Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

83 zuid afrikaans recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een krokant korstje om je kip, die lekker mals blijft.

INGREDIENTEN

Kip: 8 1/2 kippeborsten, 8 kipfileetjes, 8 drumsticks., Honing: ongeveer 10 eetlepels, Mosterd: 3 eetlepels, 75 g boter, kerriepoeder, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-1998
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze smaak combinatie is heerlijk.

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, elk bout gehalveerd, 1 ster-anijs, 5 cm kaneel, 4 e olie, 1 uien, fijn, 4 teentjes knoflook, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 4 groene pepers, fijn, 4 kerriebladeren of laurierbladeren, 2 e garam masala, 2 e kerriepoeder, 1 t korianderpoeder, 1 t cayennepeper, 1 t kurkuma, 3 e witte azijn, , 2 grote aardappelen, in blokjes gesneden, 3 wortels, in blokjes, 2 middelgrote tomaten, in blokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-08-2015
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 2 gesniperde uien, 1 grote eetl. abrikozenjam, 1 appel, 5 eieren, enkele sneetjes witbrood, peper, zout en 1 eetl. kerrie, citroensap, melk, rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze kumquats smaken het best een maand na bereiding.

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 1 kg:, 1 kg rijpe kumquats, 2 tl zout, 750 ml suiker, 375 ml wijn- of moutazijn, 20 zwarte peperkorrels, 1 tl gemalen piment, 1 tl gemalen kaneel, 20 hele kruidnagels

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-08-2001
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

De Zulu's noemen dit ananasbier 'imfulafula', hetgeen 'rivier rivier' betekent. Het kreeg de naam omdat volgens overlevering de gebruiker na het drinken van een paar glazen van dit bier de moed krijgt iedere snel stromende rivier over te steken. Een recept van Josie Stow: de eerste keer dat ze dit recept maakte explodeerde het, dus pas op!

INGREDIENTEN

1 grote ananas, 7 liter lauwwarm water, 500 g suiker, handje rozijnen of sultana's, 2 tl gedroogde gist

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2001
  • Afrikaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 g suiker, 2? dl water, 1 theelepel gemberpoeder, desgewenst 2 theelepels citroensap, 100 g pijnpitten, 1 eetlepel boter, olie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2001
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

Recept uit Zuid-Afrika en heerlijk met kippepastei(zien mijn recepte)

INGREDIENTEN

500g witte bonen uit blik zonder vocht(of bonen naar keuzen zelf gaargemaakt) - 2 eieren - 1 vol t mosterdpoeder - 1 t zout - 250ml azijn 100g suiker 15 g maismeel

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2003
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  10-20 min.

De inhoud van een struisvogelei komt overeen met die van ca. 24 kippeneieren; gebruik voor dit roerei dus een zeer grote koekenpan of de wok (of een braai). Het krokodillenvlees kan vervangen worden door kip. Bron: Kookgek op safari

INGREDIENTEN

1 struisvogelei, 150 g krokodillenvlees (of kippenvlees), 2 el boter, 50 g mager rookspek (in blokjes), 2 el fijngesneden ui, 1 teen knoflook (fijngesneden), 1 stukje rode peper (fijngesneden), 1 tl geraspte verse gemberwortel, 2 tl zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2000
  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een zomerse recept uit Zuid- Afrika.

INGREDIENTEN

1.5 kg kabeljauw moten (kan ook uit diepvries, maar dan wel ontdooid vooraf), 80 ml olijfolie, 80 ml citroensap, 1 lente-ui, fijn, 2 preien in dunne halve ringen gesneden, 3-4 teentjes knoflook, fijn, 1 rode paprika, in blokjes, 250 g champignons, geciseleerd, 450 g blik tomaten in stukjes verdeeld, 250ml witte wijn, 30 g verse peterselie, fijn, 30 g verse dille, fijn, 250 g fetakaas verkruimeld, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Met Knor wereldgerechten Zuid-Afrikaanse Bobotie geef je,je  andijvie een mooie twist.

