Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zalmsoep recepten (61) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Voedingswaarde per persoon: eiwit 13g koolhydraten 3g vet 11g kcal 165

INGREDIENTEN

1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook gehakt, 1 eetlepel olijfolie, 400 milliliter groente- of visboullon, 50 milliliter kookroom, 50 milliliter witte wijn, 2 tomaten, ontveld, in blokjes, 1 blikje (rode) zalm (ca. 200g)schoongemaakt, 1 lente-/bosuitje, in ringen

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2013
  • Amuse
  •  10-20 min.

~met paprika en bosui~

INGREDIENTEN

*2 zakjes gekoelde romige zalmsoep(a 400 ml bij AH).*100 gram gerookte zalm.*2 bosuitjes.*1 paprika.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 gram zalmmoten, 1 liter visbouillon, 125 ml droge witte wijn, 2 theelepels citroensap, 1 kleine wortel, fijngesneden, 2 lente-uitjes, fijngesneden, 2 takjes verse dille, 2 takjes verse peterselie, 3 zwarte peperkorrels, 1 eiwit, goed gekoeld, 125 ml slagroom, goed gekoeld, 2 eetlepels verse kervelblaadjes, zout, versgemalen witte peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijke vlug gemaakte soep

INGREDIENTEN

750 ml water, 2 visbouillonblokjes, 150 gram verse peterselie, 50 gram verse koriander, 1 eetl.Dijon mosterd, 100 tot 150 gram gerookte zalm, 250 ml koksroom light, gemalen peper naar smaak,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Zalmsoep met kruiden en spekjes is een feestelijke soep.

INGREDIENTEN

125 g spekreepjes,, 100 g gerookte zalm,, 1? l visbouillon,, 1 flinke aardappel,, 1 prei,, 5 tomaten,, 4 eetl slagroom,, 1 eetl selderij,, 1 eetl peterselie,, 1 eetl bieslook,, 3 eetl dille en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 sjalotje, gesnipperd, 20 gr boter, 6 dl visbouillon, tablet, 1 dl droge witte wijn, 100 gr aardappelblokjes, voorgekookt, 100 gr dobbelsteentjes spek, 300 gr zalmfilet, in blokjes, 2 dl room, 2 el verse dille, gehakt, 4 takjes verse dille

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Deze zacht-romige soep is snel gemaakt en smaakt alsof een topkok hem heeft bereid.

INGREDIENTEN

* 1 pakje asperge-cremesoep, * 2 dl melk, * scheutje vermouth, * 100 gr diepvries-spinazie (deelblokjes), * 150 gr gerookte zalm in reepjes, * 2 el imitatie kaviaar, * 1 el dilletoefjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Snelle, maar vooral ook zalige feestsoep

INGREDIENTEN

100gr Gerookte Zalm, 4 theel geraspte Mierikswortel, (uit een potje), 4 dl room, 4 dl melk, 1 groentenbouillonblokje van Zonnatura, Olie om in te bakken, zout en peper, dille, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2001
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Verrassende combinatie van de zachte smaak van Zalm en de zoete smaak van Wortelen. Ook goed voor de lijn!

INGREDIENTEN

1 zalmmoot, 2 wortelen, 1/4 knolselderij, scheut witte wijn, blikje gepelde tomaten, 1 visbouillontablet, cayenne peper, viskruiden, zout, boter, slankroom.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 dunne prei* 1 kleine winterwortel* stukjes knolselderij* 2 el boter* 1 liter visbouillon* 2 teentjes knoflook* 2 el tomatenpuree* 4 takjes peterselie* 1 laurierblad* 300 gr gefileerde zalm* 1 tl gedroogde tijm* ca 15 olijven zonder pit* 1 el kappertjes* bekertje zure room.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Zalm - aardappels

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2005
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Maaltijdsoep

INGREDIENTEN

1 1/2 l visbouillon, 1 pakje Soepenbinder met tuinkruiden (Maggi), 200 g aardappelen in blokjes, 1 dunne prei in ringen, 100 g mager rookspek in dobbelsteentjes, 100 g gerookte zalm in reepjes, 3 el fijngehakte verse dille, 1 pakje Room Culinair, versgemalen verse peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2001
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui,4 koffiel margarine,1 teentje knoflook,1 l visbouillon van 1 tablet,4 tomaten,1 takje tijm,100 g aardappelen,400 g zalmfilet,dille,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Heel simpel en toch lekker.

INGREDIENTEN

1 blikje zalm, 3/4 l. water of visbouillon, 1/2 el. bloem, 1/8 l slagroom, 4 sneetjes witbrood, 100 gr. boter, 200 gr. geraspte goudse kaas, zout, citroensap, suiker.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke soep met volle vissmaak door de zelfgemaakte bouillon.

INGREDIENTEN

Voor de bouillon: 1 kg. visafval of een kabeljauwkop, 1 ui in stukjes, 1 wortel in plakjes., Voor de soep: 1 aardappel, 2 teentjes knoflook, 1 groene appel, kleine ui, peper, zout, 750 gram zalmmoten, olijfolie, kleine garnaaltjes (voor de garnering).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2013
  • Vis
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een foto-filmpje vind je terug als je onderstaande URL intoetst http://www.youtube.com/watch?v=QtIlfeM_vVM

INGREDIENTEN

300 cc melk, 150 gr gerookte zalm, 1 kleine komkommer, 1 tomaat, 1 lente/bosuitje, 150 cc magere yoghurt, 150 cc kippenbouillon, Zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2009
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 2 eetl. boter, 1 teentje knoflook, 1 visfumet (of instant visbouillon), 1 blik gepelde tomaten, halve tl. suiker, een takje tijm, 1 grote aardappel, peper, zout, 300 g. verse zalmfilet, een bosje dille.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram aardappelen -, 1/2 liter visbouillon -, 1 kleine ui -, 350 gram zalmfilet -, 2 eetlepels zure room -, peper -, 1 eetlepel gehakte dille, , , , , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  •  
  •  30-60 min.

Snel, lekker en feestelijk.

INGREDIENTEN

100gr GEROOKTE ZALM, 4 theel GERASPTE MIERIKSWORTEL (uit een potje), een eetl OLIE, 4dl ROOM, 4dl MELK, een GROENTENBOUILLONTABLET, EEN PAAR TAKJES DILLE

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2003
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 blik rode zalm, 7 dl water, ? dl droge witte wijn, 2 theelepels bloem, 1? dl slagroom, 1 theelepel citroensap, 2 druppels tabasco, snufje suiker, 1 theelepel ketchup, zout, peper, 50 g geraspte jonge Goudse kaas, paprikapoeder,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Eenvoudige en lekkere amuse

INGREDIENTEN

1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gehakt, 1 el olijfolie, 400 ml vis- of groentebouillon, 50 ml witte wijn, 50 ml kookroom, 2 tomaten, ontveld en in blokjes gesneden, 200 gr gerookte zalm, bosuitje in ringetjes,

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2013
  • Amuse
  •  10-20 min.

Lekker makkelijke zalmsoep

INGREDIENTEN

1 sjalotje gesnipper, 1 teentje knoflook fijn gehakt, 1 eetlepel olijfolie, 400 ml groente of vis bouillon, 50 ml kookroom, 50 ml witte wijn, 2 tomaten ontvelt in blokjes, 1 blik roze zalm 200 gr, 1 lente uitjes in ringen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2013
  • Vis
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 ml double cream, 150 ml warme groentebouillon (of water), 6 el geraspte parmezaan, 175 g gerookte zalm, grof gesneden, vers geperst citroensap, zout en peper uit de molen, 25 g fijn gesneden zalm, bij het serveren, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2008
  •  
  •  20-30 min.

Recept uit Tip culinair

INGREDIENTEN

* 2 dl visfond, * 1,5 dl koksroom, * extra dry vermouth (bijv. Noilly Prat), * peper, * 1 sneetje witbrood, * 25 g boter of margarine, * 50 g gerookte zalm, in kleine blokjes, * 1 lente-uitje, in schuine reepjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2004
  •  
  •  20-30 min.

Eenvoudig en zo klaar, voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 dunne prei, in ringen, 1/2 venkelknol, in stukjes, 1/2 teentje knoflook, 1 steranijs, 1 takje tijm, 1 takje citroenmelisse, zout, peper, 1,5 dl creme fraiche, citroensap, 350 gr verse zalmfilet, in stukken van circa 30 gr, 1 eetl fijngesneden citroenmelisse,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten (4-6 personen), 1 groot blik roze zalm (440 gram), 1 blik tomaten (400 gram), 1 gehakte wortel, 1 fijngesnipperde ui, 1 teentje knoflook, 1 gehakte stengel bleekselderij, 250 gram aardappelen in blokjes, 250 ml. slagroom of melk, 5 dl water, gehakte peterselie, peper en zout, olijfolie., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zalmsoep

INGREDIENTEN

, 1 prei, 100 g wortel, 125 g venkelknol, 2 el Becel voor Bakken en Braden Vloeibaar, 1 teentje knoflook, 1 l water, 2 el visfond, 2 el tomatenpuree, 1 bosje peterselie (waarvan 2 eetlepels fijngehakt), 1 laurierblad, 1 tl tijmblaadjes, 300 g zalm, 15 groene olijven zonder pit, 1 el kappertjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een soep die erg lekker is en snel klaar.

INGREDIENTEN

1 blik rode zalm, 7 dl water, ? dl droge witte wijn, 2 theelepels bloem, 1? dl slagroom, 1 theelepel citroensap, 2 druppels tabasco, snufje suiker, 1 theelepel ketchup, zout, peper, 50 g geraspte jonge Goudse kaas, paprikapoeder, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gr. zalmfilet,1 kleine ui ragfijn gesnipperd,1 vleestomaat,1/4 bosje basilicum,2 eetl. olie, 1 mespuntje cayennepeper, 8 dl. visbouillon (vers of van een blokje)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2012
  •  
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

1 sjalot, 160 gr zalm, 5 dl visbouillon, 1 dl slagroom, zout, peper en citroensap, 1 komkommer, boter,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bijzondere soep en gemakkelijk te bereiden

INGREDIENTEN

4 dl melk, 4 dl room, 4 theelepels mierikswortelpuree, 200 gram zalmsnippers (gerookt), 1 bouillontablet, zout / peper / verse dille, 1 eetlepel olie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke soep met volle vissmaak door de zelfgemaakte bouillon.

INGREDIENTEN

Voor de bouillon: 1 kg. visafval of een kabeljauwkop, in ui in stukjes, 1 wortel in plakjes., Voor de soep: 1 aardappel, 2 teentjes knoflook, 1 groene appel, kleine ui, peper, zout, 750 gram zalmmoten, olijfolie, kleine garnaaltjes (voor de garnering).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2013
  • Vis
  •  20-30 min.

Met mierikswortelroom

INGREDIENTEN

250 g groene asperges, zout, 1 dl slagroom, 2 tl geraspte mierikswortel, 100 g gerookte zalm, 1 visbouillontablet, 1 tl mosterd, 1 dl creme fraiche, grof gemalen peper, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 1 pakje zalmsoep, 150 gr gerookte zalm, 1 ei, peper, 2 eetlepels kleingesneden dillegroen, 1 snee witbrood,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

50 gram boter - 225 gram gesnipperde uien - 2 theelepels milde currypasta - 1 1/2 ml witte wijn - 3 dl room - 60 gram vers geraspte kokosnoot - 340 gram geschilde aardappels in blokjes - 500 gram zalmfilet zonder vel in blokjes - 3 eetlepels vers gehakte peterselie - zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Zalm, gerookte (100 gr.), 1 stuk Visbouillonblokje, 2 theelepels Mierikswortels, geraspte, 1 deciliter Kookroom, 1 deciliter Slagroom, Asperge, groene (250 gr.), 8 deciliter Water, 1 theelepel Mosterd, 1 takje Dille, Zout, Peper, gedroogde, versgemalen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2000
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

30 gram roomboter, 30 gram bloem, 500 ml kruidenbouillon, 250 ml halfvolle melk, 150 ml kookroom, 1 rijpe vleestomaat, 1 ons zalmsnippers, 1 halve bos verse bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  •  
  •  20-30 min.

Simpel, maar erg smaakvol !

INGREDIENTEN

30 gram roomboter, 30 gram bloem, 500 ml kruidenbouillon, 250 ml halfvolle melk, 150 ml kookroom, 1 rijpe vleestomaat, 1 ons zalmsnippers, 1 halve bos verse bieslook

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2011
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top