Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

97 zuurkoolsoep recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

250 gr zuurkool50 gr mager gerooktspek, in blokjes, 30 gr boter, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, uitgeperst, ? - 1 theel karwijzaad of kummelzaad, 30 gr bloem, 1 liter bouillon of water met 1-2 bouillontabletten, 1 rookworst, 1 bekertje zure room of sour cream (1/8 liter), peper of cayennepeper.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 G ZUURKOOL - 50 G BLOKJES MAGER GEROOKT SPEK - 30 G BOTER - 1 GESNIPPERDE UI - 1 UITGEPERST TEENTJE KNOFLOOK - 1/2 THEELEPEL KARWEIZAAD - 30 G BLOEM - 1 L BOUILLON - 1 ROOKWORST - 1/8 L ZURE ROOM - ZOUT EN PEPER NAAR SMAAK.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een heerlijke verrassende soep

INGREDIENTEN

* 1 pond zuurkool, * 1 pond gehakt, * 1 a 2 uien, * 2 ltr. Goudbouillon, * paprikapoeder (scherp ), * tomatenpuree, * 4 grote augurken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-1999
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 el olijfolie traditioneel, 1 bakje Zwanenberg zuurkoolspekreepjes a 125 gram, 1 prei, in dunne ringen, 250 g zuurkool, fijngesneden, 1 tl chilipoeder, 1 dl droge witte wijn, 2 kippenbouillontabletten, 1 klein bekertje creme fraiche, eventueel 1 1/2 el fijngeknipt bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zuurkoolsoepbron:www.c1000.nl

INGREDIENTEN

1 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 125 g zuurkoolspekreepjes, 1 prei, in dunne ringen, 250 g zuurkool, fijngesneden, 1 tl chilipoeder, 1 dl droge witte wijn, 2 kippenbouillontabletten, 1 klein bekertje creme fraiche, eventueel 1 1/2 el fijngeknipt bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 G ZUURKOOL ., 50 G BLOKJES MAGER GEROOKT SPEK., 30 G BOTER., 1 GESNIPPERDE UI., 1 UITGEPERST TEENTJE KNOFLOOK., 1/2 THEELEPEL KARWEIZAAD., 30 G BLOEM., 1 L BOUILLON., 1 ROOKWORST., 1/8 L ZURE ROOM., ZOUT EN PEPER NAAR SMAAK.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2005
  •  
  •  30-60 min.

Winters Soepje

INGREDIENTEN

400 gr. Zuurkool===75 gr. Druiven ontpit===1 Appel===2 Uien gesnipperd===2 el.Olie===2 t. Knoflook===2 el.Tomatenpuree===6dl. Runderbouillon===100gr.Salami in blokjes===0,5dl Room===Peterselie voor garnering.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Kapustnyak, soep uit de Oekraine, wordt gemaakt van varkensvlees, reuzel en zuurkool. Deze soep is rijk van smaak en wordt geserveerd met zure room.

INGREDIENTEN

400 gr. varkensvlees, 1 kilo zuurkool, 400, gr. aardappelen, geschild en in blokjes gesneden, 100 gr. wortels, 50 gr. peterseliewortel, 125 gr ui, 2 teentjes knoflook, 50 gr., varkensreuzel, 70 gr. bloem, zout, peper, peterselieblad, zure room

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Russisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram schenkel - 500 gram zuurkool - 1 struik prei - 1 ui - 1 wortel - bosje selderij - 2 eetlepels tomatenpuree - 2 eetlepels boter - 1 eetlepel bloem - 1/8 liter zure room - 1/4 liter bouillon van 1 blokje - 1 1/2 liter water - laurierblaadje - zout en peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Voor de koudere dagen heel lekker, kan als lunch of makkelijk hoofdgerecht

INGREDIENTEN

500 gr zuurkool, 1 1/2e l bouillon, 1oo gr ontbijtpek, in blokjes, 1 ui, gesnipperd, 2 aardappelen, geraspt, 1 el tomatenpuree, 1 tl karwijzaad, 1 rookworst, zure room/creme fraiche

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g zuurkool, 50 g magere blokjes gerookte spek, 30 g boter, 1 gesnipperde ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1/2 thl karwijzaad, 30 g bloem, 1 l bouillon, 1 rookworst, 1/8 l zure room, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2009
  •  
  •  20-30 min.

Een soep afkomstig uit Oost-Europa. Behalve zuurkool worden nog allerlei ingredienten in de soep verwerkt. Men evenveel recht zou men kunnen spreken van een zure goulashsoep.De soep heet een kater te voorkomen.

