Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

63 zalmpate recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Lekker voor bij anderde tapas gerechten

INGREDIENTEN

1 geroosterde geroosterde paprika (pot uitgelekt), 100 gr gerookte zalmsnippers, 250 gr verse zalmfilet, 1 ei, 125 ml creme freche, zout versgemalen peper, 2 lente uitjes in smalle ringetjes, olie om in te vetten

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2009
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een bijzonder feestelijk uitziende boterham: als beleg zalmpate, ei en zalmkaviaar.

INGREDIENTEN

1 boterham, Zalmpate, Ei, hardgekookte, in schijfjes, Zalmkaviaar,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een luchtige pate, lekker als voorgerecht of amuse

INGREDIENTEN

250 gram verse zalmfilet, 175 gram gerookte zalmsnippers, 175 ml creme fraiche, 1 geroosterde rode paprika, 2 bosuitjes, zout, peper, 1 ei,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Deze zalmpate kan je ook heel goed serveren met een dillesausje. Leuk om er een heel klein schaaltje, amuze lepel of amuze pannetje bij te zetten waar je de saus in doet.

INGREDIENTEN

1 groot blik zalm 100 gram zachte roomkaas 1 klein bekertje creme fraiche 1 tl grove mosterd 5 blaadjes gelatine 4 el mayonaise 3 el fijngehakte dille 1 el tomatenpuree 1/2 dl droge witte wijn 1 tl citroensap zout en peper beetje tabasco

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een gerecht wat niet mag ontbreken wanneer men een uitgebreide TAPAS serveerd. Maar ook leuk als onderdeel van een buffet bij een verjaardag.

INGREDIENTEN

1 geroosterde paprika (uit een pot), 2 lente-uitjes, 100 gram gerookte zalm (snippers), 250 gram verse zalmfilet, 1 ei, 1/8 liter creme fraiche, zout, (versgemalen) peper, olie voor het invetten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Een speciaal voorgerecht.

INGREDIENTEN

200 gram gerookte zalm., 200 gram kruidenkaas., 4 eetlepels slagroom., sap van een halve citroen., 1 theelepel grove mosterd., 50 gram boter., zwarte peper., schoongemaakte slabladeren.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

225 g rode of roze zalm uit blik, uitgelekt, 150 g magere platte kaas (verse kaas), enkele druppels citroensap, 1 snuifje gemalen nootmuskaat, enkele druppels tabasco - zout en zwarte peper, 2 eetlepels magere yoghurt, 4 augurkjes, enkele takjes dille, 1 blik Sperzieboontjes Miniatuur, uitgelekt, 8 gehalveerde kerstomaatjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 blikjes rode zalm van 220 gram, 8 sneetjes wittebrood, 0,5 rode paprika, 75 g venkel, 3 eieren, 1 flesje kerrie-ananassaus, peper, 4 blaadjes sla, 1 tomaat,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Koude hapjes voor ca. 15 personen

INGREDIENTEN

* 1 blikje zalm (210 gr) * 200 gr. zachte roomkaas * 1 grofgesnipperde ui * 2 augurken * 2 eetlepels room * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel grove mosterd * enkele druppels tabasco * versgemalen peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 1 blikje zalm (210 gr), * 200 gr. zachte roomkaas, * 1 grofgesnipperde ui, * 2 augurken, * 2 eetlepels room, * 1 eetlepel citroensap, * 1 theelepel grove mosterd, * enkele druppels tabasco, * versgemalen peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Op mijn verjaardag altijd favoriet.

INGREDIENTEN

1 groene paprika, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 450 gram zalm uit blik, 100 gram magere kwark, 1 dl. mayomaise, 1/2 theelepel gedroogde dragon, zout, peper, 5 blaadjes witte gelatine, sap van 1/2 citroen.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk buffetgerecht

INGREDIENTEN

1 groot blik rode zalm,4 bl.gelatine, 4 eetl.mayonaise, 1 eetl. tomatenpuree,1 eetl.citroensap, 1/2 dl droge witte wijn, 1 bekertje creme fraiche, 3eetl. gehakte dille, zout/peper en tabasco

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-02-2011
  • Vis
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

400 gr zalmfilet* 2 eiwitten* 2,5 dl slagroom* 5 el droge witte wijn* desgewenst 2 cl cognac* zout* peper* mespuntje cayennepeper* 4 el verse dille.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker voor op een toastje

INGREDIENTEN

1 blikje zalm, 200 gr. zachte roomkaas, 1 grofgesnipperde ui, 2 augurken, 2 eetlepels room, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel grove mosterd, enkele druppels tabasco, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

125 gram rauwe zalm, 1 dl droge witte wijn, 100 gram boter/margarine, 125 gram gerookte zalm, 1 eetl. cognac(Isr.), peper, citroensap, 2 dl creme fraiche (kosher) of kwark/yoghurt, 2 dl slagroom

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Joods Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 groot blik zalm (of 425 gr verse zalmfilet), 4 blaadjes witte gelatine, 4 el mayonaise, 1 el tomatenpuree, 1 el citroensap, 0,5 dl droge witte wijn, 1 bekertje creme fraiche, 3 el fijngehakte dille, zout, versgemalen witte peper, tabasco

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-1999
  •  
  •  10-20 min.

100 Kcal / 402 KJ

INGREDIENTEN

200 gr zalm, gekookt of uit blik, 1,5 dl magere yoghurt, 2 theel fijngehakte verse dragon of 1 theel gedroogde dragon, zout, versgemalen zwarte peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 1 blikje zalm (210 gr) * 200 gr. zachte roomkaas * 1 grofgesnipperde ui * 2 augurken * 2 eetlepels room * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel grove mosterd * enkele druppels tabasco * versgemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 blikje rode zalm,200 gr. zachte roomkaas, 1 grofgesnipperde ui,2 augurken, 2 eetlepels room,1 eetlepel citroensap, 1 theelepel mosterd, enkele druppels tabasco,versgemalen peper., , , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Makkelijk en heerlijke huisgemaakte zalmpate, lekker op brood en toost !!

INGREDIENTEN

-125 g gerookte zalm, -2 th lepel zachte boter, -1 uitje fijngehakt, -1,5 th lepel mierikswortel (uit een potje), -30 g zachte boter (extra), -3 th lepels dragon (fijngehakt),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Zalmpate

INGREDIENTEN

- 1 groene paprika, - 1 eetlepel verse peterselie, - 1/2 komkommer, - 450 gram gekookte zalm, - 200 gram Huttenkase, - 3 eetlepels mayonaise (zelf gemaakt of zonder toevoegingen), - 1/2 theelepel gedroogde dragon, - zout, - 8 blaadjes witte gelatine, - 11/4 deciliter water, - 1/2 citroen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 1 blikje zalm (210 gr) * 200 gr. zachte roomkaas * 1 grofgesnipperde ui * 2 augurken * 2 eetlepels room * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel grove mosterd * enkele druppels tabasco * versgemalen peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 335 gr zalm uit blik, - 100 gr kwark, - 30 gr boter, - snufje nootmuskaat, - kwart tl tabaxco, - 2 el slagroom, - zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2004
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 blikje zalm (210 gram) * 200 gram zachte roomkaas * 1 grofgesnipperde ui * 2 augurken * 2 eetlepels room * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel grove mosterd * enkele druppels tabasco * versgemalen peper.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

225 gr rode of roze zalm uit blik, uitgelekt, 50 gr magere kwark, uitgelekt, paar druppels citroensap, mespunt gemalen folie of nootmuskaat, 1/2 theel tabasco, zeezout en zwarte peper uit de molen, 2 eetl. verse kaas (bv Monchou), 4 kleine augurkjes.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2001
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 bladeren ijsbergsla, ? rode paprika, 1 blik zalm (440 gr), 1 ei, ? bekertje creme fraiche, 2 tl chilipoeder, 1 tl zout, peper, 75 g roomboter, 2 eierdooiers, ? el (witte wijn)azijn, citroensap,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

125 gram gerookte zalm, in plakken 125 gram verse roomkaas, op kamertemperatuur 1 el limoensap 1 el fijngeknipt vers bieslook 1 el geknipte dille (of 1 tl dillezaad) versgemalen zwarte peper naar smaak takjes dille

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2005
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

220 gram verse zalmfilet zonder vel, 1 eiwitje, 1.1/2dl room, 1/3 rode paprika, 1 eetlepel pistachenoten, 120 gram in blokjes gesneden zalmfilet

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lekker hartig hapje met een romige zalm vulling niet moeilijk en snel klaar. Vat tevoren klaar temaken.

INGREDIENTEN

1 struikje bleekselderij* 225 gram gerookte zalm*50 gram boter*1 el olijfolie*2 el citroensap* 2 el yochert*2 el creme fraice* mes[unt cayenne peper* 1 eiwit.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  •  
  •  10-20 min.

