Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zabaglione recepten (102) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zabaglione

Italiaans dessert van luchtige eidooiers

INGREDIENTEN

6 eidooiers, 4 eetlepels suiker, 6 eetlepels Marsala, stijfgeklopte slagroom naar smaak, geschaafde chocolade vlokken, 4 lange vingers

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

Recept van Koken met Sterren

INGREDIENTEN

6 eidooiers, 150 gr. suiker, 1 dl. Marsala (Italiaanse dessertwijn), 1 dl. slagroom, 100 gr. pure chocolade geschaafd, 4 lange vingers

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

Of Sabayon. Staat steevast op het menu met mijn vaders verjaardag, en de pot .... die lijkt telkens uitgelikt :-) ...

INGREDIENTEN

, 100 gr griessuiker, 4 extra verse eierdooiers, 1 extra vers ei, 12,5 cl Amaretto di Saronno,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

Lekker met pasen

INGREDIENTEN

, , 4 eidooiers, , 50 gr suiker, , 1,5 dl witte dessertwijn, , 4 opgerolde biscuits,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Zabaglione

Eierschuim met Marsala.

INGREDIENTEN

6 eidooiers, 6 el fijne suiker, 1 1/2 dl zoete Marsala., , ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

3 eierdooiers, 4 eetlepels suiker, 4 eetlepels madeira, 2 eetlepels witte wijn.,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-08-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

4 eidooiers, 50 g suiker, 175 ml marsala (donkergekleurde zoete Siciliaanse wijn) of muskaatwijn, lange vingers of koekrolletjes (voor de garnering).

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

De meest smakelijke van alle met wijn bereide zoete sauzen is ongetwijfeld deze italiaanse specialiteit.

INGREDIENTEN

2 eierdooiers-2eetlp.suiker-1theelp.citroensap-1 a 2dl.Marsala-zoete sherry of zoete witte wijn.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

4 eidooiers 50 g suiker 175 ml marsala (donkergekleurde zoete Siciliaanse wijn) of muskaatwijn lange vingers of koekrolletjes (voor de garnering)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zabaglione

INGREDIENTEN

4 eetlepels droge witte wijn of Spumante, 2 eetlepels basterdsuiker, 4 eierdooiers, 7 eetlepels Marsala,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2008
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

Lekker toetje

INGREDIENTEN

3 eieren,100 gr suiker,2 1/2 dl witte wijn(voorkeur Marsala),2 eetlepels citroensap,geraspte schil van 1/2 citroen.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2002
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

Een zeer fijn Itakliaans nagerecht, dat wel wat handigheid vraagt.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers * 50 gram suiker * 2 dl zoete witte wijn * 4 lange vingers.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2006
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

5 eierdooiers - 55 gram poedersuiker - 125 ml marsala - 60 ml dorge witte wijn

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione.

INGREDIENTEN

* 2 grote eidooiers., * 2 eetlepels marsala., * 2 eetlepels fijne suiker., * 100 gr boudoirs.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2010
  • Afrikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zabaglione

Makkelijk tussen alle gangen door te bereiden.

INGREDIENTEN

300 ml. Marsalawijn, 150 gr suiker, 1 vanillestokjes, 8 eierdooiers, boterwafeltjes en fruit (liefst bramen en frambozen)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

zabaglione

Italiaans toetje met lange vingers. Om je vingers bij af te likken.

INGREDIENTEN

*2 eieren, *3 eidooiers, *100 gr suiker, *1? dl moscato d'asti, *? dl marsala, *1 el rum, *12 lange vingers (savoiardi), *cacao.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-03-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Zabaglione

Traditioneel italiaans dessert

INGREDIENTEN

6 eierdooiers, 6 el suiker, 1.5 dl zoete marsala

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

zabaglione

Italiaans nagerecht met wijn en eieren.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, suiker, 2 dl zoete wijn, pijpkaneel.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

zabaglione

Een heerlijk nagerecht

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 60g. kristalsuiker, 2dl. marsala of zoete witte wijn, mespuntje kaneel

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 65 gr.suiker, 0,6dl cointreau, 0,6 dl. bloedsinaasappelsap, wafelrolletje voor garnering

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Zabaglione

Een heerlijk en simpel nagerecht.

INGREDIENTEN

* 4 eierdooiers, , * 65 g suiker, , * 0,6 dl Cointreau, , * 6 dl bloedsinaasappelsap, , * wafelrolletje ter garnering,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Zabaglione

Saus voor over de tiramisu

INGREDIENTEN

4 eidooiers, 75 gr suiker, 6 el marsalawijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Zabaglione

MIJN FAVORIETE DESSERT UIT ITALIA.

INGREDIENTEN

8 grote eieren75-125 g suiker250 ml marsala

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

3 eieren, 100g basterdsuiker, 2 1/2 dl witte wijn (Marsala), 2 eetlepels citroensap, 4 lange vingers.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

zabaglione

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 40 g suiker, 0.8 dl wijn (wit/zoet)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

Vla met marsala

INGREDIENTEN

, 4 eierdooiers, 1 ei, 1 1/2 dl droge marsala, 50 gr suiker,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

4 eidooiers, 50 g witte basterdsuiker, 1 1/4 dl Marsala,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

3 eidooiers, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels madeira, 1 eetlepel cognac

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Zabaglione

Een lekker Italiaans nagerecht.Met wijn en eieren.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers;suiker;2 dl zoete wijn pijpkaneel.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Zabaglione

Dit Italiaanse dessert kan warm of koud geserveerd worden.

INGREDIENTEN

8 dooiers, 175 gr. fijne kristalsuiker, 5 eetl. Marsalawijn

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Zabaglione

Dit is een heerlijke saus voor over het ijs

INGREDIENTEN

1 eierdooier,11/2 eetlepel suiker,2 eetlepels witte zoete wijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.

zabaglione

Een lekkere afsluiting van een etentje

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 90 gr basterdsuiker, 80 ml marsala

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

Voor 4 personen:, 100 gr griessuiker, 4 extra verse eierdooiers, 1 extra vers ei, 12,5 cl Amaretto di Saronno

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Zabaglione

Luchtige eiervla met perziklikeur

INGREDIENTEN

1 perzik (kan ook uit blik), 8 eieren, 100 gram suiker, 1 1/2 dl koffieroom, 4 eetl perziklikeur of marsala, 8 lange vingers

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zabaglione

INGREDIENTEN

- 3 eieren, - 2 eetlepels suiker, - 1 dl marsala ( een zoete italiaanse wijn ), - lange vingers

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Crepes Met Zabaglione

INGREDIENTEN

50 g boter, 1 dl melk, 1 el suiker, 20 g boter, zout, Voor de Zabaglione:, 2 eierdooiers, 60 g suiker, 1 el oploskoffie, 7 el Marsala (niet te zoet)of witte wijn, 1 vijg, of ander mooi en vers fruit.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mascarpone Zabaglione

Dit nagerecht heeft dezelfde lichte structuur als Zabaglione, serveer direkt of bewaar goed afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast

INGREDIENTEN

3 verse eieren, 110 gr. kristalsuiker, 375 gr. mascarpone, 2 theel. vanille aroma (staat bij de bakprodukten)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zabaglione ijs

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 125 gram lichte basterdsuiker, 150 ml Marsala (notenwijn), 150 ml slagroom,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Zabaglione (Italie)

Deze heerlijke, warme en zeer luchtige eiercustard is in Italie een populair nagerecht. Hoewel hij traditioneel met marsala wordt gemaakt, kan deze sterke wijn vervangen worden door madera of zoete sherry.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 50 gr basterdsuiker, 60 ml marsala, madera of zoete sherry, bitterkoekjes, voor het serveren.,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Warme zabaglione

Zabaglione is een klassiek Italiaans nagerecht. U kunt het zowel warm als koud eten. U kunt de vla ook bij vers fruit of over ijs serveren. Dan is de hoeveelheid van dit recept voor 4 a 5 personen. Dus zowel in de zomer als in de winter lekker.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 50 g witte basterdsuiker, 1 1/2 dl marsala, 6 opgerolde wafeltjes.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top