naar smaakkruidnagelenmespuntje Buismanpoeder voor de kleur80 gram boterbloem om te binden

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Het originele limburgse recept. Van mijn oma gekregen.

INGREDIENTEN

1pnd rundvlees (mager) poulet, 2 uien in ringen snijden, 2-3 laurierbladeren, 5 kruidnagels, 1/2 el suiker, azijn, peper.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-07-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Het liefst een dag van te voren klaarmaken, en eten in combinatie met Vlaamse frieten

INGREDIENTEN

600 gr riblappen, *40 gr boter, *3 gesnipperde uien, *50 gr verkruimelde ontbijtkoek, * 2 gekneusde laurierblaadjes, * 4 kruidnagels, *2 el tomatenpuree, *1 dl trappistenbier, *1 runderbouillontablet, *peper en zout, beetje maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlees op z'n Limburgs

INGREDIENTEN

500 gram paarden of runderpoulet, 400 gram uien, 4 eetlepels stroop, 2 deciliter azijn, zout en peper, kruidnagel, 2 laurierblaadjes, 4 plakken ontbijtkoek, bakboter

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Regionaal
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1500gr rundvlees, 500ml azijn, 1000ml water, 6 lepels bruine suiker, peperkoek, appelstroop, 1kg uien, 2 rode paprika`s, 1kg champions, 6 laurierblaadjes, 10 kruidnagels, mayazaina, 125gr boter

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-03-2001
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Vooral in het zuiden van het land, erg populair stoofvlees.

INGREDIENTEN

1 kilo mager rundvlees., 2 dikke uien., 5 tot 6 kruidnagels., 2 tot 3 blaadjes laurier., 50 gram margarine., azijn (naar smaak)., een grote eetlepel appel-peer stroop., een eetlepel suiker., eventueel aardappelzetmeel.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-05-1999
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een recept wat ik heb gekregen van een collega. Het schijnt vooral in het zuiden van het land populair te zijn. Het is een soort hachee

INGREDIENTEN

3 (rode) uien, pond runderpoulet, 1 el. appelstroop, kopje azijn, 6 kruidnagelen, 5 laurierbladeren, glas lauw water, allesbinder, en eventueel een banaan, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Limburgs streekgerecht; heerlijk stoofpotje met een zoet-zuur smaakje

INGREDIENTEN

- 750 gram runderpoulet, - 3 eetlepels appelstroop, - 2 dikke plakken ontbijtkoek, - flinke scheut azijn, - 7 laurierbladeren, - 5 kruidnagels, - suiker (naar smaak)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk recept van rundvlees (Draadjesvlees)

INGREDIENTEN

500 gr. rundvlees (draadjesvlees), 1 1/2 ui, 1/2 kopje azijn, peperkorrels, 5 laurierblaadjes, 2 plakken ontbijtkoek, bloem, wat juspoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

, , , , , , 500 gr runderlappen - 2 uien - 4 dl azijn (rode wijnazijn), , , , - 3 laurierblaadjes - 3 kruidnagels - 50 gr boter, , , , - 2 el stroop - 2 plakken ontbijtkoek - 2 el mosterd (grove), , , , - peper - zout, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-07-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Origineel Limburgs recept

INGREDIENTEN

1 kg runderpoulet - 3 grote uien - azijn - kruidnagels - laurierblad - 2 eetlepels appelstroop - 1 plak ontbijtkoek - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekker ouderwets stoofgerecht

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees, 100 gram roombote1 eetlepel stroop, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels bloem, Voor de marinade:, 1,5 dl wijnazijn,4,5 dl water,1 grote ui, een halve winterwortel in plakjes, 3 takjes peterselie, 2 takjes selderij, 2 laurierblaadjes, 10 peperkorrels, 4 kruidnagels,1 theelepel mosterdzaad,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-03-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

, ? 250 g runderpoulet, ? 1 ui, ? snufje zout, ? 1 eetlepel mosterd (grove), ? 2 deciliter rode wijn azijn, ? 2 kruidnagels, ? 1 eetlepel bruine basterdsuiker, ? 25 g boter, ? 1 laurierblaadje, ? snufje peper, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Suddervlees

INGREDIENTEN

1 kilogram magere rundlappen, 2 deciliter azijn, 1,5 theelepel zout, 1/2 theelepel versgemalen peper, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagelen, 2 jeneverbessen, 2 theelepels tijm, 4 uien, 100 gram boter, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel stroop, 3 plakjes peperkoek, 1 eetlepel bessengelei,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Runderpoulet, uien, azijn, water, bouillonblokjes, laurierbladeren, kruidnagels, stroop, peper, zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-05-2006
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Echt Limburgs zoervleisch

INGREDIENTEN

500 gr rundvlees, bindmiddel, laurierblad, 6 kruidnagels, 1 eetlepel stroop, 2 eetlepels suiker, 1 ui, water en azijn, boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top