169 zuurkool stamppot recepten

Winterschotel a 500 Kcal voor 2 personen

INGREDIENTEN

750 gr geschilde aardappelen, kipfilets a 75 gr, zout, 1 eetl boter of margarine, 350 gr zuurkool, 1 dl halfvolle melk, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eenvoudig

INGREDIENTEN

1? kg aardappelen, 1 zakje zuurkool, 250 gr spek, melk, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Recepten van de ouderwetse stamppot:

Stamppot zuurkool met spekjes,gerookte casselerrib en rookworst

INGREDIENTEN

1kg zuurkool, 1kg geschilde aardappelen(Eigenheimers,Bildstar), 500 gr. speklapjes (met zwoerd voor het lekkere korstje), Speklapjeskruiden, 500 gr. casselerrib, 1 rookworst.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bevat p.p. ca.:
705 kcal
2945 kj
eiwit 26 g
vet 44 g
koolhydraten 52 g

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels, 1 ambachtlijke rookworst (fijn of grof, 280 g), 150 g magere spekblokjes, 2 appels, 1 ui, 50 g roomboter, 1 el kerriepoeder, ½ tl paprikapoeder, ½ tl gemberpoeder, 500 g zuurkool, zout en versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2010
  •  …
  •  20-30 min.

VOOR 2 PERSONEN:

INGREDIENTEN

400 gr.zuurkool; 50 gr.vers spek,1 kg.aardappelen; 150 gr.verse worst; zout; 40 gr.boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bijdrage van Janou

INGREDIENTEN

750 gr aardappelen, peper en zout, 1 1/2 dl melk, 25 gr boter, 1 ui, 350 gr zuurkool, eventueel 1 gesnipperde appel

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

750 gr aardappelen, peper, zout, 11/2 dl melk, 25 gr boter, 1 ui, 350 gr zuurkool, eventueel 1 gesnipperde appel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zuurkool zoals ik het zelf graag maak. Lekker met spek en worst, hoeveelheid voor 4 flinke eters.

INGREDIENTEN

2 kilo aardappels, afkokers2 pakjes zuurkool naturel250 gr. zuurkoolspek1 rookworst (Hema natuurlijk)ca 2 dl. warme melk30 gr. boter, peperzoutnootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Denk aan het braden van het rundvlees of neem een restant gebraden rundvlees.
Heerlijke romige zuurkool. Ook al hou je niet van zuurkool. Deze lust je zeker!

INGREDIENTEN

500 gram zuurkool (liefst biologische)-, 1 kilo kruimige aardappelen -, 2 kleine appels (Elstar) -, 1 grote ui -, 1 teentje knoflook -, 1 afgestreken eetlepel honing of suiker -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 1 flink glas witte wijn -, 200 ml creme fraiche -, 1 laurierblaadje -, 5 gekneusde jeneverbessen -, peper, zout -, plm. 400 gram gebraden rundvlees (liefst sukadelappen )-, geraspte belegen kaas -

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2010
  • Duits
  •  20-30 min.

Snelkookpan

INGREDIENTEN

400 gram zuurkoolspek*, , ? 25 cl water, , ? 1 verse rookworst, , ? 1 kg zuurkool, , ? 1 kg aardappelen, , ? 100 gram boter, , ? 1 blaadje laurier, , ? zout en vers gemalen peper, , ? 3 kruidnagelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker, voedzaam en gezond

INGREDIENTEN

2 kilo aardappelen, 1 dl. water, 500 gram verse worst, 50 gram margarine, 3 kopjes melk, 500 gram zuurkool, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1,5 kilo panklare aardappelen kruimig (C1000), 1 zak zuurkool à 500 g, 1 blikje ananasstukjes, uitgelekt, 2 el Oosterse roerbakolie (C1000), 400 g runderreepjes, 2 el sojasaus, 2 bosuitjes, in ringetjes, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram aardappelen 1grote ui / 1 rosde paprika / 3eetlepels olijf olie /250 gram zuurkool / 1 theelepel thijm / 1/2 theelepel karwijzaad /1 dl kippenbouillon / 4 plakken bakbacon[ 1/2 cm dik ]2 volle eetlepels zure room /zout/versgemalen zwarte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een frisse zuurkool stamppot

INGREDIENTEN

500 gr zuurkool,1 kg aardappelen,1 blik annanasstukjes, dobbelsteentjes spek,rookworst, pepper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

750 gr. kruimige aardappelen, 500 gr. zuurkool, 3 uien, 50 gr. boter, 200 gr. rundergehakt, 1 rookworst, 2 tl. kerriepoeder, 8 plakjes ontbijtspek, 1 blikje ananas, 3 bananen, 1 dl. vleesbouillon, peper, zout, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1,5 KG AARDAPPELEN = 350 GRAM ZUURKOOL = 1 KLEINE UI = 5 KRUIDNAGELTJES = 1 BOSJE RUCOLA =, 75 GRAM BOTER = 1 DL.MELK =, 1 ROOKWORST = PEPER EN ZOUT.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept valt onder de rubriek aardappeltips.

INGREDIENTEN

750 gram kruimige aardappelen, 500 gram zuurkool,3 uien,50 gram boter,200 gram rundergehakt,1 rookworst,2 tl kerriepoeder,8 plakjes ontbijtspek,1 blikje ananas,3 bananen 1 dl vleesbouillon,peper,zout,nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een stamppot met salami, paprika en appel.

INGREDIENTEN

* 1 pond zuurkool, * 1 kilo aardappelen, * 1 groene paprika, * 1 zoete appel, * 250 gram salami in blokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1,5 kg. kruimige aardappelen, zout, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 rode paprika's, 1 dikke prei, 3 eetlepels olijfolie, 400 gram gekruid gehakt, 500 gram zuurkool, ? eetlepel paprikapoeder, 1? dl. melk, peper, 6 eetlepels paneermeel, 30 gram boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

? 1 1/4 kg kruimige aardappels, ? 500 g kruidenzuurkool, ? 100 ml melk, ? 25 g boter, ? 125 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc), ? 125 g chorizoworst (in blokjes), ? 50 g groene olijven zonder pit (grofgehakt)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fruitige zuurkool!

INGREDIENTEN

1 1/2 kg aardappels, melk, 500 g wijnzuurkool, 75 g rozijnen, 100 g magere spekreepjes, 300 g chorizo (dikke plakjes), 1 niet te rijpe banaan, 1 blikje ananasstukjes, zout en peper naar, smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stamppot zuurkool met daaraan toegevoegd;
paprika's en shoarma kruiden.

INGREDIENTEN

Aardappelen, Zuurkool, 2 paprika's, 1 zakje shoarmakruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Voordat ik het recept van Hongaarse zuurkool op Smulweb wilde zetten heb ik eerst gekeken of er soms een soortgelijk recept opstond. Er stonden heel veel lekkere recepten met dezelfde naam op maar ik kwam niet hetzelfde recept tegen. Dit is eigenlijk een recept van een nicht van mij maar ik heb het zo veranderd dat het nu mijn eigen recept is geworden. Alleen de naam die zij aan het recept gaf is gebleven en hoe ze daaraan kwam weet ik ook niet maar.. het is een superlekker recept mag ik wel zeggen.
Op 3.11.2012 weer eens gemaakt met een zelfgemaakte `jachtsaus` en nieuwe foto`s geplaatst.
Natuurlijk kan je dit ook maken met een pakje jachtsaus.

Ps Er staat voor 6 personen maar er kunnen ook 7-8 personen van eten. Wij zijn met ons twee dus ik doe altijd de rest in aparte bakjes en vries ze dan in (altijd handig als ik geen tijd heb) en de smaak blijft behouden in de vriezer.

INGREDIENTEN

1 pond zuurkool.(of wijnzuurkool), 1 kilo aardappelen.(geschild gewogen)., 1 pond gehakt. (naar smaak half om of runder)., 2 grote uien., 1 flinke prei., 1 rode paprika.(dit keer nog een halve gele toegevoegd), 2 tomaten. (of wat kleine tomaatjes), 1 bakje (kastanje) champignons., 1 pakje jachtsaus.(of maak zelf de saus- zie link bij serveertips, 1 eetlepel tomatenketchup., 1 flinke tl pittige of gerookte paprikapoeder., Peper en zout naar smaak., Geraspte kaas om over het gerecht te strooien., (Eventueel 1 goudreinet of andere zachtzure appel en een bosje lente-uitjes, hoeft niet is wel lekker!), Eventueel 1-2 teentjes knoflook

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Hongaars
  •  60-120 min.

Vegetarische stamppot zuurkool is een erg lekker gerecht.

INGREDIENTEN

Ongeveer 375 gr aardappels,, 250 gr zuurkool;, pakje gemarineerde quornstukjes (175 gram);, olie;, 1 kleine prei;, bakje kastanjechampignons;, ? theelepel tijm;, dikke plak mosterdkaas;, 1 appel met schil;

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wij vonden het heel lekker ,weer eens wat anders

INGREDIENTEN

1 pond zuurkool, plm 1kilo aardappels, 1 appel in blokjes, 1 ui gesnipperd, 1 pakje spekjes, 1 rookworst in plakjes, 2 gedroogde pepertjes, scheutje ketjap, scheutje ketchup

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g (wijn)zuurkool, 250-300 g gerookte kipfiletreepjes, 75 g rozijnen, ? 75 g doorregen rookspekreepjes, 1 1/2 kg kruimige aardappels, 1/2 literpot bruine bonen, 1 rode paprika, 1 ui, melk, chilisaus, creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 3/4 kg afkokende aardappels, zout, 2 dl melk, 100 gr magere rookspekreepjes, 250 gr (Elzasser) wijnzuurkool, 250 gr witte kool, fijngesneden, 200 gr hamblokjes, 1 blikje ananasstukjes, 10 dadels, paprikapoeder, 1 banaan

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1½ kilo panklare aardappelen kruimig (C1000), 1 zak zuurkool à 500 g, 1 blikje ananasstukjes, uitgelekt, 2 el Oosterse roerbakolie (C1000), 400 g runderreepjes, 2 el sojasaus, 2 bosuitjes, in ringetjes, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zuurkoolschotel met perzik en brie

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen in stukjes, 500 gr wijnzuurkool, zout, peper, 1 blik perzikken (820 gr), 200 gr roombrie, boter voor invetten ovenschaal, 300 gr dikgesneden caselerrib (vleeswaren)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zuurkool met drie soorten vlees en twee fruit.

INGREDIENTEN

1 ui, 75 g boter, 1 kg zuurkool, 10 jeneverbessen of 1 theel. tijm, (vers of diepvries of 1 theel. gedroogde), 1 laurierblad, 5 peperkorrels, 2 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot), 2 appels, 2 dl witte wijn, 2 dikke plakken (of 6 dunne plakken) beenham of casselerrib, 4 speklapjes, 4 kleine knakworstjes of 1 rookworst, Pel de ui en snijd deze in ringen. Bak ze goudbruin in hete boter. Voeg hierbij de zuurkool, de jeneverbessen, het laurierblad en de peperkorrels en smoor dit 4 minuten. Giet de bouillon erbij. Schil de appels en rasp ze grof.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? 500 gr zuurkool, ? 600 gr aardappels, ? 1,5 dl room, ? 1,5 dl melk, ? 150 gr spekreepjes, ? 500 gr kipfilet, ? 1 klein uitje, ? 1 teentje knoflook, ? 2 eetlepels verse tijm, ? 100 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ik krijg hiermee iedereen aan de zuurkoolstamppot

INGREDIENTEN

Pakje zuurkool, ruim een kilo aardappelen, 350 gram rundergehakt, prei, scheutje ketjap, 3 grote zure appels, boter, suiker, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker, lekker en nog eens lekker!

INGREDIENTEN

4 Casseler riblapjes , 1 rookworst, grof of fijn , 100 g zuurkoolspek , 500 g wijnzuurkool uit het vat , 500 g aardappelen , 150 ml water , 50 ml witte wijn , boter , zout & peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2013
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker, lekker en nog eens lekker!

INGREDIENTEN

4 Casseler riblapjes , 1 rookworst, grof of fijn , 100 g zuurkoolspek , 500 g wijnzuurkool uit het vat , 500 g aardappelen , 150 ml water , 50 ml witte wijn , boter , zout & peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2013
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Goed gevulde zuurkoolstamppot

INGREDIENTEN

6 ons zuurkool, plm.6 ons aardappelen, half bakje champignons, 1 rode paprika, 1 ui, 1 klein blikje ananasstukjes, 1,5 ons magere spekjes, chilli poeder, knoflookpoeder, peper, stukje boter, beetje melk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mijn stamppot voor ever

INGREDIENTEN

500 gram hutspot groenten (zak), 500 gram zuurkool (zak / bak), 1 zakje mozarella light, 2 x 2 persoons aardappelpuree, sojasaus, ketchup, citroensap, kerriepoeder, kurkuma, kerrie djawa, nootmuskaat, paprikapoeder, citroengras, kruidnagelpoeder, komijn, cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Stamppot zonder aardappelen

INGREDIENTEN

1 beker quornoa, 500 gram zuurkool, 250 gram rookworst, 1 conimex mix voor kip, sojasaus, ketchup, citroensap, citroengras, koriander, kerriepoeder, kerrie djawa, paprikapoeder, kurkuma, kruidnagelpoeder, komijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2007
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het stamppotseizoen is begonnen! En een heerlijke start is slanke zuurkool met zoete ananas, paprika en spekjes.

INGREDIENTEN

1500 gram aardappelen *, 500 gram zuurkool *, magere rookworst 275 gram *, zout * peper *, 2 dl warme melk *, 40 gram margarine *, 125 gram ananas (blik) *, 1 kleine rode paprika *, 125 gram spekjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram zuurkool,50 gram vers spek,1 kg aardappelen, melk, 40 gr boter, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zuurkoolstamppot op een andere manier.

INGREDIENTEN

600 gram aardappels, 250 gram pompoen, 1 grote ui, 1 eetlepel olijfolie extra vierge, 200 gram zuurkool, 1 theelepel geelwortelpoeder(kurkuma), 1 stukje gemberwortel, 200 gram mager rundergehakt of vegetarisch gehakt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2012
  •  …
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies