Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

28 yoghurtsoep recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Eiwitrijk, koud voorgerecht

INGREDIENTEN

1 komkommer, peper, zout, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1 ui, 1/2 eetl dille, 1 eetl peterselie, msp karwijzaad, 0,5 l magere yoghurt, 0,5 l magere of halfvolle melk, 1 eetl citroensap,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 liter yoghurt 2 lange komkommers 1 teentje knoflook 3 lente-uitjes 1 eetlepel bieslook of dille 2 eetlepels mint 1 eetlepel olijfolie 2 theelepels citroensap 2 theelepels honing zout en peper naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Lekkere koele, frisse soep voor de warme dagen

INGREDIENTEN

450 gr. biogarde milde yoghurt, 2 dl halfvolle melk, 1 komkommer, dille, peper/zout naar smaak, 2 handen vol rozijnen (eerst wellen in water),

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2003
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Soep die koud gegeten wordt

INGREDIENTEN

1/2 komkommer, zout, 1 bosui, 1 teentje knoflook, 6 dl yoghurt, 2-3 el koriander of dille, peper, 1-2 eetlepels olijfolie, 100g kleine garnalen.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 komkommer * peper * zout * peterselie * dille * 100 gram champignons * citroensap * olijfolie * 4 dl yoghurt * 2 dl karnemelk * gehakte hazelnoten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1pak yoghurt van 1liter 2 eetlepels rijst 1 eetlepel meel en 1 ei 1 teentje knoflook een half eetlepel gedroogde peterselie en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2000
  • Turks
  •  20-30 min.

Voor 2 soepliefhebbers!

INGREDIENTEN

Dit hebt je nodig:250 g yoghurt *, 100 g zure room *, 1/2 komkommer * 1 uitje *, 1/2 bosje bieslook *, , 1/2 bosje peterselie *, 2 el dille,1/2 citroen *, 2 msp. suiker *, 2 msp. zout *, Wat peper *, 1/2 glas mineraalwater *,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Yoghurtsoep met aardappeltjes en gehakt. Zorg dat de yoghurt op kamertemperatuur is ivm schiften.

INGREDIENTEN

* 1 ui, * ongeveer 400 gram verse krieltjes in de schil, * 1/2 eetlepel olie, * 200 gram rundergehakt, * 1 eetlepel milde currypasta, * 1 rundvleesbouillontablet, * 300 gram panklare spinazie, * 250 gram Griekse yoghurt, * 1 eetlepel maizena of allesbinder,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2002
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Van een Turkse vriendin gekregen: een recept van Turkse soep met yoghurt.

INGREDIENTEN

Een hele kip of een paar kippenpoten, witte rijst, 1 blik kikkererwten, zout, peper, olijfolie, mint, knoflook, 2 eieren, yoghurt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2001
  • Turks
  •  20-30 min.

Indiaase soep met yoghurt, heeel bijzonder

INGREDIENTEN

4? dl yoghurt, 3 eetl. kikkererwtenmeel (besan), 4 theel. suiker, 1?-2 theel. zout, 3-4 (50 g) mooie, stevige radijsjes, zonder groen, 4 theel. plantaardige olie, 4 theel. asafoetida (wordt ook wel verkocht onder de naam duivelsdrek of hing) -2 theel. hele zwarte mosterdzaden, 2 theel. hele komijnzaden, 2 theel. hele korianderzaden, 6-8 kerriebladeren, vers of gedroogd, 4 hele gedroogde rode pepertjes, 4 teentjes knoflook, gepeld en gehakt, 4 geschilde plakjes gember, fijngehakt (ca. 3 theel.), ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-1999
  • Indiaas
  •  0-10 min.

Balkansoep makkelijk en heel lekker

INGREDIENTEN

1 kip, 1 pak yoghurt,room knoflook, paprika poeder eierenle

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2005
  • Balkan
  •  10-20 min.

Oorspronkelijk recept uit de tijd van de bijbel. De soep kan zowel koud als warm gegeten worden

INGREDIENTEN

2 fijngeprakte hardgekookte eieren, 175 g rozijnen (5 minuten geweekt in 600 ml koud water), 1 l yoghurt, 1 el azijn, 250 ml melk, 500 g in blokjes gesneden komkommer, 125 g gesnipperde lente-uitjes, 1 tl zout, 125 g amandelsnippers, 2 el fijngehakte peterselie, 2 el fijngehakte dille

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2000
  •  
  •  10-20 min.

