Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

2.369 zoet recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.

INGREDIENTEN

350 gram kipfilet, , 4 uien, , 1 teentje knoflook, , 9 eetlepels ketchup, , 9 eetlepels ketjap (zoet), , 6 eetlepels azijn, , 6 eetlepels bruine suiker, , 4 eetlepels pindakaas, , zout en peper, , kroepoek, , rijst, , 200 gram taugé,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Echt deze stroopwafeltaart heb ik in een handomdraai bedacht en kan werkelijk iedereen maken. Zelfs de non kokers onder ons.

INGREDIENTEN

2 pakken stroopwafels (12), 1 zakje mini stroopwafeltjes, 600 gram monchou of zachte roomkaas (kan ook iets meer), 40 gram basterdsuiker (hoeveelheid ligt aan de mate van zoetekauw zijn;), 150 gram nougatinestukjes, 2 zakjes vanillesuiker, 1 vanillestokje, 500-ml slagroom, 2 zakjes klopfix

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Thuis je Big mac maken. Bijna niet van echt te onderscheiden.

INGREDIENTEN

Voor 4-5 burgers, , -400g 100% rundvlees, -hamburger broodjes met sesam (te krijgen bij oa AH, liever geen `verse` sesam bolletjes), -mayonaise, -ketchup, -mosterd, -pot zoete piccalilly, -pot augurken, -ui, -ijsbergsla, -cheddar / smeltkaas plakjes (euroshopper), -witte azijn of natuurazijn, -zout, peper, suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten op Smulweb. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Smul ze!

INGREDIENTEN

Pak kokosbiscuit, circa 240 gr. Roomboter 125 gr. 1 eetlepel rode 4 vruchtenjam. 1 pakje monchou van 100 gram, 125 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker. 75 gr suiker. ca 550 gr uitgelekte kersen op lichte siroop, 200 ml siroop van kersen, 1 flinke eetlepel custardpoeder. Geen suiker meer toevoegen aan kersen, zijn al licht gezoet en de onderlaag met kruimels en slagroom zijn al zoet.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een overheerlijk ouderwets recept wat mijn moeder ooit eens van een echt oud Indonesich vrouwtje heeft gekregen, lekkerder kan bijna niet!!

INGREDIENTEN

- halve pot pindakaas, - 3 dl. kokend water, - 5 el. ketjap manis zoet, - 1 el. azijn, - 1,5 el. suiker, - 1 ui, - 1 teentje knoflook (mag meer), - 1 thl. ketoembar, - 1 thl. djintam, - 1 thl. laos, - 1 thl. sambal

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Met dit hete weer hebben er niet veel mensen zin om lang achter het hete gasstel te staan. Dit is een verrukkelijke zomerse maaltijdsalade. knapperig stokbrood erbij en een glas heerlijke koude rosé..... je waant je echt op vakantie, heerlijk en razendsnel klaar om heerlijk buiten van te genieten

INGREDIENTEN

, , 1 krop heerlijke hollandse sla (of een kant en klaar zak), 3 tomaten, 1 rode of 1 gele paprika, handjevol gemengde noten, handjevol groene olijven of druiven, ruim 100 gram zachte geitenkaas, 3 El. olijfolie, 1 El. balsamico azijn, 1/2 tl. mosterd, 1 tl. honing, peper en zout, , , heb je zin in zoet dan neem je witte druiven, heb je zin in iets hartiger dan neem je olijven.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook.

INGREDIENTEN

1 kilo verse hamlappen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 dl ketjap manis, 1 tl gemberpoeder, Zwarte peper uit je molen, Zeezout snufje, 2 flinke el arachideolie (pindaolie), ¾ - 1 tl sambal, 2 dl kokend water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit gerecht wordt geserveerd in het thais restaurant, maar daar is het nog pikanter. ik vind het zalig op de iets minder pikante manier. echt om te smullen, vooral heerlijk door flink wat basilicum. Kip moet wel eerst flink marineren!!!

INGREDIENTEN

2 grote kipfilets in kleine blokjes, 2 grote rode paprika`s in reepjes, 2 grote basilicum plantjes, Als je ze bij de aldi koopt dan 2 potjes gebruiken., koop je ze bij Albert Heijn dan is 1 grote bloempot voldoende., 1 (of naar smaak 2, als je van echt scherp houdt) rode pepertjes, , Marinade:, 1 rood pepertje (of 2 als je van heel scherp houdt), 2 of meer teentjes knoflook, 2 El. sherry(liefst droge sherry), 2 EL ketjap manis (zoet), 1 El. suiker, , voor de paprika`s, 1 El. suiker, 1 Theel. vloeibare honing, peper en zout, 1 teentje knoflook, olie om te bakken,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2011
  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes.

INGREDIENTEN

600 gr doorregen runder riblappen, 2 grote uien, 4 cm verse gember, 2 steranijsjes, 1 kaneelstokje, 3 el chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el pindakaas, 2 el hoisinsaus, 50 gr bruine basterdsuiker, 600 ml warme runderboillon, Klont roomboter, Vleugje gemalen szechuan peper, Snufje zeezout, Half bosje bosuitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekker zoet kaneelbroodje, beetje cake achtig. Snel en makkelijk.

INGREDIENTEN

335 gr. bloem wit, 75 ml. water, 125 ml. melk, 40 gr. boter, 1 ei, 5 gr. kaneel, 70 gr.witte basterdsuiker, 2 gr.zout, 5 gr. gedroogde gist, 50 gr. rozijnen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekkere spitskool, anders dan dat je gewend bent...

INGREDIENTEN

Kleine Spitskool, 1½ tl kerriepoeder, beetje peper en zout, 1 ui, scheutje ketjap (zoet), grote lepel pindakaas, groente bouillonblokje en een beetje water. Om te bereiden heb ik Blue Band vloeibaar gebruikt.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Voor de paasbrunch.

INGREDIENTEN

Roomboter, 75 gr gedroogde abrikozen, 75 gr gedroogde vijgen, 1 pak witbroodmix, suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, melk, 75 gr rozijnen, 75 gr amandelschaafsel, fijne witte kandij.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  •  
  •  60-120 min.

Dit is een recept van De Smulpagina van Rosela het is heerlijke brood

INGREDIENTEN

# 335 gr. bloem wit, # 75 ml. water, # 125 ml. melk, # 40 gr. boter, # 1 ei, # 5 gr. kaneel, # 70 gr.witte basterdsuiker, # 2 gr.zout, # 5 gr. gedroogde gist, # 100 gr. rozijnen, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*2 el arachideolie of andere plantaardige olie*8 sjalotjes, gepeld, in plakjes gesneden*6 teentjes knoflook, gepeld, in plakjes*750 gr varkensschouder zonder bot, in blokjes*4 cm verse gember, in plakjes*125 ml ketjap manis of zoet sojasaus*2 tl zwarte peperkorrels, grofgemalen*4-10 kleine, scherpe chilipepertjes, naar smaak*500 ml kippenfond*

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Het stamppotseizoen is begonnen! En een heerlijke start is slanke zuurkool met zoete ananas, paprika en spekjes.

INGREDIENTEN

1500 gram aardappelen *, 500 gram zuurkool *, magere rookworst 275 gram *, zout * peper *, 2 dl warme melk *, 40 gram margarine *, 125 gram ananas (blik) *, 1 kleine rode paprika *, 125 gram spekjes.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? 1 citroen, ? 1 sinaasappel, ? 1/2 pakje amandelspijs (a 300 g), ? 1 pak witbroodmix, ? 2 zakjes garneeramandelen (a 55 g), grofgehakt, ? 25 g boter, , ? broodbakmachine,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 citroen, 1 sinaasappel, 1/2 pakje amandelspijs van Baukje, 1 pak mix voor wit brood (koopmans), 2 zakjes garneeramandelen, 25 gr. boter 300 ml. water.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-02-2004
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Brood met een zoetige smaak

INGREDIENTEN

200 gram kwark, 150 gram suiker, 2 eieren, snufje zout, 6 lepels melk, 4 eetlepels olie (naturel), 1 zakje vanille suiker, 400 gram bloem, 1 zakje bakpoeder, 2 theelepels bakpoeder, Kleinbeetje koffie melk met daarin suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  •  
  •  20-30 min.

Dit brood is een van onze favorietenlekker met roomboter en honing.

INGREDIENTEN

375 gr.meel voor witbrood125 gr.polenta1 tl.zout3 el.suiker1 tl.instant gist25 gr.roomboter200 ml.water100 ml.melk

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-02-2006
  •  
  •  > 120 min.

Weight watchers idee, 2 points per persoon

INGREDIENTEN

2 sneetjes brood, liefst volkoren, 2 koffielepels halva-jam, koffie of thee, appel.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kg spareribs, 2 el honing, 2 el hoisinsaus, 2 el sojasaus, 2 el witte wijn,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2009
  •  
  •  60-120 min.

Heeft 1 nadeel...is zo op

INGREDIENTEN

- 100 gr. boter, - 100 gr. gele basterdsuiker, - 2 eieren, - 100 gr. zelfrijzend bakmeel, , - 100 gr. volkoren meel, , - 100 gr. walnoten, fijngehakt, , - 100 gr. dadels, ontpit en kleingesneden, - 100 gr. stevige appels, geschild en geraspt, - 2 el melk, - olijfolie om in te vetten, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Zoet nagerecht, lekker op ijs.

INGREDIENTEN

200 gram mariakaakjes klein gemaakt, 1 pakje boter 250 gram, 200 gram rozijnen goed geweld in de rum, 2 eetlepels cacao, 1 blik gesuikerde melk (toko)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Indonesisch Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gram honingbessen of blauwe bessen, 1 sinaasappel, 350 gram bloem, 1 zakje gedroogde gist, 1 theelepel gemalen kardemom, 50 gram lichte basterdsuiker, 1 theelepel zout, 3 eieren, 100 gram kwark, 50 gram zachte roomboter, 50 milliliter sinaasappelsap, poedersuiker,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-2010
  •  
  •  > 120 min.

Makkelijk en heerlijk voor de echte zoetbekken onder ons !

INGREDIENTEN

-1,5 kg pompoenpuree, -100g lichte bruine suiker, -100 g kristalsuiker, -200 ml Kirsch

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2005
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Enige variatie's

INGREDIENTEN

Beschrijf ik bij de verschillende beschuiten.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke zoete ribbetjes.

INGREDIENTEN

Voor 2 personen: 1 KG goed bevleesde ribbetjes (krabbetjes), 1 beker bruine basterdsuiker, 1 beker water, 1/2 beker azijn, 6 eetlepels ketjap manis, beetje olie of boter, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Voor 12-15 sneetjes

INGREDIENTEN

1 citroen, 1 sinaasappel, 1/2 pakje amandelspijs (a 300 gram, Baukje), 1 pak mix voor wit brood (Koopmans), 2 zakjes garneeramandelen (a 55 gram, AH, grof gehakt, 25 gram boter

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2004
  • Vegetarisch
  •  > 120 min.

Dit deeg is bedoeld voor bijvoorbeeld zoete pies

INGREDIENTEN

* 1 citroen, * 125 gr boter, * 100 gr poedersuiker, * 1 snufje zout, * 155 gr bloem, * 2 grote eierdooiers, * 2 eetl koude melk of water, * eventueel 1 vanillestokje zaadjes verwijderd

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2011
  • Internationaal
  •  60-120 min.

De chutney is lekker na ca. 4 weken en blijft een jaar goed

INGREDIENTEN

4 eetl. zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 kg. zoete uien in ringen, 2 appels in stukjes, 250 gr. suiker, 3 dl. witte wijnazijn, 2 tl. koenjit, 1 tl. kerriepoeder, 2 tl. gemberpoeder, 2 tl kaneel, Zout, Vers gemalen peper, 250 gr. gewelde rozijnen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  •  
  •  20-30 min.

De Banketstaaf is een typisch recept voor Sinterklaas en Kerst. Dit zijn natuurlijk ideale momenten om zelf een banketstaaf of -letter te maken. En het maken van de banketstaaf is helemaal niet zo ingewikkeld. Het amandelspijs dat je eventueel ook zelf maakt, moet wel enkele weken rijpen. Begin dus op tijd..! Amandelspijs, is de basis voor de vulling van banket, gevulde koeken of gevulde speculaas. Amandelspijs blijft trouwens in de koelkast weken goed, dus als je te veel maakt is dit niet erg.

INGREDIENTEN

450 gram diepvries bladerdeeg, 500 gram amandelspijs, 1 losgeklopt ei, 1 theel. Citroenrasp, dr Oetker, of zelf gemaakt, bloem, , maken van amandelspijs:, 250 gr. gepelde amandelen, 250 gr. suiker, 1½ ei, ½ theel. citroenrasp, citroensap

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2010
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Recept voor Rosj Ha-sjana. Tsimmes is een zoet gerecht van bijvoorbeeld wortelen en/of pruimen. Deze gerechten eet men speciaal met Rosj Hasjana om elkaar een zoet jaar toe te wensen. In het Jiddisj (een joods Europese taal) wordt onderstaand recept \'Floymen un mayeren tzimmes\' genoemd.

INGREDIENTEN

- 8 grote wortelen (in dunne plakjes), - 250 gram gedroogde pruimen, - 2 deciliter honing, - 1/2 theelepel zout, - 1 theelepel citroensap, - 3 eetlepels boter, - 3 eetlepels meel,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2005
  • Joods
  •  20-30 min.

Recept geplubliceerd in tijdschrift Seasons, maar afkomstig uit het kookboek "Zest" van Ed Blaines

INGREDIENTEN

-olijfolie om in te vetten, -100 gr. boter, -100 gr. gele basterdsuiker, -2 eieren, -100 gr. zelfrijzend bakmeel, -100 gr. volkorenmeel, -100 gr. walnoten fijngehakt, -100 gr. dadels,ontpit en klein gesneden, -100 gr. stevige appels,geschild,uitgeboord, en geraspt, -2 eetl. melk

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-03-2003
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

175 gr. gehakt, 1/2 el rozijnen, 1/2 el grof gehakte amandelen, 1 tl kerriepoeder, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Varkensfilet-oestersaus-olijfolie-gembersiroop of honing- peper en zout-zoete chilisaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Witlof met vruchtjes

INGREDIENTEN

500 gram witlof, 1 blikje ananas,iets noten olie.magere mayonezze, 1 ui

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor ca. 24 zeer dunne flensjes : 3 eieren L, ? l melk, 2 g zout en 100 g bloem., , Voor 'dikke' flensjes: 1 ei, ? l melk, 2 g, zout en 200 g bloem., *****, 3 eieren L, ? l melk, 2 g zout, 100 g bloem, 50 g boter of margarine, vanillepudding of vla met advocaat of banketbakkersroom, gewelde rozijnen en poedersuiker., ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 12,5 cl sinaasappelsap, , 12,5 cl citroensap, , 40 cl 30% room, , 225 gr goed rijp avocadovruchtvlees, , 280 gr suiker, , enkele takjes citroenmelisse om te garneren,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-08-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

In de oven wordt dit mengsel een bijzonder dessert

INGREDIENTEN

500 gram verse pruimen, boter, 50 gram havermout, 75 gram rozijnen, 100 gram walnoten, 4 eieren, 3 eetlepels schenkstroop, 400 gram kwark, 1 dl slagroom

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 el ketjap manis, 3 tl suiker, 1 tl vijf-kruidenpoeder, 1 tl zout, 3 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 kg drumsticks, 100 gram boter of margarine.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-05-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top