264 zoete aardappelen uit oven recepten

Zoete aardappelen worden vooral gebruikt in de caribische keuken en zijn lekker bij bijvoorbeeld argentijnse ribeye, gemarineerde karbonades of kip uit de oven.

INGREDIENTEN

Olie, 6 zoete aardappelen (witte of oranje), bij voorkeur 1 zoete witte ui en anders een gewone witte,2 teentjes knoflook, 1 zakje cheddarkaas, peper en zeezout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-1999
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar.

INGREDIENTEN

1 kg riblappen, in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst gaar koken met been), zout, zwarte peper, bloem voor bestuiven van vlees, zonnebloemolie, 100 g gerookte spekreepjes, 2 grote uien, in halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 8 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladeren, 3 kruidnagels, 1/4 t gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook), 250 ml runderbouillon of runde fond, 1 e witte azijn of 2 t Worcestersaus, 6 aardappelen in blokjes gesneden, 200 g champignons in plakjes gesneden, , 1. Breng vlees pittig op smaak met zout en peper., 2. Bestuif het vlees met bloem en meng de bloem goed door vlees., 3. Bak spekjes uit in olie en haal uit pan., 4. Bak vlees in olie tot goudbruin van kleur en doen vlees erna in een stoofpan., 5. Fruit nu op zacht vuur de uien en knoflook tot glazig., 6. Voeg de voeg de peperkorrels, laurier, kruidnagels, tijm, runderbouillon, azijn of Worcestersaus en spek erbij en breng aan kook., 7. Voeg dit nu bij het vlees en stoof voor 2-3 uren op zacht vuur tot boterzacht en met een gebonden saus., 8. Een half uur voor einde van kooktijd word de aardappelblokjes en champignons toegevoegd., , VARIATIE, Vanuit de Zuid-Afrikaanse traditie heb ik geleerd om veel meer deeg korsten en dumplings ("kluitjes") etc. te gebruiken bij mijn gerechten. Deze runde stoofpot heb ik dan ook precies gemaakt als hier boven beschreven en dit als vulling gebruikt voor mijn makkelijk te maken rundpastei.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Afrikaans
  •  120 min. <

Zoete gepofte aardappel uit Amerika.De zoete aardappel, of de sweet patato, is een aan de buitenkant rode aardappel en aan de binnenkant oranje aardappel. Het is een typisch Amerikaans gerecht. De aardappel is bij speciaalzaken te verkrijgen.

INGREDIENTEN

*2 grote zoete aardappelen *vier eetlepels roomboter *2 eetlepels basterd suiker *1 theelepel kaneelpoeder

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Pittige ovenschotel met zoete aardappel en kaas.

INGREDIENTEN

750 g zoete aardappelen, 200 g geraspte pittige kaas, 1 el suiker, 2 dl melk, 30 g boter, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een ovenschotel van zoete aardappelen met bacon.

INGREDIENTEN

4 zoete aardappelen ongeschild (babaten) 4 plakken bacon 3 el boter 2 tl kaneel 1 tl nootmuskaat 1 dl slagroom 0,5 dl melk zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een ovenschotel van zoete aardappelen. Geïnspireerd op een gerecht van "de makkelijke maaltijd" van rudolph van Veen.

INGREDIENTEN

Voor de aardappelen:, 800gr zoete aardappelen, 1 ui, 1 knoflookteen, 1 el gedroogde italiaanse kruiden, 2 tl paprika poeder, olijfolie, , Voor de gehaktballetjes, 250gr gehakt, 2 tl sambal oelek, 1 sjalotje, 1 ei, panneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekker pittig bijgerecht

INGREDIENTEN

-1 bussel raapjes (geschild en in reepjes), -250 g knolselder (schoongemaakt en in reepjes), -1 ui (geschild en in kwartjes gesneden), -250 g worteltjes (geschrapt en in schijfjes), -4 zoete aardappelen (geborsteld en in kwartjes gesneden), -8 tenen knoflook (niet geschild), -1 el olijfolie, -zout en peper, -1 th lepel tijm

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Smakelijke ovenschotel, heerlijk bij rode kool of rode bietje.

INGREDIENTEN

750 g zoete aardappelen, 3 zachtzure appels, 75 g bruine suiker, 60 g boter, zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-1999
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel van zoete aardappelen met cognac en rozijnen. Een typisch bijgerecht op Thanksgiving

INGREDIENTEN

1/2 cup rozijnen, 1/4 cup cognac, 3 medium zoete aardappelen, 2/3 cup bruine suiker, 1/2 theelepel kaneel, 3 eetlepels water, 1/4 cup boter

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2001
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Complete ovenmaaltijd zonder vlees.

INGREDIENTEN

750 g zoete aardappelen, 2 komkommers, 3 uien, boter, 3 eieren, klein bekertje creme fraiche, zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-1999
  •  …
  •  30-60 min.

Chimichurri-saus wordt in Argentinie bij alle soorten gegrild vlees gegeten,
maar
smaakt ook heerlijk bij gepofte aardappelen.

van "moesje2"

INGREDIENTEN

4 entrecotes, peper en zout, voor de chimichurri:, 6 tenen knoflook, 3laurierblaadjes, 2 spaanse pepers zonder zaadjes, zout, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje oregano, 1/2 deciliter witte azijn, 1 deciliter olijfolie, , , voor de zoete aardappelen, 4 zoete aardappelen, olie om te frituren, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Is wat anders dan anders om gewoon met aardappelen op tafel te komen. Absoluut niet te veel werk en een TOPPIE resultaat

INGREDIENTEN

250 gram kruimeldeeg (of bladerdeeg) 750 gram zoete aardappelen 1 bekertje zure room 3 eieren 2 el gehakte salie 1 el honing 2 tl gemalen komijn 1 tl geraspte nootmuskaat zwarte peper salie blaadjes.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Makkelijkste en snelste recept dat ik ken!
Een van mijn favoriete recepten. Het is een heel basic, traditioneel frans gerecht. Het is eigenlijk zeer eenvoudig. Kwestie van vaker maken om het perfect uit de oven te toveren. Dit recept is bewijs dat de simpelste recepten het meest gewaardeerd worden. Altijd een succes en heb dit al vaak op verzoek mogen maken.

INGREDIENTEN

Verse kip ( /- 1 kg), 1 kg vastkokende aardappelen (nicola), 2 middelgrote uien per persoon., franse mosterd, margarine of boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 grote zoete aardappelen, 1 Spaanse peper, 1 stukje gemberwortel (ca. 3 cm), 3 el sesamolie, 2 dl kokend water, 1 rode ui, 1/2 bosje koriander, 1 el sesamzaad, peper, zout>

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2005
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

700 gr ongeschilde maar in plakken gesneden zoete aardappelen, 2 rode uien (in partjes gesneden), 1 pot Tikka Masala Kerriesaus, 2 tl verse munt, peper, zout, 1 tl olie.

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Indiaas Bijgerecht
  •  120 min. <

Zoete aardappelen met romig-pittige vulling.

INGREDIENTEN

4 grote zoete aardappelen (250 g per stuk), 2 rijpe avocado's, 1/2 limoen, 2 teentjes knoflook, 1 grote vleestomaat, 1 bosje lente-uitjes, 2 el zure room, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

2 grote oranje zoete aardappelen, 1 rode Spaanse peper, 1 stukje gemberwortel ca.3 cm., 3 eetlepels sesamolie, 2 dl kokend water, 1 rode ui, 1/2 bosje koriander, 1 eetlepel sesamzaad, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-05-2002
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 el plantaardige olie, 1 fijngesnipperde ui, 2 teentjes knoflook,geperst, 1 tl verse gemberwortel,geraspt, 1 rood Spaans pepertje,fijngehakt, 1 kleine zoete aardappel (250g),geschild en in stukjes, 250gr winterpompoen,geschild en in stukjes, 1/2 tl venkelzaad, 1/2 tl mosterdzaadjes, 1/2 gemalen kurkuma, 1/2 tl gemalen komijn, 150ml kokosmelk, 3 el gehakte koriander, bladerdeeg (1 à 2 pakjes), 2 eidooiers

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een vegetarische tussendoortje of lekker als lunch gerecht met een frisse salade erbij.

INGREDIENTEN

VOOR VULLING:, 1/2 ui fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 1 e olie, 1/2 t verse geraspte gember, 1/4 t geelwortel (kurkuma), 1/2 t gemalen komijn, 1 t gemalen koriander, 1/4 t mosterdpoeder, 1 middelgrote zoete aardappel, gekookt en in kleine blokjes gesneden, 100 g sperzieboontjes, in kleine stukjes gesneden, 2 e groentebouillon, zout, peper, , VOOR DEEG:, 300g bloem, 75 g zachte boter, 1/2 t zout, 100 ml lauw warme water (kan meer of minder zijn), frituurvet

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2009
  • Indiaas
  •  0-10 min.

Gemaakt een keertje met sherry in jou bouillon. Je weet niet wat je proeven!

INGREDIENTEN

750 g runderlappen in blokjes van 3x3 cm gesneden, 3 e olijfolie, 1 e boter, 1+1/2 t zout, 1/2 t peper, 1 ui, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 250 g champignons, in plakjes, wortelen, in stukjes, 40 g tomatenpuree, 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, runderbouillon (genoeg dat vlees voor 3/4 onder staat, vul aan als het neig droog te willen koken), 100 ml droge sherry, geschilde aardappelen (zo 2 per persoon), 20 zilveruitjes uit een pot, kop diepvries doperwten, 4 e peterselie, fijn, maïzena en water papje

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2013
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

750 g zoete aardappelen in de schil, , circa 75 cl ongezoet sinaasappelsap, , 3 eetlepels cognac, , 1 theelepel boter, , 1/2 theelepel geraspte sinaasappelschil, , een mespuntje gemberpoeder, , 1/4 theelepel zeezout, , een mespunt vers gekneusde zwarte peper, , 2 eiwitten, , 3 eetlepels bruine suiker, En voor het kruimeldeeg:, , , 75 g pecannoten, geroosterd en gehakt, , 2 eetlepels bruine suiker met een kop erop, , 2 eetlepels bloem, , 1/2 theelepel kaneel, , circa 150 g appel met schil, fijngehakt en vermengd met 1 eetlepel sinaasappelsap, , 1 eetlepel gesmolten boter

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 kleine haantjes, 1 rode gele groene paprika, 2 rode ajuinen, 8 teentje look, 4 grote zoete aardappelen, olijfolie, verse thym verse rozemarijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker pittige andijvie door de sambal en de chorizo. Van de aardappelen dit keer geen puree gemaakt, maar de aardappelen slechts gestampt met een klontje boter. Wij vonden het heerlijk met wat fijn gesneden gember er door, maar zonder gember zal dit ook heel lekker zijn!

INGREDIENTEN

500 gram (gesneden) andijvie, 500 gram kruimige aardappelen, 1 eetlepel zonnebloemolie, 100 gram of meer chorizo aan een stukje (plakjes zelf snijden zodat ze wat dikker zijn), 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, peper, zout, 2 theelepels sambal manis (= gebakken sambal) (of andere sambal die je lekkerder vindt), eventueel 2 bolletjes fijn gesneden gember zonder gembernat, 2 eetlepels gebakken uitjes (Oosterse)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze stamppot "Love me tender" (aubergine-paprika,zoete aardappelen en cevapcici) is het zo genoemd want het heeft passie, zachtheid en vuur tegelijk. De zoete aardappelen met de gebakken aubergine en paprika uit de oven zorgen voor een milde, sappige smaak die komt tot zijn recht in combinatie met walnootachtige rucola en de mediterrane bruschetta kruiden. De pittige Cevapcici maakt het af.





Dit is een smaaksensatie gerecht waarvan je blij van wordt. Kortom: een stampot met karakter!

INGREDIENTEN

Voor stamppot:,,, - 2 middelgrote aubergine,,, - 4 grote paprika (2 rood en 2 geel voor een mooie combinatie,,, kleur),,, - 2 grote zoete aardappelen =500gr,,, - 3 middelgrote aardappelen=500gr,,, - Rucola 75gr,,, - 6 rode uien,,, - 3 teentjes knoflook,,, - 10 lepels tomaten pastasaus,,, - 4 lepels vierge olijfolie,,, - bruschetta kruidenmix = 50 gr.,,, - Italiaanse kruiden (vers of kruidenmix),,, - cilli, peper,,, - 3 lepels room culinair,,, - 200 gr. gerookte spekreepjes,,,, Cevapcici:,,, -250 gr rundvlees (liefst bio),,, -250 half-half varkensvlees (liefst bio),,, -25 gr.mix voor gehakt Mexicaans van Silvo,,, - peper,,, -1/2 tlp thijm,,, -100 ml getrokken rundvleesbouillon (ongezout),,, -6 teentjes knoflook,,, -2 lepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-03-2014
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze zoete aardappel bijgerecht word vooral heerlijk door de olijfolie, citroensap en tijm als smaakmakers.

INGREDIENTEN

Middel groot zoete aardappelen (1 per persoon) (deze dagen bij ieder toko te kopen of bij Turkse supermarkten etc. Ik heb ze zelfs bij grotere AH gezien), aluminiumfolie, boter, grof gemalen peper, zeezout (middel grof), Extra Virgin olijfolie, citroensap, takjes verse tijm

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-08-2011
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

• 12 12 (500 gr.) rode aardappels (bv roseval of pipo), • zonnebloemolie, • 4 kipfilets, • 4 el mosterd, • 120 g cornflakes, • 1 tl knoflookpoeder, • 600 g gekookte bieten, • 1 appel granny smith, • balsamico azijn, • peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit gerecht hebben we gisteren uitgeprobeerd. Ook kan je in plaats van zoete aardappels te nemen, aardappels koken met wat zoetstof of suiker.

