1. Home
  2. Recepten
  3. Yoghurtsoep

Yoghurtsoep recepten (31) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Yoghurtsoep

Eiwitrijk, koud voorgerecht

INGREDIENTEN

1 komkommer peper zout 2 tomaten 1 groene paprika 1 ui 1/2 eetl dille 1 eetl peterselie msp karwijzaad 0,5 l magere yoghurt 0,5 l magere of halfvolle melk 1 eetl citroensap

Voorbereiding

Variatie: Serveer de soep per persoon in een (glazen) soepkom, leg in het midden een schepje Bulgaarse yoghurt gegarneerd met wat fijngeknipte peterselie.

Bereidingswijze

1. Schil de komkommer, rasp hem in een kom. Zet de komkommer dan weg met een beetje peper en zout. Snijd de gewassen tomaat in kleine stukjes. Snijd de paprika in tweeen. Verwijder zaadjes en was ze schoon onder de kraan. Pel de ui. Hak tomaat, paprika en ui zo fijn als u kunt. 2. Doe de groentenpuree samen met de groene kruiden en het fijngehakte karwijzaad bij de komkommer. 3. Klop de yoghurt en de melk erdoorheen. Maak de zomerse soep op smaak met citroensap en misschien nog een beetje peper en zout.

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Yoghurtsoep

INGREDIENTEN

1 liter yoghurt 2 lange komkommers 1 teentje knoflook 3 lente-uitjes 1 eetlepel bieslook of dille 2 eetlepels mint 1 eetlepel olijfolie 2 theelepels citroensap 2 theelepels honing zout en peper naar smaak

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Yoghurtsoep

Lekkere koele, frisse soep voor de warme dagen

INGREDIENTEN

450 gr. biogarde milde yoghurt, 2 dl halfvolle melk, 1 komkommer, dille, peper/zout naar smaak, 2 handen vol rozijnen (eerst wellen in water),

  • Marokkaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2003
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

yoghurtsoep

INGREDIENTEN

1pak yoghurt van 1liter 2 eetlepels rijst 1 eetlepel meel en 1 ei 1 teentje knoflook een half eetlepel gedroogde peterselie en zout

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2000
  • Turks
  •  20-30 min.

Yoghurtsoep

Soep die koud gegeten wordt

INGREDIENTEN

1/2 komkommer, zout, 1 bosui, 1 teentje knoflook, 6 dl yoghurt, 2-3 el koriander of dille, peper, 1-2 eetlepels olijfolie, 100g kleine garnalen.,

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Yoghurtsoep

INGREDIENTEN

1/2 komkommer * peper * zout * peterselie * dille * 100 gram champignons * citroensap * olijfolie * 4 dl yoghurt * 2 dl karnemelk * gehakte hazelnoten.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Indiase yoghurtsoep

Yoghurtsoep met aardappeltjes en gehakt. Zorg dat de yoghurt op kamertemperatuur is ivm schiften.

INGREDIENTEN

* 1 ui, * ongeveer 400 gram verse krieltjes in de schil, * 1/2 eetlepel olie, * 200 gram rundergehakt, * 1 eetlepel milde currypasta, * 1 rundvleesbouillontablet, * 300 gram panklare spinazie, * 250 gram Griekse yoghurt, * 1 eetlepel maizena of allesbinder,

  • Indiaas
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2002
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Koude Yoghurtsoep

Voor 2 soepliefhebbers!

INGREDIENTEN

Dit hebt je nodig:250 g yoghurt *, 100 g zure room *, 1/2 komkommer * 1 uitje *, 1/2 bosje bieslook *, , 1/2 bosje peterselie *, 2 el dille,1/2 citroen *, 2 msp. suiker *, 2 msp. zout *, Wat peper *, 1/2 glas mineraalwater *,

  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Turkse yoghurtsoep

Van een Turkse vriendin gekregen: een recept van Turkse soep met yoghurt.

INGREDIENTEN

Een hele kip of een paar kippenpoten, witte rijst, 1 blik kikkererwten, zout, peper, olijfolie, mint, knoflook, 2 eieren, yoghurt

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2001
  • Turks
  •  20-30 min.

turkse yoghurtsoep

Wanneer goed klaargemaakt een heerlijke soep met een volle roomsmaak

INGREDIENTEN

Volle yoghurt,plasic beker rijst,anderhalve lepel tarwebloem, 1 ei, gedroogde munt, gedroogde rode pepertjes, olie, afgekoeld water uit de waterkoker

  • Turks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2004
  • Turks
  •  10-20 min.

Pikante Yoghurtsoep

Indiaase soep met yoghurt, heeel bijzonder

INGREDIENTEN

4? dl yoghurt, 3 eetl. kikkererwtenmeel (besan), 4 theel. suiker, 1?-2 theel. zout, 3-4 (50 g) mooie, stevige radijsjes, zonder groen, 4 theel. plantaardige olie, 4 theel. asafoetida (wordt ook wel verkocht onder de naam duivelsdrek of hing) -2 theel. hele zwarte mosterdzaden, 2 theel. hele komijnzaden, 2 theel. hele korianderzaden, 6-8 kerriebladeren, vers of gedroogd, 4 hele gedroogde rode pepertjes, 4 teentjes knoflook, gepeld en gehakt, 4 geschilde plakjes gember, fijngehakt (ca. 3 theel.), ,

  • Indiaas
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-1999
  • Indiaas
  •  0-10 min.

yoghurtsoep met kip

Balkansoep makkelijk en heel lekker

INGREDIENTEN

1 kip, 1 pak yoghurt,room knoflook, paprika poeder eierenle

  • Balkan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2005
  • Balkan
  •  10-20 min.

Yoghurtsoep met rozijnen

Oorspronkelijk recept uit de tijd van de bijbel. De soep kan zowel koud als warm gegeten worden

INGREDIENTEN

2 fijngeprakte hardgekookte eieren, 175 g rozijnen (5 minuten geweekt in 600 ml koud water), 1 l yoghurt, 1 el azijn, 250 ml melk, 500 g in blokjes gesneden komkommer, 125 g gesnipperde lente-uitjes, 1 tl zout, 125 g amandelsnippers, 2 el fijngehakte peterselie, 2 el fijngehakte dille

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2000
  •  
  •  10-20 min.

Pikante Yoghurtsoep

INGREDIENTEN

4? dl yoghurt - 3 eetlepels kikkererwtenmeel (besan) - 4 theelepels suiker - 1?-2 theelepels zout - 3-4 (50 g) mooie, stevige radijsjes, zonder groen - 4 theelepels plantaardige olie - 4 theelepels asafoetida (wordt ook wel verkocht onder de naam duivelsdrek of hing) - 2 theelepels hele zwarte mosterdzaden - 2 theelepels hele komijnzaden - 2 theelepels hele korianderzaden - 6-8 kerriebladeren, vers of gedroogd - 4 hele gedroogde rode pepertjes - 4 teentjes knoflook, gepeld en gehakt - 4 geschilde plakjes gember, fijngehakt (ca. 3 theelepels),

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Yoghurtsoep, pikante

Uit India

INGREDIENTEN

4= dl yoghurt - 3 eetlepels kikkererwtenmeel (besan) - 4 theelepels suiker - 1=-2 theelepels zout - 3-4 (50 g) mooie, stevige radijsjes, zonder groen - 4 theelepels plantaardige olie - 4 theelepels asafoetida (wordt ook wel verkocht onder de naam duivelsdrek of hing) - 2 theelepels hele zwarte mosterdzaden - 2 theelepels hele komijnzaden - 2 theelepels hele korianderzaden - 6-8 kerriebladeren, vers of gedroogd - 4 hele gedroogde rode pepertjes - 4 teentjes knoflook, gepeld en gehakt - 4 geschilde plakjes gember, fijngehakt (ca. 3 theelepels)

  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Indiaas
  •  20-30 min.

yoghurtsoep met munt

INGREDIENTEN

10 dl groentebouillon, 80 g rijst, 2 eierdooiers, 80 g bloem, 60 g boter (bakboter), 12 blaadjes munt, 5 dl yoghurt (mager)

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Yoghurtsoep (yoghurt corbasi)

Deze verkwikkende yoghurtsoep wordt in sommige streken "hasta corbasi" 'oftewel soep voor zieken' genoemd. De ingredienten kunnen per streek iets verschillen.

INGREDIENTEN

1 eetlepel boter * 1 eetlepel bloem * 2.25 dl gezeefde yoghurt * 9.5 dl kippenbouillon * 1 eetlepel gewassen en uitgelekte rijst * zout * peper *

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2004
  • Turks
  •  30-60 min.

Koude Yoghurtsoep Met Basilicum En Knoflookcroutons

INGREDIENTEN

1 ui, een halve komkommer, 2 bosjes basilicum, 11 magere yoghurt natuur, 1,5 eetlepel citroensap, peper - zout, suiker, 3 sneetjes toastbrood, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 40 g boter,

  • Braziliaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2000
  • Braziliaans
  •  20-30 min.

Koude yoghurtsoep met komkommer (Tarator)

In Balkan is men er rotsvast van overtuigd, dat yoghurt (podkwassa voor Bulgaren) waarborg is voor lang en gezond leven. Bulgarije telt in ieder geval honderden eeuwelingen

INGREDIENTEN

1 komkommer, 2 teentjes knoflook, 3 el olijfolie, ? l yoghurt, 1 bekertje zure room, 100 gr walnoten, 2 el fijngehakte dille, peper en zout

  • Bulgaars Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Bulgaars Voorgerecht
  •  0-10 min.

Perzische yoghurtsoep met gehaktballetjes

Volgens een legende hield koningin Esther zich zo strikt aan de koosjere wetten, dat ze alleen maar zaden en groenten at. Maar toen ze een serie banketten gaf om koning Ahasveros ertoe te bewegen haar volk te sparen, serveerde ze Perzische klassiekers, zoals deze smakelijke soep.

INGREDIENTEN

, Soep:, * 1 liter yoghurt, * 50 gr gekookte gierst of ongekookte rijst, * 1 losgeklopt ei, * 2 eetlepels volkorenmeel, * 1 theelepel zout, * 1/2 theelepel peper, * 1 theelepel gedroogde dille, * 1 liter water, * 50 gr fijngehakte peterselie, * 125 gr gekookte kikkererwten, * 125 gr fijn gesnipperd groen van lenteuitjes, Gehaktballetjes:, * 250 gram gehakt naar keuze, * 1 fijngessnipperd uitje, * 1/2 theelepel zout, * 1/2 theelepel peper, Warme knoflooksaus:, * 2 teentjes knoflook, * 125 gr gesmolten boter, * 1 eetlepel gedroogde of 2 eetlepels verse munt

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  •  
  •  30-60 min.

India: yoghurtsoep (dhal carhi)

Indiase traditionele soep

INGREDIENTEN

1 l yoghurt, 1 kopje water, 1 el boter, 6 kleine uien, 2 el peterselie, 1 tl kurkuma, 1 tl karwij, 1 kopje melk, 2 el erwtenmeel, 5 kleine aardappelen, 2 groene paprikas, 1,5 tl zout, 1 tl kerriepoeder, 1 tl fijngehakte rode pepers,

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-1999
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Turkse yoghurtsoep, koude

Voor vier tot zes personen. lekker als ie heel koud is!

INGREDIENTEN

1 citroen, halve liter yoghurt, 3 geschilde en geraspte komkommers, 1 theelepel fijngesneden dille, 1 gesnipperde teen knoflook, 3 eetlepels olie, 1 theelepel dillezaadjes, 1 eetlepel fijngesneden kruizemuntblaadjes

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Turks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Koude yoghurtsoep met komkommer

Heerlijk verfrissende soep met een bijzonder accent door de zoete rozijnen.