Wanneer goed klaargemaakt een heerlijke soep met een volle roomsmaak

INGREDIENTEN

Volle yoghurt,plasic beker rijst,anderhalve lepel tarwebloem, 1 ei, gedroogde munt, gedroogde rode pepertjes, olie, afgekoeld water uit de waterkoker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2004
  • Turks
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4? dl yoghurt - 3 eetlepels kikkererwtenmeel (besan) - 4 theelepels suiker - 1?-2 theelepels zout - 3-4 (50 g) mooie, stevige radijsjes, zonder groen - 4 theelepels plantaardige olie - 4 theelepels asafoetida (wordt ook wel verkocht onder de naam duivelsdrek of hing) - 2 theelepels hele zwarte mosterdzaden - 2 theelepels hele komijnzaden - 2 theelepels hele korianderzaden - 6-8 kerriebladeren, vers of gedroogd - 4 hele gedroogde rode pepertjes - 4 teentjes knoflook, gepeld en gehakt - 4 geschilde plakjes gember, fijngehakt (ca. 3 theelepels),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Uit India

INGREDIENTEN

4= dl yoghurt - 3 eetlepels kikkererwtenmeel (besan) - 4 theelepels suiker - 1=-2 theelepels zout - 3-4 (50 g) mooie, stevige radijsjes, zonder groen - 4 theelepels plantaardige olie - 4 theelepels asafoetida (wordt ook wel verkocht onder de naam duivelsdrek of hing) - 2 theelepels hele zwarte mosterdzaden - 2 theelepels hele komijnzaden - 2 theelepels hele korianderzaden - 6-8 kerriebladeren, vers of gedroogd - 4 hele gedroogde rode pepertjes - 4 teentjes knoflook, gepeld en gehakt - 4 geschilde plakjes gember, fijngehakt (ca. 3 theelepels)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Indiaas
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

10 dl groentebouillon, 80 g rijst, 2 eierdooiers, 80 g bloem, 60 g boter (bakboter), 12 blaadjes munt, 5 dl yoghurt (mager)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Deze verkwikkende yoghurtsoep wordt in sommige streken "hasta corbasi" 'oftewel soep voor zieken' genoemd. De ingredienten kunnen per streek iets verschillen.

INGREDIENTEN

1 eetlepel boter * 1 eetlepel bloem * 2.25 dl gezeefde yoghurt * 9.5 dl kippenbouillon * 1 eetlepel gewassen en uitgelekte rijst * zout * peper *

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2004
  • Turks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui, een halve komkommer, 2 bosjes basilicum, 11 magere yoghurt natuur, 1,5 eetlepel citroensap, peper - zout, suiker, 3 sneetjes toastbrood, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 40 g boter,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2000
  • Braziliaans
  •  20-30 min.

Volgens een legende hield koningin Esther zich zo strikt aan de koosjere wetten, dat ze alleen maar zaden en groenten at. Maar toen ze een serie banketten gaf om koning Ahasveros ertoe te bewegen haar volk te sparen, serveerde ze Perzische klassiekers, zoals deze smakelijke soep.

INGREDIENTEN

, Soep:, * 1 liter yoghurt, * 50 gr gekookte gierst of ongekookte rijst, * 1 losgeklopt ei, * 2 eetlepels volkorenmeel, * 1 theelepel zout, * 1/2 theelepel peper, * 1 theelepel gedroogde dille, * 1 liter water, * 50 gr fijngehakte peterselie, * 125 gr gekookte kikkererwten, * 125 gr fijn gesnipperd groen van lenteuitjes, Gehaktballetjes:, * 250 gram gehakt naar keuze, * 1 fijngessnipperd uitje, * 1/2 theelepel zout, * 1/2 theelepel peper, Warme knoflooksaus:, * 2 teentjes knoflook, * 125 gr gesmolten boter, * 1 eetlepel gedroogde of 2 eetlepels verse munt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  •  
  •  30-60 min.

In Balkan is men er rotsvast van overtuigd, dat yoghurt (podkwassa voor Bulgaren) waarborg is voor lang en gezond leven. Bulgarije telt in ieder geval honderden eeuwelingen

INGREDIENTEN

1 komkommer, 2 teentjes knoflook, 3 el olijfolie, ? l yoghurt, 1 bekertje zure room, 100 gr walnoten, 2 el fijngehakte dille, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Bulgaars Voorgerecht
  •  0-10 min.

Indiase traditionele soep

INGREDIENTEN

1 l yoghurt, 1 kopje water, 1 el boter, 6 kleine uien, 2 el peterselie, 1 tl kurkuma, 1 tl karwij, 1 kopje melk, 2 el erwtenmeel, 5 kleine aardappelen, 2 groene paprikas, 1,5 tl zout, 1 tl kerriepoeder, 1 tl fijngehakte rode pepers,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-1999
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 tl komijnzaad., 1 tl nigellazaadjes (zwarte komijn), 1 el ghee of boter., 4 lenteuitjes,in dunne plakjes., 10 verse muntblaadjes., 2 tl gemalen komijn., 1 tl kurkuma., 60 gram cashewnootjes., 300 gram kikkererwten(blik),uitgelekt en afgespoeld., 500 gram magere yoghurt., 200 ml zure room., 200 ml water., zout en versgemalen peper., 600 gram komkommer., 1 el suiker., 2 el gemalen kokos,geroosterd., extra muntblaadjes ter decoratie.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Voor vier tot zes personen. lekker als ie heel koud is!

INGREDIENTEN

1 citroen, halve liter yoghurt, 3 geschilde en geraspte komkommers, 1 theelepel fijngesneden dille, 1 gesnipperde teen knoflook, 3 eetlepels olie, 1 theelepel dillezaadjes, 1 eetlepel fijngesneden kruizemuntblaadjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Turks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk verfrissende soep met een bijzonder accent door de zoete rozijnen.

INGREDIENTEN

2 komkommers, 1 ltr volle yoghurt, 150 gr griekse yoghurt, zout en versgemalen zwarte peper, 4 el fijngesneden bieslook, 2 el fijngesneden verse munt, 4 el rozijnen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2009
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 liter water, 350 gr lamsgehakt, 2 gesnipperde uien, 1/2 kop gele spliterwten, 250 gr fijngehakte spinazie, 10 gesnipperde sjalotten, 2 theelepels zout, versgemalen zwarte peper, 1 kop ongekookte rijst, 2 koppen yoghurt, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels vers dillegroen of 2 theelepels gedroogd dillegroen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2002
  • Arabisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 liter water, 350 gr lamsgehakt, 2 gesnipperde uien, 1/2 kop gele spliterwten, 250 gr fijngehakte spinazie, 10 gesnipperde sjalotten, 2 theelepels zout, versgemalen zwarte peper, 1 kop ongekookte rijst, 2 koppen yoghurt, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels vers dillegroen of 2 theelepels gedroogd dillegroen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2002
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Volgens een legende maakte koningin Esther deze smakelijke soep voor een van de banketten die ze gaf voor koning Ahasveros, in de hoop zo haar volk te sparen.

INGREDIENTEN

1 liter yoghurt/ 50 gram gekookte gierst/ 1 losgeklopt ei/ 2 eetlepels bloem/ 1 theelepel zout/ 0,5 theelepel peper/ 2 eetlepels verse dille/ 1 liter water/ 50 gram gehakte peterselie/ 125 gram gekookte kikkererwten/ 125 gram fijn gesnipperd groen van lente-uitjes, Voor de gehaktballetjes: 250 gram lamsgehakt/ 1 fijngesnipperd uitje/ 0,5 theelepel zout/ 0,5 theelepel peper, Voor de warme knoflooksaus:, 2 teentjes knoflook/ 125 gram gesmolten boter/ 2 eetlepels verse munt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Koude komkommersoep

INGREDIENTEN

1 komkommer,1 theelep geraspte gemberwortel, 2sjalotjes, 1l kippenbouillon, 1/2 dl slagroom, 3dl yoghurt, zout en peper, 2el bieslook, 2el kervlblaadjes,1 kleine rode chilipeper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top