1. Home
  2. Recepten
  3. Zabaglione

Zabaglione recepten (106) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zabaglione

Italiaans dessert van luchtige eidooiers

INGREDIENTEN

6 eidooiers 4 eetlepels suiker 6 eetlepels Marsala stijfgeklopte slagroom naar smaak geschaafde chocolade vlokken 4 lange vingers

Bereidingswijze

Doe de eidooiers met de suiker in een pan. Klop het mengsel met de mixer tot het luchtig en romig is. Klop er beetje bij beetje de Marsala er doorheen. Klop het mengsel "au bain-marie", in heet water tot de vla dik begint te worden, ze mag niet koken (ongeveer 3-5 minuten) Wanneer de mixer eruit wordt gehaald, moet het mengsel vorm houden. Ga niet te lang door met kloppen. Neem de pan uit de bain-marie , giet de zabaglione uit in sorbetglazen. Doe er de slagroom op en garneer met geschaafde chocola. Geef er de lange vingers bij.

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

Recept van Koken met Sterren

INGREDIENTEN

6 eidooiers, 150 gr. suiker, 1 dl. Marsala (Italiaanse dessertwijn), 1 dl. slagroom, 100 gr. pure chocolade geschaafd, 4 lange vingers

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

Lekker met pasen

INGREDIENTEN

, , 4 eidooiers, , 50 gr suiker, , 1,5 dl witte dessertwijn, , 4 opgerolde biscuits,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Zabaglione

Of Sabayon. Staat steevast op het menu met mijn vaders verjaardag, en de pot .... die lijkt telkens uitgelikt :-) ...

INGREDIENTEN

, 100 gr griessuiker, 4 extra verse eierdooiers, 1 extra vers ei, 12,5 cl Amaretto di Saronno,

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

Eierschuim met Marsala.

INGREDIENTEN

6 eidooiers, 6 el fijne suiker, 1 1/2 dl zoete Marsala., , ,

  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

4 eidooiers, 50 g suiker, 175 ml marsala (donkergekleurde zoete Siciliaanse wijn) of muskaatwijn, lange vingers of koekrolletjes (voor de garnering).

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

4 eidooiers 50 g suiker 175 ml marsala (donkergekleurde zoete Siciliaanse wijn) of muskaatwijn lange vingers of koekrolletjes (voor de garnering)

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Zabaglione

De meest smakelijke van alle met wijn bereide zoete sauzen is ongetwijfeld deze italiaanse specialiteit.

INGREDIENTEN

2 eierdooiers-2eetlp.suiker-1theelp.citroensap-1 a 2dl.Marsala-zoete sherry of zoete witte wijn.

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Zabaglione

Lekker toetje

INGREDIENTEN

3 eieren,100 gr suiker,2 1/2 dl witte wijn(voorkeur Marsala),2 eetlepels citroensap,geraspte schil van 1/2 citroen.

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2002
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

Een zeer fijn Itakliaans nagerecht, dat wel wat handigheid vraagt.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers * 50 gram suiker * 2 dl zoete witte wijn * 4 lange vingers.

  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2006
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

5 eierdooiers - 55 gram poedersuiker - 125 ml marsala - 60 ml dorge witte wijn

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zabaglione

Makkelijk tussen alle gangen door te bereiden.

INGREDIENTEN

300 ml. Marsalawijn, 150 gr suiker, 1 vanillestokjes, 8 eierdooiers, boterwafeltjes en fruit (liefst bramen en frambozen)

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Zabaglione.

INGREDIENTEN

* 2 grote eidooiers., * 2 eetlepels marsala., * 2 eetlepels fijne suiker., * 100 gr boudoirs.

  • Afrikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2010
  • Afrikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zabaglione

INGREDIENTEN

4 eetlepels droge witte wijn of Spumante, 2 eetlepels basterdsuiker, 4 eierdooiers, 7 eetlepels Marsala,

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2008
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

zabaglione

Italiaans toetje met lange vingers. Om je vingers bij af te likken.

INGREDIENTEN

*2 eieren, *3 eidooiers, *100 gr suiker, *1? dl moscato d'asti, *? dl marsala, *1 el rum, *12 lange vingers (savoiardi), *cacao.

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-03-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Zabaglione

Traditioneel italiaans dessert

INGREDIENTEN

6 eierdooiers, 6 el suiker, 1.5 dl zoete marsala

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

zabaglione

Italiaans nagerecht met wijn en eieren.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, suiker, 2 dl zoete wijn, pijpkaneel.

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

zabaglione

Een heerlijk nagerecht

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 60g. kristalsuiker, 2dl. marsala of zoete witte wijn, mespuntje kaneel

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 65 gr.suiker, 0,6dl cointreau, 0,6 dl. bloedsinaasappelsap, wafelrolletje voor garnering

  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Zabaglione

Een heerlijk en simpel nagerecht.

INGREDIENTEN

* 4 eierdooiers, , * 65 g suiker, , * 0,6 dl Cointreau, , * 6 dl bloedsinaasappelsap, , * wafelrolletje ter garnering,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

zabaglione

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 40 g suiker, 0.8 dl wijn (wit/zoet)

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

Vla met marsala

INGREDIENTEN

, 4 eierdooiers, 1 ei, 1 1/2 dl droge marsala, 50 gr suiker,

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

4 eidooiers, 50 g witte basterdsuiker, 1 1/4 dl Marsala,

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

3 eieren, 100g basterdsuiker, 2 1/2 dl witte wijn (Marsala), 2 eetlepels citroensap, 4 lange vingers.

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Zabaglione

MIJN FAVORIETE DESSERT UIT ITALIA.

INGREDIENTEN

8 grote eieren75-125 g suiker250 ml marsala

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

3 eidooiers, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels madeira, 1 eetlepel cognac

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Zabaglione

Saus voor over de tiramisu

INGREDIENTEN

4 eidooiers, 75 gr suiker, 6 el marsalawijn

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

3 eierdooiers, 4 eetlepels suiker, 4 eetlepels madeira, 2 eetlepels witte wijn.,

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-08-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

zabaglione

Een lekkere afsluiting van een etentje

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 90 gr basterdsuiker, 80 ml marsala

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

Een lekker Italiaans nagerecht.Met wijn en eieren.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers;suiker;2 dl zoete wijn pijpkaneel.

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Zabaglione

Dit Italiaanse dessert kan warm of koud geserveerd worden.

INGREDIENTEN

8 dooiers, 175 gr. fijne kristalsuiker, 5 eetl. Marsalawijn

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Zabaglione

Dit is een heerlijke saus voor over het ijs

INGREDIENTEN

1 eierdooier,11/2 eetlepel suiker,2 eetlepels witte zoete wijn

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

- 3 eieren, - 2 eetlepels suiker, - 1 dl marsala ( een zoete italiaanse wijn ), - lange vingers

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

Luchtige eiervla met perziklikeur

INGREDIENTEN

1 perzik (kan ook uit blik), 8 eieren, 100 gram suiker, 1 1/2 dl koffieroom, 4 eetl perziklikeur of marsala, 8 lange vingers

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

Voor 4 personen:, 100 gr griessuiker, 4 extra verse eierdooiers, 1 extra vers ei, 12,5 cl Amaretto di Saronno

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Crepes Met Zabaglione

INGREDIENTEN

50 g boter, 1 dl melk, 1 el suiker, 20 g boter, zout, Voor de Zabaglione:, 2 eierdooiers, 60 g suiker, 1 el oploskoffie, 7 el Marsala (niet te zoet)of witte wijn, 1 vijg, of ander mooi en vers fruit.

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mascarpone Zabaglione

Dit nagerecht heeft dezelfde lichte structuur als Zabaglione, serveer direkt of bewaar goed afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast

INGREDIENTEN

3 verse eieren, 110 gr. kristalsuiker, 375 gr. mascarpone, 2 theel. vanille aroma (staat bij de bakprodukten)

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Warme zabaglione

Zabaglione is een klassiek Italiaans nagerecht. U kunt het zowel warm als koud eten. U kunt de vla ook bij vers fruit of over ijs serveren. Dan is de hoeveelheid van dit recept voor 4 a 5 personen. Dus zowel in de zomer als in de winter lekker.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 50 g witte basterdsuiker, 1 1/2 dl marsala, 6 opgerolde wafeltjes.

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Aardbeien zabaglione

INGREDIENTEN

6 dooiers, 240 g kristalsuiker, 225 ml marsalawijn, 30 g gelatinepoeder in 2 lepels water, 225 ml slagroom, 45 g poedersuiker, 600 g aardbeien, 2 lepels citroensap, 1/2 glas droge witte wijn

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Zabaglione (Italie)

Deze heerlijke, warme en zeer luchtige eiercustard is in Italie een populair nagerecht. Hoewel hij traditioneel met marsala wordt gemaakt, kan deze sterke wijn vervangen worden door madera of zoete sherry.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 50 gr basterdsuiker, 60 ml marsala, madera of zoete sherry, bitterkoekjes, voor het serveren.,

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Amandelpeer met Zabaglione

INGREDIENTEN

4 grote handperen, 2 dl droge witte wijn, 7 eetlepels suiker, 3 cm pijpkaneel, 2 kruidnagels, 2 eierdooiers, 5 eetlepels Marsalawijn, 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste zabaglione recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top