257 zalmforel recepten

Lekker bij een (koud of warm) buffet of met wat toast,roomboter en een lekker wijntje voor een fijne avond met wat goede vrienden.

INGREDIENTEN

Zelfgemaakte visbouillon (van graten,kop enz.,bouquet garni,met kruiden uit eigen tuin bijv.), , Mooie,grote zalmforel,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  •  …
  •  30-60 min.

Zalmforel uit de magnetron met mediterraanse kruiden

INGREDIENTEN

Zalmforel ( 2 a 3 ons p.p), knoflook, zout, peper, boter liefst roomboter, tomaten 2 a 3, uien in ringen gesneden, verse kruiden of diepvries (heel handig) bijvoorbeeld tijm, bieslook, italiaanse keukenkruiden, en peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Buffetgerecht

INGREDIENTEN

1 prei in ringen, 1 ui in kleine stukken, 1/2 wortel in plakjes, 1 laurierblad, paar zwarte peperkorrels, geplet, sap van 1/2 citroen, 1 dl witte wijn, zout, 1 zalmforel van ca. 1 kg, , voor het opmaken:, 6 blaadjes witte gelatine, 1/4 komkommer, ongeschild, zout, peper, tomaten, limoenen, zwarte olijven, peterselie, , voor de kruidenmayonnaise:, 1 eidooier, 1/2 eetlepel Dijon-mosterd, 1 eetlepel wijnazijn, zout, peper, 3 1/2 dl slaolie, 1 1/4 dl creme fraiche, 1 1/4 dl kwark (fromage blanc battu), 3-5 eetlepels fijngehakte verse kruiden: enkele takjes pepermunt, bieslook, basilicum, citroenmelisse, tijm etc., (slagroom), ,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Internationaal
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

4 zalmforellen.(Vis ontvellen), boter;, 3 sjalotten-gesneden, 1 tl thijm;, 1 el verse bieslook;, zout en peper;, 2 glaasjes riesling elzasser wijn;, 1 dl slagroom.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmforel in belgie voor het eerst gegeten voortreffelijk van smaak als je van vis houdt

INGREDIENTEN

2 zalmforellen-tomaat-viskruiden-uienringen-citroen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 zalmforellen (met kop en staart), 100 gram kruidenboter, 1 citroen, diverse verse groene kruiden bijv. dille, peterselie, kervel en bieslook (per kruid 1 eetlepel gehakte kruiden), 4 eetlepels witte wijn, 1 uitje gesnipperd

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2005
  •  …
  •  20-30 min.

In een pakketje met zure room

INGREDIENTEN

* 4 zalmforelfilets, * zure room, * schijfjes citroen, * takjes dille, * peper en zout, * boter, * citroensap, * aluminiumfolie,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 zalmforel, olijfolie, dille, tijm, basilicum, laurier, bieslook, salie, ..... peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zalmforel van 2 kg, 5 l court-bouillon, 11/2 l visfumet, 60 gr gelatineblaadjes, voor de garnituur, ----------------, truffel, eieren, hardgekookt, groen van prei, geblancheerd, tomaat, komkommer, krulsla, peterselie, bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zalmforel van 2 kg, 5 l court-bouillon, 1 1/2 l visfumet, 60 gr gelatineblaadjes, , voor de garnituur, -------------------, , truffel, eieren, hardgekookt, groen van prei, geblancheerd, tomaat, komkommer, krulsla, peterselie, bieslook

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2000
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Slank & Snel, de fast cuisine van Michel Montignac

INGREDIENTEN

1 zalmforel of 2 zalmforelfilets, olijfolie, om de vis te bakken, peper en zout, citroensap, 4 eetl visfond en / of witte wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2002
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze zalm moet u proeven !

INGREDIENTEN

SOLO 125 gr - zalmforel 1 of 6 moten zalm - water 4 dl - 1/2 l witte wijn - 2 uien - 2 wortelen - gepelde garnalen 250 gr - 100 gr bloem - tijm - laurier - peterselie - citroen - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk

INGREDIENTEN

150 gr. groene tagliatelle, zout, 2 zalmforel(300 gr.), 1 el. citroensap, versgemalen peper, 50 gr. boter, 1 dl. droge witte wijn, 2 el. fijngehakte peterselie, 1 el. fijngehakte dille, 1 bekertje crem fraiche, enkele partjes citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-1998
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Slank & Snel, de fast cuisine van Michel Montignac,Voor 2 personen

van "vifke"

INGREDIENTEN

1 zalmforel of 2 zalmforelfilets, olijfolie, om de vis te bakken, peper en zout, citroensap, 4 eetl visfond en / of witte wijn, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2002
  •  …
  •  10-20 min.

Slank & Snel, de fast cuisine van Michel Montignac,Voor 2 personen

INGREDIENTEN

1 zalmforel of 2 zalmforelfilets, olijfolie, om de vis te bakken, peper en zout, citroensap, 4 eetl visfond en / of witte wijn,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-04-2002
  •  …
  •  0-10 min.


