32 KIP ROLLADE recepten

  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 600 g verse grote spinaziebladeren, stelen en harde delen verwijderd, 2 pakjes bechamelsaus, 1 pakje bladerdeeg, 500 g gegaarde kipfilet of -rollade, in dunne reepjes, peper en zout, 200 g gorgonzola, in plakjes, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

In deze recepten gaan ik van uit dat jij zelf of jou poelier een hele kip aan één stuk uitbenen. Als alternatief kan jij kipfilet of ontbeende kippenbout in 1 persoon porties gebruiken.

INGREDIENTEN

1 in zijn geheel uitgebeende kip met vel, , VULLING 1: , Ingrediënten, plakken achterham, groene pesto, ricotta, zout, peper, olijfolie, , Bereidingswijze, 1. Leg kip met de vel kant naar onder., 2. Geur kip met zout en peper., 3. Doen ham over binnenkant van kip., 4. Smeer groene pesto over ham., 5. Verdeel ricotta kaas over binnenkant., 6. Bind kip tot rol met bindtouw., 7. Bak kippenrollade tot bruin en gaar in olijfolie., 8. Laat kippenrollade 15 min. staan en snijd in plakken., , , VULLING 2: , , Ingrediënten, 6 gedroogde pruimen, geweekt in lauw water en uitgelekt, 100 g rundergehakt, 1 sneetje witte brood zonder korst, verkruimeld, zout, peper, mespunt kruidnagelpoeder, 1 ei, ontbijtspek, olie, , Bereidingswijze, 1. Maal vulling ingrediënten samen in keukenmachine., 2. Rol op tot kippenrollade., 3. Steek rollade vast met 1 of 2 saté stokjes en rol plakjes ontbijtspek om rollade., 4. Bak rollade in olie aan alle kanten mooi van kleur., 5. Plaats kippenrollade met olie in een braadpan en bak verder in oven tot gaar bij 180*C. Terwijl jij de rollade zo nu en dan keren en met olie bedruipen., 6. Laat rollade voor 10 min. rusten en snijd in plakken., , VULLING 3: , , Ingrediënten, 130 g couscous, 175 ml hete kippenbouillon, 1 ui, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1/2-1 rode peper, fijn, 50 g gedroogde abrikozen, in kleine blokjes, 2 e peterselie, fijn, 1 e citroensap, zout, peper, 1 ei,geklopt, 50 g boter, 16 groter plakjes bacon of Italiaanse spek of ontbijtspek, , Bereidingswijze, 1. Doen couscous in een glazen bak en verdeel hete bouillon erover., 2. Bedek bak met deksel en laat vijf minuten staan tot alle bouillon is opgenomen door couscous., 3. Smelt helft van de boter in een grote koekenpan en fruit ui en knoflook tot glazig., 4. Meng door couscous de uienmengsel, rode peper, abrikoos, groene kruiden, zout, peper, citroensap en ei., 5. Leg kip met rugkant naar onder op werkvlak en verdeel couscous vulling eroverheen., 6. Rol kip in lengte op tot rollade en rol de spek eromheen., 7. Plaats rollade op een stuk aluminiumfolie en rol rollade op in folie., 8. Bak rollade in oven voor zo 40 min. bij 180-200*C., 9. Haal rollade uit folie en bak verder tot gaar en mooi krokant van buiten. (zo 20 min.), 10 Laat 10 min. rusten en snijd rollade in plakken., , VULLING 4: , , Ingrediënten, plakjes gerookte ham of gerookte zalm, geraspt gruyèrekaas, zout, peper, olie, , Bereidingswijze, 1. Leg kip met vel kant naar onder op werkplank en geur kip met zout en peper., 2. Verdeel ham of zalm en kaas over kip en rol kip op tot rollade., 3. Bind kippenrollade op met bindtouw of saté stokjes., 4. Bak kippenrollade tot gaar in olie in een braadpan., 5. Laat 10 min. rusten en snijd in plakken., , VULLING 5: , , Ingrediënten, 50 g ricotta kaas, olijven tapenade (zwarte olijven, groene olijven (in gelijke hoeveelheden), zongedroogde tomaten uit olie, knoflook, augurk, peterselie, ansjovispasta, citroensap, zout, peper, olie uit pot van gedroogde tomaten of olijfolie. In keukenmachine tot een smeerbare pasta gemaald.), olijfolie voor braden, , Bereidingswijze, 1. Meng de kaas en de tapenade., 2. Leg kip met vel kant naar onder en verdeel kaas en tapenade mengsel over kip., 3. Rol op tot rollade en bind met bindtouw of saté stokjes., 4. Doen in een ovenschaal., 5. Sprenkel olijfolie over rollade en bak in oven bij 180*C voor 45 min. of tot door en door gaar., 6. Laat voor 10 min. staan en verwijder dan bindtouw of stokjes., 7. Snijd rollade in plakjes., , VULLING 6: , Ingrediënten, zout, peper, mosterd, plakken doorregen spek, paprikapoeder, ui heel fijn gesnipperd, augurk fijn, bloem, boter, tomaten ontveld en in partjes gesneden, hete kippenbouillon of gevogelte fond, , Bereidingswijze, 1. Leg kip met vel kant na onder op werkblad en geur binnenkant van kip met een klein beetje zot en peper., 2. Verdeel een dunne laagje mosterd over kip en bedekt kip met plakjes spek., 3. Geur met paprikapoeder en verdeel ui en blokjes augurk erover., 4. Rol kip in lengte op tot rollade en bind op met binddraad of saté stokjes., 5. Rol rollade door bloem die met zout en peper op smaak gebracht is., 6. Bak kip tot bruin in boter en voeg kippenbouillon of fond met tomatenstukjes erbij zodat rollade voor het helft onder staan., 7. Stoof rollade gaar en laat 15 min. rusten op een snijplank., 8. Indien nodig kook jij de saus in tot een dikker saus of anders bind jij saus met maïzena., 9. Serveer saus er apart bij.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-07-2011
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Na de bevalling van mijn dochter was ik wat aangekomen en ik wilde graag weer terug naar mijn oude gewicht.Ik wilde geen streng dieet gaan volgen maar was op zoek naar produkten die toch lekker zijn maar vetarm.
Deze heb ik gevonden en heb daar een lijst van gemaakt. Samen met mijn beste vriendin ben ik begonnen. Het stimuleerd om het samen te doen! Mijn vriendin is 12 kilo kwijt en ik 7 kilo. En het blijft er ook af!

Dit is de lijst van produkten die vallen onder een verantwoord voedingspatroon. De produkten zijn vet- en caloriearm.

Ik heb de produkten verzameld uit allerlei tijdschriften, kookboeken en dieetprogramma's. Ik ben door deze produkten te gaan gebruiken afgevallen en voel me veel beter. Natuurlijk is het in het begin even wennen. Ik ben er nu bijna anderhalf jaar mee bezig en ben er al helemaal aan gewend.

INGREDIENTEN

VLEES, VIS, KIP EN EI, Bij voorkeur magere vleessoorten zoals , ? tartaat, ? magere hamlappen, ? magere runderlappen, ? haaskarbonade, ? biefstuk, ? ongepaneerde schnitzel, ? kip zonder vel, ? kalkoen, ? bijna alle soorten vis, ? eieren (2 a 3x per week), , HARTIG BROODBELEG, ? 20 of 30 (smeer)kaas, ? cottage cheese, ? achterham, ? filet americain, ? fricandeau, ? kalkoenham, ? magere rollade, ? rookvlees, ? gekookt ei, ? sandwichspread, ? lekker beleggen met augurk, tomaat of komkommer, , ZOET BROODBELEG, ? jam, ? halvajam, ? appelstroop, ? vruchtenhagel, , KOEKJES, SNOEP EN TAART, ? kauwgom, ? pepermunt, ? zuurtje, ? biscuit, ? rijstwafel/Snack a jacks, ? cafe noir, ? (volkoren) ontbijtkoek, ? vruchtenvlaai, ? eierkoeken, ? lange vingers, ? kaneelbeschuitjes, ? frou frou, ? crackers, , BAKKEN EN BRADEN, ? vloeibaar frituurvet, ? bak-,braadvet en margarine met max. 25 gr. verzadigd vet, ? alle soorten olie, , SAUZEN, ? rode sauzen, ? sauzen op basis van olie zoals slasaus, ? bechamelsaus met halfvolle melk, ? yogonaise, , SNACKS EN ZOUTJES, ? japanse mix, ? ongezouten noten, ? studentenhaver, ? popcorn naturel, ? zouten stokjes, ? blokje kaas 20, ? toastjes met filet americain, eiersalade, tonijnsalade of slanke smeerkaas,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Dit recept kreeg ik jaren geleden van een vriendin. Het is een heerlijk Portugees stoofgerecht.

INGREDIENTEN

200 g kikkererwten, 450 g magere runderrollade aan een stukje, 250 g gerookt mager spek, 1 grote in dikke plakken gesneden ui, 800 g kip- of kuikendijen, 2 grote aardappelen (in plakjes), 2 grote wortelen (in plakjes), 2 grote koolrabi's (in plakjes), 500 g gesnipperde witte kool, 100 g salami, peper uit de molen, 100 g gewassen droogkokende rijst, 3 el fijngeknipte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-03-1999
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

, circa 1,5 dl pindasaus uit pot of pak, 8 grote plakken gebraden kip- of, kalkoenrollade, circa 2 mm dik gesneden, 8 bladeren ijsbergsla,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Dit gerecht kan goed een dag van te voren klaargemaakt worden. De saus trekt dan goed in de rollade. Ook lekker bij een picknick.

INGREDIENTEN

1 kip- of kalkoenrollade van 500 gram -, olijfolie -, 200 gram (hollandse) garnalen -, 1/2 komkommer -, zout, peper -, 1 dl natuurazijn -, 1 kopje mayonaise -, 1 bekertje zure room -, tomatenketchup -, eventueel 1 scheutje cognac.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2004
  •  
  •  30-60 min.

Vlees of kip in een deegjasje, variant op de Romer topf.

INGREDIENTEN

B.V. een lamsbout, een kip een rollade of eigenlijk alles wat je in de oven kan doen., 1 kilo of meer Meel, zo mogelijk duro(pastameel), water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-03-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een simpele bereiding voor een feestelijk gerecht. Ideaal voor een familiediner of de feestdagen

INGREDIENTEN

3 kipfilets (liefst biologische), 1 pakje roomboter, 2 teentjes knoflook, 200 gr. pancetta, Tijm, Oregano, Peterselie, Dragon, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Met kalkoen uit Duitsland, kaas uit Griekeland en Zwitserland, ajvar uit Midden-Oosten/Balkan, kunt jij deze recept inderdaad Multi-cultureel noemen.

INGREDIENTEN

1,4 kg uitgebeende kalkoendij met vel, 2 eetlepels ajvar, 2 eetlepels yoghurt, 100 g feta kaas, verkruimeld, 2 eetlepels geraspte kaas (Emmentaler of ander noot smakende Zwitserse kaas), 1/2-1 eetlepel tijm, fijn (afhangende hoe sterk de tijm is), 1 eetlepel peterselie, fijn, zout, peper, olijfolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-07-2011
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Weinig ingrediënten, met veel smaak.
Mijn kinderen noemen dit gerecht "restaurants eten".

INGREDIENTEN

1 uitgebeende kip met vel, plakken achterham van goede kwaliteit, groene pesto, ricotta, zout, peper, olijfolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-07-2011
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Een fors stuk vlees met een prima saus; makkelijk recept voor de feestdagen

INGREDIENTEN

-1 kalkoenrollade van 1200 g, -zout,witte peper;2 eetl olie om te bestrijken, VOOR DE SAUS;, -150 g uien, -2 wortelen, -stukje knolselderij (60 g), -1 klein preitje (60 g), -peterselie, -2 eetl olie, -1/2 l bouillon (kip of kalkoen), -3 eetlepels room, -zout, -vers gemalen zwarte peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Een recept van mijn tante. De hele familie is er gek op.

INGREDIENTEN

1 kalkoenrollade - ananasschijven uit blik - sap van een halve citroen - 1 kop melk - laurierblaadje - boter - 1 potje room - peper - zout - 1/2 bouillonblokje (kip)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Frisse salade met mango, sugar snaps en kiprollade.

INGREDIENTEN

8 (Tasty Tom) tomaten, halve komkommer, 1 mango, 1 gegrilde kiprollade (poelier), 150 gr. sugar snaps / peultjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2010
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor 4: 2 mini kiprollades of kiprollade van min. 600 g, 30 g boter of margarine en 2 eetl. olie, 6 rauwe eieren en 2 hardgekookte eieren voor garnering, sap van 2 grote citroenen, ½ l pittige bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De sla is als ondergrond en kan dus veldsla,waterkers.rocola of andere sla zijn.

INGREDIENTEN

1 bosje radijs,150 gram sla,200 gram gerookte kipfilet of kiprollade,50 gram roomkaas(mon chou)1 theel limoen of citroensap,2 eetl.yoghurt,2 eetl olijfolie,zout en peper,l eetl bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Overheerlijke winterkost.

INGREDIENTEN

1 pot bruine bonen., 2 grote uien., 2 stelen prei., 250 gr. sperciebonen., 1 blik gepelde tomaten(ca. 400 gr.), 20 gr. boter., 2 eetlepels zonnebloemolie., 100 gr. feta., 2 theelepels oregano.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Voedingsw pp kcal 129, eiwit 13 gr, vet 5 gr, koolhydr 8 gr

INGREDIENTEN

Ca 1.5 dl pindasaus, 8 grote plakken gebr kip- of kalkoenrollade ca 2mm dik, 8 bladeren ijsbergsla

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2003
  •  
  •  10-20 min.

Feestrecept, gegarandeerd naar ieders smaak

INGREDIENTEN

1 grote ui,2 grote appelen, 250 gram verse worst, 100 gram vers witbrood zonder korst, 1 blikje kastanjepuree (450 gr) zout en versgemalen peper, 1 filetrollade

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijke rollade van kip, groenten en kruiden.

INGREDIENTEN

Voor een forse rollade heb je nodig:, , 1600 gram kipfilet, winterwortel en prei, rode ui, 250 gram gerookt ham in een plak, rode, groen en gele paprika, pesto, peper, zout, sesamzaadjes (zwarte) en knoflook naar smaak,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2003
  •  
  •  60-120 min.

Opruimen van koelkast restjes kan ook zo. Hoe het met jullie zit weet ik niet maar ik houd vaak restjes over na feestdagen. Ik verwerk ze dan in een ovenschotel of haal speciaal wat spullen hiervoor in huis.

INGREDIENTEN

Vleesresten (van kip, kalkoen, haas, rollade of wat dan ook), Groenten (kool, boontjes, worteltjes, doperwten, bloemkool; nou ja alles eigenlijk), 1 Gesnipperd uitje, Zout, Suiker, Ketjap, Kruidnagels (3), Gember (vers of poeder), Nootmuskaat, Laos, Ei, Margarine, Aardappels (of puree), melk,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 100 gr parmezaanse kaas geraspt, * 1 teen knoflook gesnipperd, * 2 eetl gehakte platte peterselie, * 2 eieren, * beetje geraspte nootmuskaat, * zout en versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Kipfilet (enkel), Pesto (vers of gekocht), Ontbijtspek

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Geroosterd pecanoten met avocado en manderijn maakt dit een interesante cobinatie van een salade.

INGREDIENTEN

1 blikje manderijnen (sap niet gebruiken), 50 gr. dun gesneden groene uitjes., 40 gr. stukjes pecanoten, geroosterd, 1/8 Tl. peper, , 225 gr. (iceberg) sla in stukken., 1 rijpe avocado in de lengte gesneden, zonder schil en pit., 60 Ml. Italiaanse slasaus, Scheutje limoensap,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2009
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 snee brood (bruin of wit)., boter., 1 blad lollo verde (sla), 2 plakken kiprollade., 2 schijvrn mango uit blik., fijngehakte peterselie.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2005
  •  
  •  0-10 min.

Door een andere presentatie kan een gerecht er plots veel aantrekkelijker uitzien. Bij dit recept is de kipfilet gevuld, opgerold, gesneden en op een spies gestoken.

INGREDIENTEN

-2 kipfilets, -4 plakken bacon, -100 g gemalen emmenthaler kaas, -30 cl room, -50 g boter, -2 houten spiesen, -peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kip-Rollade

INGREDIENTEN

Faja Lobi Losie Foroe (marinade), 2 kleine en ongekruide kiprollades (ca. 1,5 kg.), 400 gram Croma (bak en braad)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Na een middag verjaardag vieren, hadden we toch nog trek in een lekkere hap.
Een oud recept van asperges met sinaasappel bracht mij op dit idee. Van allemaal restjes heb ik deze salade in elkaar geflanst. En het was zo lekker, dat ik jullie dit niet wil ontnemen...
Een salade op de boterham, om je vingers bij af te likken en nog feestelijk ook!
Eet smakelijk

INGREDIENTEN

6 grote dikke asperges uit pot 2 perzikken uit blik en een beetje sap, 2.5 el halvonaise (mag ook mayonaise zijn), 1.5 el creme fraiche, zout, witte peper, 4 sneetjes wit brood, 100 gram kipfilet of kalkoenfilet of rollade, 2 eieren, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2002
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1200-1400 g uitgebeende kalkoendij met vel, 200 g gerookte spek, in kleine blokjes, 2 uien, fijn, 1/2 komkommer, in kleine blokjes, 4 e pittige mosterd, zout, peper, 2 e zonnebloemolie, 5-6 zongedroogde tomaten uit olie, in reepjes gesneden, 500 ml kippenbouillon, 200 g zure room, 2 e tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-07-2011
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

In deze recepten gaan ik van uit dat jij zelf of jou polier een hele kip aan één stuk uitbenen. Als alternatief kan jij kipfilet of ontbeende kippenbout in 1 persoon porties gebruiken.

INGREDIENTEN

1 in zijn geheel uitgebeende kip met vel, , VULLING 1: , Ingrediënten, plakken achterham, groene pesto, ricotta, zout, peper, olijfolie, , Bereidingswijze, 1. Leg kip met de vel kant naar onder., 2. Geur kip met zout en peper., 3. Doen ham over binnenkant van kip., 4. Smeer groene pesto over ham., 5. Verdeel ricotta kaas over binnenkant., 6. Bind kip tot rol met bindtouw., 7. Bak kippenrollade tot bruin en gaar in olijfolie., 8. Laat kippenrollade 15 min. staan en snijd in plakken., , , VULLING 2: , , Ingrediënten, 6 gedroogde pruimen, geweekt in lauw water en uitgelekt, 100 g rundergehakt, 1 sneetje witte brood zonder korst, verkruimeld, zout, peper, mespunt kruidnagelpoeder, 1 ei, ontbijtspek, olie, , Bereidingswijze, 1. Maal vulling ingrediënten samen in keukenmachine., 2. Rol op tot kippenrollade., 3. Steek rollade vast met 1 of 2 saté stokjes en rol plakjes ontbijtspek om rollade., 4. Bak rollade in olie aan alle kanten mooi van kleur., 5. Plaats kippenrollade met olie in een braadpan en bak verder in oven tot gaar bij 180*C. Terwijl jij de rollade zo nu en dan keren en met olie bedruipen., 6. Laat rollade voor 10 min. rusten en snijd in plakken., , VULLING 3: , , Ingrediënten, 130 g couscous, 175 ml hete kippenbouillon, 1 ui, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1/2-1 rode peper, fijn, 50 g gedroogde abrikozen, in kleine blokjes, 2 e peterselie, fijn, 1 e citroensap, zout, peper, 1 ei,geklopt, 50 g boter, 16 groter plakjes bacon of Italiaanse spek of ontbijtspek, , Bereidingswijze, 1. Doen couscous in een glazen bak en verdeel hete bouillon erover., 2. Bedek bak met deksel en laat vijf minuten staan tot alle bouillon is opgenomen door couscous., 3. Smelt helft van de boter in een grote koekenpan en fruit ui en knoflook tot glazig., 4. Meng door couscous de uienmengsel, rode peper, abrikoos, groene kruiden, zout, peper, citroensap en ei., 5. Leg kip met rugkant naar onder op werkvlak en verdeel couscous vulling eroverheen., 6. Rol kip in lengte op tot rollade en rol de spek eromheen., 7. Plaats rollade op een stuk aluminiumfolie en rol rollade op in folie., 8. Bak rollade in oven voor zo 40 min. bij 180-200*C., 9. Haal rollade uit folie en bak verder tot gaar en mooi krokant van buiten. (zo 20 min.), 10 Laat 10 min. rusten en snijd rollade in plakken., , VULLING 4: , , Ingrediënten, plakjes gerookte ham of gerookte zalm, geraspt gruyèrekaas, zout, peper, olie, , Bereidingswijze, 1. Leg kip met vel kant naar onder op werkplank en geur kip met zout en peper., 2. Verdeel ham of zalm over kip en rol kip op tot rollade., 3. Bind kippenrollade op met bindtouw of saté stokjes., 4. Bak kippenrollade tot gaar in olie in een braadpan., 5. Laat 10 min. rusten en snijd in plakken., , VULLING 5: , , Ingrediënten, 50 g ricotta kaas, olijven tapenade (zwarte olijven, groene olijven (in gelijke hoeveelheden), zongedroogde tomaten uit olie, knoflook, augurk, peterselie, ansjovispasta, citroensap, zout, peper, olie uit pot van gedroogde tomaten of olijfolie. In keukenmachine tot een smeerbare pasta gemaald.), olijfolie voor braden, , Bereidingswijze, 1. Meng de kaas en de tapenade., 2. Leg kip met vel kant naar onder en verdeel kaas en tapenade mengsel over kip., 3. Rol op tot rollade en bind met bindtouw of saté stokjes., 4. Doen in een ovenschaal., 5. Sprenkel olijfolie over rollade en bak in oven bij 180*C voor 45 min. of tot door en door gaar., 6. Laat voor 10 min. staan en verwijder dan bindtouw of stokjes., 7. Snijd rollade in plakjes., , VULLING 6: , Ingrediënten, zout, peper, mosterd, plakken doorregen spek, paprikapoeder, ui heel fijn gesnipperd, augurk fijn, bloem, boter, tomaten ontveld en in partjes gesneden, hete kippenbouillon of gevogelte fond, , Bereidingswijze, 1. Leg kip met vel kant na onder op werkblad en geur binnenkant van kip met een klein beetje zot en peper., 2. Verdeel een dunne laagje mosterd over kip en bedekt kip met plakjes spek., 3. Geur met paprikapoeder en verdeel ui en blokjes augurk erover., 4. Rol kip in lengte op tot rollade en bind op met binddraad of saté stokjes., 5. Rol rollade door bloem die met zout en peper op smaak gebracht is., 6. Bak kip tot bruin in boter en voeg kippenbouillon of fond met tomatenstukjes erbij zodat rollade voor het helft onder staan., 7. Stoof rollade gaar en laat 15 min. rusten op een snijplank., 8. Indien nodig kook jij de saus in tot een dikker saus of anders bind jij saus met maïzena., 9. Serveer saus er apart bij., , Zien ook mijn artikelen:, Zelf een kip in zijn geheel uitbenen, Zelf een kalkoendij uitbenen, Een hele kip op maat gemaakt,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-07-2011
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Lekkere avond "prak"

INGREDIENTEN

Sla, Kiprollade gebakken aardappels of friet., * Je gebruik net zo veel vlees en groenten als je normaal gewend ben.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Frisse salade voor bij de bbq of als borrelhap

INGREDIENTEN

175 gr mandarijpartjes uit blik, uitgelekt. 150 gram (restjes) gare kalkoen of kip, 25 gr verse roomkaas, 2 etl slagroom, 2 etl fijgeknipte bieslook, zout en versgemalen paper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Eigen recept, 11-7-1999, voor de romertopf

INGREDIENTEN

1 ham-rollade van ong. 850 gram, 1 bamipakket, 1 pakje Kip Idee Provencaal

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-07-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies