Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

102 zabaglione recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Italiaans dessert van luchtige eidooiers

INGREDIENTEN

6 eidooiers, 4 eetlepels suiker, 6 eetlepels Marsala, stijfgeklopte slagroom naar smaak, geschaafde chocolade vlokken, 4 lange vingers

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Recept van Koken met Sterren

INGREDIENTEN

6 eidooiers, 150 gr. suiker, 1 dl. Marsala (Italiaanse dessertwijn), 1 dl. slagroom, 100 gr. pure chocolade geschaafd, 4 lange vingers

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Of Sabayon. Staat steevast op het menu met mijn vaders verjaardag, en de pot .... die lijkt telkens uitgelikt :-) ...

INGREDIENTEN

, 100 gr griessuiker, 4 extra verse eierdooiers, 1 extra vers ei, 12,5 cl Amaretto di Saronno,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekker met pasen

INGREDIENTEN

, , 4 eidooiers, , 50 gr suiker, , 1,5 dl witte dessertwijn, , 4 opgerolde biscuits,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Eierschuim met Marsala.

INGREDIENTEN

6 eidooiers, 6 el fijne suiker, 1 1/2 dl zoete Marsala., , ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 eierdooiers, 4 eetlepels suiker, 4 eetlepels madeira, 2 eetlepels witte wijn.,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-08-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 eidooiers, 50 g suiker, 175 ml marsala (donkergekleurde zoete Siciliaanse wijn) of muskaatwijn, lange vingers of koekrolletjes (voor de garnering).

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

De meest smakelijke van alle met wijn bereide zoete sauzen is ongetwijfeld deze italiaanse specialiteit.

INGREDIENTEN

2 eierdooiers-2eetlp.suiker-1theelp.citroensap-1 a 2dl.Marsala-zoete sherry of zoete witte wijn.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eidooiers 50 g suiker 175 ml marsala (donkergekleurde zoete Siciliaanse wijn) of muskaatwijn lange vingers of koekrolletjes (voor de garnering)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 eetlepels droge witte wijn of Spumante, 2 eetlepels basterdsuiker, 4 eierdooiers, 7 eetlepels Marsala,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2008
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekker toetje

INGREDIENTEN

3 eieren,100 gr suiker,2 1/2 dl witte wijn(voorkeur Marsala),2 eetlepels citroensap,geraspte schil van 1/2 citroen.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2002
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Een zeer fijn Itakliaans nagerecht, dat wel wat handigheid vraagt.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers * 50 gram suiker * 2 dl zoete witte wijn * 4 lange vingers.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2006
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 eierdooiers - 55 gram poedersuiker - 125 ml marsala - 60 ml dorge witte wijn

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 2 grote eidooiers., * 2 eetlepels marsala., * 2 eetlepels fijne suiker., * 100 gr boudoirs.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2010
  • Afrikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Makkelijk tussen alle gangen door te bereiden.

INGREDIENTEN

300 ml. Marsalawijn, 150 gr suiker, 1 vanillestokjes, 8 eierdooiers, boterwafeltjes en fruit (liefst bramen en frambozen)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Italiaans toetje met lange vingers. Om je vingers bij af te likken.

INGREDIENTEN

*2 eieren, *3 eidooiers, *100 gr suiker, *1? dl moscato d'asti, *? dl marsala, *1 el rum, *12 lange vingers (savoiardi), *cacao.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-03-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Traditioneel italiaans dessert

INGREDIENTEN

6 eierdooiers, 6 el suiker, 1.5 dl zoete marsala

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Italiaans nagerecht met wijn en eieren.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, suiker, 2 dl zoete wijn, pijpkaneel.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk nagerecht

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 60g. kristalsuiker, 2dl. marsala of zoete witte wijn, mespuntje kaneel

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 65 gr.suiker, 0,6dl cointreau, 0,6 dl. bloedsinaasappelsap, wafelrolletje voor garnering

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk en simpel nagerecht.

INGREDIENTEN

* 4 eierdooiers, , * 65 g suiker, , * 0,6 dl Cointreau, , * 6 dl bloedsinaasappelsap, , * wafelrolletje ter garnering,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Saus voor over de tiramisu

INGREDIENTEN

4 eidooiers, 75 gr suiker, 6 el marsalawijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

MIJN FAVORIETE DESSERT UIT ITALIA.

INGREDIENTEN

8 grote eieren75-125 g suiker250 ml marsala

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 eieren, 100g basterdsuiker, 2 1/2 dl witte wijn (Marsala), 2 eetlepels citroensap, 4 lange vingers.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 40 g suiker, 0.8 dl wijn (wit/zoet)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Vla met marsala

INGREDIENTEN

, 4 eierdooiers, 1 ei, 1 1/2 dl droge marsala, 50 gr suiker,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 eidooiers, 50 g witte basterdsuiker, 1 1/4 dl Marsala,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 eidooiers, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels madeira, 1 eetlepel cognac

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Een lekker Italiaans nagerecht.Met wijn en eieren.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers;suiker;2 dl zoete wijn pijpkaneel.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Dit Italiaanse dessert kan warm of koud geserveerd worden.

INGREDIENTEN

8 dooiers, 175 gr. fijne kristalsuiker, 5 eetl. Marsalawijn

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Dit is een heerlijke saus voor over het ijs

INGREDIENTEN

1 eierdooier,11/2 eetlepel suiker,2 eetlepels witte zoete wijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Een lekkere afsluiting van een etentje

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 90 gr basterdsuiker, 80 ml marsala

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor 4 personen:, 100 gr griessuiker, 4 extra verse eierdooiers, 1 extra vers ei, 12,5 cl Amaretto di Saronno

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Luchtige eiervla met perziklikeur

INGREDIENTEN

1 perzik (kan ook uit blik), 8 eieren, 100 gram suiker, 1 1/2 dl koffieroom, 4 eetl perziklikeur of marsala, 8 lange vingers

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 3 eieren, - 2 eetlepels suiker, - 1 dl marsala ( een zoete italiaanse wijn ), - lange vingers

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 g boter, 1 dl melk, 1 el suiker, 20 g boter, zout, Voor de Zabaglione:, 2 eierdooiers, 60 g suiker, 1 el oploskoffie, 7 el Marsala (niet te zoet)of witte wijn, 1 vijg, of ander mooi en vers fruit.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit nagerecht heeft dezelfde lichte structuur als Zabaglione, serveer direkt of bewaar goed afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast

INGREDIENTEN

3 verse eieren, 110 gr. kristalsuiker, 375 gr. mascarpone, 2 theel. vanille aroma (staat bij de bakprodukten)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 125 gram lichte basterdsuiker, 150 ml Marsala (notenwijn), 150 ml slagroom,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Deze heerlijke, warme en zeer luchtige eiercustard is in Italie een populair nagerecht. Hoewel hij traditioneel met marsala wordt gemaakt, kan deze sterke wijn vervangen worden door madera of zoete sherry.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 50 gr basterdsuiker, 60 ml marsala, madera of zoete sherry, bitterkoekjes, voor het serveren.,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione is een klassiek Italiaans nagerecht. U kunt het zowel warm als koud eten. U kunt de vla ook bij vers fruit of over ijs serveren. Dan is de hoeveelheid van dit recept voor 4 a 5 personen. Dus zowel in de zomer als in de winter lekker.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 50 g witte basterdsuiker, 1 1/2 dl marsala, 6 opgerolde wafeltjes.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top