INGREDIENTEN

Ca. 5 plakjes bladerdeeg 750 gram zoete aardappelen 1 bekertje zure room 3 eieren 2 el gehakte salie 2 el honing 2 tl gemalen komijn 1 tl nootmuskaat zwarte peper salieblaadjes

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten:
1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud)
2. appelflap met bite (16+) (warm/koud)
3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud)
4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud)
5. kersenflap (beetje zuur) (koud)
6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud)
7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud)
8. panga en zalmsnip (vis) (warm)
9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm)
10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm)
11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud)
12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , * naar smaak, ** optioneel, , Voor de saucijzenworstebroodjes:, 1 kleine braadworst/saucijs, * peper en zout, , Voor de appelflap met bite:, 1 kleine pot boerenjongens, 1 goudrenet of andere stevige zure appel, * suiker, * kaneel, ** vanillesuiker, , Voor de picantobroodjes:, 1 picanto, doorgesneden en gehalveerd, ** curry, ** tomatenketchup, , Voor de asperges in bladerdeeg:, 1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen, 2 plakken (boeren)ham, ** 2 plakken jonge of jong belegen kaas, 1 hardgekookt ei, kleingesneden, 1 bundeltje peterselie, kleingesneden, , Voor de kersenflappen, 1 klein potje kersen op sap, ontpit, * suiker, ** stukjes (pure) chocolade, , Voor de verborgen duivelsworstjes, 1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden, * mosterd (dijon of löwenmosterd), ** tomatenketchup of curry, 1 klein potje jalapeño pepertjes, ** sambal oelek, pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek., ** Thaise red of green curry-pasta, ** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept), , Voor de amandelbroodjes traditioneel, 1 klein pakje amandelspijs, 1 ei, * suiker, * kaneel, , Voor de panga en zalmsnip, 1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!), , Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 1 hardgekookt ei, 1 el olijfolie, * bieslook, # siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet, , Voor de champignontasjes met tuinkruiden:, 1 blikje champignonragout, 1 klein potje champignons op water, * verse peterselie, * verse bladselderij, * verse bieslook, * peper, zout, maggi, ** verse citroenmelisse of paar druppels citroen, ** maïzena of allesbinder, , Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):, 1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+, 1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas, 1 pakje gekookte (boeren)ham, ** tuinkruiden, ** maanzaad, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1), 1 kipfilet, in plakjes, 1 flesje Yakatorisaus óf, 150 ml Japanse Sojasaus, 100 ml sake (vervangbaar met droge sherry), 100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake), 2 à 3 el rietsuiker, Bosuitjes, gesnipperd, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2), 1 kipfilet, in plakjes, 1 Flesje terryaki-saus/marinade, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, Bosuitjes, gesnipperd, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3), 1 kipfilet, in plakjes, Voor de marinade:, 1 el Worchestersauce, 80 ml tomatensaus (passata), 1 el japanse sojasaus, 2 el saké, 1 el mosterd, 1 tl gemberpoeder, ** limoensap, ** limoenrasp, ** peper en zout, , Extra voor alle hapjes:, * losgeslagen eieren naar behoefte, * water, * per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  •  …
  •  30-60 min.

Feestelijk bijgerecht.

INGREDIENTEN

Twee zoete aardappelen. Een paar takjes verse peterselie. 125 ml. koksroom. 1 handje geraspte kaas. 1/2 bosuitje. Peper en zout naar smaak.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

750 g zoete aardappelen, geschild en in stukken, 250 g uien, in parten, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 500 g winterpeen, geschild en in lange repen, 3 el olijfolie traditioneel (C1000 Huismerk), 1 el verse tijm (C1000 Vers), (versgemalen) peper, (zee)zout, bakmatje of bakpapier, bakblik

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2005
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere zoete frisse combinatie van geroosterde groentes.

INGREDIENTEN

750 gr.zoete aardappelen (bataten), 250 gr. uien (rode uien geeft een aparte smaak),3 grote teentjes knoflook,500 gr. winterpeen,3 eetlepels olijfolie,1 eetlepel verse tijm,peper en zout (zeezout voegt iets meer toe)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2006
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dat wortelen goed zijn voor je ogen is algemeen bekend. Maar weet je dat wortelen ook heel goed zijn voor je huid? Wortelen bevatten veel bètacaroteen. Dit wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, en van vitamine A is bewezen dat het bijdraagt aan een mooie huid. Daarnaast bevatten wortelen veel anti-oxidanten en vitamine C en deze voedingsstoffen zijn ook nodig voor een gezonde huid. Wortelen bevatten slechts 32 calorieen per 100 gram, je zult er niet snel dik van worden. We eten wortelen vaak rauw (lekker als knabbeltje tussendoor) of gekookt. Maar wat minder bekend is, is dat je wortelen kunt roosteren in de oven. Het is gemakkelijk te maken en ook heel erg lekker. Eet er een stukje vis en wat gekookte aardappeltjes bij en je gezonde maaltijd is klaar!Kijk voor nog meer recepten op http://www.eetjemooi.nl.

INGREDIENTEN

400 gr bospenen, gewassen en geschrapt of waspeen (kant en klaar), - 400 gr bospenen, gewassen en geschrapt of waspeen (kant en klaar), - 5 el olijfolie, - 1 tl komijnzaadjes, - 1 tl tijm, - 1 teen knoflook, fijngehakt, - 1 el honing

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 grote zoete aardappels, 80 gr. boter, 2 el creme fraiche, 2 teentjes knoflook, 1 tl cognac of brandy, 1/2 tl geraspte citroenschil,1 el verse gehakte groene kruiden(bijv. peterselie, dille en bieslook), zeezout en versgemalen peper, extra:aluminiumfolie.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2001
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heel makkelijk te maken in oven of ook heel lekker om ze in aluminiumfolie te doen en dan te garen op direct hitte van de kolen op bbq.

INGREDIENTEN

Vulling 1, zachte boter, verse rozemarijn, fijn, verse tijm, fijn, verse oregano, fijn of wilde marjolein, , Vulling 2, roquefort blauwe kaas, glad gemaakt, , Vulling 3, heel kleine dobbelsteentjes gerookte spek, vermengd met salie en olijfolie, , Vulling 4, ham, gemalen, zwarte peper, peterselie, fijn, mosterd, nootmuskaat, citroensap, , Vermengd alle ingrediënten

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-06-2013
  • Multi-cultureel
  •  120 min. <

Heerlijke zoete aardappelpuree die van tevoren klaargemaakt kan worden.

INGREDIENTEN

500gr aardappelen vastkokend,500gr zoete aardappelen,65gr boter,50gr geraspte parmezaanse kaas,100gr mascepone.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zeer smaakvol gerecht met één van de mooiste stukken Iberisch vlees die er is

INGREDIENTEN

1000-1200 gram Iberico Racks, 2 eetlepels zout, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels gemalen komijn, 2 eetlepels chilipoeder, 2 eetlepel verse, gemalen peper, 1 eetlepel cayenne peper, 35 gram paprikapoeder, Voor de jus, 100 ml Kalfsfond, 25 ml Madeira, 25 ml Brandy, 2 takjes thijm, 50 gram (koude) boter in blokjes, Verse peper en zout, Voor de aardappelen met curryboter, Zoete aardappelen, 50 gram boter, 1 eetlepel currypoeder, 1 eetlepel cajunkruiden, 2 takjes thijm, alleen de blaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2013
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Weest gewaarschuwd: lekker!

INGREDIENTEN

- 2 flinke zoete aardappelen, - 4 gewone aardappelen, vrij vastkokend, - 2 rode uien, - 300 gram verse spinazie, - 100 gram zachte geitenkaas met korst (bijvoorbeeld bettine blanc), - stukje blue stilton (of andere harde blauwe kaas), - tijm, - extra vergine olijfolie, - versgemalen peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2011
  •  …
  •  20-30 min.

Lekkers uit Zimbabwe!

INGREDIENTEN

100 gram suiker, 100 gram boter, 1 ei, 1 dl honing, 6 eetlepels melk, 1 theelepel citroenrasp, 500 gram zoete aardappelen, 500 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder en 1 theelepel zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2000
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Slank en vegetarisch recept van Gordon

INGREDIENTEN

1 winterwortel, 4 aardappelen, 4 zoete aardappelen, 1/2 knolselderie, 1 ui, 2 preien, 200 gr gesneden witte kool, 2 dl water, 2 eetl olijfolie, peper, zout, 100 gr gemalen harde schapenkaas, 1 bosje fijngesneden peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2000
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

(Zimbabwe) 6 personen

land : Zimbabwe
gerechtsoort : gebak

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

INGREDIENTEN

100 g boter, 100 g witte basterdsuiker, 1 ei, losgeklopt, 100 ml honing, 1 theelepel geraspte citroenschil, 500 g gescghilde en geraspte zoete aardappelen, 500 g bloem gezeefd met 1 theelepel bakpoeder en ? theelepel zout

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Afrikaans Nagerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies