1. Home
  2. Recepten
  3. Zalmforel

Zalmforel recepten (254) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zalmforel

Zalmforel uit de magnetron met mediterraanse kruiden

INGREDIENTEN

Zalmforel ( 2 a 3 ons p.p) knoflook, zout, peper boter liefst roomboter tomaten 2 a 3 uien in ringen gesneden verse kruiden of diepvries (heel handig) bijvoorbeeld tijm, bieslook, italiaanse keukenkruiden, en peterselie

Voorbereiding

Vis goed wassen en droogdeppen in de ovenvaste schaal boter laten smelten NIET bruin later worden

Bereidingswijze

De zalmforel even met zout en peper bestrooien, leg ze daarna in de ovenschaal daarna de knoflook uien en andere kruiden er over heen en naast leggen daarna in de magnetron plaatsen heeft u een combimagnetron kijk naar de aangegeven tijd voor vis anders alleen met de magnetron, pas op dat je het niet te lang er in doet anders wordt de vis te droog en niet lekker meer

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

zalmforel

Lekker bij een (koud of warm) buffet of met wat toast,roomboter en een lekker wijntje voor een fijne avond met wat goede vrienden.

INGREDIENTEN

Zelfgemaakte visbouillon (van graten,kop enz.,bouquet garni,met kruiden uit eigen tuin bijv.), , Mooie,grote zalmforel,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  •  
  •  30-60 min.

Zalmforel

Buffetgerecht

INGREDIENTEN

1 prei in ringen, 1 ui in kleine stukken, 1/2 wortel in plakjes, 1 laurierblad, paar zwarte peperkorrels, geplet, sap van 1/2 citroen, 1 dl witte wijn, zout, 1 zalmforel van ca. 1 kg, , voor het opmaken:, 6 blaadjes witte gelatine, 1/4 komkommer, ongeschild, zout, peper, tomaten, limoenen, zwarte olijven, peterselie, , voor de kruidenmayonnaise:, 1 eidooier, 1/2 eetlepel Dijon-mosterd, 1 eetlepel wijnazijn, zout, peper, 3 1/2 dl slaolie, 1 1/4 dl creme fraiche, 1 1/4 dl kwark (fromage blanc battu), 3-5 eetlepels fijngehakte verse kruiden: enkele takjes pepermunt, bieslook, basilicum, citroenmelisse, tijm etc., (slagroom), ,

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Zalmforel

Zalmforel in belgie voor het eerst gegeten voortreffelijk van smaak als je van vis houdt

INGREDIENTEN

2 zalmforellen-tomaat-viskruiden-uienringen-citroen

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Zalmforel

INGREDIENTEN

4 zalmforellen.(Vis ontvellen), boter;, 3 sjalotten-gesneden, 1 tl thijm;, 1 el verse bieslook;, zout en peper;, 2 glaasjes riesling elzasser wijn;, 1 dl slagroom.,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmforel

INGREDIENTEN

4 zalmforellen (met kop en staart), 100 gram kruidenboter, 1 citroen, diverse verse groene kruiden bijv. dille, peterselie, kervel en bieslook (per kruid 1 eetlepel gehakte kruiden), 4 eetlepels witte wijn, 1 uitje gesnipperd

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2005
  •  
  •  20-30 min.

Zalmforel

In een pakketje met zure room

INGREDIENTEN

* 4 zalmforelfilets, * zure room, * schijfjes citroen, * takjes dille, * peper en zout, * boter, * citroensap, * aluminiumfolie,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

gegrilde zalmforel

INGREDIENTEN

1 zalmforel, olijfolie, dille, tijm, basilicum, laurier, bieslook, salie, ..... peper en zout

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegarneerde Zalmforel

INGREDIENTEN

1 zalmforel van 2 kg, 5 l court-bouillon, 11/2 l visfumet, 60 gr gelatineblaadjes, voor de garnituur, ----------------, truffel, eieren, hardgekookt, groen van prei, geblancheerd, tomaat, komkommer, krulsla, peterselie, bieslook

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Gegarneerde Zalmforel

INGREDIENTEN

1 zalmforel van 2 kg, 5 l court-bouillon, 1 1/2 l visfumet, 60 gr gelatineblaadjes, , voor de garnituur, -------------------, , truffel, eieren, hardgekookt, groen van prei, geblancheerd, tomaat, komkommer, krulsla, peterselie, bieslook

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2000
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zalmforel met garnalensaus

Deze zalm moet u proeven !

INGREDIENTEN

SOLO 125 gr - zalmforel 1 of 6 moten zalm - water 4 dl - 1/2 l witte wijn - 2 uien - 2 wortelen - gepelde garnalen 250 gr - 100 gr bloem - tijm - laurier - peterselie - citroen - peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken zalmforel

Slank & Snel, de fast cuisine van Michel Montignac

INGREDIENTEN

1 zalmforel of 2 zalmforelfilets, olijfolie, om de vis te bakken, peper en zout, citroensap, 4 eetl visfond en / of witte wijn,

  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2002
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

zalmforel met garnalensaus

INGREDIENTEN

125gr boter, zalmforel, 4dl water, 1/2l witte wijn, 2 uien, 2 wortelen, 250gr garnalen, 100gr bloem, tijm, laurier, peterselie, 1 citroen, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tagliatelle Met Zalmforel

Heerlijk

INGREDIENTEN

150 gr. groene tagliatelle, zout, 2 zalmforel(300 gr.), 1 el. citroensap, versgemalen peper, 50 gr. boter, 1 dl. droge witte wijn, 2 el. fijngehakte peterselie, 1 el. fijngehakte dille, 1 bekertje crem fraiche, enkele partjes citroen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-1998
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken zalmforel

Slank & Snel, de fast cuisine van Michel Montignac,Voor 2 personen

INGREDIENTEN

1 zalmforel of 2 zalmforelfilets, olijfolie, om de vis te bakken, peper en zout, citroensap, 4 eetl visfond en / of witte wijn,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-04-2002
  •  
  •  0-10 min.

Gebakken zalmforel

Slank & Snel, de fast cuisine van Michel Montignac,Voor 2 personen van "vifke"

INGREDIENTEN

1 zalmforel of 2 zalmforelfilets, olijfolie, om de vis te bakken, peper en zout, citroensap, 4 eetl visfond en / of witte wijn, ,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2002
  •  
  •  10-20 min.

Zalmforel met Gamba's

INGREDIENTEN

2 filets van Zalmforel-, 4 Gamba's-, 2 dl. droge witte Wijn-, 2 tl. rode Wijnazijn-, 2 Sjalotjes-, 2 tl. vers Citroensap-, 2 takjes Dille-, 2 Worteltjes-, 10 plakjes Prei-, 2 Eierdooiers-, Boter-, Foreleitjes-, Peper & Zout.,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Gepocheerde Zalmforel

Gepocheerde zalmforel met rode bieten en kaviaarcreme

INGREDIENTEN

6 mooie ontgrate en ontvelde stukken zalmforel van elk 100gr.,6 gekookte rode bietjes,3 eetlepels dikke,zure room,mengeling van 4 soorten peper,1 potje zalmforeleitjes,1 potje Sevruga-kaviaar,een theelepel fijngehakte bieslook,enkele druppels Engelse saus,enkele druppels frambozenazijn.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-1998
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zalmforel met waterkerssaus

INGREDIENTEN

1 lt. visfumet, getrokken van kop en graten van zalmforel, 4 zalmforelfilets, 1 el boter, 1 sjalotje, 1 bosje waterkers, 250 g creme fraiche, peper, zout,

  • Joods Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Joods Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalmforel met witlof

INGREDIENTEN

1 grote zaimforel van ca 500 g, 2 el grof zout, 2,5 dl droge witte wijn, 1 klein bosje dille, 1/4 rode paprika, 1 sjalot, 1 el mosterd, 1 teelepel acaziahoning, 2 dl maisolie, 1 dl azijn, 250 gr witloof, 1 groen preiblad, 12 veldsla blaadjes, peper en zout, , Tip: Zalmforel is een kruising tussen zalm en zeeforel, groter dan een forel en kleiner dan de zalm

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zalmforel met Roquefort

MMMMMMMMMM!!!!!!!!!!

INGREDIENTEN

4 Zalmfilets-100 gr.Roquefort-200 gr.magere Spekblokjes-50 gr.verse Room-Peper.(Peterselie)

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-12-1999
  • Frans
  •  10-20 min.

Zalmforel met witlof

Voorgerecht voor 4 personen Van: "Nynke"

INGREDIENTEN

1 grote zalmforel van 500 gr, 2 eetlepels grof zout, 2 1/2 dl droge witte wijn, 1 klein bosje dille, 1/4 rode paprika, 1 sjalot, 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel acaziahoning, 2 dl malie, 1 dl azijn, 250 gram witlof, 1 groen preiblad, 12 blaadjes veldsla, peper, zout,

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

zalmforel met asperges

INGREDIENTEN

4 zalmforelfilets - asperges voor 4 personen - flinke klont boter - 2 uitjes - teen knoflook - 2 dl witte droge wijn - 2 dl creme fraiche - 4 hardgekookte eitjes - bosje dille - peper en zout.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

zalmforel met spinazie-walnootvulling

Cholesterolarm recept

INGREDIENTEN

1 hele zalmforel van ongeveer 1 1/2 kg.1 kg verse spinazie. 1 kleine ui. 60 gr plantaardige margarine. 60 gr walnoten, grof gehakt. 120 gr vers wittebroodkruim. 1 flinke el gehakte peterselie. 1 flinke el gehakte verse tijm of een tl gedroogde., mespunt geraspte nootmuskaat., zout,zwarte peper uit de molen., sap van 2 citroenen. 1/2 bosje waterkers en plakjes citroen voor de garnering.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

zalmforel met kruidensaus

Vis uit de oven.

INGREDIENTEN

2 zalmforellen (ligt aan de dikte), 2 el witte wijn, 150 gr verse kaas, 50 gr garnalen, 1 ui, 2? dl bouillon

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-1998
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Zalmforel

Dit gerecht is ideaal voor een speciale gelegenheid!

INGREDIENTEN

1 vere zalmforel van ca 1,25 kg,schoongemaakt*, 900 g verse spinazie*, 1 kleine ui*, 15 g plantaardige margarine*, 60 g walnoten,gehakt*, 20 g vers wit broodkruim*, 1 el verse gehakte peterselie*, 1 el verse gehakte tijm*, ? tl nootmuskaat*, Zout en versgemalen zwartepeper*, Sap van 2 citroenen*, Waterkers en schuifjes citroen,voor de garnering.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zalmforel met kruidenboter

245 Kcal per portie

INGREDIENTEN

500 gr zalmforel(filet), 40 gr kruidenboter, peper, zout, 1 dl droge witte wijn, aluminiumfolie, 2 eetlepels halfvolle offiemelk, takjes dille

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

zalmforel met knoflookboter

INGREDIENTEN

1/2 pakje boter, 4-6 uitgeperste teentjes knoflook, 1/2 eetlepel fijngehakte selderij, 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie, zout, peper, 4 zalmforellen,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  20-30 min.

Teriyakiese zalmforel

Heerlijke zalmforel, met rijst, en op een bedje van ijsbersla.

INGREDIENTEN

Rijst, kopje per persoon. IJsbergsla., 1 theelepel zout. 6 ons zalmforelfilet. 2 eetlepels zonnebloemolie., ----VOOR DE TERIYAKISAUS,...1 theelepel poedersuiker. 1 theelepel witte wijn. 1 theelepel rijstwijn of droge sherry., 2 eetlepels donkere sojasaus.------, 5cm gemberwortel, geschild en geraspt. 1 ons rettich, geraspt.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gerookte zalmforel

Lekker en eenvoudig; voor 4 pers.; De gerookte zalmforel kan vervangen worden door gerookte zalm of gerookte forel; Voorbereiding: 20 minuten Bereiding: 15 minuten

INGREDIENTEN

400 g gerookte zalmforelfilet, 150 g spek, 400 g gekookte aardappelen, 50 g waterkers, 1 ei, 60 g boter, preischeutjes, fijngesneden bieslook, nootmuskaat, peper en zout, , , voor de saus:, , 50 g sjalotjes, 2 dl witte wijn, 2 dl visfumet, 100 g boter, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zalmforel met kappertjessaus

Lekker en snel

INGREDIENTEN

2 zalmforelfilets, zout, peper, 2 eetlepels bloem, 25 gr. boter, 1 sjalotje, 1 bekertje sour cream, 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel dragonmosterd, 2 eetlepels kappertjes, 3 takjes verse dragon.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zalmforel macadamia

Ongebruikelijke maar heerlijke combinatie van vis en nootjes.

INGREDIENTEN

* 2 zalmforelfilets à ca. 200 g., * 30 g gezouten macadamias,gehakt, * 1 bio-limoen,schil fijngeraspt + het sap, * 2 eetl zeer zachte boter, * 3 eetl grofgemalen broodkruim, * 2 eetl gehakte tijm, * zout & versgemalen zwarte peper.

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2010
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Zalmforel met notenlaagje

INGREDIENTEN

50 g gemengde noten, gehakt, 25 g geraspte oude kaas, 2 eetlepels creme fraiche, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout, peper, 2 zalmforelfilets, citroensap, 1 eetlepel boter of margarine, 500 g prei, in dunne ringen, ? dl slagroom

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zalmforel met sushisalade

INGREDIENTEN

220 gr rijst, 125 gr kleine wortelblokjes, 1 tl wasabi, 3 el mirin, 2 1/2 el rijstwijnazijn, 1 rl suiker, 1/2 avocado, in kleine blokjes, 75 gr kleine blokjes komkommer, 2 el ingelegde gember, 2 rl zwart sesamzaad, 1 vel nori, 4 zalmforelfilets a 125 gr, , ,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmforel met mosterd-honingsaus

Voor dit recept gebruiken we echte Dusseldorfer Lowensenf, je weet wel: die giga-scherpe!

INGREDIENTEN

2 zalmforelfilets (a ca. 300 g), Sap van 1 citroen, 200 ml visfond, 200 g slagroom, 1 EL honing, 2 EL Lowensenf Mittelscharf, 1 EL Lowensenf Extra, 1 Msp. Curcuma (geelwortel), 1 lenteui, , , , ,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2002
  •  
  •  20-30 min.

zalmforel met gorgonzola

Een bijdrage van Astrid Veltman

INGREDIENTEN

4 stengels bleekselderij, 150 gr sugar snaps of peultjes, 200 gr prei, 2 zalmforelfilets, 1 eetlepel mosterd, peper, zout, 30 gr boter, 150 gr gorgonzola, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, ,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zalmforel Met Dille

Zalmforelletjes in een zaaaaaalige saus.

INGREDIENTEN

2 zalmforellen, peper, 2 bosjes dille, 4 laurierblaadjes, 50 gram boter, 2 sjalotjes, fijngehakt, 1 dl visfond, 1 dl droge witte wijn, 3 tl kruidenzout (Herbamare, Dr Vogel)

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken zalmforel

Een visgerecht voor Montignac Fase I.

INGREDIENTEN

* 2 zalmforelfilets, * olijfolie om de vis in te bakken, * peper en zout, * citroensap, * 4 eetlepels visfond en/of witte wijn

  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zalmforel En Papillote

INGREDIENTEN

250 gram kleine aardappels in stukken, zout, peper, 150 gram wortel in stukken, 4 lente-uitjes in ringen, 1/2 courgette, 2 venkelknollen in reepjes, 30 gram boter of margarine, 4 stukken zalmforelfilet van ongeveer 150 gram, 1 theelepel thijmblaadjes, 2 blaadjes laurier, 4 eetlepels visbouillon(tablet), 2 theelepels dragon fijngesneden, 2 eidooiers

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalmforel Met Artisjok

INGREDIENTEN

4 zalmforelfilets van 200 g, 20 groene asperges, 4 artisjokken, 2 raapjes, 1 eetlepel bloem, sap van 1 citroen, olie, 1 tomaat, 2 fijngesneden sjalotten, 5 cl Riesling, 5 cl room, 100 g boter, 8 schijfjes truffel, peper en zout, , als garnituur:steeltjes bieslook, fijne reepjes rode kool, gehakte peterselie

  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2001
  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.

Zalmforel Met Citroenroomsaus

Het sausje is lekker gekruid met verse bieslook en peterselie

INGREDIENTEN

11/2 citroen, 300 g zalmforelfilet, zout, versgemalen peper, 1 dl garderoom, 4 el creme fraiche, 30 g verse roomkaas met kruiden, nootmuskaat, bieslook, peterselie.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste zalmforel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top