INGREDIENTEN

=1 Pak Knor wereldgerechten Zuid Afrikaanse bobotie, =2 Eetl. Olie. = 2 Uien,gesnipperd., =440 Gram Rundergehakt. =1 Zak gewassen Andijvie, (400 gram). =1 Bekertje Cteme fraiche (125 gr.), =1 Granny Sm ith appel, in blokjes. =1 Stokbrood.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2015
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een poosje geleden zag ik dit gerecht gemaakt worden in een Engels kookprogramma door de BBC kok. Toen hij zijn witte rijst ging koken in garam masala liep het water me uit de mond. Garam masala is een mengsel van allemaal geroosterde specerijen. Je kan het kopen of in 8 minuten zelf maken. Snel overschrijven van de Britse ceefax wat erin zit en namaken. Dit is ruim voldoende voor 2 personen, makkelijk te maken en echt crimineel lekker, alleen de rijst al! Dit is wel de lekkerste kip curry die ik gemaakt heb.

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 1 bosje lente uitjes, 350 gr kipfilet of kippendij, 1 teentje knoflook, geperst, 1 cm verse gember, geraspt, 1 klein rood chilipepertje zonder zaadjes, fijn gehakt, 3 el abrikozen chutney, Half blikje kokosmelk, 1 t kerriepoeder, 2 t garam masala, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Halve t ketoembar (korianderpoeder), Halve t djinten (komijn), 2 el olijfolie, 1 el vers geperst limoensap, 2 kopjes droge basmatirijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2014
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een ECHT Zuid Afrikaans nagerecht die hier in Nederland werd bereid bij Restaurant Indaba in Amsterdam.. Ik moet er wel bij zeggen dat je niet aan de lijn moet zijn hoor!

INGREDIENTEN

30 gram boter 2 eieren 250 gram suiker 500 gram bloem 3.75 dl melk 45 gram abrikozenjam scheutje azijn 10 gram Bicard Soda (toko) 5 gram bakpoeder snufe zout VOOR DE SAUS : 1 blikje gecondenseerde melk 250 gram suiker 250 gram boter 2,5 dl kokend water 10 ml alcoholextract.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2003
  • Afrikaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Een oude Nederlandse versie van korrelkonfyt - een van de populairse Zuid-Afrikaanse jams - bevatte anijszaad (1 tl meegekookt met de pruttelende jam). Gember en kaneel geven dit recept een oosters tintje. Deze jam is heerlijk bij gegrild vlees of gerookte vis.

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 600 ml:, 1 kg witte druiven (bij voorkeur pitloze), 500 g warme suiker, 1 kaneelstokje, 3 dunne plakjes groene gember, 2 el citroensap

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-08-2001
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

Men zegt dat de naam van dit gebak afkomstig is van de woorden 'koek' en 'sissen'. Hoe dan ook: koe(k)sisters waren en zijn populair en worden ook veel op straat verkocht, vooral op zondagmorgen. Ze worden in frituurolie gebakken.

INGREDIENTEN

Voor het gebak:, 100 g boter, 100 g suiker, 2 eieren, 600 g bloem, 2.1/2 tl bakpoeder, ruim 2 dl melk, 4 el room, 1 tl zout, desgewenst 2 el kaneel en/of nootmuskaat, frituurolie, Voor de stroop:, 600 g suiker, 1 el boter, 3 dl water, gemalen kokos

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2000
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 sneetjes oud wit brood - 2 dl. Melk - 1 ui (gesnipperd) - 2 teentjes knoflook - 2 appels (granny)(in stukjes) - 150 gr. Gedroogde abrikozen - 400 gr. Rundergehakt - 1 tl. Chilipoeder - 1 tl. Koenjit - 3 mp. Cayennepeper - 2 mp. Zout - 30 gr. Bloem - 50 gr. Geschaafde amandelen - 3 el. Tomatenpuree - 1 el. Azijn - 3 eieren - 1,25 dl. Slagroom - 100 gr belegen kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2002
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In de tijd zonder koeling werd vlees en wild geconserveerd d.m.v. droge luchtcirculatie en dit vlees werd biltong genoemd. Dit recept is van Colin Baber, eigenaar van The Vaalwater Slaghuis (slagerij) in Noord-Transvaal en beroemd om zijn biltong. Hij gebruikt goede kwaliteit rundvlees van de Bonsmara koeien die op zijn bushveld-boerderij worden gefokt. Bonsmara is een inheems Zuid-Afrikaans koeienras dat bekend staat om zijn malse vlees. Voor het maken van biltong is een droge ruimte nodig (zonder vliegen!) waar de warme lucht vrij om het vlees kan circuleren. Ik plaats het recept onder de hoofdgerechten, maar biltong wordt ook veel gegeten als snack. Leuk om te weten: De conserveringsmethode van het drogen wordt al enkele eeuwen toegepast op verschillende soorten vlees. De Hottentotten en later de Boeren droogden het vlees van vee of gevogelte dat zij schoten en zorgden zo voor proviand gedurende hun trektochten.

