114 zoutarm recepten

INGREDIENTEN

250 gr. witbrood-mix, jumbo o.i.d, 250 gr. ander meel, 1 ei, wat olie, meel of water, 1 theelepel suiker, 1 theelepel extra droge gist.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2011
  •  …
  •  30-60 min.

Voor 2 personen

INGREDIENTEN

150 gr gaar kippenvlees (gekookt zonder zout), 200 gr aardappelen, 1 wortel, 75 gr sperziebonen, 100 gr knolselderij, 100 gr natriumarme augurken, 15 natriumarme zilveruitjes, 4 eetl natriumarme mayonaise, enkele slablaadjes, natriumarme paprikapoeder, peterselie, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 gram rundvlees, 1 grote wortel, 2 bloempjes broccoli, 2 bloempjes bloemkool, 4 stengels bleekselderij, 1 courgette, 1 ui, 300 ml volle melk, crème fraiche 150 ml, 1 tl zwarte peper korrels, 1/2 tl gedroogde dragon, 1/2 tl gedroogde peterselie, 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden, mespuntje cayennepeper, 3 Roma tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 3 el curry (uit een fles), 2 teentjes knoflook fijngesneden, 1 kopje water (ongeveer), 1 eetlepel olie, 2 el gehaktkruiden zoutarm, 1 el kippenkruiden zoutarm, 1 zakje verse Italiaanse kruiden van ongeveer 1x2 cm. 15 plakjes cheddar kaas. 15 Groene lasagnebladen (gedroogd).

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Recept van Friso Kindervoeding

INGREDIENTEN

Zoutarm bouillonblokje, fijngesneden soepgroente, fijngesneden gare kipfilet, opvolgmelk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2000
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Canarische krieltjes:1 kilo kleine nieuwe aardappeltjes in de schil (of krieltjes250 gram zeezout, maar ik voeg een snufje toe ivm zoutarm dieet, Mojo:4 tenen knoflook 0,5 theelepel gedroogde oregano 2 rode, Spaanse pepertjes 3 eetlepels olijfolie 2 theelepels paprikapoeder 3 eetlepels wijnazijn 0,5 theelepel komijnpeper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2004
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

4 stuks

INGREDIENTEN

125 gr mager kalfsvlees, 1,5 eetl zoutarme boter of -margarine, 3/4 kopje water, stukje ui, wortel, peterselie, tijm, peper, 1,5 eetl bloem, citroensap, paneermeel van zoutarm brood, eiwit, frituurvet,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zoutarm, voor 1 persoon

INGREDIENTEN

1 snee zoutarm brood zonder korst, stukje ui, 150 gr zonder zout gekookte vis zonder graat, peper, nootmuskaat, peterselie, (citroensap), bloem of paneermeel van zoutarm brood, zoutarme boter of -margarine,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Zoutarm voorjaarsmenu 3, bijgerecht 1.

INGREDIENTEN

1 sneetje wit zoutarm brood, 25 gr boter, 1 eetl bloem, ruim 1 dl zoutarme melk, 1 ei, 50 gr geraspte zoutarme kaas, 1 eetl fijngesneden bieslook, msp cayennepeper, msp nootmuskaat,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Zoutarm wintermenu 1, nagerecht

INGREDIENTEN

2 1/2 deciliter zoutarme melk, 50 gr griesmeel, 1 theel zoutarme boter, stukje citroenschil, 1 ei, paneermeel van zoutarm brood, zoutarme boter om te bakken, mengsel van suiker en kaneel,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Zoutarm wintermenu 7, nagerecht.

INGREDIENTEN

4 eieren, 4 eetl suiker, 4 eetl paneermeel van zoutarm brood, 100 gr gemalen hazelnoten, zoutarme boter, 1 potje kersen op sap zonder pit,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Zoutarm

INGREDIENTEN

1 kg appelen, paneermeel van zoutarm brood, 10 zoutarme beschuiten, 4 eieren, 2/5 pakje zoutarme boter of -margarine, ongeveer 1 kopje suiker, 1,5 theel kaneel, poedersuiker of jam,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een zoutarme versie van de traditionele Hongaarse gulyás!