INGREDIENTEN

2 filets van Zalmforel-, 4 Gamba's-, 2 dl. droge witte Wijn-, 2 tl. rode Wijnazijn-, 2 Sjalotjes-, 2 tl. vers Citroensap-, 2 takjes Dille-, 2 Worteltjes-, 10 plakjes Prei-, 2 Eierdooiers-, Boter-, Foreleitjes-, Peper & Zout.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

125gr boter, zalmforel, 4dl water, 1/2l witte wijn, 2 uien, 2 wortelen, 250gr garnalen, 100gr bloem, tijm, laurier, peterselie, 1 citroen, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gepocheerde zalmforel met rode bieten en kaviaarcreme

INGREDIENTEN

6 mooie ontgrate en ontvelde stukken zalmforel van elk 100gr.,6 gekookte rode bietjes,3 eetlepels dikke,zure room,mengeling van 4 soorten peper,1 potje zalmforeleitjes,1 potje Sevruga-kaviaar,een theelepel fijngehakte bieslook,enkele druppels Engelse saus,enkele druppels frambozenazijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-1998
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 lt. visfumet, getrokken van kop en graten van zalmforel, 4 zalmforelfilets, 1 el boter, 1 sjalotje, 1 bosje waterkers, 250 g creme fraiche, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Joods Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voorgerecht voor 4 personen Van:
"Nynke"

INGREDIENTEN

1 grote zalmforel van 500 gr, 2 eetlepels grof zout, 2 1/2 dl droge witte wijn, 1 klein bosje dille, 1/4 rode paprika, 1 sjalot, 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel acaziahoning, 2 dl malie, 1 dl azijn, 250 gram witlof, 1 groen preiblad, 12 blaadjes veldsla, peper, zout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 grote zaimforel van ca 500 g, 2 el grof zout, 2,5 dl droge witte wijn, 1 klein bosje dille, 1/4 rode paprika, 1 sjalot, 1 el mosterd, 1 teelepel acaziahoning, 2 dl maisolie, 1 dl azijn, 250 gr witloof, 1 groen preiblad, 12 veldsla blaadjes, peper en zout, , Tip: Zalmforel is een kruising tussen zalm en zeeforel, groter dan een forel en kleiner dan de zalm

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

MMMMMMMMMM!!!!!!!!!!

INGREDIENTEN

4 Zalmfilets-100 gr.Roquefort-200 gr.magere Spekblokjes-50 gr.verse Room-Peper.(Peterselie)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-12-1999
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 zalmforelfilets - asperges voor 4 personen - flinke klont boter - 2 uitjes - teen knoflook - 2 dl witte droge wijn - 2 dl creme fraiche - 4 hardgekookte eitjes - bosje dille - peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cholesterolarm recept

INGREDIENTEN

1 hele zalmforel van ongeveer 1 1/2 kg.1 kg verse spinazie. 1 kleine ui. 60 gr plantaardige margarine. 60 gr walnoten, grof gehakt. 120 gr vers wittebroodkruim. 1 flinke el gehakte peterselie. 1 flinke el gehakte verse tijm of een tl gedroogde., mespunt geraspte nootmuskaat., zout,zwarte peper uit de molen., sap van 2 citroenen. 1/2 bosje waterkers en plakjes citroen voor de garnering.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit gerecht is ideaal voor een speciale gelegenheid!

INGREDIENTEN

1 vere zalmforel van ca 1,25 kg,schoongemaakt*, 900 g verse spinazie*, 1 kleine ui*, 15 g plantaardige margarine*, 60 g walnoten,gehakt*, 20 g vers wit broodkruim*, 1 el verse gehakte peterselie*, 1 el verse gehakte tijm*, ? tl nootmuskaat*, Zout en versgemalen zwartepeper*, Sap van 2 citroenen*, Waterkers en schuifjes citroen,voor de garnering.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Maak eerst de visbouillon:, 2 kg viskoppen en graten, 1,5 lt water, 0,5 lt. droge witte wijn, 1 kleine ui, 1winterwortel ? 250 gr, 1 stengel bleekselderij, takje tijm, laurierblad, paar takjes peterselie, 12 zwarte peperkorrels, zout,, , Voor de gefillte fisch-balletjes:, 12 gepelde amandelen, 1 theelepel gemberpoeder, 50 gr. rauwe ui, 2 el matzemeel (tot meel vermalen matzes kan ook), 1 el zonnebloemolie, 250 gr. filet van zalmforel, 1 eiwit + 1 eidooier, zout en peper, mierikswortelsaus, 3 wortels,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Joods Voorgerecht
  •  60-120 min.

Vis uit de oven.

INGREDIENTEN

2 zalmforellen (ligt aan de dikte), 2 el witte wijn, 150 gr verse kaas, 50 gr garnalen, 1 ui, 2? dl bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-1998
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

245 Kcal per portie

INGREDIENTEN

500 gr zalmforel(filet), 40 gr kruidenboter, peper, zout, 1 dl droge witte wijn, aluminiumfolie, 2 eetlepels halfvolle offiemelk, takjes dille

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 pakje boter, 4-6 uitgeperste teentjes knoflook, 1/2 eetlepel fijngehakte selderij, 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie, zout, peper, 4 zalmforellen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  …
  •  20-30 min.

Lekker en eenvoudig; voor 4 pers.; De gerookte zalmforel kan vervangen worden door gerookte zalm of gerookte forel; Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 15 minuten

INGREDIENTEN

400 g gerookte zalmforelfilet, 150 g spek, 400 g gekookte aardappelen, 50 g waterkers, 1 ei, 60 g boter, preischeutjes, fijngesneden bieslook, nootmuskaat, peper en zout, , , voor de saus:, , 50 g sjalotjes, 2 dl witte wijn, 2 dl visfumet, 100 g boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

220 gr rijst, 125 gr kleine wortelblokjes, 1 tl wasabi, 3 el mirin, 2 1/2 el rijstwijnazijn, 1 rl suiker, 1/2 avocado, in kleine blokjes, 75 gr kleine blokjes komkommer, 2 el ingelegde gember, 2 rl zwart sesamzaad, 1 vel nori, 4 zalmforelfilets a 125 gr, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

50 g gemengde noten, gehakt, 25 g geraspte oude kaas, 2 eetlepels creme fraiche, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout, peper, 2 zalmforelfilets, citroensap, 1 eetlepel boter of margarine, 500 g prei, in dunne ringen, ? dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ongebruikelijke maar heerlijke combinatie van vis en nootjes.

INGREDIENTEN

* 2 zalmforelfilets à ca. 200 g., * 30 g gezouten macadamias,gehakt, * 1 bio-limoen,schil fijngeraspt + het sap, * 2 eetl zeer zachte boter, * 3 eetl grofgemalen broodkruim, * 2 eetl gehakte tijm, * zout & versgemalen zwarte peper.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2010
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Voor dit recept gebruiken we echte Dusseldorfer Lowensenf, je weet wel: die giga-scherpe!

INGREDIENTEN

2 zalmforelfilets (a ca. 300 g), Sap van 1 citroen, 200 ml visfond, 200 g slagroom, 1 EL honing, 2 EL Lowensenf Mittelscharf, 1 EL Lowensenf Extra, 1 Msp. Curcuma (geelwortel), 1 lenteui, , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2002
  •  …
  •  20-30 min.

Lekker en snel

INGREDIENTEN

2 zalmforelfilets, zout, peper, 2 eetlepels bloem, 25 gr. boter, 1 sjalotje, 1 bekertje sour cream, 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel dragonmosterd, 2 eetlepels kappertjes, 3 takjes verse dragon.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een visgerecht voor Montignac Fase I.

INGREDIENTEN

* 2 zalmforelfilets, * olijfolie om de vis in te bakken, * peper en zout, * citroensap, * 4 eetlepels visfond en/of witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gram kleine aardappels in stukken, zout, peper, 150 gram wortel in stukken, 4 lente-uitjes in ringen, 1/2 courgette, 2 venkelknollen in reepjes, 30 gram boter of margarine, 4 stukken zalmforelfilet van ongeveer 150 gram, 1 theelepel thijmblaadjes, 2 blaadjes laurier, 4 eetlepels visbouillon(tablet), 2 theelepels dragon fijngesneden, 2 eidooiers

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke zalmforel, met rijst, en op een bedje van ijsbersla.

INGREDIENTEN

Rijst, kopje per persoon. IJsbergsla., 1 theelepel zout. 6 ons zalmforelfilet. 2 eetlepels zonnebloemolie., ----VOOR DE TERIYAKISAUS,...1 theelepel poedersuiker. 1 theelepel witte wijn. 1 theelepel rijstwijn of droge sherry., 2 eetlepels donkere sojasaus.------, 5cm gemberwortel, geschild en geraspt. 1 ons rettich, geraspt.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalmforelletjes in een zaaaaaalige saus.

INGREDIENTEN

2 zalmforellen, peper, 2 bosjes dille, 4 laurierblaadjes, 50 gram boter, 2 sjalotjes, fijngehakt, 1 dl visfond, 1 dl droge witte wijn, 3 tl kruidenzout (Herbamare, Dr Vogel)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 zalmforelfilets van 200 g, 20 groene asperges, 4 artisjokken, 2 raapjes, 1 eetlepel bloem, sap van 1 citroen, olie, 1 tomaat, 2 fijngesneden sjalotten, 5 cl Riesling, 5 cl room, 100 g boter, 8 schijfjes truffel, peper en zout, , als garnituur:steeltjes bieslook, fijne reepjes rode kool, gehakte peterselie

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2001
  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies