Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zalmmousse recepten (268) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

1 blik roze zalm, 250 gr roomkaas, gladgeroerd, 1,25 dl mayonnaise, 65 ml zure room, sap van 1 citroen, 3-4 augurken, in stukjes, 1 el geknipte bieslook, versgemalen zwarte peper,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

. Dit recept heb ik al heel lang, af en toe komt het weer tevoorschijn, het blijft lekker!

INGREDIENTEN

2 blikjes (rode)zalm (ca 200 g), 125 g crème fraîche, 4 blaadjes gelatine, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel vers citroensap, peper, zout, olie om in te vetten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een luchtige zalmmousse als luxueus begin

INGREDIENTEN

Olie voor de vormpjes, 1 groot blik rode of roze zalm (400 gram), 100 gram gerookte zalm, 4 eetlepels tomatenketchup, scheutje citroensap, 4 blaadjes gelatine, 1/4 liter slagroom, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte dill (diepvries)., Voor de garnering: zalm- of forelkaviaar, waterkers of veldsla

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-1999
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Deze 'oude vertrouwde' mousse gemaakt van zalm uit blik, doet het altijd weer goed. Hij wordt extra lekker door de zachtromige kruidensaus.

INGREDIENTEN

, 3 blaadjes witte gelatine, 250 gr roze zalm uit blik, uitgelekt, 2,5 dl slagroom, zout, peper, 1-2 theelepels citroensap, 2 eetlepels zeer fijn gesneden kruiden (basilicum, dille, peterselie), voor de saus, , 2 dl creme fraiche, 1 eetlepel fijngesneden bieslook, 1 eetlepel fijngesneden peterselie, 1 theelepel fijngesneden dille, 1 theelepel fijngesneden dragon, zout, peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Voor bij een buffet of op Oudejaarsavond!

INGREDIENTEN

*1 blik zalm, *4 eetl. mayonaise, *1 eetl. gehakte bieslook, *1 eetl. citroensap, *1 tl. mosterd, *1 tl worchestersaus, *zout en peper, *1 tl. paprikapoeder, *1 blaadje gelatine, *3 eetl. geklopte room., Garnering: hardgekookte eieren, tomaat.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 blik zalm van ca. 250 g, 1/8 liter slagroom, 100 g kwark, 1 eetlepel poedergelatine, zout, witte peper, 1 doosje tuinkers, 2 eetlepels citroensap, ,

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-02-2000
  • Tussengerecht
  •  > 120 min.

-

INGREDIENTEN

Peper, zout, aromat, worcestershiresaus, 2 blikjes zalm, 4 flinke eetl. mayonaise, 5 eetl. yoghurt, 4 flinke eetl. ketchup, 3 hardgekookte eieren, 6 blaadjes gelatine, 2 eetl. whisky, 1 eetl. peterselie, 1/4 liter stijfgeklopte slagroom, zonder suiker

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-1998
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Eenvoudig Italiaans voorgerechtje

INGREDIENTEN

Uitgelekte kwark of verse kaas, wat citroensap,zalm (uitgelekt en los gemaakt),zout, versgemalen zwarte peper, wat slablaadjes en wat fijn gehakte kruiden. Bv. bieslook, peterselie, basilicum enz.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, , , 250 gram moten zalm, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel dragonazijn, 1/2 liter wijn, 2 uien, 1 laurierblad, 2 dl slagroom, zout, peper, peterselie, 1/4 liter water, 1 takje tijm, , , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 groot blik roze zalm, 4 blaadjes witte gelatine, 4 el mayo, 1 el tomatenpuree, 1 el citroensap, scheutje tabasco, 1/2 dl droge witte wijn, 1 bekertje creme fraiche, 3 el dille (gedroogd), , Evt gerookte zalmplakken voor mooi en extra lekker, met schijfjes citroen en verse dlle

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-2008
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Serveer een vismousse in een visvorm, dat geeft het gerecht net even wat extra charme.

INGREDIENTEN

4 blaadjes witte gelatine, 1/2 visbouillontablet, 200 g gerookte zalm, 2 el tomatenketchup, 250 ml slagroom, wat verse, geknipte bieslook

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 blikje rode zalm (ca 200 gr), * 3 blaadjes gelatine, * 2 eetlepels mayonaise, * 1/2 eetlepel tomatenpuree, * 1 eetlepel citroensap, * zout, peper, * tabasco, * 2 eetlepels droge witte wijn, * 1/8 liter slagroom, Voor de Garnering :, *1 bakje tuinkers, *2 eetlepels zalm- of foreleitjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-1998
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk frisse mouse die heerlijk is bij een borrel.Maar die het zeker goed zal doen bij een BUFFET

INGREDIENTEN

*1 Blik zalm,1 gesnipperde ui,peterselie,scheut,scheut ketchup, scheut ketjap,2 eetl.mayonaise,2 eetl.sambaloelek,1/8 ltr.slagroom,scheut witte wijn,6 blaadjes witte gelantine,3 rode blaadjes gelatine,jes gelijk 2 citroenen.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-1999
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Dit voorgerecht is niet bepaald voor de slanke keuken (440 kcal p.p.) maar wel zaaaaalig!

INGREDIENTEN

1 blikje rode zalm, 1 pakje mon chou, 05, tl cilipoeder, 1/8 liter slagroom, 1 rode paprika, 1 el azijn, 1 tl mosterd, 2,5 el slaollie, 8 blaadjes lollo rosso.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eenvoudig, goedkoop en makkelijk op voorhand te maken

INGREDIENTEN

-250 g zalm uit blik (goed uitgelekt), -2 1/2 dl room, -peper en zout, -2 th lepels citroensap, -2 eetlepels zeer fijn gesneden basilicum, dille en peterselie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 blikje rode zalm, 100 g gerookte zalmsnippers, 1 bakje mierikswortelroomkaas, bieslook, 1 kropje rode sla, 1 zakje kervel, 1 bakje honing-mosterddressing (AH), ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 ons zalmsnippers. ( gerookte ) 1 ui. 2 eetl. citroensap. 1 eetl. mosterd peper naar smaak. klein bosje bieslook. 4 takjes peterselie. wat sla blaadjes. 4 geroosterde boterhammen. (witbrood

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een overheerlijke en snel te maken zalmmousse. Ideaal als voorafje of bij een buffet (dan dubbele hoeveelheden en in patevorm doen i.p.v. kleine soufflepotjes)

INGREDIENTEN

- 4 blaadjes witte gelatine, - 1/2 dl droge witte wijn, - 1 blik rode zalm (netto gewicht 440 g), - 1 bekertje creme fraiche (125 g), - 1 el citroensap, - 4 el mayonais (of 2 el mayonaise & 2 el yoghurt), - zout, - versgemalen peper, - tabasco, - 2 bakjes tuinkers, - 2 el zalmkaviaar, - 6 soufflepotjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke zalmmousse

INGREDIENTEN

*2 blikjes roze zalm (ongeveer vier honderd gram samen) *peper *5 blaadjes witte gelatine *4 augurken *1/2 visbouillontablet *1 sjalotje *1/5 deciliter water *1 theelepel fijne mosterd *1 deciliter slagroom ongezoet *1 theelepel citroensap, *Voor de garnering ; * 3 eetlepels mayonaise *sla *augurk *zilveruitjes *2 eetlepels tomatenketchup *ei * paprikapoeder *kersttomaatjes

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Een hapje dat smelt op de tong en een dag van tevoren bereid kan worden.

INGREDIENTEN

2 blaadje gelatine, 1 blik zalm (220g),2 el mayonaise, 3 el creme fraiche of zure room (half potje), 1 tl mosterd, 1 el tomatenketchup, 1 el citroensap, zout, cayennepeper, paprikapoeder, (1 el cognac of sherry)., Garnituur: 12 peultjes, 50g gerookte zalm, 4 plakjes citroen, 4 takjes kervel.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

De zalmmousse een dag of langer van tevoren maken is prima. Ook invriezen is super makkelijk met dit recept.

INGREDIENTEN

1 groot blik zalm (400 gr) 100 gr gerookte zalm 4 el tomatenketchup scheutje citroensap 2 el fijngehakte dille 4 blaadjes gelatine olie voor de vormpjes 1.5 dl slagroom beetje waterkers of veldsla

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Zalmmousse voor een feestje

INGREDIENTEN

Zalm,1dl. witte wijn, 1 zakje poedergelatine, 4 eetlepels mayonaise, 1/8 liter opgeklopte slagroom, 1 eetlepelcitoensap, zout en peper theelepeltje zoete mosterd

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-12-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Lekker op toast.

INGREDIENTEN

200 gr. rode zalm,4 eetl. creme fraiche,3 eetl. tomatenketchup,peper uit de molen,1scheutje cognac,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Chilipoeder, 0,5 tl; lollo rosso, 8 blaadjes; monchou, 100 g; mosterd, 1 tl; paprika (rood), 1 ; slagroom, 8 el; veldsla, 60 g; zalm (rode), 1 blikje a netto 200 gr,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dit kan ook goed als borrelhapje, of als amuse.

INGREDIENTEN

Blik (rode) zalm /- 350 gr. Mon Chou of mei-kaas 250 gr. Mayonaise (zaanse) 150 gr. Groene paprika 1 Komkommer 1 Witte gelatine 4 blaadjes Cayenne peper mespuntje Dragon 1 eetlepel Peterselie 1 eetlepel,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Luchtig en lekker

INGREDIENTEN

250gr zalm uit blik,uitgelekt,van graatjes en velletjes ontdaan in stukjes verdeeld..2eetl.mayonaise..2eetl.kappertjes..1theel. mosterd...zout..peper..paprikapoeder...2 blaadjes gelantine...2 eetl droge witte wijn...1dl slagroom...1 tomaat in plakjes gesneden...enkelen toefjes peterselie...

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke mousse om een keer te proberen.

INGREDIENTEN

2 blikjes rose zalm, cayennepeper,circa 400 gram samen, 5 blaadjes witte gelatine, 4 augurken, 1/2 visbouillontablet, 1 sjalotje, 1,5 deciliter water, 1 theelepel fijne mosterd, 1 deciliter slagroom, 1 theelepel citroensap, Voor de garnering:, 3 eetlepel mayonaise, sla, augurk, zilveruitjes, 2 eetlepel tomatenketchup, ei, paprika, 1 deciliter umer of yoghurt, kerstomaatjes, enz...

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 groot blik roze zalm, 4 eetl. fijngesneden dille, sap van 1 citroen, 6 blaadjes witte gelantine (samen 10 gram), 5 eetl. mayonaise, versgemalen peper, zakje gemengde sla,(1 komkommer)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

213 gram zalm (blik), 1 blaadje gelatine, 2 eetlepel(s) mayonaise, 3 eetlepel(s) room (zure), 1.50 eetlepel(s)tomatenketchup, 1.50 eetlepel(s) Sherry (medium), naar smaak peper, naar smaak zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 gram gerookte zalm, 50 gram zachte boter, 1 tl citroensap, peper, toefje peterselie, spuitzak met kartelmond

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

213 gram zalm (blik) 1 blaadje gelatine 2 eetlepel(s) mayonaise 3 eetlepel(s) room (zure) 1.50 eetlepel(s)tomatenketchup 1.50 eetlepel(s) Sherry (medium) naar smaak peper naar smaak zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 blikjes roze zalm, cayennepeper, 5 blaadjes wittegelatine, 4 augurken, 1/2 visbouillontablet, 1 sjalotje, 1,5 deciliter water, 1 theelepel fijne mosterd, 1 deciliter slagroom, 1 theelepel citroensap., Voor de garniering: 3 eetlepels mayonaise, sla, augurk, zilveruitjes, 2 eetlepels tomatenketchup, ei, paprika, 1 deciliter yoghurt, kerstomaatjes, enz...

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Als voorgerecht op geroosterd brood, of als borrelhapje op een toastje

INGREDIENTEN

2 blikken zalm, 3 blaadjes witte gelatine, 4, volle eetl. mayonaise, 1/8 l. slagroom (licht, opgeklopt) zout, versgemalen peper, 1 eetl. citroensap, mesp.cayennepeper, 1 theel. mosterd

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke mousse.

INGREDIENTEN

2 deciliter roze zalm, cayenne peper,circa 400 gram samen, 5 blaadjes witte gelatine, 4 augurken, 1/2 visbouilon tablet, 1 sjalotje, 1 1/2 deciliter water, 1 theelepel mosterd, 1 deciliter slagroom,1 theelepel citroensap. Voor de garnering: 3 eetlepels mayo, sla, augurk, zilveruitjes,2 eetlepels tomatenketchup,ei,paprika,1 deciliter urmer of yoghurt,tomaatje.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het is nu de beurt aan een mousse van zalm. U kunt deze nuttigen als voorafje, als hapje tijdens de borrel of bij de barbecue als groente. U kunt er natuurlijk ook een mousse van tonijn van maken. Koop dan een ander blik!

INGREDIENTEN

1 groene paprika, 2 takjes peterselie, 1/2 komkommer, 1 blik zalm à 450 gram, 1 bakje Hüttenkäse à 200 gram, 8 eetlepels mayonaise, 1/2 theelepel dragon, wat zout, wat cayennepeper, 8 bladgelatine ( wit ), 2 eetlepels citroensap, 6 slabladeren

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-01-2009
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 blikje rode zalm (ca 200 gr) * 3 blaadjes gelatine * 2 eetlepels mayonaise 1/2 eetlepel tomatenpuree * 1 eetlepel citroensap * zout, peper * tabasco 2 eetlepels droge witte wijn (Rivaner) of water * 1/8 liter slagroom Voor de Garnering : 1 bakje tuinkers, 2 eetlepels zalm- of forelteitjes.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 gram gerookte zalm - 25 gram verse bieslook - 100 gram Mon Chou zacht en luchtig - peper - 4 sneetjes boeren volkoren sesambrood

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-12-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Geen kerstmis (of andere feestdag trouwens) zonder zalmmousse. Het is niet officieel een mousse omdat de structuur daar eigenlijk te grof voor is. Ik maak hem altijd in een patevorm of in een vis vorm, en stort hem op een mooie schaal. Een aanrader!

INGREDIENTEN

1 blikje Rode Zalm, 100 gram HutenKase, , ? rode paprika, Verse bieslook, 4 blaadjes gelatine, 4 eetlepels mayonaise, peper, zout, dragon, citroensap.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

5 hardgekookte eieren, 1 blikje roze zalm, 3 eetlepel mayonaise, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 zout, 1 peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heel lekker op toastjes bij aperitief of als voorgerecht met slaatje

INGREDIENTEN

500 gram zalm, 1/4 liter room licht opgeslagen, 2 lepels witte wijn, gelatineblaadjes(vb van Oetker - 8 gram), peper, zout,paprikapoeder, cayennepeper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top