INGREDIENTEN

750 gram rundvlees, 2 rode paprika`s, 2 groene paprika`s, 2 grote uien, Karwijzaad, Paprikapoeder (mild & pikant), Bouillon (zoutarm of gewoon), 2 teentjes knoflook, Olijfolie en/of boter, Water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-06-2011
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zoutarm wintermenu 1, hoofdgerecht

INGREDIENTEN

100 gr gebraden en gemalen of zeer fijn gesneden vleesresten, (vlees wordt zonder zout bereid), 1 eetl zoutarme boter, 1 eetl olijfolie, 150 gr gesneden uien, 1 eetl blanke rozijnen, mespunt tijm, mespunt paprika, 1 hard gekookt ei, aardappelpuree (zonder zout bereid), nootmuskaat, paneermeel van zoutarm brood, zoutarme boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Recept voor kinderen vanaf 10 maanden.

INGREDIENTEN

Bouillon (zoutarm, bij voorbeeld van een zoutarm bouillonblokje), fijn gesneden groente, zoals broccoli, prei, wortel, stukjes gaar gekookte kipfilet, bloem, margarine, opvolgmelk,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.

Simpeler kan niet, verbluffend professioneel resultaat. Vult goed! Dit recept is voor 2 broodjes per persoon.

INGREDIENTEN

1 pak shoarmabroodjes groot (8 stuks), 1 bakje auberginespread met sesamzaad, 1 zakje rucola, 4 tomaten, in plakjes, 2 pakken rookvlees (licht gezouten voor een zoutarm dieet)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Wereld
  •  0-10 min.

Een bijzondere soep, zeer lekker

INGREDIENTEN

-175 g cheddar (grof geraspt), -2 stengels bleekselderij, -1 groene paprika, niet te groot, -2 wortelen, -50 g bloemkool (fijn gesneden), -1/2 l kippebouillon (zoutarm), -4 eetlepels boter, -50 g bloem, -3/4 l melk, -1 theelepel worcestersaus, -paprikapoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  • Engels
  •  20-30 min.

Zoutarm wintermenu 3, Hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 varkenspoot (of 2 kleine), 1 uitje, half teentje knoflook, 1 eetl azijn, 1 kruidnagel, 1 eetl olie, halve theel mosterdpoeder, paneermeel van zoutarm brood, zoutarme boter, 150 gr linzen, 1 ui, enkele takjes peterselie, 3 worteltjes, 1 eetl zoutarme boter, halve eetl bloem, scheutje zoutarme bouillon, vers gemalen peper, 1 eetl azijn, uitgeknepen knoflook,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Dit is typisch een soep waarin je handig restjes overgebleven groente (in dit geval pompoen en mais) kunt verwerken tot een makkelijk en smakelijk nieuw gerecht.

INGREDIENTEN

- 200-300 gram geroosterde pompoen (25 minuten in de oven, omgeschept met wat olie, zout en peper), - half blikje mais, - 1 eetlepel currypasta, - 1 groentebouillonblokje (bijvoorbeeld zoutarm), - een halve sinaasappel, uitgeperst, - 2 eetlepels zure room

  •  …
  •  
  • Geplaatst op27-01-2014
  • Indiaas
  •  

Heerlijk pittig zuurvlees

INGREDIENTEN

1 kg runderstoofvlees. liefs, biologisch, is, echt lekkerder., 3 uien, 1 kop azijn. liefst, kruidenazijn ( zelf maken is, goedkoop), 4 kruidnagel of eetlepel, poeder, zilveruitjes 1 1/2 kopje, 3 eetlepels appelstroop, 2 eetlepels bruine basterd, suiker, 2 plakken peperkoek, 2 bouillontabletten, zoutarm, gaat prima, 1/2 tot 1 eetlepel sambal, 2 aardappelen voor het binden

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-01-2012
  • Nederlands
  •  120 min. <

-

INGREDIENTEN

1 1/2 el honing, 1 1/2 el rijstwijn of droge sherry, 125 ml kippenbouillon (zoutarm), 2 tl sojasaus (zoutarm), 1 tl maïzena, 300 gram rijst, 2 el zonnebloemolie, 400 gram gepelde garnalen, 1 ui (in dunne ringen), 3 cm gemberwortel (geschild, in dunne reepjes), 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes), 600 gram sperziebonen (zonder puntjes, in stukjes van ca. 5 cm), , Materialen:, Kom, Koekenpan

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittige salade; of een pittige lunch schotel

INGREDIENTEN

-450 g dunne mie, -220 g peultjes, -1 rode paprika in reepjes, -1 komkommer, -4 lente uitjes (in dunne reepjes), -100 g fijn gesneden Chinese kool, PINDADRESSING:, -100 g romige pindakaas, -100 g magere yoghurt, -1 eetlepel sojasaus (zoutarm), -1 teen knoflook (uit de pers), -2 eetlepels donkere sesamolie, -3 eetlepels fijngehakte koriander, -2 eetlepels rijstwijnazijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2003
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Wokschotel

INGREDIENTEN

300 gram pandanrijst, 2 eetlepels zonnebloemolie, 600 gram kipfilet, in reepjes, 1 rode ui, gehalveerd, in grote ringen, 1/2 rode paprika, in reepjes, 200 gram champignons, in plakjes, 1 kippenbouillonblokje, 60 ml sojasaus (zoutarm), 2 eetlepels honing, 1 bos paksoi, grof gesneden, 425 gram mini-maïskolfjes, blik, uitgelekt en afgespoeld

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

We hebben met de vetstoffen van deze pittige schotel afgerekend, maar de lekkere smaak blijft bestaan van deze ovenschotel

INGREDIENTEN

DE SAUS:, -400 g artisjokbodems (uit blik en afgegoten), -225 g tomatensaus (zoutarm), -170 g tomatenpuree, -1 el olijfolie, -1 th lepel venkelzaadjes (geplet), -1 el Provencaalse kruiden, -2 tenen knoflook (uit de knijper), -mespunt versgemalen zwarte peper, -enkele druppels tabasco, AUBERGINE-KAASLAAGJES:, -1 aubergine van 450 g (in ronde plakjes gesneden), -285 g tahoe (afgegoten), -1 eiwit, -115 g Mozzarella (verkruimeld), -1 el bloem (indien nodig), -30 g geraspte Parmezaanse kaas, -50 g broodkruim

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Droge Grill & Bbq kruidenmix voor rundvlees

In december 2013 zat er een sticker op de verpakking v/h vlees dat ik kocht met onderstaand recept
Het resultaat van samenwerking met onze lokale Chef D. Jagtani en de supermarkt.
(Slagerwinkels bestaan niet in mijn woonplaats.)
De chef en ik doen vaak "samen" boodschappen in dezelfde goed gesorteerde supermarkt.

Meer over Chef Jagtani in de link
"Nouveau Caribbean cuisine" is de definitie die de chef geeft aan zijn manier van koken".

INGREDIENTEN

Twee en een halve Eetlepel paprikapoeder, Twee en een halve Eetlepelchilipoeder, (1 Eetlepel zout), 2 theelepels gemalen komijn, 2 theelepels suiker, 2 theelepels kerriepoeder, 1 theelepel mosterdpoeder, 1 theelepel thijm*, 1 theelepel oregano*, 1 theelepel zwarte peper, Een halve theelepel cayenne peper*, TIP!, Zout kan worden weggelaten of verminderd worden voor zoutarm dieet, Het recept gaat uit van gedroogde thijm en oregano!, Meer cayennepeper en/of Madras kerriepoeder gebruiken als je het heter wil.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2014
  • Caribisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een smakelijke vegetarische moussaka, heerlijk gegratineerd met kaas. Eventueel gehakt toevoegen voor een vlees-variatie.

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 aubergine, 1 grote witte ui, 4 tenen knoflook, 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes (zonder zout), 1 blik tomatenblokjes (geen zout toegevoegd), 2 el olijfolie, 1 groenten-bouillonblokje zonder zout van Damhert, 2 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde peterselie (vers kan natuurlijk ook!), mespuntje kaneel, vers gemalen peper, 1 laurierblad, 150 ml Griekse yoghurt (10% vet!), 2 eieren, 45 gram geraspte oude kaas Kees gerijpt.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-05-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kant-en-klare sauzen bevatten nogal eens veel natrium, deze saus kunt u echter gerust gebruiken.

