Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

15 zuurdeeg recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Zuurdeeg is vermoedelijk een van de oudste rijsmiddelen voor brooddeeg..

INGREDIENTEN

Het is gebaseerd op een mengsel van roggemel en water,beide twee woneren der natuur ..omdat ze samen melkzuurbacterien op bouwen die je nodig hebt om brood te bakken,aangezien dit deeg gluten mist.bovendien beschermen deze bactirien het gebakken brood tegen schimmel en verlengt het de houdbaarheid.maar bovenal geeft het het brood na een meerdaags rijsigings proces structuur en een volle smaak,en een heel lichverteerbaar karakter.een natuurlijk zuurdeeg word volgens de klassieke manier dire dagen te rijzen gelegd,komijn (wat vaak hier in verwerkt zit) is niet alleen een smaakrijke kruid soort maar heeft ook een positiefe inwerking op het verzurings proces

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-10-2002
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Omdat gist niet te verkrijgen was in Noord Afrika gebruikte men een natuurlijk zuurdeeg voor het maken van brood.

INGREDIENTEN

115 gram gezeefde bloem. 2 eetl. gezeefd maismeel, 1 eel. arachide-olie, 1,25 tot 1,75 dl lauwwarm water.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Marokkaans brood is rond en heeft een krokante korst. Recept voor 2 broden.

INGREDIENTEN

450 gram bloem, 4 eetl. maismeel, zout, 1x het recept voor zuurdeeg (zie recept hieronder), 3,75 dl. warm water, sesamzaad of anijszaad.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Een brood dat in totaal 4 dagen kost om het te maken..begin dus goed op tijd..

INGREDIENTEN

Voor het zuurdeeg: roggemeel en water 1:1 in verhouding,2 dl karnemelk of lichte zure yoghurt

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-10-2002
  • Scandinavisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 koppen rozijnen, 1 appel (goudrennet, in kleine stukjes), 6 koppen gebuild tarwemeel, 2 tl zeezout, 1 kop zuurdeeg, 2.5 koppen water, olie (om te frituren).,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Apart en het proberen waard.

INGREDIENTEN

500 gram schouderkarbonade ( in blokjes)., 2 grote uien (gesnipperd)., een theelepel karweizaadjes., een bruine boterham (liefst van zuurdeeg)., 500 gram reuzel (anders desnoods boter)., een halve liter prazdroj of ander pilsener bier., een eetlepel scherp paprikapoeder., peper., zout., en eventueel azijn.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  • Tsjechisch
  •  10-20 min.

Zeer pittige ethiopische stoofschotel

INGREDIENTEN

Grote hele kip of anderhalf kilo rundvlees (sucadelappen). Bere berre (uitspraak)kun je krijgen bij ethiopisch restaurant.100 gram of meer naar behoefte. Wel voor stoven toevoegen.Is zeer pittig soort cayenne peper met perfecte smaak. 6 hard gekookte eieren. 4 grote gesnipperde uien. enkele winterwortels. bouillion, zout en injera's (zuurdeeg pannekoeken; ethipisch restaurant)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Luchtig en smakelijk echt Turks brood. Dit recept maakt gebruik van een zuurdeeg starter van 3 dagen.

INGREDIENTEN

Allereerst om turks brood te maken dient u gebruik te maken van absoluut kwaliteit bloem, wit of meergranen. Biologisch bloem voldoet zeer goed., , Voor de starter:, , 2 Koppen meel, 1 Kop lauw water, 1/2 Pakje gist., , Voor het brood:, , 1 Starter, 1 Zakje gist, 3 Koppen meel plus genoeg water om het geheel tot een soepel deeg te kneden, 1 theepel zout, 1 eetlepel olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Turks
  •  30-60 min.

Deze lekker panini caprese is voor bij de geroosterde tomatensoep. Deze staat ook bij mijn recepten.

INGREDIENTEN

O 2 kopjes verse basilicum, o 3 knoflookteentjes, o ½ theelepel zout, o ½ theelepel vers gebarsten zwarte peper, o ¼ theelepel gebroken rode pepervlok, o ¼ kop olijfolie, o 8 plakjes frans of zuurdeeg brood, o 12 verse mozzarella-kaas, dik gesneden, o 12 plakjes rijpe tomaten, o Olijfolie voor het poetsen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2017
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Schelpdieren in Algarve-stijl. Ameijoas in Algarve-stijl worden gekookt in een zgn. cataplana, een gewelfd gevormde, oorspronkelijk koperen snelkookpan. Als deze attractieve pan aan tafel geopend wordt, zijn de aroma's die vrijkomen van de gerookte ham, zeeverse schelpdieren, tomaten, paprika, piripiri en koriander, een verademing: de ware smaak van de Algarve. En de sappen worden verslonden met heerlijk brood, gemaakt van zuurdeeg. Het hele feestmaal wordt weggespoeld met een kruidige vinho verde als Quinta da Avelada, die u zo met grote teugen opdrinkt!

INGREDIENTEN

Het recept: 1 1/2 kg schelpdieren (mosselen, kokkels en/ of venusschelpen) - 3 eetlepels extra virgine olijfolie - 1 grote ui, gepeld en in ringen gesneden - 4 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes gesneden - 4 dikke plakken gerookte luchtgedroogde presunto (ham), in blokjes gesneden (eventueel te vervangen door bacon of andere gerookte ham) - 1 chorizo, in dobbelsteentjes - ca. 1 1/4 dl droge witte wijn - 5 verse tomaten - 1 groene paprika, ontzaad en in reepjes gesneden - 1-2 piripiripepers (of naar eigen smaak - u bent gewaarschuwd!), ontzaad en in reepjes gesneden - handvol grofgehakte cilantro (koriander) - zout en zwarte peper, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2002
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker en gezond

INGREDIENTEN

, , 4 dl. magere melk, 4 eetl.(olijf)olie, 300 gr. volkorenmeel, 100 gr. roggemeel, 100 gr. havermout, 30 gr. suiker, 15 gr. zout, 15 gr. kruiden naar smaak, 10 - 15 gr. gistkorrels,, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Voor kinderen van tweeenhalf jaar en ouder

INGREDIENTEN

250 gr boekweitmeel, 250 gr volkoren-tarwemeel, 1 ei, 1 eetl olie, zuurdesempapje of 20 gr gist, 400 tot 500 cc water, snufje (zee)zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

* Son-of-a-bitch stew *Hoewel er een groot meningsverschil bestaat over de ingredienten die deze stoofpot bevat, is er een ingredient dat alle koks als onmisbaar beschouwen. Dat is darm - volgens een oud gezegde: 'Een hoerenjong hoeft geen hersens en geen hart te hebben en kan toch een hoerenjongen zijn. Maar als hij geen darmen heeft, is hij geen hoerenjong.' De koks van Texasser foeragewagens eisen deze stoofpot op als hun bijdrage in de reeks van beroemde gerechten. Ook cowboys en koks op prairienederzettingen zijn lyrisch over de onvergetelijke smaak van dit gerecht.

INGREDIENTEN

900 g rundvlees (rib- of borststuk), 1 ossenstaart in stukken, 450 g pens, 1 runderhart, 1 tong, 225 g rundertestikels, 450 g zwezerik, 450 g kalfs- of lamsnieren, 225 g lever, 450 g kalfshersenen, 675 g darmen (van een nuchter kalf), 300 g runderniervet, 3 of meer gedroogde rode chilipepers (gehakt), 1 tl oreganoblaadjes, 1 tl salieblaadjes, 2 el zout, 1/2 tl vers gemalen peper, De rundertestikels en de lever kunnen eventueel weggelaten worden.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Voor kinderen van tweeenhalf jaar en ouder

INGREDIENTEN

250 gr boekweitmeel, 250 gr volkoren-tarwemeel, 1 ei, 1 eetl olie, zuurdesempapje of 20 gr gist, 400 tot 500 cc water, snufje (zee)zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Havermeel = gemalen havermout, erwtenmeel = gemalen erwten, honing, div; olie, yoghurt, citroen sap, ei, allerlei verse levensmiddele, gedroogde kruiden, melk poeder, suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2010
  •  
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top