Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zeewolf uit de oven recepten (124) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Met amandelkorst en koriandermayonaise.

INGREDIENTEN

1 zakje verse koriander(15 gram),1 theelepel sambal oelek,1 theelepel gembersiroop(Royal Mail),6 eetlepels yoghurtmayonaise,2 sneetjes oud witbrood,1 zakje garneeramandelen(45 g,Baukje),2 teentjes knoflook,2 eetlepels roerbakolie,zout,4 zeewolffilets(a ca 225 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk visgerecht uit de oven met een gevuld tomaatje met kruiden. Niet te moeilijk maar gewoon LEKKER

INGREDIENTEN

800 gram zeewolf filet, 4 kleine tomaten, , 300 g mozarella, , 1 kop broodkruim, , 1 kop fijngesneden peterselie, , 2 grof gesneden sjalotjes, , 2 fijn gesnipperde knoflookteentjes, , 1 citroen in schijven, , 2 dl olijfolie, , peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-04-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

LEKKER en VRIENDELIJK voor de LIJN! (250 kcal.p.p.)!!!

INGREDIENTEN

*300gr.Zeewolf-filets.*Zout en Peper.*Boter.*200 gr.Champignons.*1 el. gehakte Peterselie.*1 dl Witte Wijn.*1 lepel Allesbinder.*1 Eidooier.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-1999
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Makkelijke en snelle ovenschotel die super lekker smaakt 

INGREDIENTEN

Zeewolffilets (van 150 g) 4, grijze garnalen 100 g, spinazie 400 g, citroensap 1 el, geraspte parmezaan 50 g, emmentaler (geraspt) 50 g, eidooier 1, melk 75 ml, tomatenblokjes (met kruiden, in blik) 400 g, olijfolie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 moten zeewolf, 1/4 winterwortel, 100 gram champignons, 1 prei, 1 dl visbouillon, 1 dl droge witte wijn, 3 eetlepels bloem, peterselie, peper en prei.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gram zeewolf, 6 dunnesneden Breydelham, 16 Asperges, 100 gram zoo=ngedroogde tomaten, 2 sneden Breydelspek, 2 sneden witbrood, 16 blaadjes koningskruid, 4 kersttomaatjes, 25 cl room

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wereldgerecht met wijn en erg feestelijk

INGREDIENTEN

1 sjalot, fijngesnipperd +, 2 eetlepels witte wijnazijn, 100 ml droge witte wijn, 150 ml visfond (pot a 380 ml), 125 ml crème fraîche, 2 x 250 g zeewolf (of kabeljauwhaas), 150 g boter, 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt, 1 eetlepel anijsdrank (slijter), 1 eetlepel citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2013
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1,2 kg zeewolf, 4 kleine tomaten, 1 sjalot, 1 knoflookteentje, broodkruim, peterselie, 2 dl olijfolie, 1 citroen, 300 gr Mozarella, peper en zout

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Internationaal Tussengerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

1,2 kg zeewolf - 4 kleine tomaten - 300 g mozarella - 1 kop broodkruim - 1 kop fijngesneden peterselie - 1 grofgesneden sjalot - 1 geplet lookteentje - 1 citroen in schijven - 2 dl olijfolie - peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Gevulde paprika met vis in een romige kaassaus. Deze ovenschotel is origineel, eenvoudig en super lekker ! Steeds succes bij de gasten.

INGREDIENTEN

- 600 g zeewolffilet (diepvries), - 400 g bladspinazie in porties (diepvries), - 200 g tomatenblokjes, - 4 rode of gele paprika's, - 200 g mascarpone, - 100 g gemalen gruyèrekaas, - 2 dl room, , - 1 th lepel paprikapoeder, - 1 th lepel kerriepoeder madras, - nootmuskaat, - mespuntje pili-pili poeder, - peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 zeewolf ca 500 gr per stuk. Vraag je visboer om de vissen schoon te maken ( schubben en ingewanden)., 2 tomaten in grove stukken gesneden., 2 zucchinis in plakken gesneden., 1 wortel in plakken gesneden., 1 ui in grove stukken gesneden., 2 sl. selderij bladen grof gehakt., 2 teentjes knoflook gehalveerd., 4 sl olijfolie., 2 laurierbladen., 1 tl geraspte schil van 1 citroen., Sap van 1 citroen., zout en peper naar smaak., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1,200 kg zeewolf of indien u met filets werkt, reken dan op 200 gr per persoon,- 4 kleine tomaten,- 300 gr mozarella,- 1 kop broodkruim,- 1 kop fijngesneden peterselie,- 1 grofgesneden sjalot,- 1 geplet teentje look,- 1 citroen in schijfes,- 2 dl olijfolie,- peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/4 l. room; 1/4 l. visbouillon(kan van tablet); 1 vanillestokje; 4 zeewolffilets (125 gr); 15 gr boter; peper en zout;, 1/2 stokbrood met 20 gr gezouten boter

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Frans Tussengerecht
  •  20-30 min.

Zeer smaakvol ovengerecht

INGREDIENTEN

Zeewolffilet van 400-500g(eventueel kabeljauwfilet), 125g kastanjechampignons, twee pomedoritomaten, Dijonmosterd, 100g geraspte Gruyerekaas, 100g broodkruim (= 4 sneetjes witbrood zonder korst vermalen), 50g boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk bbq recept om Uw gasten eens heerlijk te verrassen met een heerlijk stukje visfilet  op zijn Italiaans. 

INGREDIENTEN

8 stukken zeewolffilet van 40 g, 8 sneetjes rauwe ham, 2 bolletjes mozzarella, in plakjes, 8 salieblaadjes, olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout, 100 g rucola, stokbrood, 1 tomaat in blokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 courgette, , 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g), , 300 g zeewolffilet, in 2 gelijke stukken, , 1 sinaasappel, , 25 g koude roomboter, , 50 ml droge vermout (bijv. Noilly Prat, slijter)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 stukken zeewolffilet van 150 g, sap van een halve citroen, zout, versgemalen peper, 2 sneetjes oud witbrood, 100 g zachte geitenkaas, 2 eetlepels zachte mosterd, 200 ml kookroom, 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt, 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bron: "Vis rijk aan variatie".

INGREDIENTEN

4 zeewolffilets van 200 g, 1 kg tagliatelle, 25 g gemalen kaas, 1 preiwit, 1 witte selder, 1 wortel, 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 takje peterselie, 6 blaadjes basilicum, 10 pijpjes bieslook, 1 dl room, 200 g boter, 1 dl olijfolie, P & Z.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In de oven bereidde zeewolf met een basilicummayonaise. Ca 405 cal, eiwit 44 gr, vet 20 gr, koolh 13 gr. Oorspronkelijk was dit recept met koriander,maar helaas verdraag ik dat niet zo goed vandaar met basilicum.

INGREDIENTEN

4 zeewolffilets, 2 (oude) witte boterhammen, verse basilicum, 1 tl gembersiroop, 6 el yogonaise, 1tl sambal oelek, 1 zakje garneeramandelen,2 teentjes knoflook, 2 el roerbakolie, (zee)zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze 'taart' oogt niet alleen mooi maar is bovendien lekker en gezond. Het deeg voor de quiche kan je kant-en-klaar kopen bij de kruidenier of in de supermarkt.ook zalm, gerookte forel of hondshaai smaken heerlijk in dit gerecht. Probeer het! (Zelfs de kinderen lusten het!; voor 4 a 6 (kinderen)

INGREDIENTEN

500 g zeewolffilets, 250 g brokkeldeeg (kant-en-klaar gekocht), 2 wit van prei, 1 klontje boter, 3 eieren, 5 cl lichte room, muskaatnoot, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 zeewolfmoten van 200 g, 2 dl sinaasappelsap, 2 theelepels paprikapoeder, 2 eetlepels paneermeel 40 a 50 g boter, 1 pompelmoes, 2 sinaasappelen, sap van 112 citroen, 2 schijven ananas, 1 toefje peterselie, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 courgette, 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g), 300 g zeewolffilet in 2 gelijke stukken, 1 sinaasappel, 25 g koude roomboter, 50 ml droge vermout (bijv. Noilly Prat slijter).,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk visgerecht!

INGREDIENTEN

4 st. zeewolffilet van 80 gr., 1 rode grapefruit/suiker, 4 opperdoezer/nicola aardappel, 4 blad verse laurier/1 teen knoflook/theel. zeezout/1 citroen, 2 dl kippenbouillon/olijfolie, 1 prei, roomboter,

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-04-2005
  • Tussengerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk vis met pasta gerecht in een romig groentensausje, gegratineerd in de oven.

INGREDIENTEN

4 zeewolffilets(van 200 g), 1 kg tagliatelle(groen of wit), 25 g gemalen kaas, 1 preiwit, 1 takje witte selder, 1 wortel, 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 takje peterselie, 6 blaadjes basilicum, 10 pijpjes bieslook, 1 dl room, 200 g boter, 1 dl olijfolie, peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 courgette;, 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g);, 300 g zeewolffilet, in 2 gelijke stukken;, 1 sinaasappel;, 25 g koude roomboter;, 50 ml droge vermout (bijv. Noilly Prat, slijter)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2005
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1kg.zeewolf, 1 st.prei, 3 takjes selder, 2 dikke wortelen, 2 uien, 500gr.tagliatelli, 1 liter visbouillon, 5 dl.witte chabliswijn, 2 dl.room, 2 sjalotten, 1/4 bussel peterselie, 10gr.boter, 20gr.roux, 1 citroen, 4 plukjes peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De fijne combinatie van groenten, kruiden, pasta en vis maken dit eenvoudig gerecht een heerlijk feestmaal.

INGREDIENTEN

4 zeewolffilets van 200 g, 1 kg tagliatelle (groen of wit), 25 g gemalen kaas, 1 preiwit, 1 takje witte selderij, 1 wortel, 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 takje peterselie, 6 blaadjes basilicum, 10 pijpjes bieslook, 1 dl room, 200 g boter, 1 dl olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 teen knoflook, 1 el. gehakte oregano, 2 eieren, zout,peper, 1 dl. melk, 100 gr. broodkruim, 100 gr. geraspte Parmezaanse kaas, 4 zeewolffilets van 150 gr., 2 el. olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik durf echt te zeggen: Een WAANZINNIG lekker gerecht. Snel te bereiden en het resultaat is subliem. (de foto is van voor dat het gerecht de oven in ging).

INGREDIENTEN

4 stukken zeewolf van ca 150 gr 2 el verse bieslook, fijngeknipt 2 el olijfolie 100 gr geitenkaas zout en peper beetje paneermeel 1 el zachter mosterd citroensap van een halve citroen 200 ml koksroom of culinaire room

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2007
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 stukken zeewolffilet van 150 g, sap van een halve citroen, zout, versgemalen peper, 2 sneetjes oud witbrood, 100 g zachte geitenkaas, 2 eetlepels zachte mosterd, 200 ml kookroom, 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt, 2 eetlepels olijfolie, , Alternatieve vissoort(en), Zeeduivel, Zonnevis

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 zeewolffilets van 200 gr - 1 kg tagliatelle verde - 25 gr gemalen kaas - 1 preiwit - 1 takje witte selderij - 3 sjalotten 1 teen knoflook - 1 takje peterselie - 6 blaadjes basilicum -10 pijpjes bieslook - 1 dl room - 200 gr boter - 1 dl olijfolie - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke combinatie van pasta, kruiden, groenten en vis; Elke vissoort komt in aanmerking voor dit gerecht; - 4 personen -

INGREDIENTEN

4 zeewolffilets van 200 g, 1 kg tagliatelle (groen of wit), 25 g gemalen kaas, 1 preiwit, 1 takje witte selder, 1 wortel, 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 takje peterselie, 6 blaadjes basilicum, 10 pijpjes bieslook, 1 dl room, 200 g boter, 1 dl olijfolie, peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Voorgerecht voor 4 pers.;uit Lekker Belgisch; Voor deze originele versie van koninginnenhapjes vult u de krokante pasteitjes met een smeuige saus van zeewolf, champignons en dille. bereidingstijd: 30 min (voor op een paasmenu)

INGREDIENTEN

4 bladerdeegpasteitjes, - 400 a 500 g zeewolffilet (diepvries), - 250 g champignons, - 2 takjes groene selder (zonder de blaadjes), - 1/2 L visbouillon, (1 bouillonblokje opgelost in 1/2 L heet water), - 1 dl room, - 1 citroen, - 1 eidooier, - 3 eetl. boter, - 2 eetl. bloem, - 1/2 koffiel. verse dille, - peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 zeewolffilets van 200gr, 1kg tagliatelle, 25gr kaas, 2prei,2 wortel,1teentje knoflook,peterselie,1 takje selder, 6 blaadjes basilicum, 10 pijpjes bieslook, 1dl room, boter 1dl olijfolie peper en zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Belgisch
  •  10-20 min.

De fijne combinatie van groenten, kruiden, pasta en vis maken dit gerecht ideaal om er je geliefde mee te verrassen. Ook onervaren chefs zullen zonder twijfel met dit gerecht een memorabel moment serveren in de Valentijnweek.

INGREDIENTEN

4 zeewolffilets van 200 g - 1 kg tagliatelle (groen of wit) - 25 g gemalen gruyerekaas - 1 preiwit - 1 takje witte selder - 1 wortel - 3 sjalotjes - 1 teentje knoflook - 1 takje peterselie - 6 blaadjes basilicum - 10 pijpjes bieslook - 1 dl room - 200 g boter - 1 dl olijfolie - peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2001
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 stukken zeewolffilet van 150 g, sap van een halve citroen, zout, versgemalen peper, 2 sneetjes oud witbrood, 100 g zachte geitenkaas, 2 eetlepels zachte mosterd, 200 ml kookroom, 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt, 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 zeewolffilets van 200 gr - 1 kg tagliatelle verde - 25 gr gemalen kaas - 1 preiwit - 1 takje witte selderij - 3 sjalotten 1 teen knoflook - 1 takje peterselie - 6 blaadjes basilicum -10 pijpjes bieslook - 1 dl room - 200 gr boter - 1 dl olijfolie - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-02-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 zeewolffilets van 200 g, 1 kg tagliatelle (groen of wit), 25 g gemalen kaas, 1 preiwit, 1 takje witte selder, 1 wortel, 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 takje peterselie, 6 blaadjes basilicum, 10 pijpjes bieslook, 1 dl room, 200 g boter, 1 dl olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Nog zo`n heerlijk visgerecht. Wat ook met kabeljouw erg lekker is.

INGREDIENTEN

4 zeewolffilets (ca. 150 gram per stuk), 1 citroen, , 3 eetlepels (o)lijfolie, , 2 teentjes knoflook, , versgemalen peper en (zee)zout, , 1 bakje kerstomaten of cocktailtomaten, , 200 gram Slankie Fris & Romig Naturel, , 2 bosuitjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 2 stukken zeewolf van ca. 175 g, * 2 eetlepels pesto, * 1 flinke hand wilde spinazie, * 75 g rauwe ham naar keuze,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top