INGREDIENTEN

750 ml witte wijnazijn, 3.1/2 kg rundvlees in repen van 1.1/2 cm dik en 8 cm breed, 50 g zout, 25 g gemalen koriander, 25 g zwarte peperkorrels (gekneusd), 25 g bruine basterdsuiker

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Deze authentieke taart is populair in koffiehuizen en restaurants

INGREDIENTEN

4 plakjes diepvriesbladerdeeg - 6 dl melk - 1 kaneelstokje - 2 eieren - 3 el suiker - 21/2 el maizena - 1-2 theelepels kaneelpoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-08-1999
  • Afrikaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*2 sneden witbrood, *250 ml melk, *1 kg runder- of lamsgehakt, *1 grote ui, fijngesneden, *2 tenen knoflook, fijngesneden, *2 eetl. masalakerrie, *1 theel. Koenjit (kurkuma), *1 theel. ketoembar, *? theel. djinten, *1 mespunt kruidnagelpoeder (fijngesneden groene peper), *? theel. versgemalen peper, *1 theel. zout, *2 - 3 eetl. citroensap, *75 g sultanarozijnen, *50 g gehakte amandelen, *1 eetl. mango-of abrikozenchutney, *1 theel. gedroogde gemengde kruiden (mint en oregano), *3 eieren, *5 citroenblaadjes (daon djeroek poeroet),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

3 personen van "vifke"

INGREDIENTEN

Bloem, , olie, , 3 uitgeperste teentjes knoflook, , 1 theelepel gemberpoeder, djahe of een stuk verse gember, , 1 grote runderbouillontablet, , 2 eetlepels kerriepoeder, , 2 laurierblaadjes, , 2 mespuntjes kaneel, , 1 theelepel koriander/katoembar, , 1 ui, , 1 groen pepertje, , 750 gram geschilde aardappels, , 250ml mango chutney, , 3 grote vleestomaten, , 8 gedroogde of 16 halve uit blik, abrikozen, , 5 ons lamsstoofvlees of hamlap, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 sneedjes wit oud brood zonder korst, 2 dl melk, 1 grote ui, 2 knoflookteentjes, 2 appels (granny smith), 4 gedroogde abrikozen, 2 eetlepels olie, 400 gram rundergehakt, 1 1/2 eetlepel chilipoeder, Zout, Cayennepeper, 50 gram geschaafde amandelen, 1 klein blikje tomatenpuree, 3 eieren, 1/8 liter slagroom, 1 theelepel gemalen geelwortel(koenjit), 100 gram geraspte belegen goudse kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Voordat in Zuid-Afrika zelf chutneys werden gemaakt van abrikozen, dadels, kweeperen en rozijnen, importeerde men uit Java blatjang. Deze is gemaakt van gedroogde garnalen, fijngewreven in een vijzel en in grote ronde vormen geperst. Blatjang is de trots van de Kaaps-Maleise keuken en het recept is een van de oudst gebruikte. De naam is afkomstig van een van de samenstellende delen van Javaanse sambal blachang. De bekende kookauteur C. Louis Leipoldt omschreef blatjang als 'scherp gekruid, doordringend aromatisch, half pasteus en een erg innige mengeling van samenhangende ingredienten'. Er gaat niets boven blatjan om pit te geven aan curry's of gegrild vlees. Pas de hoeveelheid chilipoeder aan je eigen smaak aan. Blatjang kan langer dan een jaar goed blijven, maar eenmaal geopend moet de pot in de koelkast bewaard worden.

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 2.1/2 liter:, 250 g gedroogde abrikozen (fijngehakt), 250 g pitloze rozijnen, 3 liter wijnazijn, 4 grote uien (fijngehakt), 4 tenen knoflook (geperst), 500 g bruine suiker, 200 g amandelsnippers, 2 el zout, 45 g gemalen gember, 2 el gemalen koriander, 2 el rode mosterdzaadjes, 2 tl chilipoeder

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-08-2001
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Een recept uit Vrijstaat.

INGREDIENTEN

2 kweeperen (ongeveer 500 g), 2 selderijstengels (gebruik ook de blaadjes), 1 el maismeel, 1 el suiker, 2 el cider- of wijnazijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2001
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Dit recept is afkomstig uit een Zuidafrikaans kookboekje

INGREDIENTEN

4-5 appels, zout, 1 teentje knoflook, 2 groene chilipepertjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Afrikaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram rundvlees (in stukjes gesneden), 100 gram boter, 1 ui, enkele takjes sellerij en peterselie, 1 ui,, 4 wortelen, 4 tomaten, 4 sneetjes bruin brood, paprika en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-05-2002
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

* Kaapse brandewynpoeding *De meeste Zuid-Afrikaanse gerechten hebben herkenbare namen en zelfs typische Kaaps-Maleise gerechten als 'smoorsnoek' (gestoofde barracuda), 'klapper-tertjies' (kokostaartjes) en Zulu-gerechten als 'pap' (van maismeel) hebben een van oorsprong Nederlandse naam. Dit nagerecht is van Friese oorsprong, waar het met gedroogde pruimen werd gemaakt. Bron: Tip 11/2001

INGREDIENTEN

140 g bloem, 1/2 tl zout, 1.1/2 tl bakpoeder, 100 g boter of margarine (net gesmolten), 150 g gezeefde poedersuiker, 2 eieren, 200 g ontpitte dadels (fijngehakt), Voor de saus:, 120 g suiker, 2 tl vanille-essence, 1.1/4 dl brandewijn, 1 tl aardappelmeel, 15 g roomboter

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2001
  • Afrikaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

INGREDIENTEN

500 g prei, 2 uien, fijngehakt, 1 appel, in parten, 30 gram boter, 600 gram fijngehakt gaar vlees, 2 sneetjes, brood geweekt en uitgeknepen, 2 eetl. kerriepoeder, 2 eetl. suiker, 3 eieren, 2 eetl. azijn, 2 theel. zout, ? theel. peper, 30 gram rozijnen, 12 blanke amandelen, 6 laurierblaadjes, 1 ? dl melk, room of een mengsel van beide, 1 theel. korianderpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Verrassend & lekker

INGREDIENTEN

225 gr. suiker, 2 zakjes vanille-suiker, 125 gr boter, 2 eieren, 4 overrijpe bananen(pisang), 300 gram bloem, 2 theel. bakpoeder, snufje zout, 2 theel. natrium hydrogene carbonaad, 100 gram gehakte walnoten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Lekker bij gerechten die van zichzelf al een uitgesproken smaak hebben, zoals bijvoorbeeld gepekelde ossentong.

INGREDIENTEN

1 fijngesneden ui, 50 g boter, 45 ml bloem, 600 ml warme melk, 1 el dijonmosterd, 1 tl Engelse mosterdpoeder, 1 el wijnazijn, zout, versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2001
  • Afrikaans
  •  10-20 min.

Een kruidige bananenschotel met cashewnoten en pinda's, machtig maar lekker

INGREDIENTEN

75 gr ongezouten cashewnoten, 75 gram ongezouten pinda's, 3 eetlepels witte basterdsuiker, halve theelepel nootmuskaat (vers geraspt), 1,5 theelepel kaneelpoeder, 5 eetlepels gemalen klapper, 6 rijpe bananen, bruine rum naar smaak, 3 sinasappelen, boter

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2001
  • Afrikaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 sneetjes oud witbrood zonder korst, 2 dl melk, 1 grote ui, 2 knoflookteentjes, 2 appels (granny smith), 4 gedroogde aprikozen, 2 eetl. olie, 400 gr rundergehakt, 1 1/2 eetl. chilipoeder, zout, cayennepeper, 50 gr geschaafde amandelen, 1 klein blikje tomatenpuree, 3 eieren, 1/8 l slagroom, 1 theel. gemalen geelwortel (koenijt), 100 gr. geraspte belegen goudse kaas, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een hoofdgerecht van Lamsvlees

INGREDIENTEN

500 g trostomaten, 2 rode pepers, 600 g lamslapjes, in grove stukken, 2 el bloem, 3 el olie, 2 kleine uien, in ringen, 3 teentjes knoflook, fijngehakt of met een knoflookpers, 1 cm verse gemberwortel, geraspt, 1 tl gemalen kardemom, 1 tl gemalen koriander (ketoembar), 11/2 el. verse Italiaanse kruidenmix, fijngehakt, 1 el bruine basterdsuiker, 150 ml vleesfond (pot 380 ml, AH)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een makkelijke door-de-weekse ovenschotel. Het gerecht ziet er niet bijzonder uit, maar is wel erg smakelijk.

INGREDIENTEN

2 sneetjes oud witbrood, zonder korst, , 2 decilter melk, , 1 grote ui, , 2 knoflookteentjes, , 2 appels (Granny Smith), , 4 gedroogde abrikozen, , 2 eetlepels olie, , 400 gram lams- of rundergehakt, , 1 eetlepel chilipoeder, , 1 theelepel cayennepeper, , zout, , 2 eetlepels bloem, , 50 gram geschaafde amandelen, , 1 klein blikje tomatenpuree, , 1 eetlepel balsamico-azijn, , 3 eieren, , 1/8 liter slagroom, , 1 theelepel gemalen geelwortel, , 100 gram geraspte belegen kaas, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Deze vermicelli met boter, kaneel en suiker wordt opgediend als nagerecht.

INGREDIENTEN

250 g vermicelli, 250 g boter, 1/2 kaneelstokje (in stukjes), suiker naar smaak, 1/2 l water, desgewenst wat kardemomzaadjes

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2000
  • Afrikaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Net als voor veel andere recepten is er ook voor soetkoekies geen standaard-recept. Er zijn luxe en minder luxe varianten. Dit is een 'kleurling'-recept; blanken zouden een flinke scheut wijn en 200 g gesnipperde amandelen aan het deeg toevoegen en zouden de margarine zeker vervangen door boter.

INGREDIENTEN

500 g fijne bloem, 1/2 tl zout, 1/2 tl kruidnagel, 2 tl kaneel, 1 tl gemberpoeder, 300 g suiker, 1 tl bakpoeder, 200 g margarine, 1 ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2000
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Overheerlijk Afrikaans gerecht

INGREDIENTEN

1 pak Knorr Zuid-afrikaanse Bobotie (bestaande uit 1 zakje kruidenmix en 1 zakje sausmix), 400 gr. rundergehakt, 1 banaan, 1 blik met stukjes ananas, 125 ml. zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zure pap wordt vaak als ontbijt gegeten, maar doet voor arme mensen ook dienst als avondmaaltijd. Vermengd met mielie-rijst wordt het bij bruiloften gegeten. Zure pap kan ook worden opgediend met gebakken darm en pens.

INGREDIENTEN

4 el wit maismeel, water, suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2000
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Het proberen waard.!

INGREDIENTEN

350 g rijst, 150 g speklapjes, , 0.5 rode peper, , 350 g niet-gekruid rundergehakt, , 1 Chinees groentepakket (400 g), , 300 ml kokosmelk (blik), , 1 zakje Knorr Mix voor Zuid-Afrikaanse bobotie, , 2 gesnipperde lente-uitjes, om te garneren,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Hier nog een tweede recept voor biltong, uit een van de boeken van Pierre Wind. Een echte Zuid-Afrikaanse lekkernij: gedroogd vlees.

INGREDIENTEN

Kuduvleis, zoutmengsel*, asynwater**, bruinasyn, * 30 gram zeezout vir elke kg vleis en salpeter, peper, koriander, knoflook, suiker, anijs nar eigen smak, ** 350 ml asyn op 5 liter kookwater

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top