INGREDIENTEN

2 eetl natriumarme mayonaise, 1 eetl slagroom, peterselie, nootmuskaat, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Voor 2 personen

INGREDIENTEN

300 gr aardappelen, olie, natriumarm paprikapoeder,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Natrium-arm recept voor 2 personen

INGREDIENTEN

6 eetl ongezouten boter, 2 teentjes knoflook, kervel, peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Je kan in de supermarkt van die pakjes witvis kopen met een gegratineerd laagje erop. Buiten dat het enorm zout is (420 mg per 100 gram gegratineerde vis) is dat ook nog eens helemaal niet lekker vandaar dat ik eens zelf gekeken heb hoe ik dat anders kan doen en dit receptje was meteen een hit hier thuis.

Zeker als je al eens de oven geroosterde tomaatjes gemaakt hebt is dit een receptje wat heel weinig tijd kost. De rode pesto heb ik in wat grotere hoeveelheid gemaakt en de rest heb ik ingevroren in kleine porties zodat je het altijd snel kan ontdooien. Erg lekker om door sauzen te roeren en bijvoorbeeld om een kopje soep wat op te leuken. Maar ook als smeerseltje bij een lekker stukje zelfgebakken Italiaans brood met basilicum en tomaat smaakt het goed!

INGREDIENTEN

200-300 gram kabeljauwfilet of een andere stevige witvis, in kleine stukjes gesneden, 50 gram zelfgemaakte rode pesto, 4 bosuitjes, in fijne ringetjes gesneden, wat zwarte peper, 100 gram mozzarella in blokjes gesneden, wat Italiaanse kruiden naar smaak, bijvoorbeeld oregano

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Natriumarm voorgerecht van Frans Konings, arts

INGREDIENTEN

1 blikje natriumarme garnalen in gelei, 1 eetl natriumarme tomatenketchup, 2 eetl natriumarme mayonaise, 2 eetl zure room, 1 theel cognac, 1 theel citroensap, 1 eetl fijngesneden peterselie, 2 schijfjes citroen, enkele slablaadjes, peper,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Natrium-arm recept

INGREDIENTEN

6 eetl ongezouten boter, 1 eetl gesnipperde ui, selderij, kervel, bieslook, peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Voor 2 personen

INGREDIENTEN

4 eetl olie, 1 eetl sinaasappelsap, 1 eetl citroensap, 1 eetl fijngesneden bieslook, peper, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 gr sla, 1 rode paprika, 100 gr tauge, 1 theel gemberpoeder, 1 teentje knoflook, 1 eetl kruidenazijn, 2 eetl olie, 1 stuk ui, basilicum, peterselie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 liter natriumarme kippenbouillon, 50 gr rijst, 200 gr prei, peterselie, peper, natriumarme aroma,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kant-en-klare sauzen bevatten nogal eens veel natrium, deze saus kunt u echter gerust gebruiken.

INGREDIENTEN

1 eetl ongezouten boter, 1 eetl bloem, 1 dl natriumarme vleesbouillon, 100 gr champignons,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Natrium-arm recept voor 2 personen

INGREDIENTEN

1 eetl natriumarme mayonaise, 1 eetl slagroom, kerriepoeder, peper, kervel, selderij, peterselie, bieslook,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Zoutarm wintermenu 6, hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

150 gr gehakt (half om half), 1 grof gesneden ui, knoflookpoeder, mespuntje cayennepeper, halve theel paprikapoeder, 1 eetl olie, klein blikje zoutarme tomatenpuree, 150 gr gekookte bruine bonen (zonder zout), scheutje azijn, 1 in ringen gesneden ui, olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor 2 personen

INGREDIENTEN

100 gr waterkers, 1 eetl citroensap, 1 theel suiker, knoflookpoeder, nootmuskaat,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Natriumarm hoofdgerecht van Frans Konings, arts

INGREDIENTEN

100 gr rijst, 150 gr kipfilet, 2 eetl ongezouten boter, 150 gr witte kool, 2 wortelen, 1 ui, 50 gr sperziebonen, 50 gr champignons, 1/2 prei, 1 dl natriumarme kippenbouillon, 1 theel maizena, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rookvleesrolletjes van zuurkool

INGREDIENTEN

Oudhollandshe zuurkool [of waar je voorkeur naar uitgaat], runderrookvlees[mag van mij ook paard zijn]

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-04-2001
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies