567 zoete aardappel recepten

Zoete gepofte aardappel uit Amerika.De zoete aardappel, of de sweet patato, is een aan de buitenkant rode aardappel en aan de binnenkant oranje aardappel. Het is een typisch Amerikaans gerecht. De aardappel is bij speciaalzaken te verkrijgen.

INGREDIENTEN

*2 grote zoete aardappelen *vier eetlepels roomboter *2 eetlepels basterd suiker *1 theelepel kaneelpoeder

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk gerecht in de tajine. Kan ook gewoon in een braadpan klaargemaakt worden.

INGREDIENTEN

Half blok feta, 2 zoete aardappelen (die met oranje vruchtvlees zijn het zoetst), 1 kleine winterwortel, butternut squash (ik vond hele kleintjes bij de turk, anders gewoon de helft van een grote ofzo), twee grote tomaten, wat gedroogde abrikozen of ander tuttifrutti fruit, half (tuinkruiden-)bouillonblokje, 1 eetlepel Ras en Hanout (Marokkaans specerijnmengsel), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 2 flinke tenen knoflook. Eventueel een handje geroosterde sesamzaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2006
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eetl. zonnebloemolie, 2 theel. milde curry pasta, 2 grote kipfilets, in reepjes, 2 zoete aardappelen, in hapklare blokjes, 4 eetl. rode linzen, 300 ml kippebouillon, 400 ml kokosmelk, 175 gr doperwtjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2009
  •  …
  •  20-30 min.

Marokkaans stoofgerecht uit een taijne

INGREDIENTEN

400 g. runderpoulet,of stooflappen, Ras-El-Hanout*, zout, peper, olijfolie, 2 rode uien, 3 tomaten, 1 blik. tomatenblokjes met sap, 1 rode peper, 3 knoflooktenen, paar zoete aardappels, of gewone aardappelen zoals bintjes, 2 pastinaken, 1 winterwortel, 1/2 groene paprika, 1 gele paprika, 1/2 zakje gedroogde abrikozen, door midden gesneden, 1/2 pot groene olijven, 1 bojse verse koriander, gesneden en gewassen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Feestelijk bijgerecht.

INGREDIENTEN

Twee zoete aardappelen. Een paar takjes verse peterselie. 125 ml. koksroom. 1 handje geraspte kaas. 1/2 bosuitje. Peper en zout naar smaak.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 grote zoete aardappel, 1 courgette, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 bakje oesterzwammen, 1 eetlepel rode thaise curry (naar smaak), flinke scheut finesse (kookroom), 1 liter groentebouillon

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2009
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

De zoete aardappel geeft een aparte smaak aan dit groentengerecht.

INGREDIENTEN

300 g zoete aardappel, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 vleestomaten, 2 rode paprika's, 1 prei, 1 el olie, 1 el zoete ketjap, zout, peper, 1 tablet voor kippenbouillon

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-1999
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 grote zoete aardappels, 80 gr. boter, 2 el creme fraiche, 2 teentjes knoflook, 1 tl cognac of brandy, 1/2 tl geraspte citroenschil,1 el verse gehakte groene kruiden(bijv. peterselie, dille en bieslook), zeezout en versgemalen peper, extra:aluminiumfolie.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2001
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere combi.

INGREDIENTEN

4 zoete aardappels, 1 kilo kruimige aardappels, 1 dl halfvolle melk, 1 ei, zout, peper, halve theelepel nootmuskaat en een klontje boter

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 zoete aardappel, 300 gram spruitjes, 2 eieren, 150 gram cottagecheese, 2 à 3 theelepel oregano, geraspte kaas (parmasaan), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zelf gemaakte chippies van zoete aardappel met de smaak van knoflook en rozemarijn.

INGREDIENTEN

* 1 zoete aardappel, * 1 eetlepel olijfolie, * 1 grote teen knoflook, * 1 eetlepel fijngemalen rozemarijn, * wat grof zeezout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2012
  •  …
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Eindelijk heb ik ze een keer gekocht: zoete aardappelen. Prachtig oranje waren ze van binnen. De smaak zit tussen wortel en aardappel in. Dit recept is geïnspireerd op de Surinaamse pindakip van menge 161

INGREDIENTEN

500 gram zoete aardappels 250 gram kippendijen of kipfilet in stukjes 1 gesnipperde ui 2 flinke tenen knoflook, gesnipperd250 gram sperziebonen 1 rode Spaanse peper, gesnipperd zonder de zaadjes 2 el zonnebloemolie 1 dl hotsatésaus ( kant en klaar Wijko) 2 el gehakte bladselderij peper en zout uit de molen vloeibare Blue Band met roombotersmaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geen (uitgesproken) fan van Jamie Oliver, ook niet van koken met de magnetron. Dit recept vormt een uitzondering op die regel.

INGREDIENTEN

2 zoete aardappels, 1 (gewone) aardappel, 50 gram feta, bosje koriander, rode peper, 1/2 citroen

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2012
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Hartige, vegetarische, stevige maaltijd.

INGREDIENTEN

1 eetl. plantaardige olie1 fijngehakte ui4 teentjes, knoflook1 prei in ringen1 rode paprika in stukjes100 gr., shii-takes250 gr. risottorijst100 gr. linzen8 dl groentebouillon, 4 dl kokosmelk1 dl gezeefde tomaten2 eetl. komijnpoeder, 1 eetl. korianderpoeder1 middelgrote, geschilde, zoete aardappel, (bataat) in stukjes50 gr. grofgehakte pinda's

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze groentenschotel smaakt goed bij gegrilde kip of gestoofde vis, zoals kabeljauwfilet of schol.

INGREDIENTEN

- 300 gr zoete aardappel, - 1 ui, - 1 teentje knoflook, - 2 vleestomaten, - 1.5 rode paprika, - 1 prei, - 1 eetl. olie, - 1 eetl. zoete ketjap, - zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

750 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes, 4 eetlepels olie, zout, 3 preien, in ringen, 1 eetlepel rozemarijn, 500 gram pasta, 175 gram zachte geitenkaas, verkruimeld, 250 gram spinazie, gehakt, grofgemalen peper, 50 gram pecorino, geraspt.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 zoete aardappel(450 gr, schoongeschrobt), 1 el olijfolie, 1 lente-ui(fijngehakt), snufje rode chilivlokken, 1 kleine rijpe avocado(van schil ontdaan en grof gehakt), 1 tomaat(grof gehakt), 1 zongedroogde aubergineplak(verwerkt zo als de gebruikaanwijzing het aangeeft, of 2 zon-gedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt), 1 el vers gesneden coriander.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 el olie, 1 gehakte ui, 1-2 el kerriepasta, 1 zoete aardappel in blokjes, 1 dl kokosmelk, 2,5 dl water, 1 aubergine, in vieren gesneden en dan in plakken, 6 takjes citroengras, 2 el limoensap, 2 tl limoenschil, 2 tl bruine suiker, verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

-Chinees/fusion gerecht-
Super simpel en heel veelzijdig gerecht (ook populair in Amerika). De frites zijn te combineren met van alles en nog wat. Strooi er bijvoorbeeld ras-el-hanout over in plaats van peper en je waant je in Marokko, doe er gerookte paprikapoeder op en je krijgt weer een heel andere associatie…

INGREDIENTEN

200 gram zoete aardappel met oranje vruchtvlees, geschild in frites gesneden, 2-3 el olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2013
  •  …
  •  30-60 min.

Een snelle curry met zachte courgette, zoete aardappel en friszure pruimen.

INGREDIENTEN

200 gram gele rijst (Lassie)zout2 eetl. zonnebloemolie300 gram kipfilet in stukjes1 middelgrote ui, fijngesneden1 teentje knofllok, in plakjes1 zakje roerbakmix voor curry (Honig)300 gram zoete aardappel, in blokjes300 gram courgette, in dikke plakken1 1/2 dl kokosmelk (blik)4 pruimen, ontpit, in parten1-2 eetl. citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

LEKKERE ZOET ACHTIGE SMAAK

INGREDIENTEN

300 gram zoete aardappel{is te koop op de markt},1ui,1 teentje knoflook,2 vleestomaten,1 1/2 rode paprika,1 PREI,1 ETL OLIE,1ETL ZOETE KETJAP,ZOUT,PEPER.KIPBOUILLONTABEL

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 el (arachide)olie, 1/2 ui, 1 teen knoflook, 1 blad citroengras, 1 th. l milde kerrie, 1/2 th.l. turmerikwortel, 1 gedroogde chilipeper, 225 gr. kippenborst (reepjes), 75 ml. kippenbouillon, 100gr. kokoscreme, 225 gr zoete aardappel in stokjes gesneden, zout, peper, beetje suiker, 1 rode peper in ringen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een kruidig zoet gerecht. Exotisch en toch low-budget!

INGREDIENTEN

500 gr bataat / zoete aardappel, 3 uien, 400 gr koolvisfilet, 1 tl komijnzaad, 1 tl gemalen korianderzaad (ketoembar), 1 tl kurkuma (kunjit), zeezout, olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2013
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

En grote garnalen

INGREDIENTEN

400 g zoete aardappels, geschild, 5 dl kippenbouillon, 5 dl room, 2 dl zoete Bergeracwijn, cayennepeper en zout, 50 g creme fraiche, 25 g boter, 4 grote garnalen, 1 el olijfolie extra vierge

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

•1 kg zoete aardappelen, •60 ml extra vierge olijfolie, •1 tl paprikapoeder, •2 el citroensap, •1 tl zeezout, •Handvol verse korianderblaadjes

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Australisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 400 gr zalm in reepjes * 1 cm gember geschild en fijn geraspt * 800 gr zoete aardappel in dunne reepjes * 2 eiwitten * 2 el fijngesneden koriander * 1 limoen uitgeperst * 4 el olie *

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Op een minder mooie dag word je al blij van deze zonnige smaken

INGREDIENTEN

400 gram zalm, in reepjes, 1 cm. gember, geschild, fijngeraspt, 800 gram zoete aardappel, in dunne reepjes, 2 eiwitten, 2 el. fijngesneden koriander, 1 limoen, uitgeperst, 4 el. olie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

40 ml olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 ui fijngehakt, 1 el rozemarijn, fijngehakt, 2 el tomatenpesto, 1 wortel, in blokjes gesneden, 1 grote aardappel, in blokjes gesneden, 750 gr zoete aardappel, in blokjes gesneden, 1 l kippenbouillon, zout en peper, 2 extra el rozemarijn, fijngehakt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-05-2011
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Recept behorend bij Diner 8 samengesteld door Ron Arnold voor Ellen Eten van december 2001.

INGREDIENTEN

Olijfolie, 150 gr zoete aardappel, geschild, in blokjes, , van 1-1/2 cm, 150 gr cantharellen, schoongeborsteld, in, stukjes, peper en zout, 4 blaadjes salie,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 tomaten, 200 g shii-take, 1 zoete aardappel, 1 rode paprika, 1 rode ui, 100 g plakken pancetta, olijfolie (Italiaans spek), 1 tl sesamolie, 8 eieren, 1 bol mozzarella

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2012
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gram zoete aardappel - 300 gram sperziebonen - 2 eetlepels water - 1 eetlepel honing - 1 eetlepel zoete chilisaus - 1 theelepel vers geraspte gember - 60 gram boter

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Japans Koken - Judith Ferguson
8 personen Van : "Yvonne"

INGREDIENTEN

300 gram zoete aardappel; geschild, in schijfjes, 125 gram kastanjes op stroop; uit blik, >3 eetlepels suiker, 2 eetlepels mirin; of zoete sherry, 1 eetlepel maizena, 4 eetlepels water

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Japans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- ong. 500gr zoete aardappel, - 1 ei, - 1 eetl bloem, - zout, - peper, - 1 stuk jonge zachte geitenkaas (zon rolachtig kaasje), - 1 eetl honing, -1 eetl grove mosterd

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2010
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 piepkuikens, 2 eetlepels (30 ml) knoflook- of wokolie, 1 zoete aardappel van ongeveer 500 gram, 1/4 theelepel gemalen komijn, 1/4 theelepel kaneel, 1 - 2 bossen waterkers, zout en peper naar smaak, flink scheut limoensap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2009
  •  …
  •  30-60 min.

Het lijkt op een aardappel maar de kleur van schil is paars maar ook bruin.het is heel lekker zoet je ken het naast je rijst eten of in de soep zetten.

INGREDIENTEN

Zoete patate: legt eraan hoeveel personen eten ik neem zelf twee omdat ik alleen ben met mijn dochtertje.en zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 blik rode kidneybonen a 400 gram, - 3 eetlepels olie, - 1 ui, gesnipperd, - 1 teentje knoflook, - 400 gram zoete aardappel (bataat), - 250 gram lamsbout, in blokjes, - zout en peper, - 1 pak tomatenpurree, - 2 takjes selderij, - 1 theelepel sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een typish Marokaanse tajine die we leerden maken in de cursus .

INGREDIENTEN

Een vis naar eigen keuze(wij maakten dit met moten zalm reken 1moot per persoon), 2 wortelen paprika's(vb 1/2 rood 1/2 groen 1/2 geel) 1/2 bosje peterselie 1/2 bosje koriander, 2 knoflookteentjes 1/2 citroen 3 zoete aardappelen 2 tomaten zout peper paprikapoeder komijn 2theelepels ras el hanout 1 pakje kleurpiment olie

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op22-02-2005
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Lamsvlees met zoete aardappel en bonen

INGREDIENTEN

1 blik (rode) kidneybonen (+/- 400 gram), 3 eetlepels olie, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, 400 gram zoete aardappel (bataat), 250 grams lamsbout, in blokjes, zout en peper, 1 pak tomatenpuree, 2 takjes selderij, 1 theelepel sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 el olie, 1 rode ui, in ringen, 4 el Thaise rode currypasta (75 g), 1 tl komijnpoeder (jintan,djinten), 2 1/2 el satésaus, 400 ml kokosmelk (blik), 600 gr rundvlees, in blokjes, 1 kaneelstokje, 2 limoenblaadjes (verkrijgbaar bij de toko), 1 el vissaus, 1 kleine zoete aardappel, geschild, in blokjes, gestoomde of gekookte rijst en pappadums voor erbij, takjes koriander en gehakte pindas voor de garnering.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2010
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies