Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

57 zarzuela recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker gezellig met zijn alle rond de pan

INGREDIENTEN

300 g.kabeljauwfilet, 300 g.roodbaars, 200 g.gamba's, 200 g.mosselen in de schelp, 1 dl.olijfolie, 2 in ringen gesneden uien, 4 teentjes knoflook fijn gesneden, 2 rode paprika's in ringen, 4 ontvelde vleestomaten in 4 gesneden, 1/2 fijn gesneden rode peper, zout, 4 dl.droge witte wijn, 1 theel.citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaans vispannetje, lekker snel en makkelijk!!

INGREDIENTEN

200 gr. kabeljauw, 250 gr. grote garnalen, 300 gr. zeeduivel, 200 gr zee paling, 200 gr. schoongemaakte inktvis, een paar grote gamba`s, 2 dl. olijfolie, 1 gesnipperde ui, 2 tenen knoflook, peper, zout, 2 laurierbladeren, peterselie, cayennepeper, 1 draadje saffraan, 1 ons zwarte olijven, 2 blikken gepelde tomaten en 1 dl. droge witte wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaanse visschotel. Zo lekker dat je je vingers erbij opeet.

INGREDIENTEN

500 gr mosselen, 6 gamba's, 100 gr inktvisringen ongepaneerd, 500 gr visfilet zoals tilapia en zeeduivel of kabeljauw, 20 gr boter, 6 el olijfolie, 8 teentjes knoflook, 2 ontveld tomaten in stukjes zonder zaadjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 1/2 dl droge witte wijn, 1 1/2 visbouillon, 2 laurierblaadjes, 1 el paprikapoeder, 4 el brandy, zout, versgemalen peper, partjes citroen., , Voor de picada:, 40 gr witte amandelen gemalen, 2 el fijngesneden peterselie, 1 envelopje saffraan, opgelost in 3 el hete witte wijn, 2geroosterde sneden witbrood in stukjes, 4 el olijfolie, 2 el van de hete visbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Diverse vis, schaal- en schelpdieren, gestoofd in een saus van tomaten, knoflook en uien

INGREDIENTEN

Gamba's, heek, inktvis, mosselen, venusschelpen en zeeduivel, Verder:, - 3 grote uien, - 5 grote tenen knoflook, - zwarte peper, - oregano, - blokje visbouillon, - pakje gezeefde tomaten, - olijfolie, - 2 eetlepels bloem, - 3 gedroogde chilipepertjes, - halve theelepel suiker, - verse peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een gerecht om je vingers bij af te likken. De voorbereiding duurt wel 1 uur maar de bereiding is daardoor 'n fluitje van 'n cent en mijn familie vond het zalig!

INGREDIENTEN

1 kg mosselen schoongemaakt, 1 grote inktvis zonder tentakels in dunne ringen, 12tomaten ontpelt en zonder zaad in stukjes, 2 el tomaten puree, 500 gr stevige vis zoals victoriabaars, tilapia en zalm in stukken van ca 5 cm, 6 el olijfolie, 20 gr boter, 1 gesnipperde grote ui, 8 teentjes knoflook gepeld in tweeen, 12 gamba's rauw, 1 1/2 dl droge witte wijn, 1 1/2 dl kruidenbouillon, 1 laurierblaadje, 1 el paprikapoeder, 4 el spaanse brandy,zout, veel versgemalen peper., , voor de picada:, , 40 gr witte amandelen fijngemalen., 6 sneetje witbrood geroosterd en daarna fijngemalen., 2 el fijngesneden peterselie., 1 envelopje saffraan opgelost in 3 el hete witte wijn., 4 el olijfolie., , Stokbrood en limoen in partjes., , Een keukenrol voor de vingers en 'n kommetje met warm water en 'n schijfje limoen., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaanse stoofschotel van verschillende soorten vis in tomatensaus

INGREDIENTEN

1 dl olijfolie, 2 uien fijngesneden, 50 gr. bacon in dunne reepjes, 2 teentjes knoflook fijngesneden, 700 gr tomaten ontveld, ontpit en in stukjes, 1 tl paprikapoeder, 1/4 tl cayennepeper, 0,5 tl zout, 1 laurierblaadje, zout, versgemalen peper, 1,5 dl droge witte wijn, 600 gr witte visfilet in dobbelstenen (liefst meerder soorten: kabeljauw, heek, zeeduivel, schelvis) 1 kg mossselen, 4 el droge sherry, 1 el zeer fijngesneden peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een zeer decoratief gerecht uit de Spaanse keuken. OLE dit is een zeer weelderig visgerecht.

INGREDIENTEN

350 gr. inktvis; 12 scampi; 375 verse mosselen; 350 gr.kabeljauw; 2 uien; 4 eetl.olijfolie; 4 tomaten(ca 200gr.); < ltr. witte wijn; 5 takjes peterselie; 3 tenen knoflook; snufje saffraan; zeezout; 10 amandelen; vers gemalen witte peper; 1 snee witbrood z.korst.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 uien, 2 tenen knoflook, 500 g tomaten, olijfolie, 1 theelepel paprika poeder, mespunt cayenepeper, zout, 1 laurierblaadje, 1,5 dl witte wijn, 300 g zalm, 300 g kabeljauw, 250 g tilapia, 1 kg mosselen, 1 eetlepel peterselie, fijngehakt, 2- 3 eetlepels sherry,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hoofdgerecht met mosselen, zalm, garnalen en gamba's

INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 teentjes knoflook 1 spaanse rode peper, 2-3 eetlepels olijfolie, 1 1/2 blik tomatenblokjes, 400 ml. zoete witte wijn, 1 zakje saffraan, 250 gr.zalmfilet, 2 kg. mosselen, 125 gr. roze garnalen, 12 gamba's, zout en versgemalen peper., Als bijgerecht geroosterd wit casinobrood met kruidenboter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hartig visgerecht in witte wijn (Rueda), heerlijk met brood soppen.

INGREDIENTEN

300 gram kabeljauwfilet, 200 gram scholfilet, 100 gram garnalen, 50 gram fijngesneden blokjes rauwe ham, 3 uien, 4 tomaten, 1 groene paprika, peterselie, 1 eetlepel citroensap, 50 gram amandelen, 1 laurierblad, safraan, 1 teen knoflook, blokje visbouillon, 2 dl witte wijn (Rueda).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept van Manouk van der Meulen

INGREDIENTEN

1 grote ui, 5 tomaten, 50 g zwarte olijven zonder pit, 25 g roomboter, 3 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook, 1 envelopje saffraan, 1 eetlepel fijngehakte basilicum, 1 eetlepel fijngehakte koriander, 1 dl droge witte wijn, 1 dl visbouillon, 200 g zalmfilet, 300 g kabeljauwfilet, 100 g gekookte mosselen, 100 g gamba's of grote garnalen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Echt iets lekkers

INGREDIENTEN

1 ui 2 teentjes knoflook 1 spaanse rode peper 1 eetlepel olijfolie 1 blik tomatenblokjes (400ml) 300 ml witte wijn een mespunt saffraandraadjes 250 gr.zalmfilet 250gr verse mosselen 8 coctailgarnalen zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaanse stoofschotel van gemengde vis in een tomatensaus

INGREDIENTEN

1 dl. olijfolie, 2 uien, 50 gr. bacon, 2 t. knoflook, 700 gr. tomaten, 1 tl. paprikapoeder, 1/4 tl. cayennepeper, 1/2 tl. zout, 1 laurierblaadje, pezo, 11/2 dl. droge witte wijn, 600 gr. witte visfilet in dobbelstenen (liefst meerdere soorten o.a. kabeljauw, rode poon, heek, zeeduivel), 1 kg mosselen, 4 el. sherry fino, 1 el fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui*2 teentjes knoflook*1 rode spaanse peper*1 eetl olijfolie*1 blik tomatenblokjes(400ml)*300 ml droge witte huiswijn*mespuntje saffraandraadjes*250 gr zalmfilet*250 gr verse mosselen in de schelp*8 coctailgarnalen*zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 Spaanse rode peper, 1 el olijfolie, 400 ml tomatenblokjes, 300 ml droge witte wijn, mespunt saffraandraadjes, 250 g zalmfilet, 250 g verse mosselen in de schelp, 8 cocktailgarnalen, zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

*** Sudderpotje van vis en zeevruchten ***

INGREDIENTEN

, , , - 800g kabeljauwfilet of tarbot, zeewolf... * 500g kleine mosselen (of andere kleine schelpjes zoals kokkels, en venusschelpen) * 100g gepelde garnalen * 12 rauwe, ongepelde langoustines * 500g vleestomaten * 1 middelgrote ui * 3 knoflookteentjes * 1 gedroogd Spaans pepertje * ? 4 dl visbouillon (water blokje) * 2 dl witte wijn * 1 dl olijfolie * 2 citroenen * enkele draadjes safraan * kruidentuiltje(tijm, laurier, rozemarein)* peterselie * peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kilo mosselen * 3 dl witte wijn * 5 vlees tomaten * 3 eetlepels olijfolie * 2 uien * 3 gepelde teentjes knoflook * e gehakte takjes selderij * 1/2 eetlepel saffraan * 250 ml visbouillon * 250 gram kabeljauw * 250 gram zlamfilet * 250 gram reuzengarnalen * 3 eetlepels gehakte peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2007
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram kabeljauwfilet, 500 gram schelvisfilet, 250 gram mosselen, 1 deciliter olijfolie, 2 in ringen gesneden uien, 4 teentjes knoflook uit de knijper, 2 rode paprika's, 1/2 fijngesneden Spaanse peper zonder zaden, 50 gram rauwe ham, in reepjes gesneden, 50 gram gemalen ontvelde amandelen, 1 laurierblad, 1 theelepel gemalen zwarte peper, 4 deciliter droge witte wijn, 1 theelepel citroensap., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Visstoofpotje: om de vingers af te likken!

INGREDIENTEN

1 ui gesnipperd, 1 dl olijfolie, 50 gram bacon in kleine stukjes, 10 fijngewreven amandelen (ongezouten), 700 gram ontvelde en in stukjes gesneden tomaten, 4 fijngehakte tenen knoflook, plukje saffraan, 1 laurierblad, 2 dl witte wijn, sap van 1/2 citroen, 900 gram, verschillende soorten visfilet in stukken, 150 gram inktvisringen, 100 gram garnalen, 100 gram mosselen, 1 eetlepel peterselie, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 Spaanse rode peper, 1 eetlepel olijfolie, 1 blik tomatenblokjes (400ml, Super), 300ml droge witte Huiswijn, mespunt saffraandraadjes, 250g zalmfilet, 250g verse mosselen in de schelp, 8 cocktailgarnalen, zout, versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke Spaanse vispot!

INGREDIENTEN

2 blikken tomaten, 2 dl droge witte wijn, 2 dl visfond, verse bladpeterselie, envelopje saffraan, sap en rasp van een halve citroen, 50 gram blanke amandelen, fijngemalen, 1 ui, gesnipperd, 50 gram bacon, in blokjes, 2 teentje knoflook, gesnipperd, zout en peper, 2 tl mild paprikapoeder, 4 sneetjes witbrood, geroosterd en verkruimeld, 100 gram gekookte mosselen, 100 gram gepelde garnalen, 100 gram inktvisringen, 700 gram witvis, in stukken (kabeljauw, tilapia, schelvis), scheut sherry, olijfolie, 1 laurierblad

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2006
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Visrecept

INGREDIENTEN

300 gr. Kabeljouw, 1 rode paprika, 1 gr. ui, 1 prei, 1 tntje knoflook, 1 bl. gepelde tomaten, 1 dl. witte wijn, 8 gr. garnalen, 12 mosselen rauw in schelp, 30 gr. boter, bloem, event. saffraan, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze Spaanse visstoof is heerlijk met gremolata en een geroosterd broodje om mee te dippen! 

INGREDIENTEN

300 gram kabeljauwfilet, 300 gram roodbaars, 200 gram gamba's, 200 gram gekookte mosselen, 2 uien, 4 teentjes knoflook, 2 rode paprika's, Blik tomatenblokjes, Rode peper, Olijfolie, Peper en zout, 2 dl droge witte wijn, 2 dl water, Citroensap, Pikant paprikapoeder, Laurierblad, Peterselie, 1 el amandelmeel

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-10-2017
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Visgerecht

INGREDIENTEN

1 kg schol, kabeljauwfilets,zeepaling, en/of inktvis, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 50 g gemalen amandelen, 100 g magere rauwe ham in reepjes, een paar draadjes safraan, 1 kg vleestomaten, 2 uien, 1 groene paprika, peper, zout, citroensap, laurierblaadjes, bouillon(poeder), witte wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De naam van dit gerecht zingt op zichzelf al het liedje van zon, mediterranee en vissersbootjes die de zeevruchten verser danvers aanvoeren. Om thuis al helemaal mee zuidelijke vakantie-stemming te komen. Beter gezegd, mijn variant van deze Spaanse klassieker. Voor snelle visgerechten als dit vind ik de microgolfoven trouwens ideaal. Heb nog 2 lange versies ook. deze is een Spaans /Belgische versie.

INGREDIENTEN

1 fijngesneden ui, 2 geperste knoflookteentjes,1 eetlepel olijfolie, 400 gr kabeljauwfilet in stukken, 2 gepelde vleestomaten in blokjes, 2 dl visfumet, scheutje droge witte wijn, 1 blaadje laurier en een half dopje safraan, 100 g inktvisringetjes en 8 gepelde scampi's, peper en zout en gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk Spaans visgerecht

INGREDIENTEN

* 500 gram kabeljauwfilet, * 500 gram schelvisfilet, * 250 gram mosselen, * 1 deciliter olijfolie, * 2 in ringen gesneden uien, * 4 teentjes knoflook uit de knijper, * 2 rode paprika's, * 2 tomaten, * 1/2 fijngesneden Spaanse peper zonder zaden, * 50 gram rauwe ham, in reepjes gesneden, * 50 gram gemalen ontvelde amandelen, * 1 laurierblad, * 1 theelepel gemalen zwarte peper, * 4 deciliter droge witte wijn, * 1 theelepel citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Visschotels zijn in Spanje heel populair. Dit gerecht heeft ook nog inktvis, mosselen & garnalen

INGREDIENTEN

2 dl. visbouillon (van tablet), 1/2 dl. droge sherry, 1 kg. mosselen, 600 gr. kabeljauwfilet, in grote stukken, 200 gr. inktvisringen, 150 gr. grote garnalen, gepeld, maar met staartstukje eraan, 4 el. olie, 1 ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 4 el. fijngesneden peterselie, 1 blaadje laurier, verkruimeld, 600 gr. rijpe tomaten, ontveld & in stukjes, cayennepeper, 15 saffraandraadjes, peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 gekookte kreeft, 24 mosselen of clams, 1 grote ontvelde zeeduivelstaart, 250 g inktvisringen, 1 el bloem, 6 el olijfolie, 12 grote rauwe garnalen, 2 grote milde gehakte uien, 4 uitgeperste tenen knoflook, 2 el cognac, 500 g rijpe ontvelde en grof gehakte tomaten, 2 laurierbladen,1 tl paprikapoeder, 1 rode chilipeper ontzaad en gehakt, 3 dl visbouillon, 2 el gemalen amandelen, 2 el gehakte verse peterselie, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoofschotel van zeevruchten

INGREDIENTEN

4 uien, 2 teentjes knoflook,2 paprika 2 el olijfolie, 2 eetl fijngesneden serranoham, 4 ontvelde tomaten fijngehakt, 50 gr amandelen geroosterd en fijngehakt, laurierblad. zout en peper, 1/2 ltr water, 1 glas witte wijn, 1 eetl citroensap, 4 scampi, 250 gr mosselen gewassen, 20 (venus)schelpen gewassen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2006
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spannend stoofgerecht

INGREDIENTEN

1 moot zalm, 1 stuk kabeljauwfilet, 1 moot tonijn, 1 ons garnalen, 2.5 dl witte wijn, 1 blik tomatenstukjes op sap., 2 teentjes knoflook, peper uit de molen, 2 uien., evt.visboullionblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg grote mosselen, 4 sneden koolvis, 8 calmars, 8 langoestines, 1/2 kg rijpe tomaten, knoflook, peterselie, uien, droge witte wijn, rum, citroen, brood

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geurt naar de zee

INGREDIENTEN

750 gr kabeljauwfilet, 150 gr gepelde garnalen, 200gr gekookte mosselen, 500 gr tomaten, 1 ui, 2 tenen look, 4 dl visbouillon, 2 dl droge witte wijn, 3 el cognac, 1 dl olijfolie, 1el gehakte peterselie, pezo

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eigenlijk is dit PAELLA maar dan zonder de rijst, met veel saus

INGREDIENTEN

16 mossels, 350 gr inktvis, 3 el olijfolie, 500gr rauwe, ongepelde garnalen, 500 gr visfilet, pezo, 4 el spaanse cognac, 1 grote spaanse ui, 1theelepel paprikapoeder, 2 tomaten, 1 dl droge witte wijn, 1,5 dl visbouillon, 3 draadjes saffraan,3 tenen look,3 el gehakte peterselie, 1 laurierblad

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Visschotel

INGREDIENTEN

100 gr. gekookte mosselen, 100 gr. kleine rose garnalen, 150 gr. inktvis, 900 gr. visfilet (stevige soorten vis nemen), 1 grote ui, 50 gr. bacon, 700 gr. tomaten, 10 blanke amandelen, 1 dl. olijfolie, peper, zout, sap van 1/2 citroen, 2 dl. droge witte wijn, peterselie, plukje saffraan, 1 laurierblad

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Is een Spaans visgerecht.

INGREDIENTEN

2 stukken staartvis. 2 stukken schelvis. 4 gambas. 4 langoustinen. 10 stukjes Romeinse inktvis (ronde). 6 pulpinktvisjes. 10 mosselen. 1 kop cognac. 1 tas verse room. 2 pollepels Spaanse saus. 2 pollepels pasaje. 2 pollepels visnat., Voor de Spaanse saus : 1 liter water, 50 gr ossestaartsoep, 20 gr maizena, 20 gr rode paprikapoeder., Voor de pasaje : 2 uien, 1 doos gepelde tomaten.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Verrassend

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 spaanse rode peper, 1 el. olijfolij, 40 gr zongedroogde tomaten, 300ml droge witte wijn, mespunt saffraan, 250gr zalmfilet, 250gr verse mosselen in schelp, 8 grote garnalen, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een echt Spaans gerecht

INGREDIENTEN

24 mosselen/8 jacobs mosselen/4 kleine inkvissen/8 gekookte langoestines/400gr: gefileerde zeebaars/3 vleestomaten/2 sjalottjes/2 teentjes knoflook/1 bosje peterselie/3 eetlepels olijfolie/2 eetl:droge sherry/citroensap/zout/peper/16 groene olijven

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vis stoofgerecht

INGREDIENTEN

100 gr. gekookte mosselen zonder schelp, 100 gr. gepelde garnalen, 150 gr. schoongemaakte inktvis en 900 gr. visfilets (diverse soorten zoals kabeljauw, poon, schelvis, zeeduivel etc. etc. 1 grote ui, 50 gr. bacon en 700 gr ontvelde tomayen in stukjes (eventueel uit blik) 10 blanke amandelen malen of fijn wrijven, 1 dl olijfolie, 2 dl. droge witte wijn, sap van een halve citoen, 4 fijngehakte tenen knoflook, een plukje saffraan, 1 laurierblad en wat peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 eetl. milde olijfolie, 1 grote ui, fijngesnipperd, 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd, 1 laurierblad, mespunt saffraanpoeder, 1 theel. paprikapoeder, 1/2 Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngesnipperd, 1 eetl. tomatenpuree, 3 rijpe trostomaten, in kleine blokjes, 2 eetl. droge sherry of brandy, 1 glas droge witte wijn, 1 visbouillonblokje, 500 g gemengde zeevruchten, diepvries, 400 g witte visfilet naar keuze, in gelijke stukken, 1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt, 1 citroen, in partjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top