INGREDIENTEN

, 300-500 gr schenkelvlees of runderpoelet, 1,5 liter water, 2 worteletjes, peterselie, 10 peperkorrels, 10-15 gr zout (3 theelepels), 2 laurierbladen, 1 grote ui, 2 flinke eetlepels boter of margarine, 40 gr bloem, 150 gr zuurkool, 3 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel kummel (karwijzaad), 1 theelepel paprikapoeder, 100 gr salami of andere worst waar knoflook in is verwerkt, 1/8 liter slagroom, peterselie, eventueel strooiaroma en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie * 125 gram zuurkoolspekreepjes * 1 in dunne ringen gesneden prei * 250 gram fijngesneden zuurkool * 1 theelepel chilipoeder * 1 dl droge witte wijn * 2 kippebouillontabletten * 1 klein bekertje creme fraiche * 2 eetlepels fijngeknipte bieslook.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Verrassend. Anders.

INGREDIENTEN

1 ui gesnipperd, 1 grote aardappel in kleine blokjes, 1 kleine rookworst in plakjes, 200 gr. gekookte zuurkool, 1 dl. room, 1 liter kippebouillon, iets karwijzaad

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

In restaurant de Hemel in Nijmegen werd ik op het idee gebracht om deze romige soep te maken.

INGREDIENTEN

* Zuurkool (500 gram), * Ui (2 stuks gesnipperd), * Bouillon (1? l .), * Flesje pils, * Room (2 dl.), * Spek, mager, gerookt (150 gram), * Mosterd (1-2 el, afhankelijk van soort), * Eierdooier (2 x), , * Peper Zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Dit aten we bij een feest van mijn oom. Hij was 25 jaar tandarts. Bij het idee hadden we zo iets, van het zal wel, maar erg lekker

INGREDIENTEN

Ongeveer 1 liter basiscrémesoep, ongeveer 1.5 onz zuurkool, maggie, spek, worst, room

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2007
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram gehakt, 1 blik goulashsoep, 1 pak gezeefde tomaten, 1 pak zuurkool, 4 a 5 uien in ringen, bruine bastersuiker, chilisaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2007
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Gezond lekker soepje,en een iets anders.

INGREDIENTEN

1 ui,1 teentje knoflook,1 paprika,2 aardappelen,1 liter bouillon,50 gr. zuurkool.olie.schijfjes gerookte worst.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram zuurkool * 250 gram rookspek * 1 ui * 75 gram gort * 4 kleine tomaten * 2 appels * peper * zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-11-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), -1 bakje Zwanenberg zuurkoolspekreepjes a 125 gram, -1 prei, in dunne ringen, -250 g zuurkool, fijngesneden, -1 tl chilipoeder, -1 dl droge witte wijn, -2 kippenbouillontabletten, -1 klein bekertje creme fraiche, -eventueel 1 1/2 el fijngeknipt bieslook,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zuurkool maar dan een keer niet als stampot

INGREDIENTEN

1 eetl. olijfolie traditioneel * 125 gr. zuurkoolspekreepjes * 1 prei,in dunne ringen * 250 gr. zuurkool,fijngesneden * 1theel. chilipoeder * 1 dl.droge witte wijn * 2 kippenbouillontabletten * klein bekertje creme fraiche * eventueel 1 1/2 eetl.fijngeknipte bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 el olie, 1 grote ui ? gesnipperd, 200 gr zuurkool - uitgelekt en fijngesneden, 1/2 blikje tomaatstukjes, 2 theelepels tijm, 2 tabletten kippenbouillon, versgemalen peper, 2 plakjes kipfilet (vleeswaar), in dunne reepjes, 2 takjes basilicum - in fijne reepjes.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*2 eetlepels olie.*1 grote ui,gesnipperd.*200 gram zuurkool,uitgelekt en fijngesneden.*1/2 blikje tomaatstukjes.*2 eetlepels tijm.*2 kippenbouillontabletten.*versgemalen peper.*2 plakjes kipfilet, in dunnen reepjes.*2 takjes basilicum,in fijne reepjes.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 gr zuurkool, 300 gr aardappel, 100 gr wortel, 50 gr knolselderij, 100 gr prei, 50 gr rozijnen, 1 l water, 1 plantaardig bouillonblokje, 1 theel tijm,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Soep met zuurkool en casselerib

INGREDIENTEN

200 gr zuurkool, 3/4 liter kippeboulion, 30 gr boter, 1 gesnipperde ui, 2 plakken casselerib van ca 1 cm dik, 2 eetlepels versgehakte peterselie, 4 eetlepels slagroom, zout en peper, franse mosterd 2 eetlepels.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gram zuurkool, 2 liter runderbouillon, 0,25 liter slagroom, 4 kruidnagels, 2 laurierbladeren, peper, zout, worchestersaus, 150 gram gekookt spek, een halve rookworst,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

De stevige ingredienten zoals worst en spek maken deze soep tot een ideale maaltijdsoep. Lekker met grof boerenbrood of roggebrood met mosterd en katenspek.

INGREDIENTEN

200 gram in blokjes gesneden ontbijtspek * 1 eetlepel boter * 250 gram kleine gepelde uitjes * 2 geperste teentjes knoflook * 2 eetlepels paprikapoeder * 1 eetlepel bloem * 1 1/4 liter vleesbouillon * 500 gram zuurkool * 1 blaadje laurier * 1 rauwe gerookte slagersworst * peper * zout * 1 1/2 dl zure room.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Beetje Hollands, beetje Hongaars

INGREDIENTEN

, 150 gr mager ontbijtspek, in reepjes, 2 grote uien, in dunne ringen, 2 teentjes knoflook, geperst, 203 theelepels paprikapoeder (mild), 1,5 liter vleesbouillon (van tablet), 500 gr zuurkool (de zuurkool voor deze soep moet zacht van smaak zijn, anders wordt de soep te zuur. Eventueel enkele minuten in ruim kokend water weken en uit laten lekken), 1 theelepel gedroogde oregano, 1 kleine rookworst, in plakjes, zout en peper, 1,5 dl zure rom, 4 gedroogde tomaatjes op olie, in dunne reepjes gesneden, 2-3 eetlepels fijngesneden peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

150 g mager ontbijtspek, in reepjes, 2 grote uien, in dunne ringen, 2 teentjes knoflook, geperst, 2-3 tl paprikapoeder, 1 1/2 l vleesbouillon, 500 g zuurkool, afgespoeld en uitgeknepen, 1 tl gedroogde oregano, 1 kleine rookworst, in plakjes, 1 1/4 dl zure room, 4 gedroogde tomaatjes op olie, in dunne reepjes, 2-3 el fijngesneden peterselie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een van de gebruikte specerijen is foelie. Foelie is het gedroogde rode vlies (zaadrok), die de muskaatnoot (nootmuskaat) omhult. Na het openbarsten van de vrucht wordt de felrode foelie zichtbaar. De foelie wordt na het drogen geelbruin van kleur, door het sterke aroma moet foelie altijd voorzichtig gebruikt worden, bijvoorbeeld bij het trekken van bouillon, in soepen en in gekruid gehakt. Engels: mace, Frans: macis, Duits: muskatblute.

INGREDIENTEN

30 g reuzel of boter, 100 g mager ontbijtspek in blokjes, 200 g schouderkarbonade, ontbeend, in reepjes, 1 grote ui in dunne ringen, 3 teentjes knoflook, geperst, 1 tl kummelzaadjes, 1 el paprikapoeder, 1 el bloem, 11/2 l vleesbouillon, 500 g zuurkool, 2 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, 1 stukje foelie, 200 g chorizo in plakjes, zout, zwarte peper, 11/4 dl zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 gr. ontbijtspek, 200 gr. niet te magere varkenslappen, 1 el. boter of margarine, 1 grote ui, 1 tl. kummelzaadjes, 1 el. paprikapoeder, 1 tl. suiker, 1 1/2 l. water, 500 gr. zuurkool, 1 bekertje zure room, 1 volle el. bloem.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 ui, klontje boter, 1 rode paprika, 350 g zuurkool, 1 liter groentenbouillon,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2007
  • Hongaars
  •  10-20 min.

Weer eens wat anders

INGREDIENTEN

280 gram zuurkool, 0,66 liter water, 7 gram groentebouillonpoeder, 3 gram knoflookpasta, 0,175 liter koksroom, 60 gram casselerrib ( in reepjes), peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  •  
  •  20-30 min.

Weer eens wat anders

INGREDIENTEN

1 ui, 1 pond gerookt spek, 1 pond rundergehakt, 4 metworsten, 1,5 pond zuurkool, minimaal halve liter bouillon, tomatenpuree, halve theelepel sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2001
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*1 liter kippenbouillon, *200 gram zuurkool, *1 halve rookworst, *2 turfgerookte droge worstjes, *50 gram gerookte spek blokjes, *zout en peper, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 el olijfolie traditioneel,125g spekreepjes,1 prei,250g fijne zuurkool,1 tl chilipoeder,1 dl droge witte wijn,2 kippenbouillontabletten,klein bekertje creme fraiche 1 1/2 el fijngesneden bieslook 7 dl water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2003
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie traditioneel -, 125 gram zuurkoolspekreepjes -, 1 prei, in dunne ringen -, 250 gram zuurkool, fijngesneden -, 1 theelepel chilipoeder -, 1 dl droge witte wijn -, 2 kippenbouillontabletten -, 1 klein bekertje creme fraiche -, eventueel 1 1/2 eetlepel fijngeknipt bieslook, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

1 liter cremesoep gemaakt met kippenboullion 2 ons fijngesneden zuurkool 50 gram uitgebakken spekjes 2.5 dl room

INGREDIENTEN

Zuurkool, 2.5 dl room, 50 gram spekjes, 1 liter boullion, 20 gram roux

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

1 liter cremesoep gemaakt met kippenboullion 2 ons fijngesneden zuurkool 50 gram uitgebakken spekjes 2.5 dl room

INGREDIENTEN

Zuurkool, 2.5 dl room, 50 gram spekjes, 1 liter boullion, 20 gram roux

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

250 gram zuurkool, 2 liter runderbouillon, 0,25 liter slagroom, 4 kruidnagels, 2 laurierbladeren, peper, zout, worchestersaus, 150 gram gekookt spek, een halve rookworst,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top