KRUIDIGE ZALMPATE

INGREDIENTEN

600 gram zalm (staartstuk), 1 1/2 deciliter witte wijn, 1 uitje, fijngehakt, 2 laurierbladeren, 1 bosje peterseliestengels, 1 pakje gelatinepoeder, 2 theelepels limoensap, 3 eetlepels peterselie, fijngehakt, 2 eetlepels zuring, 2 eetlepels kervel, 2 eetlepels bieslook, gesnipperd, Indien er geen zuring te krijgen is voeg dan nog 1 theelepel limoensap toe., Saus:, 1 1/2 deciliter mayonaise, 1 1/2 deciliter dikke yoghurt, rasp van 1 citroen, 1 theelepel tomatenpuree, 1 theelepel kappertjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Zalmpate, 5 dl visbouillon (vers of tablet), 100 gr zachte roomkaas met tuinkruiden, 200 gr zalmfilet zonder vel, 2 el fijngesneden dille, 2 el kappertjes uitgelekt, peper en zout, ============================, , Kletskoppen :, 125 gr suiker, 35 gr gemalen amandelen, 35 gr bloem, 25 gr sinaasappelsap, 35 gr gesmolten boter,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de zalmpate, een bakvorm (bijv. cakevorm), bladerdeeg (diepvriesplakjes), 450 gr roze zalm (blik), slagroom, 2 eieren, zout, peper, evt. gerookte zalmsnippers, boter, , Voor de dillesaus:, mayonaise, kwark/yoghurt, 1/4 liter droge witte wijn, zwarte peper, dille,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deense sandwich met zalmpaté

INGREDIENTEN

Halve komkommer fijngesnipperd, wittewijnazijn, 2 tl, dille, 1 el fijngehakt, suiker, mespuntje, 2 sneden zuurdesesembrood, 1 kuipje John West Vispate Zalm, tube mayonaise

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2015
  • Scandinavisch
  •  10-20 min.

Een heerlijk hapje voor de lekkere trek

INGREDIENTEN

8 kleine trostomaten (Tasty Tom), 1/2 zakje rucolasla (30 g), 1 blikje vispaté zalm met citroen (125 g), 4 eetlepels hüttenkäse (bakje a 200 g),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-12-2006
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Onze 4e kookavond had als thema tapas..

INGREDIENTEN

- 8 kleine trostomaten, - 1 sjalotje, - 1 blikje zalm, - 4 eetlepels cottage cheese, - 1 eetlepel citroensap, - snufje peper, - snufje zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

Verrassende combinatie,heerlijk op vers witbrood bij een lekker drankje.

INGREDIENTEN

* 1 moot zalm van zo`n 280 g, * 150 ml droge witte wijn, * 150 ml water, * geraspte schil van 2 sinaasappelen,zonder het wit, * sap van 1 sinaasappel, * 110 g roomboter, * 110 g grofgehakte walnoten, * versgemalen zwarte peper, * zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-11-2009
  • Vis
  •  60-120 min.

Leuk buffetgerecht/borrelhapje maar kan ook als voorgerecht. (met foto)

INGREDIENTEN

1 bakje kleine trostomaten ? Tasty Tom (8 stuks), Handje rucola1 blikje vispate met citroen (125 gr)4 eetlepels huttenkase,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  •  
  •  10-20 min.

Met dit smeersel op Uw eigen gebakken mini taartjes zult U veel succes hebben (dit recept is voor 30 stuks)

INGREDIENTEN

-125 g gerookte zalm, -2 theelepels zacht gemaakte boter, -1 kleine ui (zeer fijn gehakt), -1 1/2 theelepel mierikswortel uit een potje, -30 g zachte boter (extra), -3 theelepel dragon (fijn gehakt), -1 limoen (in schijfjes en dan in kleine puntjes gesneden), -zalmkaviaar of zwarte kaviaar (garnering), Beslag:, -60 g zelfrijzend bakmeel, -1 el bieslook (grofgekakt), -1 eierdooier (losgeklopt), -1,3 dl melk, -

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Lekker voorgerecht met vis. 110 kcal

INGREDIENTEN

8 kleine trostomaten, 1/2 zakje rucola, 1 blikje Jon West vispate zalm met citroen en 4 el huttenkase(200 gr danone).

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Voor de lekkere trek!

INGREDIENTEN

225 g gerookte zalm *, 100 g boter *, 1? dl slagroom *, 1 el citroensap *, zout en peper *,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top