INGREDIENTEN

2 komkommers, 1 ltr volle yoghurt, 150 gr griekse yoghurt, zout en versgemalen zwarte peper, 4 el fijngesneden bieslook, 2 el fijngesneden verse munt, 4 el rozijnen

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2009
  •  
  •  10-20 min.

koude yoghurtsoep met komijn

INGREDIENTEN

1 tl komijnzaad., 1 tl nigellazaadjes (zwarte komijn), 1 el ghee of boter., 4 lenteuitjes,in dunne plakjes., 10 verse muntblaadjes., 2 tl gemalen komijn., 1 tl kurkuma., 60 gram cashewnootjes., 300 gram kikkererwten(blik),uitgelekt en afgespoeld., 500 gram magere yoghurt., 200 ml zure room., 200 ml water., zout en versgemalen peper., 600 gram komkommer., 1 el suiker., 2 el gemalen kokos,geroosterd., extra muntblaadjes ter decoratie.,

  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Ache mast, yoghurtsoep

INGREDIENTEN

1 1/2 liter water, 350 gr lamsgehakt, 2 gesnipperde uien, 1/2 kop gele spliterwten, 250 gr fijngehakte spinazie, 10 gesnipperde sjalotten, 2 theelepels zout, versgemalen zwarte peper, 1 kop ongekookte rijst, 2 koppen yoghurt, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels vers dillegroen of 2 theelepels gedroogd dillegroen,

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2002
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Ache mast (yoghurtsoep)

INGREDIENTEN

1 1/2 liter water, 350 gr lamsgehakt, 2 gesnipperde uien, 1/2 kop gele spliterwten, 250 gr fijngehakte spinazie, 10 gesnipperde sjalotten, 2 theelepels zout, versgemalen zwarte peper, 1 kop ongekookte rijst, 2 koppen yoghurt, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels vers dillegroen of 2 theelepels gedroogd dillegroen

  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2002
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Perzische Yoghurtsoep Met Gehaktballetjes

Volgens een legende maakte koningin Esther deze smakelijke soep voor een van de banketten die ze gaf voor koning Ahasveros, in de hoop zo haar volk te sparen.

INGREDIENTEN

1 liter yoghurt/ 50 gram gekookte gierst/ 1 losgeklopt ei/ 2 eetlepels bloem/ 1 theelepel zout/ 0,5 theelepel peper/ 2 eetlepels verse dille/ 1 liter water/ 50 gram gehakte peterselie/ 125 gram gekookte kikkererwten/ 125 gram fijn gesnipperd groen van lente-uitjes, Voor de gehaktballetjes: 250 gram lamsgehakt/ 1 fijngesnipperd uitje/ 0,5 theelepel zout/ 0,5 theelepel peper, Voor de warme knoflooksaus:, 2 teentjes knoflook/ 125 gram gesmolten boter/ 2 eetlepels verse munt

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Gazpacho Van Komkommer

Koude komkommersoep

INGREDIENTEN

1 komkommer,1 theelep geraspte gemberwortel, 2sjalotjes, 1l kippenbouillon, 1/2 dl slagroom, 3dl yoghurt, zout en peper, 2el bieslook, 2el kervlblaadjes,1 kleine rode chilipeper

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

ash e mast

Yoghurtsoep

INGREDIENTEN

1 grote kipfilet,2 ui,2 teentjes knoflook,2 koppen basmatirijst,(bij de AH bij de kruiden 1x droge dille,1 pakvolle youghurt,2 eetlepels kerrie poeder, handje vol spliterwten..en zout eventueel peper na smaak

  • Iraans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Iraans
  •  30-60 min.

Armeni (Armeense yoghurt-gerstesoep)

INGREDIENTEN

100 gr gerst of parelgort, 1/2 l boerenlandyoghurt, 4 eieren, 2 el bloem, 1 sjalotje, 2 el olijfolie, peper, zout, mint, peterselie, verse koriander, , Variatie:, Vervang de gort door 50 gr tarwekorrels en 25 gr roggegrutten en laat die 1 nacht weken. Verder als boven.

  • Balkan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Balkan
  •  0-10 min.

Yoghurt-Gerstesoep

Armenie

INGREDIENTEN

100 gr gerst of parelgort, 1/2 liter boerenlandyoghurt, 4 eieren, 2 eetlepels bloem, 1 sjalotje, 2 eetlepels olijfolie, peper, zout, mint, peterselie, verse koriander,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2000
  •  
  •  30-60 min.
Nieuwste yoghurtsoep recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top